34. kolo
17.04.2016 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 2:1

AS Monaco zvládlo duel s Olympiquem Marseille a na druhém místě tabulky má nadále dvoubodový náskok. OM naopak drží patnáctou pozici pouze o skóre před Montpellierem a na sestupové pásmo má náskok pouhopouhých šesti bodů.

Kdepak, v přístavním městě na jihu Francie rozhodně nebudou na tuto sezonu vzpomínat v dobrém. V rámci jejího čtyřiatřicátého kola cestovali na Stade Louis II a v prvním poločase měli balon více na svých kopačkách. Jenže co to bylo platné, když nebezpečnější příležitosti si vytvořili svěřenci Leonarda Jardíma, který ještě nějaký čas zůstane v knížecím klubu hlavním koučem.

Jako první dostal balon za soupeřova záda po centru Nabila Dirara jeho spoluhráč Lacina Traoré, jenže gól nemohl být uznán pro ofsajd. Na druhé straně se proti svému bývalému klubu málem prosadil Lucas Ocampos. Ale opravdu jenom málem. Pak rozehrál Bernardo Silva přímý kop na hlavu Wallace, nicméně Steve Mandanda byl pozorný.

První půle tedy regulérní branku nepřinesla, ovšem v té druhé se na takovou nečekalo ani dvě minuty. Rémy Cabella neustál pressing domácího celku, z čehož ve finále těžil Bernardo Silva, když poslal balon z bezmála dvaceti metrů do levého dolního rohu brány - 1:0. Portugalský fotbalista, jenž v minulém roce získal se svou zemí stříbro na mistrovství Evropy do jedenadvaceti let, které se konalo u nás, se v tomto ročníku prosadil celkově pošesté.

V 75. minutě se vedle něj na listinu střelců zapsal Andrea Raggi. Silva rozehrál zprava roh, který prodloužil na zadní tyč Fabinho a italský obránce míč bezpečně poslal pod břevno - 2:0. V samotném závěru stačili hosté už jen snížit. Steven Fletcher našel Michyho Batshuayiho a ten zaznamenal patnáctou přesnou trefu v sezoně - 2:1.

AS Monaco v jejím zbytku čeká ještě Stade Rennes, EA Guingamp, Olympique Lyon a Montpellier HSC. Marseille se může těšit na FC Nantes, Angers SCO, Stade Reims a ES Troyes. Navíc tým ve středu hraje semifinále Coupe de France, ve kterém bude protivníkem FC Sochaux. A pokud to tak s celkem ze Stade Vélodrome půjde dál, možná se s ním bude potkávat příští rok v Ligue 2. Ačkoliv je fakt, že Toulouse, Ajaccio a Remeš jsou většími kandidáty na sestup.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Langi

souboj marných...snad se Marseille vzchopí

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco win4:0!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele