37. kolo
21.05.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:0

Toulouse dokázalo v důležitém boji o záchranu zvítězit a konečně si v posledním kole zajistilo jistou účast v příštím ročníku Ligue 1. Navíc se dokázalo vyšplhat do horní poloviny tabulky a pokud v závěrečném kole zvítězí, tak o tuto pozici už nepřijde. Ovšem pokud selže, může se propadnout ještě o několik příček níže. Bordeaux naopak v tabulce kleslo na devátou příčku a ještě bude hodně bojovat o sedmou pozici.

Oba sobotní protivníky nyní v tabulce dělí jeden bod a jedna pozice, v neskutečně vyrovnané tabulce se ale vše může převrhnout jako misky vah a závěr sezóny bude proto ještě velmi napínavý. Domácí se dostali do vedení už po necelé půl hodině hry, výsledek pojistili deset minut po přestávce a hosté v kádru i s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem už neudělali s výsledkem nic. Nicméně přeci jen byla motivace domácích o něco větší.

V úvodu zápasu se ale hrálo opatrně a obě strany se soustředily především na zadní vrátka, žádná vážnější akce k vidění nebyla. Teprve v 27. minutě to poprvé vážněji zkusili domácí a hned slavili gólový úspěch. Po přímém volném kopu Francka Tabanoua dorážel do odkryté branky Mauro Cetto. Následně hosté zahrozili a mohli srovnat po akci založené Jaroslavem Plašilem, jenž poslal do šance Bena Khalfallah.

Ten se krásně uvolnil na křídle, jenže na poslední chvíli mu nešťastně odskočil balón a branka z toho proto nebyla. Po přestávce opět sršeli aktivitou domácí a radovali se také z druhé a rozhodující trefy. V 55. minutě rozehrál přímý volný kop na zadní tyč Etienne Didot a Etienne Capoue bez většího zaváhání uklidil balón hlavou do sítě. Poté domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, nicméně dvakrát hosty podržel gólman Cedric Carrasso.

Bývalý gólman Toulouse, který nyní hájí právě barvy Bordeaux nejprve skvěle zachytil střelu Moussy Sissoka, následně brilantně zastavil také průnik Antoine Devauxe. V samém závěru chtěli ještě domácí potěšit fanoušky potřetí a svou třetí branku v duelu se snažil dát Cetto, nicméně proti byl opět Carraso a stav se tak nezměnil. Na závěr Ligue 1 se střetně Toulouse s Brestem, Bordeaux přivítá dalšího přímého konkurenta z Montpellieru.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele