Premier League - souhrn 26. kola

27.02.2021, 15:35, aktualizováno 01.03.2021, 22:56
Komentáře a souhrny
Richarlison (© AFP)
Manchester City si po boji poradil doma s West Hamem a zapsal dvacátou výhru v soutěžním zápase za sebou. Na čele tabulky navýšil náskok před pronásledovateli, neboť Leicester v neděli podlehl Arsenalu a Manchester United se rozešel smírně s Chelsea. Liverpool si veze body ze Sheffieldu a v pondělí zvítězil také Everton...

Everton FC - Southampton FC 1:0

01.03.2021 21:00

Góly: 9. Richarlison

Bojovný zápas v Goodison Parku mnoho fotbalové krásy nepobral. To ale může být Evertonu šumafuk, neboť ze střetnutí proti Southamptonu vyšel jako vítěz. "Karamelky tak nadále doráží na pohárové pozice, naopak "Saints" pokračují v novoročním zmaru. Od 4. ledna totiž nezvítězili a nebezpečně se přibližují pásmu sestupu.

První a nakonec taky jediný gól se urodil již v deváté minutě hry. Calvert-Lewin vyhrál důležitý hlavičkový souboj, Sigurdsson následně vysunul Richarlisona, který obešel brankáře Southamptonu Forstera a střelou do odkryté brány skóroval. Ve 25. minutě se domácí radovali znovu, když standardní situaci Digneho dokončil hlavičkou do sítě Keane. Ještě předtím ale posunul míř rovněž hlavou Holgate, který se nacházel v ofsajdu. Branka tedy nebyla uznána.

Také třináct minut po změně stran zahrozil Everton ze standardní situace, avšak po zmatku v pokutovém území hostů letěla dorážka Godfreyho vedle brány. Po hodině hry toužil po rohovém kopu srovnat Salisu, ovšem ani jeho hlavička se mezi tři tyče nevměstnala.

Největší šance měli Saints až v závěru. Nejprve pálil v 84. minutě Djenepo, před kterým se otevřel prostor na pravé straně, jenže rána z první proletěla vedle tyče. O šest minut později dorážel po rohovém kopu Vestergaard, domácí ale v klíčovém momentu podržel gólman Pickford.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Liverpool FC 0:2

28.02.2021 20:15

Góly: 48. Curtis Jones, 64. Kean Bryan (vl.)

Téměř měsíční čekání Liverpoolu na výhru je u konce. Na plný bodový zisk po delší době dosáhli "Reds" na hřišti posledního Sheffieldu. Vítězství družině manažera Jürgena Kloppa vystřelili Curtis Jones s Robertem Firminem.

Gólman Liverpoolu Adrián, jenž mezi třemi tyčemi nahradil obvyklou jedničku Alissona, musel zasahovat již v páté minutě proti hlavičce McGoldricka po standardní situaci. Za dalších pět minut měl práci i brankář Sheffieldu Ramsdale, který vychytal rozběhnutého Firmina. V sedmnácté minutě zase nadělal Adriánovi starosti tečovaná střela McGoldricka.

Ve 29. minutě se do pokutového území natlačil z pravé strany Salah, Ramsdale však opět výborně zasáhl pravou nohou. Dvě minuty poté musel strážce svatyně United zasahovat též proti Alexandru-Arnoldovi, který zakončoval po chybě domácí obrany. Ve 35. minutě si McBurnie naběhl na dlouhý nákop a bránící Kabak poslal míč v tísni do sítě. Gól Sheffieldu ale kvůli obsajdu McBurnieho neplatil. Záhy na druhé straně prověřil Ramsdalea další ránou Wijnaldum.

Tři minuty po změně stran již Reds zlomili defenzivu protivníka. Odvrácený centr Alexandra-Arnolda se odrazil k Jonesovi, který střelou k tyči nedal Ramsdaleovi nárok. Pět minut poté se z přesného zásahu chvíli radoval Mané, avšak podobně jako McBurnie v první půli se i senegalský křídelník ocitl v postavení mimo hru. Právě útočník Sheffieldu se v 57. minutě dostal k nebezpečné hlavičce, která ale proletěla těsně vedle tyče.

Po hodině hry rozjel Liverpool další gólovou akci. Firmino si vyměnil balón s Jonesem i Maném, následně si přes zadáky United udělal místo ke střele, jež díky teči Bryana přeplachtila Ramsdalea - 0:2. Třetí gól hostů mohl ještě v 79. minutě přidat Salah, jenže přihrávku Robertsona nedokázal na zadní tyči dopravit do sítě.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester United 0:0

28.02.2021 17:30

Góly: -

Souboj Chelsea s Manchesterem United nakonec branku nepřinesl a Rudí ďáblové si tak připisují další bezbrankovou remízu v konfrontaci s týmem z první šestky. K vidění bylo utkání v solidním tempu, ve kterém ale dominovaly obě obrany a příznivci obou celků tak na branku čekali marně. Zápas také provázela již tak nějak tradičně pořádná kontroverze, když po ruce Hudsona-Odoie rozhodčí u videa doporučil odpískat pokutový kop, hlavní sudí Stuart Atwell však byl jiného názoru a pokutový kop nenařídil.

Úvod utkání patřil Chelsea, která byla od prvních minut aktivnější a hrálo se tak převážně na polovině Manchesteru United. V úvodní desetiminutovce zaujal především výlet stopera Rüdigera, který se protáhl až k pokutovému území soupeře, jeho centr ovšem obrana hostí odvrátila. O pár minut později vtrhl do pokutového území soupeře také Mount, jeho rána však byla zablokovaná jedním z clonících hráčů soupeře.

Po dvanácti minutách hry o sobě dali poprvé vědět hosté a hned z toho bylo pořádné pozdvižení. Volný přímý kop Rashforda ze střední vzdálenosti totiž Mendy jen vyrazil před sebe, kde pak v souboji s Greenwoodem zahrál Hudson-Odoi rukou. Hra běžela dobrou minutu dál, pak ale videorozhodčí vyzval hlavního sudího Atwella, aby celou věc překontroloval u videa, jelikož se zdálo, že by měl být nařízen pokutový kop. Hlavní sudí byl ale nakonec jiného názoru a penalta se nekopala.

Zejména druhá část první půle patřila hostujícím fotbalistům, v nadějných pozici se dvakrát ocitl Rashford, kterému nadějnou příležitost ale vždy překazil vracející se Kanté. Největší šanci prvního dějství tak měla nakonec Chelsea, když Rüdiger hezky otočil hru na osamoceného Odoie, ten do vápna vyslal nadýchaný centr, který ale ve vyložené šanci nedokázal dobře usměrnit útočník Giroud.

V druhém poločase už aktivita hostujícího celku přece jenom ustala a hru tak diktovala především Chelsea. Největší šanci zápasu měl pak krátce po změně stran Ziyech, kterého parádní přihrávkou vyzval ke skórování obránce Chilwell, proti ofenzivnímu záložníkovi Chelsea však De Gea vytáhl parádní zákrok a skóre tak nedoznalo žádné změny. Na straně druhé pálil nebezpečně z druhé vlny McTominay, jeho ránu ale brankář Mendy vyrazil, stejně tak se neujal ani pokus Greenwooda, který mířil těsně mimo.

Závěrečná pasáž utkání pak přinesla mírný tlak domácího celku, hezkou individuální akcí se prezentoval záložník Mount, jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval vracející se McTominay. A když se ranou z hranice vápna neprosadil ani střídající Pulišič, dospělo utkání k bezbrankové remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 4:0

28.02.2021 15:00

Góly: 2. Gareth Bale, 15. Harry Kane, 31. Lucas Moura, 55. Gareth Bale

Dva zápasy, skóre 8:0. Tottenham zůstal po snadném postupu v Evropské lize přes rakouský Wolfsberg dobře naladěn i na Premier League a čtyřmi brankami sfoukl bezbranné Burnley. Dvěma góly se blýskl Gareth Bale, díky němuž se "Kohouti" posunuli k čelu tabulky. Hosté zůstávají těsně nad hranou sestupu.

Pro domácí se zápas začal výborně vyvíjet již ve druhé minutě. Son našel z levé strany před bránou nabíhajícího Balea, který vystrčil nohu a překonal bezmocného gólmana Burnley Popea. O devět minut později projevil Son opět kreativního ducha, když si zpracoval dlouhý nákop, následně předal míč Mourovi, jenž si přes Tarkowskiho nachystal palebnou pozici, Popeovi ale zblízka pouze vyprášil rukavice.

V patnácté minutě už však Tottenham vedl o dvě branky. Bale vynikajícím dalekonosným pasem vyhledal Kanea, jehož střelu tečoval Tarkowski tak nešťastně, že Pope už mohl balón jen lovit ze sítě. Uběhlo něco málo přes půlhodinu a skóre se posunulo na stav 4:0. Levý bek Reguilón nacentroval před bránu hostů, kde se k míči dostal Moura. Ten kulatý nesmysl umístil přesně k tyči.

Burnley se v podstatě nezmohlo na odpor a veškeré naděje hostů rozmetal deset minut po změně stran Bale. Velšský fotbalista dostal při rychlém přechodu Tottenhamu přihrávku od Sona, z pravé strany se nachystal na obstřel levou nohou a zvýšil vedení svého celku na rozdíl čtyř branek. Až po hodině hry se "Clarets" vyklubali s nadějnou akcí. Na pas od Lowtona si naskočil Vydra, český útočník však hlavičkoval nepřesně.

V 72. minutě si Pope konečně připsal důležitý zákrok, když nad břevno vytěsnil nepříjemně kroucenou ránu Kanea. Tři minuty poté chvátal dopředu Son, ani on si ale tentokrát nepřišel na brankáře hostů. Burnley se gólu nedočkalo ani po hlavičce Rodrigueze z 87. minuty. V nastaveném čase ještě mohl zkompletovat búra Kane, avšak pobídku od Sona netrefil ideálně a balón se došoural do zámezí.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Fulham FC 0:0

28.02.2021 13:00

Góly: -

Fotbalisté Crystal Palace remizovali v utkání 26. kola Premier League 0:0 s Fulhamem. Domácí za celý zápas vyslali jen jednu střelu, která navíc nemířila mezi tři tyče.

Townsend poslal ve 27. minutě do šestnáctky velmi dobrý centr. Balón by směřoval na vzdálenější tyč na Bentekeho, ovšem výborně to udělal z pohledu Fulhamu Joachim Andersen, který ve své pozici riskoval vlastní gól, balón ale dokázal přiklepnout do rukavic brankáře Aréoly.

K exekuci přímého kopu se v 56. minutě postavil Joachim Andersen, který nemířil zle. Jeho projektil minul tak o metr levou tyč.

Hosté měli v 66. minutě zatím největší šanci zápasu. Loftus-Cheek protečoval z první míč na Joshe Maju, který se uvolnil kolem bránícího hráče a z hranice šestnáctky vypálil levačkou. Jeho přízemní rána jen těsně minula pravou tyč z pohledu brankáře Guaity.

Další šance Cottagers přišla hned o dvě minuty později. Novic na trávníku Ivan Cavaleiro poslal z pravé strany krásný centr, který našel Joshe Maju. Hlavičku tohoto útočníka reflexivně vyrazil Vicente Guaita.

Fulham začal domácím zatápět a po minutě měl další možnost. Po rohovém kopu balón propadl na kopačku Joachima Andersena, jehož možná gólové zakončení obětavě zablokoval Gary Cahill.

Následně pak Cavaleiro hrudí sklepl míč proti noze Rubena Loftuse-Cheeka, který z první těsně minul pravou šibenici. Jako by Fulham zařadil další rychlostní stupeň.

To však byla poslední gólová možnost v duelu. Crystal Palace patří třinácté místo, Fulham je osmnáctý.

Více informací k zápasu

Leicester City - Arsenal FC 1:3

28.02.2021 13:00

Góly: 7. Youri Tielemans - 39. David Luiz, 45+2. Alexandre Lacazette (pen.), 52. Nicolas Pépé

Nepovedený týden Leicesteru City po vyřazení z Evropské ligy podtrhlo i ligové vystoupení, v němž domácí celek porazil i Arsenal. Foxes sice šli do brzkého vedení zásluhou Tielemanse, avšak hosté ještě do přestávky skóre otočili a hned na úvod druhé půle si náskok ještě pojistili na konečných 3:1. Utkání také poznamenala zranění - na straně domácích opustil hřiště na nosítkách Harvey Barnes, v dresu Arsenalu předčasně střídal Emile Smith-Rowe.

Stejně jako v minulém kole s Manchesterem City vstoupil Arsenal do zápasu i tentokráte tím nejhorším možným způsobem. Po pouhých pěti minutách hry totiž "Kanonýři" zcela propadli po Xhakově ztrátě míče na polovině hřiště, čehož beze zbytku využil Youri Tielemans a za přihlížení věčně couvajícího Pabla Marího parádní křižnou ranou přesně k tyči nedal Berndu Lenovi šanci zasáhnout.

Zaskočeným hráčům Arsenalu chvíli trvalo, než se z brzkého manka stihli otřepat, avšak Leicester této herní sekvence nedokázal využít k navýšení náskoku a Lena ohrozil pouze štiplavým pokusem Barnese zdálky. Poté se již utkání zhruba od dvacáté minuty otočilo na druhou polovinu hřiště a po zbytek poločasu již byl výrazně lepším celkem na hřišti Arsenal.

Týmu Mikela Artety se zdánlivě poštěstilo získat výhodu pokutového kopu po zákroku Tielemanse na Pépého, avšak opakované záběry ukázaly, že skutečným pachatelem byl Wilfried Ndidi, a to ještě před hranicí pokutového území, a tak sudí Tierney na radu videorozhodčího nařídil pouze přímý kop. Hosty to však nijak nesrazilo, a i nadále pokračovali v ustavičném tlaku i aktivním napadání rozehrávky soupeře, přičemž především Pépé na pravé straně dělal Lukeu Thomasovi neustálé potíže.

Právě po jednom z mnoha faulů Foxes na Pépého padl v závěru poločasu vyrovnávací gól. Secvičenou standardní situaci sehráli hosté do puntíku a David Luiz po Willianově centru nekompromisní hlavičkou překonal i bezmocného Kaspera Schmeichela.

Ani to však ze strany Arsenalu nebylo do přestávky vše, neboť Nicolas Pépé zůstával při chuti a po jeho střele zpoza pokutového území se "Kanonýři" přece jen pokutového kopu dočkali, neboť Ndidi míč nešikovně zablokoval vztyčenou rukou. Tentokráte sice sudí Tierney penaltový incident neviděl, avšak na pokyn asistenta u videa vše přezkoumal u postranního monitoru a bez váhání penaltu odpískal, čehož Alexandre Lacazette využil k bleskovému obratu na 2:1.

Bezprostředně po změně stran si hosté počínali o poznání lépe než na začátku utkání a místo další inkasované branky naopak sami znovu skórovali. I do třetice měl v gólové akci prsty nepolapitelný Pépé, jenž po Xhakově vybojovaném míči potáhl akci k šestnáctce soupeře a pokračoval i bez míče v náběhu k brance, kde k němu propadla Willianova tečovaná přihrávka, aby mohl snadno zblízka zasunout míč do sítě.

Dvoubrankové manko do značné míry otupilo už tak nepříliš sebevědomé počínání domácích, ovšem Arsenal v průběhu druhé půle polevil v koncentraci a několika lacinými ztrátami při rozehrávce málem vrátil soupeře do hry. Nadějné úniky Foxes ale k Lenovi nakonec vůbec nedoputovaly, byť na poslední chvíli zablokovaná střela střídajícího Albrightona měla skutečně gólové parametry.

Závěr zápasu si již hosté hlídali a sami naopak mohli náskok ještě navýšit. Pokusy Tierneyho či střídajícího Aubameyanga však shodně zapadly těsně vedle Schmeichelovy tyče, a když na samém sklonku sedmiminutového nastavení neskóroval ze slibné pozice po rohovém kopu ani Kelechi Iheanacho, zápas na King Power Stadium skončil zaslouženou výhrou Arsenalu 3:1.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:1

27.02.2021 21:00

Góly: 52. Jamaal Lascelles - 73. Rúben Neves

Zachraňující se Newcastle United nepředvedl vůbec špatný výkon proti lehce favorizovanému Wolverhamptonu a určitou dobu dokonce sahal po tříbodovém zisku, nakonec se svým protivníkem remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak přerušil sérii dvou porážek v řadě a nachází se na sedmnáctém místě se šestadvaceti body. Hosté naopak nenavázali na minulé dvě výhry s Leedsem i Southamptonem a patří jim dvanáctá příčka se čtyřiatřiceti body.

Domácí začali přeci jen o něco lépe a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě možnosti. Nejprve hlavičkoval Hayden ze středu pokutového území přímo do náruče připraveného brankáře Patrícia, vzápětí se po parádním centru od Haydena ocitl v samostatném úniku Almirón a nemyslel to vůbec špatně, ovšem svou přízemní střelou pouze orazítkoval protější tyč. "Straky" pokračovaly v útočném snažení i nadále.

Přesně v polovině úvodního dějství napřáhl z více jak třiceti metrů Krafth a na pozorného Patrícia si nepřišel, krátce po půl hodině hry se na opačné straně poprvé blýskl také slovenský gólman Dúbravka proti hlavičce z úhlu v podání Traorého. Zhruba deset minut před přestávkou se zjevil ve velmi slibné pozici Neto, jenž využil parádní práce Traorého na levé straně, ale z první z dvanácti metrů mířil o decimetry vedle bližší konstrukce.

Svěřenci trenéra Steva Bruce se sedm minut po výměně stran z ničeho nic dočkali vedoucí trefy. Z pravého křídla parádně odcentroval Fraser a našel hlavu Jamaala Lascellese, který ze šesti metrů nechytatelně zamířil k přední tyči. "Vlci" od toho okamžiku přeci jen ožili a v každém případě zvýšili svou aktivitu. V 73. minutě vsítil jejich jediný gól třiadvacetiletý portugalský záložník Rúben Neves.

Neto se uvolnil na pravé straně a poslal pas před branku Newcastlu, kde se k hlavičce z velmi těžké pozice dostal právě Neves. Dúbravka si sice na balón sáhl, jenže v cestě do vlastní sítě mu přeci jen zabránit nedokázal. O osm minut později mohli domácí znovu vést zásluhou Joelintona, jehož ránu z první zastavil těsně před brankovou čarou až vracející se Saïss. Naopak v samém závěru nebyli daleko od porážky, neboť ve třetí nastavené minutě hlavičkoval zblízka Silva a Dúbravka zachránil svůj tým naprosto fantastickým zákrokem.

Více informací k zápasu

Leeds United - Aston Villa 0:1

27.02.2021 18:30

Góly: 5. Anwar El Ghazi

Souboj letošního nováčka s tím loňským nakonec vyzněl lépe pro Aston Villu, která na půdě Leedsu vydřela hubenou výhru 1:0 a po sérii nepovedených výsledků znovu přiživila své naděje na pohárové příčky. Jediný gól zápasu vstřelil již v páté minutě Anwar El Ghazi. Villans tak z osmého místa ztrácí na čtvrtou příčku pouhých šest bodů, zatímco Leeds zůstává desátý.

Kluzký trávník na Elland Road přispěl k jedné brzké šanci na obou stranách, avšak s rozdílným úspěchem. Zatímco po Bamfordově nepovedené ráně se Raphinha zblízka nedokázal prosadit, takřka totožná událost v podobě uklouznutí hostujícího Watkinse vyústila v gólové zakončení El Ghaziho, který si dokázal míč zpracovat a poslat jej přesně mezi nohy brankáře Mesliera.

Také po zbytek poločasu byli v zápřahu oba brankáři, avšak jak aktivní El Ghazi s Watkinsem, tak Raphinha či Helder Costa již v zakončení neuspěli. Po změně stran poněkud překvapivě domácímu celku jako by došly síly a hosté neměli větší problém utkání kontrolovat k uhájení brzkého náskoku. Přesto mohl v samém závěru Raphinha přece jen srovnat, když jej ve vyložené pozici našel střídající Harrison, jenže brazilský záložník nepotvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů a poslal míč trestuhodně mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion 1:0

27.02.2021 16:00

Góly: 11. Kyle Bartley

Kdo by to byl řekl, že nejbláznivějším ze sobotních duelů anglické Premier League bude zrovna zápas West Bromwiche Albion s Brightonem? Konečné skóre 1:0 pro domácí sice nijak působivé není, ovšem nepochopitelné selhání rozhodčího Masona a pokračující trápení brightonské ofenzivy v čele s hned dvěma neproměněnými penaltami by vydalo na tisíc slov...

Domácí manažer Sam Allardyce si tak konečně mohl připsat první ligový triumf na stadionu Hawthorns, k němuž ale do značné míry přišel jako slepý k houslím. Po ideálním startu do utkání v podobě Bartleyho hlavičky z Gallagherova kopu v 11. minutě měl totiž Brighton víc než dost příležitostí ke srovnání, avšak naprosto bizarním způsobem se to hostům nepodařilo.

Jako první ztroskotal po ruce domácího Yokuslua Pascal Gross, jenž z nařízeného pokutového kopu napálil pouze břevno. Ještě neuvěřitelnější však byla situace z 30. minuty, kdy sudí Mason odpískal rozehrání přímého kopu Brightonu, přestože si brankář Johnstone stále ještě rovnal hráčskou zeď. Toho pohotově využil Lewis Dunk snadným nákopem míče do odkryté branky, avšak Mason v tu chvíli v panice zapískal podruhé, čímž vnesl do už tak neobvyklé situace ještě větší chaos. Následovalo nejprve neuznání Dunkova gólu, poté uznání Dunkova gólu a teprve s několikaminutovou prodlevou a spásnou pomocí videorozhodčího se Mason přece jen oklepal z této nebetyčné šlamastyky, gól nakonec skutečně neuznal a nařídil jen opakování přímého kopu, s nímž si už připravený Johnstone poradil.

Také po změně stran měli blíže ke gólu hosté, a to obzvláště čtvrthodinu před koncem, když O’Shea ve vlastní šestnáctce srazil k zemi Grosse a Mason nařídil druhou penaltu ve prospěch Brightonu. Tentokráte se exekuce ujal střídající Danny Welbeck, jenže stejně jako Gross před ním napálil pouze brankovou konstrukci - tentokráte Johnstoneovu pravou tyč. West Brom tak zázračně udržel čisté konto až do samého konce a přiživil své naděje na záchranu, zatímco Brighton jen potvrdil, že v této sezoně platí za největší smolaře či nejhorší zakončovatele v celé lize.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 2:1

27.02.2021 13:30

Góly: 30. Rúben Dias, 68. John Stones - 43. Michail Antonio

Další souboj londýnského West Hamu United s gigantem anglického fotbalu dopadl lépe pro domácí celek. Manchester City porazil Kladiváře s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě 2:1 a upevnil si svou pozici na čele tabulky. West Ham tak může v případě výhry Chelsea přijít o pozici v top čtyřce.

První šanci měli na Etihad Stadium Kladiváři. Po Lingardově sražené střele se míč v devatenácté minutě odrazil k tyči, kde byl připravený Tomáš Souček, ten se snažil hlavou posunout míč před brankou k Antoniovi, jenž zprvu přehlavičkoval i brankáře Edersona, ovšem nepovedlo se mu nasměrovat míč do sítě.

Půl hodiny trvalo Manchesteru City, než poprvé vystřelil a hned z toho byla vedoucí trefa. Na fantastický centr Kevina De Bruyneho si naskočil Rúben Dias a hlavičkou zblízka nedal brankáři Randolphovi šanci zasáhnout.

Na druhé straně Jesse Lingard potáhl ve 39. minutě míč po pravé straně hřiště, pak jeho přihrávka doputovala k Michailu Antoniovi, jehož střela z otočky se otřela o vnější část tyče domácí branky.

Ve 43. minutě už ovšem West Ham vyrovnal. Vladimír Coufal zasprintoval po útočné polovině na otevřené pravé křídlo, pak přesnou přihrávkou mezi nohama Kevina De Bruyneho vyzval k zakončení Jesse Lingarda, jehož střelu ještě před brankovou čárou usměrnil do sítě Michail Antonio.

Dlouho se nic nedělo, až se Citizens povedla v 68. minutě výborná kombinace a zase skóroval stoper. Zinčenko posunul do pravé strany Mahrezovi, po jehož přihrávce do předbrankového prostoru udeřil John Stones.

V závěrečných minutách se Hammers přeci jen dostali na útočnou polovinu, ale přesnou trefou do Edersonovy sítě to neskončilo. Asi největší šance na vyrovnání přišla v poslední nastavené minutě, kdy si na Lingardův centr naskakoval Issa Diop, jeho hlavička ale mířila mimo branku a na míč pak nedosáhl ani Tomáš Souček, který jen smutně kroutil hlavou.

Manchester City tak zvýšil svůj náskok na prvním místě na třináct bodů, druzí United však ještě mají svůj zápas 26. kola před sebou. West Ham je čtvrtý, ale pokud Chelsea zítra porazí Manchester United, poskočí před městského rivala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City26195252:1662
2.Manchester United26148453:3250
3.Leicester City26154745:3049
4.West Ham United26136740:3145
5.Chelsea FC26128641:2544
6.Liverpool FC26127747:3443
7.Everton FC25134838:3343
8.Tottenham Hotspur25116841:2739
9.Aston Villa24123938:2639
10.Arsenal FC261141134:2737
11.Leeds United261121343:4435
12.Wolverhampton Wanderers26971027:3334
13.Crystal Palace26961129:4333
14.Southampton FC26861231:4430
15.Burnley FC26771218:3428
16.Brighton & Hove Albion265111026:3326
17.Newcastle United26751427:4426
18.Fulham FC264111121:3223
19.West Bromwich Albion26381520:5517
20.Sheffield United26322115:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (839)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele