Ligue 1 - souhrn 34. kola

15.04.2016, 22:34, aktualizováno 17.04.2016, 22:55
Komentáře a souhrny
Monako porazilo Marseille a vrátilo se na druhé místo před Lyon. Montpellier veze cenné body ze hřiště Nantes. Parádní kousek se povedl Angers, to i v 10 lidech nastřílelo Bordeaux tři branky. Toulouse až v závěru přišlo o vitální výhru. Gazélecu se stalo osudným řádení Boufala. PSG se svým fanouškům omluvilo za vyřazení z Ligy mistrů a smetlo Caen šesti góly...

AS Monaco - Olympique Marseille 2:1

17.04.2016 21:00

Góly: 47. Bernardo Silva, 75. Andrea Raggi - 90. Michy Batshuayi

AS Monaco zvládlo duel s Olympiquem Marseille a na druhém místě tabulky má nadále dvoubodový náskok. OM naopak drží patnáctou pozici pouze o skóre před Montpellierem a na sestupové pásmo má náskok pouhopouhých šesti bodů.

Kdepak, v přístavním městě na jihu Francie rozhodně nebudou na tuto sezonu vzpomínat v dobrém. V rámci jejího čtyřiatřicátého kola cestovali na Stade Louis II a v prvním poločase měli balon více na svých kopačkách. Jenže co to bylo platné, když nebezpečnější příležitosti si vytvořili svěřenci Leonarda Jardíma, který ještě nějaký čas zůstane v knížecím klubu hlavním koučem.

Jako první dostal balon za soupeřova záda po centru Nabila Dirara jeho spoluhráč Lacina Traoré, jenže gól nemohl být uznán pro ofsajd. Na druhé straně se proti svému bývalému klubu málem prosadil Lucas Ocampos. Ale opravdu jenom málem. Pak rozehrál Bernardo Silva přímý kop na hlavu Wallace, nicméně Steve Mandanda byl pozorný.

První půle tedy regulérní branku nepřinesla, ovšem v té druhé se na takovou nečekalo ani dvě minuty. Rémy Cabella neustál pressing domácího celku, z čehož ve finále těžil Bernardo Silva, když poslal balon z bezmála dvaceti metrů do levého dolního rohu brány - 1:0. Portugalský fotbalista, jenž v minulém roce získal se svou zemí stříbro na mistrovství Evropy do jedenadvaceti let, které se konalo u nás, se v tomto ročníku prosadil celkově pošesté.

V 75. minutě se vedle něj na listinu střelců zapsal Andrea Raggi. Silva rozehrál zprava roh, který prodloužil na zadní tyč Fabinho a italský obránce míč bezpečně poslal pod břevno - 2:0. V samotném závěru stačili hosté už jen snížit. Steven Fletcher našel Michyho Batshuayiho a ten zaznamenal patnáctou přesnou trefu v sezoně - 2:1.

AS Monaco v jejím zbytku čeká ještě Stade Rennes, EA Guingamp, Olympique Lyon a Montpellier HSC. Marseille se může těšit na FC Nantes, Angers SCO, Stade Reims a ES Troyes. Navíc tým ve středu hraje semifinále Coupe de France, ve kterém bude protivníkem FC Sochaux. A pokud to tak s celkem ze Stade Vélodrome půjde dál, možná se s ním bude potkávat příští rok v Ligue 2. Ačkoliv je fakt, že Toulouse, Ajaccio a Remeš jsou většími kandidáty na sestup.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - EA Guingamp 0:3

17.04.2016 17:00

Góly: 63. Mustapha Diallo, 73. Jimmy Briand, 77. Younousse Sankharé

Guingamp nedal Rennes sebemenší šanci a výrazně zkomplikoval jejich plány na pohárovou Evropu. Sám přitom udělal do značné míry rozhodující výsledek v bitvě o udržení.

Trenér Jocelyn Gourvennec kdysi hrával za Les Rouges et Noirs. Nyní však coby hlavní kouč vede Guingamp. Dnes tomu na nejvyšší úrovni bylo už po stodesáté, díky čemuž vyrovnal klubový rekord Francise Smereckiho. A na tenhle zápas bude rozhodně vzpomínat s velikánskou radostí. Vždyť jeho svěřencům vyšlo v podstatě úplně všechno.

I když to byli domácí, kdo si va Stade de la Route de Lorient vytvořil první a pohříchu jedinou opravdickou příležitost prvního poločasu. Po rohovém kopu se k balonu dostal Romain Danzé, ale mířil přímo na gólmana Jonase Lössla - 0:0. Dánský muž v rukavicích vytáhnul těsně po změně stran nad břevno i hlavičku Benjamina Andrého, jemuž nabil svým centrem Ousmane Dembélé.

V 63. minutě přihrával napříč malým vápnem Thibault Giresse a Mustapha Diallo stál přesně tam, kde stát měl - 0:1. O deset minut později nahrál ten samý fotbalista Jimmymu Briandovi a ten se předvedl skvostnou patičkou - 0:2. Protože v dresu Rennes nastupoval téměř deset roků, odmítl svou bezvadnou branku jakkoliv oslavit.

Domácí nevěděli, co si počít, a tak znovu inkasovali. Psala se 77. minuta, když Younousse Sankharé rozehrál celou akci, na jejímž konci si naběhl na centr, který hlavou vcelku ukázkově uklidil za Costilova záda - 0:3. Má vůbec cenu se ptát, kdo mu na gól přihrával? V samotném závěru mohl Courbisův tým dostat ještě jeden zásah, nicméně nestalo se, protože hlavičku střídajícího Niila De Pauwa vytěsnil Benoit Costil na břevno a od něj se kulatý předmět odrazil do bezpečí.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Montpellier HSC 0:2

17.04.2016 14:00

Góly: 23. Bryan Dabo, 71. Ellyes Skhiri

Montpellier udělal díky výhře nad Nantes další důležitý krok k záchraně. Les Canaris naopak v podstatě ztratili i teoretickou šanci dostat se do evropských pohárů.

První velkou příležitost si domácí vytvořili už ve 12. minutě. Ryad Boudebouz centroval do vápna, kde se na zadní tyči ocitnul osamocený Daniel Congré, nicméně předvedl, že k jeho úkolům na hřišti patří všechno možné, jenom ne střílení branek. O deset minut později už to bylo pro družinu Frédérika Hantze veselejší.

Rodrigue Ninga se dostal za Lea Duboise, předložil balon Bryanu Dabovi, a i když Maxime Dupé dělal, co mohl, balonu v cestě do sítě nezabránil - 0:1. Na začátku druhého poločasu se už už dostával do zajímavé pozice Alejandro Bedoya, nicméně obránce Hilton byl přesně tam, kde měl v daný moment být.

Po hodině hry mohl vyrovnat Dubois a odčinit tak své zaváhání, které vedlo ke gólu, jenže jeho střele nakonec chyběly centimetry k tomu, aby zapadla přesně k tyči. Následně číhal na správném místě Adrien Thomasson, avšak míč byl příliš velký neposeda, takže z nadějně vyhlížející situace ve finále nic nebylo.

V 71. minutě vešlo po rozehrání rohového kopu ve vápně Nantes k drobnému nedorozumění, které však všemi deseti přivítal Ellyes Skhiri a zvýšil na 2:0 z pohledu MHSC. V závěru mohl ještě výsledku dodat drobnou korekci Emiliano Sala. Ani jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. FC Nantes má kvůli této dvanácté prohře negativní bilanci.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Stade Reims 2:1

16.04.2016 20:00

Góly: 50. Fabien Camus, 61. Benjamin Nivet (pen.) - 64. Thievy Bifouma

Troyes už sice oficiálně sestupuje do Ligue 2, přesto ale dnes připravilo fanouškům letos pořádně vzácnou radost. Výhra 2:1 nad Remeší může mít pro hostující celek nepříjemné následky - svěřenci Oliviera Guégana totiž stále hrají o záchranu a nutně potřebují každý bod. Ztracené derby (oba týmy pochází z kraje Champagne) tak mrzí dvojnásob. Premiérovou domácí výhru pro ESTAC vystřelili Fabien Camus (50') a veterán Benjamin Nivet (61').

Jako by z posledního klubu tabulky s definitivním stvrzením sestupu spadla určitá nervozita. Troyes dnes hrálo od začátku s nebývalou lehkostí a už v šesté minutě mohlo jít do vedení; Stéphane Darbiona ale vychytal gólman Johann Carrasso a dorážku mladíka Corentina Jeana odklidila hostující defenziva. Jean byl nejaktivnějším mužem na hřišti; jeho další pokus, mířící do Carrassova vinglu, ale narazil na mrštného brankáře.

Carrasso, zimní posila z Metz, podával vynikající výkon, který čtyři minuty před změnou stran korunoval úžasný zákrok proti tvrdému voleji Fabiena Camuse. Tuniský záložník se ale nakonec přece jen dočkal, i když musel vydržet do druhé půle. Centr Aloise Confaise efektně patičkou posunul kapitán Nivet a Camusovi stačilo tvrdě vypálit. O deset minut později pak bylo rozhodnuto: Carrasso ve snaze zastavit pronikajícího Jeana fauloval a z nařízené penalty Nivet zvýšil na 2:0.

Teprve za tohoto stavu hosté konečně ožili a začali se tlačit trochu dopředu; Nicolas De Préville ale pálil těsně vedle. V 64. minutě se proto rozhodl raději asistovat a přesným pasem našel Thievy Bifoumu, který snížil na konečných 1:2. Závěrečné šance Jeana na jedné a De Prévilleho na druhé straně už s výsledkem nic neudělaly.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Angers SCO 1:3

16.04.2016 20:00

Góly: 70. Diego Rolán - 61. Cheikh N'Doye, 64. Mohamed Yattara, 87. Grégory Bourillon

Nováček z Angers po delší době ukázal, že se umí vypořádat s nástrahami Ligue 1 na jedničku, a z Bordeaux veze cenné body za výhru 3:1. Les Scoïstes přitom hráli téměř hodinu o desíti a většinu zápasu strávili ve vlastní defenzivní zóně; jejich trpělivost a produktivita ale byla ukázková. O branky vítězů se podělili Cheikh N'Doye (61'), Mohamed Yattara (64') a Grégory Bourillon (87').

Staré známé klišé o "zápase o dvou poločasech" dnes platilo do puntíku. V prvním dějství se hosté prakticky ani nedostali k míči - Les Girondins jej měli na svých kopačkách téměř 70% času. Svěřenci Stéphane Moulina však bránili kompaktně a pozorně, takže na první šanci si diváci museli počkat celou půlhodinu; Thomas Touré zpracoval přihrávku od veterána Jussieho, jeho ránu ale akrobaticky zlikvidoval gólman Alexandre Letellier.

Bordeaux po nástupu Ulricha Ramého na trenérskou židli viditelně ožilo a bylo to vidět i dnes. Domácí byli lepším týmem, a když ve 34. minutě mašíroval pod sprchy Ismaël Traoré (za faul na pronikajícího Pabla), zdálo se, že vedoucí branka je pouze otázkou času.

Místo toho se však Angers do pauzy ubránilo a po změně stran zapnulo vyšší rychlostní stupeň. Moulinův tým si už minulý víkend matematicky zajistil záchranu a hráči věděli, že případná dnešní výhra je stále udrží v boji o pohárovou Evropu - a právě vyšší motivace na jejich straně (Bordeaux prakticky jistě skončí v klidném středu tabulky) nakonec rozhodla. Vedoucí gól si po hodině hry připsal kapitán N'Doye, který zakončoval po Manganiho přímém kopu.

O pouhé tři minuty později Billy Ketkéophomphone našel přesnou přihrávkou číhajícího Yattaru, který zvýšil už na 2:0. Domácím se konečně podařilo propálit Letelliera až v 70. minutě díky Diegu Rolánovi; Uruguayec dorážel do sítě poté, co Malcolm z přímého kopu napálil břevno. Pár desítek vteřin nato mohl Touré po Plašilově skvělém pasu dokonce srovnat, jeho hlavičce ale chybělo pár centimetrů.

Místo toho tak ještě jednou udeřilo dravé Angers, a opět u toho byl asistující Ketkéophomphone. Laoský křídelník tentokrát z přímáku našel nikým nehlídaného Bourillona, který definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Toulouse FC 1:1

16.04.2016 20:00

Góly: 90+1. Zargo Touré - 49. Wissam Ben Yedder

Toulouse sahalo v Lorientu po nesmírně důležité výhře, domácí Zargo Touré ale v poslední minutě vyrovnal na konečných 1:1 (za hosty otevíral skóre Wissam Ben Yedder). Les Violets by před zápasem nejspíš bod brali, teď je ale hryže přesvědčení, že se mohli posunout z předposlední na osmnáctou pozici, na dostřel sedmnácté Remeše..

Vše přitom začalo podle plánu. Svěřenci Pascala Dupraze, kteří vyhráli tři z předchozích čtyřech zápasů, se do první velké šance dostali už po dvanácti minutách; Étienne Didot dokonce dokázal z přímého kopu uklidit míč do sítě. Rozhodčí si ale všimli toho, že natahující se Tongo Doumbia stál v ofsajdovém postavení, a přestože míč nezasáhl, do hry se aktivně zapojil. Gól proto uznán nebyl.

Na druhé straně si Lorient ještě před přestávkou vypracoval několik slibných šancí. Benjamin Jeannot pálil v osmnácté minutě těsně vedle, Tourého hlavičku zase zlikvidoval mladý brankář Alban Lafont. Benjaminu Moukandjovi, natahujícímu se po Barthelmého pasu, zase chybělo vyloženě několik centimetrů.

Byl to atraktivní, otevřený poločas; chyběla pouze branka. Naštěstí po změně stran diváci nečekali příliš dlouho. Tongo Doumbia narýsoval špičkový pas pro Ben Yeddera, který potvrdil svoji excelentní formu posledních týdnů a bez problémů otevřel skóre.

Čtvrt hodiny před koncem sudí neuznali Toulouse další branku - v ofsajdu byl tentokrát zakončující Ben Yedder. To ale nebyla poslední frustrující rána. Poté, co lorientský strážce Benjamin Lecomte zachránil vlastního beka Rafidine Abdullaha před vlastní brankou, přišlo zničehonic vyrovnání - psala se už 90. minuta, když přímý kop domácích z hloubi pole dolétl až do vápna a silák Touré se opřel do míče s takovou vervou, že Lafont neměl šanci. Lecomte ještě v nastaveném čase chytil poslední Ben Yedderovu střelu.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - Lille OSC 2:4

16.04.2016 20:00

Góly: 41. Grégory Pujol, 86. Alassane Touré - 19. Sofiane Boufal, 74. Sofiane Boufal, 84. Sofiane Boufal, 88. Pablo Martinez (vl.)

Sofiane Boufal v 74. minutě zaznamenal vítěznou branku, o pár minut později dokonce zkompletoval hattrick a stal se pro Lille klíčovým mužem v utkání na půdě Gazélecu. Hosté vyhráli už pošesté v řadě a pořád reálně usilují o evropské poháry. Domácí jsou i nadále v sestupovém pásmu a vypadá to, že se s Toulouse a Remeší poperou o záchranu.

Pokud by se hledal nějaký rozhodující moment tohoto střetnutí, pak by to byla červená karta Filippiho, který byl v 67. minutě vyloučený po ostrém skluzu na Boufala. První poločas ještě skončil nerozhodně a korsický celek mohl proti rozjetému soupeři rozhodně věřit v nějaký úspěch. V oslabení ale následně inkasoval třikrát.

Na začátku podržel LOSC svými jistými zákroky gólman Enyeama, který si poradil jak s šancí Larbiho, tak Poggiho. Dogy přitom na druhé straně v 19. minutě otevřely skóre. Corchia z pravé strany poslal centr na zadní tyč, tam se do míče opřel z voleje Boufal, který svou pumelici usměrnil přesně ke vzdálenější tyči.

Éder poté odmítl možnost navýšit náskok a ve 41. minutě se naopak prosadil GFCA. Boutaïb přistrčil míč na veterána Pujola, jenž svižnou střelou z halfvoleje propálil marně se natahujícího Enyeamu. Poté, co červenou kartu obdržel Filippi, trvalo Lille jen sedm minut, aby početní výhodu využilo.

Sidibého centr dokázal Martinez odvrátit pouze k nohám Boufala, který přízemním pokusem překonal gólmana Mauryho podruhé. V 84. minutě se mu podařilo přesně zacílit potřetí. Na hranici vápna si jednoduše narazil se Sidibém a ve středu šestnáctky už mu stačilo pouze narovnat si míč na pravačku a usměrnit ho k tyči.

Nicméně rozhodnuto pořád ještě nebylo, v 86. minutě se totiž Tourému podařilo zužitkovat hlavou centr z přímého kopu od Djokoviče. Nicméně jen o další dvě minuty později Korsičané definitivně ztratili naději na dobrý výsledek poté, co si Martinez ve snaze odvrátit centr Édera do bezpečí vsítil vlastní branku.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AS Saint-Étienne 0:1

16.04.2016 20:00

Góly: 75. Nolan Roux

Pomalu, ale jistě. V konkurenci týmů jako Rennes, Nice nebo Lyon vypadá maximálně úsporný, efektivní, defenzivně orientovaný fotbal Saint-Étienne na první pohled nudně - až člověk snadno zapomene, že Les Verts velmi reálně bojují o Ligu mistrů. Formu si ale načasovali skvěle. Nesmírně těžký výjezd na Korsiku skončil (jak je u ASSE poslední dobou obvyklé) těsnou výhrou 1:0, po níž už svěřenci Christophe Galtiera ztrácí pouze bod na třetí Monaco a dva body na druhý Lyon.

Vypadá to, že problémy na cestách, které Les Verts tolik trápily na přelomu kalendářního roku, jsou konečně ty tam. Ambiciózní celek dnes na jednom z nejobávanějších hřišť ve Francii předvedl sebevědomý a soustředěný výkon a tři body si rozhodně zasloužil. V první půli měla Bastia několikrát štěstí - proti ráně Nolana Rouxe po Monnet-Paquetově pasu dobře zasahoval gólman Jean-Louis Léca, hlavičku Loïce Perrina po rohovém kopu zase odklidil z brankové čáry Mehdi Mostefa. Na druhé straně to v hledišti zahučelo pouze jednou, i když šlo o velkou šanci - domácí Floyd Ayité mohl pálit do prázdné branky, zamířil ale nepřesně.

S blížící se změnou stran se Bastia dostávala stále více do hry a nakonec se za svůj výkon nemusí vůbec stydět. Hráči přistoupili k zápasu jinak než před týdnem, kdy je rozmetalo konkurenční Toulouse hladce 4:0; stoprocentní šance sice nepřicházely, gólman Zelených Stéphane Ruffier se ale mezi tyčemi rozhodně nenudil.

Rozhodující okamžik přišel čtvrt hodiny před koncem - v té době už Bastia vyloženě tlačila, hosté se ale dokázali osvobodit a Kévin Théophile-Catherine zakončil rychlý brejk centrem do vápna. Veterán Sébastien Squillaci nedokázal míč odklidit a číhající Roux už měl snadnou práci. Za nepříznivého stavu domácí v závěru uzavřeli ASSE do vlastního vápna, hosté ale bránili bezchybně a kromě další nebezpečné šance Ayitého už Korsičany k ničemu nepustili.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SM Caen 6:0

16.04.2016 17:00

Góly: 12. Zlatan Ibrahimović, 45. Blaise Matuidi, 49. Edinson Cavani, 52. Ángel Di María, 56. Zlatan Ibrahimović, 76. Maxwell

PSG asi úplně ještě nezapomněl na hořké vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů, nicméně na následný ligový zápas proti Caen se připravil skvěle. Zlatan Ibrahimovic zaznamenal 31. a 32. zásah v letošní sezóně Ligue 1, vyrovnal osobní maximum a znovu byl hlavním strůjcem úspěchu. Tak vysokou výhru si domácí před vlastními fanoušky ještě nepřipsali.

I tak však bylo na Blankovu mužstvu znát, že pořád u něj spíše převládá zklamání z úterního nepovedeného zápasu na půdě Manchesteru City. Letos mělo opravdu velkou šanci, aby v milionářské soutěži triumfovalo, neboť si už osm kol před koncem zajistilo titul a mohlo se soustředit právě a jen na tenhle cíl.

Pařížané alespoň chtějí do konce sezóny překonávat různé jiné překážky. Například už je jen čtyři body dělí od vytvoření nového rekordu v Ligue 1 v počtu získaných bodů v jednom ročníku. Pozornost se také upíná na oba domácí poháry. V Coupe de la Ligue i Coupe de France neberou nic jiného než cennou trofej.

Caen, které disponuje aktuální statistikou pouhých čtyř získaných bodů z uplynulých šesti kol, po nejtěžší porážce v sezóně spadlo během tohoto období ze čtvrtého až na deváté místo tabulky a reálně už nemá naději bojovat o evropské poháry. V prvním poločase inkasovalo dvakrát, zkraje druhého ovšem hned třikrát a o debaklu bylo rozhodnuto.

Vítěznou trefu si na své konto připsal ve 12. minutě švédský forvard. Yahia a Adéoti se za vápnem zamotali do kombinace, Di María přistrčil míč na Ibrahimovice a ten tvrdou střelou propálil gólmana Vercoutreho. Dvě velké šance následně spálil Cavani, na druhé straně mohl vyrovnat ve 43. minutě N'Kololo, Stambouli však jeho hlavičku vykopl z brankové čáry.

Jinak ale pasivní SMC i nadále na hřišti tápal, a tak druhou branku PSG zařídil ve druhé minutě nastavení první půle Matuidi, který využil přesně načasované přihrávky Ibrahimovice. Ve 49. minutě se po podobné akci prosadil Cavani a tentokráte si asistenci na své konto připsal Matuidi. To už kouč Laurent Blanc přešel k ozkoušenému složení 4-3-3.

Uběhly jen tři minuty a na střeleckou listinu se zapsal rovněž Di María, jenž využil sklepnutí od Ibrahimovice a po úniku krásným obloučkem překonal Vercoutreho. Pátý gól zařídil Ibrahimovic, který i placírkou z první dokázal skórovat po pasu od Kurzawy. V 76. minutě se ještě prosadil z malého vápna Maxwell, to když mu přihrával skvěle Cavani.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 1:1

15.04.2016 20:30

Góly: 82. Alexandre Lacazette - 17. Valère Germain

Jen osm minut dělilo Nice od posunutí se na druhou příčku tabulky, která zaručuje přímou účast v Lize mistrů. Do vedení ho dostal Valére Germain už po sedmnácti minutách hry a Lyon dlouhou dobu nenacházel na jeho trefu odpověď. Až se dokázal prosadit Alexandre Lacazette, pro něhož to byla už sedmá trefa z posledních šesti utkání.

Jen dva body a dvě příčky dělily od sebe oba týmy před tímto vzájemným duelem. A na tomhle faktu se nic nezměnilo ani po jeho skončení. Svěřenci Clauda Puela nechal zavzpomínat na podzimní souboj, v němž porazili svého soupeře jasně 3:0, a vstoupili do toho jarního tou správnou nohou.

Pléa z levé strany poslal centr do šestnáctky, Germain si na něj naběhl na hranici ofsajdu a míč hlavou lízl ke vzdálenější tyčce. Pro Les Gones se situace ještě více zkomplikovala ve 25. minutě. Cornet totiž z přemíry snahy ostře zaskluzoval do brankáře Cardinaleho, kterého na zemi trefil do hrudi, a vyfasoval červenou kartu.

Lyon nevěšel hlavy dolů a snažil se i v deseti s výsledkem něco udělat. Třeba Ferri po pasu od Ghezzala měl ve druhé minutě nastavení první půle smůlu, že svůj pokus usměrnil jen vedle. OGC se pochopitelně snažil náskok navýšit a málem se mu to podařilo v 54. minutě. Koziello sebral balón Gonalonsovi, následně přihrál na Pléu, ten však nevyzrál na gólmana Lopese.

O pár chvil později mohl skórovat Seri, nicméně za Lopese na brankové čáře dobře zasáhl obránce Yanga M'Biwa. V 77. minutě se do úniku dostal Ben Arfa, autor hattricku z minulého klání proti Rennes, jenž se snažil Lopese překonat chytrým táhlým obloučkem, každopádně jeho střela skončila mimo kýžený prostor.

Za několik neproměněných šancí Les Aiglons pykali inkasovanou brankou z 82. minuty. Valbuena z přímého kopu trefil sice ještě břevno, balón se však odrazil k Tolissovi, který ho sklepl na Lacazetteho a ten z blízkosti v pohodě zacílil. V nastavení mohl dokonce Lacazette strhnout vítězství na stranu OL, jeho hlavičku ovšem zlikvidoval Cardinale.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain34275289:1886
2.AS Monaco341513650:4158
3.Olympique Lyon341681055:3556
4.OGC Nice341591051:3854
5.AS Saint-Étienne341661240:3454
6.Lille OSC341313837:2752
7.Stade Rennes341312950:4551
8.Angers SCO3413101138:3349
9.SM Caen341441635:5046
10.FC Nantes3411111230:3744
11.FC Lorient3410131146:5243
12.SC Bastia341271531:3843
13.Girondins Bordeaux3410131142:5343
14.EA Guingamp341191442:4942
15.Olympique Marseille348161044:4040
16.Montpellier HSC341171640:4240
17.Stade Reims34991638:5036
18.GFCO Ajaccio347131433:4934
19.Toulouse FC347121539:5033
20.ES Troyes34382324:7317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
czech_mira

Lyon si zasloužil 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette už po týhle sezóně musí jít někam vejš. přijde mi v hrozným útlumu.

i když je to asi blbý říct o hráči, co za sezónu dá 20+ gólů. ale chápete, co tím myslím

Reagovat
czech_mira

-> Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

Whufc

Reagovat
Langi

U nej je to fakt ale paradox...je v utlumu, ale ty statistiky uplne spatny nema...vejs jit za rok musi...tak doufam ze tam nebude zadnej West Ham a podobne

Reagovat
Spalovač šancí

Fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

Už dlhodobo má eurofotbal nedoriešené fotky pri článkoch, načo mám otvárať a čítať článok(čo je cieľ tejto stránky aj práce tých čo ich píšu) keď hneď napríklad viem kto vyrovnal... možno pre niekoho detail ale možno by to stálo za zamyslenie...

Reagovat
fantomas

A koho bysme na tu fotku jako měli dávat? Zoufalce zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj by sa nenašlo nič? To je chabá argumentácia, trošku pohnúť mozgom a všetko sa dá

Reagovat
fantomas

No tak poraď pokud se podíváš na všechny reporty světa, na fotkách jsou hrdinové zápasů, nevim, co si tady vymejšlíš tudíž. Našim poslánim neni vás držet v napětí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

furt lepší tato fotka než fotka Alexe s dredama, jako tomu kdysi taky tady bývalo.

Reagovat
Grahf

Môže mi niekto vysvetliť to smetisko, na ktorom hrali? To je legal?

Reagovat
smazaný uživatel

tak legal, nelegal. 58 tisíc ľudí hádzalo kúsky novín

Reagovat
czech_mira

nechápu důvod

Reagovat
Grahf

a to je bežné na tom novom stadione?

Reagovat
smazaný uživatel

nie nieje to bežné, na novo prvý krat, a na starom sa to obťas dialo s takými väčšími konfetami ale nie v takej miere ako dnes

Reagovat
Kongo

Jestli ještě Lille urve LM tak to bude senzace.

Reagovat
smazaný uživatel

Je krásné, jak mají PSG a Troyes téměř stejně opačné statistiky

Reagovat
czech_mira

Co Germain, jak to s ním vidíte příští sezónu?

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup

Reagovat
Pyroman

V Nice je tuším jenom na hostování z Monaka, takže po sezóně by se tam měl vrátit. Vzhledem k někdy dost zvláštní přestupové politice ASM bych ale moc nepočítal, že si ho nechají. Podle mě to ani není hráč, který by byl schopen hrát v silnějším klubu základ, v lize jsou lepší útočníci. Spíš bych tipoval, že ho Nice možná v létě z Monaka koupí nastálo, pokud na to budou mít.

Reagovat
Israha

11 gólů z 36 zápasů konec konců není nijak moc. Nicméně ve dvojčlenném útoku, kde by podporoval nějakého více gólového strikera, bych si ho uměl představit docela dobře...ale na dva hroty už v Ligue 1 skoro nikdo nehraje, takže je to stejně jedno.

Reagovat
juveforever

dúfam že Nice dá ligu majstrov. ani neviem či ju niekedy hral

Reagovat
Langi

Zvlastni...Nice bylo horsi i v 11ti...docela me prekvapuje, ze jsou takhle vysoko...zapas blbec, ve finale budme radi za remizu...snad se Marseille o vikendu vzchopi

Reagovat
Israha

1:1, mám skoro pokušení si vsadit na přesný výsledek...při formě obou soupeřů je to dost reálné

Reagovat
smazaný uživatel

Cas dokazat, ze si zaslouzite setrvat v lize

Reagovat
Israha

Fotbalově na to ten tým má úplně s přehledem, ale ohledně morálního hlediska mám letos pochybnosti...

Reagovat
Israha

Reakce na Frankieho

Reagovat
smazaný uživatel

Tal fotbalove samozrejme, ale pamatujeme treba nedavny sestup Monaca a to tez meli na vic v pohode, na papire se to holt nevyhraje... Jarni marseille je v ostudne forme a chtelo by to uz eco predvest

Reagovat
Israha

Ten nezvyk hrát o záchranu a nezkušenost s těmihle druhy zápasů se klidně může ukázat jako klíčový...

Reagovat
smazaný uživatel

30 bodov... neuveriteľné

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo vlastne v LM nehrával Kurzawa? Oproti väčšinou síce spoľahlivemu ale ofenzívne priposranemu Maxwellovi by to bolo určite oživenie...

Reagovat
smazaný uživatel

reklama Nike s Matuidim je boží

https://www.youtube.com/watch?v=5jMRZfv4EQw

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Nolan chytl formu. Lille jede neuvěřitelně, poháry pro ně vypadají už dost reálně. Rozhodně jim to přeju víc než Rennes.

Reagovat
Israha

Tak u Lille je vidět ta dobrá práce Antonettiho, pod ním ten tým začal hrát úplně jinak...Rennes táhnou góly a áčka Dembeleho, Courbis coby trenér akorát přišel ve vhodnou dobu. Víc bych asi v EL věřil Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

bordeaux je letos dalsi klub, co je absolutne k smichu, ta absence tradicni spicky moc nepridava lize na kvalite

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby ešte Lille po hroznom úvode na 2.miesto priamo do LM?

Reagovat
Langi

To uz snad ne...ale tu EL podle me daji

Reagovat
Israha

Mandanda 5

Manquillo 3

N'Koulou 4

Rekik 5

Mendy 1

Silva 1

Romao 4

Sarr 5

Cabella 3

Ocampos 2

Batshuayi 6

N'Koudou 3

Thauvin 2

Fletcher 5

Hráči jsou duchem v Ligue 2, zpátky v mateřských klubech nebo na zdravotních prohlídkách před přestupy. Morálka lvl 0, Míchel na to čumí jak oživlá nakládáná okurka a boří se do čím dál větších hoven. Nechci to už letos sledovat...

Reagovat
smazaný uživatel

j som skoro plakal...

Reagovat
smazaný uživatel

ja to nechapu. takovej rychlej vykonnostni sesup...

to se tam jako vsechno posralo po vyhozeni Bielsy?

Reagovat
Israha

V podstatě jo. Míchel na to nemá ani takticky, ani psychologicky, ani motivátorsky, a mezi hráči je jen mizivé procento nějakých bojovníků se vztahem ke klubu. Bielsa to ve výsledku taky vedl dost špatně, ale měl perfektní hráčský materiál, který to byl i tak schopný odehrát...to tam teď není.

Reagovat
smazaný uživatel

no a asi taky bude prvotni problem v Labrunovi, ne? pod nim bych trenovat fakt nemohl a vubec nechapu, jak tam treba Bielsa mohl vydrzet celej rok

Reagovat
Israha

Tak zas co to je za profesionalita, když trenér není schopen trénovat a hráči hrát jen kvůli tomu, že ve vedení klubu sedí blbec. Vysvětlení to je, ale já to jako nějakou omluvu neakceptuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde spis o to, ze mu Labrune hrozne zasahoval do prace, ne? Taky se ten clovek chova jeden den tak a druhej jinak. To by se mi dost blbe trenovalo, kdybych nevedel, na cem s vedenim jsem

Reagovat
Israha

No koupil mu jednoho hráče, kterého Bielsa nechtěl, i když mu předtím slíbil, že přestupy nechá na něm...pak se ještě něco dalšího proslýchalo, ale nikde jsem se nedočetl nic konkrétního, vždy jen na úrovni, že se "na něčem neshodli", na čemž kdoví kolik bylo pravdy.

Reagovat
juninho8

OM do L2 takto ma napada ze som nikdy nehral FM za OM....v 2017-ke za nich asi zapnem...bude to vyzva

Reagovat
Langi

Clément Grénier může po konci letošní sezóny odejít z Lyonu. Odchovanec Olympique má sice kontrakt do roku 2018, během letního transferového okna však bude umístěn na přestupní listinu.

dost smutný příběh...na jednu stranu chápu, že v současném rozestavení nemá jisté místo a tým už se naučil hrát prakticky bez něj...na druhou stranu je mi ho líto...před tím dlouhým zraněním patřil k nejlepším hráčům v týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele