34. kolo
16.04.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - AS Saint-Étienne 0:1

Pomalu, ale jistě. V konkurenci týmů jako Rennes, Nice nebo Lyon vypadá maximálně úsporný, efektivní, defenzivně orientovaný fotbal Saint-Étienne na první pohled nudně - až člověk snadno zapomene, že Les Verts velmi reálně bojují o Ligu mistrů. Formu si ale načasovali skvěle. Nesmírně těžký výjezd na Korsiku skončil (jak je u ASSE poslední dobou obvyklé) těsnou výhrou 1:0, po níž už svěřenci Christophe Galtiera ztrácí pouze bod na třetí Monaco a dva body na druhý Lyon.

Vypadá to, že problémy na cestách, které Les Verts tolik trápily na přelomu kalendářního roku, jsou konečně ty tam. Ambiciózní celek dnes na jednom z nejobávanějších hřišť ve Francii předvedl sebevědomý a soustředěný výkon a tři body si rozhodně zasloužil. V první půli měla Bastia několikrát štěstí - proti ráně Nolana Rouxe po Monnet-Paquetově pasu dobře zasahoval gólman Jean-Louis Léca, hlavičku Loïce Perrina po rohovém kopu zase odklidil z brankové čáry Mehdi Mostefa. Na druhé straně to v hledišti zahučelo pouze jednou, i když šlo o velkou šanci - domácí Floyd Ayité mohl pálit do prázdné branky, zamířil ale nepřesně.

S blížící se změnou stran se Bastia dostávala stále více do hry a nakonec se za svůj výkon nemusí vůbec stydět. Hráči přistoupili k zápasu jinak než před týdnem, kdy je rozmetalo konkurenční Toulouse hladce 4:0; stoprocentní šance sice nepřicházely, gólman Zelených Stéphane Ruffier se ale mezi tyčemi rozhodně nenudil.

Rozhodující okamžik přišel čtvrt hodiny před koncem - v té době už Bastia vyloženě tlačila, hosté se ale dokázali osvobodit a Kévin Théophile-Catherine zakončil rychlý brejk centrem do vápna. Veterán Sébastien Squillaci nedokázal míč odklidit a číhající Roux už měl snadnou práci. Za nepříznivého stavu domácí v závěru uzavřeli ASSE do vlastního vápna, hosté ale bránili bezchybně a kromě další nebezpečné šance Ayitého už Korsičany k ničemu nepustili.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele