Představení účastníků MS - Španělsko

05.06.2014, 20:58
Profily, historie
Zaujalo nás
Obhájce mistrovského titulu, dvojnásobný šampion Evropy posledních let, a přesto spíše černý kůň turnaje než hlavní adept na vítězství. Tento paradox momentálně vystihuje pohled odborné i fanouškovské veřejnosti na Španělskou reprezentaci. Kde je nakonec pravda se dozvíme až za pár týdnů, ovšem repríza předchozího finále MS s Nizozemskem hned na úvod může leccos napovědět.

Historie

Je až s podivem, jak dlouho Španělé čekali na jakýkoli větší úspěch na poli světového reprezentačního fotbalu. Jakkoli kluby jako Barcelona či Real Madrid pravidelně ovládali (a dodnes ovládají) evropská kolbiště, dohromady to v národních barvách nikdy pořádně nefungovalo... Až donedávna.

Vezměme však historii španělského fotbalu hezky popořádku. Federace vznikla v roce 1913 a o sedm let později se národní celek představil na OH 1920 v Antverpách, a hned jako stříbrný. Nebyl to jediný úspěch této doby. Rok po vzniku ligy (1928) se Španělsko stalo prvním týmem, který dokázal porazit celek z Britských ostrovů. Anglie tehdy v Madridu prohrála dramaticky 3:4! Vše se rozvíjelo tak slibně. První start na MS 1934 pak začal výhrou nad Brazílií a skončil prohrou s Itálií.

Následoval nástup klubového fotbalu, kde role hlavních hvězd plnili především hráči ze zahraničí. V době velké slávy Realu Madrid a jeho pětileté hegemonie v úvodních ročnících Poháru Mistrů šířili opojení Bílým baletem hlavně Argentinec Alfredo di Stefano či maďarský kouzelník Ferenc Puskás. Po neúspěchu na MS 1962 netrvalo dlouho a padlo rozhodnutí zákazu startů cizinců v domácí lize. Ovoce to přineslo až nečekaně rychle, hned v roce 1964 totiž Španělé slavně ovládli domácí mistrovství Evropy díky finálové výhře 2:1 nad Sovětským svazem, které přihlíželo 120 tisíc diváků.

Až v roce 1982 se hrálo opět ve Španělsku, tentokráte mistrovství světa. Postup ze skupiny byl očekávaný, ale pořádně vydřený. Nerozhodně s Hondurasem a prohra se Severním Irskem, Španělé přehráli pouze Jugoslávii. Dál to však nešlo, ve druhé fázi skončila reprezentace La Furia Roja poslední. Čtyři roky nato skončila španělská ekipa ve čtvrtfinále, na penalty ji zastavila Belgie. MS 1994 - smolné vyřazení od Italů, 1998 - vypadnutí hned v základní skupině. Celou černou dvacetiletku pak podtrhlo neúspěšné čtvrtfinále s domácí Jižní Koreou, jakkoli se tehdy Španělé mohli cítit právem rozhořčení.

Když pak La Furia Roja vyhořela i na portugalském Euru a světový šampionát v Německu pro ni přinesl pouze osmifinálovou účast, zdálo se, že šňůra neúspěchů se bude táhnout věčně. O to silnější byl šok, když Španělé ovládli v roce 2008 mistrovství Evropy. A když už si reprezentanti většiny Pyrenejského ostrova přičichli k úspěchu, nic je nedokázalo zastavit ani na všech dalších velkých fotbalových podnicích. Na MS v Jižní Africe sice herně neoslnili a prohráli hned svůj první zápas ve skupině, ovšem jednou výhrou 1:0 za druhou se nakonec svědomitě prokousali až do historického finále s Nizozemskem. Na vítězný gól Andrése Iniesty v prodloužení se už nikdy nezapomene, Španělsko se poprvé stalo mistrem světa!

Aby toho nebylo málo, ovládli úřadující světoví i evropští šampioni také následné EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině. Nyní je čeká nový úkol: být první zemí Evropy, která dokáže triumfovat na americké půdě a zároveň se tak po dvaapadesátileté pauze stát tím, kdo dokáže vydobytý titul mistra světa obhájit.

Kvalifikace

Co by to bylo za mistrovství světa, kdyby na něm chyběl úřadující šampion? Španělé si svou povinnost splnili, byť velice nezáživně, jak v posledních letech bývá jejich dobrým zvykem. Jen jedinkrát se hvězdami nabitá ofenziva utrhla k vyššímu počtu branek, a to v druhém kvalifikačním zápase na běloruské půdě. Po této výhře 4:0 si však svěřenci trenéra Del Bosqueho zadělali na trable, když ve dvou domácích zápasech po sobě proti Francii a Finsku pouze remizovali 1:1. Následný duel v Paříži tak rázem nabyl nových kontur - Španělům vážně hrozilo, že se na MS podívají jedině skrz nevyzpytatelnou baráž...

Právě tehdy však La Furia Roja ukázala svou ohromnou sílu a kvalitu. Přesvědčivá výhra 1:0 díky brance Pedra znovu nastolila klid ve skupině I a o konečném pořadí na prvních dvou pozicích bylo rozhodnuto. Konečný sumář španělské kvalifikace zní takto: skóre po osmi zápasech 14:3, pět čistých kont a přímý postup do Brazílie.

Na koho se zaměřit: Sergio Busquets

Nikdy ve španělském dresu nevstřelil jediný gól, v paměti laické veřejnosti je často zapsán především, jako nečestný teatrální typ hráče, pohybuje se vedle daleko obletovanějších hvězd, a přesto, možná právě proto, si Sergio Busquets zaslouží svůj díl pozornosti. Alespoň takový, abychom odhalili jeho pravé já a nezměrný přínos pro klub i reprezentaci. Týmový i reprezentační kolega Xavi Hernández jej jednou popsal jako "nejprotřelejšího hráče z celého týmu." Sergio Busquets nepatří jak na hřišti, tak v soukromí k žádným bouřlivákům. Naopak by rád v očích veřejnosti vypadal tak, že se o nic nestará, že se o vlastní image vůbec nezajímá. Pravda je však jiná, jen je třeba k jejímu odhalení vyčkat na pravý moment.

Před čtyřmi lety Busquets mířil za zkompletováním skvostné sestavy trofejí: výhrou v domácí lize, na mistrovství světa klubů, v Lize mistrů, v ligovém poháru a na řadě bylo mistrovství světa v Jižní Africe. To vše ve dvaadvaceti letech jako základní stavební kámen barcelonské i španělské jedenáctky. Po bezchybné kvalifikační jízdě však La Furia Roja ošklivě narazila v prvním zápase základní skupiny proti Švýcarsku. Nikdo ve čtyřiaosmdesátileté historii světových šampionátů nedokázal získat mistrovský titul poté, co prohrál úvodní zápas. Španělé tehdy padli 1:0.

Určitý díl viny na jediném gólu zápasu z kopačky Gelsona Fernandése měl právě Sergio Busquets, když podskočil ve středu zálohy letící míč a následně svého soupeře nedokázal ubránit. Když tak rozlícená španělská média hledala obětního beránka, který evropské šampiony v boji o zlatou sošku potopí, volba padla právě na Busqetse. Bylo úplně jedno, že systém s dvěma záložníky operujícími z hloubky pole spolehlivě dlouhé roky fungoval, najednou šlo o nepřípustný předpotopní systém, které bylo nutné se co nejdříve zbavit.

Všichni objevivší se kritici (a že jich bylo!) se shodli na vinění a odstranění Busqetse. Vicente del Bosque dokonce musel svolat mimořádný mítink, kde všem vysvětlil, že žádný hon na individuality se konat nebude a systém, který se stal španělskou herní filozofií, zůstane nezměněn. I hráči za svého kolegu ve zbrani postavili jako jeden muž. Přesto pro mladého Busquetse muselo jít o pořádně těžké chvíle. Zatímco ostatní hráči si společně užívali dnu volna, dvaadvacetiletý Sergio se držel stranou. Když po pohodlné výhře nad Hondurasem požádal Busquetse o krátký rozhovor před kamerou známý žurnalista Graham Hunter, dostalo se mu ostrého odmítnutí. "Proč pořád já? Proč? Je to proto, že jsem slušný a vždy se v mix zóně zastavím? Najděte si někoho jiného..."

Nešlo však jen o kritiku samou či snad o to, že Španělsko v tu chvíli bylo na pokraji vyřazení. Byla to ta do očí bijící ignorance Busquetsových výkonů, kterými ze spoluhráčů okolo dělá ještě lepší individuality a kryje všechny jejich zaváhání. Od švýcarského propadáku již ve zbytku mistrovství nechyběl ani minutu a bohatě přispěl k historickému titulu. Také díky obdivným prohlášením Xaviho, Pepa Guardioly či Davida Villy se z odpadlíka rázem stal hrdina a celý fotbalový svět si jméno Busquets definitivně spojil se vzorem moderního defenzivního záložníka.

Zdaleka největší poklonu však "Busimu" vysekl jeho někdejší zastánce Del Bosque. Legenda Realu Madrid totiž pronesla tato slova: "Kdybych se znovu narodil v současné moderní době, chtěl bych být Sergio Busquets." Pro ty, kteří Del Bosqueho samotného nikdy neviděli hrát - on sám byl ve své době špičkovým záložníkem s přehledem i technickým nadáním.

"Pokud chcete předvádět oku lahodící fotbal a být neustále vidět, vyhněte se mému postu. Co se týče taktického pojetí, defenzivní záložník v systému 4-3-3 je jednoduše ta nejnáročnější pozice ze všech," líčí čahoun Barcelony svůj pohled na fotbal. "Jde o intenzivní práci. Musíte počítat s ohromným množstvím prvků v krátkém čase, což vyžaduje fotbalovou chytrost a plnou koncentraci. Součástí mé role na hřišti je pohybovat se mezi obrannými a útočnými liniemi a zajistit, aby se míč správně rychle pohyboval. Je to většinou právě "pivot", kdo rozběhne celou akci."

"Z pohledu defenzivy jsem prostředníkem mezi obrannou čtveřicí a zálohou," pokračuje Busquets. "Snažím se dostupovat a presovat tak, abych soupeřova útočníka izoloval od jeho vlastní zálohy. Jsem týmový hráč, který toho musí hodně odpracovat a obětovat se pro úspěch týmu," doplnil pětadvacetiletý odchovanec Barcelony a názorně předvedl, proč jej mají spoluhráči tolik v oblibě a třeba Xavi si jen málokdy v týmovém autobuse sedne vedle někoho jiného. Žádné honění se za slávou, jen spolehlivá neviditelná práce ve středu hřiště, kterou ocení málokdo.

Malý Sergio vyrostl v domácnosti, kde tatínek Carlos držel post barcelonské brankářské jedničky. O ničem takovém jeho syn nechtěl ani slyšet, střílení gólů bylo lákavější. "Když je člověk mladý, být brankářem je jednoduše nuda. Ve všech zápasech se školou nebo přáteli vždycky chcete být útočníkem, dávat góly a užít si tak nejkrásnější pocit, jaký fotbal nabízí. Otec nás oba s bratrem nechával na sebe střílet, což jsme zbožňovali."

Co naopak Busquets nezbožňuje, je jeho kontakt s veřejností. Žádné sociální sítě, skoro žádné reklamy či sponzorství, zvláště ve srovnání se svým okolím, a také relativně malý zájem médií. I v tomto ohledu si nyní jistě nepřeje nic jiného, než aby se neopakoval boom zpřed čtyř let. Nutno podotknout, že od té doby je mnohem zkušenější a jako fotbalista definitivně dozrál. Jestli si svou formu na cestu do Brazílie správně načasoval, mají Španělé velkou šanci být znovu šampiony.

Trenér: Vicente del Bosque

Nikdy není jednoduché navázat na úspěch svého předchůdce, ovšem Vicente del Bosque se tomuto tlaku s trochou nadsázky svými výsledky přímo vysmál do tváře. Poté, co v roce 2008 převzal po Luisi Aragonésovi čerstvé mistry Evropy, totiž dosáhl na úspěch ještě nesrovnatelně vyšší - dovedl Španělsko k titulu světovému, prvnímu v národní historii. A ještě předtím, než se dostane k šanci tento unikátní počin zopakovat, zvládl Del Bosque obhájit trůn evropský.

Třiašedesátiletý Del Bosque, jenž se od února 2011 může pyšnit titulem Markýze za své mimořádné zásluhy v oblasti sportu, byl svého času defenzivním záložníkem. Podporuje tak teorii, že nejlepší trenérské talenty se ve fotbale projevují právě z této pozice. Jako hráč spojil své služby takřka výhradně s Realem Madrid. Vyjma tří ročních hostování strávil rodák ze Salamancy u Merengues celou svou čtrnáctiletou kariéru. Dohromady tak v Realu vyhrál pět ligových titulů, čtyři domácí poháry a osmnáctkrát nakoukl i do reprezentace.

I poté, co přešel z hráčské lavice na tu trenérskou, pokračoval Del Bosque v zázemí Bílého baletu. Své první krůčky si odbyl v Castille, tedy B-týmu Realu a v roce 1994 poprvé alespoň nakrátko stanul i na postu trenéra prvního týmu, když zaskakoval za vyhozeného kouče Flora. O pět let později již dostal práci v Realu na plný úvazek a vedení klubového giganta svého rozhodnutí nemohlo litovat. Hned v první sezoně vyhrál del Bosqueho tým Ligu mistrů, následně přidal dva ligové tituly, znovu prestižní milionářskou soutěž, španělský i evropský Superpohár a vše završil i ziskem poháru Interkontinentálního. Stačily mu k tomu čtyři roky.

Po kratičkém výstřelku na lavičce istanbulského Besiktase se pak třiašedesátiletý kouč s knírkem, který si udržoval ještě coby hráč, dostal ke kormidlu španělské reprezentace. Svého poslání se zhostil mistrně a všichni příznivci La Furia Roja mohou s napětím očekávat, zda už nyní legendární úspěchy dokáže ještě vyšperkovat.

Přednosti a slabiny

Byť se tyto dvě oblasti na pohled značně rozcházejí a bývají právem obvykle rozděleny, u současného Španělska je namístě udělat výjimku. Co se totiž někomu může zdát jako klad, označí jiný za zápor a až samotný šampionát napoví, kde je vlastně pravda.

Vicente del Bosque je známý svým konzervatismem. Za dlouhá léta se mu podařilo vytvořit si skupinu hráčů, která jej nikdy nezklamala a on v dalších a dalších nominacích zase nezklamal ji. Na jednu stranu jde o rozumnou volbu, kdy si tým zachovává svou soudržnost, sehranost a nesporné zkušenosti, koneckonců vítězná sestava se přeci nemění. Na stranu druhou však čas nejde zastavit a přibývá čím dál víc obav, zda si hráči jako Villa, Torres, Xavi nebo i v klubu věčně vysedávající brankář Casillas stále zaslouží pevné místo v konečné nominaci navzdory klesající výkonnosti.

Pochyby vzbuzuje i otázka, co vlastně od Španělů čekat. Poté, co úřadující šampioni drtivě podlehli ve finále Konfederačního poháru Brazílii, přijaly sázkové kanceláře i laická veřejnost právě domácí Kanárky jako hlavního favorita mistrovství, následované Argentinou a Německem. Španělsko je pro leckoho překvapivě až čtvrté vzadu, jako by snad status nejlepšího celku světa byl hendikepem... Nebo se snad potvrdí názory, že se La Furia Roja po všech nedávných úspěších podvědomě uspokojí a nepožene ji za dalším titulem takový hlad, jako její konkurenty?

Hojně propíraným tématem je také základní sestava a její taktické rozestavení. Všechny španělské úspěchy pod Del Bosquem tkví v užití tzv. falešné devítky, tedy hře bez klasického středního útočníka, kterého v posledních letech nejčastěji nahrazoval Cesc Fàbregas. Důsledkem takového rozestavení je pro Španěly typická herní dominance s trvalým držením míče a trpělivým čekáním na šanci, což leckdo označuje za nudnou podívanou. Nesporným faktem však je, že Španělsko na všech třech vítězných šampionátech z posledních let neinkasovalo v jejich vyřazovací části jediný gól. Právě v tom tkví úspěch Del Bosqueho ekipy, právě proto se občasná střelecká impotence dá přehlédnout.

Jak však ukázalo výše zmíněné střetnutí s Brazílií, možná má tato taktika nejlepší za sebou. Všichni budou na mistrovství od Španělů očekávat jednu jedinou herní variantu a bude na Del Bosquem, aby své soupeře dokázal zaskočit. Postaví na hrot Diega Costu? Povolí Juanfranovi či Azpilicuetovi na pravém kraji obrany stejné ofenzivní kejkle, jakými oplývá jejich kolega Alba na straně druhé? Naskočí od prvního zápasu ve středu hřiště nastávající hvězda Koke místo Xaviho? Kádr na všemožnou variaci mají Španělé takřka dokonalý, zbývá jen čekat, zda se určité flexibility z jejich strany opravdu dočkáme.

Předpokládaná sestava:

Casillas - Azpilicueta, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Pedro, Fàbregas, Iniesta

Program zápasů - skupina B

13.06.2014
21:00
Španělsko
1:5
Nizozemsko
Salvador
18.06.2014
21:00
Španělsko
0:2
Chile
Rio de Janeiro
23.06.2014
18:00
Austrálie
0:3
Španělsko
Curitiba

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Iker Casillas
20.05.1981
Real Madrid
David de Gea
07.11.1990
Manchester United
Pepe Reina
31.08.1982
SSC Neapol
Obránci
Datum nar.
Klub
Jordi Alba
21.03.1989
FC Barcelona
Raúl Albiol
04.09.1985
SSC Neapol
César Azpilicueta
28.08.1989
Chelsea FC
Juanfran
09.01.1985
Atlético Madrid
Javi Martínez
02.09.1988
Bayern Mnichov
Gerard Piqué
02.02.1987
FC Barcelona
Sergio Ramos
30.03.1986
Real Madrid
Záložníci
Datum nar.
Klub
Xabi Alonso
25.11.1981
Real Madrid
Sergio Busquets
16.07.1988
FC Barcelona
Santi Cazorla
13.12.1984
Arsenal FC
Cesc Fàbregas
04.05.1987
FC Barcelona
Andrés Iniesta
11.05.1984
FC Barcelona
Koke
08.01.1992
Atlético Madrid
Juan Mata
28.04.1988
Manchester United
David Silva
08.01.1986
Manchester City
Xavi
25.01.1980
FC Barcelona
Útočníci
Datum nar.
Klub
Diego Costa
07.10.1988
Atlético Madrid
Pedro
28.07.1987
FC Barcelona
Fernando Torres
20.03.1984
Chelsea FC
David Villa
03.12.1981
Atlético Madrid

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk, theguardian.com, fourfourtwo.com, eurofotbal.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (511)

Přidat komentář
Kincl

Doufám, že shoří jako papír :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Ak budú hrať v tejto zostave, tak to zhoria. Systém má byť 4-2-3-1. Obrana ok, potom Alonso, Busqui, pred nimi Iniesta, Cesc, Silva, vpredu Costa. Neviem kedy každý pochopí, že Xavi je brzda, išiel na MS za zásluhy, je to katastrofa pre repre i pre Barcu.Toto nikdy nepochopím, Cesc je kritizovaný a asi na odchode, hoci má oproti Xavimu fantastické štatistiky a Xavi je mimo kritiku. Kvôli Xavimu odišiel z Barcy Alcantara a teraz odíde Cesc, lebo obaja nedostávali priestor na svojom poste. Nevie niekto toho poskakujúceho capa a futbalovo impotentného šaška odstrániť ?

Reagovat
Puskas

Nedoufám, ale myslím, že jo.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
kalla

Kvalitní hráči, ale nekoukatelný "fotbal" a velká nuda

Reagovat
Neuro

však na to tiki taka už recept je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tweek

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co za klučinu psalo ten článek, ale na tu barcelonskou buzničku se fakt není třeba zaměřit. Spíš bych se zaměřil na Diega Costu, který bude hrát před ,,domácím" publikem a doufám, že dostane přednost na hrotu

Reagovat
cetto

Pokud bude hrát

Reagovat
Counter

Pravda, Diego Costa je dobrá volba, ale mám pochyby, nakolik si vůbec zahraje. V případě, že by ho MS úplně minulo, by pak zdejší příspěvek byl k ničemu.

Reagovat
SunFells

Neodmlouvej klučino

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Manik...

Reagovat
aither

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

prej barcelonskou buzničku Ja ho taky nesnasim debilka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je supr, že španělskej hroťák k nám půjde na CM mucinky muck blade

Reagovat
smazaný uživatel

Villa , Pedro , Torres to už jsou jen stíny z minulosti a Costa se zrání nejlépe ve 2.minutě... Ale co stejně hrajou "Barcelonu"

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro hraje úžasně v repre.

Reagovat
Counter

Reagovat
veikko

Hlavně ať to zase nevyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi favoriti maji vytecne hrace.

Reagovat
veikko

Tos konstatoval pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře shrnutý článek, kvalitní výpisky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas-Juanfran,Pigué,Ramos,Alba-Alonso,Kole,Cazorla-Inesta,Costa,Silva

moje přání ale asi to bude jinak

Reagovat
smazaný uživatel

* koke

Reagovat
hitZor

alba?

Reagovat
celeb

urcite najpravdepodobnejsia varianta na lavo.

Reagovat
DonAndres

Ano, čteš správně, ALBA ... tupče

Reagovat
icka

Klasika , nekdo napsal hrace tveho klubu se smajlikem tak proc ho hned nerozjet

Reagovat
DonAndres

Co takhle objektivně? Vyjmenuj mi hráče, který je lepší než Alba?:) Azpiho nepočítám.. Juanfran? Vážně?

Reagovat
icka

Ja netvrdim , ze je na levo nekdo lepsi nez on , kdyz nepocitame Azpiho , jen jsem se pousmal nad tou agresivni reakci

Reagovat
andkoo

Casillas - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Koke, Iniesta - Pedro, Costa, Silva

Reagovat
DonAndres

nejlepší možná sestava

Reagovat
penepi

Boha, normálne by som im prial totálny prepadák, ale schizofrenicky ich budem tlačiť, nakoľko od štvrťfinálovej fázy turnaja sa budem nachádzať v Barcelone a chcem zažiť tú atmosféru.

Reagovat
celeb

konecne si dospel pravdy a lasky :)

hololoo.

Reagovat
smazaný uživatel

teším sa na Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

a akoze co to ma spolocne s timto textom??

Reagovat
božský John

černej kůň

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bílý osel.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Counter

Fakt jsem normálně v několika článcích termín "dark horse" zaregistroval :-)

Reagovat
božský John

Fakt? To uz je fakt normalni uchylarna

Reagovat
Counter

Taky mě to zaskočilo. Mohl jsem si to v článku odpustit, ale troška kontroverze je třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets nejnesympatičtější fotbalista světa, zasloužil by šlapák na meniskus

Reagovat
veikko

Bartonova specialita?? (až po šlapání zelí)

Reagovat
Leo Rekordman

Barton? to je co za hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, je to žebrák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

skor slapak na tu sprostu hlavu

Reagovat
DonAndres

Že si raději neuschnul na prostěradle

Reagovat
smazaný uživatel

měl ho raději stříknout do kopřiv... od tam by ho možná slunko vytáhlo

Reagovat
hyper01

Reagovat
Atlético de Madrid

Pořád jeden z nejkvalitnějších kádrů na turnaji a jeden z favoritů na vítězství. Všechno ale bude záležet na tom, jak to Markýz namíchá. Pokud dokáže postavit dynamickou sestavu, která bude předvádět rychlej fotbal, šanci mají. Naopak přehršel středních záložníků nebo false 9 by mohla být cesta do pekel. Sám jsem na to zvědavej, ale nečekám, že se stane nějaká velká změna, nic tomu nenasvědčuje. Mimochodem, je to s přehledem nejzkušenější kádr (co se týká počtu startů za reprezentaci) na turnaji.

Optimální sestavu bych si představoval takhle:

Casillas-Juanfran, Pique, Ramos, Azpilicueta-Busquets, Iniesta, Koke-Pedro, Costa, Silva

Momentálně asi dva nejlepší krajní beci v Evropě, stopeři jasní, Busquets a Iniesta nejlepší na svym postu. Koke by to narozdíl od Xaviho a Xabiho zrychlil a nabídnul by o mnoho víc dynamiky, pohybu a přímočarosti. Stejně tak Pedro oproti Matovi nebo Santimu. A Silva může doplňovat středové hráče při kombinaci. Ze základu bych úplně vynechal ty dvě X, protože i bez nich je ten tým ohromně zkušenej. Costa by v tomhle složení a trochu rychelšjím stylu hry vyniknul. Pokud však Markýz ony dvě X postaví, Costa by mohl slušně pohořet.

Jinak doporučuju tenhle článek, výňatek z knihy Grahama Huntera. Píše se tam o španělskym mládežnickym systému a je to důvod, proč Španělsko bude pravděpodobně ještě nějakou dobu

http://www.theguardian.com/football/2013/nov/15/spain-the-inside-story-of-la-rojas-historic-treble-book-extractfotbalu dominovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi by tam měl být!

Reagovat
hyper01

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava je skvostná, nicméně já budu za úspěch považovat to, když v ní nebude jeden z dvojice Xabi/Xavi. Už kvůli tomu jsem si Španěle nedal sem do repre na EF. Očekávám zas až trapnou a nudnou pomalou hru na jistotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ja si nemyslim, ze ta sestava, kterou tam mas, by mohla byt vyherni. Na tom konf. poharu se ukazalo hlavne to, jak jim ve stredu zalohy chybel tvrdak, co chodi do souboju, cimz byli mnohem mekci, zranitelnejsi a v zaloze meli diky tomu velky nedostatky a diry. Koke za Xaviho ok, ale Xabi nebo JaviMar by tam urcite meli byt.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, ta sestava, kterou jsem napsal je papírově asi nejsilnější sestava, jakou jmůže jakejkoliv tým postavit. Pokud by hrála tak, jak má. Problém je, že stačí vyměnit Kokeho za Xaviho a maj obrovskej problém, protože Xavi rozdá za zápas o 60, většinou uplně zbytečnejch přihrávek víc než Koke a nepřidá k tomu nic navíc. Pak by se měl problém prosadit i Costa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda myslis, ze tam Costa bude pasovat na hrot mezi ty hrace? Ja docela cekam, ze ne.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já jeho kvalitní výkon podmiňuju přítomností Kokeho a Pedra. Protože pokud tam bude Iniesta na křídle a Xavi v záloze, tak je to prostě v prdeli, chudák nebude vědět co má dělat a po dvou zápasech ho Bosque posadí... Takže jako spíš čekám, že to pro něj nebude povedený MS a po dvou zápasech uvidíme na hrotu Villu, Torrese nebo Cesca. Ale třeba naopak vymění toho Xaviho za Kokeho

Reagovat
smazaný uživatel

cesc miesto iniestu(prave ta priamociarost, end product miesto zbytocnej hracickovosti ) a je to skvele

Reagovat
X-bano-X

jj posadia široko ďaleko najlepšieho hráča

Reagovat
smazaný uživatel

Alba je pre spanielsku repre platenjsi ako Azpili . Nechcem niako spochybnovat Cezara ale v ofenzive sa nechyta na Jordiho . A nepisem to len preto aby toho "chelsea fan hatera Carvajala jeblo "

Reagovat
Atlético de Madrid

Azpi je náhodou platnej i v ofenzivě. Má velkej fyzickej fond a je rychlej, takže si stíhá plnit obranný povinnosti a ještě útočit. Třeba proti Galatasarayi připravil po Torrese postupovej gól, proti Atléticu pro Torrese zase připravil ten jeho úvodní gól na Stamford Bridge...

Reagovat
X-bano-X

Čo z toho nespĺňa Alba?

Reagovat
Atlético de Madrid

Letos má horší formou, jinak to splňuje vše

Reagovat
X-bano-X

Letos bol zranený. Pokiaľ hral, hral veľmi dobre. Azpi sa ukazuje veľmi ale veľmi dobre, ale ten hype okolo neho je tu na EF priam šialený.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, preto vyhral cenu pre najlepsieho hraca Chelsea v sezone, hype EF..

Reagovat
Kovi81

Reagovat
X-bano-X

Chelsea je nejakým merítkom kvality futbalu? Príde mi, že v každom tíme niekto túto cenu vyhral, to len tak na okraj.

Reagovat
hitZor

Být lepší než Hazard nebo tuhle sezonu fenomenální Cahill ti přijde málo? Nejlepší hráč týmu, co došel do semifinále LM a byl pár bodů pod titulem v PL a přijde ti horší, než Alba? Ale je to Del Broskve, ten si tam naháže půlku Barcy, Albu nevyjímaje, takže..

Reagovat
icka

Fanouskovi co si mysli , ze ma na kazdem poste toho nejlepsiho na svete je to tezke vysvetlit

Reagovat
smazaný uživatel

teba zere, ze by mal vytlacit zo zostavy horsie hrajuceho Albu, tak naco to tu dalej rozoberat

Reagovat
X-bano-X

Videl si teda toho "horšie" hrajúceho Albu v tejto sezóne dostatočne krát aby si niečo také mohol tvrdiť?

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

fandím Španělsku ale možná bych to přál i víc Argentině aby měl Leo titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři - Albiol, Pigue, Martinez, Juanfran, Ramos, Alba, Azpilicueta, Monreal - Iniesta, Cazorla, Silva, Fabregas, Busquets, Mata, Garcia, Koke - Llorente, Negredo, Soldado, Torres, Pedro

Reagovat
veikko

Busquets má přezdívku Busi??? Tak proto hraje tak rád zezadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkne napsáno o Busquetsovi, jsem ho sice dřív nemusel ale je to makáč a dře pro tým a úkor individuálních úspěchů, i když je to jeden z nejlepších fotbalistů světa,je škoda když takový hráče neocení...

Reagovat
db18

Reus za 80 milionů do Evertonu

Reagovat
SunFells

Za Barkleyho jo?

Reagovat
hitZor

Robben za 3 mega do Lyonu

Reagovat
Dr. Admess

Messi do Bayernu za 57 mega.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
SunFells

Sneijder do Besiktase za 4 mega, sám tomu začínám věřit

Reagovat
TheAdy

Hot News: Drogba signed for FC Porto for 48 million €

Reagovat
Ed_Hazard

to si robíte obaja srandu či?

Reagovat
Pigeon

mi jde Drogba do Feyenordu za 74

Reagovat
SunFells

Z tebe musí být amíkům smutno

Reagovat
Pigeon

amíkům?

Reagovat
Pigeon

kuva, jo už chápu

Reagovat
kiwwi

Drogba do Galatasaray za 15

to by mi asi nikto neveril co?

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder za 85 mega do Porta

Reagovat
Ed_Hazard

Drogba do Realu za 90 ďalšie jalito za 90, to je snad osud

Reagovat
popltak

Pogba - Juventus, 83M

Reagovat
Side

Drogba do AC za 93 mega

Reagovat
rufus

van Persie zpátky do Arsenalu za 97 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Mikel do Aston Villy za 17 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba za 3 miliony do Lyonu... No nekupto...

Reagovat
patas92

Messi do AS za 79

Reagovat
fajdax

Reus do AC za 57 mega

Reagovat
Norman Whiteside

mně jde Reus do AC za 93

Reagovat
Ángel di María 22

Haha, Reus zůstane v BVB, ale za 48 mega...

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

to bude BVB hodně silné, mně k nim vyšel ADM za 55

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba do Monaca za 93 milionů

Reagovat
Mönchengladbach

Suárez do Celtiku za 23m. €

Reagovat
Ligter

Sneijder za 74 mega do Schalke. Narodit se o den dřív, tak k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi do Barcelony za 51m.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan do Barcelony za 65

Reagovat
aither

Drogba se vrací do Chelsea za 82 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez za 28 mega do Galatasaraye

Reagovat
Error

Proboha fuj... Ronaldo do Chelsea za 94 mega.

Reagovat
Woyta

Drogba do Realu Madrid za 87 milionů :D

Reagovat
Darren Fletcher

Drogba, Bayern, 34 mil

Reagovat
smazaný uživatel

Messi do Chelsea za 22

Reagovat
Diego2

Kurva CR7 do Barcelony

Reagovat
Diego2

65 m

Reagovat
božský John

Drogba do Besiktase za 77. Seems legit

Reagovat
DieFohlenBMG

Suaréz --> PSV za 11

Reagovat
mickey mouse

Ronaldo do Liverpoolu za 33 mega.

Reagovat
frankiefcb

Drogba do Arsenalu za 15.

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING NEWS:Ballon D´or winner Cristiano Ronaldo arrived to Lyon to sign a contract, which will cost Lyon 78mil eur.

Reagovat
smazaný uživatel

*arrived in

Reagovat
kubys

ADM do Chelsea za 28mega.

Reagovat
Ronaldo.com

feyenoord-persie-68mil.

Reagovat
olis

dufam ze nepostupia ani zo skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne najsilnejsi kader a velky favorit MS. Deel Bosque stavil viac na skusenosti a stary kader ako na kvalitu. Miesto hracov ako Juanfran, Xavi, Pedro a Villa mali ist Carvajal, Isco, Navas a Llorente. Ten team je zbytocne stary

Reagovat
veikko

Navas a Llorente na omlazení?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no urcite lepsie ako Xavi a Villa

Reagovat
veikko

Xavi a Navas jsou úplně jiné posty. A že by skoro 30 letý Llorente byl lepší volba než 32 letý Villa ...

Reagovat
smazaný uživatel

za Xaviho Isco, za Pedro Navas.

Reagovat
veikko

Nemá Navas nějakou psychickou vadu, že si v novém prostředí musí hodně dlouho zvykat, bo jinak ho bolí hlava?

Reagovat
patas92

Navas 29, Pedro 27...omlazení

Reagovat
X-bano-X

Pedro je mladší ako Navas. Isco nedosahuje kvalít Xaviho ani z 1/5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze kazdy hraju ten isty post . Toto pises iba preto ze hra za Real madrid . Hlavne ze tu koluju reci ze Rafinha uz nahradi Xaviho .

Reagovat
X-bano-X

Tak snáď reagujem na to, čo je písane vyššie. Prečo by som to mal písať, čo také Isco dokázal v porovnaní s Xavim? Nedokázal sa presadiť do základu Realu a teraz je zrazu lepší ako Xavi? Kolujú reči, že Elvis žije....... Rafinha by samozrejme mal prevziať dirigentskú taktovku, keďže Xavi akosi nemladne. Celkom naivné si myslieť, že príde razu sek a Xavi bude mať tak 800 minút za sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

To co napisal je samozrejme blbost . Samozrejme ze Xavi je lepsi . Nemozes cakat ze 21 rocni hrac bude hrat pravidelne zaklad v Reale/Barca . To som zvedavy kolko odhraju Rafinha a Deulo . Ale pocitam ze prvu sezonu budu mat tolko ako Jese

Reagovat
X-bano-X

Sergio Busquets, Pedro, Piqué, Neymar, Messi sú asi výnimky

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro nemal v 21 rokoch zaklad . A Neymar ma 22 nie ? A hra iba pre jeho cenu pretoze za jeho vykony by si tu lavicku zasluzil . Tak jediny Messi a Pique ale fakt si nespominam ci hrali zaklad v 21 rokoch . A este Busq .

Reagovat
X-bano-X

Rok, hore-dole. Ide o to, že aj hráč v takom mladom veku, ak na to má a tréner mu dá dôveru, môže byť top v špičkovom tíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarat ale Xavi poslednu sezonu nebol ani zdaleka tym cim bol. Uz ma svoje roky. Takze lepsi ako Isco? no co som videl hrat jeho a Isca tak pre Barcu ziadne vyrazne ozivenie do hry nevniesol. Ked prisiel na ihrisko Isco vacsinou sa nasa hra zlepsila. skusenosti su k nezaplateniu ale mladicka dravost a ziskavanie skusenosti tiez. Ja preferujem mladsich hracov, niekto iny by to stavil inak. To je cele

Reagovat
X-bano-X

Xavi bude ťažko nasadzovaný do hry aby priniesol niečo nové, keď jeho hlavnou zbraňou je schopnosť hru ukľudniť a podržať loptu. Prípadne kombinácia pred vápnom a rýchla narážačka s prienikovou prihrávkou.

Celá Barcelona nebola zďaleka tým, čím bola pred pár rokmi a čuduj sa svete, do posledného kola bojovala o titul v lige, dostala sa do finále Copy a v LM vypadla s finalistom, ktorý ešte v 93 minúte finále bol z pohľadu výsledku, víťazom. A to sa bavíme o Barcelone, ktorá je považovaná za najhoršiu za posledné roky, s chodiacim Messim a polkou kádra na marodke.

Takže áno, Xavi mal najhoršiu sezónu za posledné roky ale stále to je oproti iným kandidátom niekde inde.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš ze maji nejsilnější tým a pak napíšeš ze Bosque spíše sázel na zkušenosti a stari nez na kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

a pisem aj o kvalite ty moulo, snad neni Villa lepsi ako llorente hlavne poslednu sezonu

Reagovat
veikko

Jo, a Isco je lepší než Xavi ...

Reagovat
smazaný uživatel

to si pis, rozhodne poslednu sezonu mal lepsiu a Xavi uz aj tak striedal

Reagovat
X-bano-X

Lebo Isco hrával v základe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no to určitě...

Reagovat
Atlético de Madrid

wtf? Juanfran tam je podruhý a nejspíš naposledy, ale teď je to nejlepší RB v Evropě... Navas a Llorente nejsou moc velký omzalení. Pedro je popravdě asi o tři roky mladší Carvajal je letos horší než Juanfran i Azpilicueta, Isco se tam pro změnu nevešel, na jeho pozici je Silva, Mata, Cazorla a Iniesta...možná mohl jet místo Santiho, je mladší a perspektivnější, ale to by fakt nemělo vliv...

Reagovat
smazaný uživatel

Juanfran najlepsi RB v Europe dakujem dalej no comment

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna, ze kdybys vedel, ze vyrostl v klubu, kterej tak strasne milujes, tak by ses treba nesmal, kdyz ses tak hrdej na ty odchovance. Ale chapu, nestal desitky milionu..

Reagovat
Atlético de Madrid

Momentálně, tím myslím tuto sezonu. Nikdy před tím nebyl a nejspíš za rok nebude. Není tak dobrej jako Lahm nebo nedávno Alvés, ale letos všechny ostatní zastínil.

Reagovat
X-bano-X

Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to Španělé obhájí, tak to klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

A péro opačnym směrm, vid?

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a...

Busquets ♥♥♥ O jeho povaze klidně pár pochyb mám i já, ale fotbalista je to fakt geniální.

Reagovat
Counter

Aspoň někomu jsem se s výběrem hráče trefil do vkusu

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamals.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, překvapils, čekal bych spíš nějaký okoukaný(neméně geniální) Iniesty třeba.

Reagovat
Counter

Iniesta byl profilovaný na posledním ME, tak jsem ho tam cpát znova nechtěl.

Reagovat
X-bano-X

Je to absolútna topka.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Španielsko obhajca!!!!

ale zostava ina

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně vidím jejich vrchol na ME 2008, ať už z hlediska atraktivity nebo dokonalého pojetí hry. Ta sestava tehda byla skvostná a hlavně sympatická. A to všechno pod taktovkou Luis Aragonése.

Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila - Silva, Senna, Xavi, Iniesta - Torres, Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už sem sem xkrát psal, že bych byl hrozně zvědavej, jestli by to obstálo i dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by měli výše jmenovaní hráči formu jako před 6 lety, tak jsem přesvědčený, že ano

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi byl tehdy jiné zvíře

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprve Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tehdy jinej Ramos, jinej Silva, jinej Torres..

parádní tým.. přál jsem jim to..

Reagovat
negrles

Nejlepší byl Senna <3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Kez by skoncili uz ve skupine.

Reagovat
db18

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu pokud jsou ty přenosy od 22:00 našeho času, tak jejich zápasy ideální na usínání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

neviem prečo, ale prajem im to aj ja

Reagovat
Josifek

Reagovat
Side

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Iker - Juanfran,Ramos,Albiol,Azpi - Cesc,Koke,Martinez - Silva,Mata - Torres

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Filip12 šel spát už po večeři nebo má zaracha na počítač? Jsem čekal rozjímání o Fabrem coby legendě Chelsea

Reagovat
kiwwi

Kto chce tipovat na MS14, snazte sa to drzat len v ramci EF (tu to mozete rozsirit aj do inych sekcii), tak sa regnite na tomto webe: http://www.kicktipp.com

1) po regnuti sem: http://www.kicktipp.com/eurofotbal/

2) dejte "Become a member"

3) Tipuje sa v odkaze Placing tips

4) tipuje sa len na vysledok, nie presne skore, tj. tipy 1, 0, 2

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas - Azpilicueta, Piqué, Ramos, Alba - Alonso, Fábregas, Silva - Pedro, Costa, Iniesta

Reagovat
Wat

Busquets. Jinak to je asi jasnej postup ze skupiny, pokud by však hráli se sestavou bez Xaviho a Xabiho a ten fotbal nějak vypadal, tak bych jim to play-off klidně přál, ale jinak je to furt ten nudnej mančaft.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Talker

Dostaňte se konečně k té Nigérii, tohle jsou absolutně irelevantní články o absolutně irelevantních mužstvech zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Nigerie totalne vyhori, videl jsem je v poslednich dvou pratelacich a neco tak hroznyho jsem dlouho nevidel..

Reagovat
Josifek

I s ohledem na to, že další tradiční favorité nemají dle mého zcela top formu, tak ESP vidím jako největšího favorita turnaje a vůbec bych se nedivil, kdyby byl zápis španělské reprezentace do historie z posledních let vyšperkován dalším fantastickým triumfem.. .....ať si kdo chce říká co chce, tato generace je jednoduše fenomenální.

Reagovat
Counter

Reagovat
Ángel di María 22

Mě by zajímalo, jak jsi dospěl k závěru o formě dalších favoritů..

Reagovat
fantomas

Pokud má top formu Španělsko, má ji i Argentina, Brazílie, Nizozemsko, Francie, (o Portugalsku se nedá soudit nic zatim)...

Reagovat
smazaný uživatel

právě co si myslet o Portugalcích???

Reagovat
Josifek

Tak Španělsko podle mého určitě svou top formu už nemá a asi ani mít nebude (ostatně to ani výše netvrdím), ale s ohledem na individuální kvalitu hráčů + dlouhodobou sehranost a zkušenost, v čemž dle mého předčí všechny ostatní a s přihlédnutím k tomu, že z ostatních tradičních velmocí se mi nikdo tak úplně poslední dobou nezdál nějak extra rozjetý...tak proto je pro mě Španělsko největší favorit.

Reagovat
fantomas

Rikam, z tech Evropanu je v praxi podobne rozjety Nizozemsko a (hlavne) Francie, plus si nemas zatim co myslet o Portugalsku. To vsechno bez zminky o domacich a "domacich"..

Reagovat
smazaný uživatel

Nenechal bych chytat Ikera... I ve klubu se střídá s Lopezem, který je taky Španěl a v repre není ... Dál bych do bány De Geu

Reagovat
Kyrill

OT: https://www.youtube.com/watch?v=wPsnKbAqCNM Tohle už tu bylo? Snad se bude věnovat fotbalu na 100% a nezačne dělat kraviny, byla by ho škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Jesé?

Reagovat
Kyrill

Jo. A jako komparz si tam vzal i Derika z Castilly.

Reagovat
smazaný uživatel

aj Omara Mascarella z castilly

Reagovat
2miguel1

Dionatan Teixeira do Stoke City

.

Rakitic do Fc. Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

teď to čtu, už to vypadá oficiálně! a za 20 mega, to je parádní kauf, doufám že vyhypovaný Koke je tímto už navždy ze hry

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitić by byla hodně nečekaná posila. Otázka zní, jestli není až moc podobný na hráč, které už máme.

Reagovat
stas87

sa ani netesim na ms to zas prehram peniazi vo fortune

nemci vypadnu skoro,do semifinale sa nepozru

Reagovat
hitZor

proč by ne? německo, španělsko, brazílie a belgie, ale dál už to tipovat vážně nejde, tam už se může stát cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

finále bude

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko - opět mistři

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře psáno výhoda i slabina v jednom

Španělé se prostěmohou porazit jen a jen sami a dopadnout třeba jak jejich soupeři Nizozemci na ME 2012!

a nažhavení Indiani z Chile budou dělat velký problémy v postupu

Reagovat
Counter

Doufám, že ten palec měl být nahoru a nejde tak o ironii

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, články jsou super a ta myšlenka o slabině přesná,

takže "palec dolů" pro slabinu Španělů, která jim může zlomit vaz

Reagovat
smazaný uživatel

mám takovou obavu, aby ta spanilá jízda Španělů nedopadla jak u Francouzů na MS 2002

Reagovat
Counter

Tomu bych moc nedával. Španělé mezi sebou (zdánlivě) žádné vnitřní problémy nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

myšleno Vítězové MS-1998 a ME-20000 a pak krach na MS-2002, ale neví zda tenkrát Zidane,Henry a spol měli nějaké spory?

JAR 2010 krachli po rozepřích mezi sebou a hlavně s trenérem.

Reagovat
smazaný uživatel

*ME-2000

Reagovat
Counter

Jo, máš pravdu, tahle paralela sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Osmifinále se rýsuje BRASIL - Španělsko/Nizozemsko

CHILE-Mexiko

Reagovat
smazaný uživatel

A teď vyndej tu ruku z kalhot

Reagovat
smazaný uživatel

To uz je Raktiic nas ? A vraj chceme este aj Kokeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitić by mohl být logickou náhradou za Cesca.

A Koke je prostě potřeba.

Každopádně zase řešíme posty, které tak úplně nehoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitić blaugrana, Vela a Siqueira Atleti. Začíná to léto docela dobře.

Co se Atletů týká - tam to vypadá na prodej jak DC, tak i Filipeho. DC je nahraditelný těžko, ale Atleti tam mají ty posily docela dobré. A Filipeho by měl Siqueira nahradit skoro stoprocentně. Kde jsou ty časy naprosto nepromyšlených nákupů Atletů?

Reagovat
smazaný uživatel

No a abych nezapomněl - PRÝ může být Suarez dalším Balem. Prý je jeho cena někde mezi 90ti a 100 megama.

Reagovat
smazaný uživatel

takže si vzal nadpisy z Marcy, info jak lusk

Reagovat
smazaný uživatel

NO je pravda, že ty jsi to tady informačně úplně převálcoval.

Reagovat
smazaný uživatel

radši nic než polopohádky z Marcy

Reagovat
smazaný uživatel

A Rakitićovi i Cescovi jsem četl i ve Sportu a Mundu.

Reagovat
DieFohlenBMG

já četl kolem 105, a Bale má cenu asi 60

Reagovat
smazaný uživatel

La Roja má pořád svoji sílu, ale skoro bych se vsadil, že to nevyhrají. Zaprvé proti nim (a dalším evropským mančaftům) stojí historie, zadruhé si myslím, že už můžou mít nižší motivaci.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli pro ně není objajoba a samotný zisk titulu MS a tím pádem nesmrtelnost, tak už fakt nevim

Reagovat
smazaný uživatel

dostatečnou motivací

Reagovat
Thundeus

Španělsku nepřeji výhru, ale mají nabušený kádr a myslím, že to dotáhnou pořádně daleko!

Reagovat
smazaný uživatel

NO a abych nezapomněl - Cesc prý do Čukotky za 33 mega. To je po Zlatanovi asi největší náš fail. Sice jsme na něm finančně neprotekli, ale to nadšení a očekávání od něj bylo neskutečně velké. Popravdě jsem do teď nepochopil, proč se úplně neprosadil. Byl odchovaný La Masiou, zvyklý na systém, jeden z nejlepším na svým postu na světě, měl v mužstvu spoustu kamarádů, rozuměl si s Messim ... Docela nepochopitelné.

A z pohledu fanoušků Arsenalu to musí bejt hodně hořká pilulka. Měli kapitána na dlouhý roky dopředu. My jsme jim ho docela pod cenou odvedli s tím, že jde domů. A po třech letech jde zpátky do Londýna a ještě do jinýho klubu. To je na nasrání.

Otázka zní - kde by teď Cesc mohl být, kdybychom ho nekoupili? Dle mě by dnes z něj byl nejlepší tvůrce na světě a naprostá špička mezi všema záložníkama. A nejspíš by byl teď už byl v Realu, který by ho koupil minulé léto s obrovskou pompou místo Illarry. Možná už rok předtím. Cesc sám říkal, že mu bílá sluší ...

A další otázka - byl by s ním Arsenal silnější? Vyhrál by s ním trofej dřív? Nejspíš jo.

A další oblast - Chelsea s Cescem a Diegem Costou by mohla být velký kolos. A pokud ještě koupí Filipeho, tak by to měl být asi nejsilnější tým v Anglii a horký favorit v LM. Nekoučovat to ten šašek, tak bych i čekal pěknej ofenzivní fotbal.

Reagovat
Mr.Jindros

"jeden z nejlepším na svým postu na světě"

V tom bude zakopanej pes. On prostě zas tak dobrej není. Kolega ital měl pravdu, Cesc je přeceňovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

no jasne

Reagovat
Mr.Jindros

Máš jiné vysvětlení, proč se v Barceloně neprosadil? Je tam sice na jeho postu největší konkurence na světě, ale všechno ostatní kromě jeho kvality hrálo pro něj. Dojel na to, že na to nemá, nic jiného v tom být nemůže.

Reagovat
X-bano-X

Hmmm žeby nehral na svojom poste?

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

on nema s nejlepsima absolutne nic spolecnyho, je dobrej, ale do hvezdy mu hodne chybi..

Reagovat
j_mrazik

Jeden z nejlepších v 22 letech na postě, kde se zraje. Očekávalo se ještě zlepšení, on si tu ligu neskutečně dával. Že si všichni teď pamatují jeho ploužení v dresu Barcelony, kdy on v podstatě toho moc nemusí udělat a stejně má body a kde to na něm neleží. Jemu to podle mě prostě nevyhovuje. U nás by byl král a je to píčus, že odcházel.

Reagovat
Counter

V Barceloně jsem jej tolik hrát neviděl... Ale v Arsenalu to prostě byla špička, žádné přeceňování.

Asi takhle - Počet asistencí v PL od roku 2007 do roku 2013 má ze všech hráčů nejvyšší Cesc. Přestože odešel v roce 2011. 2011! Až letos jej dohnali hráči, kteří za tu dobu hrajou v PL nepřetržitě.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

snad se to s celou Chelsea posere a nestane se tak.. tohle by mě vážně nasralo.. Wenger by to měl zkusit i kdyby milý Cesc měl hrát devítku místo Girouda. tady jde o zkurvenej princip a nevěřím, že je Cesc taková děvka..

A Barca po tom několika letém lanaření ho.. by si teda taky pěkně nachcala do kalhot..

Nicméně je fakt, že tento přestup byl zbytečný, debilní, k ničemu...

Jinak našel jsem si přestupy Barcy od doby, co ji sleduju..

Prvně teda ty faily:

1. Jasnej Zlatan, není o čem..+ ztráta Etoa

2. Čyhrynskyj

3. Tady bych uvedl hne dvojku: Hleb a Song

4. Zambrotta, Thuram, Gudjohnsen

5. zbytečné nákupy: Cesc,, Milito, Sanchez.. + Villa od kterého jsem za ty prachy čekal víc, ale asi to nebylo jen jeho osobou..

A teď ty bomby..:

Ronaldinho, Deco, Etoo, maximální využítí Toureho, van Bronskhorst, Henke zadarmo, Abidal..

I tak klobouk před Barcou, že v dnešním přestupovým světě si drží lať.. kvalitní práce s odchovanci.. jen škoda toho Zlatana.. Neymar se ještě uvidí, ale já mu věřím..

Reagovat
Dr. Admess

Milito rozhodně zbytečnej nebyl. Nebyl tuším ani kdovíjak drahej a v 07/08 byl náš nejlepší stoper. Alexise taky bych vůbec nepovažuju za zbytečnej..

Reagovat
smazaný uživatel

ale moc dlouho tam nepobyl. mně se tenkrát nelíbila ta koncepce celkově.. byli lepší možnosti. každopádně jsem chtěl jen upozornit, že Barca ve srovnání s Realem, Chelsea, City, Juve, Milan, Inter, Slípky... no prostě většina... že si vede náramně..

Reagovat
Dr. Admess

Tak potkalo ho vážnější zranění, to holt nikdy nemůžeš očekávat. Ale jinak jako souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě aby někdo nesouhlasil

Reagovat
X-bano-X

Zambrotta? no neviem mne prišiel celkom v poho.

Reagovat
SunFells

Jste banda šulinů no. Dost lidem se jeho přestup k těm špínám tak hnusí, že by udělali stejnou hovadinu jako Barca tehdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme, no. Jako - tenkrát se ten přestup jevil jako naprostá bomba. Měli jsme nového Xaviho. Navíc "Xaviho" otesanýho v PL ...

A teď? Prodáváme ho v nejlepším věku do takovýho paklubu a ještě za docela nízkou cenu. No ... zklamání. Velký zklamání. Jak píšu - je to pro mě velká neznámá. Něco se podělalo, a nikdo vlastně neví, co to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

já si nemůžu pomoct, a teď to fakt nemyslím jako provokaci, ale jsem toho názoru, že dokud bude mít Messi v Barce tuhle pozici, tak tam nebude nikdo "lepší" než je on. On prostě nepřipustí, aby on nebyl tím No.1. At je to Zlatan, Cesc, Villa nebo Neymar. Podle mě Messiho největší síla je v záloze, jeho vydupávání si pozici na středu ten tým nechci říct zabíjí, ale nedosahuje toho, čeho by mohl

Reagovat
alcantara

Messiho najvacsia sila je co najblizsie k brane. A v zalohe by to nezvladol, musel by viac behat a venovat sa defenzive, tym by isiel do kopru ofenzivny prinos.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť v te zaloze hrával ne? nebo nemyslím typicky zálohu, ale z pozice křídla, ne prostě ten prostor ve středu, tam mi mnohem víc pasuje třeba ten ibra nebo svého času etoo

Reagovat
alcantara

Hraval kridlo, pripadne krajny ofenzivny utocnik, neviem ako to este nazvat inak. Ziskali sme s nim na tejto pozicii 5 poharov v jednej sezone, takze potencial to rozhodne ma.

Reagovat
smazaný uživatel

byl tam lepší než teď. ne golovější. ale hráli jste lepší fotbal jak už pro oko, tak nepříjemnější pro soupeře...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. Messi měl méně gólů, ale jako tým to sedělo víc. Ted má sice moře branek a rekordy, ale klubu to podle mě nechci říct škodí, ale neprospívá

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto články je radosť čítať Ďakujem a určite nie som sám, teším sa aj na ďalšie. Nech to už čím skôr vypukne

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
oli9

Španělsko už nudí. Přát jim budu pokud budou hrát hezký fotbal

Reagovat
Dr. Admess

http://www.bild.de/sport/fussball/ivan-rakitic/wechselt-zum-fc-barcelona-36271552.bild.html

Nevím no. Letos byl v Seville sice famózní, ale jemu právě ten styl seděl. Hrát na brejky. U nás se toho nejspíš moc nedočká a nevyužije svoje přednosti.

Myslím, že jeho minuty mohl radši dostat S. Roberto. Rakitiće vidím až jako 5. volbu na zálohu za Donem, Rafinhou, Xavim, Kokem(?)/posilou.

Spíš by mi Ivan seděl do Atlétika, každopádně i tak u nás vítej!

Reagovat
smazaný uživatel

co je primárně S.Roberto za post?

Reagovat
Dr. Admess

Iniestova pozice. Kde ale teď bude hrát i Rafinha, aspoň to předpokládám, a nejspíš právě i Rakitić?

Reagovat
smazaný uživatel

no som zvedavy ako to sa to posklada, ked pride este koke...zmena rozostavenia na 4 - 4 - 2, ci 4, 2 - 3 - 1

Reagovat
smazaný uživatel

tak Koke asi těžko dojde..

Reagovat
smazaný uživatel

žádný Koke nebude, to je naprostý nesmysl proboha, 60 mega za něho nedá ani PSG nebo City, natož my...má cenu tak 30-35 maximálně. Rakitič je dobrá koupě, tahový, dynamický záložník skvělý v protiútocích (ten určitě při otevřené obraně se nezasastavía nebude nahrávat dozadu jako naši ostatní "odborníci" - nikoho takového nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo toto sa mi paci . Rakitic do Barci . A Rafinha a Deulo a tribune

Reagovat
smazaný uživatel

*na

Reagovat
Dr. Admess

Tak určitě.

Reagovat
j_mrazik

OT: Novej Cruise je hodně dobrej film.

Reagovat
X-bano-X

jj parádny

Reagovat
j_mrazik

Až na ten konec mi to přišlo hodně dobrý a celkově to hrozně rychle uteklo.

Reagovat
uff

Rakitič príde namiesto Cesca a už nebudeme kupovať Kokého z predaja nám ostane približne 13 mil a za to plus mierne doplatenie kúpime RB napríklad Pisczeka. Vymeníme Alvesa s Marqinhosom a to najhoršie máme za sebou. Uvidíme kto ešte príde alebo odíde, ale konečne to po rokoch vypadá na zmysluplné prestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Pisczek, o tom jsi něco četl, že ho chceme, nebo jsi to jenom tak střelil od boku?

Reagovat
Ángel di María 22

Rakitič za 20 rok před koncem smlouvy do Barcelony by byla parada

Reagovat
-Carles-

Za možno najlepšieho záložníka poslednej sezóny celkom dobrá suma

Reagovat
Ángel di María 22

Jo, to už je relativní, ale mám pocit, že on nikdy nebude hráč pro velkoklub, uvidíme. Moc jsem ho k nám nechtěl a připadalo mi daleko logičtější, kdyby zůstal v Seville nebo šel do Atlética, moc mu u vás nevěřim BTW Illarra měl v Sociedadu taky skvostnou jednu sezónu a přidal výborný výkony z vítěznýho repre šapmionátu, to taky nic ještě automaticky neznamená,

Reagovat
-Carles-

Rakitič má také sezóny dve No a 20 mega za 26 ročného výborného záložníka v dnešnej dobe moc nie je.

Reagovat
alcantara

Ked ma rok do konca zmluvy a Cesca v najlepsom veku so zmluvou strelime za cenu okolo 35, tak to bude hodne smiesne, ale ja sa smiat nebudem.

Reagovat
-Carles-

Rakitič je takisto v najlepšom veku 15 alebo 20, je to viacmenej jedno. Pokiaľ teda má prísť, oveľa dôležitejšie je, aké s ním má Lucho plány a či dokáže využiť jeho prednosti. Predsa len je to typ záložníka, akého v kádri nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Inak teda dat Xaviho do skupiny Torresa ci Villu, ako zdroj moznych obav, to je teda slusna sila a taky EF folklor. Neviem vlastne, cim konkretne sa tak previnil a cim si podobne oznacenie zasluhuje. Jeden priklad za vsetky,v kvalifikacii zmazli velehlasne Francuzsko ako tsunami, ked islo o prve miesto v skupine. Ale tak co uz...

Reagovat
Counter

Nebylo to myšleno v tom ohledu, že by snad Xavi byl kvalitativně na úrovni Torrese nebo Villy. Měl jsem to asi napsat trochu jinak, ale obavy o tom, že Xavi v základu by mohl selhat, jsou prolezlé nejen EF, ale taky zahraničními stránkami.

Třeba na Guardianu příspěvek Césara Sáncheze - stačí kouknout na jeho odpověď k otázce "Který hráč nás může nejvíce zklamat"

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/may/31/world-cup-2014-spain-tactical-analysis

Jinak o té Francii ve článku píšu, byť ne specificky ve spojitosti s Xavim.

Reagovat
Miguel19

Tady bude hodně důležitý vývoj skupiny. Může se stát, že hned v osmifinále na sebe půjdou Španělé a Brazilci a jedna velmoc skončí..

Reagovat
patas92

Teď už je prý jednou nohou v Barce i Reus

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa nam to pekne rozbieha, len o stoperoch je akosi ticho

Reagovat
patas92

Reus je super, ale 35 mega za hráče, kterého moc nepotřebujem je dost, když jsou ještě 3 až 4 posty, které potřebujem posílit spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reus by sa na predaji dresov zaplatil podla mna velmi rychlo. Na druhe strane je tu nejake FFP a neviem, ako ho splnime.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Miguel19

Reus by sa na predaji dresov zaplatil podla mna velmi rychlo

Reagovat
Counter

S těmi dresy fakt nee.

Reagovat
-Carles-

Reus by prišiel iba v prípade odchodu Alexisa, prípadne Pedra.

Reagovat
patas92

Tak jeden z nich pravděpodobně odejde (snad Pedro).

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Alexis

Reagovat
Counter

Proč bys chtěl odchod Alexise?

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis by nechtěl občas sedět

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze Reusa povazujem za lepsieho hraca ako Alexis a mohli by sme ho mat prave za peniaze z Chilana. Pedra by som do toho nedatahal, ten ma v time ine ulohy, comu zodpoveda i plat.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj ?

Reagovat
patas92
Reagovat
smazaný uživatel

To znamena Neymar napravo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

To je zdroj!

Reagovat
patas92

Tak zdroje jsou Sport.es, Mundo Deportivo,...samozřejmě to může být kravina

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Counter

To se bát nemusíš, Reus nejde nikam.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis Sanchez has agreed personal terms with Juventus over a five-year deal worth €20 million, but the Serie A side have yet to conclude a deal with Barcelona.

Reagovat
teenz

Proč po něm nejdem vlastně my ? Zahrál by nám hrot i křídlo pokud by šel z Barcy ven.

Reagovat
blaugrana

Tak už nie je o čom.

----------------------Stegen-------------

---------Marquinhos----------------Pique--------

????-------------------------------------------------Alba---------

------------------Bus------------------Rakitic----------

----------------------------Don------------------------

-----------------------Messi---------------------

Reus--------------------------------------Ney

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla moc dobrá sestava...akorát ten pravý bek je pořád nějak tajemný, nikdo mě tam nenapadá...Cuadrado je křídlo, Danila neznám, Piszczek je skvělý (ale už mu bude 30)...

Reagovat
blaugrana

Lahm. To by bola šupa, ale je viac než nereálny. Možno by sa niečo našlo v Hoalndsku, prípadne Jaillet, keď už pošleme Alvesa do PSG.

Reagovat
blaugrana

Ešte ma napadá Debuchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitič v Barce vyhoří.. Je to ortodoxní desítka. Nedokázal to ani Riquelme, Mendieta, De la Peňa a další lepší hráči než Rakitič..

Reagovat
smazaný uživatel

Mendieta nebyl desítka.

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam nehrál, tak byl poloviční..

Reagovat
blaugrana

De la Peňa hral skvele.

Reagovat
smazaný uživatel

De la Peňa se naplno ukázal až po odchodu z Barcy. Nehledě na to, že se ho Barcelona sama zbavila.. Je to o tom, že Barca na desítku nehraje, Rakitič je desítka jako poleno.

Reagovat
blaugrana

A Rakitič mi teda Riquelmeho v skutku nepripomína.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitič už nehraje na pozici jako dříve..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by šlo. Ještě teda samozřejmě nějakýho backupa na stopera.

Steqen 13, Bravo 8, Marq 25, RB (15 - 20), Rakitić (20), Reus (35), stoper (15) = 135 mega

Cesc 33, Alexis 25, Dani 7 = 65

Saldo = -70 mega

To by docela šlo. Já bych teda ještě toho Kokeho a Xaviho pryč. Mohli bychom mít přestavbu za sebou během jednoho léta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus za 35 by byl podle mě dost levný

Reagovat
-Carles-

35 má nastavenú výkupku, pokiaľ je tá informácia správna.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, to jsem nevěděl

Reagovat
Counter

Nemá.

Reagovat
Counter

Resp. má nějakou výkupku, ale ještě ne na tohle léto, až 2015.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně.. proč by letos vubec odcházel doháje??

Reagovat
Kluivert9

Klauzule. Ale přijde mi to moc dobrej obchod pro Barcu, na to, aby to byla pravda.

Reagovat
-Carles-

Rakitič by bol úplne nepotrebný, pokiaľ by sme vymenili Xaviho za Kokeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas 16,5. Arsenal ma 50% z jeho přestupu... A o to víc je těch 33 mega k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Víš houno, tak se do toho nemotej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se poděl..

Reagovat
X-bano-X

50% z prestupovej sumy nad 33 melčo. čiže 50% z 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Není to náhodou tak, že Arsenal má 50% z částky, o kterou by přesáhla pořizovací cenu Fabregase, která byla vyplacena Arsenalu od Barcelony, když k nim přestupoval?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je to tak

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Marquinos za 25 je teda řádná hloupost. Nevím, proč by ho PSG mělo po jednom roce pouštět o 5 mega levněji než za kolik ho koupili. Navíc po včerejším odchodu Alexe, vám ho prostě nepustí. Pochybuju, že by do sezony chtěli jít s trojicí Silva, Luiz + 35 letý Camara nebo že by dokupovali dalšího stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mně právě teď ta stoperská sestava přijde docela nadpozemská. Navíc se objevily spekulace, že se Marqovi nebude chtít sedět. Jakou tam má perspektivu? Má před sebou dva naprosto světové TOP stopery. Thiago Silva to tam skoro koučuje a Luiz jako letošní akvizice a nejdražší stoper planety asi taky posadit nepůjde snadno ...

A ta cenovka - změň si to na 30. V celkovém pohledu jsou to drobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta dvojice je super, ale za nima by bylo v případě Marquinosova odchodu strašný prázdno. Mně ten odchod Alexe přijde jako jasně vyslaná zpráva, že Marquinos nejspíš zůstane. Kdyby byl na odchodu, tak Alexovi prodlouží smlouvu a mají s pozicí stoperský trojky vystaráno.

Ona je ta situace dost podobná tý s Varanem v Realu. Supertalent, který má před sebou v budoucnu jasný základ, ale teď prostě musí čekat a je na něm jestli bude trpělivý a zůstane nebo se nechá zlákat hracím časem jinde. Marquinos to má o to horší, že bude muset čekat o 1-2 sezony déle.

Daleko reálnější mi teda pro Barcelonu přijde ten Benatia..

Reagovat
alcantara

Ta zaloha ma desi, prijde mi to moc makke a priechodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Vždyť by se vyměnil jen Rakitič za Xaviho...

Reagovat
alcantara

Ved to je ten problem

Reagovat
Kluivert9

Ani moc ne, právě.

Reagovat
alcantara

Xavi je zula, Rakitic je makkys.

Reagovat
Kluivert9

To sice jo, ale Raktitič toho odběhá jak 2 Xavi...

Reagovat
X-bano-X

No neviem, Xavi ma pravidelne najviac odbehaných km za zápas z našich, pravidelne je to okolo 12 km.

Reagovat
blaugrana

Tak, tiež by som tam rád videl Pogbu, či JaviMara, ktorý by tam tu silu priniesol, ale Lucho to asi vidí inak. V sezóne 05/06 sa hralo v strede s Edmilsonom, Van Bommelo ma Decom a šlo to, ale toho sa asi nedočkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

A na Cukotke sme v rovnakej sezone vyhrali so zostavou Motta, Edmilson, Deco

Reagovat
smazaný uživatel

A na San Sire vyhrali so zostavou Iniesta, Edmilson, Van Bommel...

Reagovat
smazaný uživatel

taky ale tenkrát byl Edmilson hodně platnej hráč!!!

Reagovat
Ángel di María 22

Busquets - Rakitič - Iniesta. Dobrý den, kozy ven. Proč na tu obranu nevytvořit ještě větší tlak průchoďáckou zálohou

Reagovat
blaugrana

Hralo sa s Xavim-Busom-Donom a šlo to. Pri tom držaní lopty ake Barca má, by to až taký problém nemal byť. A keď ide o protiútoky, tak je úplne jedno, kto tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Tak se hrálo a nebyl to problém, když byl Xavi ve formě a plný síle, to už dávno neplatí. I tak je Xavi směrem dozadu lepší než Rakitič a ve srovnání schopností Rakitič vs Xavi se snad ani bavit nemusíme, nehledě na sehranost s kolegama v záloze. Dáš tam Rakitiče, kterej na držení míče ze Sevilly tolik zvyklej neni, poprvé hraje za velkoklub, kdo ví, jestli mu ten post vůbec bude sedět. A vy furt mluvíte o tom, že konečně potřebujete někoho silnýho a fyzickýho do zálohy a ty napíšeš, že by přišel Rakitič za Xaviho, což je asi tak míň kvalitnější, neozkoušená a svym způsobem průchodná varianta, která vás nikam dál neposune.

Reagovat
smazaný uživatel

tenkrát ty hráči, ale hráli pod trošku jinou fazonou..

Reagovat
smazaný uživatel

to máme hrát na 3 DM, nebo co? o co menší průchoďák je to s Fabregasem nebo Xavim?

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi hraje dozadu výborně, to už jste mohli zjistit dávno..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale zase je statický, Rakitič to nahradí dynamikou a to současné Barceloně chybí nejvíc

Reagovat
Ángel di María 22

Já teda nevim, co si tu od něj představujete

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, co si oněm představuješ ty? Je Rakitič dynamický, tahový záložník? Je. Je Xavi v současnosti statický a dozadu nahrávající záložník? Je. Tak kde je problém?

Reagovat
Ángel di María 22

Nikde, hraje to s nim místo Xaviho. Akorát pak nenadávejte.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi bol aj v sezone 2006-07 a 2007-08 staticky a dozadu nahravajuci. Prisiel Guardiola a hned tam lietala jedna kolmica za druhou. Ono totiz nie je len o Xavim ale i funkcnosti celeho timu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial, mas pravdu. Nahradit Xaviho len tak nepojde.

Reagovat
Kluivert9

Tak hlavně, že Xabi - Di Mária - Modrič není problém

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi je skála, Di Mária je dynamika, Modrič je pohyb a kreativita. Tam fakticky nic nechybí..

Reagovat
Kluivert9

Busquets skála, Rakitič dynamika, Iniesta kreativita... jak píšeš, nic by nechybělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, co furt melete s tou dynamikou... ale jestli má být Rakitič něco jako DiMaria nebo Vidal (u kterýho jsem ten pojem taky slyšel).. tak to jakože není no..

Reagovat
smazaný uživatel

viděls někdy Rakitiče hrát? a nebo ještě jinak - a čo si vy, vojín Kefalím predstavujete pod takým pojmom dynamika?

Reagovat
smazaný uživatel

no hádat se s tebou nebudu. ať přestoupí a řekneme si..

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš si jistej, že Rakitič má takový pressink a takovou atletičnost jako Di Mária? Rakitič se v tomhle nedá srovnávat ani s Modričem.. (kterej to pravda má taky na vysoký úrovni)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bys to poskládal ty, marty? Můžeš variantu bez i s Rakitićem. V jedné vycházej z toho, že už ho máme, byť ho nechceš. Ve druhé to napiš z dostupných hráčů úplně za sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

S Rakitičem by to muselo být 4-2-3-1, nebo alespoň nějaká jeho variace.

------------------------------Stegen---------------------------------------------

?Zabaleta? (Montoya)----Piqué (Marquinhos)----Dória (Bartra)----Alba

-----------------Busquets (Sergi)--------Iniesta(?Witsel?)------------------

Alexis(Messi)-------------Rakitič(Rafinha)-----------------Neymar(Pedro)

---------------------------------Messi (Llorente)-------------------------------

Ale stejně to je pasé, bude se hrát 4-3-3 a na postech, kde jsou otazníky se podle mě rozhodne během MS..

Reagovat
smazaný uživatel

Zabaleta už je taky docela starý kolík. Ale na dva roky by to mohla být zajímavá možnost. Ikdyž ... pokud už kupovat staršího RB, tak Juanfran ...

Doriu neznám.

Nevypadá to špatně. Akorát bych se bál, že by si Messi chodil pro balony a tím vyřadil Rakitiće ze hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově by to nejspíš nefungovalo, odchovanci jsou zvyknutí na 4-3-3.. nikdo neví, co by to udělalo s Busem. Je to prostě blbost, ale sám si chtěl, abych ti takovou sestavu napsal.. Proto píšu, že Rakitič do Barcy ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten Doria je super napad. Nechapu, ze jeste neni ve velkoklubuv Evrope.

Reagovat
smazaný uživatel

Doria je parádní, navíc to umí táhnout i sám, což je pro Piquého nejdůležitější. Spíš mě zaráží, že není na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

A dobry je, ze horsi Marquinhos je pod smlouvou u sejku, kam prisel za 30+, a Doria ma vykupku 10 mega. Ja bych si vsadil na to, ze skonci ze nekde v Portugalsku a tam si na nem pekne vydelaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda neznas toho Fernandese z CSKA? Ten by Barce nemohl delat pravonohyho Abidala?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, tehdy v Brazílii na tom nebyl tak dobře, aby šel hned do velkoklubu.. a v CSKA ho nesleduju.

Reagovat
Ángel di María 22

Co to je za srovnání?

Reagovat
Kluivert9

Úplně normální, když typologicky stejná záloha funguje jinde, proč by nemohla tady.

Reagovat
Ángel di María 22

To neni vůbec typologicky stejná záloha. U nás jsou všichni kreativní a zároveň všichni umí výborně i dozadu. To se u vás o Iniestovi ani Rakitičovi teda vážně říct nedá. Nehledě na to, že kolik toho u nás oběhá hlavně DiMa, takovej u vás neni ani jeden. Takže ne, to fakt stejný neni.

Reagovat
blaugrana

Vy ale nehráte na dominanciu na lopte omg. je jasné, že potrebujete behavejší stred, keď hráte priamočiarejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Běhavou zálohu potřebuješ i tak.. To je vidět teď se Xavim, když už nestíhá, tak nedostanete zpátky míš tak rychle jako kdysi.. Pak si vše komplikujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Pockajme na MS, kde sa Xavi ukaze pod vedenim Del Bosqueho a potom zhodnotme, ci Xavi naozaj nestiha.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to pod několikátým trenérem po sobě.. Navíc to jde pořád dolů, věk holt nezastavíš

Reagovat
smazaný uživatel

Xavimu je 34. Tam už to prostě lepší nebude. To není trenérem, ale věkem. V mých očích už je Xavi taky na odchodu. Jestli by zkousnul lavičku, tak ať sedí, ale jestli chceme dělat přestavbu a upravit koncept, tak bez Xaviho v jedné z hlavních rolí.

Reagovat
Ángel di María 22

Já mu hlavně vyvracim tu kravinu o typologicky stejný záloze, když stejná neni. A co vám stačí na váš styl a nestačí, to se uvidí. Podle mě tohle rozhodně ne a dementovalo by to myšlenky, který jste tu po prohře na Sociedadu a podob, hromadně psali.

Reagovat
smazaný uživatel

a na toho Reuse jste přišla jak mimochodem?

Reagovat
smazaný uživatel

*i zkurvený psaní

Reagovat
ADM

Pri momentálnej situácii na trhu a po tejto sezóne je jeho cena minimálne tak umocnené odmocnené 42 miliónov..

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný, jaká diskuse se tady rozjela u sestavy, která stejně takhle poskládaná nebude.

Reagovat
One-Real

Ja stejne nerozumim tomu, jestli se katalanci zbavi Sancheze.

Reagovat
teenz

Všude jinde by byl absolutní top.

Reagovat
One-Real

v kufru

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to máte úplně stejné s DiMaríou. Už byl několikrát na odchodu, ale vždy ho něco zachránilo. Posledně to byl zázrak s tím, že ho postavil Dárečkář někam, kde to nikdo nečekal.

Alexis měl velmi dobrou sezonu a za mě patřil do TOP 3 našich hráčů, ale není to odchovanec. Není to žádný velký oblíbenec davů a má hodnotu. Tudíž bude nejspíš použit jako platidlo v přebudovávání kádru. Nelíbí se mi to, ale jistou logiku to má. Otázkou je, kolik za něj kdo nabídne. Pokud přes 30, tak bych ho pustil. A podobně to asi vidí vedení. Hodně bude asi záležet na MS. Pokud by se mu tam dařilo, tak by ho to třeba ještě mohlo zachránit. Přecejenom se asi těžko prodává momentální hvězda velkého turnaje. Tak snad.

Reagovat
One-Real

25 let. Já bych se ho nevzdával, i když je to hajzl, tak hráč parádní. Akorát ho neumíte/nemůžete využít na maximum. Čistě hypoteticky. Messi za šílenou dardu (150 a vejš) pryč. Koke, Reus, ?Zaba, Doria, Rafinha, Deulofeu, Mandžukič Přestavba takřka hotová, penežně v plusu, je to nereálný, ale co bys na to řikal?

Stegen, Zaba, Pique, Doria, Alba - Bus(Masch), Koke(Rafinha) , Iniesta(Roberto?) - Alexis(Ney, Pedro), Ney (Mandžukič, Alexis) - Reus (Alexis, Deulo)

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Confidentalu jsme v jednání s Kroosem. Bože..

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc v Chelsea, Reus v Barce, Kroos v Realu ...

... zbyde na MU vůbec někdo?

Reagovat
madridcan

Kroos bolo len akesi skupinove sa dohodnutie fanusikov v anglicku, ze ide do Chelsea/United. Kludne sa moze stat, ze zalovia u nas. Inak sa riesi Strootman, ktory im naplno pomoze az na konci roka. Ale tak pred MS sa vsetky velke prestupy cakat nedaju.

Reagovat
hitZor

My chtěli Kroose? S tím otravovali jen fanoušci Utd, pokud vím.. Vždyť za posledního půl roku snad on/jeho agent/Bayern vydávali 3x prohlášení, že nikam nejde

Reagovat
One-Real

Nehledě na to, že je to blbost, to jako místo Xabiho nebo kam by ho chtěl Floro narvat?

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost to dle mně úplně není. Noviny se hemží posilami Barcelony. To Florentinovi nemůže znít nijak dobře. Je třeba nějak zareagovat.

Reagovat
One-Real

Floro bude dolovat Suaréze. Případně Vidala + levnějšího útočníka. I když se mi to nelíbí.

Reagovat
madridcan

Je to chujovina asi, ale ja by som skusil toho Lukakua. Ale Perez sa bude chciet vytasit balikom.

Reagovat
One-Real

Já to vidim stejně. Pro obranu bude největší posila, když zůstane Fabio. Do středu zálohy šahat akorát pokud kromě Casemira půjde i Kheds. V útoku bych TEORETICKY přemýšlel o jednom křídle schopném zahrát i hrot a ofenzivní posty (co ten Iturbe?). Bale náchylný ke zraněním, Jesé po tězkém zranění, Ronaldo taky nemusí odehrát vše jak jsme byli zvyklí. Na hrot teoreticky ten Mario?, Lukaku by nemusel bejt špatnej, možná ani ten Vela, ale moc ho nemám nasledovanýho. Ideálně jedno křídlo a hrot, Case s Moratou se zpětnym odkupem pryč.

Reagovat
Ángel di María 22

To křídlo schopné zahrát i hrot bude Jesé, tam bych rozhodně nikoho nekupoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Nikdo neví jak to s ním bude, kdy a v jaký formě se přesně vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

A kvuli tomu chces kupovat nekoho jako Iturbeho? A co potom s nim?

Reagovat
One-Real

Ja mam z toho Jeseho strach. I kdyz snad neopravneny. Kazdopadne skleneny Bale, starnouci Ronaldo, Jese ktery se muze vratit az o vanocich, Di Mariu na kridle chci videt co nejmene.

Reagovat
smazaný uživatel

To chapu, ale podle me je zbytecny to hrotit takhle dopredu. Kdyz uz, tak treba za rok nebo v zime, kdyby to uplne horelo. Kdyz prijde hrot, tak tam klidne muze hrat Benzema jak tehdy s Higuainem pod Mourinhem.

Reagovat
Ángel di María 22

Než se Jesé vrátí, a byl by třeba mimo najednou Bale, může na křídlo vždycky Ángelito a i ten Benz, když bude jinej kvalitní hrot ještě. Přijde mi zbytečný tam někoho kupovat, když se nám pak vrátí supertalent, kterej přesně tohle dokáže zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku? Mas ho nasledovanyho? Tady se nadava na Moratu, ze je to drevo, ale Lukaku mi teda neprijde o nic lepsi technik. A statistiky sice ma, ale to i Alvaro. A ten k tomu navic prida obrovsky nasazeni a snahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Suaréz se k vám přesně hodí. Je to světovej hráč a hajzl nonplusultra. Navíc se přesně hodí Florentinovi do jeho souhvězdí v útoku. Navíc je to jeden z hrstky světových TOP hráčů, kteří by mohli být k mání. Navíc je to další nejlepší hráč PL za minulou sezonu. Navíc je to hráč s ještě nedobytého uruguayského trhu ...

Z mýho pohledu má Suarez pro Florentnina všech 5 P. Jen houšť.

A u toho Vidala ... tam to zase spíš vidím na známějšího vy vyhypovanějšího Pogbu. Toho by určitě bral i Zizou.

Reagovat
One-Real

vyjímečně budu věřit Florovi, který ?2 dny zpět uvedl, že Aguero ( ) ani Pogba ( ) letos určitě nepřijdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Suáreze nevyloučil. To mi přijde daleko horší, než tyhle 2.

Reagovat
madridcan

Je to blbost. Vy ste uplne v prdeli a bez trofeji. Ohladom vas sa spekulacie mnozit musia, kedze kazdy vie, ze idete robit prestavbu. Nam, kedze Coentrao a Casillas podpisu, hori jedine nahrada za pripadny odchod Benzemu alebo hostovanie Moratu.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně v prdeli a bez trofejí ...

Jako byli jste 2 minuty od neúspěšný sezony a my byli jeden neuznanej gól od titulu.

Reagovat
madridcan

No pockaj a nie ste? Neidete robit prestavbu? Ved cely tento rok len odpocitavate cas do leta a k nakupom. No a vyhrali ste nakoniec titul? Nie. Mame Ligu Majstrov? Ano. S troskou nadsazky sme v lige bojovali az do uplneho konca. Skoda, ze sa Carlo definitivne posral vo Vigu. Ostatne dve trofeje mame. Tento tim velmi doplnovat nemusi s vynimkou toho utocnika, kde nas tlaci topanka. Netreba zabudat, ze sa vrati Jese a Bale bude mat s Realom celu pripravu, takze ta zaspatost zo zaciatku ligy sa ocakavat neda.

Reagovat
smazaný uživatel

No byla by to strašná hloupost. Na Xabiho místě je podle mě moc měkký. A na ty další 2 místa zas moc statický.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to davalo smysl, kdyby tam byl misto Di Marii tvrdak jako Vidal, kterej by to pred nim odbranil a Kroos by pred stoperama hral ulohu Pirla. Coz by slo, protoze Kroos je, ciste co se rozehravky tyce, asi jedinej, kdo by dokazal Xabiho nahradit. Ale my tam nemame nikoho jako Vidala a navic tam porad ceka Illarra, kterej se porad muze zvednout. Ale ciste teoreticky porad radsi Kroos nez treba trpaslik Verratti.

Reagovat
Ángel di María 22

To bude takovejch kravin ještě Osobně si myslim, že k nám přijde 1 hráč a to hrot a nikdo jinej a ani ten hrot nebude za žádnou dardu. Rok po Baleovi a hlavně po úspěšný sezóně, kde jsme vyhráli 2 z 3 hlavních trofejí a především už konečně tu LM, se nebude bláznit, ať už si Barcelona kupuje koho chce... Takže bych to tipnul, jako velmi "nudný" přestupový období z naší strany - za což budu jedině rád.

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=w--EwNFYafo

Tento vam postavi zostavu Cules...Messiho da stavat lego, Ksavi do brany, Pikve vyjebany, behaju jak kraby, nechape ako to, ze Barca dakedy vyhrala zapas a do utoku Dominic Leto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je moc

Reagovat
el Principito

hmmm ... to je zajímavý - Fàbregas for Barcelona in Feb-Mar-April-May in 3 seasons: scored 5 goals in 62 matches and in 74% of them didn't assist or score

Reagovat
Dr. Admess

K tomu Reusovi.

Nechce se mi věřit, že by měl výkupku 35 mega. Vždyť to už by hodili na stůl BVB nabídku na něj snad všechny TOP týmy z Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

jakoby výkupka byla všechno.. navíc.. ono to asi nebude zas tak jistý s ní..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to už psaný výš. Ta výkupka platí až od příštího léta.

Reagovat
Ángel di María 22

A hlavně mám pocit, že s tim chce BVB něco dělat. Předělat smlouvu, nabídnout mu vyšší plat a zvednout výkupku nebo jí uplně zrušit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to by bylo logický, protože jinak bude za rok na roztrhání.

Reagovat
garruklol

Ví se, proč je ta výkupka až od příštího léta? Mně to přijde jako strašně nelogickej nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/Atleti/status/474879535939588096

Siqueira ofiko. Zajímavý, takže Felipe fakt na odchodu?

Reagovat
smazaný uživatel

* Filipe

Ja myslim, ze jo. Za prve Chelsea a Mourinho s tim svym stylem vyberu nema jiny moznosti a za druhe tihle Atleti kolem 30 letos dosahli vrcholu a po vyhre Copy a letosni ligy uz se nemaji kam posunout. Bylo by to logicky, kdyby po tech 4 sezonach odesel jinam.

Reagovat
Kluivert9

Tak Rakitič údajně 15 mega + 5 mega bonusy

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic is already Barca player. Only lack the signature to make it official. The Blaugrana club has reached an agreement with Sevilla to pay 18 million and the player signed for 3 seasons

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Thiago Alcântara a Martinez mali aku sezonu? V TOP forme by to dokazali potiahnut v zaklade?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby byli zdraví a bylo to na mě, tak jsou oba v základu. minimálně Martinez by to měl mít jasně pojištěný - skvělý hráč..

Reagovat
Mishko

Ribéry out... tak nech to este kvoli zraneniu nestihnu Costa, Ronaldo a Suarez a kludne to mozu premenovat na World cup bez world stars

Reagovat
Kuba94

doufám že David de Gea jasná jednička na GK !!! jinak se těším ještě na Matu,taky by měl mít jistý základ !!! přeci jenom jako většina týmu s hráči MU mají šance na úspěch !!!

Reagovat
Counter

Mata v základu určitě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Španělsko

2. Nizozemsko

3. Chile

4. Austrálie

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

500. Pro znovu silnou Barcu

Reagovat
T..oo..M

Vyhrát skupinu, vyhnout se Brazíli, a pak hezky zápas po zápasu až do finalé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele