Ligue 1 - preview 37. kola

21.05.2011, 08:59
Previews
Lille cestuje na hřiště PSG a pokud uhraje bod, bude slavit zisk titulu, k němuž mu pomůže i ztráta Marseille s Valenciennes. Pařížané mohou zaútočit na třetí Lyon, který hostí Caen. Mnohem dramatičtější pak je boj na opačné straně tabulky...
FC Sochaux - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Sochaux má v letošní sezoně jedinečnou příležitost probojovat se až do evropských pohárů. Nepříliš ambiciozní celek je dvě kola před koncem na šestém místě, které zajišťuje kvalifikaci Evropské ligy. Svou šanci ale cítí i Saint-Étienne, jenž má na poháry stále teoretickou šanci.

Zeleno-bílí jsou momentálně na deváté pozici a dvě kola před koncem ztrácí na šesté Sochaux již čtyři body, to vše kvůli špatné formě z posledních měsíců. Z posledních pěti utkání dokázalo Saint-Étienne zvítězit pouze jednou, a to těsně 1:0 na půdě beznadějně posledního a sestupujícího Arles. Z posledních dvou zápasů nevybojovali svěřenci Christophera Galtiera ani jeden bod, když nejprve podlehli Lille 1:2 a následně po stejném výsledku ztratili body s Rennes.

"Nebudeme se vzdávat jenom proto, že se nám v poslední době Evropa o něco oddálila. Máme povinnost skončit tak vysoko, jak jenom to půjde. Naším nejmenším cílem je udržet alespoň první desítku, protože kdybychom se nakonec umístili ve druhé polovině tabulky, jistě by to pro nás bylo veliké zklamání," vykládal manažer hostů Galtier.

"Můžeme v Sochaux získat všechny body? Já si myslím že ano. A právě tato výhra by nám mohla pomoci v posledním zápase sezony," dodal ještě manažer les Verts, jemuž se znovu o něco rozrostla již tak veliká marodka. Nastoupit jistě nebude moci brankář Jeremie Janot, zraněný je i útočník Emmanuel Riviere. Do sestavy by se ale již měl vrátit Dimitri Payet s Carlose Bocanegrou.

Domácím bude chybět pouze talentovaný mladík Cedric Bakambu, jinak vyrukují na svého soupeře v plné polní. Francouzští lvi se jistě pokusí odčinit porážku z minulého kola a navázat na sedmizápasovou sérii bez porážky, kterou drželi právě před posledním ligovým duelem. I přes tuto ztrátu ale mají velice dobrou šanci na závěrečné umístění v první šestce. Dvě kola před koncem okupují šestou příčku, z které mají na sedmý Lorient náskok tří bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Zápas, ve kterém "už o nic nejde" se odehraje v Toulouse, kam přijede Bordeaux. Hosté jsou na míle vzdáleni pohárovým příčkám, domácí sice patří do partičky týmů se 44 body, ale bylo by velkou náhodou, kdyby se domácí ještě zamotali do sestupových bitev.

Domácí se "vyznamenali" v posledním utkání, kdy prohráli v Arles a stali se tak teprve druhým týmem sezóny, kterému se to podařilo.

"Tým ví, že udělal chybu. Z Arles si nevezeme pouze špatný výsledek, ale i špatný výkon," vrátil se k minulému utkání kouč Toulouse Casanova a pokračoval: "Už je to ale za námi a my se musíme soustředit na utkání proti Bordeaux. Chceme bodovat a tím se definitivně odpoutat od míst, kde nám hrozí i minimální možnost sestupu. V mužstvu cítím velký hlad po bodech," dodal lodivod domácího celku.

"Liga je velmi těsná, navíc se setkáme s týmem, který rozhodně nepatří na místa, kde se zrovna nachází," varoval prozatímní trenér hostů Bedouet.

Toulouse nehlásí žádné nové problémy a na hřišti se objeví stejná sestava jako v posledním zápase. Podobně jsou na tom i hosté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.05 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Lille OSC  (sobota 21:00)
Lille se po dlouhých desetiletí může po tomto kole radovat z titulu v Ligue 1. Pokud uhraje minimálně remízu, dostane k trofeji z Coupe de France i tu ligovou. Jenže jeho soupeř - Paris SG - potřebuje nutně všechny body, aby mohl zabojovat o třetí pozici. Podaří se hostům konečně uspět v Parku princů?

Od roku 1996 Dogy hlavní město Francie naplno nevyloupily. Jenže teď to tolik nepotřebují. Bod by jim definitivně zaručil celkové prvenství. I když za jedné určité situace vlastně mohou i podlehnout. Kdyby totiž Marseille doma neporazila Valenciennes, nemohla by už aktuální šestibodovou ztrátu nijak dohnat.

A Lille by tak mělo oslavy v kapse. Důležitou výhru zaznamenalo ve středu, když doma v dohrávce porazilo Sochaux 1:0. "Nic není jisté, dokud to není úplně jisté," uvedl prezident klubu Michel Seydoux. "Cítíme se dobře, ale jasné není nic. Zbývají ještě přece dva zápasy. Musíme respektovat naše protivníky a dokázat, co v nás je."

Naposledy se fanoušci severofrancouzského klubu radovali z oslav titulu v sezóně 1953/1954. Byla by opravdu velká náhoda, kdyby se to Lille za současného stavu nepovedlo znovu.

Jedinou variantou, jak by domácí o titul mohli přijít, by byly dvě zbývající porážky a naopak dvě vysoká vítězství Marseille. "Už musíme udělat jen malý kousek práce," ani nevěří Seydoux, že by jeho mužstvo něco takového pokazilo. "Byl bych rád, kdybychom sezónu zakončili ve velkém stylu. Mám obecně rád ty filmy, které končí dobře," dodával.

Pařížané v boji o třetí pozici, která by jim zaručila pro příští sezónu kvalifikaci o vytouženou Ligu mistrů, potřebují vyhrát. Na Lyon, jenž je současným držitelem, totiž ztrácí dva body. Bohužel pro ně ve středu nevyužili šanci dostat se před něj v tabulce, venku totiž podlehli Bordeaux těsně 0:1.

Je trošku paradox, že se PSG střetne s Lille v lize jen pár dní po vzájemném utkání ve finále Národního poháru. V něm byli svěřenci kouče Antoineho Kombouarého neúspěšní, po prohře 0:1 vítězství v této soutěži neobhájili. "Jestli teď půjde o pomstu? Ano i ne," uvedl záložník Christophe Jallet.

Domácí jinak z posledních pěti klání Ligue 1 dokázali triumfovat pouze jednou jedinkrát. "Ať už hrajeme proti Lille nebo ne, máme velkou touhu získat tři body a vyhrát zbývající zápasy," říkal Jallet. "Nehráli jsme v poslední době tak ostře, nemohu říci, jestli to je s něčím spojeno. Možná že máme málo paliva v nádrži a může to dělat rozdíly ve výsledcích."

Tenhle souboj jinak bude něco jako takovým bojovníkem proti rasismu ve fotbale. O uspořádání této akce rozhodla prvoligová organizace Ligue de Football Professional ve spolupráci s francouzskou protirasistickou společností LICRA. Oficiální motto zní: "Rasismus není názor, je to zločin. Oběti nebo svědci, reagujte!"
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine  (sobota 21:00)
Evropská liga versus sestup. Rennes je momentálně na skvělém pátém místě a v posledních zápasech by ještě teoreticky mohlo zabojovat o Ligu mistrů. Naproti tomu Nancy má náskok jediného bodu na sestupové příčky.

Nancy bylo před utkáním s Nice vysoce ohroženo posledním volným sestupovým místem, když drželo nepříliš pozitivní sedmizápasovou sérii bez vítězství. V posledním utkání se ale vše otočilo, Nancy si s chutí zastřílelo proti Nice (3:0) a odlepilo se od sestupových bažin. Na osmnácté Monako má dvě kola před koncem náskok jednoho bodu.

ASNL ale k již zmiňovanému úspěchu nejspíš nasměrovala již remíza s Paris Saint-Germain. Přestože celek z hlavního města Francie hned dvakrát vedl, nakonec musel brát pouze bod za remízu 2:2. Vyrovnávací branku vstřelil dvacet minut před koncem Youssouf Hadji. Kromě nadcházejícího utkání s Rennes čeká Nancy v posledním kole nejspíš ještě rozhodující utkání s Lens, již s jistotou sestupujícím celkem. Náročnější by měl ale být dnešní zápas.

"Musíme sami na sebe vyvinou tlak, protože záchranu opravdu nemáme vůbec jistou. Musíme brát Rennes tak, jako jsme předtím brali Paris SG. Zajíždíme na půdu jednoho z pěti nejlepších francouzských týmů. Ale máme ambice přijet z Rennes alespoň s jedním vybojovaným bodem," myslí si záložník hostů Jonathan Brison.

Nancy se sice pohybuje těsně nad pásmem sestupu, ale hned několik dalších týmů: Valenciennes, Caen, Brest, Nice a Toulouse má přinejlepším tři body náskok na sestupové, osmnácté místo. "Nikdo nechce sestoupit do druhé ligy. Je tu několik týmů, které jsou ohrožené, protože týmy, které mají 43 či 44 bodů, jsou stále ve velikém ohrožení. To je důvod, proč z následujících dvou zápasů musíme vybojovat aspoň čtyři body," myslí si Brison.

Rennes v posledním utkání konečně ukončilo devítizápasovou sérii bez výhry, když se mu podařilo pokořit Saint-Étienne 2:1. Klub si tak pojistil páté místo, které mu zajišťuje start v kvalifikaci o Evropskou ligu, sedmý Lorient ztrácí již nedostižných sedm bodů. Teoreticky by Rennes ještě mohlo zamíchat kartami v boji o Ligu mistrů, na třetí Lyon ztrácí čtyři body.

"Jsme rádi, že jsem se pro příští sezonu kvalifikovali do pohárové Evropy. Konečně můžeme hrát bez tlaku. Máme před sebou dvě utkání a při nejhorším chceme alespoň udržet páté místo. Ale samozřejmě do posledních zápasů dáme všechno a pokusíme se umístit na co nejlepší pozici. Uvidíme, co se stane," sdělil domácí záložník Fabien Lemoine.

Hostům by se po šesti měsících mohl vrátit gólman Gennaro Bracigliano. Také Massadio Haidara prošel zdravotními testy a mohl by nakouknout do sestavy. Suspendovaný je ale Jordan Loties. Rennes se poprvé od února bude moci spolehnout na služby uzdraveného záložníka Yacine Brahimiho. Nicméně Sylvain Marveaux, Kevin Theophile-Catherine, Alexander Tettey a Tongo Hamed Doumbiu zůstávají na marodce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.30 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - AS Monaco  (sobota 21:00)
Vcelku zásadní utkání čeká na knížecí klub z Monaka, který zajíždí na hřiště v klidném středu tabulky hrajícího Montpellieru. Kolo před koncem soutěže to je totiž Monako, kdo v ruce stále drží kartu pro sestupující tým z Ligue 1.

Monaku navíc mohou zlomit vaz jeho soupeři, kteří mají do posledních dvou kol lepší výchozí pozici.

"Je konec sezóny, hráči jsou unavení a hlavně jsou pod enormním tlakem. Přesto musíme dvě poslední utkání zvládnout," řekl lodivod hostů Banide.

Avšak domácí zápas rozhodně nevypustí. "Jsme profesionálové a máme úctu ke klubu, fanouškům i sami k sobě. Do zápasu půjdeme naplno," řekl domácí útočník Camara a dodal: "V Ligue 1 není lehkých zápasů. Připravujeme se na každé utkání a vždy ho chceme vyhrát. Zápas proti Monaku nebude snadný, protože hostům jde o přežití v soutěži. Bude to náročné střetnutí."

Domácím chybí Ait-Fana, u hostů je velká pozornost věnována gólmanovi Ruffierovi. Zda nastoupí, bude jisté zřejmě až v sobotu. "Stéphane je velmi oddaný klubu a my budeme dělat vše pro to, aby se v sobotu večer na hřišti objevil," nechal se slyšet kouč hostů Banide.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - FC Lorient  (sobota 21:00)
Fotbalisté Nice se mohou po tomto kole radovat ze záchrany. Pokud doma dokáží porazit Lorient, jenž ještě usiluje o šestou pozici, a tedy i o Evropskou ligu v příští sezóně, a Monako nebo Nancy prohraje, v což ostatně věří i jiné celky namočené v záchranářských starostech, zahraje si Ligue 1 i v příštím ročníku.

Domácí mají pouhý dvoubodový náskok na sestupové pásmo. "Sobotní utkání bude jen pro pravé muže. Počítá se jenom vítězství," říkal v rozhovoru pro klubové stránky záložník Eric Mouloungui. "Cítíme určitý tlak, ale nikdo se nebojí. Víme že je to důležitý zápas, zároveň si uvědomujeme, že máme vše ve svých rukou."

Vítězství by opravdu OGC posunulo mílovými kroku kupředu k setrvání. V opačném případě by mohl nastat katastrofický scénář. V posledním kole ho totiž čeká Valenciennes a získávat body venku je rozhodně velmi nevyzpytatelný faktor. Kdyby se zápas s Lorientem nevydařil, může alespoň doufat, že něco podobného se stane zbývajícím soupeřům.

Gabonský reprezentant přiznává, že v souboji s Lorientem půjde o hodně. A do cesty jeho spoluhráčům rozhodně nemohou vstoupit jisté věci. "Jestli budeme hrát pohledný fotbal? Vůbec to není priorita," odpovídal. "I když hrajete hezky a prohrajete, ve výsledku je vám to úplně k ničemu."

Hostující Les Merlus se ještě v závěru poperou o šestou příčku. Tu nyní drží Sochaux, na které během dvou kol potřebují stáhnout tříbodové manko, aby si v příští sezóně zahráli Evropskou ligu. Lorient bohužel doplácí na časté remízové výsledky, naposledy rovněž uhrál, byť velmi cenný, tak pouze bod doma s Marseille.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - SM Caen  (sobota 21:00)
Lyon, který uprostřed týdne ztratil body v Brestu, se už může rozloučit s lepším než třetím místem tabulky. To naopak bude muset ubránit před dotírajícím týmem z PSG. V sobotu ho však čeká hratelný soupeř - čtrnácté Caen.

Hosté jsou již téměř zachráněni, navíc se jim v posledním vzájemném ligovém utkání dařilo. V srpnu totiž doma porazili Lyon 3:2.

"Rozhodně nás nečeká lehké utkání. Vždyť v Caen jsme na začátku sezóny prohráli," řekl domácí kouč Puel a pokračoval: "Hosté mají velmi rychlý přechod do útoku, ale my jsme na to připraveni. Rozhodně nemůžeme usnout na vavřínech a oslavovat třetí místo tabulky."

Do karet domácím také hraje vzájemný zápas PSG - Lille. Pokud domácí PSG klopýtne, Lyon o třetí místo už nikdo nepřipraví.

"Máme před sebou dva poslední zápasy. A potřebujeme jediný bod," řekl hostující střelec El Arabi a dodal: "Budeme ho chtít získat co nejrychleji. A hlavně chceme spoléhat jen na sebe, máme totiž osud ve svých rukách," řekl nakonec v letošní sezóně už 17brankový střelec, který za bezpečnou metu záchrany považuje 45 bodů.

Caen chybí dvojice zraněných Proment - Tafforeau, problém mají i domácí. Kolenní vazy si v zápase proti Brestu poranil Gomis a do konce letošní sezóny si už nezahraje. To však neplatí u Lisandra Lopeze, který se na hřiště vrátí dříve, než se čekalo. Mohl by nastoupit už v neděli právě proti Caen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.90 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Valenciennes FC  (sobota 21:00)
Stačí jediné klopýtnutí a titul je již i čistě matematicky pryč. Marseille hraje s Valenciennes o poslední žijící naději, jak ukrást Lille titul z rukou.

Obhájce titulu z Marseille v posledním ligovém utkání pouze remizoval s Lorientem, a vedoucí Lille má tak dvě kola před koncem na druhou Marseille již šestibodový náskok a daleko lepší skóre k tomu. Dogám tak stačí z následujících dvou zápasů získat jeden bod a titul mají v kapse.

"Je očividné, že po jejich vítězství ve středu mají k titulu opravdu velmi, velmi blízko. Za svou práci by si zasloužili opravdu jenom chválu. Jak trenér Rudi Garcia, tak hráči a všichni zaměstnanci klubu. Je to pro ně skvělá sezona, získali Coupe de France a double mají na dosah. Máme před sebou dvě utkání. ve kterých si chceme definitivně pojistit druhé místo, stačí nám k tomu jediný bod," prozradil nejbližší cíl l’OM manažer Didier Deschamps.

Olympique má na druhém místě, které zajišťuje okamžitou kvalifikaci do základních skupiny Ligy mistrů, šestibodový náskok před třetím Lyonem, který doma čeká nevyzpytatelný soupeř z Caen. Marseille se ale v posledních pěti zápasech podařilo naplno bodovat pouze dvakrát, a to proti Brestu a Nice.

Přesto prezident Jean-Claude Dassier doufá, že trenér Deschamps zůstane u kormidla jeho týmu i v následující sezoně. Dvaačtyřicetiletý kouč byl v poslední době spojován s odchodem do Anglie či Itálie. "Nemám žádné oznámení ani nic podobného. Dnes jsem tady. Stále před sebou máme dvě utkání. Poté budu mít dovolenou - stejně jako vy. Ujasníme si, co se bude dít v následující sezoně," nechával si zadní dvířka otevřená sám manažer.

Dnešní zápas s jistotou zmešká kvůli karetnímu trestu levý bek Tayé Taïwo, nejistý je pak start záložníků Lucha Gonzáleze a Fabrice Abriela, jež mají zdravotní potíže. Hostům z Valenciennes dnes možná bude chybět záložník Steeven Langil a Rafael Schmitz. Po zranění se vrací kapitán Rudy Mater a útočník Vincent Aboubakar.

Va’nnes v letošní sezoně již může jít pouze o lepší umístění, cílem pro tým, vyznávající červené barvy, je jistě umístění v první desítce, na které momentálně z dvanáctého místa ztrácejí tři body. Umístění VA ale může být značně ošidné, tým se totiž ocitá pouze tři body nad sestupovou zónou.

"Chceme dnes získat co nejvíce bodů. Zajímá nás samozřejmě víc náš výsledek, než úspěchy druhých. Máme výhodu toho, že svůj osud můžeme ovlivnit stále jen a pouze my," odpověděl na manažer hostů Philipp Montanier na otázku o naději Marseille na zisk titulu.

Hosté ale rozhodně nemají na Stade Velodrome příjemné vzpomínky. V minulé sezoně zde odehráli nepříliš povedený zápas, po kterém se ve výsledkové listině objevilo hrozivé skóre 1:5. "Každá hra je o něčem jiném. Tohle nás nezajímá. Musíme se na toto velké utkání soustředit. Raději věříme na světlou budoucnost než na minulost," vyjádřil se k utkání Montanier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Stade Brestois  (sobota 21:00)
Vyrovnané utkání se zřejmě odehraje v Auxerre, kam přijede tým z Brestu. Lépe jsou na tom domácí, kterým patří jedenácté místo tabulky. Pokud by však hosté zvítězili, na svého sobotního soupeře by se bodově dotáhli a hlavně se uklidnili. Brest totiž zažil strmý pád tabulkou. Auxerre patří na domácím hřišti k týmům, které tam neprohrávají. O tom svědčí pouze dvě domácí prohry za celou sezónu. Tým si nevede špatně ani venku, ale enormní množství remíz (19) nemůže Auxerre posunout výše než do druhé poloviny tabulky. "Chceme tam vyhrát a ne jen remizovat, jako téměř každý," je si dobře vědom tamního prostředí útočník Brestu Ayité, který dále dodává: "To nikdy nemůže fungovat, pokud bychom tam jeli jen pro bod. Je nejlepší způsob, jak tam nakonec prohrát. Proto my jedeme pro tři body." Domácí se však chtějí se svými diváky rozloučit výhrou. "Sezónu před domácím publikem bychom chtěli zakončit ziskem tří bodů. Po výhře 4:0 nad Lyonem z posledního utkání doma je jasné, že to můžeme dokázat i proti Brestu," řekl záložník N'Dinga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.95 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - AC Arles-Avignon  (sobota 21:00)
Souboj poražených. O nic jiného než o čest a slávu v duelu mezi předposledním Lens a posledním Arles-Avignonem prostě nepůjde. Oba totiž již v příštím ročníku Ligue 1 působit nebudou, jistota sestupu je dvě kola před koncem neminula. Domácí se aspoň s nejvyšší soutěží budou chtít se svými fanoušky rozloučit nejlepším možným způsobem.

A tím se určitě myslí vítězství. Reálně může Lens ještě zabojovat o pozici osmnáctou, která na jeho loučení sice nic nezmění, přesto je to jeden z cílů, o které může usilovat. Byť na Monako ztrácí již šest bodů, teoretická šance tu pořád žije. "Otevřeně již mluvíme o situaci, do které jsme se dostali," přiznával kouč László Bölöni.

RCL se do druhé nejvyšší francouzské soutěže vrací po dvou letech. "Nemáme co skrývat, ale jsme profesionálové a na to se musíme spolehnout," říkal. "Vím, že veřejnost bude smutnit. Alespoň doufám, že nebude vyvíjet zbytečný tlak na naše mladé hráče. Nemělo by to absolutně žádný smysl," vyzýval.

Rumunský trenér vlastně ani neví, jestli se u kormidla na Stade Félix-Bollaert bude držet i v příští sezóně. "Strávil jsem tady složitých pět měsíců," vracel se zpátky v čase. "Opravdu netuším. Nelituji ovšem jediné strávené sekundy, co jsem zde, jaké dobrodružství s Lens jsem tu zažil. Byl to velmi vzrušující pocit."

Arles-Avignon sice zůstane na posledním místě tabulky bez ohledu na zbývající dvě kola, na jeho výkonech ale není znát žádná odevzdanost. Lvi se například v minulém kole dočkali svého druhého vítězství v sezóně, doma skolili Toulouse 1:0. Los mu jinak na samotná závěr přisoudil ještě tým Sochaux.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC362012463:3272
2.Olympique Marseille361812658:3566
3.Olympique Lyon361612859:4060
4.Paris Saint-Germain361513853:3858
5.Stade Rennes3615111036:3056
6.FC Sochaux361571455:4152
7.FC Lorient3612131145:4449
8.Girondins Bordeaux3611151041:4048
9.AS Saint-Étienne3612121244:4448
10.Montpellier HSC3612111332:4047
11.AJ Auxerre36919843:3946
12.Valenciennes FC369171041:3844
13.Toulouse FC361281634:3644
14.SM Caen3611111444:4944
15.Stade Brestois3610131335:4143
16.OGC Nice3610131330:4643
17.AS Nancy-Lorraine361191637:4842
18.AS Monaco368171135:3841
19.RC Lens367141535:5335
20.AC Arles-Avignon362112319:6717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
FC Porto FC

do Porta míří Aurélien Chedjou z Lille jak hraje?

Reagovat
domingo

Dobry stoper, spolehlivy, nenapadny, ale se stabilni vykonnosti. Zadna hvezda, v nicem vylozene nevynika, ale nema ani vyrazne slabiny.. proste idealni druhy stoper, doplnovac vudce obrany. Nicmene pokud fakt odchazi, tak jsem na Lille zvedavy dvojnasob, protoze budou muset slozit celou obranu znova...

Reagovat
FC Porto FC

To sem rád, doufám že nebude dělat kiksy třeba jako Rolando který by měl odejít ale stopeří Otamendi-Chedjou to se mi líbí pak má pry Porto ještě políčeno na A.Witesela ze Standardu Lutych

Reagovat
domingo

Jo, nevypada to spatne. Jsem zvedavy, kde Dogy sezenou ctyri obrance.

Reagovat
FC Porto FC

kdo odchází z obrany krom Ramiho a Chedjoua

Reagovat
domingo

No nikdo, ale to znamena, ze jim tam zbyde:

Beria (stabilni levy bek)

Vandam (mlady bek, nahradnik)

Debuchy (pravy bek, hodne ofenzivni, napul kridlo)

Souare (totalne nezkuseny stoper)

Emerson (sice univerzalni, ale ma tak maximalne na Nice)

Rozehnal (gramlavy smatlak)

...tot vse...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná charakteristika Rozehnala

Reagovat
smazaný uživatel

Já se hlavně bojím, že to na něm postaví, ale snad nejsou tak hloupí

Reagovat
domingo

To ne, ja bych rekl, ze si ho nechaji jako tretiho stopera... coz az tak hruzna volba neni, prece jenom na lavku staci, nebude drzkovat, par zapasu si odehraje, plat taky nebude mit nijak zavratny. Hlavne pokud fakt ma odejit Chedjou, tak by ho podepsat urcite meli, protoze vsech stoperu najednou se zbavovat nebudou... je jenom otazka, jestli do zakladu nebo na lavku, no...

Reagovat
Pipo123

4 ?

Reagovat
domingo

Tak pokud chcou byt vazne konkurenceschopni, tak potrebuji tri stopery a asi i spolehlivy RB na lavicku, ale s tim nepocitam, francouzsky tymy vetsinou pracujou s hodne uzkym kadrem. Ale ti dva stoperi jsou nutne minimum.

Reagovat
Pipo123

Spahič ?

Reagovat
domingo

Spahic, Luiz, Marchal, Manga...

Delpierre, Fofana, Varane, Kantari...

Tech moznosti je hromada

Reagovat
Pipo123

Já čo som videl trocha zápasov, tak sa mi páčil ten Kader Mangane, mal by na Lille ? prípadne by sa tam hodil, Rennes mu je malé podla mna

Reagovat
domingo

Mangane ma zivotni sezonu, jeho dlouhodobe udrzitelne maximum je o dost niz nez to, co predvadel letos. On je "svaly" a potrebuje vedle sebe "mozek", podobne jako Ciani, ktery vedle Planuse predvedl jednu z nejlepsich sezon stopera za poslednich par let, ale po Planusove zraneni se uz na tu uroven nedostal. Mangane je strasne velky, silny, tezky, je to ziva kyta, bourac, nic pres nej neprejde... ale nema na to vest obranu v Lille. Podle me.

Reagovat
Pipo123

Dalo by sa povedať že Mangane by sa hodil do nejakého priemerného týmu v PL ?

Reagovat
domingo

Urcite jo.

Reagovat
FC Porto FC

už ho vidím vedle Samby

Reagovat
domingo

LICRA

Dneska cekam plichty Auxerre i Lorientu, hlavne nase utkani bude zrejme silena nuda. Kouknu asi na Toulouse, dlouho jsem je nevidel a dost me zajima, co tam Casanova provadi za prasarny...

Reagovat
domingo

Sorin - Hengbart, Boly, Coulibaly, Sidibé - Ndinga, Dudka - Oliech, Traoré, Birsa - Contout

Panenko Maria sedmibolestna, co to zas je, toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
božský John

Dneska jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Jourdren, Bocaly, Stambouli, Spahic, El Kaoutari, Pitau, Saihi, Utaka, Belhanda, Koita, Giroud

Legrační. Doufal jsem, že mi dnešní kolo vynahradí to posraný včerejší L2, které hůře dopadnout nemohlo. Zase s trochou štěstí by mohl být příští rok jednoznačnější boj o sestup, a to výrazně.

Dnes mi ke štěstí bude stačit plichta v Paříži :)

Reagovat
domingo

Kdo myslis, ze nakonec postoupi? Ajaccia v Nantes se docela bojim, protoze Le Mans vyhraje...

Reagovat
Godwinson

Je mi špatně, jen na to pomyslim :) Ale tak, Ajaccio hraje v Nîmes, tam bych tipoval plichtu. Na druhou stranu, domácím jde o kulové, takže to může vypadat všelijak. Stejné je to u Le Mans, tam to ale asi bude za tři, takže alespoň jeden postupující by reálně mohl za něco stát.

Reagovat
domingo

Ja doufam, ze to uhrajou Ajaccio a Le Mans. Horcice nechci... ale ti uz si to asi bohuzel pohlidaji, no... to bude nejslabsi postupujici trojice tak za 20 let

Reagovat
Godwinson

Tak ono reálně nejde, aby se Le Mans dostalo před Dijon, takže je to stejně jedno. Otázka je, zda-li ta trojka bude obsahovat "rozumnej" tým nebo bude "na hovno" celá.

Reagovat
domingo

Jo aha, ja si akorat vsiml ztraty 3 bodu, ale uz jsem to nezkoumal dal. Takze horcice jsou jasny, hm, no to je parada... vrati se Sankhare, Ribas odejde do Italie a najednou budeme mit v lize dve Arles misto jednoho.

Vyhoda je, ze Auxerre nemusi mit takovy vitr z odchodu Fernandeze. S takovouhle konkurenci totiz nemuzou nikdy spadnout

Reagovat
Godwinson

No, je to tak, jsem na to zvědavej. Ono to nakonec tak jasné asi nebude, bude záležet koho si přivedou, podepíšou, ale bude to hrozně slabá trojka.

Jj, to je velký pozitivum, i pro Montpellier :)

Před chvíli mě zaujala zpráva, že PSG má velký zájem o Thébauxa .... na pozici dvojky.

Reagovat
domingo

To jsou takovi *^%#((&%#, to by me nasralo jak mraky.

Reagovat
Godwinson

To jsou, ale u nich by to nepřekvapilo, oni jsou v tomhle jiní.

Celkově poslední spekulace se nepovedly, snad se jen někdo nudil, protože to je děs a hrůza. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se dneska vrátí do sestavy Gourcuff a předvede pořádnej výkon

Reagovat
domingo

Sissoko na kridle, lol.

Reagovat
Godwinson

Nehraje tam spíše Devaux? I když zase, pro Moussu by to asi nebylo nic tak novýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde ten M´Bengué do hajzlu, nechápu jak tenhle hráč může být branej za talenta pro velkokluby

Reagovat
Godwinson

Koho zranil? :)

Reagovat
smazaný uživatel

šlapák na BK Ale tu bohu nahoře má snad při každym souboji. Idiot.

Reagovat
Godwinson

Má svůj styl, no ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

A zase a zase, zasranec

Reagovat
domingo

Je to silenec, no.

Reagovat
domingo

Tak koukej, ja jdu najit neco jineho, at se nam tu pak ty poznatky slezou dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Mám šílený přenos..

Reagovat
domingo

Ja sleduju jenom textak equipe, segra ma narozeniny a mame tu domaci kino, sedim u 300:Bitva u Thermopyl a stridam mezi equipe a facebookem

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá, tak mám lepší podmínky..

Reagovat
domingo

Ta jedina zenska, ktera se tam za 20 minut mihla, je stejne nic moc, takze si aspon procvicuju francouzstinu

Reagovat
Godwinson

Podělaný přenosy .... měli by si nafackovat za to zpoplatnění betu, to bylo jiné pokoukáníčko. Dobrej přenos chytnu jednou za měsíc a to ještě na zápas, na kterej se nechci koukat.

Reagovat
domingo

Auxerre pry mozna bude hrat pratelak nekde v Rakousku, pojedem? :))

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

sopcast

Reagovat
Godwinson

Sopcast mi nešel stáhnout, má to nula nula prd mega a stahoval jsem to hodinu a stejně neúspěšně.

Reagovat
smazaný uživatel

http://sopcast.en.softonic.com/

Tady tohle ti nefunguje? Já to normálně stáhl

Reagovat
Godwinson

Jj, díky, já to před tím stahoval ze Slunečnice. Teď se přihlásim jako anonymní a co, někde na netu si cosi vyberu .. a?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten samý mám já a funguje normálně.Ale nikde jsem nenašel spocast na Lyon, tak se dívám zase na nějaký ponurý stream

Reagovat
Godwinson

Kde tam jako mám něco najít? Anarchy, Catolico, no .. ti nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, já klikl na download a stahoval

Reagovat
smazaný uživatel

Takové to velké zelené tlačítko download

Reagovat
Godwinson

Aha, já myslel, že tohle pracuje na principu, že na nějakém webu si najdeš nějakou adresu, nějak jí tam zadáš a pak koukáš. No, nic .. nainstalovaný to mám, na nic se sice nepodívám, ale mohu být spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

...pro příště. Ale na Ligue 1 toho bývá celkem málo...což je škoda

Reagovat
Godwinson

Velké zelené tlačítko? Nevím, zda-li jsme na stejné vlně Mám tam zelené plus - Sub.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový čtvereček zelený s bílým emblémem a vedle toho je velkým napsané Download. To jsem entušil, že to bude takové složité

Reagovat
Godwinson

To není složité, já nejsem takové střevo, jen jsme každý jinde. Já jsem v tom sopcastovém klientovi, ty asi někde .. bůh ví, kde.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha...tak to jsem blb. Sorry ...no to musíš najít nějaký odkaz třeba na fromsportu, nebo rojadirecta a jak si klikneš na ten odkaz, tak by se to mělo automaticky spustit

Reagovat
Godwinson

Jj, já myslel, že na tyhle sopcasty byla speciální stránka. Něco myphp blabla. No, zkusim se podívat ... třeba druhou půli už naladim :))

Reagovat
smazaný uživatel

Myp2p.net? Já nevím, já chodím na fromsport a rojadirecta.

Reagovat
Tomanatura

myp2p.eu

Klikneš na odkaz, otevře se ti stránka a ten program v počítači se otevře automaticky a připojení se už samo připojí.

Reagovat
Godwinson

Díky

Reagovat
domingo

Musis tam povolit nejake pluginy ci co, ja tomu rozumim jak Oliech fotbalu, ale stejne se mi to povedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cetto

Reagovat
Godwinson

Bordeaux ale konečně hraje se středem, jakej bych si představoval. Takže

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je to příšerný, přesně jak si to nepředstavuju..

Reagovat
Godwinson

Příšerný, to je letos Bordeaux, za to můj střed nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejšílenější je, že tam jsou samí DZ a stejně jsou techničtější hráči Chudák Plašil..

Reagovat
smazaný uživatel

Tal teď mi vypadnul přenos úplně

Reagovat
smazaný uživatel

Už to mohlo být tak 3:0

Reagovat
Godwinson

Coutadeur by se mi v Montpellier líbil. Musím si ho dopsat do knihy posil.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Ten Montpellier je opravdu k pláči ...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci lyonští, aspoň ten jeden ušmudlaný gol

Reagovat
Godwinson

.... nejlépe vlastní.

Reagovat
smazaný uživatel

To se klidně může stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je konec toto , oni ten gol snad ještě dostanou

Reagovat
Liquid

to jsou parádní výsledy v Ligue1

Reagovat
Liquid

před posledním kolem a 8.tým dělí od sestupu, čili od 18.místa pouze 3 body, bomba by byla kdyby spadlo Bordeaux, ale je možný, že v posledním kole hrajou nějaké týmy spolu z této skupiny, takže v tom případě by někdo další mohl být zachráněn

Reagovat
Liquid

aha takže chyba, Monaco má 44 bodů, ne 45, takže spadnout se může "až" od 10.místa dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele