26. kolo
28.02.2021 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham si po Wolfsbergu zastřílel i proti Burnley

Dva zápasy, skóre 8:0. Tottenham zůstal po snadném postupu v Evropské lize přes rakouský Wolfsberg dobře naladěn i na Premier League a čtyřmi brankami sfoukl bezbranné Burnley. Dvěma góly se blýskl Gareth Bale, díky němuž se "Kohouti" posunuli k čelu tabulky. Hosté zůstávají těsně nad hranou sestupu.

Pro domácí se zápas začal výborně vyvíjet již ve druhé minutě. Son našel z levé strany před bránou nabíhajícího Balea, který vystrčil nohu a překonal bezmocného gólmana Burnley Popea. O devět minut později projevil Son opět kreativního ducha, když si zpracoval dlouhý nákop, následně předal míč Mourovi, jenž si přes Tarkowskiho nachystal palebnou pozici, Popeovi ale zblízka pouze vyprášil rukavice.

V patnácté minutě už však Tottenham vedl o dvě branky. Bale vynikajícím dalekonosným pasem vyhledal Kanea, jehož střelu tečoval Tarkowski tak nešťastně, že Pope už mohl balón jen lovit ze sítě. Uběhlo něco málo přes půlhodinu a skóre se posunulo na stav 4:0. Levý bek Reguilón nacentroval před bránu hostů, kde se k míči dostal Moura. Ten kulatý nesmysl umístil přesně k tyči.

Burnley se v podstatě nezmohlo na odpor a veškeré naděje hostů rozmetal deset minut po změně stran Bale. Velšský fotbalista dostal při rychlém přechodu Tottenhamu přihrávku od Sona, z pravé strany se nachystal na obstřel levou nohou a zvýšil vedení svého celku na rozdíl čtyř branek. Až po hodině hry se "Clarets" vyklubali s nadějnou akcí. Na pas od Lowtona si naskočil Vydra, český útočník však hlavičkoval nepřesně.

V 72. minutě si Pope konečně připsal důležitý zákrok, když nad břevno vytěsnil nepříjemně kroucenou ránu Kanea. Tři minuty poté chvátal dopředu Son, ani on si ale tentokrát nepřišel na brankáře hostů. Burnley se gólu nedočkalo ani po hlavičce Rodrigueze z 87. minuty. V nastaveném čase ještě mohl zkompletovat búra Kane, avšak pobídku od Sona netrefil ideálně a balón se došoural do zámezí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Rodon, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lamela, Son - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele