Představení účastníků MS - Německo

10.06.2014, 19:06
Profily, historie
Zaujalo nás
Na závěr skupiny G dojde na jednoho z největších favoritů na celkové prvenství, kterým je po další suverénní kvalifikační jízdě bezpochyby Německo. Na předchozích velkých akcích skončili svěřenci Joachima Löwa vždy pod vrcholem, což by nyní rádi změnili. Podaří se konečně Nationalelf naplno využít potenciál?

Historie

Německo je, co se týče úspěchů na velkých fotbalových akcích, nejúspěšnější evropskou zemí. Fotbal se k našim západním sousedům dostal na konci 19. století a v roce 1900 byl založen tamní svaz. První velkou medaili získalo Německo na světovém šampionátu v roce 1934, kdy v boji o třetí místo porazilo Rakousko. Na dalším MS ale přišlo kruté vystřízlivění, protože mužstvo se s ním loučilo již po prvním kole prohrou 2:4 se Švýcarskem. V roce 1954 dosáhlo Německo prvního velkého vítězství. Mistrovství světa se tentokráte konalo ve Švýcarsku a hráči si po jeho finále pověsili na krk zlaté medaile. V závěrečném utkání se střetli s Maďarskem, s nímž v základní skupině prohráli ostudně 3:8. Jenomže finále již bylo o něčem jiném. Němci sice prohrávali 0:2, ale svou buldočí vůlí dokázali otočit na konečných 3:2. Vítězství bylo o to cennější, že země byla v této době po 2. světové válce v těžké ekonomické a hospodářské situaci.

V roce 1963 byla v Kolíně založená fotbalová akademie, jež dále produkovala velké procento reprezentantů. Své postavení ve světě kopané pak Němci potvrdili o tři roky později. Tehdy skončili na MS po prohře s domácími Angličany druzí. O finálovém duelu se však ještě dodnes vedou spory. V normální hrací době totiž skončilo utkání 2:2 a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se trefil Geoff Hurst, jenomže do dnešního dne není nikdo se stoprocentní jistotou schopen říci, zda byl míč za brankovou čarou. Míč se od břevna odrazil dolů a pak zpět do pole. Nicméně branka platila a Angličané své vítězství ještě v poslední minutě pojistili, když Hurst završil hattrick.

Na další schůzce světové elity skončilo Německo v semifinále, ale v následujících letech nastaly medailové žně. V roce 1972 se poprvé zúčastnilo ME a okamžitě se stalo mistrem starého kontinentu. Zlaté medaile pak získalo i o dva roky později, kdy triumfovalo na domácím světovém šampionátu. Zvláště českoslovenští fanoušci si pamatují osud Německa na ME 1976. V Bělehradě tenkrát prohrálo ve finále na pokutové kopy právě s Československem. Němci si ale spravili chuť čtyři roky poté, když v boji o titul mistra Evropy přehráli Belgii 2:1. V následujících letech přišel ústup ze slávy.

Vše se ale změnilo nástupem Franze Beckenbauera na trenérský post. Dnes již pouze čestný prezident Bayernu Mnichov totiž v Itálii dovedl tým k historicky třetímu a zatím poslednímu titulu mistrů světa. V roce 1992 následovalo další prohrané finále, tentokráte se jednalo o ME a katem německých nadějí se stalo Dánsko. Zatím poslední velké zlato přivezla středoevropská velmoc v roce 1996, kdy se v Anglii stala mistrem Evropy. V těchto letech odjížděli Němci na turnaje v roli jednoho z favoritů celé akce. To se však na začátku nového milénia změnilo. Německému týmu to ale příliš nevadilo a na MS 2002 se k velkému překvapení dostal až do finále, kde ho následně pohřbil nezastavitelný Ronaldo.

S Rudim Völlerem na trenérské židli Němci vybouchli na ME v Portugalsku, v základní skupině nedokázali porazit Lotyšsko a v posledním zápase prohráli i s rezervní sestavou české reprezentace. Výsledkem bylo vyřazení již ve skupině a nástup Jürgena Klinsmanna. Toho čekal těžký úkol - na domácím MS vrátit tým mezi světovou elitu. A podařilo se, Německo smolně vypadlo v semifinále s Itálií, o několik dnů později následovala alespoň bronzová náplast. "Návrat krále" měl být dokonán před čtyřmi lety, nad síly nového Löwova výběru ale bylo ve finále ME nezastavitelné Španělsko. Ten samý protivník potom vystavil Nationalelf důraznou stopku i na šampionátu v Jihoafrické republice, odkud si Německo nakonec po zdolání Uruguaye, odvezlo stejně jako z domácího mistrovství světa bronzové placky.

Také před dvěma lety na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině patřilo Německo k jednomu z hlavních aspirantů na celkový triumf a po jasném postupu ze skupiny s Portugalskem, Nizozemskem a Dánskem se tento fakt jen potvrdil. Ve čtvrtfinále si náš západní soused bez větších problémů poradil s nevyzpytatelnými Řeky a rázem se mohl těšit na další z nekonečné řady soubojů s Itálií. Ten nakonec možná trochu překvapivě, zásluhou Maria Balotelliho, ovládl právě celek z Apeninského poloostrova, který však následně ve finále naprosto jasně podlehl Španělsku.

Kvalifikace

Německo, podobně jako tomu bylo zvykem u předchozích kvalifikací na velké evropské turnaje, naprosto jasně ovládlo svoji skupinu a s předstihem si zajistilo účast na brazilském Mundialu. Němci vstoupili do kvalifikačních bojů povinným vítězstvím nad Faerskými ostrovy, rozhodující pro konečný vývoj skupiny C se však ukázaly nadcházející venkovní úspěchy na hřišti Rakouska a Irska. Následovala neuvěřitelná remíza (4:4) se Švédskem, kde Nationalelf promrhala již čtyřbrankový náskok! Úvodní várku zápasů potom v březnu loňského roku doplnila výhra v Kazachstánu.

Odvetné zápasy začala družina Joachima Löwa snad ještě suverénněji a po výhrách nad Kazachstánem a Rakouskem, které doplnil tříbodový import z Faerských ostrovů, začalo být jasné, že i do třetice Německo ovládne svoji kvalifikační skupinu. To se ostatně jenom potvrdilo ve zbývajících duelech a Německo tak potřetí za sebou prošlo kvalifikaci bez porážky!

Na koho se zaměřit: Mesut Özil

Původně jsem zde plánoval uvést Marca Reuse, který měl být, po skvělé sezóně v Borussii Dortmund, hlavní útočnou zbraní Nationalelf, ovšem kvůli zranění kotníku se na závěrečný turnaj nakonec vůbec nepodívá a o to větší tíha odpovědnosti bude ležet právě na bedrech Mesuta Özila. Ten za sebou nemá po přestupu do Arsenalu úplně povedenou sezónu, přesto je to právě on, kdo je dlouhodobě pro německou reprezentaci nepostradatelným hráčem. To ostatně ukázal i v kvalifikaci, kdy za úvodní čtyři zápasy zaznamenal pět branek, nakonec jich stihl rovnou osm. Prokáže svoji důležitost i na šampionátu?

Mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku ještě strávil jen v roli pouhého diváka, ostatně po nezbytném rozkoukávání v novém působišti (během zimní přestávky přesídlil více na sever a Gelsenkirchen vyměnil za brémský Werder) a v pouhých devatenácti letech snad ani jiné ambice mít nemohl. To se však velmi rychle změnilo, hned následující sezónu Mesut konečně mohl naplno rozvinout svůj potenciál, ovšem ani jeho bohatý příspěvek (tři branky a patnáct asistencí) nic na konečné desáté příčce pro Brémy nezměnil.

Už během sezóny nicméně gelsenkirchenský rodák zaznamenal další výrazný milník - přátelské utkání s Norskem (mimochodem prohrané), se stalo jeho reprezentačním debutem! To snad jenom pro připomenutí, že se s ním do budoucna počítá (jistou roli hrálo dozajista i to, že kreativní záložník má jako valná část německých přistěhovalců předky z Turecka). Jinak ho ale Joachim Löw nechal ještě dokončit sezónu v U21, na jejímž konci stál po vítězném utkání nad Anglií titul ME (ten přidal k DFB-Pokalu), k němuž Mesut "přispěl" krásným gólem ze standardky, navrch ještě přihodil dvě asistence a měl tak lví podíl na konečném debaklu 4:0.

Během dalšího ročníku, po odchodu Diega, už zůstávala veškerá odpovědnost za výkony Werderu na něm a nutno dodat, že Özil si s tím poradil nadmíru dobře. To hlavně díky němu (a střeleckým dovednostem Claudia Pizarra) se přístavní celek prozatím naposledy probojoval do pohárové Evropy. To už však začínalo být šikovnému tvůrci hry na severu Německa těsno, vše ještě vyvrcholilo po mistrovství světa v JAR, kde se Nationalelf, včetně Özila, předvedla ve skvělém světle a nakonec brala bronzové medaile (Mesut na sebe upozornil především výstavní trefou do sítě Ghany).

Přední evropské kluby se tak začaly předhánět s nabídkami, až zvítězila ta madridská, a Mesut Özil se stěhoval do Realu. Zde na sebe hned od počátku upozorňoval přesvědčivými výkony, jež sice měly v úvodu nadcházející sezóny poněkud sestupnou tendenci, nakonec ale právě i díky zlepšení ze strany německého středopolaře mohl Bílý balet slavit po třech letech zisk mistrovského titulu a na poli LM se znovu prodral až do semifinále.

Během té doby se navíc Özil vyprofiloval v nedílnou složku německé reprezentace, bez níž si Joachim Löw již nedokáže svou základní jedenáctku představit. Jeho největší předností je tvorba hry, výtečná levačka, kterou dokáže vysílat na soupeřovu svatyni smrtící projektily nebo spoluhráčům perfektně načasované přihrávky za obranu. Pro svoji kreativitu a schopnost tvořit hru bývá často přirovnáván ke svému předchůdci v Realu Zinédinu Zidanovi.

Jeho kariéru v madridském celku však nenapodobí, protože, jak už bylo zmíněno, před uplynulou sezónou za astronomickou částku 50 milionů eur přesídlil do Londýna, kde obléká dres Arsenalu. Za ten sice neodehrál nikterak oslnivou sezónu, ale jeho čas s jistotou ještě přijde.

Trenér: Joachim Löw

Prakticky ihned potom, co Německo na domácím světovém šampionátu v roce 2006 dokázalo pod vedením Jürgena Klinsmanna překvapit nejednoho odborníka a nakonec bralo bronzové medaile, přišel pro většinu zainteresovaných šok - bývalý reprezentační kanonýr svoji misi ukončil a na jeho místo přešel dosavadní asistent Joachim Löw. Leckdo nad tímto rozhodnutím kroutil hlavou, sám Löw měl ale to nejlepší možné doporučení: "Vždy pro mě byl více, než jenom pouhý asistent," usnadnil staršímu kolegovi práci ostřílený veterán.

Joachim Löw za sebou jako hráč nemá bůhvíjak úchvatnou kariéru. Začal ve Freiburgu, ten za krátko vyměnil za Stuttgart a později se ukázal také v Eintrachtu Frankfurt, Karlsruhe, až se potřetí ve svojí kariéře představil v Bádensku. Následovala také angažmá ve Švýcarsku, na jejichž konci už se pomalu ale jistě Joachim převtěloval do trenérské role. Ta ho hned záhy zanesla opět do osudového města, kde vydržel na klubové scéně nejdéle (2 roky).

Krátce potom odešel hledat štěstí do Turecka, kde se mu stal domovem místní velkoklub Fenerbahce, ani tady mu ovšem pšenka příliš nekvetla. Nastalo další stěhování, teď už ale nastal čas na návrat "domů", také v Karlsruhe však nezanechal Löw dobrou pověst (dokonce se mu povedlo klub poslat do třetí ligy!). Přes odbočku do Turecka pak přišla nabídka (dost možná osudová) od Innsbrucku, se kterým dokázal takticky skvěle připravený kouč opanovat rakouskou Bundesligu. Toho si všimla Austria, přes kterou poté vedlo laso až k reprezentaci...

Löw ihned po nástupu k německé reprezentaci ukázal, že je tím pravým mužem. Německo se vedle pořádajících států, Rakouska a Švýcarska, stalo první zemí s jistou účastí na šampionátu a dojem si lehce pokazilo až v závěru, když přišlo o první místo ve skupině. Na samotném turnaji Němci zase navázali na prvotní bezproblémovou jízdu kvalifikací, když se dostali až do finále, další boj o světový šampionát, turnaj samotný (bronzové medaile) a kvalifikace na blížící se ME proběhla také úspěšně. Na samotném turnaji sice Němci vypadli v semifinále s Itálií, což bylo Löwovi několikrát předhazováno, ovšem po další suverénní kvalifikační jízdě na MS kritika znovu utichla. Bezejmenný muž na lavičce slovutné Nationalelf tedy nepropadl, naopak velmi příjemně překvapil a dokonce celé Německo přesvědčil o svých schopnostech.

Přednosti

Sehranost, kompaktnost a dlouhodobě zažitý systém hry. To by měly být hlavní přednosti současné německé reprezentace, která hlavně směrem dopředu, po zranění Marca Reuse, vsadí na klasický a úspěšný styl z předchozích let. To už však nebude platit směrem dozadu.

Tak jako je pod vedením Joachima Löwa zvykem by se měla Nationalelf opírat o rychlé kontry a skvěle takticky propracovaný systém hry, na čemž si rodák ze Stuttgartu skutečně libuje. Pokud se potvrdí prognózy, které uvádějí, že se na hrotu ukáže Mesut Özil, bude důraz na protiútoky z německého pohledu o to větší. Spíše však dojde na to, že se na špici postaví Miroslav Klose, jenž i ve svých 36 letech prokazuje neutuchající střelecký apetit.

Slabiny

Obrana. Ani tolik nejde o dvojici stoperů, která by si naopak měla plně vyhovět, ale spíše o kraje, kde na obou stranách pravděpodobně nastoupí kovaní střední obránci Boateng a Höwedes, kteří spolu mimochodem uprostřed defenzivy nastupovali za mládežnické reprezentace. Na první pohled by to mělo být pro obranu plus, ovšem horší už to může být směrem dopředu, kde jistojistě nebude taková podpora, jaká by třeba přicházela od Lahma se Schmelzerem. Na druhou stranu oba výše zmínění již ukázali, že si s těmito posty dokáží poradit a moc dalších variant ani Löw popravdě k dispozici nemá.

Dalším otazníkem je střed pole, kde minimálně pro úvodní duel s Portugalskem nastoupí Philipp Lahm a Sami Khedira. Prvně jmenovaný byl na tento post přeškolen až během letošní sezóny, kdy sice ukázal, že mu pozice ve středu pole rozhodně není cizí, přesto se však cítí o poznání jistěji u postranní čáry. Khedira se pak teprve nedávno vrátil po dlouhodobém zranění a jeho forma je ještě větší otázkou...

Předpokládaná sestava

Manuel Neuer - Jérôme Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes - Philipp Lahm, Sami Khedira (Bastian Schweinsteiger) - Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski - Miroslav Klose

Program zápasů - skupina G

16.06.2014
18:00
Německo
4:0
Portugalsko
Salvador
21.06.2014
21:00
Německo
2:2
Ghana
Fortaleza
26.06.2014
18:00
USA
0:1
Německo
Recife

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Manuel Neuer
27.03.1986
Bayern Mnichov
Roman Weidenfeller
06.08.1980
Borussia Dortmund
Ron-Robert Zieler
12.02.1989
Hannover 96
Obránci
Datum nar.
Klub
Jérôme Boateng
03.09.1988
Bayern Mnichov
Erik Durm
12.05.1992
Borussia Dortmund
Matthias Ginter
19.01.1994
SC Freiburg
Kevin Großkreutz
19.07.1988
Borussia Dortmund
Benedikt Höwedes
29.02.1988
Schalke 04
Mats Hummels
16.12.1988
Borussia Dortmund
Philipp Lahm
11.11.1983
Bayern Mnichov
Per Mertesacker
29.09.1984
Arsenal FC
Shkodran Mustafi
17.04.1992
UC Sampdoria
Záložníci
Datum nar.
Klub
Julian Draxler
20.09.1993
Schalke 04
Mario Götze
03.06.1992
Bayern Mnichov
Sami Khedira
04.04.1987
Real Madrid
Christoph Kramer
19.02.1991
Mönchengladbach
Toni Kroos
04.01.1990
Bayern Mnichov
Mesut Özil
15.10.1988
Arsenal FC
Bastian Schweinsteiger
01.08.1984
Bayern Mnichov
Útočníci
Datum nar.
Klub
Miroslav Klose
09.06.1978
SS Lazio
Thomas Müller
13.09.1989
Bayern Mnichov
Lukas Podolski
04.06.1985
Arsenal FC
André Schürrle
06.11.1990
Chelsea FC

Autor: Jiří Vojík

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Francie
08.06.2014, 22:08
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (367)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta fotka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Liquid

tipuji je na zlato, ale Reus bude chybět

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Boateng v základu je hodně špatnej vtip.

Reagovat
db18

to řikej Löwovi

Reagovat
smazaný uživatel

měl jet Goretzka..

Reagovat
jv

Ten má ještě moře času.

Reagovat
jv

On ale za reprezentaci hraje na beku výborně, navíc ho hrál i za HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Německo

2. Portugalsko

3. Ghana

4. USA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to ko*ot no :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád lepší český, než polský

Reagovat
Ligter

Fakt je to tak vtipné?

Reagovat
smazaný uživatel

než jsem si uvědomil, že píše pořadí skupiny a ne celého MS, tak bylo pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Zkouškový.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť 4 z jedné skupiny nemůžou postoupit ne?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Navodar

vy ste sa nasli

Reagovat
smazaný uživatel

epic win

Reagovat
smazaný uživatel

rychlejsie pises ako rozmyslas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

co o to, že ty..ale že se toho chytli i ostatní

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď už je no..

Reagovat
Ligter

Už by to mohli konečně mohli dát.

Reagovat
db18

Portugalsko

USA

Německo

Ghana

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Takový pesimismus...

Reagovat
smazaný uživatel

marodka je bude bohužel stát titul, zvlášť s tím troubou na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

potřebuji se zeptat na něco tak kdo ví at odpoví bude jozy altidore hrát i další sezonu za sundrland

Reagovat
tulen

to nikto nevie teraz ... čo ja viem, tak nikto extra vážny sa o neho nezaujíma, po MS to bude jasnejšie

Reagovat
smazaný uživatel

ked vidim na tu zostavu tak je to vtipne

Reagovat
miky10

Jestli fakt budou hrát v týhle sestavě, tak ať radši vypadnou ve skupině.

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Kto chce tipovat na MS14, snazte sa to drzat len v ramci EF (tu to mozete rozsirit aj do inych sekcii), tak sa regnite na tomto webe: http://www.kicktipp.com

1) po regnuti sem: http://www.kicktipp.com/eurofotbal/

2) dejte "Become a member"

3) Tipuje sa v odkaze Placing tips

4) tipuje sa len na vysledok, nie presne skore, tj. tipy 1, 0, 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se v tom mám vyznat?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré, přepnul jsem si to do angličtiny.

Reagovat
madridcan

Ma diplom a uz machruje

Reagovat
smazaný uživatel

Buď Nemecko, alebo Francúzsko vyhrajú turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

proč

Reagovat
eibe

protože porazí ve finále soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

nevadilo by mi

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzi

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

francouzi

Reagovat
Manik...

Ta sestava je strašná

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná? Strašně silná jsi myslel, ne?

Reagovat
Manik...

Vůbec ne. Je hrozně divná . Naopak jim v této sestavě vůbec nevěřím...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejvetsi sympataci turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vlastenec jim nemám právo fandit a říkejte si co chcete, veškerá vaše kritika je mi jedno, ale Němcům fakt fandit nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

co si to vůbec dovoluješ, jak si to představuješ? fandit Němcům budeš a basta, jinak pujdeš k Turkovi!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Mě vždycky fascinuje, když někdo bere nefandění Němcům jako nějakou formu odporu proti náckům.

Reagovat
JeséRodriguez

něco podobnýho funguje i s Ruskem

Reagovat
smazaný uživatel

vlastenec a budeš fandiť talianom?

Reagovat
smazaný uživatel

S jejich pýchou a historií si to určitě nezaslouží. Nechtěl bych vidět toho odporného gestapáka švajnštajgra s trofejí

Reagovat
smazaný uživatel

Admin mi psal, že jestli se neodloguješ do 5-ti minut, budeš popraven.

Reagovat
smazaný uživatel

Ciste pro zajimavost, jak muze byt Schweinsteiger getsapak, kdyz gestapo uz neexistuje?

Reagovat
Atlético de Madrid

Trošku OT, ale Němců se to ale týká nejvíc. Některý absolutní rekordy MS, který můžou bejt pokořený.

Nejvíce gólů: Ronaldo (15) - Klose (14)

Nejvíce asistencí: Maradona (9) - Schweinsteiger (6)

Nejvíce zápasů: Matthäus (25) - Klose (19)

Nejvíce žlutých karet: Cafu (6) - Mascherano (4), Márquez (3)

Nejvíce červených karet: Zidane, Song (2) - Márquez, De Rossi, Behrami, Suárez, Rooney, Lodeiro, Gyan (1)

Nejvíce turnajů jako kapitán: Márquez (4)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alex alebo Rigobert Song?

Reagovat
Atlético de Madrid

Rigobert

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě největší simulace - Rivaldo

Reagovat
Billy McClane

Neymar ho tento rok prekona

Reagovat
smazaný uživatel

karty můžou v klidu padnout. a pak uvidíme co ten Klose ..

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Hezký dík

Reagovat
smazaný uživatel

kolik má asistencí messi?

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Neuer, Adler, Stegen Obránci Lahm, Mertesacker, Jansen, Schmelzer, Grosskreutz, Höwedes, Hummels, Boateng Záložníci Gündogan, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Schürrle, Müller, Kroos, Götze Útočníci Podolski, Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

To má byt co?

Reagovat
smazaný uživatel

To má být jak by to mohlo být jinak - čistě hypoteticky

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ten Jansen je uplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Může být, na lavičce by neškodil

Reagovat
bayern987

Chybí Klose takže ani nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Klose, skvělý fotbalista, ale už to má za sebou. Uvědom si, že rekord Ronalda asi překoná, ale za cenu toho, že na něho bude makat celý tým

Reagovat
bayern987

blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

bez reuse bohužel nazaznamenaj úspěch a Klosemu už taky ujel vlak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevíte někdo, v kolik hodin našeho času začíná dneska v noci přátelák Portugalsko - Irsko, celou dobu všude bylo, že v 1:00 a teď na livesportu skočilo, že 1:45, přitom všude jinde je ten čas stejný...

Reagovat
Billy McClane

Je to tak, posunulo sa to na 1:45. Sa mi to bude kryt s basketom

Reagovat
smazaný uživatel

A nevíš, z jakého důvodu?

Reagovat
Billy McClane

Neviem. Ja som to mal naplanovane, ze o jednej Portugalsko a hned po futbale o tretej Miami a zrazu vidim, ze na livesporte je zmena. Tak som skocil pozriet na stranku metlife stadium a tam som nasiel len toto.

http://www.metlifestadium.com/event/2014/06/10/metlife-stadium/portugal-vs.-ireland

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ok, díky. Zajímalo by mě, jak to bude řešit Nova Sport, která má v programu fotbal i basket, protože finále NBA určitě čekat na přátelák ve fotbale nebude...

Reagovat
Billy McClane

Myslim ze oni su schopni pustit to zo zaznamu az po tom futbale.

Reagovat
Kovi81

Tak uz konecne titul urvete, i kdyz jim ted verim nejmin za hodne dlouhou dobu

Reagovat
tomasinho

A právě proto vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

poslední tři turnaje hráli vždycky nejhezčí fotbal a skončili těsně pod vrcholem, tak třeba ted budou hrát hnusně a ten titul uhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě zase skončí pod vrcholem.

Reagovat
smazaný uživatel

Schweini ma sediet a Lahm v zalohe zaklad? no fuj teda

Reagovat
tomasinho

Zranění

Reagovat
Counter

To máš spíš možnou sestavu na první kolo, ne na celé MS.

Reagovat
jv

Tak tak. Pokud bude Schweiny zdravý, hraje základ.

Reagovat
smazaný uživatel

http://sport.aktualne.cz/ve-fotbale-vzdy-vyhraji-nemci-ukazala-unikatni-studie/r~i:article:665865/

trošku starší článek, ale podle mě o leččem vypovídá, dneska jsem na něj narazil

Reagovat
smazaný uživatel

Celkový vítěz.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to každého věc, ale moc nechápu toho, kdo fandí nebo přeje Němcům...tomu se říká teda vlastenectví

Reagovat
smazaný uživatel

A komu má teda vlastenec přát, když z našich tam bude akorát Bosák a Čapek?

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, že to je každýho věc, ale zrovna fandit Němcům

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Hitler jim sice posral pověst na sto let dopředu, ale fotbalově je to parádní země. A i jinak, je to ideál ke kterému bychom se jako stát měli snažit přiblížit.

Reagovat
bayern987

Reagovat
clinger

Fotbalové jo,ale jen by me zajímalo jak by na tom byla jejich repre bez Turku,poláků atd.tohle prostě nesnasim jak se dneska z repre pomalu stává klubová soutěž kde už se da národnost obejit a prtupuje se tam jak se komu libi

Reagovat
bayern987

Ty si tipec to snad není možné

Reagovat
bayern987

Tupec *

Reagovat
smazaný uživatel

Jak asi by na tom byla? Pak by museli ti Němci na sobě makat tolik co Poláci a Turci, aby byli stejně dobří a nebo lepší. Doufám že tady nevyčítáš přistěhovacům že se snaží být co nejprospěšnější? Páč takhle to vypadá, že máš radši nemakačenky bez životního cíle.

Reagovat
bayern987

Reagovat
fenixLFC

radsej usilovných pristahovalcov nez mampicistickych miestnych

Reagovat
smazaný uživatel

Omyl, tohle jsou hráči, kteří žijí v Německu odmalička, mluví perfektně německy, znají tamní kulturu, v té zemi vyrostli. Žaludek se mi zvedá spíš z žoldáka Costy, který nastoupil za Brazílii a necelý rok potom za Španělsko . To je k smíchu, ne přistěhovalci a emigranti.

Reagovat
Rišan

Aspoň jeden rozumnej člověk!

Reagovat
Rišan

Náhodou v německém repre je ještě většina etnických Němců - nemusím snad připomínat "černou" Francii, Belgii, Holandsko a další. A co je to za Itala pošuk Balotelli nebo Švéda Ibrahimovič.. Možná po tomto importu budeme muset sáhnout i my. Jinak je tamní očekávání od německého týmu až příliš veliké a obávám se, že v brazilských podmínkách může být zklamáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten import do Švýcarska, Německa, Francie atd. má důvod. Rodiny si polepší, je tam mnohem lepší úroveň života, pro samotné hráče lepší tréninkové podmínky. Co prosím tě může nabídnout Česká republika stěhují se sem jen cikáni a ti sice hezky zpívají, ale jinak nejsou moc použitelní ...

Reagovat
frankiefcb

Kdyby cikáni měli nějakou morálku, tak jsou z nich fantastičtí hráči. Jsou to hrozní labilové bez píle, takže ten talent, který v nich je mnohdy šílený promrhají.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají vůli makat a bez toho se to daleko dotáhnout nedá. Posbírají v šatně co se dá a konec

Reagovat
frankiefcb

Bohužel ne. Jsou skvělí po individuální stránce. Hodně cikánů má talent na rozdávání. Věř mi pískal jsem turnaje, kde hráli cikáni, hrál jsem na trunajích proti cikánům. Skvělí technicky, ale když se prohrává, tak se jako správní labilové sesypou a není nikdo, kdo by je srovnal.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako je spousta "českých" "bílých" kluků, co taky promrhaj talent kvůli labilitě/laxnosti/čemukoli.

Reagovat
frankiefcb

Tak čeští kluci to často promrhaj v chlastu a to, že se zajímají o baby. Ale třeba na hřišti se Ti tak nesesypou. CIkáni obecně neposlouchají, často chtějí vzít na sebe a nemají v sobě tu píli. Je to škoda no. Tlenty mezi nimi jsou. Chtěla by to nějakou cikánskou autoritu, která by je dokázala vycepovat a za kterou by šli, ale těch je málo. Halvně teda v tom fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

A cikani nechalastaj a baby je nezajímaj? Nechci, aby to vyznělo útočně, ale víš co myslim. Ale je pravda, že cikani se zkratka neprosazují a je to i díky jejich "kolektivní mentalitě". Žijou hlavně se svýma a nelze se tomu vlastně divit. Ostatní je dost neberou a oni neberou ostatní. Perpetuum mobile, zamotaný kruh.

Reagovat
smazaný uživatel

OMG raději se jim přibliž sám. Nesnáším ten jejich eurodebilismus a amerikanistické vlezdoprdelkovství... Merkelovou do plynu tu starou rašpli. Skopčákům přeju obrovský fail už ve skupině!!!

Reagovat
Pigeon

Wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no. Doufám, že na turnaji vyhoří Anglie s Francíí, protože nás před Mnichovskou dohodou zranili, USA za ty zvěrstva co provedli Japoncům taky, snad dojde i na Švýcarsko, který nechce vstoupit do EU, na Španěli a Portugalce, kteří naší Unii táhnou dolů, nepřeju ani Íráncům protože to sou teroristi, z Australanů taky nejde nic dobrýho, protože to jsou potomci zločinců a taková Brazílie snad taky vyhoří, protože nebejt nich, tak jsme zlatí.

Reagovat
smazaný uživatel

" snad dojde i na Švýcarsko, který nechce vstoupit do EU"

WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

To, že Švýcarsko nechce vstoupit do EU je mi fakt jedno , ale rozhodně Švýcaři než Němci

Reagovat
smazaný uživatel

co bys vytáhl na Slováky? Já asi ty jejich kokotský diskutéry na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Většina Brazilců jsou potomci znásilněnejch černejch otrokyň, takový bastardstvo vůbec na MS nemá co dělat a už vůbec ho nemá co pořádat.

Reagovat
fenixLFC

a na rusov zabudnes

Reagovat
smazaný uživatel

Historie odsoudí všecky.

Reagovat
clinger

Trapny.jako aby cech fandil nemcum

Reagovat
bayern987

Co to meleš za hovna?

Reagovat
arsavin

Reagovat
TheAdy

když tam cz neni

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, trapas jak svině. Prochcaná postýlka ve školce je proti tomu úžasnej zážitek kterej chceš.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

cool

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušit celou EU ze které stejně vyteží svoje jenom USA... btw pro ně výhodná strategická pozice do budoucna proti Rusku. Jen je škoda, že náš tupý národ skáče jak USA a Brusel pískají,,,, Až budem znovu ve světové válce a všichni lidé budou otroci ve vojenském státě tak si na me vzpomenete

Reagovat
Talker

Zajímalo by mě, proč ne Němcům?

Reagovat
clinger

Ze by historie.pochybuju ze jim přejí např. Polaci či francouzi.u nás se na historii rado zapomina.neříkám ze je máme nenávidět ale zrovna fandit,to fakt ne.druhy důvod,ze je to spis směska Evropy ten jejich výběr a to u reprezentaci nesnasim

Reagovat
smazaný uživatel

Poláci jim určitě nefandí. Ti fandí Rusku

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Oni taky všichni češi nefandí Německu, z EF tak jedna setina lidí..

Reagovat
bayern987

Třeba já, ale co tak slyším sice jim nefandí ale hodně lidí je tipů je na titul.

Reagovat
Talker

To nám žádná evropská repre nezůstane, když budeme vyčítat něco z historie - za těch (dejme tomu) 1500 let vývoje nás museli nasrat snad všichni Evropani.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, protože Česká Republika vznikla okolo roku 500 :)

Reagovat
kiciN

seš mimo, Poláci fandi Němcům hodně

Reagovat
db18

bla bla... nikoho nezajímáš

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nezajímá tvůj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč bychom jim nemohli fandit. Německo je jeden z našich největších partnerů, po tisíc let žila na velké části našeho početná německá menšina (v těch oblastech většina), díky které ty oblasti prosperovaly a odsun byl jednou z největších chyb českého národa. Kromě 2. světové války nás na rozdíl od Rakušanů nikdy neutlačovali. Velká část mých předků jsou Němci, to bych je měl zapřít? Přirozeně tedy přeji po našich vždy Němcům.

Reagovat
clinger

Kromě 2.světové války prej.to říkás jak kdyby t byla jen maličkost.ta věčná touha němců ovládnout celou Evropu je zde furt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to běž honem obsadit pohraniční bunkry, než to udělají Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
db18

pozdě

Reagovat
TheAdy

Reagovat
OVi.77

Reagovat
Infi

Reagovat
frankiefcb

Ty jo si mi připomněl. Skvělou píseň od Taxmenů. https://www.youtube.com/watch?v=HB6MdPGO3l4

Reagovat
bayern987

Prosimtě, ovládnout celou Evropu? Leda tak ve fotbale...

Reagovat
frankiefcb

tak na druhou stranu Eu je z části jejich konstrukt na ovládání Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že ano, ty kurvy jen odpočívají a střádají síly.... Oni byli vždycky té dobyvatelské povahy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš asi člen Landsmanchaftu...

Reagovat
arsavin

Není. Jenom to vypadá, že to má v hlavě srovnaný, narozdíl od některých jiných tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agnar

Konečně rozumný nezaujatý názor. Já to mám s těmi předky totožné, v Německu jsem bývával značnou část dětství a jazyk je moje druhá (postupivšími lety krapet horší) mateřština. Takže pro mne jasná volba, když tam není naše reprezentace

Reagovat
arsavin

Já zas nechápu to, jak někdo může psát takový blbosti.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si jedna velká blbost..

Reagovat
clinger

Reagovat
bayern987

Co to meleš?

Reagovat
kalla

Reagovat
bayern987

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Táhni...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakožto pověřený osoba portálu eurofotbal.cz skrze soutěže a výhry Vám srdečně gratuluji k vítězství. Váš ultimátní stěr zapůsobil na celou galaxii, v redakci si do čtrnácti kalendářních dní vyzvedněte odměnu.

LiveSport Media Ltd se sídlem CMS House, první patro

St. Peter´s Street, San Gwann 2310

Malta

Reagovat
clinger

Teda palec nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

já teda nevím, ale není Urs původem německé jméno?

Reagovat
bayern987

Je.

Reagovat
Agnar

No německé přímo asi ne, ale je tam náznak severogermánských jmen a výrazů (turs, durs, urs - výraz pro jistou skupinu obrů) takže prakticky ano..

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

A já zase nechápu jak někdo může přát Rusku, ale velkou vědu z toho nedělám, ať si každý fandí komu chce ne. Sice zrovna nevítám, když někdo nefandí své rodné zemi, ale taky se z toho nezblázním. Každého věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tu fakt píšeš jenom provokativní sračky..

Reagovat
smazaný uživatel

To nejsou provokativní sračky, ten kdo fandí Němcům, tak by se měl nad sebou zamyslet...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam, proc bych se nad sebou zamyslela. Jejich fotbal je (tedy alespon naposledy byl) krasny na pohled. Diky jejich vykonum na MS v Africe jsem fotbal zacala sledovat a nepovazuji jej vice za nechutne nudnou hru, kde hraje prim simulace a dohadovani s rozhodcim.

Reagovat
smazaný uživatel

A z jakýho důvodu jako? Kvuli nějaký válce, která skončila před 70 lety? Kolik z těhlech hráčů si myslíš, že tam bojovalo?

Reagovat
smazaný uživatel

''nějaký válce'' seš normální? Jak tohle vůbec může říct? Ty opravdu nejsi v pořádku....

Reagovat
bayern987

Jediný kdo tu vypadá nenormálně jseš ty

Reagovat
smazaný uživatel

Kolaborante

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jako? ta válka se mě, ani nikoho, koho znám nijak netýkala.

Reagovat
Agnar

Itálie, který fandíš mimochodem, Mnichovskou dohodu podepsala taky Možná by sesměl zamyslet nad sebou ty

Reagovat
smazaný uživatel

To podepsala, ale to nám nějak neublížilo ani nepolepšilo, že to Itálie podepsala, to byli jenom loutky Německa a navíc Itálie nikdy tady neměla vojáky v rámci okupace...

Reagovat
Agnar

Nepolepšilo, neublížilo? : Ty mi jseš divnej vlastenec, koukám, další z řady brainwasherů, co ve všem kde je obsaženo slovo germán = nácek Určitě máš také do jisté míry zvládnuté Národní obrození a vlastenecké rukopisy, potažmo to jak čeští vlastenci vařili z vody a nezřídka byli stejnými nacionalisty a uzurpátory jako ti tvoji nenávidění Němci

Reagovat
frankiefcb

Taky jim z principu nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně, podobný jako fandit Rusákům.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba německá národnost a předci

Reagovat
Usty

Jestli fakt bude hrát se středem zálohy Lahm - Khedira, přestože tam může využít Schewisteigera (!!) a případně i Kroose, zatímco na krajích obrany budou Boateng a Howedes, tak beru zpět prognózu, že Německo vyhraje zlato...

Reagovat
jv

...Schweiny je zraněný, když bude ok, tak hraje základ. Navíc je dost možný, že to Jogi hned po prvním mači totálně prohází.

Reagovat
smazaný uživatel

"Vždy pro mě byl více, než jenom pouhý asistent." =D

Reagovat
Shevchenko

Medaile jistota.

Reagovat
Arne

Tomu bych rád věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem Hodně zvědavý koho autoři vyberou do kategorie "na koho se zaměřit"

Že nakonec jirka vybral Mesuta se dá pochopit - protože ten nyní bude muset hrát na 120%. Základ už vůbec nemá tak jistý jak tomu bývalo a pokud se neprobudí a nechytne zase svojí starou formu, tak si půjde po prvním zápase sednout na lávku..

Reagovat
smazaný uživatel

aby taky nešel, když hrají další zápas až za 5 dnů

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Masopust neni takhle blbej... anebo ano?

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses Masopust

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si to zase zprvu myslel o tobě. Až později mi došlo, že platí:

Masopust = Polar Bear = mamlas

Nr.Nobody = dolar = taky mamlas

Reagovat
smazaný uživatel

JÁ JSEM MASOPUST !!!!!

Reagovat
jv

Co ti budu povídat, měl jsem nachystaného Marca, škoda, no. Koho bys ale momentálně dal místo Mesuta?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro autora (jv) : poslední odstavec kapitoly o J . Löwovi, věta začínající na "Na samotném turnaji... Löwovi několikrát předhazování" ... prosím opravit děkuju :)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Budu muset apelovat na Tomáše, aby si tě trošku uklidnil.

Reagovat
Talker

Já se těšil opět na zajímavého hráče a vy tam nacpete Ozila..

Reagovat
smazaný uživatel

tam to bylo hodně těžké někoho vybrat..

Reagovat
fenixLFC

si tam nebodaj chcel schurrleho?

Reagovat
Talker

Tak Poldi, Muller, Kroos by mě zajímali více..

Reagovat
jv

Dva z nich ani nemají jistý základ, proto jsem je nevolil.

Reagovat
smazaný uživatel

ja se tesil na Sirla

Reagovat
bayern987

TITUL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Willy Wonka

Kroos nebude hrát základ, jo? Mám ho ve fantě, tak jestli mám měnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Jistý ho nemá kromě stoperů prakticky nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

A Lahma, ale u něj je problém post.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nakonec neskončil na hrotu, "na starý kolena".

Reagovat
kalla

Výročí vypálení Lidic a vy představujete Německo? To je na žalobu...

Reagovat
bayern987

Idiote ty si na žalobu, co by ti na to řekli Němci v této době slušný národ od kterého by jsme měli lecos odkoukat. Navíc bývalyých nacistů žije doopravdy jenom hodně málo.

Reagovat
kalla

A nejsi náhodou jeden z nich?

Reagovat
bayern987

Ne ale docela rád bych byl lepší plat, životní úroveň, málo cikánů Atd....

Reagovat
kalla

Co ti brání se odstěhovat? Vedle těch černejch a muslimskejch němců se ztratíš...

Reagovat
bayern987

Koukám fanoušek kaprligy, přemýšlím ještě o Rakousku... Dvě nejvyspělejší země Evropy a ty meleš něco a muslimech, kteří pracujou a nijak nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím vyspělým Rakouskem bych to zas tak nepřeháněl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Řeč která zní jako já ráno na hajzlu po cígu a kafi, Vypálit to tam stejně jako v lidicích. Zasraní eurodementi

Reagovat
smazaný uživatel

BAN!

Reagovat
frankiefcb

Já taky neholdují přílišnými sympatiemi k Němcům, ale nemyslíš, že je to docela přespříliš, co tu předvádíš.

Reagovat
arsavin

Tady je to samej blázen . To se radši nebudu dívat, co bude napsaný u Rusů

Reagovat
bayern987

Reagovat
kalla

Napíše Rus...

Reagovat
TopinB

Ano, protože pod tím nickem může být jenom ten samotný hráč anebo jeho rodina

Co tu někteří předvádí, to už fakt musí být trolling

Reagovat
kalla

To je mi tě líto jestli si to myslíš, já myslel že je to spíš jeho oblíbený hráč z Ruska. Možná vyhledej pomoc psychologa...

Reagovat
arsavin

Čech

Reagovat
smazaný uživatel

to bude extrémně výživná diskuze no

Reagovat
fenixLFC

hod clanok o predstaveni ruska na stranku CT24 a budes tam mat hromadnu ejakulaciu

Reagovat
kiciN

vem si život

Reagovat
smazaný uživatel

sakra tady se začíná pálit ostrýma...že ty fandíš Kanonýrům

Reagovat
kalla

Reagovat
Marv

Budoucí mistři světa

Reagovat
Arne

Před rokem jsem věřil, že to zlato můžou urvat, dneska nevěřím ani náhodou... A když vidím tu sestavu, tak snad budu v pondělí přát Portugalcům, aby to musel Jogi překopat.

Reagovat
bayern987

Důvod?

Reagovat
db18

se na tu sestavu podívej

Reagovat
Arne

Sestava, hráči bez formy a/nebo zranění... Nevypadá to dobře, ale na druhou stranu je možná lepší od nich nic nečekat a nechat se překvapit. Jen škoda, že německá veřejnost to takhle nejspíš nevidí, tam lidi chtějí zlato.

Reagovat
smazaný uživatel

každej chce zlato

Reagovat
Arne

Ale málokdo s útokem na něj počítá... A já mám dojem, že Němci si moc nepřipouští, že by mohli neuspět.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, taky minulej rok finale LM v režii Bayernu a BVB, hrači většinou nezranění a v solidné formě... měj se Péťo

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Já to mám stejně. Ani ne před rokem, ještě letos na jaře jsem je považoval za jasného kandidáta na zlato, ale když vezmu v potaz, kolik klíčových hráčů je zraněných, po zranění nebo úplně mimo formu, jejich výsledky v přípravě 0:0 s Polskem, 2:2 s Kamerunem a 70 minut 1:1 s Arménií, která odpadla až v posledních dvaceti minutách, plus k tomu připočtu kvalitu Portugalska a formu Američanů a Ghany, začínám nabývat dojmu, že můžou mít reálný problém postoupit ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí ti tam nejlepší hráč uplynulé sezony Bundesligy, co?

Reagovat
Arne

Oranjes už měli představovačku ve čtvrtek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš teda fanoušek...

Reagovat
db18

vidíme to reálně... ten střed nic nedokáže vymyslet, měl problémy už s Arménií

Reagovat
smazaný uživatel

on spíš naráží na to, že Arne psal, že bude spíše přát portugalcům..

Reagovat
db18

v prvním utkání... pokud to překope, je to pro vyšší dobro - a postoupit můžou tak jako tak

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ano. já ho teda neznám osobně nebo víc.. ale myslel jsem, že on Němcům přeje hodně. to samé platí i k vám dvoum. prostě může tě ten tým srát, ale jednou jim fandím a tohle je MS - největší fotbalová událost jaká může být! ať hrají holomajznu, ať nehrají nejlíp, ale pořád musí člověk věřit a být pozitivně nakloněn (právě na MS). jinak osobně nevěřím, že Němci vyhoří.

Low to podle mě nesložil ideálně. jsou tam chyby a strašný mezery. na druhou stranu: uplnej průser to taky není.. obrana je dobrá (a očekávaná), střed - to je teda strašnej průser, kterýmu tam kraluje Khedira a Lahm.. (Lahm ať vůl vyhoří a vrátí se tam, ka patří a to na kraj (jedno kterej)). Šídla a podhrot jsou vybraný taky přesně, jak maj bejt (očekávaně). zranění Reuse je hrozný teda a strašně mě mrzí . Útok = Klose a Podol no... zase to bylo tak rok očekávaný a signalizovaný, i když jsem to teda doteď nepobral..

A pořád je ten tým minimálně top 3 na turnaji. přáteláky jsem teda nesledoval.. ale jsou to jen přáteláky. a myslím, že Low není naivní idiot, kterej by se nedokázal poučit z chyb.. ten systém, ař třeba nevypadá, může fungovat.. uvidí se až na turnaji..

Reagovat
Arne

Pokud mě tým sere, a navíc hraje pod záštitou DFB, která mě často taky dost sere, tak nevidím důvod jim fandit... To "jednou jim fandím a basta" já osobně beru na klub, to je jasné.

Já jim samozřejmě budu přát, ale porážka s Portugalskem by jedině pomohla, protože s tímhle, co se chystá postavit, nikam daleko Jogi nedojde.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že jim pořád a vždycky budu přát!! To se nikdy nezmění. Jsem jenom pesimistický - toť vše..

Reagovat
Side

A jakou sestavu by sis představoval?

Reagovat
Arne

Neuer - Lahm, Hummels, Mertesacker, Schmelzer - Khedira (Kroos), Schweinsteiger - Müller, Reus, Podolski - Klose... Tyhle kraje obrany a Lahm ve středu zálohy, to nevěští nic dobrého. A po zranění Reuse bych na desítku bych dal Kroose, pro případ, že ta dvojka za ním bude fit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá zostava To som zvedavý jak to zvládnu 4 stopéri v jednej línii, to sa len tak nevidí...

Reagovat
mastakillah

Letos to u nich vidím na propadák, kterým klidně může být vypadnutí v osmifinále. Absence Reuse a pouze jeden klasický hrot do vápna (ať je Miro sebevíc dobrej, nejlepší léta má za sebou) mi přijdou jako klíčové body budoucího neúspěchu

Reagovat
cetto

Německo 3:2 Portugalsko

Německo 4:1 Ghana

USA 0:2 Německo

Německo 3:1 Korea

Bosna 1:2 Německo

Německo 1:0 Argentina (pp)

Anglie 2:3 Německo (2:4 pen)

Reagovat
arsavin

To by se mi docela líbilo. Jenom soupeř ve finále mi nepříjde pravděpodobný.

Reagovat
cetto

Anglie je můj černý kůň Nikdo jim nevěří, tak si myslím, že by to konečně mohli prolomit...ale uznávám, že pravděpodobnost není velká

Reagovat
fenixLFC

pod royom urcite nie

Reagovat
Marv

Nepostoupí ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Naplánovaný to máš hezky

Reagovat
Bayernista18

Snad už to prolomí a konečně taky něco vyhrajou, teď je nejvyšší čas, navíc když Španělsko už nebude tak dominantní jako vždycky, teď už prostě musí!

Reagovat
popltak

Snad vyhoří, nejlépe opět na Itálii. FORZA ITALIA!

Reagovat
Ángel di María 22

Vůbec, ale vůbec Německu už nevěřim. Postup ze skupiny jo, ale pak už podlě mě budou hodně na hraně, byť maj zrovna tu protichůdnou skupinu do osmi pomerně přijatelnou.

Tahle sestava se mi ale vůůůůbec nelíbí. Skoro mě až nebaví, na to, jak je mám obecně jako nároďák rád, tohle je pro mě velký zklamání a ani nemam chuť jim nějak extra přát.

Reagovat
cetto

CHtěl jsem se zeptat - zahajovací výkop je ve čt ve 22:00, ale předtím by měl být asi nějaký ceremoniál. Ten bude kdy? ve čt před zápasem?? Nebo už ve středu? A bude to někdo vysílat?? Dík moc .))

Reagovat
smazaný uživatel

Studio ČT začíná už 20:15 a v rámci něj by měl být odvysílaný i ten zahajovací ceremoniál.

Reagovat
cetto

Dík už se nemůžu dočkat

Reagovat
2miguel1

Manuel Neuer - Jérôme Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker,Lahm- Bastian,Khedira- Muller,Ozil,Goetze-Klose

Reagovat
smazaný uživatel

damy a panove prave vidite budouci mistry....ale stejne Mario a Reus chybi

Reagovat
bayern987

Reagovat
patas92

To mě fascinuje, jak tady všichni najednou přestávají Němcům věřit jen proto, že to Low asi poskládá "divně". Kdyby to byl jiný tým, který by takhle hrál, protože by neměl moc jiných možností jak to složit, tak je tu stejně budou všichni považovat za favority. I přes těch x zranění a přes to, že se vám to nelíbí, ta sestava celkem bezpečně patří mezi 3 nejlepší na turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdo je Benatio? Ať je to, kdo chce, 33 mil. za obránce je šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Benatiu?

Reagovat
smazaný uživatel

No oni chcú za neho viac, našu ponuku 33 mil. € odmietli.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě děsí představa, že je vedení ochotno těch 33 dát, o více už snad neuvažují.

Reagovat
Arne

Sorry, ale proč tě to děsí, když ani nevíš, o koho jde? Mi připomínáš mnohý fandy PL...

Reagovat
smazaný uživatel

Děsí mě částka, nikdy jsem nechtěl, aby se hráči kupovali za tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ťa podesím ešte viac. Čítal som, že ASko si ho ocenil na 60 mil. €

Reagovat
smazaný uživatel

33 jsou drobné

Reagovat
smazaný uživatel

pre šejkov určite

Reagovat
smazaný uživatel

když může jít Luiz za nějaký 60, tak může benatia jít za 100 klidně

Reagovat
smazaný uživatel

Kašlať na to, zostava je aká je, nechajme sa prekvapiť. Hoci by sa to dalo poskladať inak, treba im aj tak držať palce (teda tí, čo im fandia)

Reagovat
JozkokozleJ

Ale teda tiez som pred sampionatom skeptik

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě mají Němci všechny předpoklady k tomu aby vyhořeli

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Khedira místo Schweinsteigera?

Reagovat
smazaný uživatel

zranění

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

World Cup Hopes - konečne tu máme správne rozdelenie čiernych koňov atď

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=875484909132976&set=a.182810288400445.51635.182667071748100&type=1&theater

Reagovat
eder

Vyhoří ve skupině.

Reagovat
madridcan

Su ako Real Madrid...Tolko kruzili okolo toho titulu co sa tyka semifinale a finale, ze uz to proste raz urvat musia.

Reagovat
madridcan

Hmmm az nato, ze Real posledne roky vo finale nebol...takze to vyznie akurat ako vtip, ze aky je rozdiel medzi krtkom a orlom. Ziadny, obaja ziju pod zemou...teda okrem orla.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
madridcan

Nic...proste tolko obklopuju to finale a medailove pozicie na velkych turnajoch, ze raz im to proste vyjst musi Prirovnal som to k Realu, ale Real bol vzdy iba v semifinale, nikdy nie vo finale posledne roky s vynimkou tohto...teraz im to vyslo a podla mna to uz konecne vyjde aj Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

jedine, že by nevyšlo

Reagovat
madridcan

Co si jak?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
A Seleção

Precenovany tym...Ne,ze by nemeli a neukazali kvalitu,ale letos to nebude ani na finale.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Reuse, Schmeltzera a s tak nekompaktní obranou, (kromě Hummelse) bez ofenzivně laděných beků a s Podolskim na křídle to není team na zlato..podle mě ani na medaily.

Reagovat
db18

Poldi je z těch hráčů nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně si slibuju od Müllera.

Reagovat
db18

to já taky, ale v přípravě vedle Reuse nejlépe vypadal Poldi (ještě v souhře se Schürrlem)

Reagovat
smazaný uživatel

Takže pohled do historie, žádný Evropan nevyhrál MS na Americkým kontinentě

takže pokud má někdo tuhle pravdu prolomit, bude to mužstvo z týhle skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Rád by som videl túto zostavu: Neuer- Lahm, Howedes, Hummels, Schmelzer- Schweinsteiger/Khedira, Kroos- Muller, Ozil, Schurrle- Klose

Obávam sa ale, že to bude vyzerať úplne ináč. Keby sa majstrovstvá konali minulý rok, tak by boli Nemci asi bez konkurencie. Bohužiaľ, za ten rok sa toho toľko zmenilo...

Reagovat
smazaný uživatel

neuvedomil som si, že Schmelzer chýba, tak na tú ľavú stranu by som dal asi Grosskreutza...

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
Kepy_FCB

Zase dojdou daleko (jako 2002) sami ani nebudou vědět jak.

Reagovat
eder

Nedojdou. Manaus je zničí.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to bude stejný fail jak bayern v LM

Reagovat
tomasinho

Tak semifinále je teda ukrutný fail.

Reagovat
Rišan

Celkem chápu zdejší zamindrákované čecháčky, kteří vytrvale pějí protiněmeckou písničku (i když ve fotbale, pokud ho Němci hrají dobře, by mohli trochu ubrat), ale jak můžou horovat zrovna pro pitomé Italy, kteří se patrně (podobně jako Řekové, Egypťané aj.) vyčerpali už ve starověku, v obou posledních válkách se zesměšnili (přesto byli odměněni , že během nich změnili stranu) a i ve fotbale mají svá nejlepší léta a hráčské osobnosti za sebou.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Každej ať si fandí komu chce, ale tady ses moc netrefil, ti kteří tady přejí Německu vše nejhorší rozhodně nejsou fanoušci Itálie. A dávno za sebou svědčí o tom že sleduješ fotbal tak pět let a to ještě každej třetí měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodám, že jestli myslíš urse, tak to je zamindrákovanej slávista a píše tady hovna pravidelně.

Reagovat
Kaze

Obcas me zajima, jestli si lide uvedomuji, ze svetovou valku odstartovali prakticky nacisti a ne Nemci. Ze Nemecko byla prvni obet svetove valky tim, ze se nacisti dostali k moci

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři !

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládaná sestava Götze na hřiště, Lahm na beka, Boateng do pr....

Reagovat
Zaschrona

Mustafi, chjo... Moyes je buh

Reagovat
smazaný uživatel

ten lahm sice to dokazuje jeho výjimečnost, ale radši bych viděl v sestavě ještě kroose. a snad bude ta útočná čtyřka jak je v článku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele