26. kolo
27.02.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ruben Neves (© AFP)

Newcastle proti Wolverhamptonu nezaostával a získal cenný bod

Zachraňující se Newcastle United nepředvedl vůbec špatný výkon proti lehce favorizovanému Wolverhamptonu a určitou dobu dokonce sahal po tříbodovém zisku, nakonec se svým protivníkem remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak přerušil sérii dvou porážek v řadě a nachází se na sedmnáctém místě se šestadvaceti body. Hosté naopak nenavázali na minulé dvě výhry s Leedsem i Southamptonem a patří jim dvanáctá příčka se čtyřiatřiceti body.

Domácí začali přeci jen o něco lépe a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě možnosti. Nejprve hlavičkoval Hayden ze středu pokutového území přímo do náruče připraveného brankáře Patrícia, vzápětí se po parádním centru od Haydena ocitl v samostatném úniku Almirón a nemyslel to vůbec špatně, ovšem svou přízemní střelou pouze orazítkoval protější tyč. "Straky" pokračovaly v útočném snažení i nadále.

Přesně v polovině úvodního dějství napřáhl z více jak třiceti metrů Krafth a na pozorného Patrícia si nepřišel, krátce po půl hodině hry se na opačné straně poprvé blýskl také slovenský gólman Dúbravka proti hlavičce z úhlu v podání Traorého. Zhruba deset minut před přestávkou se zjevil ve velmi slibné pozici Neto, jenž využil parádní práce Traorého na levé straně, ale z první z dvanácti metrů mířil o decimetry vedle bližší konstrukce.

Svěřenci trenéra Steva Bruce se sedm minut po výměně stran z ničeho nic dočkali vedoucí trefy. Z pravého křídla parádně odcentroval Fraser a našel hlavu Jamaala Lascellese, který ze šesti metrů nechytatelně zamířil k přední tyči. "Vlci" od toho okamžiku přeci jen ožili a v každém případě zvýšili svou aktivitu. V 73. minutě vsítil jejich jediný gól třiadvacetiletý portugalský záložník Rúben Neves.

Neto se uvolnil na pravé straně a poslal pas před branku Newcastlu, kde se k hlavičce z velmi těžké pozice dostal právě Neves. Dúbravka si sice na balón sáhl, jenže v cestě do vlastní sítě mu přeci jen zabránit nedokázal. O osm minut později mohli domácí znovu vést zásluhou Joelintona, jehož ránu z první zastavil těsně před brankovou čarou až vracející se Saïss. Naopak v samém závěru nebyli daleko od porážky, neboť ve třetí nastavené minutě hlavičkoval zblízka Silva a Dúbravka zachránil svůj tým naprosto fantastickým zákrokem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele