37. kolo
21.05.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille získalo s Paris SG potřebný bod a má francouzský titul

Lille získalo v Paříži potřebný bod za remízu 2:2 a po více jak půl století se raduje ze skvělého doublu. LOSC tak výsledek může těšit i přesto, že v průběhu utkání hned dvakrát přišlo o jednobrankové vedení. To zařizoval jako první Ludovic Obraniak, vyrovnat se podařilo Guillaumemu Hoarauovi, na branku Moussy Sowa zase dokázal zareagovat Mathieu Bodmer.

Lille tak v lize neprohrálo již posedmé v řadě, díky remíze se navíc stalo čerstvým francouzským mistrem. Nakonec by mu ale dnes stačila i porážka, jelikož druhá Marseille nedokázala obrat o všechny body Valenciennes. Naproti tomu Paris Saint-Germain nevyhrálo již počtvrté za sebou a ze čtvrtého místa ztrácí na to třetí, zajištující Ligu mistrů, stále dva body.

Hostům stačil dnes k úspěchu jediný bod a velice rychlý a svižný krok k této metě udělali fotbalisté Lille v páté minutě, kdy se Ludovic Obraniak zpoza pokutového území prosadil parádní dalekonosnou a tvrdou ranou - 0:1.

Domácí se ale rozhodně s nepříznivým stavem nehodlali smířit a hnali se do útoku. Brankář Mickael Landreau musel proti střele Hoaraua z předcházejícího centru Ludovica Giuly vytáhnout pohotový reflexivní zákrok. Zkušený brankář byl následně na střelu samotného Giulyho krátký, hostům ale tentokrát vypomohlo břevno.

Pařížané byli nadále nebezpečnějším týmem v zakončení. Nene vyslal do samostatného úniku Siaku Tiéneho, jenž ale tváří v tvář zkušenému Landreauovi selhal. Nakonec se domácí přeci jen těsně před koncem prvního poločasu dočkali zasloužené branky. Nene rychle rozehrál přímý kop, našel volného Hoaraua a ten již pouze napálil míč do branky. Jak snadné v podání Paris SG - 1:1.

Hned v první minutě utkání ale přišla pro domácí fotbalisty citelná rána. Guillaume Hoarau, autor vyrovnávací branky, nafilmoval pád v pokutovém území a po druhé žluté kartě byl poslán do sprch. Lille nakonec svou převahu využilo v 59. minutě. Po přesném centru Mathieuho Debuchyho se trefil dobře mířící Moussa Sow, jenž se díky 22. zásahu v sezoně osamostatnil na čele tabulky střelců - 1:2.

Nakonec se Paris Saint-Germain ještě dočkalo vyrovnání. Rána aktivního Ludovica Giulyho se pouze odrazila od tyčky, k odraženému míči měl ale nejblíže Mathieu Bodmer, jenž ranou pod břevno nedal osamocenému Landreauovi příliš šancí - 2:2. Ani tato branka ale pochopitelně nemohla narušit bujaré oslavy hostujícího celku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
PePiG7

Reagovat
PePiG7

champiooonsss!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele