34. kolo
17.04.2016 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - EA Guingamp 0:3

Guingamp nedal Rennes sebemenší šanci a výrazně zkomplikoval jejich plány na pohárovou Evropu. Sám přitom udělal do značné míry rozhodující výsledek v bitvě o udržení.

Trenér Jocelyn Gourvennec kdysi hrával za Les Rouges et Noirs. Nyní však coby hlavní kouč vede Guingamp. Dnes tomu na nejvyšší úrovni bylo už po stodesáté, díky čemuž vyrovnal klubový rekord Francise Smereckiho. A na tenhle zápas bude rozhodně vzpomínat s velikánskou radostí. Vždyť jeho svěřencům vyšlo v podstatě úplně všechno.

I když to byli domácí, kdo si va Stade de la Route de Lorient vytvořil první a pohříchu jedinou opravdickou příležitost prvního poločasu. Po rohovém kopu se k balonu dostal Romain Danzé, ale mířil přímo na gólmana Jonase Lössla - 0:0. Dánský muž v rukavicích vytáhnul těsně po změně stran nad břevno i hlavičku Benjamina Andrého, jemuž nabil svým centrem Ousmane Dembélé.

V 63. minutě přihrával napříč malým vápnem Thibault Giresse a Mustapha Diallo stál přesně tam, kde stát měl - 0:1. O deset minut později nahrál ten samý fotbalista Jimmymu Briandovi a ten se předvedl skvostnou patičkou - 0:2. Protože v dresu Rennes nastupoval téměř deset roků, odmítl svou bezvadnou branku jakkoliv oslavit.

Domácí nevěděli, co si počít, a tak znovu inkasovali. Psala se 77. minuta, když Younousse Sankharé rozehrál celou akci, na jejímž konci si naběhl na centr, který hlavou vcelku ukázkově uklidil za Costilova záda - 0:3. Má vůbec cenu se ptát, kdo mu na gól přihrával? V samotném závěru mohl Courbisův tým dostat ještě jeden zásah, nicméně nestalo se, protože hlavičku střídajícího Niila De Pauwa vytěsnil Benoit Costil na břevno a od něj se kulatý předmět odrazil do bezpečí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele