26. kolo
28.02.2021 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea se s Manchesterem United rozešla smírně, utkání branku nepřineslo

Souboj Chelsea s Manchesterem United nakonec branku nepřinesl a Rudí ďáblové si tak připisují další bezbrankovou remízu v konfrontaci s týmem z první šestky. K vidění bylo utkání v solidním tempu, ve kterém ale dominovaly obě obrany a příznivci obou celků tak na branku čekali marně. Zápas také provázela již tak nějak tradičně pořádná kontroverze, když po ruce Hudsona-Odoie rozhodčí u videa doporučil odpískat pokutový kop, hlavní sudí Stuart Atwell však byl jiného názoru a pokutový kop nenařídil.

Úvod utkání patřil Chelsea, která byla od prvních minut aktivnější a hrálo se tak převážně na polovině Manchesteru United. V úvodní desetiminutovce zaujal především výlet stopera Rüdigera, který se protáhl až k pokutovému území soupeře, jeho centr ovšem obrana hostí odvrátila. O pár minut později vtrhl do pokutového území soupeře také Mount, jeho rána však byla zablokovaná jedním z clonících hráčů soupeře.

Po dvanácti minutách hry o sobě dali poprvé vědět hosté a hned z toho bylo pořádné pozdvižení. Volný přímý kop Rashforda ze střední vzdálenosti totiž Mendy jen vyrazil před sebe, kde pak v souboji s Greenwoodem zahrál Hudson-Odoi rukou. Hra běžela dobrou minutu dál, pak ale videorozhodčí vyzval hlavního sudího Atwella, aby celou věc překontroloval u videa, jelikož se zdálo, že by měl být nařízen pokutový kop. Hlavní sudí byl ale nakonec jiného názoru a penalta se nekopala.

Zejména druhá část první půle patřila hostujícím fotbalistům, v nadějných pozici se dvakrát ocitl Rashford, kterému nadějnou příležitost ale vždy překazil vracející se Kanté. Největší šanci prvního dějství tak měla nakonec Chelsea, když Rüdiger hezky otočil hru na osamoceného Odoie, ten do vápna vyslal nadýchaný centr, který ale ve vyložené šanci nedokázal dobře usměrnit útočník Giroud.

V druhém poločase už aktivita hostujícího celku přece jenom ustala a hru tak diktovala především Chelsea. Největší šanci zápasu měl pak krátce po změně stran Ziyech, kterého parádní přihrávkou vyzval ke skórování obránce Chilwell, proti ofenzivnímu záložníkovi Chelsea však De Gea vytáhl parádní zákrok a skóre tak nedoznalo žádné změny. Na straně druhé pálil nebezpečně z druhé vlny McTominay, jeho ránu ale brankář Mendy vyrazil, stejně tak se neujal ani pokus Greenwooda, který mířil těsně mimo.

Závěrečná pasáž utkání pak přinesla mírný tlak domácího celku, hezkou individuální akcí se prezentoval záložník Mount, jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval vracející se McTominay. A když se ranou z hranice vápna neprosadil ani střídající Pulišič, dospělo utkání k bezbrankové remíze 0:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 ?

Reagovat
smazaný uživatel

To zas byla hra ty vole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele