8. kolo
18.09.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nabil Bentaleb (© AFP)

Angers odváží ze stadionu Allianz Riviera v Nice všechny tři body

Hostům úvod sezony nevyšel, nicméně teď dokázali navázat na týden starou výhru proti Montpellieru. Rázem vyšplhali mimo sestupové pásmo a na kontě mají osm bodů, tak jako právě Les Aiglons, kteří si jistě představovali, že před zářijovou reprezentační pauzou budou okupovat pohárové příčky.

Ani tahle partie se neobešla bez červených karet. Neskutečný přešlap, resp. došlap, předvedl už po deseti sekundách domácí Jean-Clair Todibo a okamžitě vyfasoval červenou kartu. Záhy poprvé nabil Nabil Bentaleb, leč jeho chvíle měla přijít až v závěru úvodní půle. V 7. minutě se osmělil Nicolas Pépé, ale zařízení minul.

Dlouhé minuty pak mohl zůstat v klidu jak Marcin Bulka, jenž na lavičku pro tento duel odsunul Kaspera Schmeichela, tak Yahia Fofana. Až ve 39. minutě to zkusil Sofiane Diop. Neujal se ani pokus jeho jmenovce Boufala, který zároveň v této fázi utkání dostal první žlutou kartu. Všechno tedy musel "rozčísnout" až Nabil Bentaleb, když zpoza šestnáctky vymetl pravou šibenici - 0:1.

Po změně stran se o technický obstřel snaži Boufal, nicméně Bulku neohrozil. Souleyman Doumbia pálil v 55. minutě dobře, přesto mu několik čísel scházelo. Po hodině hry ve výborné pozici selhal Andy Delort. A po něm si chtěl Sofiane Boufal vymodlit penaltu, pro což neměl sudí Bastien Dechepy pražádné pochopení a čerstvě devětadvacetiletého fotbalistu se sedmičkou na dresu vyloučil.

Síly na hrací ploše se vyrovnaly, čehož hodlal využít Delort. Fofana musel předvést velice dobrý zákrok. V tomhle zápasu bylo k vidění dohromady osm střel na bránu, ale po této v podání bývalého hráče Montpellieru či Caen už v podstatě žádná další k vidění nebyla. Nice se na začátku října představí v Parku princů. Angers přivítá v domácím stánku rovněž silného protivníka, konkrétně Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele