Ligue 1 - souhrn 8. kola: PSG veze body z Lyonu

16.09.2022, 22:52, aktualizováno 18.09.2022, 22:39
Komentáře a souhrny
Lionel Messi a Kylian Mbappé (© AFP)
Paris Saint-Germain vyhrálo šlágr v Lyonu a osamostatnilo se na prvním místě o dva body před Marseille, která se rozešla smírně s Rennes. AS Monaco se rozjíždí a vyhrálo potřetí za sebou, tentokráte v Remeši. Lille zdolalo Toulouse a přiblížilo se k pohárovým příčkám. To platí i pro Montpellier, jenž si poradil se Štrasburkem...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 0:1

18.09.2022 20:45

Góly: 5. Lionel Messi

PSG před reprezentační přestávkou zůstane na čele tabulky Ligue 1. A protože Marseille ani Lens v sobotu odpoledne neuzmuly vítězství, poodskočil pařížský velikán oběma soupeřům na nepatrný odstup dvou, respektive čtyř bodů. Lyon v tomhle utkání nijak nezářil. Především směrem dopředu strádal, logicky se tak na rozdíl od svého protivníka žádné branky nedočkal.

Hosté sumárně na hrací ploše působili prostě nebezpečněji. I po statistické stránce vykazovali lepší čísla, celkem osmkrát vyprodukovali přímou střelu mezi tři tyče, zatímco domácí pouhé tři. Bilanci držení míče nebo úspěšné přihrávky též ovládli Les Parisiens, kteří si tak od startu sezóny připsali na své konto napříč všemi soutěžemi již devátou výhru z deseti dosavadních zápasů. Lyon naopak utrpěl doma svou první porážku, padl mimochodem už potřetí za sebou.

Onen rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu už v 5. minutě. Messi ze středu pole pobídl na levé straně Neymara, ten mu míč vrátil na hranici šestnáctky zpátky, Argentinec se následně okamžitě rozhodl pro zakončení a zamířil přesně do spodního rohu brány, k němuž se gólman Anthony Lopes marně natahoval. Domácí mohli srovnat ve 21. minutě, na malém vápně se zjevil sám naběhnuvší Lacazette, jenže z tutového postavení hlavičkoval do zámezí.

Hned zkraje druhé půle naopak mohli Pařížané svůj náskok navýšit, to když Neymar uvolnil Nuna Mendese, jeho přihrávka propadla v pokutovém území až k Messimu, ten ovšem možná až příliš váhal se střelbou, takže jeho pokus směřující do branky nakonec zastavil ještě před brankovou čárou stoper Lukeba. A v 72. minutě se v koncovce neprosadil ani Neymar, jehož zpětnou nahrávkou oslovil Nuno Mendes, poněvadž Anthony Lopes byl na správném místě. Olympique v útoku i nadále tápal, vůbec se směrem dopředu nedokázal prosadit, a mohl být ještě rád, že Anthony Lopes stačil chytit u své tyčky Messiho další nepříjemnou navštívenku.

Více informací k zápasu

FC Nantes - RC Lens 0:0

18.09.2022 17:05

Góly: -

Přesto bylo na Stade de la Beaujoire k vidění pár zajímavých šancí. Remíza hraje více do karet hostům, kteří přečkají reprezentační přestávku na čtvrté pozici a nadále se můžou pyšnit dosavadní neporazitelností. Les Canaris připisují čtvrtou remízu, díky které setrvávají až příliš blízko sestupových vod.

Už v 8. minutě se domácím vyplatil pressing, díky kterému přišel o míč Seko Fofana a Mostafa Mohamed se ocitnul tváří v tvář Sambovi. Brankář Racingu nakonec zasahovat nemusel, jelikož egyptský forvard, který v Bretani hostuje z Galatasaray Istanbul, vcelku trestuhodně minul pravou tyčku.

Na druhé straně jen tak pozdravil Albana Lafonta bývalý hráč Angers, totiž Jimmy Cabot. V minutě dvacáté zkusil štěstí Pedro Chirivella. Muž v rukavicích by s touto střelou býval mohl mít problém, kdyby ji do bezpečí netečoval Massadio Haïdara. Po půl hodině táhnul akci hostující skvadry Florian Sotoca. Jimmy Cabot se dostal do zakončení, které mu pokazil španělský záložník Chirivella.

Záhy si dělal v soupeřově šestnáctce prostor David Costa. Nicolas Pallois se jeho pohybem nenechal rozhodit, a tak nezbývalo, než pobídnout neobsazeného kapitána Fofanu, za jehož slaboučkou navštívenku nechal brankář děkovat. Devět minut po startu druhého poločasu vymyslel technický obstřel Przemyszlaw Frankowski a k tomu, aby Willy Delajod odpískal úvodní trefu zápasu, chybělo jenom pár centimetříků.

V 66. minutě se připomněl Ludovic Blas, ale jeho zakončení v pádu se stalo pro Briceho Sambu přesnadnou kořistí. Následně musel Alban Lafont rychle odehrát před dotírajícím Salisem Abdulem Samedem. Příznivci Kanárků po celou partii neúnavně fandili, nicméně svému oblíbenému klubu ke tříbodovému zisku nedopomohli.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - ES Troyes 1:3

18.09.2022 15:00

Góly: 3. Johan Gastien - 23. Mama Baldé, 54. Mama Baldé, 83. Renaud Ripart

Díky ní svého soupeře v tabulce přeskočilo. S deseti body na kontě má stejně daleko jak k pohárům, tak k sestupovému pásmu. Pod čtvrtou porážku Les Lanciers se podepsal dvougólový Mama Baldé, jenž zatím nastřádal dohromady čtyři zásahy.

Svěřenci Pascala Gastiena těžko mohli začít lépe. Už ve 3. minutě to zkusil zpoza vápna z první koučův syn Johan. A díky teči se míč zastavil až v síti - 1:0. Asistenci si připsal Muhammed Cham Saračević, jenž dostal po dvou celosezónních hostováních konečně šanci. Autor gólu se pod dvaceti minutách osmělil znovu. Jenže nedal, a tak přišla řada na Estac.

Blízko středového kruhu se balonu chopil Mama Baldé, načež se rozhodnul pro individuální zakončení, při kterém vybíhajícímu Diawovi zahrál na housle - 1:1. Následně Lucien Agoumé ukázal, že na hřiště obvykle nechodívá s tím, aby střílel branky. Velká škoda pro tým Bruna Irlese, který mohl jít do druhého poločasu s náskokem.

I proto, že v nastaveném čase Komnen Andrić brankáře Gauthiera Gallona příliš nepotrápil a Wilson Odobert cílil pouze do tyče. V 54. minutě přišla opět chvíle reprezentanta afrického státu Guinea-Bissau. Při rychlém protiútoku si Baldé mohl vybrat, jestli muže v rukavicích přelobuje, anebo využije faktu, že musel couvat, a ve správný okamžik vystřelí zpoza vápna. Nakonec se rozhodnul pro druhou variantu, což se ukázlo býti nejlepším možným řešením - 1:2.

Na třetí branku v clermontské síti se čekalo do 84. minuty. Renaud Ripart zaskočil za kolegu Baldého, který krátce poté střídal, a tváří v tvář Morymu Diawovi volil vcelku snadné, ale zároveň nesmírně efektivní zakončení - 1:3. Zbývajících deset minut se už neslo čistě v režii celku z města nad Seinou, který má rozhodně na to, aby Ligue 1 bez větších potíží udržel i v tomto ročníku.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Angers SCO 0:1

18.09.2022 15:00

Góly: 43. Nabil Bentaleb

Hostům úvod sezony nevyšel, nicméně teď dokázali navázat na týden starou výhru proti Montpellieru. Rázem vyšplhali mimo sestupové pásmo a na kontě mají osm bodů, tak jako právě Les Aiglons, kteří si jistě představovali, že před zářijovou reprezentační pauzou budou okupovat pohárové příčky.

Ani tahle partie se neobešla bez červených karet. Neskutečný přešlap, resp. došlap, předvedl už po deseti sekundách domácí Jean-Clair Todibo a okamžitě vyfasoval červenou kartu. Záhy poprvé nabil Nabil Bentaleb, leč jeho chvíle měla přijít až v závěru úvodní půle. V 7. minutě se osmělil Nicolas Pépé, ale zařízení minul.

Dlouhé minuty pak mohl zůstat v klidu jak Marcin Bulka, jenž na lavičku pro tento duel odsunul Kaspera Schmeichela, tak Yahia Fofana. Až ve 39. minutě to zkusil Sofiane Diop. Neujal se ani pokus jeho jmenovce Boufala, který zároveň v této fázi utkání dostal první žlutou kartu. Všechno tedy musel "rozčísnout" až Nabil Bentaleb, když zpoza šestnáctky vymetl pravou šibenici - 0:1.

Po změně stran se o technický obstřel snaži Boufal, nicméně Bulku neohrozil. Souleyman Doumbia pálil v 55. minutě dobře, přesto mu několik čísel scházelo. Po hodině hry ve výborné pozici selhal Andy Delort. A po něm si chtěl Sofiane Boufal vymodlit penaltu, pro což neměl sudí Bastien Dechepy pražádné pochopení a čerstvě devětadvacetiletého fotbalistu se sedmičkou na dresu vyloučil.

Síly na hrací ploše se vyrovnaly, čehož hodlal využít Delort. Fofana musel předvést velice dobrý zákrok. V tomhle zápasu bylo k vidění dohromady osm střel na bránu, ale po této v podání bývalého hráče Montpellieru či Caen už v podstatě žádná další k vidění nebyla. Nice se na začátku října představí v Parku princů. Angers přivítá v domácím stánku rovněž silného protivníka, konkrétně Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes 1:1

18.09.2022 15:00

Góly: 52. Mattéo Guendouzi - 25. Mattéo Guendouzi (vl.)

Hodně smíšené pocity musí mít po těchto devadesáti minutách Mattéo Guendouzi. Ve 25. minutě si vstřelil vlastní gól, zatímco v minutě 52. skóroval do správné svatyně. Klub z přístavního města může i tak být s prvními osmi duely nového ročníku spokojený. Les Rouges et Noirs v součtu s Evropskou ligou neprohráli v šesti střetnutích po sobě.

Ve 2. minutě měl dobrou šanci ke skórování Arthur Theate. Jeho hlavička směřovala bohužel pro hosty nad břevno. Poté zakončoval Martin Terrier, avšak další k dosavadním třem trefám nepřidal. Guendouzi o sobě dal poprvé vědět v 8 minutě, když o kousek minul zařízení. Ve 25. minutě si Hamari Traoré vyměnil míč s Benjaminem Bourigeaudem, načež chtěl přihrávat před branku a rodák z města Poissy smolně tečoval do svého brankáře, od kterého se kulatý předmět odrazil do břevna a od něj dál za brankovou čáru - 0:1.

Krátce po rozehrávce obrana OM znovu chybovala. Amine Gouiri stál z úhlu, takže Pau López dokázal zasáhnout. Ve zbytku úvodního poločasu se už další vyložené příležitosti na Stade Vélodrome neurodily, zatímco šest minut po startu druhého Stevu Mandandovi návrat do Marseille poněkud zhořkl, neboť na přední tyči stojící Guendouzi uklidil hlavou na místo určení Veretoutův centr od rohového praporku - 1:1.

V 70. minutě to zkusil z přímého kopu Nuno Tavares. Jedničce Génésiova výběru vrásky na čele ale nepřidělal. Zanedlouho Igor Tudor stáhnul Guendouziho ze hřiště. Možná i proto na trávníku do finálního hvizdu sudího Benoîta Bastiena už nebyly k vidění ani další šance, ani vlastní góly, které se evidentně dají napravit.

Dohromady viděli diváci a divačky osm střel na bránu, z nichž většina byla neškodná. Marseille obsadí po tomto kole nejhůře druhé místo, přičemž po reprezentační pauze zajíždí na Stade Raymond Kopa v Angers. Rennes setrvá se dvanácti body v horní polovině tabulky s tím, že nejbližší duel sehraje proti Racingu Strasbourg, který zatím stále marně hledá loňskou formu.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AC Ajaccio 0:1

18.09.2022 15:00

Góly: 65. Romain Hamouma

Korsický klub tak přerušil nepříjemnou desetizápasovou sérii bez bodu. Vítězství vcelku paradoxně nepřipisuje na vlastním stadionu. Na druhou stranu, tahle skutečnost jenom dokládá, že Les Pirates zatím rovněž nezažívají dobrý ročník. Ostatně i po tomto vzájemném klání patří oběma soupeřům poslední dvě příčky v tabulce.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 120 sekund a Islam Slimani se ocitnul v první šanci, ze které však nezapršelo. Akorát se stalo, že při střetu s tím utrpěl těžší zranění brankář Benjamin Leroy, jehož tudíž musel už v 9. minutě nahradit dvacetiletý Ghjuvanni Quilichini. Nutno připomenout, že míč ze své sítě lovit nemusel.

Jeho protějšek Marco Bizot se poprvé sáhnul na míč v podstatě až ve 26. minutě. Pokus Vincenta Marchettiho se mezi nebezpečné neřadil. Quilichini se pořádně zapotil nedlouho před koncem úvodního dějství. Vychytal jak Mathiase Pereira Lageho, tak dorážku z kopačky Islama Slimaniho. Devítiminutové nastavení žádnou výraznou příležitost nepřineslo.

Druhá půle také žádné hody nepřinesla. V 64. minutě to po faulu na Achrafa Dariho vypadalo na penaltu. Jenže nakonec to po konzultaci s kolegou u videa dopadlo přesně naopak a obránce Brestu vyfasoval od Stéphanie Frappart žlutou kartu. Takže přišla řada na Ajaccio. Centr Ryada Nouiriho z pravé strany propadnul až na zadní tyč, kde jej z první uklízel Romain Hamouma - 0:1.

O pojistku se záhy pokusil Mounaïm El Idrissy. Na stavu utkání se nic nezměnilo. Ve finální desetiminutovce nejprve po srážce se Stevem Mouniém utrpěl krvavé zranění Clément Vidal. Po něm mířil mimo Romain Del Castillo. Ten samý hráč byl při svém dalším zakončení přesnější, jenže muž v rukavicích svůj tým podržel.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco 0:3

18.09.2022 13:00

Góly: 47. Aleksandr Golovin, 87. Takumi Minamino, 90. Wissam Ben Yedder

Výběr kouče Óscara za svými soupeři častokrát o mnoho nezaostával. Spíše působil spíše dojmem, že mu chybí trocha onoho pověstného fotbalového štěstíčka, což do značné míry platilo kvůli přísnému vyloučení i tentokrát. Díky ní mohli hosté po změně stran třikrát skórovat a po další výhře mají na kontě čtrnáct bodů.

Aktéři na hrací ploše se pokoušeli o střely už v úvodu zápasu. Nebezpečnější byla až ta, o kterou se v 18. minutě postaral Breel Embolo. Švýcarský útočník byl hodně vidět i za 180 sekund. Nejprve muže v rukavicích nepřekonal. Tak pobídnul Wissama Ben Yeddera, který měl na malém vápně dost prostoru, aby rozvlnil síť, přestože na brankové čáře hlídkovali dva protihráči. Nakonec se stihnul natáhnout Yehvann Diouf a balon vyrazil.

Hned poté došlo na kontakt dobíhajícího Embola s Bradleyem Lockem, který sudí Bollengier trochu nepochopitelně vyhodnotil jako červený zákrok domácího hráče, což nepřekvapivě hodně rozohnilo trenéra Óscara. Les Rouges et Blancs tedy šli do deseti, přesto zbytek první pětačtyřicetiminutovky zvládli odehrát bez větších problémů.

Zato krátce po startu druhého dějství se do centru Axela Disasiho položil hlavou Alexandr Golovin a knížecí klub šel do vedení - 0:1. Po hodině hry zahrával Junya Ito roh. Po následné hlavičce zvonilo za Nübelem břevno. Odražený balon dokázal uklidit zblízka do sítě Folarin Balogun. Jenže mu byl pískán ofsajd.

Čtvrt hodiny před koncem pálil Dion Lopy. Monacký gólman se jenom ohlédnul, ale naštěstí pro něj se to obešlo bez pohromy. Závěr zápasu se nesl jednoznačně v režii Monaca. Embolo si všimnul neobsazeného Takumiho Minamina, jenž šel sám na brankáře, kterého přelstil přízemní střelou - 0:2. Poté defenziva klubu z historického města nechala moře prostoru Wissamu Ben Yedderovi, jehož dobrá rána zapadla k levé tyči - 0:3. Fotbalista, který v minulé sezoně skóroval pětadvacetkrát, se v té aktuální prosadil vůbec poprvé.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 2:1

17.09.2022 21:00

Góly: 5. Jonathan David, 53. Adam Ounas - 48. Farès Chaïbi

Lille pokračuje ve střídavém tempu sbírání porážek a vítězství. V posledních pěti kolech před tímto soubojem prohrálo třikrát, dvakrát vyhrálo, a vítězství dle této konstanty mělo přijít na řadu právě v souboji s Toulouse. Nakonec se tahle predikce ukázala jako ono správné řešení, rozhodující trefu si připisoval ve druhém poločase moc povedeným způsobem Adam Ounas.

Domácí vstoupili do utkání parádně a už v 5. minutě se ujali vedení. David dostal přihrávku od Gomese do šestnáctky, tam dokázal se štěstím obehrát bránícího Nicolaisena, a pak zacílil pohotově na vzdálenější tyčku. Ve 20. minutě se pokoušel o srovnání stavu Desler, avšak jeho pokus z voleje na bližší tyčce polapil gólman Chevalier. Ve 26. minutě naopak mohlo LOSC svůj náskok navýšit, sám před gólmanem Dupém se ocitl Gomes, jenže koncovka mu nikterak dobře nevyšla, čili z blízkosti z tutového postavení na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál.

Toulouse si už v prvním poločase umělo tvořit nějaké šance ke skórování, rozhodně na severu Francie nepůsobilo bázlivým dojmem, a v podstatě se tak ve 48. minutě dočkalo zaslouženého přesného zásahu. Yoro špatně rozehrál, o pár chvil později vznikl v pokutovém území slušný závar, Dallinga poté předložil míč na Chaïbiho, a ten dělovku nasměroval do šibenice. Jenže radost hostům nevydržela příliš dlouho, Lille se zdařilo v 53. minutě nadobro strhnout výhru na svou stranu, to když Ounas z vápna zužitkoval parádně pobídku ze středu pole od Andrého.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg 2:1

17.09.2022 17:00

Góly: 17. Arnaud Nordin, 90+5. Téji Savanier (pen.) - 85. Habib Diallo

Už to vypadalo, že si Montpellier připíše první remízu a Štrasburk odveze další bod. Jenomže v nastavení byl v pokutovém území faulován Germain a sudí odpískal ve prospěch HSC penaltu. Téji Savanier nabídnutou šanci nepohrdl a vystřelil domácím těsné vítězství.

Očekával se vyrovnaný zápas a prognózy se ukázaly jako správné. Štěstěna ale nakonec stála spíše na straně Montpellieru. Alsasané měli po čtyřech minutách první gólovku a útočník Gameiro brankáře Omlina nepřekonal. Činil se i na druhé straně Sels, když Wahi na zadní tyči nebyl důrazný v koncovce.

Bezbrankový stav vydržel jen do 18. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou na přední tyči Arnaud Nordin. Montpellier se v prvním poločase prosadil ještě jednou, ale Cozzův gól VAR kvůli ofsajdu neposvětil.

Štrasburk potřeboval směrem dopředu přidat a samozřejmě si musel dávat pozor na zadní vrátka. Po hodině hry hrozil z brejku Wahi a skvělý Sels udržel naděje hostů nad vodou. Hosté se v závěru tlačili do pokutového území a odměnou bylo vyrovnání na 1:1. Obrana HSC odvrátila rohový kop jen ke Kandilovi, ten vrátil balón do ohně a Habib Diallo přesnou střelou přiblížil hosty k remíze.

V nastaveném čase se však ještě děly věci. Nejprve Fayad trefil hlavou břevno a o chvíli později sudí odpískal pokutový kop za faul na Germaina. Téji Savanier zvolil razantní střelu a utkání proměněnou penaltou rozhodl.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Lorient 1:3

16.09.2022 21:00

Góly: 50. Gauthier Hein - 15. Dango Ouattara, 36. Terem Moffi, 42. Enzo Le Fée

Svěřenci Régise Le Brise zažívají výborný vstup do sezony. Především první poločas sedmého utkání v Ligue 1 jim přinesl čtvrtou výhru v řadě, takže reprezentační přestávku stoprocentně přečkají na pohárové příčce. Naopak AJA zůstanou se sedmi bodíky ve druhé polovině tabulky.

V 5. minutě centroval Gideon Mensah. Mathias Autret sice dokázal kulatý předmět usměrnit tím správným směrem, ale Yvon Mvogo si poradil. Po deseti minutách hry to zkusil zpoza šestnáctky Hamza Sakhi. Na ukazateli se stav skóre neměnil. Až do 15 minuty. V ní posunul Julien Ponceau na zcela neobsazeného Danga Ouattaru, jehož přízemní střela z úrovně penaltového puntíku byla pro Benoîta Costila nechytatelná - 0:1.

Rodák z Burkiny Faso zaznamenal v posledních čtyřech utkáních stejný počet branek. Ve 27. minutě se o vyrovnání pokusil Gauthier Hein. Na muže v rukavicích nevyzrál. Po půl hodině opět zahrozil Ouattara. Jenže se dočkal až 120 sekund poté jeho kamarád Terem Moffi, protože si počíhal na to, až Talbi vrátí na přední tyč Le Goffův centr. Bránící Jubal Júnior byl o krok pomalejší - 0:2.

Za dalších šest minutek se z gólu radoval Enzo Le Fée, kdy dorazil za Costilova záda zakončení z kopačky Danga Ouattary. Rozhodčí Ruddy Buquet nejprve tenhle zásah neuznal pro ofsajd, nicméně kolega u videa jej upozornil na to, že všechno bylo v souladu s pravidly - 0:3. V 49. minutě to neplatilo, protože Ouattara dorážel na místo určení z místa, kde už stál za hranou. A tak se stalo, že se domácí dočkali čestného úspěchu. V 51. minutě pálil po zemi zpoza vápna Sakhi. Střela před Mvogem mírně poskočila, tudíž ji neudržel a Gauthier Hein měl před sebou jednoduchou úlohu, totiž doklepnout balon z jednoho metru od odkryté klece - 1:3. Pak se o technický obstřel postaral Terem Moffi. Svůj počet zásahů na sedm prozatím nerozšířil.

V minutě sedmdesáté se dožadoval penalty Nuno Da Costa. Sudí nechal pokračovat ve hře, takže se do šance dostal Stéphane Diarra. Nutno podotknout, že strážce svatyně Auxerre měl i trochu pověstného fotbalového štěstíčka. M’Baye Niang zanedlouho na Mvoga nevyzrál. A střídající Lassine Sinayoko? Ten jakoby se v poslední minutě své veliké příležitosti zalekl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain871026:422
2.Olympique Marseille862016:520
3.FC Lorient861117:1219
4.RC Lens853016:718
5.AS Monaco842213:1214
6.Olympique Lyon841316:1013
7.Lille OSC841316:1613
8.Stade Rennes833214:812
9.Montpellier HSC840419:1512
10.ES Troyes831414:1610
11.Clermont Foot83149:1310
12.Toulouse FC82249:138
13.OGC Nice82245:98
14.Angers SCO82249:188
15.FC Nantes81438:117
16.AJ Auxerre82158:197
17.Stade Reims813410:176
18.Racing Strasbourg80536:95
19.Stade Brestois81258:185
20.AC Ajaccio81164:114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Israha

No, doufám, že si ten vlažný rozjezd sezóny Stéphan na lavičce Štrasburku neodsere . Oni sice začátky mají vždy pomalejší, ale letos to víc razí, protože tam jsou jen body za remízy...tak snad se to nebude řešit nějakým unáhleným vyhazovem. Kádr je na poměry Ligue 1 kvalitní, trenér taky, jen je potřeba se trochu uklidnit. Dost by mě mrzelo, kdyby Stéphana vyměnili za nějakého neambiciózního betonáře, který umí jen zabraňovat sestupům.

Reagovat
Seydou Doumbia

Strasbourg letos určitě bude níže než loni, ale nějaké to 10-12. místo musí na pohodu uhrát, kádr na to dostatečně kvalitní je. Zatím by tam snad neměl být důvod k panice, Nantes taky čekám že se zvednou více do toho středu. Koukal si na zápas?

Reagovat
Israha

Bylo to v plánu, ale blbá kombinace návštěvy a pečení domácí pizzy . Teď si to snad vynahradím u Lille - Toulouse.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jaký to bylo? Má Lille s tímhle brutálně změněným kádrem šanci hrát o LM, nebo spíš o EL/EKL? Mi ten tým na papíře příjde o něco slabší než má třeba Rennes nebo Nice, nebo i my...a má Toulouse šanci uhrát v nováčkovské sezoně ten střed, který jsem jím predikoval?

Reagovat
Israha

Lille na poháry může mít, ale spíš to 4.-6. místo. Pod Fonsecou nehrají vyloženě zle, získali do kádru pár solidních individualit, ale "něco", co neumím popsat, jim chybí. Jistota v obraně, schopnost kontrolovat vývoj utkání, takové ty detaily, co dělají z výher remízy a z klidných zápasů dramata. Toulouse těžko odhadovat, snažej se hrát aktivně a nesázet na udržení 0:0, ale neumím úplně posoudit, jak bude ten mladý a nezkušený kádr zvládat ten tlak případného boje o záchranu. Já bych je viděl tak 12.-15. místo, ale psychika jim to může podělat.

Reagovat
Seydou Doumbia

dík za info...jak vydycháváš tu potupu v LM?

Reagovat
Israha

Mrkni na koment pod zápas. De facto mě to zas tak nepřekvapilo...

Reagovat
Mandanda_30

OM zase docela shit

Reagovat
Seydou Doumbia

To jsou zase výsledky bože můj...Ajaccio a Angers Nice a Brest

Reagovat
Israha

Guendo si dal po gólu oběma brankářům, Rennes se to pak rozhodli prosimulovat a OM s tím ani moc konstruktivního nezkusili udělat. Dost o hovně zápas, na to, že to byl papírově jeden ze šlágrů kola. A Tudora, Payeta už prosím ne...ten už není dobrý ani na průnikovky a standardky .

Reagovat
Godwinson

Stejne je fascinujici, jak to Marseille funguje. Na trhu funguji jak 10 lete dite u FIFY. Natahaji si odpad z PL a trapneho kouce. Jako rekl bych, ze to pujde jen k horsimu, ale i tak me prekvapuje, jak to zatim davaji.

Reagovat
Israha

Radši "odpad z PL", když bude mít takovouto kvalitu, než všechny ty Luany Perese, Luise Henrique, Benedetta, Radonjiće, Cuisance, Strootmany, De La Fuenty, atd. Tudor se samozřejmě nakonec může ukázat jako průměrák, i když začal výborně, ale ta přestupová politika se hnula správným směrem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Henriqueho a Fuenteho si pamatuji jak si tady určitou dobu dost kvitoval, a nakonec jak oba dopadli...určite je ale lepší přivést osvědčenou kvalitu co hrála PL i když se neprosadili třeba než tyto někdy neznámý hráče

Reagovat
Israha

Henrique byl za AVB produktivní vzhledem k odehraným minutám, ale to se ukázalo jako náhoda. Fuente byl za mě spíš potenciálně zajímavý, než reálně kvalitní hráč (který nakonec nic speciálního nepředvedl, bohužel).

Reagovat
Godwinson

On prave tu kvalitu nema. Problem mozna bude v kvalite L1. Nebo v tom podivnem prostredi Marseille, kde vsechno funguje jinak.

Reagovat
Israha

Tak letní přestupák před dvěma lety byl: nákupy - Álvaro, Henrique; jako volní hráči přišli Gueye a Nagatomo; na hostovačky Cuisance, Balerdi. V zimě té sezony přišli Milik, Lirola, Tongya a Ntcham. Rok předtím přišli jen Benedetto a Rongier, v zimě nikdo. Jestli ve srovnání s tímto nejsou Mbemba, Clauss, Suárez, Sánchez, Nuno, Veretout, Kaboré, Blanco, Touré a Bailly (+ vykoupení Guendouziho, Ündera, Pau Lópeze a zajištění opce na Harita) posun k větší kvalitě a šíři kádru, tak už fakt nevím . Jasně, většinou to nejsou úplně světoví hráči, ale OM taky aktuálně není špičkový klub. Aktuálně je v kádru 13 reprezentantů, před dvěma lety jich bylo osm, z toho ale půlka byla Nagatomo, Sakai, Khaoui a Radonjić....to prostě posun k větší kvalitě je.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda, tohle zamrzí. Když to po 30. minutách nebylo 0:3 tak člověk živil naději až do konce. PSG se dostávalo hodně snadno do šanci, hráli jsme na určitý riziko, naštěstí se to vždy nějak povedlo uhasit. Dnešní bránění v naší šestnáctce možná nejlepší v sezoně, proti nějakému Brestu budeme zase vymýšlet kokotiny. Lopes, Mendes výkony sezony, Gusto taky skvělý. Pořád tam byl nějaký kontakt a nějaké luckerské 1-1 se uhrát mohlo, škoda. Experiment při 4-4-2 prakticky vymazal Ekambiho a Teteho ze hry, na druhou stranu se lépe bránilo. Snad v dalším utkání Cherki bude hrát konečně v základu a dostane více šanci.

Reagovat
ADM

Messi vás dnes hodne terorizoval, no Lopes a Mendes nadstandardny výkon. Keby v tých troch čistých šanciach dostal Hakimi loptu z druhej strany, mohlo byt vymaľované.

Reagovat
Langi

tak já jsem přesvědčený, že kdyby Laca proměnil tu šanci na 1-1, tak by se reálně stejně prohrálo tak 1-4 ...Lyon měl snad jednu nebezpečnou střelu...Lopes chytil 2 góly a jednou zachraňoval obránce z čáry...

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to jak píšeš...my neměli prakticky nic, proto mrzí prohra o gól

Reagovat
Langi

jinak malé statistické okénko...Lyon ještě nikdy neprohrál 4 kola v řadě a zároveň nejdelší čekání na výhru měl 8 zápasů...je to sice poměrně nenápadné, ale klidně se může stát, že obě statistiky budou letos pokořeny.

Bosz končí, pokud se prohraje v Lens...tam si nedovedu představit, že by to dopadlo jinak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele