Představení účastníků MS - Francie

08.06.2014, 22:08
Profily, historie
Zaujalo nás
Francouzi mají co napravovat, jejich poslední účast na mistrovství světa skončila nevídanou ostudou a i letos jsou fanoušci ve svých očekáváních spíše opatrní. Didier Deschamps má přitom k dispozici jeden z nejkvalitnějších týmů na turnaji..

Historie

Statistika říká, že Francie v roce 2014 zazáří - od přelomu tisíciletí totiž ekipa v modrých dresech pravidelně střídá skvělý šampionát s hrůzostrašným. Po velkolepé domácí výhře v roce 1998 následoval výbuch v Japonsku a Jižní Korei, po nečekaném stříbru z Německa 2006 přišla ostuda v Jihoafrické republice. Příznivý los brazilského turnaje jako by sám od sebe popostrkoval Deschampsovy koně do role spolufavoritů.

Většina fanoušků vnímá současnou Francii jako kvalitní a nebezpečný tým, který může překvapit, mezi největší kandidáty na zlato však nepatří. To je historicky poměrně akurátní pohled. Les Bleus založili svoji fotbalovou asociaci už v roce 1904 a hned na prvním MS v Uruguayi (1930) byli jedním ze čtyř evropských celků. V předválečném období nechyběli Francouzi na Mundialu ani jednou, na velký úspěch si však měli ještě počkat.

První zlatá generace se v zemi zrodila v 50. letech, v době, kdy klubové scéně vládlo Stade de Reims. Je symbolické, že tým, který skončil třetí na MS 1958 ve Švédsku a připsal si tak svou historicky první medaili, vedli za úspěchem Raymond Kopa a Just Fontaine - první jmenovaný byl etnickým Polákem, zatímco Fontaine, se 13 brankami držitel rekordu pro nejlepšího střelce během jediného šampionátu, se narodil v Maroku. Pro reprezentaci, která jako první v Evropě dala šanci černému hráči (byl jím Raoul Diagne, slavný bek původem ze Senegalu), byla etnická různorodost vždy stěžejním prvkem.

Po švédském úspěchu přišlo více než dvě dekády trvající období sucha. Až příchod trenéra Michela Hídalga na konci 70. let zažehl novou úspěšnou éru, která bude navždy spojena se jménem Michela Platiniho. Světový šampionát v roce 1982 vstoupil do francouzských dějin spíše díky kriminálnímu zákroku německého gólmana Haralda Schumachera na Patricka Battistona; Němci nakonec semifinále vyhráli a na Les Bleus tak zbyla pouze čtvrtá příčka. Tým kolem "magického čtverce" (Platini, Jean Tigana, Alain Giresse a Bernard Genghini) si však vše vynahradil o dva roky později na domácím Euru, kde si připsal své premiérové mezinárodní zlato. Na světových kolbištích se Platiniho generace rozloučila třetím místem z MS 1986 v Mexiku.

V první polovině 90. let se Francouzi opět odmlčeli, jejich návrat mezi světovou elitu však byl o to drtivější - po Kopovi s Platinim totiž přišel další velký lídr, Zinedine Zidane, a tento příběh už dobře známe. Málo týmů v dějinách fotbalu rozsévalo mezi fanoušky takovou radost, jako ten francouzský z roku 1998. Třetí zlatá éra trvala pouze dva roky, do historie se však zapsala nesmazatelným písmem. Deschampsův tým je od té doby prvním, který má potenciál se slavným časům alespoň přiblížit.

Kvalifikace

Kvalifikační skupina I měla od začátku naprosto jasný scénář: Favoritem na postup bylo Španělsko, Francie měla uzmout druhou příčku (a třeba svého jižního souseda i trochu potrápit), Finsko, Gruzie a Bělorusko zůstaly bez šance. K žádnému překvapení nakonec skutečně nedošlo, svěřenci Didiera Deschampse si barážovou pozici bez problémů pohlídali. Kromě dvouzápasu se Španělskem (cennou venkovní remízu 1:1 smazala nešťastná domácí prohra 0:1) ztratili už pouze v Gruzii, která se probetonovala k výsledku 0:0. Z osmi utkání získali Les Bleus 17 bodů, o 8 více než třetí Finsko.

Skutečná zkouška jejich schopností tak přišla až v baráži - a bylo to pořádné peklo. Los jim za soupeře určil Ukrajinu, talentovaný a obětavý tým, který navíc začínal na domácím hřišti. Kdo ví, co by se v zemi dělo, kdyby Francouzi nakonec nepostoupili; rozhodně k tomu neměli daleko. Před téměř 70 tisíci diváků v Kyjevě sice udrželi bezbrankový první poločas, góly Zozulji s Jarmolenkem po změně stran však postavily Deschampse do nezáviděníhodné pozice.

Prošedivělému kouči bývalo v Marseille místy vytýkáno, že je příliš měkký a nedokáže se popasovat s nepříznivými okolnostmi; odvetný zápas v Paříži však tyto zvěsti dokonale vyvrátil. Od první minuty hráli Les Bleus jako tým, který si neúspěch ani v nejmenším nepřipouští, Ukrajinu naprosto převálcovali a už v prvním poločase díky trefám Sakha s Benzemou smazali kyjevské manko. Mamadou Sakho následně v 72. minutě pojistil výhru 3:0.

Na koho se zaměřit: Blaise Matuidi (PSG)

Řada lidí stále považuje Matuidiho za sice kvalitního, ale přece jen poněkud stereotypního "bourače" středu zálohy. Je sice pravda, že odchovanec Saint-Étienne patří k fyzicky nejsilnějším fotbalistům na světě a projít přes něj se občas jeví jako zhola nemožné, od jeho přestupu do Paříže se však ukazuje, že toho umí mnohem víc - jen málo hráčů si může dovolit několikrát za zápas naběhnout do druhé vlny na kraj soupeřova vápna a přitom se stále bez problémů stíhat vracet na své místo před stopery. Matuidi je extrémně univerzálním hráčem, umí hrát defenzivního, středního i ofenzivního záložníka, stahuje se dokonce i ke stranám hřiště a celkově působí dojmem, že celý střed pole je zkrátka jeho. Pokud je ve formě, neexistuje síla, která by ho zkrotila.

I přes obrovský hype kolem talentovaného Pogby zůstává sedmadvacetiletý suverén nejdůležitějším mužem Deschampsovy zálohy; vedle výbušné síly a nadlidské výdrže totiž přidává i překvapivě kvalitní techniku. Jistě, není to žádný Andrea Pirlo (tuto pozici ve Francii zastává spíše Yohan Cabaye) a jeho přednosti leží přece jen jinde, bez problémů se však zvládá zapojovat do budování útoků, díky čemuž vypadá francouzský střed hřiště takřka neprůstřelně. Pokud se Les Bleus podaří překvapit a zabojovat o medaile, existuje velká šance, že architektem jejich úspěchu bude právě Matuidi. Robustní opora PSG má možnost stát se skutečnou světovou superstar.

Trenér: Didier Deschamps

Jednota, jednota, jednota. S blížícím se zahajovacím duelem MS nemluví Didier Deschamps o ničem jiném: je zapotřebí obnovit týmového ducha, hráči se musí cítit ve své kůži, je zapotřebí bojovat jako jeden muž. Pro někdejšího odchovance Nantes je tento přístup typický; Les Canaris se nikdy netajili tím, že jejich největší hvězdou je tým. Současná Francie je na tom podobně. Pětačtyřicetiletý kouč sice proslul spíše jako prozíravý taktik, nyní se však musí rozpomenout na své kořeny a zaujmout úlohu charismatického lídra.

Deschamps je ve francouzském fotbale velkou personou. Někdejší skvělý záložník zanechal během své aktivní kariéry největší stopu v Marseille a Juventusu (s oběma těmito kluby vyhrál Ligu mistrů, a do obou posléze vrátil i jako trenér), na reprezentační úrovni pak byl kapitánem skvělé generace Blacks, blancs, beurs, která pod jeho vedením vyhrála světový šampionát v roce 1998 a Euro o dva roky později. Během jedenácti let si v modrém dresu připsal 103 startů.

Trénovat začal ihned po pověšení kopaček na hřebík; psal se rok 2001 a Deschamps, tehdy teprve třiatřicetiletý (!), nastoupil čerstvě na lavičku Monaka. Jeho mimořádná inteligence, překvapivá taktická erudice a ochota nebát se zkoušet nové nápady dovedla podceňovaný tým až do finále Ligy mistrů v roce 2004, kde se nakonec musel sklonit před Portem. Byl to skvělý souboj dvou vycházejících trenérských hvězd - vítězný José Mourinho už nyní patří mezi fotbalové legendy, poražený Deschamps zatím na mezinárodní úspěch čeká.

Na druhou stranu je třeba říct, že jeho jméno trofeje zkrátka přitahuje - v Monaku vyhrál Coupe de la Ligue (2003), následně s Juventusem opanoval Serii B (2006/07), a do Marseille odcházel s vizitkou muže, jehož úkolem je navrátit slavný klub zpět na vrchol. To rozhodně nebylo jednoduché "zadání", Deschamps jej však splnil - Les Phocéens pod jeho vedením vyhráli jak francouzskou ligu (2009/10), tak i další tři domácí poháry (Coupe de la Ligue v letech 2010, 11 a 12) a dva superpoháry (2010, 11).

Nyní čeká přemýšlivého taktika první velká mezinárodní zkouška - pod jeho předchůdcem Laurentem Blankem nehrála Francie na Euru 2012 špatně, doplatila však na nedostatek efektivity v útoku a celkově poněkud laxní pojetí, kterému scházela vůle a bojovnost. Deschamps je podobným typem trenéra jako Blanc a je tedy možné, že tytéž problémy budou Les Bleus sužovat i nyní. Bývalý legendární kapitán, který vyhrával všude, kam vkročil, tak stojí před doposud nejtěžším úkolem své trenérské kariéry.

Přednosti

Jen málo týmů na šampionátu bude mít lepší záložní řadu než právě Francie. Dynamika trojice Matuidi, Pogba, Cabaye je fenomenální - všichni jsou dostatečně univerzální, zdatní v defenzivě a ofenzivě, a co především, skutečně kvalitní na té nejvyšší úrovni. Deschamps musí doufat, že se mu žádný ze záložníků nezraní; ne že by Francie neměla schopné náhradníky (trio Mavuba, Sissoko, Schneiderlin by v rámci turnaje stále představovalo výrazný nadprůměr), ale základní sestava nemá v tomto ohledu viditelnou slabinu.

Vůbec se zdá, že od památné Zidaneho generace neměli Les Bleus papírově lepší tým. V brance je neotřesitelnou jedničkou skvělý Hugo Lloris, kraje obrany jsou kvalitně zdvojeny, ve Valbuenovi má Deschamps k dispozici playmakera nejvyšší úrovně, Antoine Griezmann coby jediné ostré křídlo zase dodá dravost, syrovost a tah na branku. Právě díky Grizemannovi s Giroudem, který svojí hrou zády k brance nabízí vítanou alternativu do útoku, vypadají Francouzi také mnohem efektivněji, což je oproti impotentnímu Euru 2012 určitě posun.

Tým Les Bleus je vůbec papírově skvěle poskládaný a vyvážený. Zapomenout bychom neměli ani na nebývale silnou lavičku náhradníků: všechny pozice jsou kvalitně zdvojené, Deschamps tedy má oproti řadě soupeřů "druhého sledu" v rukou luxusní výhodu. Bez Ribéryho sice Francii možná chybí vyložená superstar, co se rozložení kvality napříč mužstvem týče, můžou se jí však rovnat pouze Brazilci a Španělé.

Vůbec nejdůležitějším bodem však bude atmosféra v kabině. V týmu, kde od památného MS 2006 panoval nepokrytý chaos, bude právě vnitřní rovnováha lakmusovým papírkem případného úspěchu. Stále ještě není jisté, jestli Francouzi skutečně dokážou překonat svoji největší překážku a táhnout za jeden provaz jako tým, heroická výhra v baráži nad Ukrajinou však dává příznivcům velkou naději.

Slabiny

Co se základní sestavy týče, Francii chybí k papírové dokonalosti snad jen skutečný generál středu obrany, hráč typu Thiaga Silvy, který by svými zkušenostmi a vůdčími schopnostmi přirozeně stmelil defenzivní fázi týmu v kompaktní celek. V budoucnu se na tuto roli počítá s Raphaelem Varanem, který je Deschampsovým favoritem a dost možná se objeví i v základní sestavě; zatím je však příliš nezkušený, což platí i pro Eliaquima Mangalu. Někdejší kapitán PSG Mamadou Sakho z této role v posledních letech vypadl, zatímco Laurent Koscielny je sice mimořádně kvalitním hráčem, ale nikoli lídrem. Na první pohled legitimní argument však trochu vadne při pohledu na statistiky - Francouzi dostávají tak málo gólů, že nazývat jakoukoliv část obrany jejich slabinou je zkrátka přitažené za vlasy.

Pak je tu samozřejmě otázka Francka Ribéryho. Loňský finalista Zlatého míče je bezesporu nejlepším fotbalistou Francie a přestože v uplynulé sezoně zaznamenal výrazný úbytek formy, v národním týmu by stále hrál klíčovou roli. Jeho přítomnost by navíc hodně pomohla i Karimu Benzemovi, který na Euru 2012 vyloženě zklamal a letos bude mít dost možná poslední šanci přesvědčit náročné fanoušky, že si pozici hrotového útočníka skutečně zaslouží.

Ribéryho zranění není pro Francii katastrofou, přesto však jde o výraznou ztrátu a Deschamps musí narychlo vymyslet operativní řešení (Blaise Matuidi se například otevřeně vyjádřil ve smyslu, že Francie Ribéryho "nutně potřebuje"). Ať už se rozhodne postavit na křídla Valbuenu s Griezmannem, dát šanci Rémymu, nebo třeba stáhnout Benzemu na stranu a doprostřed útoku postavit Girouda, půjde o variantu, kterou Francouzi nemají nazkoušenou a s níž se primárně nepočítalo.

A jestliže jsme zmiňovali delikátní a křehký týmový balanc jako jednu z předností současného výběru, nikde není napsáno, že se věci opět nezvrtnou. Momentálně to v týmu Les Bleus na nějakou bouřku nevypadá, jenže u Francouzů člověk nikdy neví. Deschamps se v podobné situaci ocitl i ve své poslední sezoně v Marseille, kdy nedokázal hrdý klub po špatné sérii výsledků adekvátně "nastartovat" a nakonec opouštěl přístavní město s ostudou. Tlak, který na jeho osobě leží, by dost možná zamával i s mnohem protřelejšími motivátory.

Na druhou stranu, velká většina francouzských fanoušků jsou realisty - očekávají postup do čtvrtfinále s tím, že nejdůležitější je, aby se za svoji reprezentaci po dlouhé "éře temna" konečně nemuseli stydět. Medaile jsou sice krásnou představou, Francie má ale za úkol především najít ztracenou čest..

Předpokládaná sestava

Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Evra - Matuidi, Pogba, Cabaye - Valbuena, Benzema, Griezmann

Program zápasů - skupina E

15.06.2014
21:00
Francie
3:0
Honduras
Porto Alegre
20.06.2014
21:00
Švýcarsko
2:5
Francie
Salvador
25.06.2014
22:00
Ekvádor
0:0
Francie
Rio de Janeiro

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Mickaël Landreau
14.05.1979
SC Bastia
Hugo Lloris
26.12.1986
Tottenham Hotspur
Stéphane Ruffier
27.09.1986
AS Saint-Étienne
Obránci
Datum nar.
Klub
Mathieu Debuchy
28.07.1985
Newcastle United
Lucas Digne
20.07.1993
Paris Saint-Germain
Patrice Evra
15.05.1981
Manchester United
Laurent Koscielny
10.09.1985
Arsenal FC
Eliaquim Mangala
13.02.1991
FC Porto
Bacary Sagna
14.02.1983
Arsenal FC
Mamadou Sakho
13.02.1990
Liverpool FC
Raphaël Varane
25.04.1993
Real Madrid
Záložníci
Datum nar.
Klub
Yohan Cabaye
14.01.1986
Paris Saint-Germain
Rémy Cabella
08.03.1990
Montpellier HSC
Blaise Matuidi
09.04.1987
Paris Saint-Germain
Rio Mavuba
08.03.1984
Lille OSC
Paul Pogba
15.03.1993
Juventus FC
Morgan Schneiderlin
11.08.1989
Southampton FC
Moussa Sissoko
16.08.1989
Newcastle United
Mathieu Valbuena
28.09.1984
Olympique Marseille
Útočníci
Datum nar.
Klub
Karim Benzema
19.12.1987
Real Madrid
Olivier Giroud
30.09.1986
Arsenal FC
Antoine Griezmann
21.03.1991
Real Sociedad
Loïc Rémy
02.01.1987
Newcastle United

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS - Belgie
11.06.2014, 21:09
Představení účastníků MS - Alžírsko
11.06.2014, 19:46
Představení účastníků MS - Rusko
11.06.2014, 13:13
Představení účastníků MS - Korejská republika
11.06.2014, 09:12
Představení účastníků MS - Německo
10.06.2014, 19:06
Představení účastníků MS - Ghana
10.06.2014, 16:13
Představení účastníků MS - Portugalsko
10.06.2014, 13:23
Představení účastníků MS - USA
10.06.2014, 09:11
Představení účastníků MS - Argentina
09.06.2014, 21:20
Představení účastníků MS - Nigérie
09.06.2014, 17:59
Představení účastníků MS - Bosna a Hercegovina
09.06.2014, 15:15
Představení účastníků MS - Írán
09.06.2014, 12:04
Představení účastníků MS - Ekvádor
08.06.2014, 19:00
Představení účastníků MS - Švýcarsko
08.06.2014, 15:55
Představení účastníků MS - Honduras
08.06.2014, 10:38
Představení účastníků MS - Uruguay
07.06.2014, 21:00
Představení účastníků MS - Itálie
07.06.2014, 18:01
Představení účastníků MS - Anglie
07.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Kostarika
07.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Kolumbie
06.06.2014, 21:25
Představení účastníků MS - Pobřeží slonoviny
06.06.2014, 18:12
Představení účastníků MS - Řecko
06.06.2014, 15:03
Představení účastníků MS - Japonsko
06.06.2014, 13:00
Představení účastníků MS - Španělsko
05.06.2014, 20:58
Představení účastníků MS - Chile
05.06.2014, 18:06
Představení účastníků MS - Nizozemsko
05.06.2014, 14:59
Představení účastníků MS - Austrálie
05.06.2014, 12:02
Představení účastníků MS - Brazílie
04.06.2014, 21:01
Představení účastníků MS - Mexiko
04.06.2014, 17:56
Představení účastníků MS - Kamerun
04.06.2014, 15:00
Představení účastníků MS - Chorvatsko
04.06.2014, 12:02

Komentáře (463)

Přidat komentář
papanegra

Francie minimálně v semifinále

Reagovat
Spasitel

Budú vo finále

Reagovat
bobis21

letos jim docela věřím, i když Francii moc rád nemám

Reagovat
Ángel di María 22

Hmm, Karim teď nádherně našel Girouda a ten vsítil, dneska celej zápas ukazujou, že klidně můžou hrát i spolu

Ale jinak samozřejmě Benz válec 1+2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jen ať se na křídle točí s Griezmannem, nic proti tomu nemám

Reagovat
Ángel di María 22

Osobně bych momentálně dával větší reálný šance na trojku Benz - Giroud - Valbuena, ale radši bych to viděl Grizzi - Benz - Valbuena. Ale je to těžký, i toho Girouda tam může dát, uvidíme.

Reagovat
Counter

Každopádně tohle jsou příjemné starosti, když se všichni cítí ve formě. Taky popravdě čekám, že Griezmann bude MS začínat z lavičky.

Reagovat
k0udy

Proč každý cpete do základu Valbuenu? Vždyt mě nikdy nepřišel nijak skvělej a jako křídlo letos 3 góly? To je taky docela bída.

Reagovat
fantomas

Protože je to zaprvý lock pro Deschampse, a zadruhý je extrémně kreativní.Góly pro něj fakt nejsou měřítko.

Reagovat
k0udy

Nevím, nějak ho moc nasledovaného nemám, ale co jsem občas Marseille viděl tak mi přišel jako obyčejný průměrák, takový Griezmann mi příjde o parník lepší ve všem, navíc dává i góly.

Reagovat
domingo

A videls treba pratelak s Norskem? On je proste genialni, takovou kopaci techniku nema v tymu nikdo.

Reagovat
k0udy

Nene, třeba se v něm pletu a viděl jsem jen jeho špatné zápasy, na MS ho ale určitě budu více sledovat i když bych byl nejradši kdyby hrál základ Grizzi.

Reagovat
domingo

Oni si nekonkurujou, Griezmann podle vseho bojuje o misto s Giroudem no.

Reagovat
k0udy

To jako by hrál Grizzi na hrotu, nebo by se vyměnil s Benzemou? Nebo kdyby byl v základ Giroud, tak Benzema na křídle? Sice dneska 1+2 jak vidím, ale jeho si na křídle moc představit teda nedokážu.

Reagovat
domingo

Valbuena - Benzema - Griezmann

Valbuena - Giroud - Benzema

Dneska prave Deschamps zkousi to druhy

Reagovat
SunFells

Rémymu šance nedáváš? Já ho čekám spíš než Griezmanna.

Reagovat
domingo

Tezko, pac ho Deschamps nezkousi.

Reagovat
SunFells

Proti Paraguayi tam byl.

Reagovat
domingo

Aha. To jsem nevidel. A bylo to 1:1

Reagovat
SunFells

Jo, ale Francie je šancemi válcovala, Giroud tam byl x krát blízko gólu, nakonec z jeho šance taky padl. Ale Rémy až na pár momentů zase tolik neválel no, asi tam i po dnešních gólech bude spíš Griezmann než on.

Reagovat
fantomas

Omg, přemejšlej trochu útočná trojka buď Val-Giroud-Benzema nebo Val-Benzema(Giroud)-Grizzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
k0udy

Jasně, to mi došlo, jen mi nepříjde moc dobré jeden zápas dat Benzemu na hrot a když se bude hrát špatně, tak ho cpát i na křídlo i přesto, že to není jeho post a mají tam slušné hráče.

Reagovat
Ángel di María 22

Benz uz 2+3

Reagovat
k0udy

Jamajka není soupeř

Reagovat
Ángel di María 22

Taky hraje Karim na půl plynu

Reagovat
SunFells

Tak hraje skoro vždy, ne?

Reagovat
Ángel di María 22

Těžko říct, někdy to tak vypadá, ale důležitý je, jestli je platnej a dává góly, pak ať ze sebe čerpá kolik energie jen chce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
k0udy

a Grizzi hned gól doufám že to bude Grizzi - Karim - a teda Valbuena

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou na to moc zkouření

Reagovat
fantomas

Vidiš.. to je prostě umění - radši nesobecky zakopnout, aby si ten gól moh dát spoluhráč.

Reagovat
k0udy

To doufám, že aspon měl letos takových 20 asistenci

Reagovat
fantomas

Ve všem určitě ne, a hlavně si vůbec nemaj konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Jeden z jejich nejplatnějších hráčů.

Reagovat
Counter

Nasledovaného ho nemám, nevím jak hraje ve Francii (prý dobře), ale teďka v repre je opravdu úžasný :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Valbuena je jejich Iniesta.

Reagovat
SunFells

Nn, Valbuena je užitečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
miky10

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Mozna, protoze je to nejdulezitejsi hrac Francie smerem dopredu.

Reagovat
SunFells

Na druhou stranu, ta Jamajka působí dost amatérsky.

Reagovat
domingo

Zas Honduras muzou presne takhle rozmlatit, tam je rozdil 4 tridy..

Reagovat
SunFells

To asi jo, dobře že s nimi začínaj. Ale neviděl bych pak moc rád, aby po dobrém výsledku s Hondurasem, volili stejné složení útoku (kdyby bylo takovéto) i následně proti Švýcarům.

Reagovat
domingo

Deschamps neni hloupej, se Svycarama zaplichti a pak uz si to pohlidaji. Ja cekam 7 bodu, Svycarsko 7 nebo 5.

Reagovat
frank

No, Švýcaři si s nimi nevěděli rady. Samozřejmě Francie je trochu jinde než Švýcaři, u nich čekám letos propadák. Naopak Francie by klidně mohla dosáhnout minimálně na semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Insigne by prý stál 60 až 70 milionů eur

Reagovat
SunFells

A pán se chce něčemu smát, první pojme dojem, že se Arsenal zajímá, z Daily Mail a pak tam vypálí takové hovno.

Reagovat
Counter

Sice pozdě, ale s anketou

Reagovat
fantomas

Matuidi zrovna dneska ze svýho rožku vápna skóroval

Reagovat
domingo

Jsem ti to rikal, on tam nabiha furt, je to megaborec

Reagovat
fantomas

No však ten levej rožek byla moje vůbec první poznámka k němu, na první pohled zřejmý, že ho miluje. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Francie Teď bez Riberyho jednoznačně s Belgií nejsympatyčtější tým

Reagovat
Counter

Koho nominujou místo Debuchyho?

Reagovat
fantomas

Fuck, to vypadalo tak nevinně přitom.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak tohle je jasnej základ pro Kariiiiima. Luxusní zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to ví každý ale stejně

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, že to ví každý. Tohle nemá výt novinka, jen jsem byl celý víkend pryč a tak teďkom tady prezentuji svoje pocity - nehorázná škoda... strašné

Reagovat
Ángel di María 22

Je to hrůza. Nejlepší německej ofenzivní záložník současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě dej pryč to "německý"..

Reagovat
smazaný uživatel

A potom ofenzivny a v sucanosti.

Reagovat
Ángel di María 22

No, dale by se o tom bavit, ale to by se sletělo pár vos. Tohle byla tutovka, jsem to hrál na jistotu Ale fakt me to nasralo.

Reagovat
smazaný uživatel

A sršeň...

Reagovat
smazaný uživatel

nasralo je slabé slovo! Tak jsem se těšil a věřil, že to bude JEHO mistrovství a že nás dotáhne za titulem. Byl jsem teda docela pesimistický co se šancí německa na titul týče, ale říkal jsem si, že se současným Marcem a dobrou poskládanou sestavou by to mohlo vyjít.

Teďkom už tomu ale vůbec nevěřím...

Reagovat
bayern987

já tomu věřím stále.

Reagovat
Ángel di María 22

Taky moc neverim. Uz to fakt vidim na boj JA vs. Francie, možná zas Španělsko, asi nikdo jinej.

Reagovat
smazaný uživatel

Francii bych tolik nepřeceňoval. Ti až narazí na někoho silnějšího budou mít problémy. Není to tak tak dávno co jsme je v přáteláku porazili na jejich hřišti. Asistenci dával Ilkay a gol Thomas, to si ještě pamatuju

Reagovat
Ángel di María 22

Přátelák fakt neni měřítko, docela bych věřil, že Němce v záloze momentálně rozbijou. Třeba se v nějakym kole turnaje potkaj, to by byl zajímavej souboj.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jim zase asi tolik věříš právě kvůli tomu jak se jim v poslední době vede v přátelských utkáních, ne?

Reagovat
domingo

Tak v poslednim ostrym zapase meli nuz na krku a zlikvidovali silnou Ukrajinu, v kvalde plichtili ve Spanelsku..

Reagovat
smazaný uživatel

tak zase v tom prvním zápase s ukrajinou nevypadali moc dobře. Ale jako jo.. vy je máte asi líp nasledované než já.. tak asi jim věříte oprávněně. Já je viděl jen s tou ukrajinou a v přáteláku s námi..

Reagovat
Ángel di María 22

To ani ne, hlavne vychazim z kvalit individualne hracu a vubec jejich vykonu v sezone. Maj tam naprostej TOP a jeste na dost pozicich luxus záskoku. Obecně ta cesta po ostudě v JAR jen co se týče repre je správná a Deschamps z nich evidentne udelal vybornej kolektiv a tym. Fakt je verim a pohodou pred MS to pochopitelne jen podtrhujou.

Reagovat
smazaný uživatel

panebože nejvíc hype záložník dnešní doby, neukázal v podstatě nic. talent má, ale neukázal nic. Kdyby aspon něco ukázal, ale zatím neukázal nic. Dokud neukáže aspoň něco, tak pro mě nedosáhl v podstatě ničeho.Tečka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jednou napiš "nic" takhle by to u někoho mohlo přecejenom zanechat dojem, že už teda něco někdy ukázal..

a jinak je to teda pěkná sračka co jsi napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co Götze?

Reagovat
Ángel di María 22

Nic.

Reagovat
bayern987

Götze je lepší

Reagovat
bayern987

Nene ale jsou stejně dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze je nagelovaný šašek, nevm co předvadí v BL a třeba v lize mistrů hrál hovno tak nevím proč ho vynášejí do nebes. Už jenom švajnštajgr je větší hnusák než on. BTW. ti němci mají celý tým nesympatických zjevů ale za to jim asi nechybí odhodlání.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy to vypada, že stačí podívat do profilu uživatele, jeho oblíbené kluby a pozna se, koho miluje, koho nenavidí a kdo mu je u prdele.

Reagovat
bayern987

nagelovanej šašek? tak proč máš v oblíbených real

Reagovat
k0udy

Navíc největší sympaťák, strašně sem si ho oblíbil a můj nejoblíbenější hráč společně se Steviem a Luisem. Tohle mě neskutečně mrzí, ještě aby nebyl fit Luis a bude to v prdeli úplně.

Reagovat
fantomas

Benzííín, wow!

Reagovat
Ranoth

pro mne je tohle cerny kun turnaje a ne belgie

Reagovat
fantomas

Francie je regulérní adept na medaile.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jenže taky je na ni vyšší kurz než na Belgii :-)

Reagovat
fantomas

To protože sou Belgičani obecně nechutně nahajpovaný no.

Reagovat
Counter

Však tím pádem máš dát Ranothovi palec, že na ten hype odmítá přistoupit a věří Frantíkům (-.-)

Reagovat
fantomas

No ale věří jim jen do tý míry, aby je měl za černýho koně, což je podle mě solidní degradace. Bych pak za černýho koně moh označit i Itálii apod...

Reagovat
Counter

To už je pak na debatu, co si představit pod pojmem černý kůň.

Reagovat
smazaný uživatel

*Fantíkům

(tohle byla poslední korekce, už toho mam važně dost)

Reagovat
frankiefcb

Tak kádr mají silný na papíře. Ale ta zkušenost jim prostě chybí.

Reagovat
domingo

Nemaji zadnyho beka, to je proste fatalni minus. Sleduj, jak budou na krajich obrany horet, Rusko si s nima takhle vytre prdel.

(mozna.. uvidime )

Reagovat
smazaný uživatel

kor když na becích jim hrajou téměř jediný hráči, co mi nevaděj

Reagovat
frankiefcb

Jsem zvědav na souboj s Ruskem. Ale třeba Rusům nevěřím letos vůbec. Takže klidně si myslím, že to Belgie dá i z prvního místa. Němci by byli pro ně konečná, ale Portugalci si myslím by se s nima trápili. Klidně na to čtvrtfinále bych jim i věřil, dál ne. Ten kurz na ně je prostě zvrácenost. Jako kurzy na fortuně Belgie 15, Francie 22, Itálie 20, Nizozemí 25, Portugalci 30. U Nizozemců, tak velký kurz chápu jedině kvůli toho, že se předpokládá, že je rupne Brzílie v osmi, jinak mi to nejde do halvy. Ty kurzy jsou prostě směšné. Prvně jsem chtěl dát klasicky na Argentinu, ale ten na Frantíky je neuvěřitelně lákavý.

Reagovat
Talker

Tak Nizozemsko se mi zdá šampionát od šampionátu slabší a slabší (alespon co se týče jmen).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Podle mého bude hlavně vidět rozdíl ve zkušenostech... Rusové mají tým hráčů, kteří mají na kontě X sezon, takže pokud díky něčemu vyhrají, tak bych si vsadil na tohle. Kraje obrany mají Belgičani slabší, ale mají zas kvalitnější hráče na ostatních postech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Coz je ale fakt pitomost, kdyz si to tak vezmes, pro Belgii je meritko postoupit ze skupiny..

Reagovat
Counter

No o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutne nechapu.....pritom pokud dobre koukam tak budou po postupu ze skupiny hrat pravdepodobne s Nemeckem nebo Portugalcema....a to je na to ze Portugalci skonci lip nez Belgie kurz 3,2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Prvni flek Francie nebo Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moji favoriti Nebyť tam ten Evra, tak to v podstate nemá chybu, sympaťák vedľa sympaťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Varane ten mi moc sympatický nepřijde.

Reagovat
madridcan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
SunFells

No teď se Valbuena moc neukázal

Reagovat
fantomas

To chtěl a vůbec, zase to rozjížděl.

Reagovat
One-Real

Varane - Sakho

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho

Reagovat
tomasinho

Sakho tím lídrem opět být může. Příští rok u nás snad bude jednička a chopí se té úlohy i v klubu. Na spolupráci s Varanem bych byl hodně zvědavý teda. Každopádně, jak jsem Francii nikdy moc nemusel, tak tenhle tým vypadá fakt božsky.

Reagovat
domingo

Urcite muze, koneckoncu to byl nejmladsi kapitan v historii PSG. Ted z toho ale proste vypadl, no.

Reagovat
tomasinho

Jojo, to nepopírám. Právě i v LFC šlo letos vidět, že té obraně chyběl lídr. Ale jakmile se usadí a zvykne na jazyk, tak lídrem snad bude a časem do přenese i do repre doufám.

Reagovat
domingo

Doufam, byla by skoda, kdyby zrovna on zazil vrchol kariery v devatenacti.

Reagovat
tomasinho

Já jsem si tím jistý, on měl super momenty, ale pořád tam něco chybělo. Zřejmě jazyková bariéra, pak zranění. Do budoucna jasná jednička a snad i ten lídr v obraně.

Reagovat
Hafna

Nemám je rád, ale podle mě půjdou až do finále, kde padnou se Španělskem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hafna

můj názor :) Španělsko už tolik lidí nefavorizuje... všichni mluví hlavně o Německu a Brazílii... ale ta síla kádru je zase nejvyšší u Španělů a potvrdí to

Reagovat
Ángel di María 22

Valbuena dobrá vložka, ale i tak gól. A další áčko pro Benzemu.... a další ukázka, že Griezmann je gólovej. Luxusní výběr vepředu i bez Ribéryho a Nasriho, fakt čumim. Navíc všichni dost v pohodě evidentně.

Reagovat
fantomas

No.. ukázka docela jak slepej k houslim. Hlavně tohle už je prostá exhibice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Už tam má druhej, patičkou po centru. Ještě něco? To vim, jak je gólovej.

Reagovat
fantomas

Ta patička byla cool, ale furt platí ta poslední věta no.

Reagovat
Ángel di María 22

To jo, ale i tam někdo ty góly dát musí.

Reagovat
domingo

Jako jasne, je to jenom Jamajka, ale z kolika tymu zarilo v priprave takovy sebevedomi? Svycari s toutez Jamajkou dominovali, ale proste ty goly nedali, Belgicani se trapili s Lucemburskem, Italove s nim dokonce plichtili.. Spanelsko si proti Bolivii 50 minut nevytvorilo sanci a pak dalo gola z nasimulovane penalty.

Deschampsovi opravdu verim a pristihuju se, jak se na mistrovstvi hrozne tesim. Ten tym na to herne ma, vlastne vzdycky mel, ale uz strasne dlouho z nej nebyla citit tak pozitivni atmosfera. Jamajka a Norsko jsou presne tymy, ktere by Francie 2010-2012 porazela o gol, dva. Tahle jim dala (zatim) 11.

Allez! <3

Reagovat
fantomas

Reagovat
Virtuos

čo sa týka výsledku a predvedenej hry, tak FRA sa ukazuje zatiaľ dobre, no Honduras a ani Ekvádor by som dopredu neodpisoval

Reagovat
domingo

Muze se to vymstit, ale ja tam asi fakt nevidim jasnejsi skupinu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Virtuos

niekedy i tá najjasnejšia skupina na začiatku, môže byť najkomplikovanejšia na konci, ako samozrejme ja FRA tiež považujem za favorita skupiny, avšak taký Ekvádor môže hrať rolu eliminátora šancí favoritov (áno sympatizujem s nimi)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
A Seleção

Reagovat
Wat

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
One-Real

Nejlepší útočník planety 2+3 v suchym triku.

Reagovat
Ángel di María 22

A to hrál ještě defacto z míň oblíbenýho křídla

Reagovat
Counter

Debuchy prý v pohodě, aspoň že tak.

Reagovat
smazaný uživatel

uff

Reagovat
fantomas

No tak.. sem si řikal.

Reagovat
domingo

To je super, protoze jsem premyslel nad potencialnima nahrada a neni tam nikdo, jakoze fakt proste nikdo. Jallet leda.

Reagovat
One-Real

100. pro Karima

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

SCHNEIDY!! ♥

Reagovat
A Seleção

Muj cernej kun Sestavu bych nechal stejnou

Reagovat
k0udy

JInak, kdo bude kapitán? Snad ne Evra?

Reagovat
domingo

SuperHugo

Reagovat
k0udy

Sakho by byl lepší, ale fajn

Reagovat
fantomas

Sakho je vice.

Reagovat
k0udy

Jinak jak vidíš stoperskou dvojici? Měl by být Sakho v základu, ne?

Reagovat
Ángel di María 22

Urcite Koscielny a k nemu Sakho nebo Varane. Ale vzhledem ke kvalifikaci asi spis Sakho.

Reagovat
fantomas

Sakho-Kos začnou docela určitě.

Reagovat
domingo

Tak na 80% to bude jak pisu v clanku. Deschamps sice Varaneho miluje, ale byl by to moc velkej risk.

Reagovat
k0udy

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl, Varane je Buh. Navic cim dulezitejsi zapasy, tim lip hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja budu jedine rad, kdyz nebude hrat. Aspon se tim snizuje sance na nejaky zraneni..

Reagovat
domingo

Ale opora repre bude az za dva roky na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam. Kdyz si nezkurvi to koleno, tak by mu nemelo nic stat v ceste.

Reagovat
fantomas

Risk by to byl už jen proto, že si sotva kopnul v kvaldě.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim, ale proti Ukrajine byl bezchybnej.

Reagovat
Ángel di María 22

Taky si myslim, ze risk je hodne silny slovo. Varane je vybornej a neprijde mi ani nahodou horsi nez Sakho, viděl bych to spíš že Sakho je zažitější v repre, do budoucna Varane jasnej základ, kór jestli ho začně hrát i v Realu místo Pepeho.

Reagovat
fantomas

Hlavně Lloris toho moc nenamluví, Kos jakbysmet, takže je Sakho potřeba jako dirigent. Nevim sice, jak je na tom Varane, ale je snad jasný, že nebudeš chtít, aby ti obranu na MS řídil 21letej klučina - jakkolliv talentovanej je.

Reagovat
domingo

Ja ho v Realu nesleduju, ale Deschamps se nijak netaji tim, ze on je pro nej do budoucna ten klicovej stoper, opora, lidr.

Reagovat
fantomas

Ok, potom platí ta druhá část souvětí

Reagovat
k0udy

Když je buh, tak co je Pepe a Ramos, když nehral letos v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi dlhe zranenie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ma ty svoje problemy s kolenem, to je potom tezky. Zaklad by to asi nebyl, ale mohl mit daleko vic minut a daleko casteji se s nema tocit. Kdyz byl zdravej, tak nemel problem Pepeho posadit. A treba uprimne - ja byl strasne rad, ze to finale odehral on a ne Pepe, s nim v sestave jsem byl daleko klidnejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Pepe hrál hodně dobře, sice sem tam něco zasimuloval ale když mu to vychází tak proč ne...

Jinak to byl Pepe kdo vyhazoval míče z vlastní šestnáctky.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo má za "černého koně" Belgii,Anglii... ale podle mě tento tým překvapí a minimálně v semifinále bude. Má na to i bez Ribéryho...prakticky jeho ztráta u některých lidí zvýší sympatie k Francii.

Reagovat
smazaný uživatel

Ocividne moze zranenie Riberyho Francuzsku pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie, Anglie atd. jako černý koně... Víte, že tohle označení se neodvozuje od barvy pleti těch hráčů, že jo?

Reagovat
frankiefcb

To je šílený považovat Francii za černýho koně.

Reagovat
Hafna

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Zase ale ty týmy poslední turnaje dopadaly bídně a přestalo se jim věřit. Tohle je však úplně jiný tým, s jinou herní filosofií.

Reagovat
fantomas

Už na Euru to od FRA žádná bída nebyla.

Reagovat
domingo

Akorat od Benzemy no.

Reagovat
SunFells

Adepti na triumf to zrovna nebyli.

Reagovat
fantomas

Což má znamenat co? Turnaj s několika pozitivníma znakama měl bejt tim hřebíčkem do rakve, co Frantíky odsoudí k nálepce pouhých "černých koňů"? Pořád stejně absurdní.

Reagovat
SunFells

Já je za černé koně neoznačuji, pouze uvádím, co vedlo k tomu, že někteří je tak označují - hluché období, kdy se z Francií přestalo počítat jako s favoritem. A ne, turnaj před dvěma lety neměl být hřebíčkem do rakve, to se klasicky jen necháváš unášet svou fantazií a jsi diskuzí zas někde jinde. Jestli to mělo co dělat s rakví, tak leda to, že je z ní ten turnaj nevymanil po předchozím průseru.

Reagovat
SunFells

*s Francií

Reagovat
fantomas

Ok, potom ty důvody, cos "uvedl", pořád nechápu.

Reagovat
SunFells

S tím už ti nepomůžu.

Reagovat
fantomas

To bylo jasný od začátku no.

Reagovat
smazaný uživatel

Francii beru. Po úspěšné generaci kolem Zidaneho, Henryho a spol. nastal logický pokles a tenhle dosti odlišný tým od posledního MS může překvapit. Ale Anglie jako černý kůň to je výsměch. Prostě jen fanoušci Anglie uznali, že už těch jejich penaltových výbuchů bylo tolik, že zařazení mezi favority by bylo směšné, tak je ale pro změnu tlačí na pozici černého koně.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

jasny titul, karim nejlepsi strelec turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři Obránci Sagna, Clichy, Koscielny, Debuchy, Rami, Sakho, Mangala, Varane Záložníci Flamini, Nasri, Valbuena, Gourcoff, Diaby, Matuidi, Gonalons, Pogba Útočníci Ben Arfa, Benzema, Gignac, Giroud, Remy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

To je nejaka alternativni realita, v niz Domenech nikdy neodesel?

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

si s tym neskutocne otravny

Reagovat
smazaný uživatel

Vydrž za chvíli to skončí A nemohu skončit v půlce (když už jsem začal), abych Tě náhodou nezklamal Je to jen alternativa, nevím co Ti na tom vadí? Nečti to a budeš v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu svůj názor na veřejný web určený k diskuzi, někomu se to neíbí, tak mu napíšu ať to nečte. Jak čtrnáctky na facebooku fakt

Reagovat
fenixLFC

cakal som ze ako slabina bude spomenuty hrotovy zaloznik...nikde nevidim vacsiu slabinu ako tam, giroud a benzema skoda hovorit

Reagovat
domingo

"hrotovy zaloznik" :))

Giroud a Benzema jsou samozrejme skveli utocnici.

Reagovat
Talker

Tak tragédi to nejsou, ale (na rozdíl od ostatních postů) za tou absolutní špičkou pokulhávají.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolko vyberov ze to ma lepsi utok?

Reagovat
Talker

Tak když se na to koukáš takhle, tak se s tím dá souhlasit... Ono ve výsledku to až tak klíčové není, viz Torres nejlepší střelec posledního turnaje, na EURO04 to byl zas Baroš..

Reagovat
Ángel di María 22

To je kravina.

Reagovat
SunFells

To jako že třeba jejich křídla maj k té špičce blíž než oni?

Reagovat
A Seleção

Reagovat
fenixLFC

yop preklep ono proste tam vidim slabinu-giroud je giroud a benzema mi nepride ako klasicky hrotak, hlavne to bolo vidno na poslednom eure, on je proste ten co uvolnuje miesto ronaldovi ked chapes ako to myslim. ani jeden z nich mi nepride ako zabijak

Reagovat
A Seleção

Benzema ti neprijde jako klasicky hrotak?

Reagovat
One-Real

typ do vápna jako Falcao to teda rozhodně není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
A Seleção

Ano Falcao je typ do vapna.Karim operuje na mnohem vetsi plose.

Reagovat
fantomas

To neni ani Giroud a těžko bys ho označil za někoho jinýho než hroťáka.

Reagovat
domingo

Tak Falcao je devadesatkovy poacher, takovych je ve svete v soucasnosti uz naproste minimum.

Reagovat
One-Real

a presne tohle beru jak klasickyho hrotaka (vapnare), ale je to dost slovickareni a kazdej o tom muze mit jinou predstavu, spis jsem narazel na to ze je to proste odlisny typ jak Falcao, nebo i Giroud, Mandzukic, Klose, Llorente a ja nevim kdo dalsi

btw Alzirsko

Reagovat
domingo

Fenci

Letos jim verim, maji fakt konkurenceschopnou sestavu, dokonce i s utocnikem (konecne).

Reagovat
One-Real

Tak hlavne to co do taktiky vypada dobre, a neni to zadne zmatene pobihani (i kdyz proti Rumunum se mi to az tolik nelibilo, docela dost je pousteli do sanci, mozna dany individualni kvalitou Rumunu, kteri to s balonem zkratka umi). Obrana pomerne sehrana, trosku me mrzi, ze se asi uplne nepocita do zakladu s Brahimim. Letos nejlepsi dribler Evropy podle statistik. Nadruhou stranu, kdyz si vezmu takticky dobre fungujici tym a pak trochu flinkovsky typ Brahimiho, tak to asi ma svoje opodstatneni. Co jednoho utocnika, podle me tri kvalitni.

Reagovat
domingo

Ta zalozni dvojka Bentaleb - Lacen bude klicova no, protoze o jejich ofenzivni kvalite se pochybovat moc neda. Brahimi by mohl jit na RW..

Reagovat
One-Real

Brahimi je paradni, na ten pohyb s nizkym tezistem se skvele kouka. Na druhou stranu neni az tak golovy (aspon v Granade, i kdyz je to tam dane taky tim, ze mu kolikrat proste neprihraji, protoze tam kope monstrozne hladove kopyto El Arabi). takze se bojim ze vzhledem k ty taktice a minutam v kvalde zustane na lavce.

Reagovat
domingo

Porazil Barcelonu

A koukam, ze El Arabi hraje porad stejne jako v Caen Tam vzdycky dostal mic a proste sel dopredu. Nekoukal, kdo mu nabiha, kdo proti nemu vystupuje, kdo ho brani, proste sel.

Reagovat
One-Real

To jo, nadruhou stranu mu nevyjde den, parkrat mu nevyjde driblink nebo prihravka, 2x-3x se nevrati a v tymu jako je Alzirsko je tohle strasne videt. Pamatuju si jak takhle s Granadou dojebal jeden zapas, jednou zalozil prihravkou na pulce nenapadny protiutok soupere a podruhe ho nekde na pulce vypustil.

Ja na El Arabiho fakt nemam nervy. Jako on se trefit umi, ale vypada u toho jak hladove hovado, nekouka kolem sebe a vidi pred sebou jenom branu, i kdyz ho 2 brani a na druhe strane mu bezi sam protihrac.

Reagovat
domingo

Pamatuju si tu sezonu, kdy postoupilo Caen a Brest a El Arabi na podzim terorizoval celou ligu, protoze na neco takoveho proste ti obranci nebyli zvykli. Za Brest zase ve stejnou dobu vylitl Nolan Roux, ktery mel horsi statistiky, ale hral mnohem elegantneji a technicteji.. tehdy jsme s Davidem jeste v Tydnu v Ligue 1 polemizovali, kdo z nich to dotahne dal. Roux ma porad na vic, skoda ze uz je celkem stary..

El-Arabi asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak celkom zmena k "skoda hovorit". A za argument Girou je Giroud.

Reagovat
domingo

Na poslednim Euru byl taky Benzema po pravu kritizovanej, ve Francii vychazely komplexni mnohastrankovy rozbory, co vsechno delal spatne

To byla vlastne Blancova jedina chyba no, nikdy mu nemel davat tolik volnosti, pac on se stahoval az nekam pomalu na CM a Francie tak ve vysledku byla dominantni na mici, ale tragicka ve vapne.

Ted Karim nic podobneho delat nemusi, ma za sebou Matuidiho, Pogbu, ma vedle sebe goloveho Griezmanna, celkove se muze soustredit na to, co mu jde nejlip. A golovy on je, koukni se, kolik dava golu

"Giroud je Giroud" - Giroud je prumerny zakoncovatel, ve vsech jinych hernich aspektech je ale spicka. Vysoky, silny, technicky, zodpovedny, vsechno. Navic, jak bylo videt dneska, se zvladaji skvele doplnovat.. Ja proste nevim, ten utok neni tak natriskany jako zaloha, ale oznacovat ho za slabinu je proste blbost. Kdybys jako referencni ramec pouzil relativni kvalitu spojky Matuidi - Pogba - Cabaye, tak jsou vsechny tymy na MS slozene ze samych slabin, s vyjimkou spanelske zalohy a kostarickeho golmana

Reagovat
Ángel di María 22

Keylor válec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Za toho Navase

Reagovat
fenixLFC

uprimne, girouda ked uz nie za poleno, tak ho povazujem aspon za ,,polienko''. to ze vie podrzat loptu a podobne mu neberiem ale ked s nou ma cosi robit tak uz je zle. To iste kritizovali aj fan arsenalu.

Terajsie francuzsko som nevidel dobre dlho tak som zvedavy co zas predvedu (v pozitívnom zmysle), ale som na nich zvedavy.

Za slabinu (logicky) povazujem najslabsie miesto-kvalitni brankari, stoperov spickovej kvality maju tri rite, rovnako ako zvysok obrany. Zaloha je top, kridla rovnako ale ten utok je proste najslabsi podla mna. Ale ked je to ako pises, ze benzemovi to vyhovuje a giroudiv staci tu loptu udrzat pre griezmanna a zalohu...a funguje to, tak nemam nic proti. Iba si stojim za tym, ze mat v utoku klasického zabijaka tak niet pre mna na turnaji vacsieho favorita

Reagovat
domingo

Ja ti rozumim, jenom vysvetluju svoje stanovisko. Nemaji proste jednoho vylozene TOP hrotaka, ale porad jim (i bez Riberyho) vepredu zbyva 6 kvalitnich hracu, z nichz kazdy navic nabizi neco trochu jineho, takze se muzou prizpusobovat souperi a okamzite eliminovat pripadne vypadky formy atd.

Podle me je to skoro i lepsi situace nez mit jednoho megaborce a hrat vsechno na nej, protoze potom nemas zadny plan B. Viz treba Recko.

Reagovat
fenixLFC

s tym suhlasim

BTW uz ked ta tu mam ( ) aj ked je o tom este skoro dopredu hovorit, ako to bude vyzerat s lille dalsiu sezonu? Odidu im klucovi hraci, pojdu vyssie alebo klesnu?

Reagovat
domingo

A kdo by odchazel?

Oni jsou prave poprve za X let v situaci, kdy nemaji prakticky zadny velky hvezdy, tu sezonu jim udelali Enyeama, Kjaer, Gueye a Kalou. Ti by tam meli zustat vsichni. Odejde mozna Martin, ktery hraje monstrozne na picu.

Vys nepujdou urcite, neni kam, takze spis klesnou. Jako jeste se nerozjelo mercato, takze je brzo soudit, ale do ligy prichazi Bielsa, je tam ASSE a urcite bych nepodcenoval ani Montanierovo Rennes. V tuhle chvili tipuju, ze budou hrat normalne o pohary, jako posledni dobou kazdej rok.

Reagovat
fenixLFC

mozno sa mylim, ale nemali oni aj dobru akademiu? hazard, debuchy...to som prave nevedel, ci sa im tam nejaky mladik nevysvihol ktorého bdue niekto zas chciet. Fakt som ich tuto sezonu vôbec nevidel hrat iba vysledky som sledoval tak som na nich zvedavy buduci rok. ale dakujem

Reagovat
fenixLFC

*nie debuchy ale digne

Reagovat
domingo

Mladici - Pape Souare (silovy, spolehlivy levy bek), Idrissa Gueye (variabilni DM/CM), Divock Origi (hrotak, uvidis za Belgicany), jinak nic moc. Akademie.. jako jo, ale na Rennes, Lyon, Nice, ASSE se nechytaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez těch sprostých slov, Dominiku.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
k0udy

Prirovnal bych to k Brazilii, ale ta ma hroty asi ještě horší

Reagovat
fantomas

Proč mi přijde, že tu veškerou kritiku střílíte tak nějak od boku?

Reagovat
k0udy

To není kritika, ale Giroud, ani Benzema nejsou bůh vi jak skvělí útočníci a když to přirovnáš k obraně a záloze, tak v útoku je ta kvalita nejmenší

Reagovat
Feind

jeden hraje v realu, druhy v arsenalu, desni tragedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Totiž

Reagovat
k0udy

Kdo z ních dělá tragéda? Jsou to fajn útočníci, patří k nejlepším na svém postu, ale úplni top ani jeden z nich není, kdežto kvalita v záloze i v obraně je top.

Reagovat
fenixLFC

ked uz chces argumentovat tymto tak za jedneho chcu suareza a namiesto druhého skoro hocikoho iného...

Reagovat
smazaný uživatel

Suáreze nikdo nechce.

Reagovat
Feind

nekdo treba jo, ale ja taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomen na Misinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Feind

tak s realem se spojuje kazdy hrac, ktery ma skvelou sezonu, ale jeste loni si real nechal benzemu misto higuaina, ktery hraje za argentinu a ti maji snad nejnadupanejsi ofenzivu ze vsech tymu na ms

Reagovat
Ángel di María 22

Jakýho Suaréze zas. Nechte si ho tvl, u nás ho fakt nechci.

Reagovat
fenixLFC

tak aguera, ide o to, ze napriek tomu stale niekoho zhanaju

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, a proto za tech 5 sezon nikdo neprisel, a to ani kdyz odesel Higuain.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Torres hraje zase v Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha co je nie su buh vi jak skveli utocnici?

Reagovat
Counter

Protože ještě neslyšeli podcast Pak se jako jeden muž spojí do jeho kritiky a všechny repre už budou mít klid.

Reagovat
domingo

Ted jsem si uvedomil, ze v tom podcastu padla veta "Deschamps pry bude dnes zkouset Girouda a Benzemu vedle sebe"

Nebude to vypadat debilne, kdyz to vyjde ve stredu?

Reagovat
fantomas

Lol?

Reagovat
Counter

Já myslím, že se mi povedlo tomu časovému rámci vyhnout. Řekl jsem spíš něco ve smyslu, že stojí za to věnovat pozornost poslednímu přáteláku Francie s Jamajkou, kde se mají představit vedle sebe Giroud i Benzema a pak jsme to probírali.

Aspoň doufám

Reagovat
fantomas

*SPOILER* ( ) "Doporučuju věnovat pozornost teďka jejich poslednímu přáteláku s Jamajkou"... (výborně, mistrně zahráno)... "kde by podle informací médií měl hrát jak Giroud, tak Benzema zároveň" (hmmm, a teďs to zamrdal!)...

Reagovat
Counter

Skoro

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Counter

Každopádně můj dotaz, kdo že tam jako bude dávat při Riberyho absenci góly, po Jamajce vyzní trošku suše...

Reagovat
fantomas

Vyčleňte si ve středu pro jistotu další čtyři hodinky na případný opáčko.. :))

Reagovat
Ángel di María 22

Já jsem tam dodával, že Ribéryho gólově v pohodě zastoupí Griezmann, tak aspoň nějaká záplata

Reagovat
fantomas

Tys tam dokonce prorokoval, že to s Benzemou na křídle "může jít". Prostě jen někam do článku do závorky dáme (nahráváno tehdy a tehdy)... furt lepší než silvestrovský estrády točený v létě, hm?

Reagovat
domingo

Aspon budem vypadat jako megaborci, ze mame dobry info a tak.

Reagovat
Counter

Já si právě myslím, že tyhle legrácky tomu zvednou renomé

Reagovat
fantomas

Určitě

Reagovat
domingo

Nejvetsi eso v rukavu je Karnezis, suverenne.

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Já tam jsem s váma vlastně jen pro to pobavení...

Reagovat
fantomas

Je fakt, že z toho vycházíš jako vrchní otloukánek.

Reagovat
domingo

Tak kdyz se pripojujes na skype se zpozdenim 70 minut, tak se nediv.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Na úvodní seanci to bylo jen 15 a stejně jsem toho Karnezise vyfasoval...

Reagovat
domingo

Jeste jedna poznamka a priste vyfasujes Itandjeho

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ángel di María 22

jojo

Reagovat
fantomas

Lol?

Reagovat
Atlético de Madrid

Fred i Jo jsou minimálně v reprezentaci naprosto výborný hroti a plněj přesně to, co se od nich chce

Reagovat
Ángel di María 22

Taky od Freda čekám poměrně dost

Reagovat
Atlético de Madrid

Já bych se třeba vůbec nedivil, kdyby byl nejlepším střelcem.. Na posledních dvou turnajích na to stačilo 5 gólů, jinak většinou 6 a na víc od roku 1970 dosáhl jenom Der Bomber a El Fenomeno Brazílie půjde hodně daleko a Fred prokázal, že dokáže branky střílet. Neymar je bude spíš chystat, protože v tom je právě jeho největší síla - je to jejich nejkreativnějšíhráč, byť je v současnosti i jejich nejlepším střelcem. Nicméně pokud by měli jít na titul, tak proti Golden Boot pro Freda hovoří statistika - nejlepší střelec byl z vítěznýho týmu jen 5x a to ještě zahrnuje Garrinchu a Vavá, kteří v roce 62 byli nejlepšími střelci spolu s dalšíma čtyřma hráčema...

Reagovat
Ángel di María 22

Haha, na můj skromný tip na nejlepšího střelce zní podobně jako jeho jméno I když jinak mně fakt přijde jako dřevák docela, v repre mu to prostě nějak zakončit do gólu jde. Uvidíme.

Reagovat
Atlético de Madrid

On tu koncovku má fakt skvělou. Jak jsem pročítal diskuzi, tak se tu řešili klasický poacheři - Fred je imho jeden z nich. Gólů dává fakt hodně, průměr branek na zápas má lepší než leckterej slavnej útočník, byť by někdo mohl kvalitou brazilský ligy. Ale za Lyon jich taky nedal uplně málo, za Brazílii má taky parádní průměr.

btw krásný video jeho akrobatickejch gólů

https://www.youtube.com/watch?v=0eCzucQL-5k

Reagovat
Ángel di María 22

Ale jo, verim mu na tomhle sampionatu golove fakt nejvic. Celkove je mi ale dost nesympatickej.

Reagovat
smazaný uživatel

v lyonu mel dobry start, ale pak na to zacal dlabat, az to vyvrcholilo odchodem, tehdy by me absolutne nenapadlo, ze ho jeste nekdy uvidim hrat v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadime se? Ja tipuju Kuna.

Reagovat
Ángel di María 22

Tomu neverim. Kdyby byl zdravej, tak bych mozna rekl i Pipitu. Ale s nim to vypada blede zatim, prvni zapas asi nebude, pak se uvidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo. Kun je utocnik dulezitejch zapasu a s Messim si vyborne rozumi. To bude jeho turnaj.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já reálně tipuju Ronalda - výborná forma, Zlatá kopačka, Portugalci imho půjdou minimálně do čtvrtfinále a pokud je tam někdo dotáhne, tak právě CR.. Z Německa by toho mohl bejt schopnej Müller, ale Golden Boot ještě nikdo nikdy neobhájil. Kunovi moc nevěřim, v reprezentaci je až třetí nejgólovější za Messim a Higuaínem. Suarez zase podle mě prostě neodehraje dost zápasů, Uruguay hádám nepostoupí tak daleko jako posledně. Italové zase dlouhodobě nemaj žádnýho velkýho kanonýra a spolýhaj spíš na rozdělení gólový produkce mezi několik hráčů (nejvíc dává Balotelli, ale ne nijak výrazně). Costa by byl velký překvapení. Nicméně ono tipovat nejlepšího střelce je hodně zrádný, posledně byli čtyři, Ronalda v roce 2002 by si taky nikdo netip a třeba Šukera nebo Salenka asi taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo to doufám ne.

Reagovat
domingo

Ja bych mu to i pral, jak jsem Portugalce nikdy nemel rad, tak Bentuv fotbal je mi sympaticky.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já mu to nepřeju protože prostě Ronaldo, ale na jejich fotbal se tam těšim skoro nejvíc. Z těch velkejch týmů kromě Brazílie a Francie nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to zase od CR necekam nic moc, i kdyz bych mu to hodne pral. Snad se mylim, ale kdyz holt neni 100% fit, tak je potom tezky cekat zazraky. Podle me to nebude turnaj Evropanu. Naopak treba jak jsem Messimu moc neveril, tak mu zase verit zacinam, ze to bude jeho turnaj a ze bude Argentinu (pro me nejvetsi favorit) tahnout. Ale ne golove, spis vykonove. Na goly prave hodne verim Aguerovi, teda pokud mu bude slouzit zdravi. Jinak je to tezky, Costovi neverim, ale naopak treba Benzema by mohl mit super turnaj. A Suarez sucks..

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono se evropskejm týmum v Americe extrémně nedaří, to je fakt. MS tam nevyhráli nikdy, v Jižní Americe dokonce jen 2x udělal Evropskej tým finále (jednou z toho Československo, ha). I statistika vyhranejch zápasů je extrémně rozdílná. Takže podle tohohle klíče bych si taky troufnul tvrdit, že to bude patřit jihoamerickejm týmum. Můj tip na titul zůstává Brazílie, na rozdíl od většiny tady jim věřim

Jinak Messi by teoreticky samozřejmě taky mohl zazářit, ale ta jeho gólová produkce na turnajích je tak mizerná, že si neodvažuju ho tipovat, je to moc velkej risk. Ale má ideální věk a asi kolem sebe i ideální tým.

Reagovat
smazaný uživatel

v Barce měl před dvěma měsíci taky ideální věk a vysral se na to. Snad se o to více bude snažit ted na MS

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak v Barce byl nejlepší hráč světa posledních pět let, navíc do toho mluvilo víc faktorů Na klubový scéně už nemá co dokazovat, maximálně vylepšovat svoje rekordy.. v reprezentaci ještě nic tak zapamatováníhodnýho nepředvedl, kromě toho, že se nejspíš stane jejím nejlepším střelcem. Ale k těm číslům z Barcy se v soutěžních zápasech začal přibližovat poprvý teď v tý kvalifikaci..

Reagovat
smazaný uživatel

Prave no. Proto mam jakoby "dva" favority, ale Brazilci budou pod velkym tlakem a nezvladnou to. Argentine verim ze vsech nejvic. Jinak u Messiho na drivejsich statistikach nezalezi, tedkom to vypada, ze maji konecne trenera, coz je velky pozitivum. A pokud ty goly davat nebude, tak nevadi, kdyz jim bude fungovat system a da je za nej nekdo jinej. Jak rikam, na goly verim Kunovi, Messimu zase na asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

* asistence a celkovou hru (vykony). On je bude tahnout jak jeste nikdy.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jako je to samozřejmě možný, pokud by Messi hrál tak jako v Barce, tak může předvést lepší MS než Maradona.. popravdě by mohl klidně dát takovejch 10 branek, kdyby ovšem hrál jako v tý Barce

Reagovat
frankiefcb

Nad tím jsem přemýšlel. Mají dobrou skupinu na to, aby už ve skupině dal takových 6 branek, když se mu zadaří. Jako docela věřím, že jak to prolomí, tka by mu to mohlo padat.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já si to reálně moc nemyslim. Pokud bude dávat góly, tak to asi nebude nějakej extrémní gólostroj. V dnešní době je extrémně těžký dát na MS nebo ME nějak hodně branek. Taky od Müllerovo deseti v roce 70 dal víc než 6 jen ten Ronaldo v roce 2002. A od tý doby týmy taky udělaly ohromnej taktickej skok dopředu. Dneska by už MS zřejmě nevyhrál tým, kterej prostě vypustí na hřiště tři ofenzivní volný hráče bez defenzivních úkolů.

Reagovat
frankiefcb

Myslím, že klidně proti Bosně hattrick dát může, klidně i proti Iránu nebo Nigérii.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já jenom vycházim z toho, že hattrick na MS je uz hodne velka rarita a hracu ktery dali dva na jednom je uplny minimum, myslim ze jen ten Muller a Fontaine. To by musel Messi opet prepsat vsechny mozny statistiky, coz se sice muze stat, ale zatim tomu vubec nic nenasvedcuje

Reagovat
smazaný uživatel

Možný, byť nepravděpodobný. Messi "vyhoří"... ne, že bude hrat úplně tužku, špatně, to ne. Jen se od něj dost očekává, až příliš.

A ano, na stole mam rovnou dvě věštecké koule.

Reagovat
smazaný uživatel

Před 2010 nikdy tým z Evropy mimo Evropu nevyhrál a jak to dopadlo ví všichni moc dobře. Navíc za posledních 30 let se hrálo v Americe 2x, 86 a 94, kde Evropa brala pokaždé dvě medaile a jedno finále prohrála na penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že hráčů s nejvyšším počtem golu bude více.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to sraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim, ze jeden prispevek lepsi nez druhej.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu že si fanoušek Realu, tudíž na Benzemu nedáš dopustit, ale mě doopravdy nepřijde jako nějaký extra dobrý střelec.

Reagovat
smazaný uživatel

To je reakce kvuli tomu smajlu na Varana.. Jinak na Benzemu dopustit dam, toho se neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak reaguj na toho smajla a ne na tohle.

Reagovat
One-Real

tak dobrý útočník se nemusí rovnat dobrý střelec, záleží to od úkolů od trenéra, práce na hřišti, roli apod.. Benzema je pro Real hlavně dobrý útočník

Reagovat
Ángel di María 22

Jj, zvlast Ribery na Benzemu neda dopustit.

Reagovat
smazaný uživatel

průhledný jak sklo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Deschamps avizoval, že proti Norsku a Paraguayi bude experimentovat jestli je tohle výsledek, tak

Reagovat
domingo

Btw Tome, Iran dnes vstrelil dve branky. Jak je to mozny?

Reagovat
smazaný uživatel

Aláh!!!

Reagovat
fantomas

Napadá mě... Karibik sucks? ( )

Reagovat
fenixLFC

*mi

Reagovat
fantomas

To na mě fakt nezkoušej čéče.

Reagovat
fenixLFC

co konkretne? maloco mi kole oci tak ako napada ma/ napada mi

Reagovat
fantomas

To je sice krásný, ale "napadá mě" je jediná správná varianta.

Reagovat
fenixLFC

u vas to nie je rozdielne?

Reagovat
fantomas

Jak jako rozdílný? Rozdílný to je - jedna varianta je dobře, druhá špatně. Ta moje je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezkoušel tohle nedávno pod NHL Tomašíňo? Tam to bylo ale myslim něco daleko horšího ještě, ne?

Reagovat
fantomas

Jojo, ti pochybní skoroPoláci by to zkoušeli furt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Tak zrovna tohle bych nenapsal ani v té nejslabší chvilce. Psát mi místo mě není úchylnost našeho regionu

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak sorry

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fenixLFC

napada mi-mam napad, napada ma-napríklad medved

Reagovat
frankiefcb

hmmm ne prostě je buď napadá mě/mne. A podle kontextu je to nápad nebo medvěd.

Reagovat
fantomas

Napadá mi je zkrátka sprostost, která nemá v ničem logickej gramatickej základ. By sloveso "napadat" muselo mít vazbu "komu/čemu", což pochopitelně nemá.

Reagovat
frankiefcb

To je vyloženě ohavnost, která ani nejde vyslovit napadá mi.

Reagovat
Counter

http://awesomescreenshot.com/0282y18ba3

A představ si, že má, je to fakt přípustné

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fantomas

No lol. Nicméně původní oprava tak jako tak nebyla na místě.

Reagovat
Counter

Reagovat
*CZE*

ty seš učitel češtiny nebo je to tvůj koníček spolu s florbalem tohle všechno znát?

Reagovat
smazaný uživatel

neni, jeste "napadá mne"

Reagovat
fantomas

Myšleno z těch dvou, ale dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, fakt jste v tomhle všichni v čele s kiwwim děsně marní a fakt byste se na to měli vysrat. Ještě nikdy jsem tady neviděl, že by nějakej Slovák správně označil chybu v češtině.

Reagovat
fenixLFC

holt som nevedel ze u vas je to rovnake

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z autorov tohto webu no, hanba..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

1. Francie

2. Ekvádor

3. Švýcarsko

4. Honduras

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Povíme si po skončení skupiny Taky bych tam raději viděl Švýcarsko, ale celkům z Evropy, Afriky a Asie letos moc nevěřím - takže pouze čistě pragmaticky.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francie - Jamajka 8:0

Vyšehrad - Štětí 12:1

=> Vyšehrad - Francie 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris-Sagna,Varane,Koscielny,Evra-Pogba,Matuidi,Cabaye-Ribery,Benzema,? .. pro mě byli černý kůň turnaje a troufám si řict,že i aspiranti na titul...škoda riberyho,ikdyž ho moc nemusím, pro Francii i celý MS určitě velká ztráta

Reagovat
One-Real

Griezmann nebo i ten Giroud na útok Riberyho je posílení

Reagovat
One-Real

úkor

Reagovat
smazaný uživatel

bude záležet jestli pojede ten Giroud z Arsenalu( ) nebo ten Giroud z francouzské repre... a griezmann se snad ukáže v tom nejlepším světle

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Counter

To jen dokazuje, jak je Ollie férový hráč - ve sporných situacích nehraje, ani když rozhodčí nemává

Reagovat
smazaný uživatel

zase po delší době vcelku sympatická Francie

Reagovat
smazaný uživatel

303 za sex na champs eliseu

Reagovat
smazaný uživatel

304 za sex v Kbově garáži

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Kariiiiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aj keď FR nemám rád, musím pochváliť zanietenie a fundovanosť Dominika Tvoje články sa čítajú celkom dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Napadla mě taková myšlenka - co kdyby zde na EF aspoň během MS proběhl smír v diskusích a alespoň pod články k MS (ideálně pro všechny články) by se neřešila u jednotlivých hráčů repre klubová příslušnost?

Viz třeba incident Valencia vs. Sterling. Událost úrovně MS by si to možná zasloužila.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré by to bylo, ale obávám se že ten nechtěný podtext tu vždy bude.

Reagovat
F.Torres

Absolutně nereálné Je vidět, že tady podle data své registrace patříš mezi "nováčky", kdyby jsi tady už působil delší dobu, tak by tě nikdy něco takového ani nenapadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

progresivní myšlení

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, v některých kruzích se říká, že admini chtějí více pořádku do diskuzí a chtějí demonstrativně popravit některé problémové uživatele. Chazyho prej už dostali.

Reagovat
fenixLFC

hlasujem za kiwwiho

Reagovat
fenixLFC

to je tazke. ono ked povies nieco proti hracovi rivala, tak sa za tym vidi len ten utok a nic ine. vid napr welbeck-sterling alebo henderson-wilshere

Reagovat
*CZE*

Zkus rict neco proti Welbeckovi a te sestrelim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
k0udy

Takže mám mít během MS rád Evru? Dobrý vtip.

Reagovat
F.Torres

nepíše, že musíš mít rád, stačí ho "pouze" ignorovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude prakticky jen u anglické repre u přislušníků ostatních sekci to neuvidíš

Reagovat
fenixLFC

este u argentiny a mozno spanielska

Reagovat
smazaný uživatel

Francuzi su po niekolkych rokoch trapenia sa v uzadi, takze sa s nimi uz prilis nepocita, ale toto by mohol byt ich rok a verim, ze to dokazu dotiahnut daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie má velmi kvalitní mužstvo, ales přiślo o svého vůdce na hřišti.

Postup by měli vybojovat jenže pak už to bude těžké.

Počítám že narazí na Argentìnu a nepamatuji kdy se tyhle celky na MS utkaly?!

i

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych spise rekl ze jak Frncie tak Argentina vyhrajou skupinu....a pak se Francie utka s nekym z trojice Iran/Nigerie/Bosna, kde ani jeden z celku by snad nemel byt problem....dal uz to ale bude tvrdsi orisek

Reagovat
madridcan

Ak niekomu z tohto timu velmi prajem uspech, tak su to mlade pusky na cele s Varanom. Bola by celkom sranda keby v dvadsiatich rokoch mal titul, ligu majstrov aj MS...to by bol mozno zapis, ktory len tak obdobu nema

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi to líto, ale Varanovi je už 21 a ve 21 letech už to dokázal Sergio Basquets....je mi to opravdu líto

Reagovat
Billy McClane

Mne je luto, ze ti akosi uniklo ze ak by to Francuzsko tento rok dokazalo tak Varane by to stihol vo veku 21 rokov a necele styri mesiace. Busquets to stihol 5 dni pred 22. narodeninami, takze by bol Varane stale mladsi

Je vsak celkom dost mozne, ze sa to podarilo aj niekomu mladsiemu...

Reagovat
smazaný uživatel

O nejmladším hráči co to dokázal jsem nic neřekl....jen o tom kdo to dokázal ve stejném věku jako Varane

Reagovat
madridcan

Pekne dementna odpoved...preco by mi to malo byt luto?

Reagovat
kubys

Protože to obdobu má?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to zas tak unikátní nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

unikátní to tolik nebude, ale Varane je paradní hrač a jeho kariéra může být... hmm, delikatní

Reagovat
Godwinson

On toho Cabellu nehodil ani proti trapne Jamajce. To je Pelta.

Reagovat
blaugrana

Ma Debuchy na to hrať za veľkoklub?

Reagovat
smazaný uživatel

V PL o tom zatim moc nepřesvědčil, na to, jak se o něm mluvilo před příchodem na ostrovy... I když v tragickym Newcastlu patřil k tomu lepšímu, to je fakt. Už to zas není žádnej mladíček, moc se už nezlepší, já bych to třeba na Barçu moc neviděl asi no, i když vyloženě by asi nehořel.

Reagovat
fenixLFC

ked hral proti nam jedine co ma zaujalo bolo ze skoncil dvakrát predcasne

Reagovat
blaugrana

400. pre Javiera v zálohe.

Reagovat
Jolly Roger

Jen jestli s tím Dechampsem neměla ta Nasriho nabíječka pravdu.

Reagovat
j_mrazik

Mám pocit, že všechny repre jsou kromě ESP a BRA, kteří určitě vyhoří, samí černí koně.

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne sa zbavili buricov, islamistov a hned to vyzera lepsie... tento rok im budem silno drzat palce.. aj ked MS 98 su pre mna najpamatnejsie...

Reagovat
Counter

OT: Zdá se, že fanta už jede.

Reagovat
Counter

Tak na první pokus jsem se vyhnul provařencům jako Messi nebo CR a stejně skončil 17 mega v mínusu...

Reagovat
Liveral

Zrovna jsem to taky začal dělat, ten budget je neuvěřitelně omezenej, ale aspoň to bude zábava

Reagovat
Counter

Spíš to chce prostě poslední (nadbytečná) místa zaplácat bezvýznamnými hráči za milion...

Reagovat
db18

očekávam představení Alžírska a Íránu, abych měl apsoň hráče, co budou hrát

Reagovat
Liveral

Jasně, to taky dělám. Jenžě s Alžírskem je to docela risk, protože hrajou vždycky poslední den. Takže je otázka, jestli je u toho hráče k něčemu dobrý, že bude v základu, ale bude stát víc než 1 milion a ubírat tak budget Ale Bentaleb za mega + jeden z těch 3 brankářů (kterej bude chytat?) je jistota

Reagovat
db18

Tam jsem vsadil na toho s nejdivnějším jménem ale tak, kdyby mi vypadli hráči předtím, tak je tam hodim

Reagovat
Liveral

Jasně no, hodit se to může :) .. jop, na toho brankáře jsem vsadil taky

Reagovat
Ángel di María 22

Podle mě se dá složit slušnej tým. Já jsem spokojenej

Reagovat
db18

já téměř, ale sám jsem si to asi stížil tím, že jsem si vzal vyrovnanou brankářskou dvojici

Reagovat
Liveral

Já jsem nakonec taky spokojenej. Už se jen rozhoduju, jestli chci 4 dobrý útočníky, nebo stačejí 3 a dám si o jednoho dobrýho záložníka navíc...

Reagovat
smazaný uživatel

Může být finále Francie-Belgie? Nebo se potkaj dřív?

Reagovat
Counter

Záleží, kteří skončí ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

oba

Reagovat
Foppy

Včera proti Jamajce to byl nádhernej zápas, hlavně Benzema a Matuidi byli neuvěřitelní

Reagovat
Kepy_FCB

Tenhle africkej tým ať táhne

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Včera to mohlo bejt minimálně 15, nádherně se na to dívalo, skoro každej brejk končil gólovkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ty predpokladany sestavy ve Sportu special jsou docela fajnovy

Reagovat
smazaný uživatel

To je výsměch ... van der Wiela nemají v nominaci, ale práskli ho na pravou obranu, u Japonců označili za klíčového hráče stopera Juta Nagamota, který je prý levé křídlo ... Dante na levém beku, Francie i Itálie rozestavění 442, přičemž u Taliánů by prý vedle Balotelliho měl hrát Rossi, který za poslední 2 roky nastoupil do 3 zápasů. hrůza, časopis o ničem, jen vysosané statistiky. České vydání FourFourTwo i přes nedostatky 100x lepší ...

Reagovat
smazaný uživatel

A to si hovoria ti redaktori odborníci... fakt výsmech

Reagovat
domingo

ty vole

Reagovat
Godwinson

Ja si to koupil kvuli rozpisu zapasu, po shlednuti dvou sestav jsem se zacal obavat, jestli alespon tomu rozpisu mohu verit:)

Reagovat
fantomas

Stopera Nagatoma a FFT má českou verzi?

Reagovat
db18

Reagovat
M11

Deschamps dela skvelou praci.. uz se na Francii tesim

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Ebola SVK

allez les bleus tip.... štvrťfinále proti Nemecku a potom ,, staň sa čo má,,

Reagovat
smazaný uživatel

Francie KURZ ZADARMO

Reagovat
smazaný uživatel

Frankovia sú mimo hry.Vyradením Franka Ryberyho,v mužstve nezostal ani jeden Francúz.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom čumim, jak všichni vidíte ve francii jednak favority a jednak sympatickej tým

hlavně doufám, že do toho ti saláti vlítnou přesně s takovou, jako je všichni vidí - postup jako formalita. v tom případě tam bude šance pro ekvádor švajc 1. místo tak i tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele