37. kolo
21.05.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Stade Brestois 0:1

Fotbalisté Auxerre odmítli jistotu záchrany a naopak dali velkou šanci Brestu, který se posunul na čtrnácté místo v tabulce. Domácím by k jisté záchraně stačil jediný bod, takhle ho musí vybojovat v závěrečném kole na půdě Lorientu. Nicméně Auxerre se nyní nachází na dvanáctém místě tabulky a jen velkou shodou náhod může spadnout o patro níže, v podstatě na 95 procent si příští ročník Ligue 1 zahrají.

Domácí přitom dlouhou dobu drželi se svým soupeřem krok a v opatrném utkání se diváci určitou dobu branky nemohli dočkat. Teprve po hodině hry šli hosté do vedení a těsný náskok až do závěrečného hvizdu udrželi. Brest potřebuje k jistotě záchrany vyhrát na závěr proti Toulouse, pravděpodobně mu ale stačí i bod a ani prohra by nakonec nemusela být úplně špatnou variantou. Avšak vše má ve svých rukách a záleží pouze na něm.

Hosté se snažili útočit od samého začátku a už v první minutě se dostali do první příležitosti. Po nepovedeném výkopu gólmana Auxerre Oliviera Sorina zkusil vystřelit z 18 metrů Yoann Bigne, nicméně jeho pokus nakonec těsně přeletěl horní tyčku. Hned na to měli hosté další příležitost, pokus Bruna Grougiho šel také o několik centimetrů mimo. Auxerre se probudilo teprve po 20. minutách hry. Nejprve Roy Coutout mířil z dobré pozic do boční sítě.

Jenže další okamžiky opět patřily Brestu, tentokráte se domácí strážce Oliver Sorin vytáhl po přímém volném kopu Grougiho. Na druhé straně zkusil přízemní střelu Alain Traore, avšak úspěšný zákrok si na konto připsal brankář Brestu Steeve Elana. Hosté se přeci jen dočkali v 64. minutě. Po přízemním pasu Jonathana Ayiteho zavěsil přesně přímo do horního rohu Larsen Toure a nakonec proměnil tlak ve vedoucí trefu.

O čtyři minuty později mohli domácí náskok navýšit, když se do obrovské příležitosti dostal Nolan Roux, nicméně Sorin dokázal balón nohou odvrátit mimo tři tyče. Ke konci zápasu domácí přeci jen ožili a snažili se ještě srovnat, jenže Brest měl mezi třemi tyčemi jistotu podobě Elany. Ten si poradil i z nejvážnější příležitostí hostů, když zneškodnil pokus střídajícího Frederica Sammaritana.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele