Názory a komentáře

VAR (ne)VAR a Willianova raketa: 23. kolo Premier League v kostce

Víkend, za nímž se nese nepříjemná pachuť kontroverzí, vstřebávají v Anglii. V televizních studiích, na webech i sociálních sítích se totiž houfně diskutuje o systému VAR, který výrazně ovlivnil průběh zápasů na londýnských stadionech. Poškozeným klubům (Arsenalu a Brightonu) se sice komise rozhodčích oficiálně omluvila, ale výsledek 1:1 zůstal v platnosti.

Události La Ligy: Barcelona se žene za titulem, Memphis oživil trápící se Atlético

Barcelona zdolala ve 21. kole La Ligy houževnatý Villarreal jen 1:0, problémy se svým sokem ale neměla. Atlético Madrid se zase začíná dotahovat na soupeře, kteří sní o postupu do Ligy mistrů. A zaválel také Takefusa Kubo z Realu Sociedad, jeho pondělní trefa proti Espanyolu opravdu stála za to.

Události Ligue 1: PSG se nachází v krizi, Marseille je zpět ve hře o titul

Trápení PSG v Ligue 1 nebere konce. Obhájci titulu nezvládli zápas v Monaku a připsali si čtvrtou soutěžní porážku v roce 2023. Nabídnutou šanci využila Marseille, která po výhře v Clermontu ztrácí na první místo už jen 5 bodů.

Události Bundesligy: Pohádka pokračuje, Union zůstává nejlepším týmem z východu

Pouze dva bundesligové týmy neztratily v roce 2023 ani bod. Dortmund i Union tak dál stíhají vedoucí Bayern. Přitom zejména u druhého jmenovaného klubu je vítězná série překvapením. Na konci podzimu se zdálo, že "Köpenicker" dochází dech. Avšak během zimní přestávky získalo družstvo kouče Urse Fischera očividně nové zásoby kyslíku. A jen tak mu zřejmě nedojdou.

Herní progres Sparty v nedohlednu aneb Události 18. kola FORTUNA:LIGY

V 18. kole FORTUNA:LIGY pražská Sparta poprvé na jaře bodovala naplno, když prodloužila svou domácí neporazitelnost a porazila Mladou Boleslav 4:1. Dařilo se i Slavii, ta překazila Pardubicím otevření nového stadionu a vyhrála 2:0. Třetí do party Viktoria Plzeň otočila vývoj utkání a vyhrála na Zbrojovce Brno 3:1.

Ozvěny z Bundesligy: Z vrcholu na dno. Co teď bude s Fredim Bobicem?

Zářil na hřišti i v zákulisí. Po úspěšné hráčské kariéře se Fredimu Bobicovi dařilo také v manažerské roli. Alespoň do působení ve Frankfurtu, po němž už to tak slavné nebylo. Stále se však mohl ujmout budování německé reprezentace. To si ovšem nakonec na svá bedra vzal Rudi Völler. Bobic chtěl místo toho zůstat v Berlíně. A se zlou se potázal.

Události Serie A: Milánské derby po pěti letech rozhodl Argentinec, Neapol stále dominuje

Hlavním tahákem právě uplynulého kola bylo jednoznačně milánské derby, které ovládl Inter. Neohroženým lídrem tabulky ale i nadále zůstává po výhře 3:0 na půdě Spezie skvělá Neapol, zatímco Mourinhovo AS proniklo díky svým typickým standardkám do první trojky. A co dalšího přineslo 21. kolo italské Serie A?

Rekordman Kane a čarodějové v brance: 22. kolo Premier League v kostce

Tottenham má od nedělního podvečera nového nejlepšího kanonýra všech dob. Harry Kane vstřelil 267. gól v dresu Spurs a osamostatnil se od legendárního Jimmyho Greavese. Jubilejní trefou navíc rozhodl o vítězství nad Manchesterem City 1:0, čímž paradoxně pomohl i Arsenalu, který senzačně prohrál v Goodison Parku 0:1.

Tomáš Kalas o anglickém fotbale: Jak chutnal návrat na hřiště a jak vidí Harryho Kanea

Český obránce Tomáš Kalas ve svém pravidelném blogu pro Livesport Zprávy hodnotí průběh anglické Premier League a přibližuje dění ostrovního fotbalu. Tentokrát přišla řeč i na hovory v kabině či krizi West Hamu United. Tématem byl i výkon Harryho Kanea, který se stal už třetím nejlepším střelcem historie nejvyšší anglické soutěže...

Události La Ligy: Ter Stegen zamknul Camp Nou, Real dostal nakopáno a navrch druhou facku

Hořký návrat domů prožil o uplynulém víkendu Marco Asensio (27). Jeho Real Madrid totiž prohrál na Mallorce 0:1, k čemuž tamní rodák přispěl neproměněnou penaltou. Pro Los Blancos další facka v podobě nečekané bodové ztráty neznamená nic dobrého, neboť Barcelona nezaváhala a doma, tak jak je zvykem, si v poklidu poradila se Sevillou. Co dalšího nabídlo 20. kolo španělské La Ligy?

Události Bundesligy: Augsburg našel recept na nemesis, Bochum pokračuje v povstání

Na zhruba 26 hodin se v německé Bundeslize změnil lídr, po odehrání kompletního kola se ale vše vrátilo do starých kolejí. Na předních pozicích tak nakonec došlo jen ke kosmetickým změnám a šestice mužstev se stále drží blízko sebe. Naopak jasněji se krystalizuje situace na spodku tabulky, kde Augsburg s Bochumí využívají tápání protivníků.

Ozvěny z Bundesligy: Rudi, to by bylo něco pro tebe!

Slova pronesená Hansem-Joachimem Watzkem, jedním z nejmocnějších mužů v německém fotbale, před několika dny volně putovala světem sociálních sítí. Reakce na ně byly rozporuplné. Na jednu stranu Watzke zase jednou ukázal, že nepotřebuje nic skrývat. Zároveň ale napověděl, jak muži u moci vlastně přemýšlí: naprosto jednoduše. Možná až primitivně.

Události La Ligy: Barcelona je zimním šampionem, Atlético velebí De Paula

Barcelona začíná být dominantní silou v této sezoně La Ligy, což potvrdila i tím, že se stala zimním šampionem. Katalánci dál předvádí špičkový fotbal a s pětibodovým náskokem se jim postupem času zvětšuje odstup od ostatních pronásledovatelů. Například od druhého Realu Madrid.

Události Serie A: Milánský volný pád a autobus plný prostitutek mířící do Monzy

Utrpení obhájce titulu nekončí. AC Milán se po vysoké prohře 2:5 se Sassuolem propadl až na páté místo a v našlapané tabulce ho čeká hodně zamotaný boj o pohárové příčky. Za mistrovským titulem totiž po další výhře, tentokrát nad AS Řím, míří neohrožená Neapol, která se pyšní už třináctibodovým náskokem. A co dalšího přineslo 20. kolo italské Serie A?

Události Bundesligy: Klenot Frankfurtu se po MS změnil. Góly nejen připravuje, ale i dává

Bayern Mnichov dál zůstává největším favoritem na zisk bundesligové "Meisterschale". O tom nemůže být sporu. Avšak po třech klopýtnutích se k němu ihned přiblížila pětice pronásledovatelů. Mezi stíhači figuruje také Frankfurt se svým drahokamem: nezastavitelným Randalem Kolo Muanim (24).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele