26. kolo
28.02.2021 20:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Curtis Jones (© AFP)

Liverpool ukončil trápění a v Sheffieldu konečně zvítězil

Téměř měsíční čekání Liverpoolu na výhru je u konce. Na plný bodový zisk po delší době dosáhli "Reds" na hřišti posledního Sheffieldu. Vítězství družině manažera Jürgena Kloppa vystřelili Curtis Jones s Robertem Firminem.

Gólman Liverpoolu Adrián, jenž mezi třemi tyčemi nahradil obvyklou jedničku Alissona, musel zasahovat již v páté minutě proti hlavičce McGoldricka po standardní situaci. Za dalších pět minut měl práci i brankář Sheffieldu Ramsdale, který vychytal rozběhnutého Firmina. V sedmnácté minutě zase nadělal Adriánovi starosti tečovaná střela McGoldricka.

Ve 29. minutě se do pokutového území natlačil z pravé strany Salah, Ramsdale však opět výborně zasáhl pravou nohou. Dvě minuty poté musel strážce svatyně United zasahovat též proti Alexandru-Arnoldovi, který zakončoval po chybě domácí obrany. Ve 35. minutě si McBurnie naběhl na dlouhý nákop a bránící Kabak poslal míč v tísni do sítě. Gól Sheffieldu ale kvůli obsajdu McBurnieho neplatil. Záhy na druhé straně prověřil Ramsdalea další ránou Wijnaldum.

Tři minuty po změně stran již Reds zlomili defenzivu protivníka. Odvrácený centr Alexandra-Arnolda se odrazil k Jonesovi, který střelou k tyči nedal Ramsdaleovi nárok. Pět minut poté se z přesného zásahu chvíli radoval Mané, avšak podobně jako McBurnie v první půli se i senegalský křídelník ocitl v postavení mimo hru. Právě útočník Sheffieldu se v 57. minutě dostal k nebezpečné hlavičce, která ale proletěla těsně vedle tyče.

Po hodině hry rozjel Liverpool další gólovou akci. Firmino si vyměnil balón s Jonesem i Maném, následně si přes zadáky United udělal místo ke střele, jež díky teči Bryana přeplachtila Ramsdalea - 0:2. Třetí gól hostů mohl ještě v 79. minutě přidat Salah, jenže přihrávku Robertsona nedokázal na zadní tyči dopravit do sítě.

Autor: Ondřej Vaculík / BBC

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele