6. kolo
22.09.2018 16:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Cardiff City - Manchester City 0:5

Tak najednou to jde? Pep Guardiola se po středečním zápase Ligy mistrů vrátil na lavičku a jeho Manchester City rázem na hřišti Cardiffu hladce zvítězil. Pětigólový triumf oslavili angličtí šampioni i se Sergiem Agüerem, který včera podepsal novou smlouvu a dnes otevřel skóre. Hvězdou zápasu však byl německý reprezentant Ilkay Gündogan.

Byl to on, kdo měl první velkou šanci, ale trestuhodně přestřelil. A byl to on, kdo asi o dvě minuty později rozehrál rychlou akci na Bernarda Silvu, ten předal míč do vápna Agüerovi a meruna se třepotala v síti. Argentinský útočník a bezpochyby už i legenda Man City symbolicky oslavil jubilejní třístý zápas v blankytně modrém dresu.

V pětatřicáté minutě už hosté vedli o dvě branky, když se Silva tentokrát převtělil do role střelce a Saného střílený centr hlavou prodloužil mimo dosah bezmocného Etheringtona. A pak se konečně trefil Gündogan. Ještě před pauzou si na hranici vápna narazil se Sterlingem a technicky dokonalou ránu nasměroval do šibenice.

Zdálo by se, že to Man City stačí, ale když se stroj rozjede, nic ho nezastaví. A tak gólové šance přicházely každou chvíli i po pauze. Gündogan třeba rozehrál přímý kop přesně na hlavu Saného, jenže ten, byť mizerně bráněn, na zadní tyči selhal.

Záložník s tureckými kořeny se vytoužené asistence dočkal až poté, co Agüera vystřídal Riyad Mahrez. Král Leicesteru z mistrovské sezóny dosud na první gól za Man City čekal, ale přihrávku ze sedmašedesáté minuty pokazit prostě nemohl. Sterling vyslal skvělou kolmicí na steč Gündogana a jeho dokonalý pas před prázdnou bránu byl pro Mahreze dokonalou pobídkou.

Ani to ale nebyl konec. Když už se zdálo, že zápas pozvolna míří ke konci, opět zaúřadoval alžírský šikula. Sterlinga v cestě na branku sice zastavil Manga, jenže pak v únavě omylem přihrál míč Mahrezovi. Ten se uvolnil krátkou kličkou a zakončil přesně k tyči. Cardiff - Man City 0:5.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
diastan

Sergio Agüero spojil i další část kariéry s Manchesterem City. Argentinský útočník měl kontrakt do června 2020, který nyní prodloužil o dalších dvanáct měsíců.

Parádní zpráva

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
ian.rush

Je mi líto Cardiffu, že přistoupili k té další sezoně v PL velmi podobně jako v sezoně 2013/2014.

Doufám, že to na konci ročníku nebude opět poslední místo. Moc bych jim přál setrvání v PL, ale to by museli leccos změnit. A obávám se, že i kdyby byli v zimním přestupáku aktivnější, tak si moc nepomohou. Současná kvalita kádru na PL prostě nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele