37. kolo
21.05.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sochaux porazilo Saint-Étienne a zůstane šesté

Sochaux si díky dvěma zásahům Ideyeho Browna poradilo se Saint-Étienne, za nějž se pouze jednou trefil Pierre-Emerick Aubameyang. Lvi si tak zajistili šesté místo, které jim již nikdo nevezme.

Sochaux tak navázalo na svou sedmizápasovou sérii bez porážky, kterou drželo ještě před minulým ligovým zápasem s Lille. Díky dnešnímu vítězství má na šestém místě náskok jediné kolo před koncem na sedmý Lorient již šest bodů. Naproti tomu Saint-Étienne prohrálo již potřetí v řadě, díky lepšímu skóre ale v tabulce předskočilo Bordeaux, jenž má stejně bodů, a je momentálně na osmé příčce.

Domácí se prosadili již po čtyřech minutách hry, Sochaux nasměroval k vítězství Ideye Brown, jenž se prosadil zblízka po centru Marvina Martina - 1:0.

Vedení domácího celku ale příliš dlouho netrvalo. Již v sedmé minutě totiž vyrovnával Pierre-Emerick Aubameyang. Brankář domácích Teddy Richert si nedokázal optimálně poradit s centrem Alejandra Alonsa a míč pouze vyboxoval před sebe. Zde již stál připravený Aubameyang, jenž míč bez problémů dopravil do sítě - 1:1.

St. Étienne se dokonce v 24. minutě málem ujalo vedení. Následná výhra by pro zeleno-bílé ještě znamenala teoretickou naději na účast v kvalifikaci Evropské ligy. Aubameyangovi sice míč domácí obrana ukradla, nicméně míč se dostal k Bakarymu Sakovi, jehož nebezpečnou ránu musel likvidovat až Teddy Richert.

Ale byli to domácí, kteří zakončili první poločas lépe. Po rohu Marvina Martina se do balonu opřel Ryad Boudebouz, jeho dělovka ale skončila pouze na brankové konstrukci. Druhé dějství poté načali lépe hosté. Po dlouhém běhu Alonsa s míčem se nakonec argentinský záložník pokusil zakombinovat s Aubameyangem, mladému Babinci ale míč od kopaček utekl. Nakonec ale balon skončil jenom těsně vedle branky.

Rozhodující branka padla v 72. minutě. Boudebouz poslal do pokutového území přesný centr, na ten si naskočil Ideye Brown a pěknou hlavičkou rozhodlo o stavu utkání - 2:1. Domácí mohli v nastaveném čase přidat třetí branku. Brankář Jessy Moulin ale dokázal do střely Ryada Boudebouze ještě vložit ruku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele