6. kolo
23.09.2018 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Skvělý Čech a dva slepené góly vynáší Arsenalu výhru nad Evertonem

Zápasy Arsenalu s Evertonem jsou v moderní historii Premier League nejgólovějším střetnutím vůbec a oba týmy se s ničím nerozpakovaly ani tentokráte. Atraktivní duel plný šancí na obou stranách nakonec ovládl domácí Arsenal, a to díky trefám hvězdných forvardů Lacazetta s Aubameyangem. Tým Unaie Emeryho však k výhře potřeboval jistou dávku štěstí, neboť druhému gólu předcházelo postavení mimo hru, a také excelentní brankářský výkon Petra Čecha, jenž uhájil své první čisté konto sezony.

Lepší vstup do zápasu měli hosté, kteří obranu Arsenalu podrobili agresivnímu napadání a přímočará hra jim hned ve třetí minutě vynesla první velkou šanci utkání. Dominic Calvert-Lewin však v samostatném úniku po výtečném pasu Daviese příliš dlouho váhal, jak celou akci ukončit, až mu pod nohy vlétl Petr Čech a nebezpečnou akci zneškodnil.

Riziko před brankou Arsenalu neustávalo ani nadále, ovšem také Kanonýři brzy ukázali své ofenzivní kvality. Ve dvanácté minutě domácí podnikli lahůdkovou kombinační akci na jeden dotek, na jejímž konci propadl Bellerínův centr na zadní tyč, kde jej Aubameyang sklepnul k volnému Monrealovi. Rána španělského beka však postrádala razanci i přesnost a Jordan Pickford si pohotovým zákrokem dokázal poradit.

V následujících minutách byl ale tím zaměstnanějším z brankářů Petr Čech, jenž musel nejprve lapit ránu Richarlisona, vracejícího se do hry po vypršení třízápasového trestu, povedený přímý kop Lucase Digneho, a především ránu Thea Walcotta, který se na něj řítil zcela sám. Arsenal sice v závěru poločasu přitlačil soupeře k vlastní šestnáctce, a dokonce po Aubameyangově přetaženém centru orazítkoval břevno, avšak k vyložené brankové příležitosti se nadále nedostával. Když v závěru na výtečného Čecha nevyzrál znovu ani aktivní Richarlison, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli lepší nástup hosté a s Arsenalem to vypadalo všelijak. V 56. minutě se však Lucas Torreira zmocnil odraženého míče, do té doby matný Ramsey jej skvěle převzal okolo Daviese a připravil palebnou pozici Alexandru Lacazettovi, jenž vykouzlil prvotřídní ránu pravačkou, která s pomocí brankové konstrukce zapadla do Pickfordova levého horního růžku.

Než se zaskočení hráči Evertonu stihli vzpamatovat, bylo již jejich manko dvojnásobné. Sotva tři minuty po Lacazettově trefě se totiž francouzský forvard ideálně zorientoval v souboji se Zoumou a vybídl k úprku Mesuta Özila. Ten ještě chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou nabíhajícímu Ramseymu do prázdné branky, ovšem velšský záložník míč lehce přeběhl a na chvíli se zdálo, že z obrovské šance Arsenalu nic nebude. Ramsey však pohotově patičkou usměrnil míč do cesty Aubameyanga, pro nějž bylo snadné skórovat. Gólovou radost Kanonýrů nezhatil ani čárový rozhodčí, byť opakované záběry ukázaly, že gabonský forvard se skutečně v postavení mimo hru nacházel.

Snížení skóre zpět na rozdíl jediného gólu měl po 70 minutách na hlavě Michael Keane, ovšem i tentokráte se Petr Čech vytasil se špičkovým reflexivním zákrokem a stejně přesvědčivě si počínal také proti pokusu střídajícího Tosuna. Arsenal tak s obrovským přispěním českého brankáře uhájil vůbec první čisté konto sezony a připisuje si výsledkem 2:0 již páté vítězství v řadě za sebou. Everton naopak na půdě Arsenalu znovu neuspěl a jeho černá série od roku 1996 se nadále rozpíná.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
RadekVonCZE

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele