26. kolo
28.02.2021 13:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Arsenal navázal na Slavii a vyhrál na půdě Leicesteru o dva góly

Nepovedený týden Leicesteru City po vyřazení z Evropské ligy podtrhlo i ligové vystoupení, v němž domácí celek porazil i Arsenal. Foxes sice šli do brzkého vedení zásluhou Tielemanse, avšak hosté ještě do přestávky skóre otočili a hned na úvod druhé půle si náskok ještě pojistili na konečných 3:1. Utkání také poznamenala zranění - na straně domácích opustil hřiště na nosítkách Harvey Barnes, v dresu Arsenalu předčasně střídal Emile Smith-Rowe.

Stejně jako v minulém kole s Manchesterem City vstoupil Arsenal do zápasu i tentokráte tím nejhorším možným způsobem. Po pouhých pěti minutách hry totiž "Kanonýři" zcela propadli po Xhakově ztrátě míče na polovině hřiště, čehož beze zbytku využil Youri Tielemans a za přihlížení věčně couvajícího Pabla Marího parádní křižnou ranou přesně k tyči nedal Berndu Lenovi šanci zasáhnout.

Zaskočeným hráčům Arsenalu chvíli trvalo, než se z brzkého manka stihli otřepat, avšak Leicester této herní sekvence nedokázal využít k navýšení náskoku a Lena ohrozil pouze štiplavým pokusem Barnese zdálky. Poté se již utkání zhruba od dvacáté minuty otočilo na druhou polovinu hřiště a po zbytek poločasu již byl výrazně lepším celkem na hřišti Arsenal.

Týmu Mikela Artety se zdánlivě poštěstilo získat výhodu pokutového kopu po zákroku Tielemanse na Pépého, avšak opakované záběry ukázaly, že skutečným pachatelem byl Wilfried Ndidi, a to ještě před hranicí pokutového území, a tak sudí Tierney na radu videorozhodčího nařídil pouze přímý kop. Hosty to však nijak nesrazilo, a i nadále pokračovali v ustavičném tlaku i aktivním napadání rozehrávky soupeře, přičemž především Pépé na pravé straně dělal Lukeu Thomasovi neustálé potíže.

Právě po jednom z mnoha faulů Foxes na Pépého padl v závěru poločasu vyrovnávací gól. Secvičenou standardní situaci sehráli hosté do puntíku a David Luiz po Willianově centru nekompromisní hlavičkou překonal i bezmocného Kaspera Schmeichela.

Ani to však ze strany Arsenalu nebylo do přestávky vše, neboť Nicolas Pépé zůstával při chuti a po jeho střele zpoza pokutového území se "Kanonýři" přece jen pokutového kopu dočkali, neboť Ndidi míč nešikovně zablokoval vztyčenou rukou. Tentokráte sice sudí Tierney penaltový incident neviděl, avšak na pokyn asistenta u videa vše přezkoumal u postranního monitoru a bez váhání penaltu odpískal, čehož Alexandre Lacazette využil k bleskovému obratu na 2:1.

Bezprostředně po změně stran si hosté počínali o poznání lépe než na začátku utkání a místo další inkasované branky naopak sami znovu skórovali. I do třetice měl v gólové akci prsty nepolapitelný Pépé, jenž po Xhakově vybojovaném míči potáhl akci k šestnáctce soupeře a pokračoval i bez míče v náběhu k brance, kde k němu propadla Willianova tečovaná přihrávka, aby mohl snadno zblízka zasunout míč do sítě.

Dvoubrankové manko do značné míry otupilo už tak nepříliš sebevědomé počínání domácích, ovšem Arsenal v průběhu druhé půle polevil v koncentraci a několika lacinými ztrátami při rozehrávce málem vrátil soupeře do hry. Nadějné úniky Foxes ale k Lenovi nakonec vůbec nedoputovaly, byť na poslední chvíli zablokovaná střela střídajícího Albrightona měla skutečně gólové parametry.

Závěr zápasu si již hosté hlídali a sami naopak mohli náskok ještě navýšit. Pokusy Tierneyho či střídajícího Aubameyanga však shodně zapadly těsně vedle Schmeichelovy tyče, a když na samém sklonku sedmiminutového nastavení neskóroval ze slibné pozice po rohovém kopu ani Kelechi Iheanacho, zápas na King Power Stadium skončil zaslouženou výhrou Arsenalu 3:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele