6. kolo
23.09.2018 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea poprvé ztratila, přibrzdil ji zvedající se West Ham

Zdá se, že West Ham se přece jen začíná zvedat. Kladivářům to sice trvalo dlouho, nyní si však připsali další cenný výsledek, jelikož uhráli remízu s Chelsea. Blues sice byli většinu času aktivnější, zároveň se ale těžko dostávali do šancí. Také Hammers měli své příležitosti, žádnou z nich však podobně jako soupeř nevyužili.

Do utkání nemohl zasáhnout Arnautović, který byl v minulém kole na Evertonu jedním ze strůjců premiérového vítězství Kladivářů v sezóně. V základní sestavě jej nahradil Antonio. Hosté si ve čtvrtek střihli intermezzo v Evropské lize, kde zdolali řecký PAOK. V Soluni měl manažer Sarri možnost protočit sestavou, nyní se však již vrátil k obvyklému složení jedenáctky. Jedinou změnou oproti poslednímu ligovému klání bylo zařazení Williana na úkor Pedra.

Blues se chtěli brzy dostat do vedení, o což se po jedenácti minutách snažil Giroud, jenž si naskočil na Willianův rohový kop. Brankář Hammers Fabiański ale míč bez potíží lapil a o minutu pár chvil později si poradil také se střelami od Rüdigera, respektive Hazarda. Také domácí vystrkovali růžky a po půlhodině hry poprvé vážněji zahrozili, když Anderson kolmicí poslal dopředu Antonia, jehož rána z úhlu proletěla těsně vedle brány, kterou hájil gólman Chelsea Kepa.

S další nebezpečnou akcí přišel West Ham v 31. minutě. Jarmolenko sice při postupu vpřed nepřešel přes Luize, k balónu se ale dostal Antonio, který zblízka trefil dobře postaveného Kepu. Hosté měli po většinu první půle více ze hry, žádnou výraznější šanci si ale nevytvořili a nakonec děkovali vlastnímu brankáři, že sami neinkasovali.

Šest minut po přestávce se ukázal ve formě hrající Jarmolenko, když si míč navedl do středu hřiště k ráně levou nohou, avšak těsně přestřelil Kepovu svatyni. Statickou hru Blues chtěl rozhýbat Morata, jenž nahradil Girouda. V 67. minutě mohl španělský útočník otevřít skóre, kdy se k němu odrazil balón od Luize, avšak skvěle zasáhl vyběhnuvší Fabiański. Polský brankář si o devět minut později poradil i s nepříliš dobře zahraným Luizovým přímým kopem.

Do obrovské šance se dvanáct minut před koncem dostal domácí Jarmolenko, když si naskočil na centr od Snodgrasse, jenže zcela osamocen nedokázal zamířit mezi tři tyče. I Chelsea si vytvořila ještě jednu velkou gólovou příležitost. Hazard v nastaveném čase přihrál Barkleyho, jehož obstřel vytáhl Fabiański konečky prstů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
frederik

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
noustres

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
duloig

1:1 COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele