8. kolo
18.09.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Matteo Guendouzi (© AFP)

Zápas mezi Marseille a Rennes vítěze nepoznal

Hodně smíšené pocity musí mít po těchto devadesáti minutách Mattéo Guendouzi. Ve 25. minutě si vstřelil vlastní gól, zatímco v minutě 52. skóroval do správné svatyně. Klub z přístavního města může i tak být s prvními osmi duely nového ročníku spokojený. Les Rouges et Noirs v součtu s Evropskou ligou neprohráli v šesti střetnutích po sobě.

Ve 2. minutě měl dobrou šanci ke skórování Arthur Theate. Jeho hlavička směřovala bohužel pro hosty nad břevno. Poté zakončoval Martin Terrier, avšak další k dosavadním třem trefám nepřidal. Guendouzi o sobě dal poprvé vědět v 8 minutě, když o kousek minul zařízení. Ve 25. minutě si Hamari Traoré vyměnil míč s Benjaminem Bourigeaudem, načež chtěl přihrávat před branku a rodák z města Poissy smolně tečoval do svého brankáře, od kterého se kulatý předmět odrazil do břevna a od něj dál za brankovou čáru - 0:1.

Krátce po rozehrávce obrana OM znovu chybovala. Amine Gouiri stál z úhlu, takže Pau López dokázal zasáhnout. Ve zbytku úvodního poločasu se už další vyložené příležitosti na Stade Vélodrome neurodily, zatímco šest minut po startu druhého Stevu Mandandovi návrat do Marseille poněkud zhořkl, neboť na přední tyči stojící Guendouzi uklidil hlavou na místo určení Veretoutův centr od rohového praporku - 1:1.

V 70. minutě to zkusil z přímého kopu Nuno Tavares. Jedničce Génésiova výběru vrásky na čele ale nepřidělal. Zanedlouho Igor Tudor stáhnul Guendouziho ze hřiště. Možná i proto na trávníku do finálního hvizdu sudího Benoîta Bastiena už nebyly k vidění ani další šance, ani vlastní góly, které se evidentně dají napravit.

Dohromady viděli diváci a divačky osm střel na bránu, z nichž většina byla neškodná. Marseille obsadí po tomto kole nejhůře druhé místo, přičemž po reprezentační pauze zajíždí na Stade Raymond Kopa v Angers. Rennes setrvá se dvanácti body v horní polovině tabulky s tím, že nejbližší duel sehraje proti Racingu Strasbourg, který zatím stále marně hledá loňskou formu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele