Premier League - souhrn 6. kola

22.09.2018, 15:26, aktualizováno 23.09.2018, 18:56
Komentáře a souhrny
Arsenal porazil Everton a posunul se na průběžnou šestou příčku. Chelsea se rozešla bez branek s West Hamem a poprvé nebodovala naplno. Liverpool neměl problémy se Southamptonem a zůstává stoprocentní, snadné tři body si na své konto připsal i Manchester City a uspěl i Tottenham, naopak ztratil Manchester United. Burnley přehrálo Bournemouth a jednou trefou se na tom podílel Matěj Vydra...

Arsenal FC - Everton FC 2:0

23.09.2018 17:00

Góly: 56. Alexandre Lacazette, 59. Pierre-Emerick Aubameyang

Zápasy Arsenalu s Evertonem jsou v moderní historii Premier League nejgólovějším střetnutím vůbec a oba týmy se s ničím nerozpakovaly ani tentokráte. Atraktivní duel plný šancí na obou stranách nakonec ovládl domácí Arsenal, a to díky trefám hvězdných forvardů Lacazetta s Aubameyangem. Tým Unaie Emeryho však k výhře potřeboval jistou dávku štěstí, neboť druhému gólu předcházelo postavení mimo hru, a také excelentní brankářský výkon Petra Čecha, jenž uhájil své první čisté konto sezony.

Lepší vstup do zápasu měli hosté, kteří obranu Arsenalu podrobili agresivnímu napadání a přímočará hra jim hned ve třetí minutě vynesla první velkou šanci utkání. Dominic Calvert-Lewin však v samostatném úniku po výtečném pasu Daviese příliš dlouho váhal, jak celou akci ukončit, až mu pod nohy vlétl Petr Čech a nebezpečnou akci zneškodnil.

Riziko před brankou Arsenalu neustávalo ani nadále, ovšem také Kanonýři brzy ukázali své ofenzivní kvality. Ve dvanácté minutě domácí podnikli lahůdkovou kombinační akci na jeden dotek, na jejímž konci propadl Bellerínův centr na zadní tyč, kde jej Aubameyang sklepnul k volnému Monrealovi. Rána španělského beka však postrádala razanci i přesnost a Jordan Pickford si pohotovým zákrokem dokázal poradit.

V následujících minutách byl ale tím zaměstnanějším z brankářů Petr Čech, jenž musel nejprve lapit ránu Richarlisona, vracejícího se do hry po vypršení třízápasového trestu, povedený přímý kop Lucase Digneho, a především ránu Thea Walcotta, který se na něj řítil zcela sám. Arsenal sice v závěru poločasu přitlačil soupeře k vlastní šestnáctce, a dokonce po Aubameyangově přetaženém centru orazítkoval břevno, avšak k vyložené brankové příležitosti se nadále nedostával. Když v závěru na výtečného Čecha nevyzrál znovu ani aktivní Richarlison, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli lepší nástup hosté a s Arsenalem to vypadalo všelijak. V 56. minutě se však Lucas Torreira zmocnil odraženého míče, do té doby matný Ramsey jej skvěle převzal okolo Daviese a připravil palebnou pozici Alexandru Lacazettovi, jenž vykouzlil prvotřídní ránu pravačkou, která s pomocí brankové konstrukce zapadla do Pickfordova levého horního růžku.

Než se zaskočení hráči Evertonu stihli vzpamatovat, bylo již jejich manko dvojnásobné. Sotva tři minuty po Lacazettově trefě se totiž francouzský forvard ideálně zorientoval v souboji se Zoumou a vybídl k úprku Mesuta Özila. Ten ještě chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou nabíhajícímu Ramseymu do prázdné branky, ovšem velšský záložník míč lehce přeběhl a na chvíli se zdálo, že z obrovské šance Arsenalu nic nebude. Ramsey však pohotově patičkou usměrnil míč do cesty Aubameyanga, pro nějž bylo snadné skórovat. Gólovou radost Kanonýrů nezhatil ani čárový rozhodčí, byť opakované záběry ukázaly, že gabonský forvard se skutečně v postavení mimo hru nacházel.

Snížení skóre zpět na rozdíl jediného gólu měl po 70 minutách na hlavě Michael Keane, ovšem i tentokráte se Petr Čech vytasil se špičkovým reflexivním zákrokem a stejně přesvědčivě si počínal také proti pokusu střídajícího Tosuna. Arsenal tak s obrovským přispěním českého brankáře uhájil vůbec první čisté konto sezony a připisuje si výsledkem 2:0 již páté vítězství v řadě za sebou. Everton naopak na půdě Arsenalu znovu neuspěl a jeho černá série od roku 1996 se nadále rozpíná.

Více informací k zápasu

West Ham United - Chelsea FC 0:0

23.09.2018 14:30

Góly: -

Zdá se, že West Ham se přece jen začíná zvedat. Kladivářům to sice trvalo dlouho, nyní si však připsali další cenný výsledek, jelikož uhráli remízu s Chelsea. Blues sice byli většinu času aktivnější, zároveň se ale těžko dostávali do šancí. Také Hammers měli své příležitosti, žádnou z nich však podobně jako soupeř nevyužili.

Do utkání nemohl zasáhnout Arnautović, který byl v minulém kole na Evertonu jedním ze strůjců premiérového vítězství Kladivářů v sezóně. V základní sestavě jej nahradil Antonio. Hosté si ve čtvrtek střihli intermezzo v Evropské lize, kde zdolali řecký PAOK. V Soluni měl manažer Sarri možnost protočit sestavou, nyní se však již vrátil k obvyklému složení jedenáctky. Jedinou změnou oproti poslednímu ligovému klání bylo zařazení Williana na úkor Pedra.

Blues se chtěli brzy dostat do vedení, o což se po jedenácti minutách snažil Giroud, jenž si naskočil na Willianův rohový kop. Brankář Hammers Fabiański ale míč bez potíží lapil a o minutu pár chvil později si poradil také se střelami od Rüdigera, respektive Hazarda. Také domácí vystrkovali růžky a po půlhodině hry poprvé vážněji zahrozili, když Anderson kolmicí poslal dopředu Antonia, jehož rána z úhlu proletěla těsně vedle brány, kterou hájil gólman Chelsea Kepa.

S další nebezpečnou akcí přišel West Ham v 31. minutě. Jarmolenko sice při postupu vpřed nepřešel přes Luize, k balónu se ale dostal Antonio, který zblízka trefil dobře postaveného Kepu. Hosté měli po většinu první půle více ze hry, žádnou výraznější šanci si ale nevytvořili a nakonec děkovali vlastnímu brankáři, že sami neinkasovali.

Šest minut po přestávce se ukázal ve formě hrající Jarmolenko, když si míč navedl do středu hřiště k ráně levou nohou, avšak těsně přestřelil Kepovu svatyni. Statickou hru Blues chtěl rozhýbat Morata, jenž nahradil Girouda. V 67. minutě mohl španělský útočník otevřít skóre, kdy se k němu odrazil balón od Luize, avšak skvěle zasáhl vyběhnuvší Fabiański. Polský brankář si o devět minut později poradil i s nepříliš dobře zahraným Luizovým přímým kopem.

Do obrovské šance se dvanáct minut před koncem dostal domácí Jarmolenko, když si naskočil na centr od Snodgrasse, jenže zcela osamocen nedokázal zamířit mezi tři tyče. I Chelsea si vytvořila ještě jednu velkou gólovou příležitost. Hazard v nastaveném čase přihrál Barkleyho, jehož obstřel vytáhl Fabiański konečky prstů.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 1:2

22.09.2018 18:30

Góly: 90+3. Anthony Knockaert - 42. Harry Kane (pen.), 76. Erik Lamela

Třízápasovou šňůru porážek dokázal dnes Tottenham přetrhnout, zvítězil na půdě Brightonu 2:1. Hosté po většinu utkání dominovali a ačkoliv si i The Seagulls vytvořili několik zajímavých příležitostí, díky gólům Harryho Kanea a Erika Lamely zaslouženě získali důležité tři body The Spurs.

Manažer Mauricio Pochettino musel před zápasem řešit další problémy na brankářském postu. Po kapitánu Hugo Llorisovi si na pátečním tréninku přivodil zranění kolene také náhradník Michel Vorm, mezi třemi tyčemi se tak dnes v podvečer postavil Paulo Gazzaniga. Argentinský gólman tak v Premier League (a vůbec v jakémkoliv soutěžním zápase) nastoupil poprvé od listopadu loňského roku.

V prvním poločase měla ovšem mnohem více práce jednička Brightonu Mathew Ryan. Hbitý Australan si první skvělý zákrok připsal po deseti minutách hry, kdy se do centru od rohového praporku hlavou opřel Toby Alderweireld a Ryan reflexivně prudkou hlavičku reflexivně vyrazil.

Skóre se poprvé měnilo až v samém závěru úvodního dějství. Ve 41. minutě totiž střelu Kierana Trippiera z volného přímého kopu zastavil rukou, níž si patrně chránil obličej, ve zdi stojící Glenn Murray a hlavní rozhodčí Chris Kavanagh k nevoli domácích ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil kanonýr Harry Kane a nekompromisní střelou po Ryanově pravici poslal The Spurs do vedení.

Po změně stran sahali svěřenci Chrise Hughtona dvakrát po vyrovnání. Nejprve zahrozil Solly March, jehož ránu zpoza vápna tečovan Son Heung-min těsně nad. Mnohem větší šanci měl však Anthony Knockaert, který v 67. minutě obdržel pěknou přihrávku za obranu, obešel bránícího Alderweirelda, jenomže zakončil pouze do míst, kde stál připravený Gazzaniga.

Tottenham přidal pojišťující branku čtvrthodiny před koncem. Lucas Moura poslal míč do křídla na Dannyho Rose, jehož přesný pas do šestnáctky doputoval přímo ke kopačkám Erika Lamely a ten po pár minutách pobytu na hřišti levačkou na zadní tyč uklidil balón do sítě.

Na Amex Stadium se ale hrálo naplno až do úplného konce a nastavený čas ještě nabídl dvě zajímavé situace. Nejprve zahodil obrovskou šanci Harry Kane, jehož samostatný nájezd z pravé strany vychytal Matt Ryan. Míče se následně zmocnil Shane Duffy, dalekonosným pasem oslovil Knockaerta, jenž zakončil svůj úprk po pravém křídle přesnou ranou ke vzdálenější tyči. Gazzaniga se jenom ohlédl a přišel tak o čisté konto, každopádně vyrovnat se již domácím nepodařilo a na další výhru proto stále čekají.

Více informací k zápasu

Burnley FC - AFC Bournemouth 4:0

22.09.2018 16:00

Góly: 39. Matěj Vydra, 41. Aaron Lennon, 84. Ashley Barnes, 88. Ashley Barnes

Na tenhle den bude Matěj Vydra vzpomínat velmi rád. Burnley šlo do zápasu s Bournemouthem z pozice nejhoršího mužstva Premier League, bez výhry a s pouhými třemi vstřelenými góly. S touhle mizérií však jako první zatočil právě Vydra, který vítěznou brankou odšpuntoval kanonádu. Trefili se ještě Lennon a dvakrát střídající Barnes a Burnley vyhrálo jasně 4:0.

Nejlepší střelec Championship byl v úvodních minutách aktivní, napadal a dělal zadákům Cherries potíže. Postupem času se však ukázalo, že bude mít Matěj Vydra velké problémy, aby si na netradiční styl hry Burnley zvyknul. Často se pohyboval mimo těžiště hry a zaostával za svým kolegou z útoku Samem Vokesem.

Mírným favoritem byl dnes Bournemouth, který start sezóny zastihl ve výtečné formě. Dnes ale řádil jediný hráč - jednadvacetiletý David Brooks jako první prověřil Harta, stejně tak trefil po jeho centru Aké břevno. Chyběla mu však podpora, a když už - jako v pětatřicáté minutě - přišla, nedosáhl Wilson na Kingův zajímavý míč.

A pak zaúřadoval Matěj Vydra. Svůj poměrně matný výkon napravil jediným povedeným dotekem a potvrdil, že útočník nemusí být celý zápas vidět, pokud nakonec skóruje. Vokes skvěle sklepl centr ze strany a Westwoodova zblokovaná střela dopadla až k Vydrovi, před nímž zívala odkrytá svatyně. Když pak za dvě minuty po parádním centru Gudmundssona zvýšil na 2:0 Aaron Lennon, Turf Moor div neexplodovalo nadšením.

Vstup do druhé půle korespondoval s tím, co se stalo v předchozích minutách a Sam Vokes zamířil po centru jen těsně vedle. Gudmundsson byl přesnější, ale v cestě mu stál Begović. Pak se začal rozjíždět i Bournemouth, Fraser ale z přímáku minul a Lermova dobrá palebná pozice skončila slabou střelou doprostřed. Když pak Brooks nevyužil samostatný nájezd, urazili Cherries fotbalového boha.

V té době už po hřišti neběhal Matěj Vydra, pro nějž byla konečnou 60. minuta. Sean Dyche pak vystřídal i druhého útočníka a na place se objevil Ashley Barnes, který zápas v závěru definitivně ukončil. Během pěti minut doklepl míč od tyčky do prázdné brány a zakončil brejk po přihrávce Lennona, čímž stanovil výsledek na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Newcastle United 0:0

22.09.2018 16:00

Góly: -

Zklamaní odcházeli diváci ze Selhurst Parku. To pravé koření fotbalu, a sice góly, totiž v utkání mezi Crystal Palace a Newcastlem neviděli. V zápase se zaskvěli gólmani na obou stranách.

Manažer Eagles Roy Hodgson ponechal sestavu svého týmu ve stejném složení jako před týdnem, kdy jeho svěřenci zvítězili v Huddersfieldu. Hosté v minulém kole nestačili na Arsenal, na což trenér Rafael Benítez zareagoval třemi změnami. Haydena, Murphyho a Joselua nahradili Shelvey, Kenedy a Rondón.

Již v první minutě se domácí dostali do zakončení, kdy McArthur po centru od Towsenda zakončil hlavou nad břevno. Brankáře Palace Hennesseyho poprvé prověřil v desáté minutě Pérez, jenž zkusil štěstí z dálky. Orli se k dalšímu ohrožení brány hostí dostali ve 14. minutě, kdy nepřesně hlavičkoval Ayew. Za dvě minuty musel brankář Strak Dúbravka zasáhnout proti Milivojevićově přímém kopu. Slovanský brankář následně kryl také pokus Kouyatého.

Ve 25. minutě to byl opět Milivojević, který prověřil Dúbravkovu pozornost. Za Newcastle často hrozil obránce Lascelles, který během první půlhodiny dvakrát zakončoval po rohovém kopu, byť pokaždé nepřesně. Blízko gólu byl osm minut před přestávkou Van Aanholt, jenž z přímého kopu orazítkoval tyč hostující brány.

Ve druhém poločase se do hry dostal útočník Newcastlu Joselu, který se v 58. minutě prezentoval nepřesnou střelou. Záhy na druhé straně odpověděl podobně nepřesně Townsend. Festival nepřesných pokusů pokračoval kolem 70. minuty, kdy špatně mířil Zaha a po něm opět Townsend. Mezi tři tyče naopak mířil čtrnáct minut před koncem hostující Atsu, Hennessey si však s jeho střelou poradil.

V 82. minutě měli Eagles obrovskou šanci ke skórování. Townsend u rohového praporku vybojoval míč a následně jej poslal na hlavu Sakha, který netrefil odkrytou bránu. Poté zkoušel štěstí aktivně hrající Townsend, Dúbravka však dobře zasáhl. Utkání brankářů tak branku nenabídlo.

Více informací k zápasu

Leicester City - Huddersfield Town 3:1

22.09.2018 16:00

Góly: 19. Kelechi Iheanacho, 66. James Maddison, 75. Jamie Vardy - 5. Mathias Jørgensen

Leicesteru se podařilo udolat Huddersfield a po zisku tří bodů se posunul do horní poloviny tabulky. O vítězství Foxes rozhodl povedenou ranou z přímého kopu Maddison. Hosté naopak po další prohře zůstávají na chvostu.

Liškám před týdnem nevyšlo utkání v Bournemouthu, na což manažer Claude Puel zareagoval změnami především v obraně. Šanci od začátku dostali Amartey s Evansem, v útoku zase vedle Vardyho operoval Iheanacho. Také Terriers v minulém kole smolně prohráli. V Leicesteru se v jejich sestavě nově objevil univerzál Durm a útočník Depoitre.

Aktivněji začali domácí, přesto to byl Huddersfield, kdo se po pěti minutách jako první radoval z branky. Dlouhý aut prodloužil Depoitre na Jörgensena, který zblízka propálil svého krajana v bráně Foxes Schmeichela. Za čtrnáct minut ale bylo srovnáno. Lišky se po chybě hostů dostali do přečíslení, které po přihrávce od Vardyho zakončil Iheanacho přesnou střelou k tyči. V 25. minutě mohl obrat dokonat Vardy, jenž po Maddisonem rozehrané standardní situaci zakončil nepřesně.

Leicester postupně přebíral iniciativu. Dalším pokusem se po půlhodině hry prezentoval Vardy a tentokrát už prověřil gólmana Lössla. Osm minut před přestávkou rozehrál Maddison další standardní situaci na Maguira, jenž hlavičkoval do Lösslovy náruče.

Tři minuty po přestávce to Maddison z přímého kopu konečně zkusil sám, míč však zakroutil pouze do boční sítě. V 56. minutě si další šanci přichystal Vardy, ale opět narazil na dobře postaveného brankáře hostí. Za sedm minut se do velké šance řítil hostující Depoirte, avšak na poslední chvíli zasáhl obránce Foxes Maguire. V 66. minutě Maddison konečně naplno ukázal, proč se staví k zahrávání standardních situací. Z výborné pozice míč zakroutil přesně k tyči a Leicester se díky němu dostal do vedení.

Zvýšit náskok mohl v 73. minutě Gray, jehož střelu vytáhl výborně chytající Lössl. Co se nepodařilo Grayovi, dokončil za dvě minuty Vardy. Toho poslal do úniku Iheanacho a anglický ostrostřelec obloučkem přes Lössla upravil na konečných 3:1. V závěru ještě mohl korigovat Depoirte, zblízka však trefil pouze Schmeichela.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 3:0

22.09.2018 16:00

Góly: 18. Wesley Hoedt (vl.), 21. Joël Matip, 45+3. Mohamed Salah

Liverpool si připsal další pohodlnou výhru a v nejvyšší soutěži zůstává stoprocentní. O vítězství nad Southamptonem rozhodli jeho hráči již v první půli, kdy soupeři nasázeli tři branky.

Reds mají za sebou několik utkání s těžšími soupeři a duel proti Saints využil Jürgen Klopp k tomu, aby trochu pozměnil sestavu. Ve stoperské dvojici se objevil Matip a útočný trojzubec posílil Shaqiri, čímž pozměnil rozestavení na trávníku. Manažer hostů nemohl využít služeb Dannyho Ingse, jenž na jihu Anglie hostuje právě z Liverpoolu. Šanci tak dostal Targett, jinak se na hřišti objevila očekávaná jména.

Po pěti minutách hry poprvé zahrozili domácí, když Firmino po centru Shaqiriho hlavičkoval vedle brány. Za dalších pět minut rozehrál Liverpool rohový kop, následně se Shaqiri dostal ke střele, kterou si do vlastní brány nešťastně srazil bránící Hoedt - 1:0.

Ve 21. minutě si Salah před pokutovým územím narazil s Firminem, zakončení mu však na poslední chvíli znepříjemnil obránce a míč letěl mimo. Ještě v téže minutě si na rohový kop naskočil Matip, který přesnou hlavičkou zvýšil vedení Reds. Southampton se i přes inkasované branky snažil tlačit dopředu, nic kloudného však většinou nevymyslel.

Liverpool také nepředváděl ofenzivní koncert, ale před brankou soupeře byl o poznání aktivnější. Ve 44. minutě to ukázal Salah, který se natlačil před brankáře McCarthyho a patičkou těsně minul zařízení. Ve třetí minutě se však egyptský fotbalista přece jen dočkal gólu, když do sítě dorazil Shaqiriho střelu z přímého kopu.

Ve druhé půli již Saints pomalu docházely síly a byli to především domácí, kdo dobýval obranu protivníka. Komplikaci způsobilo Reds zranění Van Dijka, jenž zápas nakonec nedohrál. Liverpool svého soupeře po změně stran přehrával, přesto se další branky nedočkal. V 90. minutě sice dostal míč do sítě Salah, gól však neplatil kvůli ofsajdu. I tak se domácí po závěrečném hvizdu radovali z dalšího zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

Manchester United - Wolverhampton Wanderers 1:1

22.09.2018 16:00

Góly: 18. Fred - 53. João Moutinho

Už se zdálo, že Manchester United se výsledkově zvedá, nyní ale musí zkousnout další ztrátu. Přestože se proti Wolverhamptonu brzy dostal do vedení, nakonec bere ze zápasu jen bod, který Vlkům zařídil výstavní trefou Moutinho.

Manažerovi domácích Mourinhovi scházeli v minulých kolech vyloučení Rashford s Matićem, místo kterých se do sestavy dostali Fellaini s Lingardem. Změnu učinil portugalský stratég také v obraně, kde nastoupil Valencia. Hosté opět vyběhli na trávník ve stejném složení, jež začínalo každý dosavadní duel v ročníku.

Na Old Trafford to poprvé výrazně zašumělo po čtyřech minutách hry, kdy Valencia po samostatném úniku upadl po kontaktu s obráncem v pokutovém území soupeře. Rozhodčí Friend ale pokutový kop nenařídil. Za tři minuty se na druhé straně musel činit brankář De Gea. Útočník Vlků Jiménez se v šestnáctce vytočil k nebezpečné střele, kterou vyrazil strážce svatyně Rudých ďáblů.

De Gea se v prvních minutách hodně potil. V 16. minutě musel skvělým zákrokem vychytat Bolyho, jenž si naskočil na rohový kop Wolves. Za dvě minuty vyučil Manchester svého protivníka v produktivitě. Fred se na hranici vápna dostal k míči a přesnou střelou k tyči poslal domácí do vedení. Brazilský záložník mohl svou druhou branku přidat na konci prvního poločasu, ale jeho povedenou střelu z přímého kopu lapil gólman Wolverhamptonu Patrício.

Domácí mohli své navýšit sedm minut po začátku druhého poločasu, kdy Sánchez využil zaváhání obránce hostí, ale Patrício jeho pokus kryl. Vlci hned z protiakce odpověděli gólem. Jiménez prostrčil pumlič na Moutinha, který výstavní střelou vymetl šibenici De Geovy branky. Pro Rudé ďábly by remíza byla málo, proto se v závěru snažili zápas zvrátit na svou stranu. V 67. minutě nacentroval Pogba na Lukakua, který se zblízka nedokázal trefit mezi tři tyče. Útočník United se mohl stát hrdinou pět minut před koncem, avšak obrana hostů mu na poslední chvíli zabránila ve skórování z bezprostřední blízkosti. Wolverhampton tak nakonec dokázal uhrát cenný výsledek.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Manchester City 0:5

22.09.2018 16:00

Góly: 32. Sergio Agüero, 35. Bernardo Silva, 44. Ilkay Gündogan, 67. Riyad Mahrez, 89. Riyad Mahrez

Tak najednou to jde? Pep Guardiola se po středečním zápase Ligy mistrů vrátil na lavičku a jeho Manchester City rázem na hřišti Cardiffu hladce zvítězil. Pětigólový triumf oslavili angličtí šampioni i se Sergiem Agüerem, který včera podepsal novou smlouvu a dnes otevřel skóre. Hvězdou zápasu však byl německý reprezentant Ilkay Gündogan.

Byl to on, kdo měl první velkou šanci, ale trestuhodně přestřelil. A byl to on, kdo asi o dvě minuty později rozehrál rychlou akci na Bernarda Silvu, ten předal míč do vápna Agüerovi a meruna se třepotala v síti. Argentinský útočník a bezpochyby už i legenda Man City symbolicky oslavil jubilejní třístý zápas v blankytně modrém dresu.

V pětatřicáté minutě už hosté vedli o dvě branky, když se Silva tentokrát převtělil do role střelce a Saného střílený centr hlavou prodloužil mimo dosah bezmocného Etheringtona. A pak se konečně trefil Gündogan. Ještě před pauzou si na hranici vápna narazil se Sterlingem a technicky dokonalou ránu nasměroval do šibenice.

Zdálo by se, že to Man City stačí, ale když se stroj rozjede, nic ho nezastaví. A tak gólové šance přicházely každou chvíli i po pauze. Gündogan třeba rozehrál přímý kop přesně na hlavu Saného, jenže ten, byť mizerně bráněn, na zadní tyči selhal.

Záložník s tureckými kořeny se vytoužené asistence dočkal až poté, co Agüera vystřídal Riyad Mahrez. Král Leicesteru z mistrovské sezóny dosud na první gól za Man City čekal, ale přihrávku ze sedmašedesáté minuty pokazit prostě nemohl. Sterling vyslal skvělou kolmicí na steč Gündogana a jeho dokonalý pas před prázdnou bránu byl pro Mahreze dokonalou pobídkou.

Ani to ale nebyl konec. Když už se zdálo, že zápas pozvolna míří ke konci, opět zaúřadoval alžírský šikula. Sterlinga v cestě na branku sice zastavil Manga, jenže pak v únavě omylem přihrál míč Mahrezovi. Ten se uvolnil krátkou kličkou a zakončil přesně k tyči. Cardiff - Man City 0:5.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Watford FC 1:1

22.09.2018 13:30

Góly: 78. Aleksandar Mitrović - 2. Andre Gray

Stroj jménem Watford se asi definitivně zasekl a honba za suverénní Chelsea, Liverpoolem či Man City z toho nejspíš nebude. Po skvělém prvním poločase svěřenci Javiho Gracii neudrželi nastavené tempo a nechali se Fulhamem přehrát. Ten si z domácího duelu díky Mitrovićovi odváží zasloužený bod za remízu 1:1.

Když jsem v preview utkání psal o efektivitě Watfordu a slabé obraně Fulhamu, netušil jsem, jak bleskově se tahle prognóza vyplní. Devadesát sekund Hornets stačilo k tomu, aby otevřeli skóre. Podivná skrumáž nahrála Hughesovi, ten míč posunul do vápna na Andrého Graye a ten se i díky špatnému pozičnímu bránění Sessegnona prosadil křížnou střelou na zadní tyč.

Právě nasazení nejlepšího křídelníka minulé sezóny Championship Ryana Sessegnona na levý kraj obrany značil, že Slaviša Jokanović nehodlá zavírat zadní vrátka. A byť se mladičký univerzál dopředu moc nehrnul, hrálo se nahoru-dolů. Schürrle skvělým pasem našel ve třinácté minutě Vietta a ten uháněl sám na Fostera. Anglický gólman byla ale úspěšnější a dorážka mířila mimo.

První půle patřila hostům a hlavně Andrému Grayovi, jenž vzápětí vystihl zpětnou hlavičku Mawsona a z voleje málem skóroval, nebýt skvělého zákroku Bettineliho. Po půlhodině hry se Watford dožadoval penalty, ale sudí Marriner správně nechal hru pokračovat, protože Hughes šel při Mawsonově skluzu na zem příliš ochotně. Do poločasu pálil velmi nebezpečně ještě Pereyra.

Přestávka však Fulham nabudila a obraz hry se úplně změnil. Najednou to byli domácí, kdo udával tempo hry a ještě častěji držel míč na kopačkách. Nebezpečný byl hlavně Mitrović, který už čtyři minuty po pauze hlavičkoval po centru Schürrleho a za dalších deset minut trkal opět nepřesně.

Byl to ale právě srbský reprezentant, kdo nakonec zachránil Cottagers alespoň bod. Schürrleho nepovedená střela se čtvrt hodiny před koncem šťastně odrazila k Viettovi, ten si v souboji poradil s Janmaatem, stejně jako Mitrović s Kabaselem. Proto vzápětí přišla do malého vápna přihrávka, jíž urostlý forvard pohodlně nasměroval do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC660014:218
2.Manchester City651019:316
3.Chelsea FC651014:416
4.Watford FC641111:613
5.Tottenham Hotspur640212:712
6.Arsenal FC640212:912
7.Manchester United63129:910
8.AFC Bournemouth631210:1110
9.Leicester City630311:109
10.Wolverhampton Wanderers62316:69
11.Crystal Palace62134:67
12.Everton FC61328:116
13.Brighton & Hove Albion61238:115
14.Southampton FC61236:95
15.Fulham FC61238:135
16.Burnley FC61147:104
17.West Ham United61145:114
18.Newcastle United60244:82
19.Cardiff City60243:142
 Huddersfield Town60243:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (430)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele