Ligue 1 - souhrn 37. kola

21.05.2011, 23:12, aktualizováno 21.05.2011, 23:12
Komentáře a souhrny
Po 57 letech opět kraluje francouzské Ligue 1 Lille, k pojištění první příčky mu stačila remíza s PSG. Prozatím tak může zůstat v klidu třetí Lyon, který rovněž ztratil. Dramatický bude ještě boj o udržení. Po dnešku mají stejně bodů Valenciennes, Caen a Nancy, o bod méně Monaco a namočeny jsou i další kluby...

FC Sochaux - AS Saint-Étienne 2:1

21.05.2011 21:00

Góly: 4. Brown Ideye, 72. Brown Ideye - 7. Pierre-Emerick Aubameyang

Sochaux si díky dvěma zásahům Ideyeho Browna poradilo se Saint-Étienne, za nějž se pouze jednou trefil Pierre-Emerick Aubameyang. Lvi si tak zajistili šesté místo, které jim již nikdo nevezme.

Sochaux tak navázalo na svou sedmizápasovou sérii bez porážky, kterou drželo ještě před minulým ligovým zápasem s Lille. Díky dnešnímu vítězství má na šestém místě náskok jediné kolo před koncem na sedmý Lorient již šest bodů. Naproti tomu Saint-Étienne prohrálo již potřetí v řadě, díky lepšímu skóre ale v tabulce předskočilo Bordeaux, jenž má stejně bodů, a je momentálně na osmé příčce.

Domácí se prosadili již po čtyřech minutách hry, Sochaux nasměroval k vítězství Ideye Brown, jenž se prosadil zblízka po centru Marvina Martina - 1:0.

Vedení domácího celku ale příliš dlouho netrvalo. Již v sedmé minutě totiž vyrovnával Pierre-Emerick Aubameyang. Brankář domácích Teddy Richert si nedokázal optimálně poradit s centrem Alejandra Alonsa a míč pouze vyboxoval před sebe. Zde již stál připravený Aubameyang, jenž míč bez problémů dopravil do sítě - 1:1.

St. Étienne se dokonce v 24. minutě málem ujalo vedení. Následná výhra by pro zeleno-bílé ještě znamenala teoretickou naději na účast v kvalifikaci Evropské ligy. Aubameyangovi sice míč domácí obrana ukradla, nicméně míč se dostal k Bakarymu Sakovi, jehož nebezpečnou ránu musel likvidovat až Teddy Richert.

Ale byli to domácí, kteří zakončili první poločas lépe. Po rohu Marvina Martina se do balonu opřel Ryad Boudebouz, jeho dělovka ale skončila pouze na brankové konstrukci. Druhé dějství poté načali lépe hosté. Po dlouhém běhu Alonsa s míčem se nakonec argentinský záložník pokusil zakombinovat s Aubameyangem, mladému Babinci ale míč od kopaček utekl. Nakonec ale balon skončil jenom těsně vedle branky.

Rozhodující branka padla v 72. minutě. Boudebouz poslal do pokutového území přesný centr, na ten si naskočil Ideye Brown a pěknou hlavičkou rozhodlo o stavu utkání - 2:1. Domácí mohli v nastaveném čase přidat třetí branku. Brankář Jessy Moulin ale dokázal do střely Ryada Boudebouze ještě vložit ruku.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:0

21.05.2011 21:00

Góly: 27. Mauro Cetto, 55. Étienne Capoue

Toulouse dokázalo v důležitém boji o záchranu zvítězit a konečně si v posledním kole zajistilo jistou účast v příštím ročníku Ligue 1. Navíc se dokázalo vyšplhat do horní poloviny tabulky a pokud v závěrečném kole zvítězí, tak o tuto pozici už nepřijde. Ovšem pokud selže, může se propadnout ještě o několik příček níže. Bordeaux naopak v tabulce kleslo na devátou příčku a ještě bude hodně bojovat o sedmou pozici.

Oba sobotní protivníky nyní v tabulce dělí jeden bod a jedna pozice, v neskutečně vyrovnané tabulce se ale vše může převrhnout jako misky vah a závěr sezóny bude proto ještě velmi napínavý. Domácí se dostali do vedení už po necelé půl hodině hry, výsledek pojistili deset minut po přestávce a hosté v kádru i s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem už neudělali s výsledkem nic. Nicméně přeci jen byla motivace domácích o něco větší.

V úvodu zápasu se ale hrálo opatrně a obě strany se soustředily především na zadní vrátka, žádná vážnější akce k vidění nebyla. Teprve v 27. minutě to poprvé vážněji zkusili domácí a hned slavili gólový úspěch. Po přímém volném kopu Francka Tabanoua dorážel do odkryté branky Mauro Cetto. Následně hosté zahrozili a mohli srovnat po akci založené Jaroslavem Plašilem, jenž poslal do šance Bena Khalfallah.

Ten se krásně uvolnil na křídle, jenže na poslední chvíli mu nešťastně odskočil balón a branka z toho proto nebyla. Po přestávce opět sršeli aktivitou domácí a radovali se také z druhé a rozhodující trefy. V 55. minutě rozehrál přímý volný kop na zadní tyč Etienne Didot a Etienne Capoue bez většího zaváhání uklidil balón hlavou do sítě. Poté domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, nicméně dvakrát hosty podržel gólman Cedric Carrasso.

Bývalý gólman Toulouse, který nyní hájí právě barvy Bordeaux nejprve skvěle zachytil střelu Moussy Sissoka, následně brilantně zastavil také průnik Antoine Devauxe. V samém závěru chtěli ještě domácí potěšit fanoušky potřetí a svou třetí branku v duelu se snažil dát Cetto, nicméně proti byl opět Carraso a stav se tak nezměnil. Na závěr Ligue 1 se střetně Toulouse s Brestem, Bordeaux přivítá dalšího přímého konkurenta z Montpellieru.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:2

21.05.2011 21:00

Góly: 45. Guillaume Hoarau, 73. Mathieu Bodmer - 5. Ludovic Obraniak, 59. Moussa Sow

Lille získalo v Paříži potřebný bod za remízu 2:2 a po více jak půl století se raduje ze skvělého doublu. LOSC tak výsledek může těšit i přesto, že v průběhu utkání hned dvakrát přišlo o jednobrankové vedení. To zařizoval jako první Ludovic Obraniak, vyrovnat se podařilo Guillaumemu Hoarauovi, na branku Moussy Sowa zase dokázal zareagovat Mathieu Bodmer.

Lille tak v lize neprohrálo již posedmé v řadě, díky remíze se navíc stalo čerstvým francouzským mistrem. Nakonec by mu ale dnes stačila i porážka, jelikož druhá Marseille nedokázala obrat o všechny body Valenciennes. Naproti tomu Paris Saint-Germain nevyhrálo již počtvrté za sebou a ze čtvrtého místa ztrácí na to třetí, zajištující Ligu mistrů, stále dva body.

Hostům stačil dnes k úspěchu jediný bod a velice rychlý a svižný krok k této metě udělali fotbalisté Lille v páté minutě, kdy se Ludovic Obraniak zpoza pokutového území prosadil parádní dalekonosnou a tvrdou ranou - 0:1.

Domácí se ale rozhodně s nepříznivým stavem nehodlali smířit a hnali se do útoku. Brankář Mickael Landreau musel proti střele Hoaraua z předcházejícího centru Ludovica Giuly vytáhnout pohotový reflexivní zákrok. Zkušený brankář byl následně na střelu samotného Giulyho krátký, hostům ale tentokrát vypomohlo břevno.

Pařížané byli nadále nebezpečnějším týmem v zakončení. Nene vyslal do samostatného úniku Siaku Tiéneho, jenž ale tváří v tvář zkušenému Landreauovi selhal. Nakonec se domácí přeci jen těsně před koncem prvního poločasu dočkali zasloužené branky. Nene rychle rozehrál přímý kop, našel volného Hoaraua a ten již pouze napálil míč do branky. Jak snadné v podání Paris SG - 1:1.

Hned v první minutě utkání ale přišla pro domácí fotbalisty citelná rána. Guillaume Hoarau, autor vyrovnávací branky, nafilmoval pád v pokutovém území a po druhé žluté kartě byl poslán do sprch. Lille nakonec svou převahu využilo v 59. minutě. Po přesném centru Mathieuho Debuchyho se trefil dobře mířící Moussa Sow, jenž se díky 22. zásahu v sezoně osamostatnil na čele tabulky střelců - 1:2.

Nakonec se Paris Saint-Germain ještě dočkalo vyrovnání. Rána aktivního Ludovica Giulyho se pouze odrazila od tyčky, k odraženému míči měl ale nejblíže Mathieu Bodmer, jenž ranou pod břevno nedal osamocenému Landreauovi příliš šancí - 2:2. Ani tato branka ale pochopitelně nemohla narušit bujaré oslavy hostujícího celku.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine 0:2

21.05.2011 21:00

Góly: 16. Bakaye Traoré, 90. Julien Féret

Domácí Rennes, které je aktuálně na pátém místě a má garantované v příští sezóně evropské poháry, nezvládlo poslední zápas před svými fanoušky se zachraňujícím se Nancy a podlehlo mu 0:2. Hostující celek se jinak stále drží těsně nad hranicí sestupu a v posledním kole bude mít vše ve svých rukou.

Po celý zápas byli hosté nebezpečnějším mužstvem. Bylo vidět, že se chtějí zachránit za každou cenu. Nejprve ale zahrozil Boukari, který se prořítil směrem na bránu, avšak brankář Grégorini mu v dalším podnikání pohotovým zákrokem zabránil. Na druhé straně se ocitl ve skvělé příležitosti Hadži, dokázal ale jenom přestřelit.

Po čtvrthodině hry se Nancy ujalo důležitého vedení. Brison unikl po levé straně, přihrávkou našel ve vápně Traorého, který z první zamířil přesně k tyči. ASNL soupeře i nadále tlačil, brankář Douchez se musel předvést proti střele Féreta nebo přízemnímu pokusu Hadžiho, kterého krásně vybídl Chrétein.

Nakonec hosté rozhodli o důležitých třech bodech z půdy favorita v první minutě nastaveného času. Na Samiho dlouhý pas si krásně naběhl Féret, ten ještě šikovně oběhl Doucheze a zakončoval do úplně prázdné branky. Rennes předvedlo opravdu mizerný výkon a soupeři mimochodem "pomohlo" udělat nějaký ten krok blíž k záchraně.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 0:1

21.05.2011 21:00

Góly: 56. Benjamin Moukandjo

Fotbalisté Monaka dokázali zvítězit na půdě Montpellieru, přesto stále zůstávají v sestupovém pásmu, byť jen s minimálními odstupy na své konkurenty. Domácí naopak dál tápají, i když se nacházejí v klidnějším středu tabulky, z posledních osmi zápasu vyhráli jen v jednom případě. O třech bodech pro hosty rozhodl v 56. minutě Moukandjo.

Monacký brankář Ruffier, který se ve druhém poločase zranil a musel jít poté střídat, v první půli několika dobrými zákroky podržel svůj tým. Polapil třeba v 17. minutě nebezpečnou hlavičku Girouda, o pár chvil později po jiné akci Girouda vychytal rovněž gólovou šanci Utaky.

Hosté naopak zahrozili již v 5. minutě, ovšem Hanssonovu hlavičku zlikvidoval domácí gólman Jourdren. Poté našel Bocaly výbornou přihrávkou svého spoluhráče Coutadeura, jenže následnou střelou Jourdrena nepřekonal. Na druhé straně vymyslel hezkou možnost Utaka, který patičkou uvolnil Dernise, avšak Ruffier proti jeho pokusu dobře zakročil.

Jediná branka utkání padla v 56. minutě. Welcome skvěle sklepl hlavou balón na Moukandja, po jehož voleji se Jourdren jen marně natahoval. Monako jinak mohlo svůj náskok v pohodě navýšit, ale Puygrenier hlavičkoval jen do Jourdrena a Malonga trefil pouze tyčku. Největší příležitost na vyrovnání měl Giroud, jeho ránu ovšem zlikvidoval už náhradník Chabbert.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 2:0

21.05.2011 21:00

Góly: 1. Éric Mouloungui, 16. Éric Mouloungui

Důležitý krok k záchraně udělalo Nice, jenž ve svém předposledním utkání sezony dokázalo zdolat díky dvěma brankám Érica Moulounguiho sedmý Lorient. Ten tak ztratil naději na umístění v první šestce, a tím pádem i na kvalifikaci do evropských pohárů.

OGC dalo zapomenout na nepovedený zápas s Nancy a díky důležitým třem bodů je zase o něco blíže záchraně - ačkoliv o té se rozhodne až v úplně posledním kole. Osmnácté Monako má momentálně na čtrnácté Nice ztrátu dvou bodů. Naproti tomu Lorient nedokázal zvítězit ani počtvrté v řadě a zůstává na sedmém místě. Namísto boje o Evropskou ligu tak bude v posledním kole bojovat o udržení v první desítce.

Lorient doplatil na laxní nástup do utkání. Domácí celek udeřil hned v první minutě zápasu. Kafoumba Coulibaly si zpracoval dlouhý balon z vlastní poloviny a vyslal do lepší pozice nabíhajícího Moulounguiho. Ten se nerozpakoval a míč jednoduše napálil za brankáře Lionela Capponeho - 1:0.

Ještě před tím, než domácí vedení pojistil tentýž hráč, se hostující tým dostal do dvou nebezpečných příležitostí. Nejdříve si David Ospina poradil s ránou Morgana Amalfitana, následně vyškrábl z horního růžku povedený pokus Kevina Monneta-Paqueta.

Po šestnácti minutách hry ale bylo již prakticky rozhodnuto, druhou branku tohoto zápasu vstřelil gabunský rodák Mouloungui. Útočníka Nice opět našel dlouhý balon z vlastního obranného pásma, Mouloungui si obhodil bránícího Bruna Ecuele Mangu a levačkou obstřelil brankáře Capponeho - 2:0.

Hrdinou Nice ale nebyl pouze autor dvou branek Mouloungui, nicméně rovněž brankář David Ospina. Ten si těsně před poločasovým hvizdem poradil s parádním pokusem z kopaček Kevina Gameira, jenž si míč nejdříve levou nohou zpracoval, a následně ho druhou dolní končetinou nebezpečně vyslal na branku.

V 54. minutě mohlo pro Moulounguiho přijít dokonce hattrick. Nepříliš známý útočník svou hlavičkou již překonal gólmana Capponeho a míč se pomalu snášel do sítě. Na brankové čáře ale ještě stihl zasáhnout Yann Jouffre. Z přímého kopu pak za domácí ještě zahrozil Didier Digard, Cappone byl ale tentokrát pozorný.

V 74. minutě utkání přišla asi největší příležitost hostujícího výběru. Střídající James Fanchone se ujal na levé straně hřiště míče, proběhl do pokutového území a pořádně tvrdou ranou z deseti metrů nedal Ospinovi snad žádnou šanci. Domácí gólman ale prokázal svůj veliký um a brilantním reflexivním zákrokem míč z branky vytáhl na roh.

Nakonec utkání pro Lorient nedopadlo vůbec dobře. Sedm minut před koncem viděl Alexys Romao za svůj faul na Didiera Digard druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 0:0

21.05.2011 21:00

Góly: -

Lyon si i přes remízu 0:0 se zachraňujícím se Caen drží třetí pozici. Pokud v příštím kole prohraje v Monaku a PSG vyhraje v St. Étienne, nemusela by se mu tahle překvapivá ztráta vyplatit. Pro hosty má naopak bod v boji o přežití cenu zlatu, v posledním těžkém kole doma s Marseille má vše ve svých rukou.

Domácí byli blízko brance už v 6. minutě, Cissokhoův nepovedený centr se totiž odrazil překvapivě od břevna. Ederson následně mířil z dobré pozice jen vedle, zatímco Delgadovu střelu z voleje zlikvidoval brankář Thébaux. V 15. minutě se snažil z přímého kopu přesně zacílit Källström, Thébaux byl ale opět mužem na svém místě.

Caen si vytvořili první vážnější šanci zápasu ve 35. minutě, když Hamouma svou přihrávkou hezky uvolnil El Arabiho ve vápně, ovšem jeho následná střela pouze přeletěla břevno. O pár chvil později nacentroval Ederson na Lisandra Lópeze, jehož střelu zlikvidoval Thébaux, ani Pjanič s dorážkou neuspěl.

Druhý poločas nezačal tak ostře jako ten první, nicméně se oba týmy dostaly do pár slibných šancí. Thébaux si musel poradit nadvakrát s dělovkou Míchela Bastose z přímého kopu, domácí gólman Lloris zakročoval proti El Arabiho pokusu i s pomocí odkopu Cissokha na brankové čáře.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Valenciennes FC 2:2

21.05.2011 21:00

Góly: 34. André Ayew, 37. Loïc Rémy - 33. Foued Kadir, 66. Rémi Gomis

Marseille v předposledním utkání Ligue 1 remizovala 2:2 s Valenciennes a definitivně si tak potvrdila druhé místo v tabulce. Hosté jsou kolo před koncem soutěže bod od sestupu.

Tři ze čtyř gólů v utkání padly v prvním dějství, v tom druhém hosté srovnali na konečný nerozhodný stav. První šance zápasu přišla ve 14. minutě, kdy střílel André Ayew, avšak jeho pokud zneškodnil brankář hostů Penneteau. Gól však padl do opačné branky po půlhodině hry. Po pohledné kombinaci Pujola s Cohadem se míč dostal ke Kadirovi, který jej dorazil do branky domácího celku.

Odpověď Marseille však byla blesková a hned dvojnásobná. O minutu později si André Ayew naběhl na centr z dílny Diawary a srovnal gólový účet zápasu. V 37. minutě se domácí dostali do vedení. Rohový kop Valbueny našel hlavu Rémyho a Marseille rázem vedla 2:1.

Domácí mohli své vedení zvýšit v úvodu druhé půle, ale Rémy z dobré pozice netrefil branku Valenciennes. A tak přišel gól na druhé straně. V 66. minutě poslal Ducourtioux balón do pokutového území Marseille, kde byl Gomis a ten vyrovnal na 2:2. Poslední dvacetiminutovka už žádnou vážnější šanci nepřinesla a oba soupeři si tak body rozdělili.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Stade Brestois 0:1

21.05.2011 21:00

Góly: 63. Larsen Touré

Fotbalisté Auxerre odmítli jistotu záchrany a naopak dali velkou šanci Brestu, který se posunul na čtrnácté místo v tabulce. Domácím by k jisté záchraně stačil jediný bod, takhle ho musí vybojovat v závěrečném kole na půdě Lorientu. Nicméně Auxerre se nyní nachází na dvanáctém místě tabulky a jen velkou shodou náhod může spadnout o patro níže, v podstatě na 95 procent si příští ročník Ligue 1 zahrají.

Domácí přitom dlouhou dobu drželi se svým soupeřem krok a v opatrném utkání se diváci určitou dobu branky nemohli dočkat. Teprve po hodině hry šli hosté do vedení a těsný náskok až do závěrečného hvizdu udrželi. Brest potřebuje k jistotě záchrany vyhrát na závěr proti Toulouse, pravděpodobně mu ale stačí i bod a ani prohra by nakonec nemusela být úplně špatnou variantou. Avšak vše má ve svých rukách a záleží pouze na něm.

Hosté se snažili útočit od samého začátku a už v první minutě se dostali do první příležitosti. Po nepovedeném výkopu gólmana Auxerre Oliviera Sorina zkusil vystřelit z 18 metrů Yoann Bigne, nicméně jeho pokus nakonec těsně přeletěl horní tyčku. Hned na to měli hosté další příležitost, pokus Bruna Grougiho šel také o několik centimetrů mimo. Auxerre se probudilo teprve po 20. minutách hry. Nejprve Roy Coutout mířil z dobré pozic do boční sítě.

Jenže další okamžiky opět patřily Brestu, tentokráte se domácí strážce Oliver Sorin vytáhl po přímém volném kopu Grougiho. Na druhé straně zkusil přízemní střelu Alain Traore, avšak úspěšný zákrok si na konto připsal brankář Brestu Steeve Elana. Hosté se přeci jen dočkali v 64. minutě. Po přízemním pasu Jonathana Ayiteho zavěsil přesně přímo do horního rohu Larsen Toure a nakonec proměnil tlak ve vedoucí trefu.

O čtyři minuty později mohli domácí náskok navýšit, když se do obrovské příležitosti dostal Nolan Roux, nicméně Sorin dokázal balón nohou odvrátit mimo tři tyče. Ke konci zápasu domácí přeci jen ožili a snažili se ještě srovnat, jenže Brest měl mezi třemi tyčemi jistotu podobě Elany. Ten si poradil i z nejvážnější příležitostí hostů, když zneškodnil pokus střídajícího Frederica Sammaritana.

Více informací k zápasu

RC Lens - AC Arles-Avignon 0:1

21.05.2011 21:00

Góly: 44. Yann Kermorgant

Lens se rozloučilo se svými fanoušky a s faktem, že se v příští sezóně na jeho stánku nebude hrát nejvyšší soutěž, tím nejhorším možným způsobem. Vyloupilo ho totiž beznadějně poslední Arles-Avignon, kterému se venku v této sezóně ještě nepodařilo vyhrát. Na kontě mají Lvi mimochodem již své třetí vítězství, druhé v řadě.

Někteří fandové tento zápas již předem bojkotovali. Protestovali tak proti situaci, ve které se klub aktuálně nachází, některé pochopitelně dost zamrzel sestup z nejvyšší soutěže po dvou letech. I když se na Stade Félix Bollaert sešlo přes 28 000 příznivců, jejich miláčci jim nepředvedli příliš dobrý fotbal.

Nejprve se ocitl v dobré příležitosti Eduardo, ovšem excelentní zákrok vytáhl z rukávu gólman Plante. Ve 35. minutě se dral k zakončení Bergdich, jenže hlavičkou zamířili pouze do břevna. Arles-Avihnon naopak vsítilo branku těsně před přestávkou, Kermogant po rohovém kopu Meriemeho hlavičkoval přesně do šibenice.

Ten samý hráč mohl náskok navýšit v 51. minutě, když ho svým pasem znovu našel Meriem, ovšem domácí brankář Kasraoui se proti jeho střele parádně vytáhl a zneškodnil jí alespoň do tyčky a pryč. Kermogant zlobil i nadále, jeho další pokus zase musel lapit Kasraoui. Lens mohlo srovnat snad jen Demontem, jenže jeho rána letěla jen vedle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC372013465:3473
2.Olympique Marseille371813660:3767
3.Olympique Lyon371613859:4061
4.Paris Saint-Germain371514855:4059
5.Stade Rennes3715111136:3256
6.FC Sochaux371671457:4255
7.FC Lorient3712131245:4649
8.AS Saint-Étienne3712121345:4648
9.Girondins Bordeaux3711151141:4248
10.Toulouse FC371381636:3647
11.Montpellier HSC3712111432:4147
12.AJ Auxerre37919943:4046
13.Stade Brestois3711131336:4146
14.OGC Nice3711131332:4646
15.Valenciennes FC379181043:4045
16.SM Caen3711121444:4945
17.AS Nancy-Lorraine371291639:4845
18.AS Monaco379171136:3844
19.RC Lens377141635:5435
20.AC Arles-Avignon373112320:6720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fakt to Monaco spadne?

Reagovat
Dubov

Snad ne, ještě mají poslední kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hrají doma s OM stačil by jim teoreticky i ten bod kdyby Caen,Valenciennes nebo Nancy prohrálo?

Reagovat
smazaný uživatel

*OL.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ne. Když si vemeš že tam hraje o záchranu minimálně sedum klubů a ještě možná aji Toulouse a Montpellier, tak se to může zamotat jakkoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo může,ale myslím si,že to nakonec stejně bude jen mezi Monacem,Caen,Nancy a Valenciannes.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo. Pád Monaca by mě až tolik nevadil, nechodíjou na něho lidi a ten klub se do té druhé ligy tak nějak nezadržitelně blíží. Spíš je mě líto Lens.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jako asi nebude tolik pokud přijde Varane ne? Mě taky trochu já bych byl nejradši kdyby spadli labutě a snad to tak dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že ho nepotřebujem. Jestli teda myslíš že by přešel do Man United. U nás by byl asi tak pátý stoper, a to tam je ještě Brown, který na stoperu zahraje slušně. Spíš bysme možná měli přivést někoho zkušeného jako potenciální náhradu za Ria a nebo Vidiče, aby měl Smalling vedle koho růst. Jak on, tak Evans hrajou dvakrát líp vedle Vidiče, než když tu obranu musí dirigovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to přijde vyhozených 80 milionu stejně jako,že Arsenal zaplatil skoro 200 za Vrsjaka

Hm co takový Řepka ? Už ho nechceme.

Jo jinka máš icq?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Vrsjak doopravdy příjde? Já sem tady četl že ho Arsenal chce a herbage u téhle zprávy prošel celou škálou pocitů, od "za takové peníze nikdy", přes "vždyť je to stabilní člen repre a Wenger ví co dělá" až po "díky Bohu že nepřijde". Myslel sem že z toho sešlo, a nebo že to byla jenom kachna. Řepka Ten by se hodil možná do Itálie, kde by mohl bránit vycházkovým tempem a pohybovat se na hřišťu strategicky ze stínu do stínu. ICQ mám, ale nebyl sem tam už asi rok, pořád mě tam otravovali nějací rusáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý půjde Řepoun do Dubaje a to je jedině dobře už mě sere. No přijde ne ? Teda co já vím. Herb by chtěl taky každého si myslí,že Arsén zaplatí za Hazarda 30 mega nebo kolik chtějí a za Benzemu 25 už ho vidím šetřílka jak to vysází na stůl Tak je máš házet do ignoru ty rusáky ted už tam skoro žádný nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím že Wenger někoho velkého přivede, majitelé ho k tomu donutíjou. A aji když by byl sebezaslepenější, tak musí vidět že tenhle ročník Arsenal nezvládl díky sebevědomí vyplývající ze zkušenosti a kvality. Fakt půjde do Dubaje? To bych si nemyslel že by potřeboval vydělávat někde v důchodcovské lize.

Já sem je do ignorlistu dával, měl sem jich tam pár desítek. Ale nakonec sem se na to vykašlal. Všichni důležití jsou na facebooku a na icq už skorem nikdo nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dávej fb. No on tam prej půjde i kvůli Erbový to víš milenka a Řepoun tý inteligence upřímně taky moc nepobral v některých směrech i když stoper to je fenomenální navíc se ho Sparta chce zbavit kvůli těm jeho průserum + kritizoval Chovance i když to je blb. Sparta dostane prachy Řepka taky a Erbová bude štastna a všichni budou štastny až na trapné FB fandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukáš Kocůn, trevor mě má v přátelích. No nevím, Řepka a Blažek vás dost drželi nad vodou, občas ty zápasy dělali sami dva. Ale je fakt, že já bych v týmu nechtěl někoho kdo pravidelně řve na spoluhráče. Máte už vyhlédnutou nějakou náhradu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je pravda,ale poslední dobou to šlo do kytek Řepa dělal neskuterné kysky,které většinou hasil Brabec a to ho hodně nemusím,ale za posleních 8 zápasů ho musím vážně chválit a Bláža to je kapitola sama pro sebe. Věk má požehnanej a můžeme bý rádi,že vůbec chytá je fakt výborný golman,ale v tomhle věku je fakt nýchylnej na zranění a Zítka na post jedničky vážně nemá já bych u nás nejraději viděl Vaclík,který hraje na Žižkově a chodím se na něj dívat a je vážně parádní. Snad přijde,ale nevím no. Náhrada za Řepku nooooooo já bych bral Dreksu,ale to je spíš sbožné přání.

Reagovat
smazaný uživatel

Dreksu? Ten dělá brutální chyby. Měl skvělý půlrok, ale letos to zase bylo takové nijaké, na podzim přes něho šla většina gólů co sme dostali.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak nic. No já bych u nás nejradši viděl Psotku,Hořavu a Šultése,ale to je utopie bohužel hlavně doufám,že po tomhle fiasku vypadne ten blbec Chovanec a přijde lepší trenér,protože s tím kádrem co máme prostě musíme vyhrávat tituly a né hrát pouze druhé housle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Rossiho a Bajera je to celá podstata našeho týmu. Nechceš spíš začat fandit Sigmě? Hořava půjde po EURU asi ven, jestli teda půjde, Psotka má dlouholetou smlouvu a sám myslí na zahraničí. A Šultése byste si vypískali. On je takový útočník který se hodí snad jenom do toho našeho lehkonohého systému, u vás by byl ztracený. Zvlášť když by měl bojovat osamoceně na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě,že sem myslel,že by po tomhle ve Spartě nastal radikální řez něco jako typu : Křetínský by se nasral investoval okamžitě 150 milionu přetáhl kouče a dal mu do rukou prostředky aby si přitáhl hráče ze svého bývalého klubu a vůbec by mi to nevadil na naši hru se nedá poslední 2 roky upřímně koukat. V praxi by to vypadalo asi nějak takhle. IN : Bajer,Hořava,Dreska,Šultés, Psotka ze Sigmy pouze Ovšem to je moje přání a samozřejmě tak to nedopadne Chovanec by ale přesto všechno měl odejít,protože nesplnil ani jeden z předsezoních cílu tak snad. Ne Sigmě fandit nezačnu jak říkal Losinho nepřejdu na stranu zla

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím. Myslím si že by vaše hvězdy Psotku vůbec mezi sebe nevzaly. Nedokážu si představit že by si tam získal respekt jako má u nás. A navíc vaše vedení není zrovna pověstné koncepční prací, což je pro Psotku stěžejní.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho tím myslíš hvězdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně ten Blažek a Řepka by se na něho dívali skrz prsty. A celkově si myslím že potřebujete trenéra s renomé, ideálně se Sparťanskou minulostí a ně hanáka který ve vašich očích nic nedokázal. Fanoušci by s ním rychle ztratili trpělivost.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele dořešíme to dyžtak někdy na fb nebo tak,ale já už sem ted fakt grogy dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

monaco a valenciennes musi zustat

Reagovat
Godwinson

No, poslední kolo bude opravdu úžasné, buď Monaco spadne (pravděpodobnější) nebo půjde Lyon do EL :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bereš tu jistotu,že PSG vyhraje?

Reagovat
Godwinson

Ke Štěpánům se jezdí pro body, jsou jak počasí ... špatní. Samozřejmě, jistota není nikdy, napsal jsem pouze jeden ze scénářů :)

Reagovat
smazaný uživatel

A komu bys přá sestup ty?

Reagovat
Godwinson

Monacu nebo Brestu :)

Reagovat
REPLIKATOR

Ať jde Lyon třeba do EL, neschopové zase nedokázali vyhrát

Reagovat
herbage

Super. Hazard má trofej, tak alou do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Radši pohněte, zatim si snad na trofeje tolik nezvykl.

Reagovat
herbage

Neboj, máme pořešený

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou Arsenal na něj nemá peníze herbe to víš sám ne.

Reagovat
SunFells

No jasně herbe, to přece víš ne?

Reagovat
Rssa

Však Arsenal má od dneška taky trofej

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudný ročník, už aby byl konec a začal velký třesk.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že to bude mít ve Spartě stejný efekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to klidně mohlo skončit 5:0, nebo taky 0:1...prostě ty šance tam byly, ale byla to strašná smůla. Snad to třetí místo ještě udržíme

Reagovat
Langi

to už si řikám asi 3 týdny...hlavně at už je konec sezony ...jinak doufám že ten velký třesk nebude znamenat jen samé odchody...Bastos už se vidí v Juventusu, bůhví jesi zůstane Hugo, Lovren,...bude to zajímavý léto

Reagovat
Rssa

Tím třeskem myslíš přeměnění hostování Diakhatého na trvalý přestup?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom konci světa asi fakt něco bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

plus ještě odchod Llorise, Lovrena, Lisandra, Bastose, Kallstroma, Pjaniče, Gourcuffa, Cissokha a podepsání nového kontraktu s Puelem do roku 2020

Reagovat
Ferguson6

Lens

Reagovat
Rssa

Gratulace Lille

Reagovat
Godwinson

K Montpellier, směšný, marnost nad marnost. Co mě dnes pobavilo, že chce Girard do té přeplácané ofenzívy přivést ještě levé křídlo, spekulace Maurice-Belay, Lesoimier, Danic. Tím by tomu dali korunu. Ještě si můžou nechat utéci Luize někam do Betisu, nejlépe.

Reagovat
domingo

To Nancy se tam proste bude drzet jak hovno kosile.

Nice to samy, navic tim zavreli cestu Merlus.

Divny kolo.

Reagovat
domingo

No a samozrejme Lille Zaslouzeny mistr!

Reagovat
smazaný uživatel

Nice paráda :) byla to tutovka :) teď urahejem remízku ve Vale. a záchrana je doma

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o sestup.. za tenhle výraz bych vraždil!!! ještě jsem neviděl nikoho,kdo by bojoval,aby sestoupil...

btw rozdíl 5-ti bodů mezi 7. a 18. je brutální..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

MONACO bojujem !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Godwinson

Spahićovi se přeci jen možná splní sen. Zájem o něj mají QPR, kteří ho včera sledovali spolu s Giroudem.

Reagovat
smazaný uživatel

neco malyho pro dominga: http://www.football-shirts.co.uk/fans/aj-auxerre-home-shirt-201112_11556

az na ty obrovsky limecky mi to prijde docela povedeny..

Reagovat
domingo

Videl jsem to, daval jsem to i k preview...

Mne se to nelibi Teda samozrejme zadna hruza to neni, ale jsem zmlsany temi letosnimi, no.

Reagovat
Godwinson

Arsenal minulé léto přivedl z Lorientu středního obránce Laurenta Koscielnyho, na Emirates Stadium by letos mohla přijít i jeho náhrada z fracnouzského klubu. Arséne Wenger údajně sleduje 22letého Bruna Ecueleho Mangu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem ještě neviděl 9 týmů může sestoupit

Reagovat
honziss

Johohooo, jde se slavit. :) Je to takový rozporuplný, West Ham spadl, Lille má double. Dokonalý kontrast dvou oblíbených klubů pro jednoho člověka.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat kdo je lepsí, jestli Maiga nebo Brown?

Reagovat
Godwinson

Maïga ,)

Reagovat
smazaný uživatel

A je šance že by v létě přestoupil vejš?Třeba Lyon?

Reagovat
Godwinson

To je otázka poptávky, ale ohledně jeho jsem nečetl vůbec nic, navíc Sochaux jde do Evropy, takže nečekám, že by se stěhoval. V Sochaux bude asi hlavní cíl Martin.

Co se týče potenciálních možností, nejreálnější by případně bylo PSG, Hoarau pravděpodobně odejde, typová náhrada ideální. Je pravda, že Kombouaré si na to 4-2-3-1 zvykl a asi ho hodlá praktikovat i do další sezóny. Lyon asi moc reálný není, ten bude posilovat v obraně a v záloze.

Reagovat
Langi

v tu poslední větu spíš všichni doufaj

Reagovat
Godwinson

Určitě, Lyon třesoucí se o poslední místo o kvalifikaci do předkol LM, to nebude bez následků :)

Reagovat
domingo

Brown je vetsi sympatak, ale Maïga je lepsi, to je hrozne hovado.

Reagovat
Godwinson

Vyhlašování cen za uplynulou sezónu docela dle očekávání.

Trenéra bych asi osobně dal Gillotovi, ale je to v dobrý rukou. Hráč (Hazard) se dal víceménně čekat, mladík (Sakho) taky, ale co je naprosto směšné, brankář (Mandanda)

Za L2 výborné, přesně dle očekávání.

Lehce komické jsou sestavy ...

L2:

Benoît Costil (Sedan) - Sébastien Corchia (Le Mans), Grégory Cerdan (Le Mans), Benjamin Genton (Le Havre), Cédric Fabien (Boulogne-sur-Mer) - Romain Alessandrini (Clermont Foot), Olivier Sorlin (Evian Thonon-Gaillard), Rudy Haddad (Châteauroux), Benjamin Corgnet (Dijon) - Sebastian Ribas (Dijon), Sloan Privat (Clermont Foot)

L1:

Steve Mandanda (Marseille) - Anthony Réveillère (Lyon), Adil Rami (Lille), Mamadou Sakho (PSG), Taye Taiwo (Marseille) - Yann M'Vila (Rennes), Gervinho (Lille), Eden Hazard (Lille), Nenê (PSG) - Kévin Gameiro (Lorient), Moussa Sow (Lille).

Reagovat
vlastik

Rudy Haddad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele