34. kolo
16.04.2016 20:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Lille OSC 2:4

Sofiane Boufal v 74. minutě zaznamenal vítěznou branku, o pár minut později dokonce zkompletoval hattrick a stal se pro Lille klíčovým mužem v utkání na půdě Gazélecu. Hosté vyhráli už pošesté v řadě a pořád reálně usilují o evropské poháry. Domácí jsou i nadále v sestupovém pásmu a vypadá to, že se s Toulouse a Remeší poperou o záchranu.

Pokud by se hledal nějaký rozhodující moment tohoto střetnutí, pak by to byla červená karta Filippiho, který byl v 67. minutě vyloučený po ostrém skluzu na Boufala. První poločas ještě skončil nerozhodně a korsický celek mohl proti rozjetému soupeři rozhodně věřit v nějaký úspěch. V oslabení ale následně inkasoval třikrát.

Na začátku podržel LOSC svými jistými zákroky gólman Enyeama, který si poradil jak s šancí Larbiho, tak Poggiho. Dogy přitom na druhé straně v 19. minutě otevřely skóre. Corchia z pravé strany poslal centr na zadní tyč, tam se do míče opřel z voleje Boufal, který svou pumelici usměrnil přesně ke vzdálenější tyči.

Éder poté odmítl možnost navýšit náskok a ve 41. minutě se naopak prosadil GFCA. Boutaïb přistrčil míč na veterána Pujola, jenž svižnou střelou z halfvoleje propálil marně se natahujícího Enyeamu. Poté, co červenou kartu obdržel Filippi, trvalo Lille jen sedm minut, aby početní výhodu využilo.

Sidibého centr dokázal Martinez odvrátit pouze k nohám Boufala, který přízemním pokusem překonal gólmana Mauryho podruhé. V 84. minutě se mu podařilo přesně zacílit potřetí. Na hranici vápna si jednoduše narazil se Sidibém a ve středu šestnáctky už mu stačilo pouze narovnat si míč na pravačku a usměrnit ho k tyči.

Nicméně rozhodnuto pořád ještě nebylo, v 86. minutě se totiž Tourému podařilo zužitkovat hlavou centr z přímého kopu od Djokoviče. Nicméně jen o další dvě minuty později Korsičané definitivně ztratili naději na dobrý výsledek poté, co si Martinez ve snaze odvrátit centr Édera do bezpečí vsítil vlastní branku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele