Premier League - preview 26. kola

27.02.2021, 08:13, aktualizováno 01.03.2021, 11:01
Previews
Everton si to v pondělní dohrávce rozdá se Southamptonem. Zatímco domácí stále mají reálnou naději bojovat o Ligu mistrů, Saints po nadějném rozjezdu sezony spadli do středu tabulky...
Everton FC - Southampton FC  (pondělí 21:00)
V dohrávce šestadvacátého kola Premier League přivítá Everton hostující Southampton. Domácí jsou momentálně sice až sedmí, mají ale dva zápasy k dobru. A pokud by se jim je podařilo zvládnout vítězně, poskočili by dokonce na čtvrtou příčku tabulky. Naopak Southampton se po dobré první polovině sezóny propadl na čtrnácté místo a zdá se, že ve zbytku sezóny může být relativně v klidu - boj o záchranu by se jej neměl týkat, stejně tak se ale nezapojí ani do boje o poháry.

Forma Evertonu přitom v posledních týdnech nebyl zrovna růžová. Od posledního týdne v lednu odehráli svěřenci Carla Ancelottiho sedm duelů, vyhrát se jim povedlo ovšem pouze dva. Nejprve s trochou štěstí vyloupili stadión Leedsu United, načež minulý týden poprvé v tomto tisíciletí dobyli Anfield Road. Krom toho si ještě Everton na své konto připsal další dva bodíky za remízy s Leicesterem City a Manchesterem United, zbylé tři duely ovšem prohrál. Neúspěch v klání s Manchesterem City se dá pochopit, nicméně domácí prohry s Newcastlem a Fulhamem jistě představují o dost větší zklamání. I tak ovšem Everton do závěrečné fáze sezóny vstupuje ve výborné pozici a po dlouhých letech může znovu zabojovat o umístění v první čtyřce.

Ještě na začátku ledna se zdálo, že se Southampton bude bít o poháry. Saints se po vítězství nad Liverpoolem nacházeli v první polovině tabulky, jenže od té doby sbírají jeden neúspěch za druhým. Z posledních 8 duelů Svatí hned sedmkrát prohráli - včetně ostudného debaklu 0:9 na hřišti Manchesteru United - a jediný bod si připsali po domácí remíze s Chelsea. Ve zmíněném období inkasovali hned 24 branek, zatímco sami vstřelili pouze pět. Kouč Hassenhüttl tak musí urychleně otočit kormidlem, poněvadž současná forma jeho celku je jednoduše neakceptovatelná.

Everton už může počítat s dvojicí Calvert-Lewin a Allan, mimo ovšem zůstává dvojice Yeri Mina a Jean-Philippe Gbamin. Southampton stále trápí rozsáhlá marodka, pro pondělní zápas nebudou k dispozici mimo jiné Minamino, Kyle Walker-Peters, Theo Walcott, Ibrahima Diallo či Michael Obafemi.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Keane, Godfrey - Coleman, Doucouré, Davies, Digne - Rodriguez - Calvert-Lewin, Richarlison
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Bednarek, Vestergaard, Salisu, Bertrand - Ward-Prowse, Jankewitz - Armstrong, Djenepo - Adams, Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.66 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Fulham FC  (neděle 13:00)
Zlepšenou formu vykazují v posledních týdnech hráči Fulhamu a pokud se jim podaří uspět proti Crystal Palace, můžou se záchraně hodně přiblížit. Naopak soupeře mohou v případě nezdaru ještě sestupové trable zastihnout.

"Orli" se v únoru těšili poměrně snadnému programu, proto může být jen šest bodů z něj trochu zklamáním - zejména tedy domácí nezdar s Burnley. Naopak týden stará výhra v Brightonu může být velkým povzbuzením vzhledem k tomu, jak se rodila. Na Matetovu trefu totiž odpověděl Veltman a až v nastavení na konečných 1:2 upravil Benteke.

Cottagers se naopak v předchozích utkáních zejména díky pevné obraně daří získávat cenné body. Jen jeden inkasovaný gól ve čtyřech případech jim přinesl osm bodů, z toho tři za týden starý úspěch v záchranářské bitvě proti Sheffieldu United. O ten se postaral po hodině hry Lookman, který rozhodl o výhře 1:0.

Domácí tým nemůže počítat se zraněnými Clynem, McArthurem, Sakhem, Schluppem, Tomkinsem a Zahou, hosté nastoupí bez Cairneyho a Kongola.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Kouyaté, Cahill, Mitchell - Milivojević, Riedewald - Ayew, Eze, Townsend - Mateta
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Tete, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Reid, Reed, Lemina, Lookman - Loftus-Cheek - Maja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.25 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Arsenal FC  (neděle 13:00)
Po čtvrtečních vystoupeních v Evropské lize s notně rozdílnými výsledky se Leicester City a Arsenal utkají od 13:00 v Premier League na půdě Leicesteru. Daleko lepšímu postavení se těší domácí, kteří se však po vyřazení pražskou Slavií budou muset upnout právě úspěch v ligové soutěži, zatímco tým Mikela Artety své pohárové tažení zachoval, byť mimořádně dramatickým způsobem na poslední chvíli.

Domácí kouč po prohře 0:2 na King Power Stadium označil Slavii za zaslouženého postupujícího a velkoryse hráčům bezprostředně po zápase gratuloval, nyní si na předzápasové tiskové konferenci přece jen posteskl na adresu zraněného Jamese Maddisona. Není divu - anglický ofenzivní záložník se těšil excelentní formě, během níž nasbíral napříč všemi soutěžemi již jedenáct branek a deset asistencí, ovšem jeho vynucené střídání v minulém kole s Aston Villou znamenalo následnou absenci nejen proti Slavii, ale také nyní proti Arsenalu.

"Je to frustrující období. Byl ve skvělé formě a svými vyrovnanými výkony přispíval k tomu, aby šlapal celý tým," prohlásil Rodgers o čtyřiadvacetiletém Maddisonovi. "Poté, co nestihl začátek sezony, dokázal najít konzistenci a byl naprosto úžasný."

"Jeho zranění nemá časové ohraničení. Na konci minulé sezony prodělal operaci a nyní má drobný problém se svalem právě nad operovaným místem," pokračoval severoirský kouč Leicesteru. "Doufáme, že bude brzy zpátky, ale nelze zatím určit žádné rozmezí, protože je to dáno jeho pocity a možností rehabilitovat v příštích týdnech."

Maddison navíc zdaleka není jedinou absencí v kádru Foxes. Lišky budou v neděli postrádat také Péreze, Fofanu či Praeta. "I v příštím týdnu budeme mít nejspíš tu samou soupisku. Někteří hráči se možná budou vracet zpět, ale nebudou připraveni rovnou naskočit do zápasu, jen se přidají k týmu do tréninku," vysvětluje Rodgers. "Je to trochu frustrující, protože ještě před pár týdny jsme měli velmi silný kádr."

To Arsenal je poněkud překvapivě v opačné situaci, kdy je takřka celý tým plně zdráv. Manažer Mikel Arteta by však měl zohlednit náročný program a nepříliš velkou dosavadní míru rotace kádru, kvůli čemuž lze očekávat četné změny základní sestavy oproti pohárovému střetnutí s lisabonskou Benficou. To "Kanonýři" strhli na svou stranu až několik minut před koncem poté, co na domácí půdě inkasovali dva góly a potřebovali v závěru zápasu pro postup skórovat hned dvakrát.

Zásluhou Kierana Tierneyho a Piérra-Emericka Aubameyanga po výtečné práci mladého tahouna londýnského celku Bukaya Saky se nakonec Arsenalu skutečně podařilo postoupit do dalšího kola, kde se stejně jako před rokem utká s řeckým Olympiakosem, jenž naposledy londýnský celek obdobně dramaticky vyřadil.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Evans, Soyuncu - Castagne, Ndidi, Tielemans, Pereira - Albrighton, Vardy, Barnes
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Cédric, Holding, Marí, Tierney - Partey, Xhaka - Pépé, Willian, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.40 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Burnley FC  (neděle 15:00)
Až do středu tabulky se vinou neuspokojivých posledních výsledků propadl Tottenham. Ten má nyní šanci na bodový odpich v domácím utkání s Burnley, které se ale zase potřebuje vzdálit bojům o přežití.

Ještě ve druhé polovině ledna po pohárovém postupu přes Wycombe měli Spurs sérii osmi zápasů bez porážky, nicméně pak se vše začalo kazit. V FA Cupu ztroskotali po přestřelce v prodloužení na Evertonu, v ligové soutěži získali tři body ze šesti zápasů, byť zde je na vině i náročný los. Minulý víkend v přímém souboji o pohárové příčky odjeli s prázdnou ze hřiště West Hamu, kde na trefy Antonia a Lingarda zareagoval jen Lucas Moura. Malé zlepšení nálady nastalo alespoň v Evropské lize, kde "Kohouti" nastříleli Wolfsbergeru v obou utkáních čtyři branky.

Clarets naopak od poloviny ledna vykazují zlepšenou formu. V osmi mačích Premier League prohráli jen dvakrát, nyní drží šňůru čtyř utkání bez porážky. Před týdnem si však připsali zbytečnou ztrátu. Na domácí půdě hostili West Brom a už po půlhodině šli do přesilovky, tu nicméně nedokázali využít a konečný výsledek zněl 0:0. I kvůli tomu jsou aktuálně v tabulce jen šest bodů nad osmnáctou příčkou, která znamená pád do League Championship.

Ve vzájemných střetnutích v posledních letech dominuje Tottenham. Ten od roku 2014 prohrál jen jednou a tříbodový zisk si připsal i v říjnovém utkání šestého kola. Tehdy o nejtěsnější výhře rozhodl Son.

Manažer José Mourinho v neděli nemůže počítat se zdravotně indisponovaným Lo Celsem, naopak Aurier by mohl být konečně k dispozici. Hosté přijedou bez zraněného Barnese, v ohrožení pak jsou i starty Pieterse, Wooda a Stephense.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Tanganga, Alderweireld, Dier, Reguilón - Ndombele, Hojbjerg - Bale, Moura, Son - Kane
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Brownhill, Westwood, Cork, McNeil - Rodríguez, Vydra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.34 - 7.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Manchester United  (neděle 17:30)
Nejatraktivnější duel šestadvacátého kola se odehraje v Londýně na Stamford Bridge, kde se domácí Chelsea pokusí přemoci hostující Manchester United a stáhnout tak náskok svého rivala na pouhé tři body. Svěřenci Ole Gunnara Solskjaera budou mít logicky zcela opačné ambice - případná výhra a odskočení na devět bodů by s největší pravděpodobností znamenalo definitivní odražení náporu tohoto londýnského celku a Rudí ďáblové by si v případě výhry výrazně upevnili své postavení v první čtyřce. Oba celky jdou do utkání s dobrou výchozí formou, fanoušci se tedy mohou těšit na doufejme opravdu zajímavé střetnutí.

Zatím se zdá, že Chelsea s angažováním Thomase Tuchela nesáhla vedle. Jistě, herní projev týmu zatím není kdovíjaký, branek londýnský celek nestřílí úplně hodně a minimálně zapojení ofenzivních hráčů by mohlo být větší, na stranu druhou je třeba říct, že se v úvodním měsíci německému trenérovi opravdu nevedlo špatně. Podařilo se mu stabilizovat defenzivní činnost, přechodové fázi dodal větší řád a systém a odměnou mu mohou být hned čtyři výhry ze šesti ligových duelů společně s pouhými dvěma inkasovanými brankami. Chelsea se tak posunula z výchozí deváté příčky na pátou, nicméně ty opravdové testy Blues teprve čekají - po Manchesteru United přijde na řadu duel s Liverpoolem, Evertonem, Leedsem a odveta s Atlétikem, kde se tedy naplno ukáže, jakým směrem se Blues ve zbývajícím ročníku vydají. Prozatím to ale nevypadá vůbec špatně, Tuchel se svým celkem mimo jiné proklouzl i do čtvrtfinále FA Cupu a spokojen může být i s výkonem a výsledkem z prvního duelu osmifinále Ligy mistrů, ve kterém Chelsea dokázala přehrát defenzivní Atlétiko Madrid a díky fantastické brance Girouda zvítězila 1:0.

Rudí ďáblové mohou být se svou sezónou prozatím také spokojení - vypadnutí v základní skupině Ligy mistrů je jistě nepříjemná kaňka, nicméně ligová forma je v podání Fernandese a spol. dobrá. Vypadá to, že boj o titul z toho nakonec nebude, a to především kvůli fenomenálním výkonům Manchesteru City, pokud by se však partě okolo Solskjaera podařilo ve zbytku sezóny uhájit druhé místo, mohli by v Manchesteru letošní ligový ročník hodnotit určitě kladně. Forma United od poloviny ledna již není tak skvělá jako v předchozím měsíci - nutno ale podotknout, že to bylo způsobeno i náročnějším losem. United z posledních osmi ligových duelů vyhráli tři, když porazili Newcastle, Fulham a devíti góly deklasovali Southampton, následně také čtyřikrát remizovali - s Arsenalem a Liverpoolem se nejednalo o špatné výsledky, Rudé ďábly ale jistě mrzí domácí plichta s Evertonem, kdy o vítězství přišli až v nastaveném čase, a nerozhodný výsledek ze hřiště předposledního West Bromwiche, kdy zkrátka druhý celek tabulky nepodal optimální výkon.

Domácí celku bude i nadále chybět stoper Thiago Silva, ten už se sice zapojil do lehkého tréninku, nicméně po zranění stehenního svalu zatím nebude k dispozici. V táboře hostí bude chybět dvojice Paul Pogba a Juan Mata, nejistá je pak situace okolo tria Scott McTominay, Donny van de Beek a Daniel James. Lehké zranění hlásí i Edinson Cavani, ten by však měl být k zápasu připraven.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Hudson-Odoi, Jorginho, Kovačič, Alonso - Mount, Giroud, Werner
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, Matič - Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.40 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sheffield United - Liverpool FC  (neděle 20:15)
Dva týmy s aktuálně nejhorší formou, avšak z odlišných pater tabulky, se střetnou v neděli večer v Sheffieldu. Poslední tým soutěže tam přivítá Liverpool, který sice bojuje o poháry, ale má za sebou aktuálně čtyři porážky v řadě.

Blades v novém roce začali pravidelně sbírat body a povedlo se jim třikrát zvítězit v lize i FA Cupu, nicméně poslední dobou opět najeli na sérii porážek. V lize postupně nestačili na Chelsea, West Ham a naposledy ani Fulham, přičemž na vstřelenou branku čekají už téměř pět poločasů. Minulý víkend na Craven Cottage prohráli 0:1, když po hodině hry inkasovali od Lookmana.

Jediným pozitivem v podání Reds z únorového programu je venkovní vítězství v Lize mistrů proti Lipsku. V Premier League totiž ve čtyřech zápasech skórovali jen jednou a nezískali ani jeden bod. Nejprve podlehli Brightonu, pak přišly nezdary s Manchesterem City a Leicesterem a před týdnem i v liverpoolském derby, které prohráli po více než deseti letech. Za Everton skórovali Richarlison a Gylfi Sigurdsson, domácí vyšli gólově naprázdno.

Co může Liverpool hřát je nedávna bilance vzájemných střetů. Od návratu Sheffieldu United do nejvyšší soutěže uspěli červení ve všech třech případech, byť ani jednou to nebylo nic extra přesvědčivého. V říjnovém prvním mači této sezony Blades vedli po penaltovém zásahu Bergeho z penalty, ještě před pauzou ale srovnal Firmino. Po pauze VAR odepřel trefu Salahovi, nicméně bleskově dokázal Jota vsítit regulérní branku.

Domácí celek pro utkání nemůže počítat s čerstvě zraněnými Boglem a Bashamem, kteří se tak na marodku přidali k Eganovi, O’Connellovi, Bergeovi, Robinsonovi a Moussetovi. Jürgenu Kloppovi nově vypadl Henderson, jenž doplní mezi absentéry trojici stoperů. Nepravděpodobný je start Fabinha a Jamese, v ohrožení je i ten Alissonův. Naopak k dispozici už je zotavený Jota.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Ampadu, Jagielka, Bryan - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - McGoldrick, Burke
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson - Thiago, Wijnaldum, Shaqiri - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.20 - 5.40 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - West Ham United  (sobota 13:30)
Manchester City potvrdil vynikající formu i v Lize mistrů. Nyní se momentálně nejlepší anglický tým vrací na domácí půdu, kde přivítá rozjetý West Ham. Ten již v sezoně zaskočil několik favoritů a o husarský kousek se pokusí také proti vedoucímu celku soutěže.

Neustále vyzdvihování výsledků "Citizens" v Premier League by bylo jen mlácením prázdné slámy. Naštěstí nám ale svěřenci manažera Pepa Guardioly dali uplynulou středu záminku k bádání jejich výkonnosti také na jiné než anglické úrovni. Manchester totiž sehrál s Borussií Mönchengladbach úvodní osmifinále Ligy mistrů, do něhož si přenesl většinu své kvality a nad německým protivníkem bez potíží zvítězil v poměru 2:0.

Šlo víceméně o ohranou písničku. Citizens proti Mönchengladbachu dominovali na míči, po ztrátě kontroly nad kulatým nesmyslem pak soupeře rychle dostoupili, aby v trpělivé kombinaci mohli nadále pokračovat. Borussia v podstatě neměla šanci na nějaký odpor. A když João Cancelo vykouzlil dva parádní centry, bylo o vítězi duelu rozhodnuto.

Guardiola však viděl ve hře svého mančaftu nedostatky. "Celkově to bylo dobré. Kontrolovali jsme hru a až na konci pustili Gladbach do velké šance. Bohužel jsme nebyli chladnokrevní před brankou soupeře, především v situacích jeden na jednoho proti brankáři. Na tom potřebujeme zapracovat. V této soutěži musíte být perfektní, abyste postoupili," řekl španělský stratég po utkání.

V sobotu by Manchesteru přišla větší efektivita vhod, neboť proti West Hamu bude zřejmě opět dobývat obranný val. Londýnským "Hammers" navíc narostla v posledních týdnech křídla. V novém kalendářním roce prohráli pouze jednou a v tabulce Premier League okupují brilantní čtvrté místo. Podceňovaný celek tak najednou bojuje o postup do evropských pohárů.

Proti Citizens však budou "Kladiváři" pasováni do role outsidera. "Myslím, že pokud se bavíme o Manchesteru City, hovoříme o souboji proti top týmu na světě. To je náročný úkol pro každé mužstvo a také pro West Ham, my se ale pokoušíme na sebe převzít výzvy, které před námi stojí," uvedl lodivod Kladivářů David Moyes, který může dát vzpomenout na první vzájemné střetnutí v probíhajícím ročníku, které skončilo remízou 1:1.

Manažer West Hamu nemůže v sobotu počítat se službami Angela Ogbonny, Arthura Masuakua a Andrije Jarmolenka, které do hry nepustí zdravotní trable. Ty limitují též Ryana Frederickse, o jehož startu se teprve rozhodne. Domácím bude scházet pouze Nathan Aké. Útočník Sergio Agüero si naopak může připsat první start od začátku ledna.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Stones, Dias, Zinčenko - De Bruyne, Rodri, Gündoğan - Mahrez, Sterling, Foden
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Fornals, Lingard - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.88 - 11.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Brighton si čím dál víc komplikuje cestu za záchranou. Po porážce v derby chce celek z jihu Anglie získat body na hřišti West Bromwiche, jenž bije na poplach ještě hlasitěji.

Plichty s Chelsea, Manchesterem City Liverpoolem a Manchesterem United jsou jistě pěkným počinem, avšak bez další bodové nadstavby vyjdou vniveč. West Brom se totiž v probíhající sezoně radoval z vítězství jednou jedinkrát a s nadějí na záchranu v Premier League se pomalu loučí. A jestliže Albion nebude schopen porážet přímé konkurenty, jako se tomu stalo v posledním kole v Burnley, může to zabalit rovnou.

Proti Brightonu už by tedy WBA měl zabrat. Domácí mohou využít narušeného sebevědomí soupeře, neboť "Seagulls" museli naposledy zkousnout hořkou porážku v derby s Crystal Palace. Svěřenci manažera Grahama Pottera přitom většinu utkání tlačili na pilu, ovšem již poněkolikáté v ročníku doplatili na slabou produktivitu. I proto se "Racci" pořád pohybují jen těsně nad sestupovým pásmem.

Na půdě West Bromu bude Brightonu nadále scházet duo obránců Adam Webster a Tariq Lamptey, byť druhý jmenovaný se blíží návratu na trávníky. Totéž platí o záložníkovi domácích Robertu Snodgrassovi. Semi Ajayi zase defenzivě Albionu nepomůže kvůli trestu za červenou kartu.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, O'Shea, Bartley, Townsend - Pereira, Maitland-Niles, Yokuşlu, Gallagher, Phillips - Diagne
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, White, Dunk, Burn - Alzate, Bissouma, Groß - Mac Allister - Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.48 - 3.62 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leeds United - Aston Villa  (sobota 18:30)
Leeds United přivítá v rámci 26. kola Premier League Aston Villu. Domácím v tabulce patří desátá příčka, hostí mají o bod více a jsou osmí.

Leeds United se po výhře nad Southamptonem 3:0 dostal do první poloviny tabulky a zároveň prodloužil svou sérii bez remízy už na 17 utkání. Leeds zvítězil v pátém zápase v řadě, ve kterém se prosadil jako první, a vůbec poprvé od února 2003 udržel ve dvou po sobě jdoucích domácích kláních v Premier League čisté konto. The Whites budou věřit v zopakování předchozího úspěchu, doma totiž s Aston Villou neprohráli už šestkrát v řadě. Fanoušci si budou muset dát pozor, aby neprošvihli začátek druhého poločasu, protože v posledních třech domácích vystoupeních Leedsu zde v úvodních deseti minutách po přestávce padl vždy jeden gól.

Aston Villa je na tom o bod a dvě místa v tabulce lépe než Leeds, a navíc má dvě utkání k dobru. Naděje na nerozhodný výsledek snižuje i bilance z jejích posledních deseti vystoupení, kdy remizovala pouze jednou. Villans vstoupili do roku 2021 třemi venkovními prohrami v řadě, ale v posledních dvou případech už udrželi na půdě soupeře čisté konto. Z hlediska prvních poločasů venkovních utkání je na tom lépe pouze Manchester City a sedm z předchozích osmi venkovních vystoupení Aston Villy, ve kterých padl alespoň jeden gól, vyhrál ten tým, který se prosadil jako první.

Poslední vzájemný duel vyhráli Leeds 3:0, hattrick si připsal Patrick Bamford.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Cooper, Dallas - Struijk - Raphinha, Roberts, Klich, Harrison - Bamford.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Elmohamady, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz - Traore, Barkley, Trezeguet - Watkins.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.82 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Wolverhampton Wanderers  (sobota 21:00)
Fotbalisté Newcastlu United se v rámci 26. kola Premier League utkají na domácí půdě s Wolverhamptonem Wanderers. Domácí jsou v tabulce až sedmnáctí, hosté budou mít na dvanáctém místě zřejmě klidnější závěr sezony.

Newcastle United a Wolverhampton Wanderers se úplně poprvé utkaly v září 1898 a pro oba týmy šlo o debut v nejvyšší anglické soutěži. O více než 120 let později hrozí Newcastlu sestup, protože letos už prohrál 14 utkání, což se mu v úvodních 25 střetnutích přihodilo naposledy v ročníku 1977/78. V minulém domácím vystoupení ovšem Newcastle vyhrál 3:2 a ukončil své pětizápasové čekání na výhru v St James’ Parku. Magpies daly v tomto zápase poprvé od října 2015 tři branky už v prvním poločase. Dobrý výkon v úvodu může být klíčový i tentokrát, jelikož ve třech ze čtyř domácích vítězných utkání totiž Newcastle vedl v poločase.

Wolves tehdy v prvním měření sil v roce 1898 vyhráli 4:2, ale celkově se jim to v dosavadních 37 vystoupeních na půdě Newcastlu v nejvyšší soutěži povedlo jen sedmkrát (7-9-22). Hosté nicméně, poprvé od října, v posledních čtyřech kolech neprohráli, když si připsali tři výhry a jednu remízu. Ve dvou případech vyhráli Wolves i přesto, že inkasovali jako první už v úvodním poločase, což platilo i v jejich předchozím venkovním klání. Není ovšem divu, protože Wolves nedokázali dát první gól zápasu ve čtrnácti z posledních patnácti případů.

Poslední vzájemný souboj Newcastlu s Wolves se odehrál loni v říjnu v šestém kole a duel skončil remízou 1:1. Domácí Wolverhampton poslal v 80. minutě do vedení Raul Jimenez, za hosty však poté srovnal Jacob Murphy.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Lascelles, Clark, Lewis - Hayden - Willock, Shelvey - Almirón - Gayle, Saint-Maximin.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saids - Semedo, Neves, Moutinho, Jonny - Traore, José, Neto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.18 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City25185250:1559
2.Manchester United25147453:3249
3.Leicester City25154644:2749
4.West Ham United25136639:2945
5.Chelsea FC25127641:2543
6.Liverpool FC25117745:3440
7.Everton FC24124837:3340
8.Aston Villa23113937:2636
9.Tottenham Hotspur24106837:2736
10.Leeds United251121243:4335
11.Arsenal FC251041131:2634
12.Wolverhampton Wanderers25961026:3233
13.Crystal Palace25951129:4332
14.Southampton FC25861131:4330
15.Burnley FC25771118:3028
16.Brighton & Hove Albion25511926:3226
17.Newcastle United25741426:4325
18.Fulham FC254101121:3222
19.West Bromwich Albion25281519:5514
20.Sheffield United25322015:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1600)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele