Premier League - souhrn 26. kola

27.02.2021, 15:35, aktualizováno 01.03.2021, 22:56
Komentáře a souhrny
Richarlison (© AFP)
Manchester City si po boji poradil doma s West Hamem a zapsal dvacátou výhru v soutěžním zápase za sebou. Na čele tabulky navýšil náskok před pronásledovateli, neboť Leicester v neděli podlehl Arsenalu a Manchester United se rozešel smírně s Chelsea. Liverpool si veze body ze Sheffieldu a v pondělí zvítězil také Everton...

Everton FC - Southampton FC 1:0

01.03.2021 21:00

Góly: 9. Richarlison

Bojovný zápas v Goodison Parku mnoho fotbalové krásy nepobral. To ale může být Evertonu šumafuk, neboť ze střetnutí proti Southamptonu vyšel jako vítěz. "Karamelky tak nadále doráží na pohárové pozice, naopak "Saints" pokračují v novoročním zmaru. Od 4. ledna totiž nezvítězili a nebezpečně se přibližují pásmu sestupu.

První a nakonec taky jediný gól se urodil již v deváté minutě hry. Calvert-Lewin vyhrál důležitý hlavičkový souboj, Sigurdsson následně vysunul Richarlisona, který obešel brankáře Southamptonu Forstera a střelou do odkryté brány skóroval. Ve 25. minutě se domácí radovali znovu, když standardní situaci Digneho dokončil hlavičkou do sítě Keane. Ještě předtím ale posunul míř rovněž hlavou Holgate, který se nacházel v ofsajdu. Branka tedy nebyla uznána.

Také třináct minut po změně stran zahrozil Everton ze standardní situace, avšak po zmatku v pokutovém území hostů letěla dorážka Godfreyho vedle brány. Po hodině hry toužil po rohovém kopu srovnat Salisu, ovšem ani jeho hlavička se mezi tři tyče nevměstnala.

Největší šance měli Saints až v závěru. Nejprve pálil v 84. minutě Djenepo, před kterým se otevřel prostor na pravé straně, jenže rána z první proletěla vedle tyče. O šest minut později dorážel po rohovém kopu Vestergaard, domácí ale v klíčovém momentu podržel gólman Pickford.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Liverpool FC 0:2

28.02.2021 20:15

Góly: 48. Curtis Jones, 64. Kean Bryan (vl.)

Téměř měsíční čekání Liverpoolu na výhru je u konce. Na plný bodový zisk po delší době dosáhli "Reds" na hřišti posledního Sheffieldu. Vítězství družině manažera Jürgena Kloppa vystřelili Curtis Jones s Robertem Firminem.

Gólman Liverpoolu Adrián, jenž mezi třemi tyčemi nahradil obvyklou jedničku Alissona, musel zasahovat již v páté minutě proti hlavičce McGoldricka po standardní situaci. Za dalších pět minut měl práci i brankář Sheffieldu Ramsdale, který vychytal rozběhnutého Firmina. V sedmnácté minutě zase nadělal Adriánovi starosti tečovaná střela McGoldricka.

Ve 29. minutě se do pokutového území natlačil z pravé strany Salah, Ramsdale však opět výborně zasáhl pravou nohou. Dvě minuty poté musel strážce svatyně United zasahovat též proti Alexandru-Arnoldovi, který zakončoval po chybě domácí obrany. Ve 35. minutě si McBurnie naběhl na dlouhý nákop a bránící Kabak poslal míč v tísni do sítě. Gól Sheffieldu ale kvůli obsajdu McBurnieho neplatil. Záhy na druhé straně prověřil Ramsdalea další ránou Wijnaldum.

Tři minuty po změně stran již Reds zlomili defenzivu protivníka. Odvrácený centr Alexandra-Arnolda se odrazil k Jonesovi, který střelou k tyči nedal Ramsdaleovi nárok. Pět minut poté se z přesného zásahu chvíli radoval Mané, avšak podobně jako McBurnie v první půli se i senegalský křídelník ocitl v postavení mimo hru. Právě útočník Sheffieldu se v 57. minutě dostal k nebezpečné hlavičce, která ale proletěla těsně vedle tyče.

Po hodině hry rozjel Liverpool další gólovou akci. Firmino si vyměnil balón s Jonesem i Maném, následně si přes zadáky United udělal místo ke střele, jež díky teči Bryana přeplachtila Ramsdalea - 0:2. Třetí gól hostů mohl ještě v 79. minutě přidat Salah, jenže přihrávku Robertsona nedokázal na zadní tyči dopravit do sítě.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester United 0:0

28.02.2021 17:30

Góly: -

Souboj Chelsea s Manchesterem United nakonec branku nepřinesl a Rudí ďáblové si tak připisují další bezbrankovou remízu v konfrontaci s týmem z první šestky. K vidění bylo utkání v solidním tempu, ve kterém ale dominovaly obě obrany a příznivci obou celků tak na branku čekali marně. Zápas také provázela již tak nějak tradičně pořádná kontroverze, když po ruce Hudsona-Odoie rozhodčí u videa doporučil odpískat pokutový kop, hlavní sudí Stuart Atwell však byl jiného názoru a pokutový kop nenařídil.

Úvod utkání patřil Chelsea, která byla od prvních minut aktivnější a hrálo se tak převážně na polovině Manchesteru United. V úvodní desetiminutovce zaujal především výlet stopera Rüdigera, který se protáhl až k pokutovému území soupeře, jeho centr ovšem obrana hostí odvrátila. O pár minut později vtrhl do pokutového území soupeře také Mount, jeho rána však byla zablokovaná jedním z clonících hráčů soupeře.

Po dvanácti minutách hry o sobě dali poprvé vědět hosté a hned z toho bylo pořádné pozdvižení. Volný přímý kop Rashforda ze střední vzdálenosti totiž Mendy jen vyrazil před sebe, kde pak v souboji s Greenwoodem zahrál Hudson-Odoi rukou. Hra běžela dobrou minutu dál, pak ale videorozhodčí vyzval hlavního sudího Atwella, aby celou věc překontroloval u videa, jelikož se zdálo, že by měl být nařízen pokutový kop. Hlavní sudí byl ale nakonec jiného názoru a penalta se nekopala.

Zejména druhá část první půle patřila hostujícím fotbalistům, v nadějných pozici se dvakrát ocitl Rashford, kterému nadějnou příležitost ale vždy překazil vracející se Kanté. Největší šanci prvního dějství tak měla nakonec Chelsea, když Rüdiger hezky otočil hru na osamoceného Odoie, ten do vápna vyslal nadýchaný centr, který ale ve vyložené šanci nedokázal dobře usměrnit útočník Giroud.

V druhém poločase už aktivita hostujícího celku přece jenom ustala a hru tak diktovala především Chelsea. Největší šanci zápasu měl pak krátce po změně stran Ziyech, kterého parádní přihrávkou vyzval ke skórování obránce Chilwell, proti ofenzivnímu záložníkovi Chelsea však De Gea vytáhl parádní zákrok a skóre tak nedoznalo žádné změny. Na straně druhé pálil nebezpečně z druhé vlny McTominay, jeho ránu ale brankář Mendy vyrazil, stejně tak se neujal ani pokus Greenwooda, který mířil těsně mimo.

Závěrečná pasáž utkání pak přinesla mírný tlak domácího celku, hezkou individuální akcí se prezentoval záložník Mount, jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval vracející se McTominay. A když se ranou z hranice vápna neprosadil ani střídající Pulišič, dospělo utkání k bezbrankové remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 4:0

28.02.2021 15:00

Góly: 2. Gareth Bale, 15. Harry Kane, 31. Lucas Moura, 55. Gareth Bale

Dva zápasy, skóre 8:0. Tottenham zůstal po snadném postupu v Evropské lize přes rakouský Wolfsberg dobře naladěn i na Premier League a čtyřmi brankami sfoukl bezbranné Burnley. Dvěma góly se blýskl Gareth Bale, díky němuž se "Kohouti" posunuli k čelu tabulky. Hosté zůstávají těsně nad hranou sestupu.

Pro domácí se zápas začal výborně vyvíjet již ve druhé minutě. Son našel z levé strany před bránou nabíhajícího Balea, který vystrčil nohu a překonal bezmocného gólmana Burnley Popea. O devět minut později projevil Son opět kreativního ducha, když si zpracoval dlouhý nákop, následně předal míč Mourovi, jenž si přes Tarkowskiho nachystal palebnou pozici, Popeovi ale zblízka pouze vyprášil rukavice.

V patnácté minutě už však Tottenham vedl o dvě branky. Bale vynikajícím dalekonosným pasem vyhledal Kanea, jehož střelu tečoval Tarkowski tak nešťastně, že Pope už mohl balón jen lovit ze sítě. Uběhlo něco málo přes půlhodinu a skóre se posunulo na stav 4:0. Levý bek Reguilón nacentroval před bránu hostů, kde se k míči dostal Moura. Ten kulatý nesmysl umístil přesně k tyči.

Burnley se v podstatě nezmohlo na odpor a veškeré naděje hostů rozmetal deset minut po změně stran Bale. Velšský fotbalista dostal při rychlém přechodu Tottenhamu přihrávku od Sona, z pravé strany se nachystal na obstřel levou nohou a zvýšil vedení svého celku na rozdíl čtyř branek. Až po hodině hry se "Clarets" vyklubali s nadějnou akcí. Na pas od Lowtona si naskočil Vydra, český útočník však hlavičkoval nepřesně.

V 72. minutě si Pope konečně připsal důležitý zákrok, když nad břevno vytěsnil nepříjemně kroucenou ránu Kanea. Tři minuty poté chvátal dopředu Son, ani on si ale tentokrát nepřišel na brankáře hostů. Burnley se gólu nedočkalo ani po hlavičce Rodrigueze z 87. minuty. V nastaveném čase ještě mohl zkompletovat búra Kane, avšak pobídku od Sona netrefil ideálně a balón se došoural do zámezí.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Fulham FC 0:0

28.02.2021 13:00

Góly: -

Fotbalisté Crystal Palace remizovali v utkání 26. kola Premier League 0:0 s Fulhamem. Domácí za celý zápas vyslali jen jednu střelu, která navíc nemířila mezi tři tyče.

Townsend poslal ve 27. minutě do šestnáctky velmi dobrý centr. Balón by směřoval na vzdálenější tyč na Bentekeho, ovšem výborně to udělal z pohledu Fulhamu Joachim Andersen, který ve své pozici riskoval vlastní gól, balón ale dokázal přiklepnout do rukavic brankáře Aréoly.

K exekuci přímého kopu se v 56. minutě postavil Joachim Andersen, který nemířil zle. Jeho projektil minul tak o metr levou tyč.

Hosté měli v 66. minutě zatím největší šanci zápasu. Loftus-Cheek protečoval z první míč na Joshe Maju, který se uvolnil kolem bránícího hráče a z hranice šestnáctky vypálil levačkou. Jeho přízemní rána jen těsně minula pravou tyč z pohledu brankáře Guaity.

Další šance Cottagers přišla hned o dvě minuty později. Novic na trávníku Ivan Cavaleiro poslal z pravé strany krásný centr, který našel Joshe Maju. Hlavičku tohoto útočníka reflexivně vyrazil Vicente Guaita.

Fulham začal domácím zatápět a po minutě měl další možnost. Po rohovém kopu balón propadl na kopačku Joachima Andersena, jehož možná gólové zakončení obětavě zablokoval Gary Cahill.

Následně pak Cavaleiro hrudí sklepl míč proti noze Rubena Loftuse-Cheeka, který z první těsně minul pravou šibenici. Jako by Fulham zařadil další rychlostní stupeň.

To však byla poslední gólová možnost v duelu. Crystal Palace patří třinácté místo, Fulham je osmnáctý.

Více informací k zápasu

Leicester City - Arsenal FC 1:3

28.02.2021 13:00

Góly: 7. Youri Tielemans - 39. David Luiz, 45+2. Alexandre Lacazette (pen.), 52. Nicolas Pépé

Nepovedený týden Leicesteru City po vyřazení z Evropské ligy podtrhlo i ligové vystoupení, v němž domácí celek porazil i Arsenal. Foxes sice šli do brzkého vedení zásluhou Tielemanse, avšak hosté ještě do přestávky skóre otočili a hned na úvod druhé půle si náskok ještě pojistili na konečných 3:1. Utkání také poznamenala zranění - na straně domácích opustil hřiště na nosítkách Harvey Barnes, v dresu Arsenalu předčasně střídal Emile Smith-Rowe.

Stejně jako v minulém kole s Manchesterem City vstoupil Arsenal do zápasu i tentokráte tím nejhorším možným způsobem. Po pouhých pěti minutách hry totiž "Kanonýři" zcela propadli po Xhakově ztrátě míče na polovině hřiště, čehož beze zbytku využil Youri Tielemans a za přihlížení věčně couvajícího Pabla Marího parádní křižnou ranou přesně k tyči nedal Berndu Lenovi šanci zasáhnout.

Zaskočeným hráčům Arsenalu chvíli trvalo, než se z brzkého manka stihli otřepat, avšak Leicester této herní sekvence nedokázal využít k navýšení náskoku a Lena ohrozil pouze štiplavým pokusem Barnese zdálky. Poté se již utkání zhruba od dvacáté minuty otočilo na druhou polovinu hřiště a po zbytek poločasu již byl výrazně lepším celkem na hřišti Arsenal.

Týmu Mikela Artety se zdánlivě poštěstilo získat výhodu pokutového kopu po zákroku Tielemanse na Pépého, avšak opakované záběry ukázaly, že skutečným pachatelem byl Wilfried Ndidi, a to ještě před hranicí pokutového území, a tak sudí Tierney na radu videorozhodčího nařídil pouze přímý kop. Hosty to však nijak nesrazilo, a i nadále pokračovali v ustavičném tlaku i aktivním napadání rozehrávky soupeře, přičemž především Pépé na pravé straně dělal Lukeu Thomasovi neustálé potíže.

Právě po jednom z mnoha faulů Foxes na Pépého padl v závěru poločasu vyrovnávací gól. Secvičenou standardní situaci sehráli hosté do puntíku a David Luiz po Willianově centru nekompromisní hlavičkou překonal i bezmocného Kaspera Schmeichela.

Ani to však ze strany Arsenalu nebylo do přestávky vše, neboť Nicolas Pépé zůstával při chuti a po jeho střele zpoza pokutového území se "Kanonýři" přece jen pokutového kopu dočkali, neboť Ndidi míč nešikovně zablokoval vztyčenou rukou. Tentokráte sice sudí Tierney penaltový incident neviděl, avšak na pokyn asistenta u videa vše přezkoumal u postranního monitoru a bez váhání penaltu odpískal, čehož Alexandre Lacazette využil k bleskovému obratu na 2:1.

Bezprostředně po změně stran si hosté počínali o poznání lépe než na začátku utkání a místo další inkasované branky naopak sami znovu skórovali. I do třetice měl v gólové akci prsty nepolapitelný Pépé, jenž po Xhakově vybojovaném míči potáhl akci k šestnáctce soupeře a pokračoval i bez míče v náběhu k brance, kde k němu propadla Willianova tečovaná přihrávka, aby mohl snadno zblízka zasunout míč do sítě.

Dvoubrankové manko do značné míry otupilo už tak nepříliš sebevědomé počínání domácích, ovšem Arsenal v průběhu druhé půle polevil v koncentraci a několika lacinými ztrátami při rozehrávce málem vrátil soupeře do hry. Nadějné úniky Foxes ale k Lenovi nakonec vůbec nedoputovaly, byť na poslední chvíli zablokovaná střela střídajícího Albrightona měla skutečně gólové parametry.

Závěr zápasu si již hosté hlídali a sami naopak mohli náskok ještě navýšit. Pokusy Tierneyho či střídajícího Aubameyanga však shodně zapadly těsně vedle Schmeichelovy tyče, a když na samém sklonku sedmiminutového nastavení neskóroval ze slibné pozice po rohovém kopu ani Kelechi Iheanacho, zápas na King Power Stadium skončil zaslouženou výhrou Arsenalu 3:1.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:1

27.02.2021 21:00

Góly: 52. Jamaal Lascelles - 73. Rúben Neves

Zachraňující se Newcastle United nepředvedl vůbec špatný výkon proti lehce favorizovanému Wolverhamptonu a určitou dobu dokonce sahal po tříbodovém zisku, nakonec se svým protivníkem remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak přerušil sérii dvou porážek v řadě a nachází se na sedmnáctém místě se šestadvaceti body. Hosté naopak nenavázali na minulé dvě výhry s Leedsem i Southamptonem a patří jim dvanáctá příčka se čtyřiatřiceti body.

Domácí začali přeci jen o něco lépe a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě možnosti. Nejprve hlavičkoval Hayden ze středu pokutového území přímo do náruče připraveného brankáře Patrícia, vzápětí se po parádním centru od Haydena ocitl v samostatném úniku Almirón a nemyslel to vůbec špatně, ovšem svou přízemní střelou pouze orazítkoval protější tyč. "Straky" pokračovaly v útočném snažení i nadále.

Přesně v polovině úvodního dějství napřáhl z více jak třiceti metrů Krafth a na pozorného Patrícia si nepřišel, krátce po půl hodině hry se na opačné straně poprvé blýskl také slovenský gólman Dúbravka proti hlavičce z úhlu v podání Traorého. Zhruba deset minut před přestávkou se zjevil ve velmi slibné pozici Neto, jenž využil parádní práce Traorého na levé straně, ale z první z dvanácti metrů mířil o decimetry vedle bližší konstrukce.

Svěřenci trenéra Steva Bruce se sedm minut po výměně stran z ničeho nic dočkali vedoucí trefy. Z pravého křídla parádně odcentroval Fraser a našel hlavu Jamaala Lascellese, který ze šesti metrů nechytatelně zamířil k přední tyči. "Vlci" od toho okamžiku přeci jen ožili a v každém případě zvýšili svou aktivitu. V 73. minutě vsítil jejich jediný gól třiadvacetiletý portugalský záložník Rúben Neves.

Neto se uvolnil na pravé straně a poslal pas před branku Newcastlu, kde se k hlavičce z velmi těžké pozice dostal právě Neves. Dúbravka si sice na balón sáhl, jenže v cestě do vlastní sítě mu přeci jen zabránit nedokázal. O osm minut později mohli domácí znovu vést zásluhou Joelintona, jehož ránu z první zastavil těsně před brankovou čarou až vracející se Saïss. Naopak v samém závěru nebyli daleko od porážky, neboť ve třetí nastavené minutě hlavičkoval zblízka Silva a Dúbravka zachránil svůj tým naprosto fantastickým zákrokem.

Více informací k zápasu

Leeds United - Aston Villa 0:1

27.02.2021 18:30

Góly: 5. Anwar El Ghazi

Souboj letošního nováčka s tím loňským nakonec vyzněl lépe pro Aston Villu, která na půdě Leedsu vydřela hubenou výhru 1:0 a po sérii nepovedených výsledků znovu přiživila své naděje na pohárové příčky. Jediný gól zápasu vstřelil již v páté minutě Anwar El Ghazi. Villans tak z osmého místa ztrácí na čtvrtou příčku pouhých šest bodů, zatímco Leeds zůstává desátý.

Kluzký trávník na Elland Road přispěl k jedné brzké šanci na obou stranách, avšak s rozdílným úspěchem. Zatímco po Bamfordově nepovedené ráně se Raphinha zblízka nedokázal prosadit, takřka totožná událost v podobě uklouznutí hostujícího Watkinse vyústila v gólové zakončení El Ghaziho, který si dokázal míč zpracovat a poslat jej přesně mezi nohy brankáře Mesliera.

Také po zbytek poločasu byli v zápřahu oba brankáři, avšak jak aktivní El Ghazi s Watkinsem, tak Raphinha či Helder Costa již v zakončení neuspěli. Po změně stran poněkud překvapivě domácímu celku jako by došly síly a hosté neměli větší problém utkání kontrolovat k uhájení brzkého náskoku. Přesto mohl v samém závěru Raphinha přece jen srovnat, když jej ve vyložené pozici našel střídající Harrison, jenže brazilský záložník nepotvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů a poslal míč trestuhodně mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion 1:0

27.02.2021 16:00

Góly: 11. Kyle Bartley

Kdo by to byl řekl, že nejbláznivějším ze sobotních duelů anglické Premier League bude zrovna zápas West Bromwiche Albion s Brightonem? Konečné skóre 1:0 pro domácí sice nijak působivé není, ovšem nepochopitelné selhání rozhodčího Masona a pokračující trápení brightonské ofenzivy v čele s hned dvěma neproměněnými penaltami by vydalo na tisíc slov...

Domácí manažer Sam Allardyce si tak konečně mohl připsat první ligový triumf na stadionu Hawthorns, k němuž ale do značné míry přišel jako slepý k houslím. Po ideálním startu do utkání v podobě Bartleyho hlavičky z Gallagherova kopu v 11. minutě měl totiž Brighton víc než dost příležitostí ke srovnání, avšak naprosto bizarním způsobem se to hostům nepodařilo.

Jako první ztroskotal po ruce domácího Yokuslua Pascal Gross, jenž z nařízeného pokutového kopu napálil pouze břevno. Ještě neuvěřitelnější však byla situace z 30. minuty, kdy sudí Mason odpískal rozehrání přímého kopu Brightonu, přestože si brankář Johnstone stále ještě rovnal hráčskou zeď. Toho pohotově využil Lewis Dunk snadným nákopem míče do odkryté branky, avšak Mason v tu chvíli v panice zapískal podruhé, čímž vnesl do už tak neobvyklé situace ještě větší chaos. Následovalo nejprve neuznání Dunkova gólu, poté uznání Dunkova gólu a teprve s několikaminutovou prodlevou a spásnou pomocí videorozhodčího se Mason přece jen oklepal z této nebetyčné šlamastyky, gól nakonec skutečně neuznal a nařídil jen opakování přímého kopu, s nímž si už připravený Johnstone poradil.

Také po změně stran měli blíže ke gólu hosté, a to obzvláště čtvrthodinu před koncem, když O’Shea ve vlastní šestnáctce srazil k zemi Grosse a Mason nařídil druhou penaltu ve prospěch Brightonu. Tentokráte se exekuce ujal střídající Danny Welbeck, jenže stejně jako Gross před ním napálil pouze brankovou konstrukci - tentokráte Johnstoneovu pravou tyč. West Brom tak zázračně udržel čisté konto až do samého konce a přiživil své naděje na záchranu, zatímco Brighton jen potvrdil, že v této sezoně platí za největší smolaře či nejhorší zakončovatele v celé lize.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 2:1

27.02.2021 13:30

Góly: 30. Rúben Dias, 68. John Stones - 43. Michail Antonio

Další souboj londýnského West Hamu United s gigantem anglického fotbalu dopadl lépe pro domácí celek. Manchester City porazil Kladiváře s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě 2:1 a upevnil si svou pozici na čele tabulky. West Ham tak může v případě výhry Chelsea přijít o pozici v top čtyřce.

První šanci měli na Etihad Stadium Kladiváři. Po Lingardově sražené střele se míč v devatenácté minutě odrazil k tyči, kde byl připravený Tomáš Souček, ten se snažil hlavou posunout míč před brankou k Antoniovi, jenž zprvu přehlavičkoval i brankáře Edersona, ovšem nepovedlo se mu nasměrovat míč do sítě.

Půl hodiny trvalo Manchesteru City, než poprvé vystřelil a hned z toho byla vedoucí trefa. Na fantastický centr Kevina De Bruyneho si naskočil Rúben Dias a hlavičkou zblízka nedal brankáři Randolphovi šanci zasáhnout.

Na druhé straně Jesse Lingard potáhl ve 39. minutě míč po pravé straně hřiště, pak jeho přihrávka doputovala k Michailu Antoniovi, jehož střela z otočky se otřela o vnější část tyče domácí branky.

Ve 43. minutě už ovšem West Ham vyrovnal. Vladimír Coufal zasprintoval po útočné polovině na otevřené pravé křídlo, pak přesnou přihrávkou mezi nohama Kevina De Bruyneho vyzval k zakončení Jesse Lingarda, jehož střelu ještě před brankovou čárou usměrnil do sítě Michail Antonio.

Dlouho se nic nedělo, až se Citizens povedla v 68. minutě výborná kombinace a zase skóroval stoper. Zinčenko posunul do pravé strany Mahrezovi, po jehož přihrávce do předbrankového prostoru udeřil John Stones.

V závěrečných minutách se Hammers přeci jen dostali na útočnou polovinu, ale přesnou trefou do Edersonovy sítě to neskončilo. Asi největší šance na vyrovnání přišla v poslední nastavené minutě, kdy si na Lingardův centr naskakoval Issa Diop, jeho hlavička ale mířila mimo branku a na míč pak nedosáhl ani Tomáš Souček, který jen smutně kroutil hlavou.

Manchester City tak zvýšil svůj náskok na prvním místě na třináct bodů, druzí United však ještě mají svůj zápas 26. kola před sebou. West Ham je čtvrtý, ale pokud Chelsea zítra porazí Manchester United, poskočí před městského rivala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City26195252:1662
2.Manchester United26148453:3250
3.Leicester City26154745:3049
4.West Ham United26136740:3145
5.Chelsea FC26128641:2544
6.Liverpool FC26127747:3443
7.Everton FC25134838:3343
8.Tottenham Hotspur25116841:2739
9.Aston Villa24123938:2639
10.Arsenal FC261141134:2737
11.Leeds United261121343:4435
12.Wolverhampton Wanderers26971027:3334
13.Crystal Palace26961129:4333
14.Southampton FC26861231:4430
15.Burnley FC26771218:3428
16.Brighton & Hove Albion265111026:3326
17.Newcastle United26751427:4426
18.Fulham FC264111121:3223
19.West Bromwich Albion26381520:5517
20.Sheffield United26322115:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (839)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pepek je sef, zapas mu vyhraju aj stoperi.

Reagovat
diastan

letos hlavně stopeři

Reagovat
Counter

#fanta #vypadátonadějněikdyžjsemzapomnělnatransferyabenchboost

Reagovat
smazaný uživatel

si predstav este, ze by uhrali aj ciste konto

Reagovat
Counter

Reagovat
Salfovic

Těch 14 vítězství za sebou je už rekord ?

Reagovat
Kinky7

rekord v Pl je myslim 18.

Reagovat
Counter

Stones s Diasem spolu na hřišti dali v této sezoně víc gólů, než inkasovali

Reagovat
PhilipS

tak to je masakr

Reagovat
Kixi Syhimour

Klobouk dolů

Reagovat
Hokaido

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
penepi

Reagovat
emanuel habasko

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
FUnk

Reagovat
PhilipS

xG CIty vs West Ham: 0,76 vs 1,93. To bych ani neřekl, podle toho co jsem viděl. Každopádně od West Hamu a MOTM Coufala skvělej výkon a vlastně smolná prohra.

Reagovat
vladis271

Za posledných 7 sezón sme zažili jeden boj o titul. Fakt zábava táto PL.

Reagovat
PH8

A ještě jste ho nezvládli

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Coufal souhlas, parádně dopředu i dozadu. Ale suk mne dnes přišel ze nebyl úplně ve své kůži. Každopádně solidní výkon WHU.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím. Potreboval by som ešte niekoľko respondentov na môj dotazník. Dotazník je hlavne určený pre futbalových fanúšikov. Tak ak mi to niekto ešte vyplníte, budem povďačný. Časovo vám to zaberie tak do 10 minút. Díky moc.

https://www.survio.com/survey/d/V2Y4P8W3O0G6L2A0M

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Front hell

Reagovat
aragorn

Je zde prosím někdo kdo se vyzná v FFP? Jak se počítá ta ztráta, která je povolená (tuším za tři roky to nesmí být víc jak 50mil dohromady). Počítá se to z celkových příjmů mínus výdajů nebo je to nějak specifikovaný co vše se počítá.

Reagovat
Hokaido

Záleží, jak u kterého klubu.

Reagovat
aragorn

Třeba konkrétně Liverpool. Když v posledních letech zaplatil za novou tribunu Main Stand 120mil a nový Kirkby 50mil snížil si tím prostor pro nákup hráčů? Kdyby FSG zaplatilo těch 170mil hned ze svýho mohl Liverpool ty peníze použít na nákup hráčů?

Zkrátka když majitel nalije peníze do klubu řeší se v rámci FFP místo kam jdou. Jestli nová tribuna nebo nákup hráčů?

Reagovat
Luc-Luc

stadion ci treninkova centra nespadaji do ffp, takze do toho muze majitel nasypat svoje penize a ne penize klubu

Reagovat
aragorn

O toto mě šlo. Takže do FFP se berou pouze náklady na hráče. Přestup, plat, poplatek agentům, bonus za podpis.

Reagovat
Busby babes

je to dost slouzity na vypocet.

Reagovat
Mastný Chobot

kokos ja že sa pýtaš na priepustnosť respirátorov skurvená pandémia

Reagovat
J0EL

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
emanuel habasko

Taky jsem sám sebe na chvíli ojebal...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Counter

Reagovat
Neon

Reagovat
Infi

Reagovat
Manik...

Reagovat
Cechino

Reagovat
TopinB

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Creespoo

Není to tak jednoduchý. Nicméně základní princip je takový, že za nákupy nových hráčů a platý týmu si musíš vydělat, respektivě se vejít do dé povolené zráty. S tím, že nákup nových hráčů se nepočítá najednou, ale odespisuje se dle doby kontratku. Tzn. když někoho koupíš za 50 mega a dáš mu 5ti letou smlouvu, tak si zatížíš FFP na 5 let po 10 mega ročně.

Výdaje na infrastrukturu klubu, mládež apod. se nepočítají do FFP.

Reagovat
aragorn

Diky

Reagovat
Kixi Syhimour

Brighton

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Counter

Johnstone ve fantě, čisté konto v suchém triku

Reagovat
Hokaido

Stones and Dias have scored more goals than they have conceded in the 16 games they've started together for City this season ...

Jedna z nejšílenějších statistik. Wtf the fuck.

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Counter

Jsem zvědavý, o kolik reakcí posbíráš víc, aby se případně potvrdilo, že to samé napsané anglicky je víc cool

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

Reagovat
Hokaido

Já to od tebe fakt neviděl, pak jsem ti i palec dal.

Reagovat
Hokaido

A stejně náš víc palců, tak drž piiiiiiiču.

Reagovat
Counter

Však v pohodě, já to nemyslel zle vůči tobě

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Amazing.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Louis Jackson (15),

Maximilano Oyedele (15),

Finley McAllister (14),

Ollie Kilner (16),

Sam Mather (16),

all made their U18s debuts today!

Special mention to McAllister, who became #mufc's youngest ever U18s player (14y, 7m, 12d). The record was held by Angel Gomes before. https://t.co/AHHzEfpRLN

Iamek, kolik z nich za par let uvidime?

Reagovat
REPLIKATOR

Brighton Nedat dvě penalty Kvůli nim mají ty kopyta z WBA naději na záchranu.

Reagovat
fenixLFC

nemaju

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
fenixLFC

no nemaju, to je proste fakt zalozeny na datach nikdy sa nezachranil nikto, kto po 22 kolach stracal viac ako 5 bodov, nikdy. fulham ma sancu v tom, ze sice po 22. kolach stracal 8 bodov, ale mal zapas k dobru (cize zase tych 5). west brom stracal bodov 10. za 4 kola stiahol jeden jediny bod

Reagovat
Liquid

a slavia nikdy nevyřadila tým z PL....24.2.2021

Reagovat
mul

V posledných 5 sezónach stačilo na zachránu priemerne cca 35 bodov. Momentálne majú 17 bodov. Čiže potrebovali by získať v nasleodvných 12 zápasoch minmálne rovnaký počet bodov ako v doterajších 26. Museli by chytiť formu ako Leiceser v sezóne 2014 / 2015 keď sa zachraňovali. V najbližších 5 zápasoch majú Newcastle, CP, Soton. Ak budú tu bodovať môžu chytiť víťaznú šnúru, vďaka ktorej sa zachránia.

Reagovat
Liquid

já pamatuju 3 zázračné šňůry, Leicester, Fulham a taky Pompei

Reagovat
mul

Dal som príklad, ktorý mi najviac rezonuje kvôli ich titulu v ďalšej sezóne. Ale hej, nič nerealizovateľné ani pre WBA.

Reagovat
vodka

a neztrácel Fulham v té sezoně s great escape ještě víc a později?

Reagovat
vodka

po tak jsem to našel, Fulham 07-08 po 29. kole ztrácel 6 bodů na 18. a 17. a to měly oba týmy zápas k dobru proti Fulhamu

Reagovat
REPLIKATOR

2014/2015 Leicester byl ještě po 30. kole na posledním místě, ztrácel 7 bodů na záchranu. A zachránili se. A další sezona titul...

Reagovat
mul

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

ale mel zapas k dobru, to je taky treba dodat

Reagovat
fenixLFC

po 22. stracal 3....

Reagovat
mikelinos

NIKDY NIKDO

Reagovat
Mastný Chobot

nj, takže je to taký kotlebovský fakt

Reagovat
fenixLFC
Reagovat
Mastný Chobot

Napísal si, že "nemajú nádej zachrániť sa" a následne, že to je "fakt". To, že sa niečo ešte nestalo, z toho nerobí fakt. Týmto uvažovaním je aj existencia boha fakt, lebo nikto nedokázal jeho neexistenciu.

Reagovat
fenixLFC

to tvoje zaverecne tvrdenie mozme obratit ale whatever nabuduce teda napisem ze na zaklade dat nemaju nadej sa zachranit. nikdy sa nestalo ze by v tejto situacii sa niektory tim zachranil a napovedaju tomu aj vysledky dalsich zapasov kedy stiahli neskutocny bod. a uz sa tesim ako tu niekto nabehne s uplne irelevantnym prikladom leicesteru ktorym sa ospravedluje uplne vsetko

Reagovat
Mastný Chobot

Vsak ano, nikto nevie existenciu boha potvrdit ani vyvratit, preto su tie debaty creationists x darwinists vzdy take picoviny

Reagovat
smazaný uživatel

mohla by to byt pravda, ale neni

Reagovat
fenixLFC

jojo takze ja tu dam statistiku za 22 kol a tu sa argumentuje 30., 29 a podobne a ty mi povies ze to nie je pravda, ok

Reagovat
smazaný uživatel

prosim te, neztrapnuj se dal

Reagovat
fenixLFC

teraz si mi to teda nandal. klasicky ziadny argument, ale to by sme od teba chceli asi moc

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim argument, co tu vecne pouzivas ty a zasiras jima dikuze....

Reagovat
smazaný uživatel

teď si děláš prdel že?

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Ze strany Leedsu nevydařené utkání, šance sice nějaké byly, ale všechno šlo strašně těžce, kombinace byla z velké části nepřesná, ve hře bylo hodně ztrát míče. Villa každopádně určitě nebyla lepší tým, ale celkově to nebyl moc pohledný zápas. V negativním slova smyslu bych vyzdvihnul výkon Robertse, ten se mi opravdu nelíbil. Phillips a Rodrigo dnes citelně chyběli, naopak mě potěšil Llorente. Remíza by zápasu slušela víc.

Reagovat
berliner

Jedeme Fulham a Arsenal vyloupit souperovy stadiony

Reagovat
Liquid

Nový Zámky sestup

Reagovat
Counter

Letos na ně nemám vsazeno, takže by mě naštvali dvojnásob.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/lewis4653/status/1365721878355206146

Dunk komédia, čo im včera spravili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ranoth

Rodgers, odbornik na zlyhanie

Reagovat
Svatej

Tierney je fakt ubohá chcanka. Co to předváděl v 91. minutě? Pod prewkem házím odkaz na to, jak si stezuje na simulujícího hráče po těch svých šarádách a pak hned v zápase o pár hodin později pri souboji rameno na rameno hodí hubu a chytne se za čelo.

Ještě tam dvě minuty leží a nechá si to ošetřovat, to je síla.

Reagovat
Svatej

Musim si dát nějakou čokoládu, nezvládám ho.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
emanuel habasko

“Nic mi není, jen tahám čas.”

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes ještě výhra Chelsea a LFC a postupný přesun Chelsea, West Hamu a LFC do TOP 4

Reagovat
Liquid

až na ten Liverpool to máš všecko dobře

Reagovat
Zdechlina

Kua, člověk si jednou vsadí proti Arsenalu a oni to zas klasicky dojebou. Sulini

Reagovat
Counter

Proti Arsenalu je lepší sázet, kdy je kurzovým favoritem. Anebo v PL proti ManCity, to je jistota

Reagovat
Gunner14

Super Pepe motm

Reagovat
Mastný Chobot

Neveril som, že by sme dnes mohli vyhrať, ale Leicester bol zjavne ešte viac uťahaný ako my. Výborný výkon od Pepeho, od prvého gólu aj od Williana a od príchodu Parteya aj od Xhaku. Luiz tiež veľmi dobrý. Cédric naopak nič moc, zadrbal tam príliš veľa dobrých akcií.

Reagovat
Golasso

Nicolas Pépé wanted to play with “a RB who constantly overlaps,drawing players so he has room to operate”

•Cédric & Pépé found each other 31 times vs Leicester

•Compared to 7 passes between Pépé & Bellerín vs Man City

Neověřoval jsem ty čísla a taky soupeři jsou dost odlišné kvality, ale je pravda, že Bellerín se často tlačí víc do středu a navíc kazí.

Reagovat
j_mrazik

Nejde srovnávat rozebraný a utahaný Leicester a City, ale chápu, kam tím míříš.

Reagovat
Counter

https://twitter.com/PremLeaguePanel/status/1366025685584801796

Obrázek vydá za tisíc slov. Dneska byl Cédric zkrátka platný a pomohl Pepíkovi v kvalitním výkonu.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Golasso

Jasně, i jsem to tam psal, ale i tak . Od Cédrica kvalitní týmový výkon, i když třeba individuálně nebyl tak výrazný a ta synergie je důležitá.

Reagovat
j_mrazik

Chemie je tam důležitá, to máte oba pravdu. Cedric je dříč.

Reagovat
Studni

Obecně bych řekl, že Cedric má v tomhle lepší herní inteligenci než Bellerin (což neni tak těžký) a je schopný mít takový náběhy, který spoluhráčům pomůžou

Reagovat
Counter

Cédricovy náběhy do jisté míry přispěly k tomu, že jsme měli šance a góly, já bych ho hodnotil pozitivně.

Reagovat
Lovec

Reagovat
Trand

Pohodová výhra, fakt jsem nečekal, že si z Leicesteru odvezeme 3 body, zvlášť když jsem prohrávali. Jen škoda zranění ESR, to je jediná kaňka. Jinak dneska jsme zablokovali snad deset střel, parádní výkon od obrany (díval jsem se až od 30. minuty ).

Reagovat
mr.Silver

Hodne solidni zapas, necekal jsem. ze vyhrajem. Porad jsme ve hre o 4. misto, jen tak dal

Reagovat
Nikikrew

pochybujem ze sme v hre

Reagovat
Liquid

Reagovat
Counter

Nevěřím, že to dáme, museli bychom fakt pravidelně sbírat výhry a zároveň by kupa týmů musela selhat, což je dohromady silně nepravděpodobné. Spíš budeme rádi i za umístění zaručující EL.

Reagovat
mr.Silver

Sance tam je, prakticky se vsemi tymy, ktere jsou pred nami, jeste budeme hrat, to jsou vse 6-ti bodove zapasy. Sance je miziva, a musime se soustredit na EL, ale v lize to jeste ani nahodou nemame prohrane.

Reagovat
Rišty

ty, ti dám ty ti!

Reagovat
gocii

on by dost možná největší shit byl 7. místo s tím, že poháry vyhrají týmy z první 6, protože to by znamenalo konferenční ligu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Super zápas, trochu se to protočilo. Jediná věc, která mě mrzí, je, že nešel na plac Martinelli v 70. minutě místo Williana.

Reagovat
Golasso

Totálně jsme je přejeli . Škoda zase toho zbytečného darovaného gólu na začátku.

Líbí se mi náš styl fotbalu, je to koukatelné, ale žádný naivní "hurá fotbal". Škoda té nevyrovnanosti, ale to se zlepší .

MOTM Pepík

Reagovat
aramaki

Reagovat
Counter

ízy pízy lemn skvízy

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, nejen ze Arsenal pokazil Leicesteru titulovou sezonu dvema porazkama, ale ted je kvuli 7 mistu v tabulce vyhazujou z top4.

Reagovat
Counter

Čím jim to Arsenal pokazil?

Reagovat
smazaný uživatel

No matne se pamatuju, ze Arsenal byl jedinej tym, co Leicester vyklepl v te sezone.

Reagovat
emanuel habasko

Dvakrát je porazil.

Reagovat
Counter

No dobře, ale titul dali i tak, nehrálo to žádnou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak jeste Liverpool doma je taky dal. Golem Bentekeho.... to neni divu, ze si nepamatuju, kdyz je to tak nerealny scenar

Reagovat
Counter

Reagovat
Nikikrew

https://youtu.be/Hs-mgG2uEjA?t=138

Reknapp a Keane to akosi rozbalili

Reagovat
Lovec

Keane je děsný pitomec. Úmyslně konfliktní, nekonstruktivní, arogantní ... ty jeho expertské vstupy vždycky přeskakuju.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
tunkic

je to idiot....a vzdycky byl!!

Reagovat
Counter

The last time Arsenal beat a team away from home in the Premier League who were in the top 4 at the time of us playing them was September 2015 which was also Leicester City (5-2).

Ještě že ten Leicester existuje.

Reagovat
Nikikrew

to bol zapas Sanchez, Ozil a Cazorla uplne maestro nie ako teraz nasa zufala ofenziva. Skoda, tie dobre casy su nateraz prec

Reagovat
Mastný Chobot

Alexisov hetrik, krásne časy

Reagovat
Counter

ale zároveň asi nejvíc frustrující sezona za Wengerova působení, ten rok jsme měli dát titul

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nikikrew

Dobry vykon z nasej strany, konecne proti silnejsiemu superovi a navyse na ich ihrisku. Sice sa mi Leicester zdal akysi utahany a Maddison im chybal, bolli sme lepsi v kazdom aspekte a zasluzene bereme vsetky body.

Pepe dnes uzasny, stale tvrdim ze tento hrac by mal hravat v zaklade, na strane druhej Saka. Dnes sa mi pacili obaja stoperi az na ten zaciatok. Xhaka a Odegard tiez dobre vykony.

Mrzi len strat ESR ale momentalne podla mna na zaklad nema, nepamatam si kedy naposledy odohral vyrazne dobry zapas, naopak ten Odegard mi tam pride lepsi. Dufam, ze to nie je nic vazne a bude v kadri coskoro.

Top 4 podla mna stale utopia...

Reagovat
smazaný uživatel

mne príde ako ESR mal zdravotné problémy je to vidie na ňom že toľko nebehá ako cez vianoce ... a bojí sa povedať, že to nepôjde

Reagovat
wesleyborland

Pepé byl skvělý protože nehrál s Bellerinem. Cedric prostě dokáže nbaíhat, navázat na sebe hráče a tím mu pomoci. Belle by prostě měl být prodán a koupen někdo mladší s potencionálem.

Reagovat
J0EL

Mam ho rad, ale asi to bude najlepsie.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Hai

Jeste par kol a arsenal bude pred nama

Reagovat
Studni

Jakej jsme hráli zápas? Nemohl jsem vidět, tak jestli popřípadě stojí za to se na něj někde podívat. S čímž souvisí, nějaký odkaz na highlighty a odkaz kde se dá podívat na celý zápas?

Proč střídal ESR?

Reagovat
Mastný Chobot

zranil sa, ťažko povedať čo mu bolo

Reagovat
Studni

Dík za oboje. Snad to nebude nic vážnýho, naštěstí teď máme ještě Odegaarda, na podzim by to byl větší průser

Reagovat
jk

Hugo 100. čistých kont v PL, v pohodě hrající Bale a dobrý výkon Sanchéze. Doufám, že to ten tým trochu nastartuje a na konec sezóny ještě zaberou.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne víťazstvo, čisté konto a bez nervov. Snáď bude Hojbjerg v pohode. Proti Fulhamu prosím bez zmeny v zostave. Reguilon je tisic milionov krat lepší jak Davies.

Reagovat
Alan_Shearer

Bale ve fante

Reagovat
Rick_Mečoheň

Přesně toto jsme potřebovali

Reagovat
iamek

Dobry bod, dobre kolo . Z útoku nejlepší James, což není moc dobra vizitka. Ještě, ze Chelsea hrála zase tak opatrně jinak by jim tam něco spadlo. Dneska Linde parádní

Reagovat
iamek

A fajn, ze to tým udychal bez problému až do závěru. Dva dny volna navíc v tomhle programu dělají moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic co bych nečekal, to bylo jasné že to bude 0-0, Ole ve velkých zápasech posrany a hraje na jistotu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Busby babes

coze?

Reagovat
John Obi Mikel

Po sundání Girouda už ti nebylo ono. Vstup do 2.půle přitom dobrý. Kde byl Tammy?

Reagovat
iamek

Na Sky říkali, že má nějaké drobné zranění.

Reagovat
Kixi Syhimour

Typický United výsledek proti top 6

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
supporter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pingla

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Svatej

Podle me jsme byli o trochu lepší, ale remíza tomu zápasu sedí mnohem lip, nez výhra jednoho z týmů...

Moc se k tomu napsat nedá, fakt to vůbec nebylo zábavný.

Reagovat
Busby babes

podle me jsme teda byli lepsi my. Meli jste ale vylozenejsi sance vcetne nejvetsi Zyiecha. My zas meli vic sanci zpoza vapna a nekolik brejku. Na konci jak to tam Scott posral. vyrovnanej zapas no. ale nebyla to nuda, rekl bych.

Reagovat
iamek

Skoda, ze odešlo jinak dobre napadání. Tam se asi trosku projevila kratší pauza i když jsem teda čekal, ze to bude výrazně horší. Marcus mi přijde úplně bez energie.

Reagovat
Busby babes

Marcus dneska na Martiala no... fakt byl spatnej a vubec se teda nesnazil. zkurvil to a jen to vyklusal, rozhodil rukama a tak... fakt spatnej vykon od nej.

Reagovat
Dawon

Bohuzel i Bruno byl dneska teda dost spatny, i na jeho pomery silene moc pokazenych a odevzdanych micu

Reagovat
Svatej

Tak jsou to subjektivní dojmy, ani nečekám, ze se v tom shodnu se všema.

Giroud, Ziyech a Mount z toho meli alespon jeden, pri štěstí dva goly udělat a na tom jsem to nějak stavěl. Kdyby jste meli lepší predfinalku, tak bych určitě mluvil jinak, ale tim, ze jste ty momenty neproměnili ani v sance, to nemám v hlavě zapsaný.

Ten brejk byl smesnej, to fakt slo podělat jen asi dvema zpusobama a on si jeden z nich zvolil

Reagovat
Dawon

U toho brejku bylo uzasne, ze pred nim sprintovali 3 spoluhraci a on to dokazal i tomu nejvic v zadu dat na paty Ale tak asi se da pochopit, ze v 90. minute po tom, co mel ted nejake zraneni, uz asi preciznost prihravet muze trochu trpet

Reagovat
Busby babes

jasne, ale je to skoda.

Reagovat
Dawon

Skoda to je a velka...a takovych situaci bylo v tom zapase vic, kdysme mohli jit do precisleni a nekdo totalne zadil relativne jednoduchou prihravku...velkych sanci sme si moc nevytvorili, ale takovych momentu, kde jedna dobra prihravka chybela k fakt dobre pozici tam bylo spousta

A pak ze umime davat goly jen z brejku

Reagovat
Busby babes

jj, o tom jsem taky psal. ten dobrych pozic jsme si vypracovali dost, bohuzel chybela finalni faze. na xG to asi projedem vyrazne ale dneska to uplne vypovidajici nebude.

Reagovat
Dawon

No zrovna nad tim sem dneska uvazoval, ze treba ten poslendi brejk se v xG ani v zadne jine statistice neobjevi, ale pritom to byla svym zpusobem fakt obrovska sance

Reagovat
Busby babes

to je nevyhoda xG. holt jako kazda statistika ma nejake limity a zalezi jak se s tim pracuje.

https://twitter.com/Caley_graphics/status/1366093025152270336

0.9 vs 0.4

Reagovat
Svatej

United dost odešla intenzita napadání, prislo mi ze si to fyzicky bud hodne blbe rozvrhli, nebo nepočítali s tim, s kolika situací se dostaneme, hlavne v druhým poločase. Uz bylo nesrovnatelně snazší udržet mic na jejich polovině i ve dvou lidech v záloze..

Reagovat
Psy_cho

Fotbal to byl otřesný, nezáživný. To Bayern vs Bielefeld byla oslava fotbalu.

Reagovat
REPLIKATOR

United zase nuloví proti top týmu. Škoda že jsem zapomněl naložit na 0 gólů.

Reagovat
Grahf

0-0 vs City.

0-0 x 2 vs Chelsea.

0-0 vs Liverpool.

0-0 vs Arsenal.

consistent

Reagovat
iamek

Aspoň někde obrana šlape

Reagovat
Mastný Chobot

Jak sa Ole vysmial tomu Fredovi

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan
Reagovat
Busby babes

Pozitiva: bod na Leicester, WHU a udrzeni odstupu na Chelsea, hrali jsme fajn, rozhodne jsme neprijeli pro bod a hrali ustrasene. Bohuzel finalka spatna, Bruno a Rash bidni, Shaw, Fred aobrana ok. James to odmakal a Mason mel dobrej pohyb a pak slusnych strel.

Sice zase 0:0 ale neprislo mi, ze by to byl nudnej zapas. chybely jen ty goly no.

Remiza asi zaslouzena, skoda ty penalty, mohl to byt jinej zapas, Chelsea by musela vic utocit a my bychom... zazdili 15 protiutoku.

Reagovat
nani92

Chelsea môže byt rada za bod

Reagovat
smazaný uživatel

Shaw on Hudson Odoi's handball: "I even heard the referee say to H [Maguire] if I say it's a pen then it's going to cause a lot of people to talk afterwards." #mulive [sky]

Reagovat
Svatej

tyvole, to jsme to dopracovali

Reagovat
Tolstobik

Kdyz podobny ruky nebudou piskat konzistentne, nemam s tim vubec zadnej problem

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Busby babes

ty vole, jestzli tohle rozhodci fakt rekl, tak WTF.

Reagovat
mithro

Reagovat
Mastný Chobot

Klopp master move

Reagovat
Busby babes

jen od toho jeho mastermove jsme udelali 13 bodu a pool 6 ale sousedova koza chcipla no.

Reagovat
vladis271

on o koze ty o voze. Co ma nasa forma spolocne s tym, ze vam prestali rozdavat sudi penalty ako detom cukriky ptm co sa Klopp ozval do telky?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladis271

Osobne by som sa stavil, ze je to stratene v parafraze. Sudi nieco povedal, a shaw pocul co chcel pocut. Sam si vydedukoval pre seba pribeh.

Reagovat
Svatej

solidní odhad

Reagovat
vladis271

čo ako povedal Harrymu niečo ako I am not sure that is a stonewall penalty. If it is given people will talk about it a lot. Prirodzene by ti ako zainteresovanému hráčovi utkvela v pamäti najmä druhá veta, ešte ak to nebolo určené tebe ale rozprával sa s tvojim kapitánom.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ZJEV

To byl zase chliv, ale Ole asi celkem spokojenej, kdyz stridal jednou v 80'

Reagovat
Dawon

Jinak teda DDG jak tam v zaveru u jedne te standardky udelal 2 kroky dopredu jakoze pro ten center jde a pak si to zase rozmyslel a zacouval...ja bych ho fakt zastrelil Zaplat panbuh, ze v zaroven porad dokaze vytahnout tu a tam nejaky ten wondersave a tim to alespon trochu vykoupi

Ale fakt se proste pak nabizi otazka, jak moc tohle ublizuje jistote te obrany jako celku, protoze oni fakt nemuzou tusit, kdy a jak maji ty mice hrat, pokud se ten golman takto chova

Reagovat
Miguel19

Remíza zasloužená.

Jedno se Tuchelovi musí nechat, a to, jak zvedl defenzivu. Hned od prvního zápasu jde na nás minimum šancí. Bohužel je to na úkor ofenzivy, kde máme prostě 1-2 šance za zápas. S Atleticem se využila, dnes ne.

Nemyslel sem si, že to někdy napíšu, ale Christensen aktuálně vypadá jako stoper. Dnes výborný výkon. Možná nejlepší v našem dresu.

Bohužel třeba takový Kanté je velmi slabý. To samé Ziyech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ziyech měl světlé momenty. Kdyby dal gol z té tutovky, tak mluvíme jinak. Kante byl s balonem příšerný, bez balonu super. Klasika...

Reagovat
ajouki

To ale nebyl moc světlý moment Ziyecha, co? Spíš těch, kteří mu tuto tutovou šanci připravili. To, že se někde na hřišti musí vyskytovat a někdo ho na tom místě dokonale najde, tak to z toho momentu ještě nedělá jeho světlý moment.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

"Ziyech měl světlé monenty" znamená, že tím myslím to, že zadrbal střelu? Každopádně i tak s tebou nesouhlasím. To, že tam byl, tak mluví pozitivně o jeho positioningu, jiní hráči by v tom místě stát nemuseli.

Hakim Ziyech created more chances and attempted more shots than any other player during his time on the pitch against Man Utd: ◎ 6 duels won ◎ 6 ball recoveries ◉ 5 chances created ◎ 3 take-ons completed ◉ 3 shots ◎ 2 shots on target

Reagovat
vitasrp

Ty chances created, to je občas fakt tak debilní statistika. Modeluje se to totiž tak, že jako chatce created se bere moment, kdy po tvé přihrávce dojde k zakončení.

Pokud se nepletu (a pokud ano, budu rád opraven), tak se do chances created Ziyecha teda počítá přihrávka na Mounta, který pak sám uběhl asi 40 metrů, než došlo k zakončen, který mu zblokoval McTominay, potom hezká přihrávka v první půli do vápna na Mounta, přičemž jeho střela z úhlu byla zablokovaná.

A zbylý tři šance představují přihrávka za vápnem na Kovačiče, Chilwella a Azpilicuetu, kteří se pokusili o propagační projektily.

Reagovat
Busby babes

je to mozny. ono jsou ty statistiky casto dost podivne koncipovane/nazvane. tohle je takovej hezkej priklad, kdy si pod tim predstavis, jak poslal 5krat nekoho samotnyho na branu a ono ne.

Reagovat
vodka

to jak bylo na YT někde video s názvem na styl xavi greatest assist. přiťukl na vlastní půlce Messimu, ten pak prošel přes 5 hráčů a dával gól..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj s tím souhlasím

Reagovat
protiproudu
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Salfovic

To že byl Ole po zápase vysmátej jak lečo mě celkem překvapilo.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/stuhepwo/status/1365301879605985280

na dane tema trener usmivajici se po zapase, kde nevyhral.

Reagovat
Hlahart

Tohle je zase Keanův vliv

Reagovat
Hlahart

Co se tady rozjíždí na Oleho je teda hodně směšný

Reagovat
Busby babes

https://www.chelseafc.com/en/news/2021/02/26/pre-match-briefing--chelsea-vs-man-united

hehe, dobre Chelsea.

Solskjær: "It's all these outside influences. Even the VAR talk before the game on Harry [Maguire]. That's cheeky when they [Chelsea] put that on their website. That's influencing the referees."

zajimavej pripad. Bude zajimavy sledovat, jestli se to v budoucnu nebude nejak resit.

Reagovat
Whitemedia

Co to ten váš komediant zkouší.

Reagovat
Busby babes

to je nejakej vas komediant, co ma na starosti obsah vasich stranek.

Reagovat
Hlahart

Hodnotný

Reagovat
Hlahart

Jak by sis to přesně představoval? To se dá pojmout skoro jen nějakým absolutním zákazem

Reagovat
Busby babes

prave vubec nevim. hodne tezky...

Reagovat
Svatej

Já to na stránkách cfc nečetl. To tam psali o situaci Maguire vs Azpi z minulýho zápasu? Jakože si stěžuje na to, že si nějakej admin konkurenčního klubu sám stěžuje na situaci, která byla zjevně špatně posouzená v Oleho prospěch?

Však i v obecný rovině je to úplně směšný. Jeho vyjádření mají ještě větší váhu než vyjádření nějakýho klauna za počítačem a on sám ovlivňuje rozhodčí, stejně jako se to v oblibě zmiňuje i Kloppa.

Reagovat
Busby babes

vsak tam mas primo odkaz na ten clanek.

Reagovat
Svatej

Kdyz ja jsem hrozne lina frnda, většinou to tam dáváš jen pro prehled.

Reagovat
Svatej

Lul to je dokonce vazne clanek primo z cfc, ja ho rovnou přelétl

Reagovat
Svatej

Jo vidis, je to ono.. tak potom Oleho nechápu.. Úplně zbytečně střílí do osoby,. která ma na takový rozhodování menší vliv jak on.

Reagovat
Busby babes

prosim? tohle asi nechapu. je to oficialni stranka chelsea.

Reagovat
Svatej

O tom píšu v první reakci.

Ole a jeho stěžování si na nějaký rozhodnutí sudích po zápasech má mnohem větší reálnej vliv na ty sudí než nějakej kašpar, co pro CFC dělá jedno prewko. Chci tím říct, že on sám přispívá do ovlivňování sudích, tak proč má problém s tím, že to dělá i někdo jinej, kdo ani nemá takovou ''moc''?

Reagovat
Busby babes

jenze to neni o kasparovi co dela prewko, ale o tom, ze je to oficialni stranka klubu. tohle je argument ve smyslu: ten twitter si nepisu ja, ale moji lide a ten clovek udella chybu atd atd...

Reagovat
Svatej

Ty jsi me asi nepochopil

Ole je ted tváří klubu, on ho reprezentuje každý týden. Mnohem vic lidi si pustí jeho tiskovku nebo precte vytah z twitteru, než přečte prewkovej článek.

Chci tim rict, ze Ole jeho jednáním, kdykoliv si na něco stěžuje, vytváří mnohem větší tlak na sudí, nez to udělá nějakej kaspar za počítačem. Nikoho ja neomlouvam a ani se o to nesnazim, jen rikam, ze Ole sam ve větší míře dělá to, na co si stěžuje.

Reagovat
Busby babes

ale to nedela kaspar za pocitacem. To dela Chelsea FC jako klub. o to jde. je to oficialni stranka, ne osobni blog nejakeho admina

A ano, tak nejak vsichni manageri vytvareji nejakej tlak. Okolo nas se to ted toci dost, zacal s tim Klopp, ted vy s timhle. kdyz k tomu pridas ty chyby v poslednich zapasech, co se dejou... nedivim se, ze se ozve taky.

Reagovat
Svatej

Jasně že ne, to se ani nesnázím říct. I tak vidim trenérův vliv na tiskovce xkrat větší nez vliv stránky klubu, to byla pointa.

Jj, s timhle vůbec nemám problem, vzdyt to dělá téměř každej trenér. Spis je to situace jak u Tierneyho v prewku. Kdyz to děláš sam a nelibi se ti to u ostatních, tak si na to přece nestěžuj, kdyz jsi součástí toho kola hrůzy.

Reagovat
Busby babes

no ja si myslim presnej opak. Je rozdil, kdyz manager neco rekne a kdyz klub neco rekne...

ale to je fuk, spis jsem zvedavej, jestli tohle budou v budoucnu nejak resit a pripadne jak. dost slozity imho.

Reagovat
Svatej

Hmm z ceho vycházis? Kdyz neco prohlasi Trump, Babis nebo Zeman, tak to nadělá paseko větší nez nějaký líp sepsaný prohlášení na vladnim webu. Ve fotbale si uz nikdo clanky necte, projizdi sentwitter, tiskovky, jednotlivci a jejich chování. Ostatně i z fotbalovyho sveta muzeme použít prave Kloppa, kterej zjevně sudí ovlivnuje. SAF a naklonnost sudich pro jeho tým je uz legendou, neni to tak neobvyklý.. u toho SAFa me klidne oprav, ten zbytek to podle mě stejně moc nezmění.

Jo, to se shodnem, jeste nejakou dohru v budoucnu, pokud se to bude ooakovat a stupnovat, cekam.

Reagovat
Busby babes

protoze srovnani s premierem nebo prezidentem je mimo. Kdyz Ole rekne, ze by rad superligu, tak se nad tim pousmejem a muzem resit zda to v teorii ma smysl nebo ne. a bude to jen anekdota.

Kdyz to same zverejnime na strankach a bude k tomu mluvit Woodward, uz je to uplne neco jineho a ma to vetsi vahu...

Jako i tenhle priklad neni uplne presnej. ale proste vyjadreni klubu je imho vic nez vyjadreni jeho managera. A tohle je v prenesenem smyslu vyjadreni klubu, neni to osobni blog admina...

a argument: stejne to nikdo necte... hele nevim. ono to pred tim zapasem prave na twitteru docela jelo a prave diky tomu clanku na ofiko strance chelsea. takze ono to ma pak dosah i jinde.

ad priklad s ostatnimam managerama.. no a vsak se to taky porad resi, manageri sjou nabadani a pripadne i trestani za kritiku rozhodcich a tak. Je to podobne...

Reagovat
Svatej

Nemůžu se teď trochu zbavit dojmu, ze jsi uz zaujal postoj, kterej nehodlas ani zvazit a chces jen za kazdou cenu neco obhajit, beze snahy o pochopení druhy strany.

Neni mimo, je to jen zobecnujici priklad pro dany téma. Jednotlivci v cele uradu, institucí, klubů jsou víc vidět a jejich vyjádření maji daleko větší rozsah a vliv. Když Babiš skrze stát vydá prohlášení, ze se bude CR hajit proti zneužití dotací, tak taky všichni čumí na toho pitomce, nikdo nenadava na stát, kterej je tim oficiálně jednajicim subjektem.

Vždyť koneckonců nejlepší příklad na světě je tahle konkrétní situace, vzdyt to nejde ani zpochybnit. Článek CFC prewka tu nikdo ani na netu nevytahoval, absolutně vsem to bylo u prdele do doby, než přišla reakce z Oleho úst. Jeho komentář se na druhý straně dostal az k nam a řeší se i vsude po netu. Která z tech dvou stran má větší rozsah a vliv? Napristo jednoznačně Solskjaer.

O VARu se taky nezaclo mluvit na popud a tlak klubů, museli s tím přijít jednotlivci a mluvilo se o tom cimdal vic. To právě osobnosti maji daleko větší vliv a jsou schopny daleko většího nátlaku nez nějaký oficiální i neoficialni vyjádření klubů.

Jinak k vyjádření klubu mel velmi vecnou připomínku icemike, skutečně neslo o oficiální statement. Dobre jsi poznamenal oficiální komunikační kanál, ale to furt není to samý a i kdyby bylo, furt bych pochyboval o váze toho natlaku ve srovnání s tim, kdyby to na tiskovce vytahnul Tuchel. Takovej Mourinho byl temahle natlakovyma kecama v Madridu jeste pred zápasem uplne proslavenej a pamatuju si do doteď, mezitim co kritický prewka ani souhrny nikdy nikdo z paměti nevytahne.

Hmm k tomu ctvrtymu odstacci se dostavam az ted, ale mazat ten předchozí těžce vypsanej odstavec nebudu.. Mas nějaký ty tweety? Ja na nic nenarazil ani na redditu, kde se probírá úplně jakakolvi hovadina. Naproti tomu clanku o OGS a jeho komentáři je plná prdel.

Přesně tak, protože jejich nátlak reálně může mit dopady. Kdyby to bylo stejný i u klubů nebo klubivych soc. sítích, ktery jsou casto vedeny humornou formou a jsou schopni i legracne urazet konkurenci, tak jsou kluby za takový vyroky trestaný taky.. Fakt to dava smysl, jen tomu nesmíš za každou cenu bránit. Ve výsledku te nejspíš stejne nepřesvědčim, nějak to cítím v kostech, ale bylo by dobrý, aby ses na to dival z obou stran a ne jen ty jedný, i kdyz jde o prostou diskuzi.

Reagovat
Busby babes

jsme to fakt nafoukli do nesmylsneho rozmeru. Jak pisu niz, je to okrajova vec, prislo mi to jako zajimavost, vtipny ze i takhle se da hrat mind games.. a uvodni "dobre, chelsea" byla opravdu pochvala.

Asi nechapu tu poznamku o VAR. to zadnej jednoltivec neprosadil nebo nevim, jak to myslis. :-)

ad oficialni statement. ale svym zpusobem je. proste tenhle argument je ve stylu: jo, na mym uctu na twitteru se objevila picovina, ale dal to tam clovek z meho tymu, takze ja za to nemuzu... ne, takhle to imho neni.

mam na twitteru seznam na United/fotbal, tam se to parkrat objevilo, delali si z toho nasi fans spis srandu ze jako wtf? ale mam tam asi 60 ldii, takze bych musel scrollovat dva dny abych se k tomu dostal. necham na tobe, jestli tomu veris nebo ne, asi to v zasade neni tak podstatny. Jak rikam, moc se nam to nafouklo, pritom takova picovina, co?

Reagovat
Svatej

Přesně. Hned po odeslání posledního komentáře jsem si říkal, jestli jsme se náhodou neposrali a neměl bych tam píchnout něco odlehčujícího.

Jinak s tím VARem jsem to myslel tak, že ten nátlak na zavedení začínal právě u jednotlivců, kteří si stěžovali na určitý rozhodnutí, nepřišel s tím žádnej klub oficiální cestou. Zkrátka jsem se snažil držet toho tématu porovnání ''hlava organizace vs oficiální kanál organizace''.

Ten statement jsem tak každopádně nepopisoval (nebo jo?). Já vím, co ses tím snažil říct, ale takovou myšlenku jsem ani nikde nepodpořil, alespoň ne vědomně/úmyslně.

Já nemám důvod ti nevěřit. Už jen fakt, že se to zjevně dostalo až k Olemu, ukazuje, že minimálně na vaší rudý straně to někoho muselo praštit do očí, akorát to nevyvolalo takovej rozruch jako následná reakce... Totální, hlavně zpetně čučim na to, že jsme se od základní myšlenky uplně odchýlili.

Reagovat
icemike

Počkej, to jsou ale webovky, kde prostě někdo dělá preview, to není official statement klubu.

Reagovat
Busby babes

no svym zpusobem je. je to oficialni komunikacni kanal klubu a rozhodli se tam dat tohle.

hele je to prkotina, me to prijde spis zajimavy v tom smyslu, jakym zpusobem to do budoucna resit, protoze si to moc nedovedu predstavit a diskuzi jsme to tu trochu nafoukli jako by to bylo zasadni tema. Coz tak uplne neni, je to spis zajimavost na okraj.

Reagovat
Svatej

Jinak myslim ze Fesak mel k tomu incidentu krasnou myšlenku a byla by škoda, kdyby zmizela.

Při tehlech situacích, kdy ani smykem nejde při nějakým potenciálním porušení pravidel o šanci (zrovna teď pěkný příklad - United nebyli v šanci, mic opoustel vapno, Mason to mel i v souboji a největší starosttkvela v tom, aby udrzel míč, mezitim co o nejaky snaze zakoncit nemohla byt rec), by měla existovat nejaka střední varianta trestu. Primak, neprimak, cokoliv.

Penalta by mela bejt určitou kompenzaci za zkazenou sanci, nemela by udělat sanci z ničeho.. Bylo by hezký mit takovou upravu pravidla.

Reagovat
Busby babes

tak o tomhle jsme se tu parkrat bavili. ze ta penalta je proste moc velkej trest, kterej casto neodpovida mire provineni. Faul nekde na kraji vapna, kdy je pred hracem pet dalsich obrancu nebo tyhle nastrelene ruce... naopak jdes sam na branu, dostanes kosu a je to pet cm pred vapnem a mas z toho hovno...

Reagovat
Dawon

s tim se da urcite souhlasit a neco takoveho by se melo zvazit...penalty za podobne veci sou hrozne nesmyslne a prisne...a myslim ze na tom se v zasade asi i skoro vsichni shodnem, jen nas holt sere ta nekonsistence

Nicmene ve finale by pak zas nastaly situace, kdy by to bylo na hrane a ty dva tabory by se hadaly, jestli to prekazilo nebo neprekazilo sanci Takze se na to asi da divat i z opacne strany, ze by se tim zase pravidla jeste zkomplikovaly a narostl by prostor pro kontroverzi

Reagovat
Busby babes

problem tehle diskuzi je, ze se cast lidi nedokaze smirit s tim, ze by rozhodoval rozhodci. a ten by posuzoval kontext situace a ne jen cernobile ano vs ne.

Reagovat
ACSMan

Bylo evidentní, že Greenwood měl v plánu si míč nadhodit a nůžkama zakončovat do horního rohu brány. Tou rukou mu v tomhle gólu Odoi zabránil.

Reagovat
Dawon

ono to ale beztak nema daleko k tomu, jak by pak ta argumentace a ty nasledne hadky realne vypadaly

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Samozřejmě dávat rozhodčím opět nějakou možnosti vybrat je úžasná věc.

Uz teď pískaji jak jantari a ještě by měli posuzovat, zda penalta nebo přímák.

Stačí ty komedie teď...

Reagovat
Busby babes

no od toho tam jsou. aby rozhodovali.

Reagovat
r.mrazik

Evidentně už teď jim to jde úžasně..dávat jim možnost další volby? Proboha ne

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
Svatej

Ja bych se toho nebál.. Spousta sudich mají teď svázaný ruce prave tim, ze existují jen dvě možnosti, jak ze situace vybruslit a obe jsou extrémní a potenciálně stojej miliony. Díky tak neohebným pravidlům pak vznikají prostory pro to, aby se daly takový rozhodnutí snáz zpochybnit.

Dat jim možnost navíc by nemusela bejt zlá volba.

Hlavně tohle je jen koncept. Finální verze by mohly byt stokrát promyšlenější..

Reagovat
r.mrazik

a pak bude samozrejme mozne to "ohnout" podle sebe...a nebo podle nekoho jineho,kdo da vetsi obalku...

skoda,ze berbra uz zavreli a nedozije se toho

dat vic moznosti nez "bud a nebo" je cesta do pekel

Reagovat
Svatej

Tak to se dá i teď, vidíme dobře, že se dá překroutit absolutně jakýkoliv rozhodnutí.

Snažim se spíš hledat pozitiva. Když bude vážně hodně softová situace, mohlo by se zvolit jedno ze dvou softovějších řešení ( Buď nic, nebo lehčí trest ) a bude to rozhodně budit míň vášní, než když sudí udělá ze soft souboje pecku.

V druhým případě z opačnýho konce bude sudí řešit, jestli to je vážně na penaltu, nebo ''jen'' na nějakej přímák z hodně blízký vzdálenosti, kde je už velký ohrožení brány propálením.

Když bychom si různý zákroky dali do nějaký stupnice, kde 1 je neodpískání penalty a 10 je stoprocentní penalta, tak si oba vybavíme situace, kdy zákrok někde na 3ce způsobil pecku. V takovým momentě sudí ustřelil jako prase. Mít tam mezi těma možnostma i pětku, tak minimálně snížíš riziko toho ústřelu. Jinak tu myšlenku asi líp už nerozvedu..

Reagovat
r.mrazik

ok,podle me je davat rozhodcim treti moznost je cesta do berbrovych pekel...

Reagovat
r.mrazik

aneb,rozhodci si tu penaltu/nepenaltu obhaji dostane novy rozmer

Reagovat
Svatej

Jj, to jsi trefil docela přesně, ale v tomhle konkrétním případě mě to nejspíš bude míň srát, když už se s trochou štěstí omezí absurdnosti.

Reagovat
r.mrazik

to se neomezi,jen pribudou nove...jako mela to byt penalta,ale rozhodci z toho udelal primak a nebo opacne...dalsi moznost k nejezdnoznacne volbe

se staci podivat,kdyz maji ted jen dve volby,penalta a nebo nic...a ty bys jim dal jeste treti?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by Pogba podpisal novu zmluvu, tak nech nepride v lete ani jeden hrac kludne, neskutocne nam chyba, neviem si predstavit, ako by sme ho dokazali nahradit..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Já bych dnes pochválil Adriána , sice jsme upřímně trnul, když měl míč na noze, každopádně pár dobrých zákroků (včetně toho jednoho přehození obrany), bez chyb a velmi dobrý ve vzduchu, rohy sbíral s přesností.

Reagovat
Luc-Luc

Adrian dnes supr

Reagovat
13

Naopak stopeři mi i přes nulu dělají vrásky oba dva. Tohle je otázka času než nám zase dojebou zápas.

Reagovat
Kixi Syhimour

to je úplně jasné, dneska to ještě vydrželo, ale když měli takové problémy s nejhorší ofenzívou soutěže, tak to nechci vidět proti Chelsea

Reagovat
cristiano.K.

přesně, hráli jsme proti nazdárkům a i tak tam šance měli tři šance minimálně.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, šampióni. Kua, Jones zranený, prekliata sezóna

Reagovat
Coutinho10

konecne vyhra, hodne dulezita a i s cistym kontem

Reagovat
Luc-Luc

skvele LFC Trent dnes super, Roberson taky dobry, ale stoperi opet ukazali, ze tam budeme mit se silnejsim souperem problem, Firmino v mezihre dobry, ale zakonceni spatne, skoda, ze mu nepripsali ten gol, mohlo mu to pomoct

Reagovat
Kixi Syhimour

ti stopeři budou průser proti Chelsea, potřebujeme alespoň toho Fabinha

Reagovat
avicii

Hlavne ze sme mali aj konečne dostatok šancí, v zadu mi to neprišlo isté a som zvedavý na túto stopersku dvojicu proti Chelsea..

Reagovat
smazaný uživatel

+3

Reagovat
fenixLFC

tvl o tu LM fakt seriozne hra 9 timov

Reagovat
cristiano.K.

Trent hraje poslední tři zápasy úžasně, ty jeho střely levačkou nikdo nečeká. Stopeři bída, tam čekám průser. Šance na tři zápasy. Pochvala pro Maného jak v 87. minutě ustál souboj ve vápně, 90% hráčů by spadlo. Firmino se vykoupil, má asistenci na golu Jonese.

Reagovat
stiflerovamama

Ako už vyššie spomínajú niektorí, napriek nule z tej stopérskej dvojice nešla vôbec istota. Napriek tomu pochválim Philipsa, ktorý sa mi zdal istejší. Jeho problém je ale ten, že keď sa mu nepodarí vyhrať súboj na prvý krát, tak ho väčšinou už nevyhrá, čo je samozrejme spôsobené tým, že je pomalší a na zemi neobratnejší.

Čo sa týka Kabaka stále neviem čo si o ňom myslieť. Nechcem ho hodnotiť po troch zápasoch, musím však povedať, že si pri ňom nepoviem, wau priviedli sme super hráča. Ale ako hovorím nechcem ho ešte odcudzovať. Čo sa týka jeho dnešného výkonu, má problém si ustrážiť nabiehanie útočníkov, dostávajú sa mu za chrbát dosť často. V súbojoch mi tiež nepríde úplne dôrazný a mám pocit, že niekedy nevie odhadnúť či do toho súboja íst alebo nie. Pozične to tiež nie je úplne najistejśie.

Ako už hore napísali, aj mne to príde tak, že je pri nich otázka času, kedy niekto vybuchne, preto, aj keď by som Fabinha už najradšej videl v zálohe, bude najlepšie keď sa vráti na stopéra.

Reagovat
stiflerovamama

Ale zase by som Kabaka pochválil za rozohrávku, nebál sa to dať záložníkom aj do riskantnejších pozícií.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je důležité zmínit, že je Kabakovi stále jen 20 let (je třeba jen o rok starší než Rhys Williams) a že přišel ze Schalke, kde v poslední době jen prohrával. Navíc hrál nejdříve s Hendersonem, což není stoper a teď s Phillipsem, který taky není nějaký world class stoper. Liverpool je navíc v nejhorší formě za poslední roky.

Tohle všechno hraje proti němu a asi se nedá čekat, že by za takových podmínek dokázal předvádět nějaké prvotřídní výkony. Navíc od stopera, kterého nám někdo pustil v lednu na hostování a opce je 18 milionů, což je v dnešní době ve fotbale skoro nic. Osobně si myslím, že jeho maximum bude pozice třetího stopera (pokud bude chtít Liverpool pravidelně útočit na titul v lize a LM), ale to si myslím tak nějak odpovídá té cenovce.

Myslím si, že spekulace o tom, že Klopp chtěl spíše Caletu-Cara jsou pravdivé a že by možná mohl dorazit v létě.

Reagovat
Bandita_Harry

Caleta-Car je aj môj favorit, vzhľadom na cenu by to mohlo klapnut v lete

Reagovat
avicii

Je dobrý? Máš ho trosku nasledovného?

Reagovat
Bandita_Harry

Ozaj trošku , mne sa lubi je to dobrý čistič, je už aj celkom skúsený len niesom si istý či by chcel ísť do tímu kde je na stopérovi taká konkurencia keď budú všetci zdravi teda až na Matipa tak nemá nič zaručene. Naozaj sa teším na leto bude to po dlhej dobe určite rušný prestupak.

Reagovat
smazaný uživatel

Caleta-Car by do Liverpoolu určitě šel. Matip má za poslední dvě sezony v lize dohromady 1400 minut (to je cca 16 celých zápasů ze 76 možných). To by pro Caletu-Cara neměla být žádná konkurence, pokud má nějaké větší ambice.

Nedivil bych se kdyby Liverpool začal sezonu s VVD, Gomezem, Kabakem a Caletou-Carem.

Matip je kvalitní stoper a když hraje, tak většinou nezklame, ale když nevydrží nikdy zdravý, tak je pro Liverpool zbytečný a Liverpool by se ho měl zbavit dokud za něj někdo něco zaplatí.

Reagovat
Bandita_Harry

To by bolo super, ale strašne ťažko sa to odhaduje, vôbec neviem koľko bude financií k dispozícii. Hráčov na ktorých by sme mohli zarobiť peniaze tam je dosť. Ak má prísť krídlo, záložník ( De Paul?), Útočník, Brankár? neviem či vyjde na dvoch stopérov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Kabak bude asi prvé mesiace trošku mimo. On by potreboval nejaký čas na aklimatizáciu v normálnom klube a dať sa psychicky do poriadku, jeho smola je, že hneď od začiatku musí hrávať a zaujať po tej biede, čo prežíval posledné mesiace.

Zo Schalke keby momentálne prišla aj upratovačka, tak nerozozná metlu od kefy zo záchodu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
j_mrazik

9 bodů na 4 místo, pokud dobře počítám? Byla by to super stíhací jízda a Arsenal bych moc rád viděl v LM. Mohli by to zkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

To už je docela bez šance, však se Arsenalu ještě ani nepovedlo odlepit z 10. místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že Tottenham má hrozně reálnou šanci na top4..

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Svatej

Jsem ohromenej, že tenhle způsob vedení diskuze ještě přežil do dnešního dne.

Reagovat
Hlahart

Pořád se najdou noví a noví, kteří neváhají ji oživovat ...

Reagovat
FUnk

to psal kdo?

Reagovat
j_mrazik

Jasný, že cesta je to dlouhá, ale pořád je ve hře hodně bodů a ty týmy budou ztrácet. Navíc je tam hodně vzájemných zápasů. Uvidíme, takhle by byl důvod ten fotbal aspoň trochu sledovat a prožívat.

Reagovat
habinity

Musel som sa prihlásiť inak by ma vymazali

Reagovat
Neutron

nemusel, nechybal si...

Reagovat
Dawon

Eric Bailly jedná o nové smlouvě s Manchesterem United. Africký obránce má kontrakt do června 2022, nedávno se vrátil na trávníky po dalším zranění. (dailymail.co.uk)

Nebylo by lepsi ho v lete prodat a prestat naivne dofaut, ze zazracne prestane byt nonstop zraneny? Clovek by cekal, ze sme se po prodlouzeni Jonese trosku poucili

Reagovat
Mastný Chobot

bolo, ale bolo by to aj rasistické

Reagovat
Svatej

Manchester United insist Luke Shaw misheard Harry Maguire and Stuart Attwell exchange #mufc

Jsem si říkal, že by si i Maguire při první příležitosti přisadil, kdyby to tak bylo.. Dost pravděpodobně jsme se tu bouřili pro nic.

Reagovat
Hlahart

Což by teda mělo znamenat problém pro Shawa i United. Jakkoliv to teda klidně může být i dmg control od United...

Reagovat
Svatej

Jup, vidim to z vaší strany na uhašení ohně driv, nez se rozroste. Nejde ale podle me o nic prisernyho, to snad trestat nebudou. Pokud v tom neni zla vule Shawa, ale vážně přeslechnutí, tak neudělal nic moc hroznyho..

Reagovat
Hlahart

Tak do celého světa vyhlásil dost kontroverzní věc a zpochybnil integritu rozhodčích. To je za mě docela dost vážný obvinění

Reagovat
Busby babes

pak je zas idiot Shaw.

Reagovat
ajouki

Takže hráč United chtěl slyšet něco, co řečeno nebylo. Pak se tu bavme o nějakém biasu. Ti musí být těmito řečmi naočkování, jinak si něco takového nedovedu představit. Hlavně Bruno, který má pocit, že každé stéblo trávy hraje proti němu.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hlahart

aha, tady jsem měl začít

Reagovat
Benzema

Reagovat
vodka

Reagovat
icka

Reagovat
Hokaido

Jsem úplně OOTL, co se stalo?

Reagovat
Hokaido

Jo tak už vím, tak se nemusíš namáhat.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Shaw v pozapasovem rozhovoru rekl, ze rozhodci mel Maguirovi rict: Hele je to penalta, ale kdyz to pisknu, tak okolo toho bude hrozne reci...

No a United ted zkousi krizovou komunikaci ten pozar hasit, imho dost hloupe...

Reagovat
Svatej

Shaw on Hudson Odoi's handball: "I even heard the referee say to H [Maguire] if I say it's a pen then it's going to cause a lot of people to talk afterwards." #mulive [sky]

Nahoře jsme to trochu řešili, i když spíš biggrinama. Včera to na internetu dost bouřilo po tom, co se tohle dostalo ven.

Reagovat
vladis271

samozrejme, že to tak bolo. Mne to hned prišlo takto. Ak by si to aj sudí myslel, nikdy by to hráčovi nepriznal. Skôr Shaw nepočul celú konverzáciu, a počul len jej koniec a vytrhol si jednu vec z kontextu.

Reagovat
Hlahart

K té penaltě dneska teda hodně souhlasím s MOTD... Je to penalta? Ano, pokud se chceme tvářit, že pískáme podle stávajících pravidel a snažíme si hrát na nějakou konzistenci. Měla by to být penalta? No asi ne...

https://www.reddit.com/r/reddevils/comments/luuin3/match_of_the_day_interviews_and_full_analysis_of/

Reagovat
Svatej

krasna ukazka toho, jak nepružný a omezený ty pravidla jsou.. V obou případech bych citil, ze je tu něco špatně.

Reagovat
ajouki

Tlachání dvou chlapů, kteří sami ani ty pravidla pořádně neznají. Věta Murphyho, že selský rozum zmizel ze hry, protože to nebyla penalta, kterou by stejně oni dva nechtěli vidět jako penaltu, byla asi nejvíc. Solskjaer pak tlachá, že měl Hudson-Odoi ruku v nepřirozené poloze, když ji v úplně stejné poloze měl i Greenwood, jen míč na tu jeho dopadl až o pár sekund později.

Reagovat
Busby babes

vsak taky hraci Chelsea chteli odpiskat Greenwoodovu ruku. A proc by jako mel brat v potaz to, ze na Grenwoodovo ruku spadl ten balon pozdeji? Kdyby se ten balon pak odrazil k Masonovi a on se otocil a napalil to pod brevno, tak by takovy gol nebyl uznan...

Reagovat
ajouki

Tak útočná a defenzivní ruka se posuzuje jinak, ale to ty jistě moc dobře víš. Neříkám, že je zásadní, na kterou ruku padnul dřív, ale pokud ji oba mají ve stejném prostoru, tak asi oba ji tam mají docela přirozeně, ne?

Reagovat
Busby babes

tak proc pak argumentujes: Greenwood mel ruku uplne stejne? vsak to v ten moment absolutne nehraje roli.

Reagovat
ajouki

No protože Ole mluví cosi o nepřirozené poloze ruky. By mě zajímalo, kde je podle něj přirozená pozice? Oba hráči šli proti sobě a oba hráči si dali před sebe ruku, ať do sebe nenarazí tělem. A mezitím tam spadnul míč. Nic víc, nic míň.

Reagovat
Busby babes

tak asi tezko je prirozena pozice dlane u hlavy a hrajici volejbal ve vapne.

byla to Odoiova nesikovnost, smula whatever. Je to fuk, ale argument: tohle rozhodne neni prirozena pozice ruky je relevantni.

Reagovat
Hlahart

To samozřejmě že je, jelikož podle ní stanovují pravidla co je offence

Reagovat
ajouki

Žádná dlaň u hlavy nebyla. Jediný rozdíl byl, že měl Hudson-Odoi ruku nad rukou Greenwooda a těžko ji mohl teleportovat jinde. Ale oba ji měli v podobném prostoru, v podobné pohybu. Jedna věc je za to třeba chtít penaltu, druhá věc je si být o té penaltě 120 % jistý jako OGS.

Reagovat
Hlahart
Reagovat
r.mrazik

jak tohle nebyla penalta...

Reagovat
ajouki

Díky za potvrzení toho, co říkám. Jestli se orientuješ podle míče, tak si kokot. Protože ani jeden k němu nešel rukou úmyslně a jestli spadnul na ruku Hudson-Odoi nebo Greenwooda, tak je otázka hodu mincí. Tedy přesně to co říkám.

Reagovat
Busby babes

hele mozna si pojdme vyjasnit jeden dulezitej predpoklad. Chapes rozdil mezi ramenem/pazi a dlani/zapestim? at vime, jestli ma cenu v nejake diskuzi vubec pokracovat...

Reagovat
Hlahart

O tomhle jsem začal pochybovat taky už asi půl hodinu zpět

Reagovat
ajouki

Chápeš rozdíl mezi tímto a když ten míč na obrázku posuneš o 20cm vpravo? Je to symetrická situace. Je to nezaviněná situace, kdy ani jeden z hráčů neměl v úmyslu hrát míč a oba skončili ve stejné poloze. Ano, míč v realitě dopadl na ruku hráče Chelsea, ale to prostě na penaltu nestačí. Rozhodně ne na penaltu, která by byla neodiskutovatelná.

Já si totiž dokážu představit úplně stejný shitstorm, kdyby ji písknul. Jen teda v jiném obsazení punditů a trenérů. A možná ani to, protože si dovedu představit, že by Murphy a Shearer použili úplně stejné argumenty, že už neví za co je a za co není penalta. To je na tom to krásné, že oni by argumentovali v obou případech úplně stejně

Reagovat
Busby babes

jenze ten mic nebyl 20 cm vpravo. je uplne fuk, kde ma Mason ruce. muze jima klidne mavat nad hlavou a nic to nebude menit.

A ne, neskoncili ve stejne poloze. Odoi ma ruku na urovni hlavy, Mason na urovni boku.

a k tem punditum... no nevim>

https://twitter.com/JamesOlley/status/1366075160558723078

https://twitter.com/lauriewhitwell/status/1366067770270621701

https://twitter.com/Higginbotham05/status/1366067661189378049

https://twitter.com/GaryLineker/status/1366067646366638081

Vlastne jsem moc nevidel opacny nazor. Maximalne v tom smyslu, jaky tu piseme: mela byt, ale jsme radi, ze to nepisknul. s cimz celkem i souhlasim. Tvoje smesna snaha o argumentaci ve smyslu: oba stejne uz je docela divna...

Reagovat
ajouki

Zvláštní, že 2 píšou o aktuální interpretaci pravidel, přitom ta je ještě benevolentnější než byla před změnou pravidel pro letošní sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

sice si uplne na smiech a tvoje argumenty absolutne nedavaju zmysel, ale mas pravdu aspon v tom ze na penaltu to nebolo.

Rozhodcovia maju niekedy od Oktobra nove instrukcie co sa tyka ruk a dohodlo sa ze budu piskat iba tie kde je jasny umysel hraca hrat rukou. Toto bol suboj dvoch hracov kde si obaja pomahali rukami a Odoi bol proste nesikovnejsi a tu ruku vystrcil viac ako mal. Ale nejaky jednoznacny umysel tam nebol, takze to ze nebola penalta je v poriadku a je to aj konzistentne s rozhodnutiami z poslednych mesiacov

Reagovat
Busby babes

tak umysl hrat rukou neni v 90 procentech pripadu. vetsinou se jedna o nastrelene ruce, kdy ma hrac ruku dal od tela... ale jinak celkem souhlasim.

Reagovat
Busby babes

no ne, Mason ma ruku nekde na urovni boku a Odoi u hlavy. jako takhle ignorovat fakta je uz celkem slusnej ulet.

Reagovat
Hlahart

Nevím, jak to hodnotí Ole, ale co třeba za nepřirozenou polohu vzít tu polohu, kterou penalizují pravidla?

Reagovat
Busby babes

kazdopadne je to jen akademicka debata, me osobne to prijde jako vtipna situace po vsech tech kecech jak nam rozhodci porad pomahaji a piskaji vymyslene penalty. Tohle byla nesikovnost, imho to podle soucasnych meritek v PL mela byt penalta ale nejak zvlast me nesere, ze to nepiskl. Jen to oduvodneni je zatim dost podivny, tak uvidime jak to bude vysvetlene dneska PGMOL.

A taky je vtipny jak v situacich proti nam ses desne benevolentni v tom, co se stalo, ale kdyz nam pisknou penaltu, tak jdes do nejmensiho zachvevu travy na hristi abys ukazal, jak hrac United treba umyslne kopne do obrance a tim spadne... Ale tak jsme fanousci, to k tomu patri... i kdyz ani nevim, komu vlastne fandis?

Reagovat
ajouki

Snažím se jen komentovat situace, které se stanou na anglických trávnících. Když vidím pohyb Pogby, nebo třeba pohyb Davida Luize, který má příčinu v tom, co se následně stane a na co se každý zaměří, tak to okomentuju. Úplně stejně napíšu, že na Wernera byla proti Sheffieldu penalta, ale i on svým zákrokem byl nebezpečný pro soupeře. Úplně stejně napíšu, když Luke Shaw byl podle mě z dostupných záběrů u míče později.

Reagovat
Svatej

To by byl šílenej bizár.

Reagovat
Hlahart

Však Greenwood měl v úrovni Odoiovi pěsti tak maximální paži (spíš rameno). To jako fakt není stejná poloha

Reagovat
r.mrazik

a hlavne to je uplne jedno,kdyz prvni to na ruku padlo Odoiovi...mason tam klidne pak muze delat letadlo

Reagovat
Busby babes

neasi.

Reagovat
Hokaido

Přesně. Za mě penalta taky ne. Ale pokud vezmeme do úvahy předchozí rozhodnutí a nastavený metr, tak imo není pochyb o tom, že se pískat měla. Být fanouškem United, tak se rozhodně cítím poškozený.

Reagovat
Busby babes

to pravidlo o rukou je hrozne debilne nastaveny. Jak pisu vejs, kdyby z toho padl gol, tak nam ho pro Greenwoodovu ruku neuznaji. to proste nedava smysl.

Reagovat
Hlahart

To jako určitě?

Reagovat
Busby babes

no velmi pravdepodobne. porad plati, ze kdyz se v buildupu ke golu mic dotkne jakkoliv ruky, gol je neuznan, ne? teda tady by pak mozna slo o centimetry zda to bylo rameno...

Reagovat
Kixi Syhimour

u gólu jsou navíc dost striktní

Reagovat
ajouki

https://site-cdn.givemesport.com/images/21/01/30/f7b4b156f6f790ee1fafda8da9021a5b/960.jpg

Vždyť po úpravě výkladu se nepískala ani penalta proti Aston Ville, kde ta ruka byla od těla a míč směřoval na bránu. Momentálně se píská jen když máš úmyslný pohyb proti míči nebo blokuješ míč s rukami nad hlavou jako Ndidi. Podobná ruka jako měl Hudson-Odoi se nepískala ani při nepřisnějším posuzování, když hrál rukou ve vápně Dele Alli.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DaleJohnsonESPN/status/1356199862270910466

nevybral sis moc dobrej priklad. Zrovna to neodpiskani te penalty proti Ville je docela kontroverzni...

Reagovat
ajouki

No protože to bylo jasné zabránění v dosažení brance. Stát se to při centru, tak to Dean posouzí stejně a žádné kontroverze to nevzbudí. Je tam ještě ukázka Klicha. Obě to jsou situace po střele na bránu, kdy hráč větším objemem blokuje cestu střely.

Reagovat
Busby babes

vsak na toho Klicha upozornuju. To jako penaltu piskli. Stejna situace.

Reagovat
Hlahart

" Momentálně se píská jen když máš úmyslný pohyb proti míči nebo blokuješ míč s rukami nad hlavou jako Ndidi". Můžeš tohle ozdrojovat? Zejména tu část, že musíš mít ruce nad hlavou, to by mě fakt zajímalo.

Já v pravidlech vidím tohle:

It is an offence if a player touches the ball with their hand/arm when the hand/arm is above/beyond their shoulder level (unless the player deliberately plays the ball which then touches their hand/arm)

Bez ohledu na zavinění. Což je teda mimochodem přesně ten případ CHO.

Reagovat
Busby babes

hele to nemusi byt v pravidlech ale v nejakem metodickem pokynu jak to posuzovat. ale jinak vari z vody no.

Reagovat
Hlahart

Však v pohodě, ať ukáže metodický pokyn, kde se upřesňuje, že "shoulder" znamená "head" (případně "Ndidi's head", nevím, jak to tam má být dle něj konkrétně stanovený) a já to uznám. Proto prosím o zdroj

Reagovat
ajouki

Bohužel nikdo nemáme přesné metodické pokyny, které mají k tomuto pravidlu rozhodčí. Proto je tolik kontroverzí. Navíc se to několikrát měnilo, zejméně v říjnu po sérii přísných penalt. Kdoví kolikrát od té doby došlo k úpravě.

Ale třeba krátký útržek od The Athletic, když dělali tu velkou změnu: Anything that hits a hand above the head in the box, for example, would still be a penalty. But a deflection off a hand by a player’s side would be viewed differently.

Nepíšu, že je musíš mít nad hlavou, ale je to jeden ze 100 % případů, kdy by ta penalta měla být. Ruka CHO mohla být ruka, ale není to 100 % případ a je to subjektivní posouzení rozhodčího. A určitě hrálo v jeho prospěch, že to bylo součástí nějakého kontextu. Kdyby nebyl v souboji, tak by penalta byla pravděpodobnější.

Reagovat
Hlahart

Ano, jinými slovy nemáš jediný argument, kterým podpořit svoje tvrzení, nerozeznáváš rozdíl mezi rukou, paží a ramenem, a to, že se píská dotek míče ruky nad hlavou fakt nevylučuje to, že se píská i nad ramenem přesně tak, jak je to výslovně v pravidlech napsaný.

Kdybys tohle shrnutí napsal na začátku, mohli jsme si všichni ušetřit dost času

Reagovat
ajouki

Hlavně že ty cituješ pravidla, ale vůbec nebereš v potaz, že došlo k úpravám v rozhodování co je a co není ruka. Kdybychom tuto debatu vedli ve čtvrtek po zápase LM, tak budu musel souhlasit, že to dle posuzování v LM měla být penalta ve prospěch Manchesteru United. V PL se ale posuzují ruce jinak a tento případ je na posouzení rozhodčího.

Reagovat
Hlahart

Tak už konečně postni něco oficiálního, co ta tvoje tvrzení může podpořit. Zejména ta, že punditi v MOTD nerozumí pravidlům, když ty je zřejmě znáš lépe.

Reagovat
ajouki

Nevím, co si představuješ, když ti nestačí citace seriózního novinářského titulu, co mají insider informace. Já se na rozdíl od punditů, kteří hledají kontroverze a kvůli nim se teď vše do detailu pitvá, snažím na tu situaci dívat i z pohledu rozhodčího. Jelikož na záběru viděl nějakou situaci a má pokyny to nevidět černobíle, ale hledat okolnosti proč k ruce došlo, tak asi tam bylo důvodné podezření k tomuto posouzení. To, že tyto pokyny punditi nemají, je myslím na bíledni. Oni nedělají nic jiného, než že to roubují na nějakou jinou situaci (třeba Ndidi proti Arsenalu), což absolutně neodpovídá.

Reagovat
Hlahart

Z tý citace neplyne vůbec nic, co by podporovalo tvoje tvrzení a zároveň popíralo citovaná pravidla.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Serg!o
Reagovat
Mastný Chobot

čuráčik, ale výborný hráč

Reagovat
Mimalu

reakce nebyla správná, ale za mě pochopitelná, bez šance hrát míč do něho zezadu takhle nesmyslně Fred zajede, to by se "správně" nezachovalo víc hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

samozrejme a proto tohle vidime v kazdym zapase..vam skublo ne?

Reagovat
Luc-Luc

taky mi to prijde prehnane ho grilovat za to na socialnich sitich

Reagovat
Svatej

Reagovat
Tolstobik

Kdyby to samy udelal Bruno, plivete tu na nej jeste za mesic......

Reagovat
Svatej

Bruno je totiž schopnej na někoho dupnout a udělat z toho pecku, tam je to 2v1

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

to iste aj na Salaha a?

Reagovat
bbbauch

Tak to jenom podtrhuje jeho point ne? Si tam dosad kohokoli v jinym dresu

Reagovat
icka

Vsak ten si stezuje na vsecko uplakanek.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
icemike

Bruno není tak sexy

Reagovat
pingla

Reagovat
iamek

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Hlahart

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Dawon

Mi se tam hodne libi ten zlomek sekundy, kdy prestane predstirat smrtelnou bolest, ozene se po Fredovi a pak se zase vrati zpatky k te nesnesitelne agonii s teatralne zaklonenou hlavou

A fred je teda taky solidni zalud, tohle byla hodne zbytecna kosa

Reagovat
mikelinos

Reagovat
PP

to bylo docela trapné no.

Reagovat
Infi

Reagovat
Trand

Chudák, to kopnutí do Freda ho muselo hrozně bolet.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

stacilo aby fred sebou placl a zacal se tam valet a dostal by cervenou...takzvane na lamelu/simeoneho

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

*fernandesa

Reagovat
Busby babes

kdy Bruno pro nekoho takhle vymohl cervenou kartu?

Reagovat
bbbauch

Klasicka sracka od nejvic butthurt gunnera tady..

Reagovat
J0EL

Najvic butthurt

Nenarazal som na vymahanie cervenej karty, ale na to jeho valanie a filmovanie.

Reagovat
r.mrazik

trochu mimo,ale nevadi...priste to bude jiste lepsi

Reagovat
Hlahart

no, nebude...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
J0EL

ano Fernandes nefilmuje a nevala sa pri kazdej p*covine.

Reagovat
pingla

"kdy Bruno pro nekoho takhle vymohl cervenou kartu?"' Dokazes na tohle odpovedet nebo jsi tady jen napsal dalsi nesmysl ze tve hlavy?

Reagovat
J0EL

r.mrazik01.03.2021 12:07#

stacilo aby fred sebou placl a zacal se tam valet...

Dokazes pochopit, ze som reagoval na to, ze Fernandes sa vala a filmuje celkom pravidelne a nie na vymahanie cervenej karty?

Reagovat
pingla

No ocividne si narazel na jakesi vymahani cervene karty, coz on v nasich barvach nikdy neudelal

Vali se a filmuje naprosto stejne jako vetsina ostatnich hracu, problem je v tom, ze on je svetova spicka a kazdy si na nej rad plivne

Reagovat
J0EL

Nie, ocividne som narazal na jeho filmovanie a vyplakavanie. A nie, nie je ako vacsina, on to robi pravidelne pri (takmer) kazdom kontakte.

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

tak ja tam napsal hrace,kteri to jiz udelali...teoreticky by sebou mohl placnout kdokoli,takze resit mi tohle prijde zbytecny

Reagovat
Busby babes

nic hroznyho, dela se z toho zbytecna kovbojka.

Reagovat
gocii

In the seven league games versus the 'Big Six' this season, Bruno Fernandes has had no assists and scored just one goal, a penalty in the 6-1 demolition from Spurs. Zajímavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky mi přišel tak trochu přeceňovaný. Toto to povrzuje, honí si triko na slabších týmech a proti silnějším je k ničemu.

Reagovat
Jardin

hezké rýpnutí do Tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

byl v tom zápase úplně k hovnu

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Front hell

Kvalitně sis nasral do vlastního kurníku

Reagovat
vodka

protože jsme v nich dali jeden gol celkově

Reagovat
ACSMan

přesně, tato doba neřeší věci logicky ale protirasisticky

Reagovat
vladis271

https://anfieldindex.com/wp-content/uploads/3A5A940C-C49A-4AFD-BCD6-A1BA682B9F61.jpeg

the photo of TAA last time when Man United won the league.

Reagovat
icka

Reagovat
r.mrazik

the photo of steven gerrard who never won the league

Reagovat
smazaný uživatel

Slabý protiútok.

Reagovat
Kixi Syhimour

Na sílu

Reagovat
Hlahart

Ale jenom to od mrazika

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak od vladise mi to nepřijde jako špatná satira na ty posměšky, co jsme schytávali, když jsme byli bez titulu. Teď je situace o něco jiná, tak si prostě rýpnul, navíc to beru i jako zlehčení naší současné ligové situace.

To od mrazika už mi přijde prostě ohrané, ale dokážu se tomu i zasmát, když to bude nějak trefné, jenom tady mi to prostě přišlo až moc na sílu, když ještě vezmu v potaz, že to to je nějaké hloupé popíchnutí.

Reagovat
r.mrazik

tyvoe hoši...

Reagovat
Kixi Syhimour

jsem od tebe holt zvyklý na vyšší standard

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro pomalejsi tvyho razeni: rikas, ze posmesek na gerrarda je na silu...takze- gerrard byl v poolu snad elou karieru a byl razen k nejlepsim ve sve dobe, vedl jako kapitan tym, kterej mel v te dobe nejvic titulu a cekalo se ze aspon jednou to dokaze vyhrat...no nestalo se a posmesky na gerrarda jsou ultimatne zaslouzeny. Naprosto smysluplnej a ultimatni terč. A na druhe strane nemuzes vynachvalit pokus o stěr, kde je arnold vypadajici na 7 let. Pokud umis pocitat, tak zjistis, ze united vyhrali ligu naposledy v roce 2013, coz je 8 let (ne 30). Vzhledem k tomu, ze arnoldovi je ted 22 minus 8 je 14, ano? Jestli takhle vypadal ve 14, tak je mi ho lito. A vedle koho nesedi? Sam slavni styví žerárd, uklouznuvší na banánu v titulovym zapase Jestli je neco na silu, tak to bude spis ten prvotni pokus. Nota bene, kdyz united maji i pres to, ze pool ma ted nejlepsi tym v dejinach sveta ( z cehoz vytezil neuveritelny pocet titulu PL- ano doslova 1 slovy JEDEN) víc titulu. Ju?

Reagovat
Front hell

Takový dlouhý komentář a vesměs o hovne. Tomu se říká umění

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Front hell

Nemáš zač. Hlavně neusnout na vavřínech

Reagovat
vladis271

Reagovat
Front hell

To bylo že slabšího soudku

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Front hell

Ale k pláči to ještě nebylo. Hold nejsi vtipný, každému to není dáno,ale třeba máš jiné přednosti

Reagovat
r.mrazik

vysvetlovat ti to asi nebudu...

Reagovat
Front hell

Dík. Nech to někomu koho to zajimá

Reagovat
r.mrazik

to me priste nevotravuj

Reagovat
Front hell

Dobře,budu se snažit,ale slíbit ti to nemůžu,pokud zase něco vytahnes z toho slabšího soudku

Reagovat
Hlahart

Ty jo, během 4 minuty jsi obdržel holt/hold v obou variantách. To ti určitě odemklo nějakej achievment na xboxu

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo

Reagovat
Maresma

Reagovat
J0EL

ako pekne sa to otaca

Reagovat
Busby babes

tam mu neni 15 ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je 5head jak vysity

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
Front hell

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Hosi, názor na Sputnik V? 2 mega je docela veľké riziko

Reagovat
Whitemedia

Já těm Rusům prostě nevěřím

Reagovat
vodka

vtipné je, že do brazílie poslali nějakou jinou verzi vakcíny, než byla předtím testovaná v tom Lancetu

Reagovat
vladis271

ak by som bol v rizikovej skupine, asi by som do toho išiel. Predsa len je to vakcína a momentálna situáciam je zúfalá. Nie je to biologická zbran.

Tatko je volič smeru a nebol naklonený očkovaniu. Teraz som sa ho opýtal na sputnik a na ten mi kývol. Radšej nech dostane sputnik s potencionálnymi rizikami než aby nebol očkovaný vôbec. Toť je môj názor. Z fušovanej vakcíny rakovinu nedostaneš, ani ti nenarastú žriabre.

Osobne si ale zatiaľ chcem počkať na Pfizer alebo Johnson and johnson.

Reagovat
masina_LFC

uf, ty si to musel mat tazke doma... nezavidim

Reagovat
Nikikrew

Presne ako moj dedo. Ani za boha ho presvedcit, nech sa zaockuje ale povedal, ze iba Sputnikom. Radsej to ako nic. A ano, ak by bola situacia fakt kriticka a niekto mi povie, ze sa zaockuj Sputnikom, asi by som sa dal.

Stale dufam, ze ked dojde na mna tak bude pravo vyberu...

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Busby babes

ale muze to mit komplikace a soubeh s jinou anamnezou. coz se nebi, protoze to poradne nedolozili

Reagovat
smazaný uživatel

s tym by som suhlasil..je to fakt drsne vidat umierat patdesiatnikov..

Reagovat
smazaný uživatel

sputnik je rizikovejsi ako ostatne?

Reagovat
Busby babes

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo

Reagovat
Busby babes

protoze to neproslo standardnim schvalovacim procesem.

budes mit horecku a v jedne ruce budu mit klasickej paralen a v druhe novej ruskej lek, kterej nebyl schvalenej lekovym uradem. Kterej z tech leku bude rizikovejsi?

Reagovat
vodka

a i k tomu článku na Lancetu jsem už viděl pár připomínek.

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je dobrý príklad, Šimon.

Reagovat
Busby babes

no ale presne tak to stoji se sputnikem. neni schvalenej nepredlozili data o testovani, vyrobni proces nema certifikace

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, čo ten Sputnik. Mne bude stačiť, ak prebehne schvaľovací proces v Slovenskej republike.

Reagovat
vladis271

tatko má 62 a má vzhľadom na svoj vek aj inú diagnózu, ktorá by mohla celé toto zhoršiť. Nedajbože by to chytil a mal ťažký priebeh. Vo veľa nemocniciach je situácia taká, že už 60+ ročných nepripájajú na ventiláciu. V Novom meste nad Váhom napr.

Ďaľšia mne blízka osoba si práve prechádza v tehotenstve stredne ťažkým priebehom. Už by mala byť z najhoršieho vonku, dúfam, ale nedávno tá 33 ročná žena v Hlohovci čo to nedala, a len tak tak, že zachránili novorodeniatko

V tejto situácii musíme rýchlo očkovať, uľaviť nemocniciam, dosiahnuť aspon 20 percentnú preočkovanosť aby každý čo sa dostane do nemocnice mal aspon tú povestnú "fighting chance", že v najhoršom sa mu dostane kyslík.

Reagovat
El Cid z City

Cože? Bez ventilace Nesleduju moc,co se děje venku,ale naše média nás masírují,jak je svět v poho a jen u nás kalamita.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Golasso

Tahle vlna už je snad pryč . To bylo loni na jaře a na podzim, že se média snažila jet na vlně "za humny je tráva zelenější". Ještě teď si pamatuju, jak tu frčela brutálně idealizovaná "švédská cesta" a kdoví, co ještě.

Teď se tady ten nešvar přesunul spíš do diskuzí na sociálních sítích.

Reagovat
smazaný uživatel

ja robim na covidovom a u nas to iste..

Reagovat
smazaný uživatel

krása, prečo otec volil smer po tom všetkom?

Reagovat
EXoRcIsT

Takto. Nikto nikoho nenuti do ziadnej vakciny. Nechces sa dat ockovat Sputnikom V daj sa zaockovat inou vakcinou. Ber to tak ked sa vela ludi zaockuje Sputnikom aspon na teba ostane ina vakcina ktorou sa budes chciet dat zaockovat.

Reagovat
Walter_Sobchak

Presne tak, za mna dobra volba od Matoviča. Otazka je či dodaju tolko ako slubili kedže Rusi maju ešte menšiu preočkovanosť ako my.

Reagovat
EXoRcIsT

tak i keby dodali polku tak by to bolo super ved len dnes prislo 200 000 davok + pred par dnami hovoroli ze maju prist desattisice davok od ostatnych. Len nech sa ockuje co to da. I ked ja sa na rad dostanem asi dost neskoro

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nikikrew

len ta prezentacia toho, to bol opat otras od nasho premiera. Minister zahranicnych veci neinformovany, neprebrane na vlade. Matovic je velky narcis...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
PP

No, nenutí a nutí.. Ten sociální tlak je docela nepříjemný. Nedali jsme očkovat děti hexou, protože jsme chtěli pediacel, ale v té době nebyl k mání, protože se firmy domluvili na sféře vlivu. A místo vysvětlování, nabídky alternativ nebo co vlastně s tím jsme se setkali jen s tím, že to musíme, ať si nevymýšlíme, jinak budeme mít problémy apod.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

bez tech kontrol je to silenost na urovni pokusu na lidech. ja celkem verim, ze ta vakcina je/muze byt uplne v pohode a ucinna, ale pak at to dolozi tak, jak se to dolozit ma.

takhle je to jen sarada pro domaci publikum: koukejte jak zachranujem Zapad...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať dají výrobní recept a produkuje se to někde na západě, pak bych neměl problém se Sputnikem. Z Ruska jinak nebrat nic.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
El Cid z City

Kdo chce,ať se jím naočkuje.

Reagovat
vodka

tak on to byl nejak i jejich plan, ne? protoze nestihaji vyrabet ani pro sebe.

Reagovat
Busby babes

on tenhle argument: nestihaji vyrabet ani pro sebe je takovej zvlastni.. to defakto ani jine vakciny. Nemci, americane taky nemaji dost pfizeru pro sebe a stejne ho dodoavaj treba k nam.

Reagovat
smazaný uživatel

no, možná do budoucna ale nyní ne

btw. slovenský ministr zdravotnictví povolil Sputnik, ale dodal větičku: "Za terapiu neregistrovaným liekom preberá plnů zodpovednosť ošetrujúci lekár". Strašná prasárna

Reagovat
vodka

jj, ja to na slovensku sleduju hodně podrobně, Krajči je hrozná loutka a Matovič je přesně tak neschopný, arogantní a zákeřný, jak se všichni báli, že bude. Já být s ním v koalici, tak odejdu, budu podporovat rozumné návrhy a ať si vládne s Borisem, čurák.

Reagovat
Mastný Chobot

čudujem sa tým normálnym, že tam ešte sú. Asi nie sú normálni tiež.

Reagovat
wild

Reagovat
Kovi81

Reagovat
J0EL

ale problem je ten, ze na opacnej strane je zlodejsky HlasoSmer s fasistami. Si proste nevyberies.

Ja len dufam, ze sa aspon tym trpenim Matovicovych egomaniackych pohnutok dostaneme k Pociatkovi, Kalinakovi a Ficovi za mrezami. Inak toto cele namlo ziaden zmysel.

Reagovat
vodka

ja ten problem vnimam a proto si myslim, ze sulik vladu nepolozi, ale jako nejake principy a elementarni pravidla platit musi..

Reagovat
Nikikrew

Ak by bol Kollar konecne chlap tak sa on, Sulik a Remisova spravia tlacovku pretoze takto sa fungovat dalej neda. On absolutne sere na svojich partnerov. do karat mu hra len to, ze Sulik a Remisova nepojdu s ficom a Pellem. Ma svoje tromfy v rukavoch no

Reagovat
vodka

a kollar je spokojeny, protoze on si svoje lidi a vliv rozhodil vsude, kde potreboval.

Reagovat
Kovi81

ten tam nedela nic, akorat svoje kseftiky

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Inak prečo ťa tak zaujíma politika na Slovensku? Nejaký bližší vzťah, niečo konkrétne?

Reagovat
vodka

napůl slovák, máme tam rodinu, do konce VŠ jsem tam býval každé léto na brigádách, trvalé bydliště mám 6 km od hranic...

Reagovat
Mastný Chobot

+ je to nekonečná sranda

Reagovat
vodka
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Aha, tak to je potom jasné, som nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

❤️

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Kovi81

a uz je to tady, SaS i Za ludi maji dneska meetingy a budou jednat o pripadnem odstoupeni z vlady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Je to strašné čo tento štát pod Matovičom a Krajčím robí. Ked si chce dať niekto tuo vakcinu len preto, že "je Ruská" alebo nechce lebo "je Ruská", tak sorry, ale tieto preferencie si môže vyberať pri vodke alebo niečom inom, ale hádam nie pri liekoch/vakcínach, ved tu ide o zdravie. Nemusím byť najväčší inteligent, ked vidím,že Sputnik ide skoro vo všetkom proti prúdu, už len to, že sa namiesto svojich starajú stále o iné krajiny nie je normálne. Štát by mal byť od toho, aby tieto pochybné liečivá reguloval a CHRANIL ludí pred nimi a nie kurva kvôli jednému článku niekde v piči ho ešte vítal na letisku

Reagovat
Nikikrew

Dobry tah by to bol jedine, ak medzicasom Sputnik V prejde riadnou registraciu. Avsak, ak k tomu Rusi nepristupia tak zodpovednost bude brat na seba najma Krajci a Matovic. Obavam sa, aby sa pred ockovanim nepodpisoval reverz kde vsetky vedlajsie ucinky berie clovek na seba.

Matovicova prezentacia opat jedna katastrofa. K tomuto sa uz fakt neda nic pekne napisat. Docela je mi luto partnerov (okrem Kollara), ze s nim musia drzat a spolupracovat ale musi to byt extremne frustrujuce.

Reagovat
nani92

no ved práve, keby sa malo 2 týždne čakať na pečiatku a potom sa do toho ide, tak žiadny problém, nech si Matovič aj párty na letisku urobí, ale toto sa vôbec nedeje.

Avsak, ak k tomu Rusi nepristupia tak zodpovednost bude brat na seba najma Krajci a Matovic. - no neviem či si videl ten Krajčiho papier o výnimke, ale tam všetká zodpovednosť ide na lekára

Reagovat
vodka

Krajči a MAtovič budou brát na sebe co?

Reagovat
Nikikrew

nakup nekvalitnej vakcini

Reagovat
vodka

ta představa, že by si Matovič s Krajčim za něco vzali na sebe zodpovědnost je docela vtipná.. Za všechno bude moct někdo jiný.

Reagovat
wild

Reagovat
Kovi81

Reagovat
J0EL

Sulik. Aj ked aktualne este aj pysni vseobecni lekari, ktori odmietnu prevziat zodpovednost a pichat to "cudo" svojim pacientom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

"Obavam sa, aby sa pred ockovanim nepodpisoval reverz kde vsetky vedlajsie ucinky berie clovek na seba"

keďže ide o neschválené liečivo, tak presne tak to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako pri schválených vakcínach nebude mať nikto zodpovednosť za účinky...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem, asi máme iné zdroje, skús dať svoje. Nezaujímal som sa o to bližšie, ale nie je predsa prebratie zodpovednosti súčasťou schválenia niečoho?

Normally, in case of damage to health caused by defective products, including medicinal products, manufacturers bear the responsibility. This rule is common and largely harmonized in all EU countries as it is established by the Product Liability Directive 85/374/EEC. The EU Commission claims that, regardless of APA terms, the Product Liability Directive will remain unchanged and will apply in case of damage to health caused by COVID-19 vaccine. So this should mean that Member States will most likely bear part of the financial burden of manufacturers for liability incurred due to defective COVID-19 vaccine, if this should be the case.

Reagovat
Mastný Chobot

September 22, "an industry official said"

... to je síce pekné, ale asi skôr dám na to, čo tvrdí EK

Reagovat
smazaný uživatel

Za 7 min prečítať OBA články

Reagovat
Mastný Chobot

Ten prvý som čítal už predtým a je z 22. septembra, keď ešte žiadne vakcíny neboli, nie to ešte zmluvy alebo regulácia.

Druhý si prečítaj ty a dozvieš sa z neho, že sa týka USA. Prečo by som ho teda čítal? Každá krajina/únia k tomu pristupuje inak, viď:

https://www.businesstoday.in/current/corporate/manufacturers-may-be-liable-for-adverse-effects-of-vaccines/story/427881.html

Popravde som čakal, že vychádzaš z nejakých overených info, Oľo. Toto vyzerá, že si len 3 minúty pogooglil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože tvoje tvrdenia sú overené, že.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak ja som ti sem dal záväzné európske nariadenie aj s komentárom od EK. Ty si dal polroka starý článok od nemenovaného človeka a niečo, čo platí pre USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentár od EK je len omáčka, nič viac, nič menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak sa tu všetko koniec koncov len dohady, či už články, alebo toto vyjadrenie Európskej Komisie (čo je smutné). Nič právne záväzné, ak si to prečítaš všetko a vcelku. EK tvrdí "Most likely"... "Should mean". "S najväčšou pravdepodobnosťou", "malo by znamenať", dohad a podmieňovací spôsob... A vravi sa tam o finančnej náhrade škody. Európske právo je v dnešnej dobe veľmi ťažko vymožiteľné, a to nehovorím o občanoch východnej Európy a ich kvalite harmonizovaných právnych predpisov v ich domovských štátoch. Nevyznám sa do medicínskeho práva, Krajčí vravel, že u nas to tak nebude, že za každý podaný liek zodpovedá lekár a nie štát a už vôbec nie výrobca... A že tak to bude aj so sputnikom a aj s inymi vakcínami.

Reagovat
Mastný Chobot

Režim sputniku a schváleného lieku je ale niečo úplne iné. V prípade schváleného lieku máš právnu ochranu vždy okrem európskeho práva aj podľa § 421a Občianskeho zákonníka. Ak vznikne škoda, vždy za ňu bude niekto zodpovedný - či už lekár, zdravotnícke zariadenie, štát alebo výrobca, to je pre teba v zásade jedno.

Pri sputniku je to hlúpy mačkopes, ktorý je ešte aj nezákonný, lebo použili výnimku, ktorú podľa zákona o liekoch možno použiť len "pre jedného pacienta alebo skupinu pacientov pri ohrození života alebo pri riziku závažného zhoršenia zdravotného stavu" - 1 milión zdravých ľudí asi nesedí, že? A chcú zodpovednosť hodiť na lekárov... V tom by ich každý príčetný súd pri prvom spore poslal do riti. Viď:

https://dennikn.sk/blog/2292760/povolenie-na-pouzitie-vakciny-sputnik-v-je-nezakonne/

Takže Krajči môže hovoriť, čo chce, ale v prípade schválených vakcín ten režim nie je vôbec rovnaký.

Reagovat
smazaný uživatel

pici jak vy viete vsetko, ja len citam ef a vsetko viem, ste krali, ziadna oblast vam neni cudzia

Reagovat
Mastný Chobot

Som zamestnaný ako právnik v oblasti medicínskeho práva, Paľo. Zrovna táto oblasť mi nie je cudzia, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to myslel vážne, všetko tu zistím

Reagovat
smazaný uživatel

určite lepšie jak Facebook . Ef forever. Len ku spokojnosti mi chýba odbanovat Daniela Krleša.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Oki, veď ako som sem napísal, ak prebehne schvaľovací proces aspoň v SR, nemám nič proti Sputniku, ak nie, bude ho hlúposť dávať ľuďom a ako si napísal, dokonca nezákonné.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri toto. Vymožiteľnosť zodpovednosti bude veľmi náročná, až sci-fi. Výrobcovia sa jej šikovne zbavili. Takže by som nejak nevýskal ako riadne to je v štátoch eú upravené, lebo nie je .

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-9-2021-001043_EN.html

Reagovat
Mastný Chobot

Uvidíme, keď/ak k tomu dôjde. Tak či tak je podstatné, že v prípade schváleného liečiva v SR platí, že zodpovednosť za ujmu vzniká a vzniká podľa § 421a Občana, čiže sa jej nemožno zbaviť. Stačí preukázať, že vznikla ujma. To, či zodpovednosť ponesie lekár, nemocnica, štát alebo výrobca vakcíny môže byť tebe ako pacientovi jedno. Tak či tak tam určite budú nejaké regresy.

Pri neschválenom liečive toto neplatí podľa mňa, resp. neviem, ako by niekto chcel žiadať kompenzáciu od lekára alebo nemocnice za to, že mu dali vakcínu, o ktorej v podstate nemali žiadne info.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som na úrovni európskeho práva a jeho implementácie v našich právnych predpisoch, okrem toho, dokazovať zdravotné účinky v občiansko-právnom konaní bude veľmi ťažké. Pretože poškodenie zdravia môžeš mať z hocičoho, nie len z vakcíny.

Ok, nepíšem teraz o Sputniku a snáď sa schváli aspoň v SR, inak to bude kokotnost, ako som napísal.

Reagovat
Mastný Chobot

V prípade občianskych konaní proti zdravotníckym zariadením sa zavinenie predpokladá a je na zariadení, aby preukázalo, že škodu nespôsobilo. Viď keď si dáš do googlu "občianskoprávna zodpovednosť zdravotníckych zariadení", tak ten prvý link, ktorý mi nejde odoslať.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže zodpovednosť nebude mať zdrv, zariadenie, resp. štát, ale lekár. Či aké sú predpoklady?

Reagovat
Mastný Chobot

najlepší je ten argument, že "šak ich nechajme sa tým zaočkovať, keď chcú"

Tak načo vôbec máme ministra zdravotníctva, regulačné úrady, ÚVZ, ŠÚKL, EMA atď.? Však nechajme ľudí, nech si robia a dávajú, čo chcú, nie?

Reagovat
nani92

jj, to je uplne najviac, ako na Matoviča ma to neprekvapilo, ale že do toho šiel aj Krajčí, ktorý aj ked nemal také páky na vláde, ale aspon hovoril rozumne, tak to ma už najviac nasralo

Reagovat
wild

Krajci je Matovicov poskok

Reagovat
wild

Ja sa stavim, ze o par mesiacov bude Matovic vypisovat statusy a robit placovky, ako on, spasitel naroda, vybavil milion vakcin (ak ich vobec rusi dodaju) a ludia sa nimi nechcu ockovat

Reagovat
J0EL

Vseobecni lekari is the new Sulik.

Reagovat
mul

U nás máme aj savopičov, čiže ...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Matovic je emocionalne slaby na to byt lider, mam pocit ze zije v nejakej bubline. Uplne neuveritelne co sa tu deje.

Neuvazene a skratove jednanie, asi ako cela jeho vlada ohladom pandemie. Jedna na zaklade teoretickych domienok, bez podpory dat a odmieta kritiku. Konstruktivne riesenie problemov neexistuje.

Proste Matovic je vsetko to co u lidra nechces. Priserny premier. Chapem, ze je pod tlakom, ale je to hanba. Najhprsie na tom je, ze to vedia vsetci, okrem neho.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stiflerovamama

Skutočný líder nemôže hľadieť na to čo si ľudia myslia.

Niekedy je lepšie použiť svoj inštinkt.

Reagovat
fenixLFC

skoda ze jeho instinkt je uplne na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

To mozno ano, ale s chladnou hlavou a nadhladom, nie v neurotickom stave

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, ja sa bojím, že to vyústi do vlády smeru + nejakí zmrdi...

Reagovat
iamek

"Minister zdravotníctva podpísal použitie vakcíny Sputnik V na Slovensku. "Za terapiu neregistrovaným liekom preberá plnú zodpovednosť ošetrujúci lekár,“ uvádza MZ SR."

No tak to asi moc dávek vyockovanych nebude :)

Reagovat
Nikikrew

des a otras

Reagovat
stiflerovamama

Z tohto sa podľa mňa robí väčšia senzácia aká to v skutočnosti je. Predpokladám že pod ošetrujúcim lekárom sa mysli tvoj všeobecný lekár s ktorym sa máš poradiť, nie týpek vo vakcinacnom centre ktorý to do teba pichne. Čo sa má robiť koniec koncov aj pri schválených vakcinach, a čo podľa mňa robí mizivé percento zaočkovanych.Ja som napríklad s nikým nič nekonzultoval, prihlásil som sa, zaockovali má a bolo, čo podľa mňa robila aj väčšina zaockovanych.A rovnaké to bude aj pri Sputniku, myslím si že dokonca ešte viac, pretože ľudí ktorí sa ním chcú dať zaočkovať asi moc nezaujímajú nejaké oficiálne schválenia( keďže nie je oficiálne schválená), a dajú sa zaočkovať aj bez konzultácie(odpurucenia) so svojím lekárom.

Reagovat
mul

Ak to prejde EMA je mi to jedno, či Sputnik, Astra alebo čo. Krjainy používajúce Sputnik nehlásia zatiaľ nejaké komplikácie.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás sa to nebude vôbec klinicky testovať pred očkovaním?

Reagovat
Mastný Chobot

už minule som ti písal, že ak by mali robiť klinické skúšanie, tak s tým nezačneme široko očkovať do septembra prinajlepšom. Ale v podstate môžeš to samotné očkovanie brať ako 4. fázu klinického skúšania.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo až v septembri

Reagovat
Mastný Chobot

Lebo len pri Pfizeri a AstraZeneca trvali skoro 3 mesiace, a to ich robili iné krajiny s inými prostriedkami

https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/bezpecnost-liekov/vakciny/vyvoj-vakcin-na-prevenciu-ochorenia-covid-19-1?page_id=5467

Reagovat
Mastný Chobot

zlý link, sorry

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-conclude-phase-3-study-covid-19-vaccine

The Phase 3 clinical trial of BNT162b2 began on July 27 and has enrolled 43,661 participants to date, 41,135 of whom have received a second dose of the vaccine candidate as of November 13, 2020

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 3-4 mesiace snáď s tým nebudú očkovať, a ak hej, je to dosť jebnutost. Či nebudú sa vôbec robiť klinické testy?

Reagovat
vladis271

kluci, kukali ste teraz Krajčího?? Tento mesiac by fakt masívne malo zrýchliť očkovanie podla tej prognózy dodávok vakcín.. od začiatku očkovania (koniec decembra) k nám odošlo 593k vakcín.....v marci má prísť 845k vakcín, ak rátame aj sputnik cez jeden milión....ak nebudú výpadky na konci mesiaca budeme snád mať cez milión zaočkovaných prvou dávkou, a to už musia pocítiť aj nemocnice taký podiel preočkovanosti....

Reagovat
EXoRcIsT

845k bez sputnika ? To je dost dobre ale nech kurva ockuju. A nech konecne otvoria dalsie ockovacie miesta nech ludia necakaju jak debili. Ne ako v Presove ze sa dochodca objedna na ockovanie pride tam a caka 4h v rade jak kkt a je jedno ze mal byt ockovany dajme tomu o 7:30 a je 12:00

Reagovat
Kovi81

ja som si pozeral tie ockovace miesta a na zapadnom slovensku sa ockuje iba v Bratislave a na Myjave. Vsetko vybookovane. Mna to cez tu kontrolu rodneho cisla pustilo dalej, ale vsade je Astra, ja by som chcel Pfizer.

Reagovat
smazaný uživatel

vyberaj si este ty zmrdik

Reagovat
Busby babes

Ten Soton je dobre marnej. timhle tempem budou radi za zachranu.

Reagovat
Salfovic

Taky si říkám, jestli mu těch 30 bodů bude stačit.

Reagovat
Busby babes

za poslednich 15 zapasu ma min bodu jen Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

Diet Klopp byl klasicky vyhajpovaný.

Reagovat
vodka

pokud se vrátí Romeu, tak se zvednou, mi přijde, že oni teď hrozně odpadnou v druhých poločasech a ty střídání jsou teď na hovno, když mají tolik zranění.

Reagovat
pingla

má údajně zlomený kotník nebo tak něco a do konce sezóny je mimo

Reagovat
smazaný uživatel

no, vrátí se mu možná v létě na start Champu

Reagovat
iamek

Lingard 5 startu a 4x sestava kola ne?

Reagovat
kolouch

Myslím, že 5x sestava kola. Včetně zápasu na Fulhamu, kde hrál totální tužku celý tým

Reagovat
iamek

Ještě za nej dostaneme slušne prachy

Reagovat
Busby babes

prej chcem 20

Reagovat
iamek

To by byla fajn suma

Reagovat
Busby babes

pockej, jeste se rozehraje a bude pristi rok v zakladu.

Reagovat
kolouch

Pokud dohraje sezónu v tomhle stylu, tak 20 bude fajn suma pro obě strany

Reagovat
Remt

Reagovat
Pharrell

Já bych si ho dokázal představit v Real Sociedad. Lingard/Januzaj/Isak a nebo David Silva. Why not? It´s good idea.

Reagovat
smazaný uživatel

Předem se omlouvám za spam.

Prosím všechny o hlasy pro SK Sokoleč.

https://nymbursky.denik.cz/fotbal-kraj/anketa-kdo-ovladne-b-skupinu-i-a-tridy-dotahnete-svuj-klub-na-vrchol.html

Díky všem.

Reagovat
Jardin

Reagovat
Nikikrew

klasika

Reagovat
kissak

prostě srdcař

Reagovat
Busby babes

zkusil to.

Reagovat
Mastný Chobot

prečo je tá karta okrúhla?

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Solskjær: "It’s relentless, Thursday, Sunday, Saturday. This year has been the strangest of all our lives. We didn’t live in the Second World War thankfully but these restrictions have been nearly as harsh." #mulive

Solksjaer na Maláčovou

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
bbbauch

Tvl

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Golasso

Ole Gunnar Venezuela

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Ligter

Reagovat
FUnk

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

ve skutecnosti vsichni, co se tady tomu tlemi, si ani nedokazou predstavit takovou pracovni vytizenost, jakou zazivaji letos extra tymy pl co hraji i evropu. Vesmes jste ten smajl psali z gauce bydlice u rodicu potom, co se vam nechtelo vynest odpadky a je to jen forma prokrastinace mezitim co jste za celej den udelali vicemene hovno a cekate az vam matka ukuchti neco k veceri.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jsou to strašní chudáci, vopravdu trpí, nechceš jim založit odbory?

Reagovat
smazaný uživatel

mid-table arsenal te nedokaze zabavit, tak se pitvas v hovnech, nebo?

Reagovat
smazaný uživatel

jakej drsňák

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze James Tavernier je zakladnim kamenem uspechu Rangers... skoda, horsi nez Clark, Schaar a Lascelles urcite neni.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on tam hrava praveho obrancu, ci?

Reagovat
vicinda07

on je pravy bek, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

on je bek, ne? pravý prej

Reagovat
smazaný uživatel

V Newcastlu byl jako pravy bek/stoper. Rozhodne tedy nehral stylem TAA, ale treba rozkvetl v ofenzivniho pravyho beka, kdo vi. Koukal jsem jen na minutaz, hodnoceni a ze kope penalty.

Reagovat
Maresma

Jako on ma letos 32 kanadskych bodu ve 41 zapasech

Reagovat
smazaný uživatel

Co by za to dali nasi utocnici...

Reagovat
fff

V braneni ma velke rezervy, on nehrat v tak dominantnom time a v inej lige, tak by mal defenzivne velke problemy.

Reagovat
r.mrazik

Tak nakonec se ten dokument netflixu Pele docela povedl

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
SunFells

Škoda že ten Liverpool tak odpadl, dva roky po sobě se o titulu rozhodlo strašně brzy.

Reagovat
nani92

neboj sa, ešte bojujeme

Reagovat
SunFells

Aha takto

Reagovat
oli9

Reagovat
Golasso

OT: Co to ta ODS rozjíždí za populismus?

Nejprve Vystrčil valí něco o tom, že by se lidi na home office měli vzdát 30 % platu ve prospěch zasažených sektorů. Když přeskočím filosofickou debatu o tom, jestli je to správné a proveditelné (jakože podle mě ani v jednom případě není), tak mi furt zůstává stát rozum nad tím, že člen strany, která se prezentuje jako pravicová alternativa, vyzývá k nějakým "shady" celospolečenským přerozdělovacím procesům.

Pak se to sice snažil zakecat, ale víceméně říkal to samé, jen v mírnější podobě. Nakonec to zahrál do outu tím, že chtěl vzít peníze "státním úředníkům" – což je takový vděčný terč, žejo...

Další věc je to, že když se vláda rozhodne podpořit policisty armádou při kontrolách opatření, tak ODS (a nejspíš nejen oni) nasadí okamžitě rétoriku ve stylu "Nepoužívejte armádu proti lidem této země, ale pro lidi této země. Chceme vojáky jako pomoc v nemocnicích."

To jako vážně v době, kdy je potřeba zajistit aspoň nějakou vymahatelnost opatření? To ani nemluvím o tom, že je to blbost, protože drtivá většina vojáků určitě není kvalifikovaná na práci na JIP a ARO, kde by je bylo nejvíc potřeba. Taky armáda už dávno pomáhala - nejsem si jistý, jestli přímo v nemocnicích, ale minimálně v zařízeních sociální péče už pomáhat byli.

Politická situace v ČR je šílená a další pro mě potenciálně volitelná strana (proto to tak řeším) jde k šípku...

Reagovat
Mindas

Ano, slouzi i v nemocnicich...

Reagovat
Golasso

Díky. Takže ještě větší populismus, než jsem si myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem volic ODS, ale rekni mi jednu vec. Jak k tomu prijdou lidi, kterym zrusila vlada podnikani nebo primo zlikvidovala firmu. Nelze nektere nechat vydelavat a druhe ne. Kdyby vlada nezakazovala, nebyly by tady navrhy na prerozdelovani.

Reagovat
Golasso

Ta situace je určitě špatná, ale to nebyl hlavní point.

1) ODS (a další) se nedávno chvástali, jak si prosadili, že se zruší superhrubá mzda. Víceméně omezili přísun peněz do rozpočtu a tím pádem i na transfery do více zasažených sektorů. Jako nic proti tomu, je to pravicové řešení, ale aby o cca 2 měsíce později Vystrčil mluvil o tom, že "zdaní" někoho o třetinu platu, to je fakt vrchol pokrytectví. Když mu teklo do bot, tak to ještě klasicky populisticky zahrál do outu tím, že chtěl zdanit "veřejný sektor", který je vděčným terčem, protože úředníky přece nemá nikdo rád.

2) Např. takový Baxa se nechal slyšet, že prý je škoda, že Agrofert nevlastní část škol místo květinářství, protože by se tak školy otevíraly dřív. Viz https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/155502244_10159222516082700_6503574953781564928_o.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8N87wOIWyu4AX-qJbrZ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=771ca92b1df24f228a3cdb64e6b98af8&oe=6065538B

Tohle moc nevypadá na podporu fungování živnostníků a dalších zasažených. Víceméně je to kudla do zad části podnikatelů jenom proto, že se jim to hodí do krámu - kritikou otevírání květinářství můžou útočit na Babiše a otevírání škol je populární téma přesto, že z epidemiologického hlediska je jejich otevírání v širší míře blbost. Další populismus.

A takto bych mohl pokračovat, kdyby mi nebylo z těch populistických ho*en už zle .

Fakt tady v tom banánistánu zbydou už jenom strany, které nic nenabízí a akorát uhání voliče...

Reagovat
Busby babes

to je na tom nejvtipnejsi, ze o gom zacne mluvit strana co pred mesicem prohlasovala snizeni dani prave pro tu samou skupinu a bylo to jejich velke vitezstvi.

a nakonec se chtej povozit po lidech, co berou nejakych 20-30 hrubyho. krasa. navic teda mluvil o lidech z verejneho sektoru. hasici, ucitele a doktori budou nadseni

Reagovat
Busby babes

ale treba to Vystrcil myslel jinak. pokud mi chce brat tretinu platu tak to beru. ted mi berou skoro pulku, so...

Reagovat
martin.b

Bez snížení úvazku ?

Reagovat
Busby babes

ja narazim na to, ze danova zatez je ted asi 47 procent, takze mi v tuhle chvili stat bere daleko vic nez 30 procent...

Reagovat
martin.b

No jo bylo pozdě, nevím proč jsem v tvým příspěvku hledal něco jinýho Sice ti víc jak 30% stát bere, ale ne čistě z příjmů, takže ty výše zmíněný návrhy by zátěž zvedly nad 50%. Za mě úplná hloupost postihovat lidi, u kterých se covid neprojevil na příjmech. Řešit by se měly off-shore centra a společnosti, který na covidu díky "zmonopolizovanýmu" postavení profitují, jako jsou obchodní řetězce nebo třeba rozvozový služby.

Reagovat
Busby babes

sel bych jeste dal. bral bych tem lidem cast platu kazdy mesic a daval je na jednu hromadu. lidi, ktere si zvolime by pak mohli rozhodovat o tom, na co se ty penize pouziji. nazval bych to treba dane. Snad to na ODS nebude moc novatorsky princip...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

V4 ide v tomto celemu svetu "prikladom". U nas tiez cirkus.

Reagovat
Golasso

Nejinteligentnější věc, co se v ČR a na Slovensku bude dát dělat s volebním lístkem, je použít ho místo hajzlpapíru... hodně rychle přestává být komu to hodit (maximálně tak sobě ).

Reagovat
spider_8

Já jsem to vyjádření viděl naživo a pochopil jsem to tak, že by těch 20-30 % měli sebrat úředníkům, kteří nepracují plné hodiny, viz ty 2 úřední dny v týdnu, atd. Což by dávalo smysl a byl bych pro, ale je pravda, že to řekl hodně kostrbatě.

Reagovat
masly008

Už dávno není ODS pravicová strana.

Reagovat
Liquid

už za Topola se z ní stávala probruselská partaj

Reagovat
REPLIKATOR

Aston Villa

Reagovat
Busby babes

To byla bida. James tutovku a ani to netrefi. Rash strasnej. Ale ukrutne spatnej uz treti zapas.

Reagovat
iamek

Posledních 10 zápasu v lize 3 výhry a pořad druzí. Chtělo by to spekulace o Ole out a třeba se to zvedne. Doufat, ze Leicester bude taky tak pokračovat + jim bude co nejdéle chybět tolik hráčů a třeba EL ukopem

Reagovat
Sandstorm

Ruský troll Zeman už zajišťuje nějaký sajrajt v Číně. Asi mu to poradil Prymula. Neschválená vakcina EMOU ani Súklem. To už se nedá vydržet v tomhle státě. Vidim to na emigraci.

Reagovat
martin.b

Sám bych si to do těla bez certifikace nedal, na druhou stranu pokud s tím někdo problém nemá,

proč mu tu možnost nenabídnout, v zemích Perskýho zálivu tímhle, co jsem četl, očkují. Btw. Súkl to nejdřív musí schválit, jinak to pojišťovny nebudou hradit.

Reagovat
vladis271

nvm ako u vás (silne pochybujem, že na tom ste o toľko lepšie), ale náš SUKL sa už vyjadril, že jeho kapacity absolútne nepostačujú na posúdenie vakcíny. Bežný registračný proces vyžaduje posúdenie 100 tisíc A4 strán od výrobcu. Náš SUKL má 100 ľudí. Na posúdenie vakcíny jednoducho potrebuješ EMU, ak to nemá byť iba proforma.

Reagovat
Busby babes

u nas je to smae. jenze u nas to SUKL schvalit nemuze, muze vydat nejake stanovisko a Ministerstvo zdravotnictvi pak bez ohledu na to stanovisko (lol) muze rozhodnout.

Takze tu mame souboj prezident a jeho skvadra vs nejakej middle management urednik s platem 40-50 K a par lety do duchodu.

Reagovat
vodka

sukl nic neschvaluje, sukl akorat vydava doporuceni, schvaluje to ministerstvo zdravtonictví

Reagovat
Busby babes

protoze tohle vyuziva jen nevedomosti a zoufalosti lidi. Je to uplne stejny jako s jinym lekem. Pokud nevis, ze to nema spatny ucinky, tak to nepouzivas. Experimentalni leky v posledni faiz vyvoje se taky pouzivaji naprosto vyjimecne. Proste porad tu jsou nejaka pravidla, ktera by se mela dodrzovat.

Ja myslim, ze obe vakciny budou v pohode, u ruske bych se teda trochu bal vyrobniho procesu, ale proste zatim nesplnuji podminky pro pouziti

Reagovat
r.mrazik

se staci podivat,jaka show se rozjela s tim iverneco...lidem i novinarum mrdlo

Reagovat
Busby babes

jo no. nejlepsi je jak volaji: nechteji to povolit, protoze si na to. big pharma nenahrabe.

vyrobce: Merck

Reagovat
r.mrazik

nekteri lidi jsou normalne mrdli

Reagovat
Grahf

6 - Manchester United have had more goalless draws than any other team in the Premier League this season. This is their joint-most in a single campaign in the competition (6), along with 2004-05 and 2016-17. Gloom

Reagovat
iamek

14 - Manchester United are the fifth team to remain unbeaten in their first 14 away top-flight matches in a season (W8 D6), after Leeds United in 1973-74, Liverpool in 1987-88 and Arsenal in both 2001-02 and 2003-04.

Reagovat
Busby babes

#FDF

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

vykon mozno najhorsi v sezone, ale to neriesim ani to sa stane, ale Oleho neschopnost reagovat pocas zapasov to ma uplne vytaca, strasne

Reagovat
r.mrazik

prvni polocas jeste docela usel...ale ten druhy to byla hrozna zoufalost v cele se typkem na lavici,ktery proste nedokaze ten zapas nejak zmenit

Reagovat
jk

Jsem si chvíli myslel, že reaguješ na dnešní zápas Spurs s Fulhamem

Reagovat
r.mrazik

Jozku nemám rád...nelíbí se mi jeho fotbal, takže Totac uvidím max v zápase s námi..jinak fakt ne

Reagovat
jk

Jasné, když jsem kouknul na čas tak mi to došlo, že tu něco nehraje.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Eichel

Reagovat
FUnk

druhy polocas grc, k tomu pravidlu s rukou u VAR snad se fulham zachrani

Reagovat
Rick_Mečoheň

Ta ruka byla dost vtipná Je mi Fulhamu celkem líto

Reagovat
Rick_Mečoheň

Rád bych viděl příští rok Fulham v PL na úkor třeba Burnley nebo Newcastlu

Reagovat
jk

Byl to remízový zápas. V druhem poločase Fulham přejel Spurs strašný způsobem. Absolutně jsme se nemohli dostat do hry. Líbí se mi ale stoperská dvojice co teď hraje pohromadě, musím říct, že Sánchez druhý zápas po sobě velmi dobrý, opět tam měl jeden klíčový zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

i keď pri tom neuznanom góle Fulhamu to mohol riešiť lepšie. Mal čistú loptu na odpálenie, zachránilo ho nezmyselné pravidlo. Veď Lemina mal tu ruku u seba a bol nastrelený z dvoch metrov.

Reagovat
jk

To byl strašný zmatek, pravda. I se dvakrát skoro srazili s Llorisem. Poprvé to Davinson napálil na tribunu a dostal od Huga kartáč Podruhé to tedy nechal brankáři a vůbec jistá situace z toho pak nebyla. Ale jinak fajn, Dier byl hrozně z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ja si tieto výhry užívam. O gól, vonku, upotené, vlastný gól.Fulham si zaslúžil remízu, v druhom polčase sme nevyšli zo šatne. No mňa to o to viac teší, jak výhra 4:0. My sme si zaslúžili zadosťučinenie za tu prehru proti WHU. Doherty a Davies beriem s5, v druhom, polčase ohromná robota od nich smerom dozadu. I tak si ale myslím, že s nimi to nepojde. Potrebujeme normálnu sezónu so zápasom v PL raz do týždňa, aby sme mohli hrať so stabilnou obranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta kamera bola šialená. Na Craven Cottage stále bola, ale teraz pri stavbe novej tribuny je to ešte viac wtf.

Reagovat
jk

Taky jsem si toho všiml ale mě to právě vyhovovalo

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa točila strašne hlava. Ale možno ro nebolo kvoli tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Andersen bol fantastický. Bol s nami spojovaný už pri posobení v Sampdorii. Jak ho Fulham dostal na hosťovačku po tom, ako prestupil za 25mega do Lyonu? Mohli by sme ho skúsiť. Príde mi podobný s Alderweireldom, i jeho hostovačka v Saints.

Reagovat
Ranoth

KONECNE nam tie nezmyselne ciary pomohli LiVARpool

Reagovat
iamek

Včera telocvikar vyrovnal Kloppuv rekord v počtu zápasu venku bez prohry, tak Klopp dneska taky mohl udělat nějaký rekord ne? A Kabak pokračuje tam, kde přestal

Reagovat
pingla

Aston Villa i Tottenham před Liverpoolem, sen by se mohl splnit

Reagovat
Miguel19

Tomas Tuchel, nejlepší německý trenér v lize.

Reagovat
Miguel19

Nevím s kým podepsal smlouvu, a je mi to fuk, ale udělat ze dne na den z hráčů jako Christensen a Rüdiger solidní stopery. To je pro mě docela zázrak.

Reagovat
hitZor

Tak ono jim celkem i pomáhá to, že tam jsou ve třech, místo ve dvou. Pak si i víc dovolí. To samé Jorginho, který tak nezmatkuje a pak se tam tak luxusně vymotá z napadání dvou hráčů.

Reagovat
vitasrp

Jim hodně svědčí ten přechod na ty 3 vzadu, hlavně Christensenovi sedí ta role toho prostředního, protože ta je víc o čtení hry a o dobrém pozičním postavení, není to tolik souborový, což je pak samozřejmě jeho největší slabina.

Reagovat
icemike

Reagovat
Talker

Tak Christensen byl dobrý a spolehlivý i pod Contem (stejně jako Luiz). Podle mého tady hraje hlavní faktor to, že hrajeme na 3 stopery, k tomu 2 defenzivně laděné záložníky a tudíž se Christensen dostává do minima nekomfortních situací - ať už kvůli tomu, že část těch situací pokryjí jeho kolegové, prakticky nemusí vystupovat (což ve 4členné obraně bylo potřeba a byla to obrovská slabina) a nemusí chodit do rychlostních soubojů se soupeři.

Ve tříčlenné obraně vyniknou všechny silné stránky Christensena a všechny slabé se schovají. Je otázka, jestli bude schopný si udržet takovou formu i v jiné formaci, třeba ano, ač jsem skeptický.

Podobně i Rudiger, má za sebou dalšího hráče, takže se nemusí bát hrát agresivněji, ty hráče si jednodušeji rozeberou...

To spíš má smysl pochválit ho za systémové změny, kdy to funguje nejen směrem dozadu, ale dokážeme se vykombinovat z tlaku velmi hezky do zálohy a přejít tu první-druhou fázi presingu. To byl pod Lampardem problém, kdy to často končilo nějakým random nákopem.

Reagovat
ajouki

Dřív nebo později bude muset Tuchel přejít na 2 vzadu a bude se lámat chleba. Vedení Chelsea ho nepřivedlo, aby mu na hřišti zbyly 2 místa pro posily za 230 milionů liber.

Reagovat
iamek

Slušný rozdíl oproti FF. Takovou změnu taky potřebujeme

Reagovat
Whitemedia

Konečně pod Tuchelem zápas, který mě bavil, jen tak dál.

Reagovat
Salfovic

Za chvíli bude Pool i za Arsenalem

Reagovat
Coutinho10

netrenovat nas Klopp, tak uz je davno odvolanej...asi z toho neni vychodisko Jota se snazil, ale sam to nezvladne...skoda

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Diskostu

načo preboha Chelsea vyhadzovala Lamparda to bol pán tréner teraz zbytočne podradný tým ako Chelsea pôjde do LM

Reagovat
REPLIKATOR

5. domácí prohra za sebou Začíná mi docházet trpělivost. Kloppe, vzpamatuj se a už konečně něco změň Tragický Firmino zase 90 minut. A poslední střídání Milner, ten pravý muž na rozhodnutí zápasu!

Reagovat
Liquid

vyKloppit Jurgena, vyKloppit !!

Reagovat
Whitemedia

A z Liverpoolu teda vůbec nešel strach

Reagovat
Liquid

zatím nejslabší soupeř v této sezóně, bylo to dnes v klidu na 0:3 a dost klíčový co se týče tabulky

Reagovat
Busby babes

Pool muze byt asi rad, ze je to letos bez divaku. 6 zapasu doma, 1 gol.

Reagovat
iamek

A ještě z penalty ne? Klasicky VARpool

Reagovat
cristiano.K.

vtípek bez myšlenky

Reagovat
Luc-Luc

s fans na Anfield road by to nebylo tak spatne, ti by je nenechali odchodit zapas jako dneska

Reagovat
spider_8

Třeba by je naopak ti diváci podrželi...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
hona.kub

to je právě strašně špatně, ty špíly by vypadaly úplně jinak, kdyby byl plnej dům

Reagovat
Trapper

Reagovat
Salfovic

To můžou být rádi spíš ti diváci.

Reagovat
rave

To nemyslíš vážně. Zamyslí se a pak to zkus otočit.

Reagovat
Kixi Syhimour

No nic, psal jsem to po Leicesteru, teď se to jen potvrdilo, hrajeme prostě ve smyčce, je to pořád to samé, pár dobrých výkonů, ze kterých ale nevydolujeme dostatečný počet bodů a pak následuje typické nekoukatelno, Klopp nic nemění, takže to tak zůstane do konce sezóny.

Sezónu jinak co se týče umístění v lize můžeme odpískat, Kloppa samozřejmě podržet, příští sezónu musí dostat šanci, teď si holt musíme vytrpět nové rekordy, které stanoví, dneska jsme například prohráli poprvé v historii pět domácích zápasů v řadě a to ještě nekončíme.

Teď už můžeme začít fandit našim konkurentům, aby se udrželi United a Everton nějak mimo top 4.

Reagovat
SpecialOne

Ti rozhodčí se do toho strašně zamotávaj, jediné, co je může zachránit je, že by se do pravidel napsalo, že ruka ve vápně se hodnotí jinak než v jiné části hřiště. Ona se třeba ta od CHO proti MAN U nazvat jako, že to vyřešil citlivě, ale pořád je to proti pravidlům alá "na půlce to písknu, ale ve vápně ne, ať nerozhodnu zápas". Nebo snad zavést nějaký alternativní trest za takové ruky ve vápně, klidně přímý kop uvnitř vápna, je v tom guláš...

Reagovat
Busby babes

Five straight home defeats for first time in Liverpool's history. And to make matters worse, they're now on course to post a worse defence of the title than David Moyes's Man Utd. Moyes's team had 45 points from 27 games -- Liverpool have 43.

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

It took SAF 16 years to lose 5 PL games at Anfield.

It’s taken Thiago Alcantara 6 weeks.

Reagovat
Busby babes

#mufc and Liverpool, the only 2 teams not to win at Anfield this year.

Reagovat
Liquid

to se tak krásně čte po tom nezaslouženým hypu co tu LIV a Klopp chytali

Reagovat
Busby babes

tady je to jeste ok. fans v anglii maji zne, zvlast nasi, po tom co poslouchali reci o best team ever a tak.

Reagovat
smazaný uživatel

nepredvedl neco takovyho Klopp i v Dortmundu?

Reagovat
Busby babes

hele tam se jim to na podzim rozsypalo ale spis meli fakt smulu. Pred sezonou odesel Lewa a prisel Immobile. Ten ale palil neuveritelne mnozstvi sanci a na druhou stranu zas golman casto udelal chybu nebo dostali wonder gol ze 40 metru a tak. Proste hrali dobre, vytvareli si sance ale nic nedali a naopak souper se dostal jednou za pulku, dal gol a vyhral. Samozrejme s trochou nadsazky.

https://understat.com/league/Bundesliga/2014

Reagovat
iamek

Takze gólman by sedel

Reagovat
Luc-Luc

Chapu, ze Klopp nema moc myslenky na fotbal, ale o to vic by meli hraci na hristi bojovat. Dalsi odevzdany zapas bez boje. Dneska navic me nenapada ani nikdo, kdo by odehral slusny zapas. Top4 ale verim, ze dame. Kvalita tam je. YNWA

Reagovat
Shevchenko

Ono to možná není o tom, že by nebojovali, ale že jsou utavení. Kloppovi už se to stalo s Dortmundem.

Reagovat
Luc-Luc

Par hracu tak pusobi, to jo (Trent, Firmino, Mane), ale zbytek mi prijde, ze bud nema duvod byt utavenej (Thiago, Jones) nebo si hrajou plus minus to svoje (Salah, Wijnaldum, Fabinho, Robertson, Milner, Henderson atd.). Klopp musi neco zmenit, protoze ty domaci prohry, az na tu se City, byly jak pres kopirak.

Reagovat
Shevchenko

No tak ti tři tebou vyjmenovaní mají snad největší vliv na hru ne? Plus když se k tomu přičte občas otrávený Salah.

Reagovat
Busby babes

Nestalo se mu to s Dortmundem. Naopak v druhe pulce sezony ten tym zabral daleko vic a zacal sbirat body.

Reagovat
smazaný uživatel

ale klopp skrátka nemá plán B a nevie to zvrátiť. to isté sa mu stalo v dortmunde kde mu riť zachránili hráči a začali sa báť zostupu. on ten káder 4 roky špičkuje potom mu to 2 sezony vyjde a ide do riti a nevie co s tym.

Reagovat
Busby babes

no ne, vsak presne to pisu, ze se mu to nestalo v Dortmundu. v Dortmundu i kdyz prohravali, tak se jim darilo tvorit si spousty sanci. Meli proste smulu v jednom pulroce.

Reagovat
Shevchenko

No na smůlu bych to všechno nesváděl, i od toho února to nebyla zas taková jízda. A v LM je Juventus úplně vymazal.

Reagovat
Busby babes

https://understat.com/league/Bundesliga/2014

je na to par analytickych studii. Ale tady mas xG z toho roku. Meli tam brutalni rozdil.

Reagovat
Shevchenko

Asi máš pravdu, je to už dost let a nepamatuju si to přesně.

Reagovat
Greny

Hele dneska mě to i bavilo... Což je asi poprvé pod TT... Na druhou stranu soupeř neměl nic... S troškou nadsázky by se dalo napsat nejslabší tým co Tuchel potkal

Teď Everton, Leeds a Atletico... Z toho losu jsem měl strach zatím to vypadá dobře tak snad to tak bude pokračovat

Reagovat
Liquid

je to tak, nejslabší soupeř za poslední dobu co se Chelsea postavil

Reagovat
icemike

Ruka Odoie - greenwood mu ji tam vlastní paží natlačil,

Ruka Fulhamu - dle pravidel bohužel správně pisknuto

Ruka Kanteho - penalta, pool bych okraden za mě.

Reagovat
hitZor

Dneska to ale aspoň bylo na zářezy od VARu vyrovnané.

Reagovat
Busby babes

natlacil

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe, prej natlacil...

Reagovat
iamek

Reagovat
bbbauch

Reagovat
mul

Greenwood voviedol Odoia do omylu ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak isiel okolo a zrazu hla ruka len tak.. to sa stava, doba je tazka...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
stiflerovamama

Fu, tak prehrať 5 zápasov po sebe doma je už silná káva. Ale úprimne, na viac ako dnešný výkon momentálne nemáme. Zostava je nevyvážená, nekompaktná, kľúčoví hráči bez formy.

Bez ohľadu na to, podať dnes opäť v takomto dôležitom zápase taký bezduchý výkon je smutné. Ak sa nemýlim Giniho hlavička jediná strela na bránu. Salah- Mané- Firmino k smiechu, totálne trápni.

Mané úplne stratil dravosť, priamočiarosť, jeho si tam dnes regulérne Christensen a Rudiger mazali na chleba aj v bežeckých súbojoch, Druhý polčas bol úplne mimo, mohol ísť dole rovno so Salahom, nikto by si nič nevšimol.

Firmino až na tú jednu akciu tragický, ako sa z asi pre nás najdôležitejšieho hráča stal pre nás úplne zbytočný hráč mi hlava neberie, takýto regres u hráča som už dlho nevidel.

Salah ten im zdatne sekundoval.

Úprimne to pre mňa bolo dnes utrpenie dopozerať, a ešte keď tam Jurgen poslal Milnera keď mal na lavičke Keitu so Shaqirim a my nie sme schopní vystreliť na bránu.

Žiaľ, prestávam veriť, že skončíme v top4, s takýmto nás ešte predbehne aj Arsenal.

Byť Jurgenom tak sa na to vyseriem a toho Fabinha pošlem do zálohy a na stopérovi hrám so stopérmi, nech funguje aspoň jedna formácia lebo záloha v tomto zložení nefunguje vôbec, horšie to byť nemôže.

No a teda tá neodpískaná ruka škoda reči, fakt tie pravidlá sú totálne v prdeli, posudzujú si to ako chcú.

Reagovat
Svatej

Mount je sexy monstrum.

Druhej polocas uz hral pool o dist lip, i tak zasloužená výhra. Snad to ale do ty top4 dají, mimo LM je jich skoda.

Reagovat
Hai

Nedame

Reagovat
hona.kub

Mount TOP

Christensen TOP

Kanté nadprůměr

obrana solidní, k ničemu zásadnímu sme je nepustili, dobře se mi dnes bude usínat

Reagovat
Walter_Sobchak

Werner tiež fajn, taketo otvorene obrany mu sedia, škoda že v PL je takych zapasov minimum.

Reagovat
Fairplay

škoda, že dneska tam jeden dva kanadský body neudělal, protože nadějných akcí měl skutečně požehnaně. A zrovna nějaký góly/asistence z Anfieldu by mu asi hodně přidaly na sebevědomí.

Reagovat
hona.kub

jako ten ofsajd o čtvrt ruky je zvláštní, ale presoval, útočil... řekněme, že podal také dobrý výkon

Reagovat
fajdax

Vybornej vykon. Skoda, ze tu střelu Zyiecha vykopli z čáry, ten konec by pak byl mnohem klidnější..

Podle komentátora dal liverpool doma ze hry gól naposledy v prosinci, to je neuvěřitelný

Reagovat
stiflerovamama

Now 10 hours of football at Anfield since #LFC last scored from open play.

Salah-Firmino-Mané

Reagovat
Busby babes

to mi vzdycky prislo trochu zvlastni, ze se tu porad jeli ti chybejci stoperi, ale vy jste prestali davat goly...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak on je to domino efekt, zraní se ti stopeři, na stopera musí vynikající záložníci, kteří překvapivě chybí v záloze, která tak nedává takovou podporu útoku, který ještě ke všemu hraje úplnou sračku.

Reagovat
Luc-Luc

protoze spoustu golovych akci stoperi rozehravali, hlavne Virgil, zaloha u nas byla spis od braneni, ted musi tvorit a to neumi...

Reagovat
stiflerovamama

No išli sa tu preto, lebo kvôli stopérom a tomu, že tam musia hrať záložníci sa nám prakticky rozpadol systém a má to dopad na všetky formácie. Ale začínam mať pocit, že to už ako ich ospravedlnenie nepostačí lebo oni sú fakt tragickí vo všetkom čo robia a nie je to len tým, že sa nám rozpadol systém.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

to mi prijde taky divny. utocna trojka je stejna, v zaloze Thiago, krajni beci a hlavne Trent, ktery u vas je ta kreativni sila taky je... divny, ze se Klopp nedokaze nejak prizpusobit... chapu, ze kdyz neni vzadu Virgil, ze se treba musi vic branit, ale tak zasadne, ze zacnete davat diametralne min golu...

Reagovat
iamek

Reagovat
Greny

A nebo prostě hráčům došlo... Dlouho hráli bez rotace ....

Reagovat
PP

ale komplet se jim rozpadnul střed v obraně i záloze. 3 hráči z dneška by měly jít z lavky - včetně Thiaga. Fabinho 3 měsíce nehrál, Jota snad 2, z lavky neměli prakticky koho. Stopera jim hraje ted přivedený s DMkem. Chyba nepřivést 1-2 stopery poslední dvě sezony.

Reagovat
stiflerovamama

Lenže je to proste strašne nevyvážené a vôbec nepôsobíme kompaktne. Záloha v tomto zložení podľa mňa nefunguje vôbec dobre. Problém je aj v tom, že predtým tam v zálohe jazdili Fabinho-Hendo.-Gini, ktorí odvádzali neskutočne tvrdú prácu a doslova makali na tú trojku vpredu, nedali hráčom súpera dýchať aj po strate lopte. Teraz keď niekto vpredu stratí loptu, už skoro automaticky je z toho nebezpečný brejk so šancou. A strašne to teraz vidno, na začiatku som si myslel, že teraz tú loptu strácajú viac (čo asi aj strácajú), ale oni strácali aj predtým, lenže teraz je to strašne viditeľné.

Avšak nič to nemení na tom, že oni majú momentálne fakt problémy so základnými vecami ako prihrávka, spracovanie lopty, strela, 1 na 1, a to nie sú systémové chyby, práve naopak by na seba mali zobrať väčšie zodpovednosť, čo však nedokážu.

Paradox ako sme si mysleli, že s kreatívnym hráčom v zálohe bude útok ešte lepší, a tým trom bujakom vpredu nakoniec vážne najviac vyhovovala dinosauria záloha Milner-Hendo.Gini.

Reagovat
Busby babes

ja to chapu, ale je to trochu moje pointa. Ok, stred obrany se rozpadl, hraje tam pak Fabinho nebo Henderson, kteri nemohou hrat v zaloze. Ale tihle dva nejsou zadni kreativci. chapu, ze treba jejich nahrady tak nedokazi pokryt tu obranu, ale nikdy tam nebyli od tvoreni. Je to jako kdybychom my nadavali na to, ze nam v zaloze nemuze hrat Matic a proto nedavame goly. Chapu, ze to neni idealni slozeni v zaloze, ale i tak je ten propad v utoku proste velkej... No nic, pro nas jedine dobre, vid. Jen mi proste prislo, ze se tu moc resi ti stoperi (coz je samozrejme velka smula a problem) ale za vasi soucasnou mizerii mi prijde ze je problem hlavne na druhe strane hriste.

Reagovat
Kinky7

oni ale goly netvorili kreativitou ale pressingem a naslednym precislenim. Proto jim prebyva Thiagom a chybi Fabinho v zaloze.

Reagovat
stiflerovamama

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Busby babes

coz je pak to moje B - Klopp se nedokazal nejak prizpusobit. Je to jak hrat na brejky a mit vepredu Wooda a Barnese.

Reagovat
Busby babes

je pak trochu divny, ze se tu ukazuje jen na Oleho, ze nema zadny plan B, kdyz to asi plati o skoro vsech managerech v lize. A ocividne i pro nektere, kteri jsou daleko lepsi nez Ole.

Reagovat
Kinky7

Kazdy manazer ma svou hlavni strategii ktere se drzi dokud to jde. Pep, AW, Klopp, Mourek. Mozna jen u Safa doslo k obmene systemu a to si uz fakt nevybavim pacto me Ucka nezajimali.

Reagovat
Kinky7

Jinak mas Busby samozrejme taky pravdu. Podle meho bud nakup thiaga nedaval smysl nebo nevysla snaha a o zmenu stylu anebo se proste pocitalo ze mu to bude chvili trvat nez se zapraduje a vzniklo zbytecne riziko. Neco jako u nas loni kdyz se zrani Laporte - misto nej hral fernandinho a Rodri jeste nebyl dost navyknuty na to co ma plnit a tim padem chybela i pojistka v zaloze.....

Reagovat
Busby babes

jo, to je mozny, ze to treba bude trvat dele nez si to sedne pro Thiaga, protoze zatim je dost marnej.

Reagovat
Kinky7

viz prirovnani od tebe vyse k Burnley

Reagovat
Luc-Luc

oni pocitali asi s tim, ze Gini neprodlouzi, tak proto po nem sahli, Thiago je paradni hrac a s Fabinhem a Hendem v zaloze to bude masina, tomu verim, proto je potreba privest dva stopery, at nemusi Fabinho nebo Hendo zaskakovat na CB

Reagovat
Kinky7

nikdo nepochybuje o jeho kvalitach playmakera spise o tom ze to neni (zatim) hrac Kloppova stylu. Gini naopak bojuje jak lev presne tam co je potreba, nepodrzi mic a naopak ho okamzite posle dopredu - na vasem miste bych si predstavil spise Jonese na Giniho miste.

Reagovat
smazaný uživatel

domino efekt, plus padla na nich deka a nemajú konkurenciu, Takumi je preč a Jota doteraz zranený.

Reagovat
Kinky7

na druhou stranu si Klopp takumiho poslal pryc sam.

Reagovat
smazaný uživatel

ved toto, ale nevieme, či by na to mal, zas tak skvelý nie je, ale šancu si zaslúžil väčšiu vzhľadom na výkony firmina a origiho

Reagovat
Mastný Chobot

tak dík

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Greny

Už chápu proč odvetu LM chtějí hrát na neutrální pude

Reagovat
Greny

Jinak Salah vypadal nadšené když šel z pláču.. atmosféra tam asi taky nebude nejlepší...

Reagovat
Kixi Syhimour

Ne že bych se mu divil, absurdní střídání

Reagovat
Liquid

vždyť mu uskakoval balon, neustále naváděl míč do hráčů Chelsea, nevystřelil na branku, nenahrál do vyložené příležitsoti, dokonce je tak zformy, že se vyjimečně nepokusil ani nasimulovat penaltu

Reagovat
stiflerovamama

Škoda, že nedal dole všetkých troch. Aj keď súhlasím, že Salah my z nich neprišiel najhorší.

Reagovat
stiflerovamama

*mi

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago Cattermole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Busby babes

Jinak Chelsea ma proste druhej nejlepsi kadr a Tuchel to ukazuje... hrajou ted super. a zmenu udelal za par tydnu.

Reagovat
Walter_Sobchak

Defenzivne je to pecka a zatial sme pod nim dostali len 2 goly. Ofenzivne už horšie ale dá sa na tom pracovat a s Dortmundom mal v prvej sezone viac strelenych golov ako Bayern, plus stale môže prist v lete ešte nejaka posila takže sa o to nebojim.

Reagovat
Luc-Luc

Tuchel je jina liga oproti Lampsovi, psal jsem to kdysi a ted se to potvrzuje

"Luc-Luc25.01.2021 12:43#

Skoda, ale Lampard si ukousl prilis velke sousto, mel by zkusit nejaky mensi klub, ziskat zkusenosti, pak do nejakeho vetsiho, klidne v zahranici, a pak do Chelsea, s Tuchelem bude Chelsea opet nebezpecna"

Reagovat
PP

Tak žalostný Liverpool chvilku nebyl.. Tuchel pozvedl Chelsea moc hezky. Mount fantastický a za mě vedle Mounta MOTM Rudiger.. Salahovi to úplně znechutil a pak i Manému. Christensem a Kanté taky super.

Reagovat
smazaný uživatel

este ze tu LM hrame v Budapesti a nie na Anfielde

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho > Klopp

Reagovat
Front hell

Liverpool přehrála Chelsea,vás přehrál fulham

Reagovat
mul

Počtom trofejí ta nerovnica sedí

Reagovat
Front hell

Tak to se můžete jako fans spurs placat po zádech jak úspěšného trenéra máte na lavičce.

Reagovat
icemike

Kdyby ještě mount sem tam nahrál dopředu, byl by z něj dokonalý hráč. Na jeho věk bomba. Jinak se na to dneska krásně dívalo, bylo nás plné hřiště. I Jorginho na pána v obraně dneska

Reagovat
iamek

Manchester United’s search for a sporting director continues as Fredi Bobic, now at Eintracht Frankfurt, states he wants to move on in the summer. Eintrach will not stand in his way if United want him.

Reagovat
bbbauch

Here we go again... at tam posunou Oleho klidne

Reagovat
Svatej

[Matt Critchley] Salah not happy at being taken off. Shaking his head as walked to bench. But 5 mins ago Klopp was screaming at him to track back & help out defensively, he was a long way off. Bit of a half hearted jog. Klopp turned to Ljinders almost straight away & they discussed replacing him

Reagovat
Busby babes

je vtipny, jak se z takovych veci delaji kauzy. Hrac byl stridanej protoze hral tuzku, tak je normalni, ze byl nasranej. Stejne tak je normalni, ze byl nasranej Klopp.

neco jako tohle:

https://twitter.com/petercrouch/status/1367571039966920709

Maguire v 90. minute zarve na Rashe at se kurva vraci rychleji z offsidu, Rashford ho posle do prdele a hned je z toho udalost.

Reagovat
Luc-Luc

tuzku hrali vsichni tri, ale Salah je tam jedinej, kdo dokaze dat gol, fakt nechapu, ze mu vycitali zrovna braneni

Reagovat
Luc-Luc

jezis, protoze utocnik tam je hlavne od braneni a branit je to, co jsme vcera zrovna potrebovali nejvic nechapu, proc nesel dolu Firmino, kterej tam byl opet k nicemu

Reagovat
Busby babes

ano, je tam I od braneni.

Reagovat
Luc-Luc

jasne, ale utocnik tam je primarne od davani golu, to se at se na me nikdo nezlobi...a Salah je v tom z nasich utocniku nejlepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele