6. kolo
22.09.2018 16:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - AFC Bournemouth 4:0

Na tenhle den bude Matěj Vydra vzpomínat velmi rád. Burnley šlo do zápasu s Bournemouthem z pozice nejhoršího mužstva Premier League, bez výhry a s pouhými třemi vstřelenými góly. S touhle mizérií však jako první zatočil právě Vydra, který vítěznou brankou odšpuntoval kanonádu. Trefili se ještě Lennon a dvakrát střídající Barnes a Burnley vyhrálo jasně 4:0.

Nejlepší střelec Championship byl v úvodních minutách aktivní, napadal a dělal zadákům Cherries potíže. Postupem času se však ukázalo, že bude mít Matěj Vydra velké problémy, aby si na netradiční styl hry Burnley zvyknul. Často se pohyboval mimo těžiště hry a zaostával za svým kolegou z útoku Samem Vokesem.

Mírným favoritem byl dnes Bournemouth, který start sezóny zastihl ve výtečné formě. Dnes ale řádil jediný hráč - jednadvacetiletý David Brooks jako první prověřil Harta, stejně tak trefil po jeho centru Aké břevno. Chyběla mu však podpora, a když už - jako v pětatřicáté minutě - přišla, nedosáhl Wilson na Kingův zajímavý míč.

A pak zaúřadoval Matěj Vydra. Svůj poměrně matný výkon napravil jediným povedeným dotekem a potvrdil, že útočník nemusí být celý zápas vidět, pokud nakonec skóruje. Vokes skvěle sklepl centr ze strany a Westwoodova zblokovaná střela dopadla až k Vydrovi, před nímž zívala odkrytá svatyně. Když pak za dvě minuty po parádním centru Gudmundssona zvýšil na 2:0 Aaron Lennon, Turf Moor div neexplodovalo nadšením.

Vstup do druhé půle korespondoval s tím, co se stalo v předchozích minutách a Sam Vokes zamířil po centru jen těsně vedle. Gudmundsson byl přesnější, ale v cestě mu stál Begović. Pak se začal rozjíždět i Bournemouth, Fraser ale z přímáku minul a Lermova dobrá palebná pozice skončila slabou střelou doprostřed. Když pak Brooks nevyužil samostatný nájezd, urazili Cherries fotbalového boha.

V té době už po hřišti neběhal Matěj Vydra, pro nějž byla konečnou 60. minuta. Sean Dyche pak vystřídal i druhého útočníka a na place se objevil Ashley Barnes, který zápas v závěru definitivně ukončil. Během pěti minut doklepl míč od tyčky do prázdné brány a zakončil brejk po přihrávce Lennona, čímž stanovil výsledek na konečných 4:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ian.rush

Postupem času se však ukázalo, že bude mít Matěj Vydra velké problémy, aby si na netradiční styl hry Burnley zvyknul.

Co je tím myšleno? Jak netradiční? Viděl někdo ten zápas a může prosím vysvětlit? Nemám Burnley nastudováno. Díky moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele