Ligue 1 - preview 34. kola

15.04.2016, 08:54, aktualizováno 17.04.2016, 08:51
Previews
Monaco zcela výjimečně nezvládlo dvě po sobě jdoucí ligová klání, a takové zaváhání nyní nutně potřebuje odčinit proti letargickému Marseille. Rennes by se rádo dotáhlo na čtvrté Nice výhrou proti Guingampu, přičemž na Montpellieru bude ležet značný tlak při výletu do klidného Nantes...
FC Nantes - Montpellier HSC  (neděle 14:00)
Dva týmy, které dojíždějí ročník se zataženou ruční brzdou, se potkají v neděli po obědě. Nantes sedí v klidném středu a už třikrát v řadě prohrálo, zatímco Montpellier si pořád zahrává s ohněm na spodku tabulky, kde po pěti kolech bez vítězství živí jen tříbodový náskok na první sestupovou pozici...

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Jak Rennes, tak Guingamp v uplynulém kole přišly o kratší sérii neporazitelnosti a budou se nyní pokoušet vrátit na pozitivní vlnu. Domácí se v případě výhry dotáhnou na čtvrté Nice a tedy pohárové příčky, Guingamp by zase snad už definitivně odvrátil hrozbu sestupu...

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
V Marseille až do konce sezony nebudou měnit trenéra a to dává fanouškům jasný signál, aby zbytek ročníku dočista vypustili. L’OM na výhru čeká už devět kol, a kdyby se mu zazelenalo zrovna v Monaku, to by bylo věru velkým překvapením. Knížecí klub poprvé v sezoně zaznamenal dvě porážky v řadě a nutně musí bodovat...

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - SM Caen  (sobota 17:00)
Vyřazení z Ligy mistrů fotbalisté PSG asi ještě úplně dobře nestrávili. Najít motivaci proti Caen, týmu ze středu tabulky, který ještě čistě teoreticky může zabojovat o evropské poháry, bude pro Laurenta Blanka možná ten nejobtížnější úkol. Přitom právě domácí stratég si v tuhle chvíli chce zajisté udobřit fanoušky i média.

Blanc se ocitl po porážce 0:1 na půdě Manchesteru City, která znamenala konec v milionářské soutěži, pod ostrou palbou kritiky. Nutno podotknout, že anglický celek v součtu obou zápasů postoupil zaslouženě. PSG v odvetě předvedl dost mizerný výkon. A někteří novináři vyčítali pařížskému stratégovi špatně nastavenou taktiku na utkání.

Je pravda, že hodně riskoval, když zvolil zcela neozkoušené rozestavení 3-5-2. Risk se mu zkrátka vůbec nevyplatil. "První poločas jsme hráli v novém systému a stalo se, co se stalo. Kdyby to vyšlo, lidé by nic neříkali. Ve druhé půli jsme se už zlepšili, protože jsme se vrátili k obvyklé taktice," hodnotil útočník Zlatan Ibrahimovic.

Zvolit optimální složení nebylo pro Blanka určitě jednoduché. Chyběl mu Verratti, k dispozici nebyli ani Matuidi a David Luiz. Ti by proti Caen měli již nastoupit. "Když se pak ještě zranil Thiago Motta, museli jsme vše změnit ještě jednou. Měli jsme velké ambice, ale zklamali jsme," dodával domácí trenér.

Zapomenout na neúspěch a pokračovat dál, to bude asi hlavní cíl před semifinále Coupe de France na hřišti Lorientu, které čeká PSG už příští úterý. Právě trofeje z obou domácích pohárů jsou pro něj jednoznačnou prioritou do konce této sezóny. Netřeba příliš připomínat, že titul z Ligue 1 má už dávno v kapse.

Caen by určitě mohlo využít mizerné nálady soupeře. Pokusí se ho překvapit tak jako loni, kdy v Parku princů uhrálo bod. O dvě vyrovnávací branky se tehdy hosté postarali v závěru během jedné minuty. "Je tu malá šance, že se něco podobného stane i nyní. V šatně si na to vzpomeneme a zasmějeme se tomu," uvedl hostující záložník Nicolas Seube.

I jemu bylo celkem líto, že se PSG nepodařilo proklouznout do semifinále Ligy mistrů. "Určitě to bere jako velký neúspěch, protože tuhle soutěž hodlal vyhrát. Je to velká škoda pro celý francouzský fotbal," dodával. "Co se nám stalo v Paříži loni, nám nijak nepomůžeme v přípravě na tohle střetnutí," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Stade Reims  (sobota 20:00)
Zatímco Troyes chce dohrát mezi elitou se ctí, Remeš se stále ještě pere o udržení. Pět kol před koncem má na první nesestupové pozici pouze dva body náskok před Gazélecem Ajaccio.

ESTAC Troyes chce odvrátit osmou porážku v řadě. Přitom v předchozích případech nikdy nebylo o mnoho horším protivníkem. Pouze s Monakem a samozřejmě s PSG prohrálo o více než jeden gól. Jasně, proti PSG to bylo o výrazně více, než jeden gól, ale jinak prostě týmu Mohameda Bradjy chybělo především trochu toho štěstíčka.

Nikdo z hráčů zároveň v předchozích dvou duelech nedokázal skórovat. A je jasné, že proti Remeši se jistojistě neprosadí Quentin Othon, Mory Kone, a patrně taky Chris Mavinga a Anele Ngcongca, kteří jsou zranění, přičemž první dva jmenovaní se do hry v této sezoně už nedostanou. Trenér Bradja se nechal slyšet, že i proti Remeši s největší pravděpodobností vyrukuje se stejnou defenzivní čtveřicí, jako před týdnem proti AS Saint-Étienne. O útok by se měl starat Corentin Jean.

V dresu hostujícího celku se na trávník určitě nepodívá Alexis Peuget. Otazník zatím visí nad Diegem, Abdelhamidem El Kaoutarim, Grejohnem Kyeiem a Mohamedem Fofanou. Kouč Guégan při výhře proti Nantes vsadil na čtyřčlennou obranu a je hodně dobře možné, že u toho zůstane, jelikož Prince Oniangué má tak v záložní řadě více prostoru.

"V žádném případě nechceme jakkoli snižovat kvalitu soupeře, ale vyhrát v tomto zápase je pro nás přímo povinností. Díky vítězství nad Nantes se nám podařilo vytvořit tlak na největší konkurenty, tedy Guingamp a Montpellier, nicméně my se musíme soutředit hlavně sami na sebe a jít zápas od zápasu, protože los nemáme ve zbytku sezony úplně lehký," poukázal Olivier Guégan na skutečnost, že se jeho skvadra utká ještě s OGC Nice, Montpellierem HSC, Olympiquem Marseille a Olympiquem Lyon.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.20 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Girondins Bordeaux - Angers SCO  (sobota 20:00)
Zápas Bordeaux proti Angers slibuje velice zajímavou podívanou. Nejen proto, že mezi oběma celky je jenom tříbodový rozdíl, ale oba někde v koutku duše stále ještě pomýšlejí na evropské poháry.

K nim by přeci jen nemuselo být až tak daleko, vzhledem k tomu, že PSG ještě figuruje v obou pohárech a nově platí, že případně nepostupuje poražený finalista z pohárové soutěže, ale další tým v ligové tabulce. To znamená, že za těchto okolností by v současné době před čtyřiatřicátým kolem měly jistotu i Stade Rennes a ASSE.

Angers mělo hodně slušně našlápnuto. Vždyť se poměrně dlouhou dobu pohybovalo mezi nejlepšími třemi. Nicméně nezkušenost a snad i přílišná euforie zapříčinily, že se týmu ve druhé polovině sezony přestalo dařit. Záchrana v Ligue 1 už je ale jasná, takže není divu, že Stéphane Moulin prohlásil: "Kdyby nám někdo před začátkem tohoto ročníku řekl, že už několik kol před koncem budeme mít jistotu setrvání v soutěži, nevěřili bychom mu. Zbytek zápasů si budeme chtít hlavně užít a uvidíme, k jakým výsledkům se dopracujeme."

Z jeho svěřenců budou na Noveau Stade de Bordeaux chybět Yohann Audeline, Vincent Manceau, Ferebory Dore a zřejmě také Ismaël Traoré a Romain Thomas. Někteří hráči SCO přemýšlejí o letní změně dresu, nicméně kouč Moulin by rád udržel kádr pohromadě. I když ví, že u hráčů jako Cheikh N’Doye, Thomas Mangani či Romain Saïss to nebude nic snadného.

Ulrich Ramé zase chce prodloužit třízápasovou sérii bez prohry. V tom mu ale minimálně proti Angers nepomůžou Cédric Carrasso, Nicolas Maurice-Belay, Clément Chantôme, Grégory Sertić a Nicolas Pallois. Naopak na hřiště by se mohl podívat Adam Ounas, třebaže si z bezbrankového duelu s Marseille odnesl lehké zranění.

Útočení by měli mít na starosti především Diego Rolán a Cheick Diabaté. Pro malijského forvarda, jenž je zároveň se sedmi trefami nejlepším střelcem týmu, by to měl být první start od reprezentační přestávky. Důvodem může být i to, že Ramé vyznává defenzivnější pojetí hry, než jeho předchůdce Willy Sagnol. Tak uvidíme, kolik gólů obdrží Carrassův náhradník Jérôme Prior.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Toulouse FC  (sobota 20:00)
FC Lorient si může případnou výhrou už v podstatě zajistit záchranu. Oproti tomu Toulouse musí bojovat až do samotného závěru sezony, pokud nechce strávit následující rok(y) mimo Ligue 1. Zatím mu na první nesestupovou příčku chybějí čtyři body.

Pod Pascalem Duprazem, nástupcem Dominiqua Arribagého, se téfécé zvedlo. Třikrát vyhrálo, jednou remizovalo a jednou prohrálo. Že to tým s udržením myslí vážně, pocítily celky z Bordeaux (4:0), Caen (2:0) a Bastie (4:0). Velký podíl na vynikajících výsledcích mají Wissam Ben Yedder a Martin Braithwaite, kteří se v posledních čtyřech utkáních postarali hned o sedm branek z deseti.

"Rozhodně se nevzdáváme. Pořád máme všechno ve svých rukou. Duel s Lorientem určitě nebude snadný, ale jejich hru jsme si pečlivě rozebrali, tak věřím, že se nám podaří získat všechny tři body," prohlásil odhodlaně právě Ben Yedder. Ten skóroval i při posledním vzájemném střetnutí, které Lorient opanoval těsně v poměru 3:2.

Jak Dupraz, tak Sylvain Ripoll nebudou moci nasadit nejsilnější sestavu. Domácí budou postrádat Vincenta Le Goffa, Papeho Payeho, Rémiho Mulumbu a Wesleyho Lautou. Toulouse se musí obejít bez Alexandara Pešiće, Somálii a bez vykartovaných Zinedina Machacha a Issy Diopa, takže se do hry bude moci vrátit Jean Armel Kana-Biyik.

Les Merlus se už v úterý utkají v rámci semifinále Coupe de France s PSG, tudíž se dá očekávat, že trenér pošetří nějaké klíčové hráče. Ačkoliv si je sám vědom, že vyprovodění obhájce prvenství z této soutěže by se rovnalo téměř zázraku. Matematicky navíc ještě klub ze Stade du Moustoir zachráněný není, ale dá se očekávat, že nejbližší konkurenti ve zbytku sezony také ještě ztratí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
GFCO Ajaccio - Lille OSC  (sobota 20:00)
Gazélec nebude mít vůbec snadnou úlohu. V boji o záchranu potřebuje body jako sůl a teď na jeho půdu zavítá protivník, který mohutně šplhá tabulkou výše a snaží se urvat evropské poháry. Lille je v opravdu velmi dobré formě, vyhrálo už pětkrát v řadě, přitom naposledy sestřelilo čtyřmi brankami i silné Monako.

Dva body, to je aktuální ztráta na sedmnáctou Remeš, která drží první nesestupovou příčku. Domácí navíc nemají úplně příznivý los, ještě je například čekají zápasy s Lyonem nebo Paříží či korsické derby s Bastií. Jestli se opravdu chtějí zachránit a vyvrátit všechny očekávané předsezónní spekulace, musejí ze sebe vydat vše.

Například bod z půdy Angers, kde minulý víkend uhráli bezbrankovou remízu, se v tuhle chvíli jeví spíše jako ztrátový. "Navíc výsledky ostatních našich soupeřů pro nás také nebyly nijak příznivé," uvědomuje si kouč Thierry Laurey. "Ale pořád zbývá ještě pět kol. Celkově jsem byl s předchozím zápasem spokojený, každý si plnil, co měl, byli jsme soudržní."

Hosté jsou naopak ve velkém laufu. Trenér Frédéric Antonetti, který do klubu přišel v listopadu loňského roku, svým hráčům již evidentně naordinoval definitivně ten styl hry, jakým by chtěl, aby se prezentovali. Kéž by LOSC tak bídně nepokazil podzimní část. Jinak by se minimálně o Evropskou ligu pravděpodobně vůbec nestrachoval.

Antonetti moc dobře ví, že ani famózní závěr sezóny nemusí tenhle ročník zachránit. "Ve hře je stále pořád pět vítězství. Říkal jsem, že v lize můžeme ještě zahrát dobře. My se však musíme spoléhat také na ostatní, jak budou hrát. Myslím si, že se můžeme dostat před jeden tým, ale před dva už asi ne," hodnotil reálně aktuální šance.

Poslední výhra 4:1 nad Monakem byla vlastně jen zaslouženým vyústěním skvělé formy Antonettiho družstva, která mu vynesla současnou sedmou pozici. "Víc než za postavení v tabulce chválím hráče za to, kolik dobrých momentů na hřišti ukázali," vracel se k utkání. "Hráli jsme prostě parádně."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Bastia potřebuje udělat poslední kroky k tomu, aby se definitivně zachránila, St. Étienne naopak musí udržet nastolenou laťku, aby neztratilo svoje šance v boji o pohárové příčky. Domácím se na tohoto soupeře dlouhodobě nedaří, od roku 2000 ho z jedenácti případů porazili jen jednou. Dokážou se zvednout po posledním debaklu v Toulouse?

Asi nejhorší zápas odehráli Korsičané pod vedením trenéra Francoise Ciccoliniho minulý týden. Jeho svěřenci padli u Garonny vysoko 0:4. S celkem, se kterým stále ještě soupeří o bytí a nebytí. "Jsem opravdu velmi znepokojen, jak se někteří hráči prezentovali na hřišti," pořádně se čertil domácí stratég.

Je pravda, že devítibodový náskok na sestupové pásmo se zdá být pět kol před koncem dostačující. Pořád však není stoprocentní. A Ciccoliniho hodně namíchlo, že si právě tuhle skutečnost jeho hráči zřejmě plně neuvědomují. "Ta porážka bude mít velký vliv na zbytek sezóny. Jsem opravdu zklamaný," pokračoval.

Prakticky Bastii stačí jediné vítězství a hrozba sestupu bude definitivně zažehnána. "První půli jsme se ještě drželi. Jenže ve druhé jsme byli u všeho druzí. Když takhle hrajeme, většinou prohrajeme. Udělali jsme mnoho chyb. Nesmíme se za nic skrývat a říct si na rovinu, že s takovým výkonem bychom prohráli vždycky," hodnotil ještě Ciccolini měření sil s TFC.

ASSE je na šestém místě a pořád může usilovat o Ligu mistrů. Každopádně postup do Evropské ligy je spíše tou hlavní prioritou. "Naše povinnost je získávat výsledky, takže tlak na hráče vyvíjený určitě je. I lidé říkají, že máme povinnost kvalifikovat se do evropských pohárů," potvrdil kouč Christophe Galtier.

Jeho mužstvo se naposledy dost natrápilo, aby získalo povinné tři body proti poslednímu Troyes. Až čtvrthodiny před koncem se konečně trefil Maupay. "Cítil jsem, že jsme nehráli v celé naší kráse," přiznával Galtier. "Děláme, co můžeme. Je třeba připomenout, že jsme vyhráli už třikrát v řadě, takže jsme v dobré formě."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (pátek 20:30)
Hráči Lyonu bojují za suverénní Paříží o přímou účast v Lize mistrů a ve zbývajících pěti zápasech je čeká nesmírně napínavá zkouška zřejmě až do posledních kol. V tuto chvíli se nacházejí na druhé pozici s pětapadesáti body a před třetím Monakem jsou o pouze skóre. Nyní přivítají konkurenční Nice, které letos hraje nad očekávání a také bojuje o evropské poháry, případná výhra v páteční předehrávce ho přiblíží i vytoužené Lize mistrů.

Nice doposud posbíralo o dva body méně než jeho páteční protivník, nachází se na čtvrté příčce, ovšem před konkurenčním Saint-Étienne s Rennes má také jen dvoubodový náskok. Oba dva celky mají v poslední době velmi slušnou formu a sbírají jedno vítězství za druhým. Lyon v předchozích šesti zápasech vybojoval solidních šestnáct bodů, k pěti výhrám si připsal pouze jednu remízu a to s Rennes po výsledku 2:2.

Naposledy se představil na půdě zachraňujícího se Montpellieru a dokázal ho porazit bez větších potíží 2:0. Hosté v minulých pěti utkáních zvítězili hned čtyřikrát a prohráli pouze s vedoucí Paříží v poměru 1:4. Jenže v posledním kole zvládli důležitý duel s konkurenčním Rennes, když ho doma bez potíží zdolali 3:0. V letošním podzimním vzájemném střetnutí jasně dominovalo Nice, které zdolalo protivníka 3:0, nyní bude přeci jen mírným favoritem Olympique.

Domácí kouč Bruno Génésio bude mít k dispozici kompletní kádr a věří, že jeho svěřenci důležité střetnutí zvládnou. "V minulém zápase s Montpellierem jsme zaslouženě zvítězili, i když soupeř měl mnoho šancí hlavně ve druhé polovině. Předváděli jsme naší hru a dobře přecházeli do útoku, vyvíjeli na soupeře tlak a vyšel nám i risk. Teď bychom chtěli hrát podobně a v našich silách rozhodně je získat tři body," uvedl devětačtyřicetiletý stratég.

Jeho protějšek Claude Puel se musí obejít bez pětice zraněných Waltera, Traorého, Bodmera, Pouplina a Le Bihana. V Lyonu očekává nesmírně těžký zápas, ve kterém je podle jeho slov mírným favoritem soupeř. "Proti Rennes jsme předvedli skvělý výkon, hráli výborně v defenzívě a toto vítězství jsme určitě potřebovali. Proti Lyonu nás zřejmě čeká těžší utkání a soupeř má doma větší šanci zvítězit, nicméně my se nevzdáme a budeme bojovat do posledního okamžiku," řekl odhodlaně čtyřiapadesátiletý Puel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33265283:1883
2.Olympique Lyon331671054:3455
3.AS Monaco331413648:4055
4.OGC Nice331581050:3753
5.Stade Rennes331312850:4251
6.AS Saint-Étienne331561239:3451
7.Lille OSC331213833:2549
8.Angers SCO3312101135:3246
9.SM Caen331441535:4446
10.FC Nantes3311111130:3544
11.SC Bastia331271431:3743
12.Girondins Bordeaux3310131041:5043
13.FC Lorient3310121145:5142
14.Olympique Marseille33816943:3840
15.EA Guingamp331091439:4939
16.Montpellier HSC331071638:4237
17.Stade Reims33991537:4836
18.GFCO Ajaccio337131331:4534
19.Toulouse FC337111538:4932
20.ES Troyes33282322:7214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
Langi

5 kol do konce, nutné 4 výhry a remíza s Monacem...ten los ujde, tak pojďme udělat první krok

Reagovat
smazaný uživatel

1 výhra, dvě prohry a dvě remízy

Reagovat
smazaný uživatel

vladimir pls

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

No jo...vecny negativista kristofyk to zase privolal

Reagovat
Langi

Cornet ses debil?

Reagovat
juninho8

Takto nejako som to dnes aj cakal....to by nebol Lyon aby sa hned ako sa dostane na druhe miesto takto nezhovadil a nepokazil to

Reagovat
Langi

Musi to byt aspon za bod dneska...jsou to blbci...mohli jit fakt do trhaku

Reagovat
juninho8

no jo...ale nemyslim si ze sa dnes zmozu na nejaky velky comeback...no uvidime...na remku by to mohli skusit nejako uhaluzit...OM toto kolo uz konecne zabere snad taktiez....

Reagovat
Langi

A jinak teda jednu vytku mam...proc hraje traged Bedimo, kdyz Morel odehral posledni zapasy nadstandardne dobre? Genesio samozrejme za soucasny vysledek nemuze, ale Bedima bych celkove vubec nepouzival uz, kdyz je na odchodu

Reagovat
juninho8

mne je tam tiez tak trosku ako past na oko...ale podobne aj Mapou...to je sice iny pripad ale podla mna nezapadol...cakal som od neho rozhodne viac...

Reagovat
Langi

To se cekalo i od Valbueny...Mapou zas uplne nezklamal a porad je to mlady hrac, ktery nahoru snad jeste pujde...s Valbuenou je to horsi, letos tam fakt nevidim nic, a to sem ho v Marseille fakt obdivoval

Reagovat
smazaný uživatel

Je zranený

Reagovat
Langi

Dyt je na lavce...jesi neni 100% fit tak samozrejme beru zpet

Reagovat
Langi

Darder zraneni nebo takticke? Poslal bych tam Fekira...tady uz neni moc o cem

Reagovat
Pipo123

To hádžu na trávnik noviny ?

Reagovat
Langi

Kurva bojujte...tohle za 0 bodu fakt bejt nesmi

Reagovat
juninho8

dnes aj ti fanusikovia sa chovaju ako retardovani za dnes zatial

Reagovat
Pipo123

Bol záber na viacero tých novín a tam bolo niečo ohľadom Aulasa, bojkotujú proti nemu či ?

Reagovat
juninho8

nemaju v podstate preco momentalne...pochopil by som to par mesiacov/rokov dozadu ale teraz fakt nemaju preco. Podla mna len nahoda ze bol zrovna v novinach

Reagovat
Heisenberg

V Lyonu fans koupili trafiku nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

To je úroveň toto, tragédia na tribúne.

Reagovat
czech_mira

Co to má být s těma novinama jako? To je v Lyonu normální? (běžně L1 nesleduju)

Reagovat
Pipo123

Ben Arfa má síce skvelú formu, ale všetko berie na seba, úplne ignoruje spoluhráčov

Reagovat
Langi

Tribuny to neunasej koukam

Reagovat
Langi

Sasenka pls ze ty chces na Euro

Reagovat
juninho8

Reagovat
Langi

Jinak Valbuena pekne...tohle byla fakt smula

Reagovat
juninho8

gooooooooooool....Sasa uplietol z ho*na bic

Reagovat
lampard8

Valbuena famózní. A upřímná radost Alexe k nezaplacení.

Reagovat
Langi

Skoda vylouceni...dyt ta vemena nevedi, kde jim hlava stoji...

Reagovat
Langi

Fekir moc chce...je nerozehrany

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

vzhladom na okolnosti nie zly bod...aj ked sme boli hladnejsi po vyhre aj o desiatich....taky rozpacity zapas....ako na hojdacke....raz dole raz hore....ako v priebehu celej sezony....snad OM pomoze v nedelu

Reagovat
Langi

Budme radi

Reagovat
smazaný uživatel

Officialisée mercredi soir par l'actionnaire majoritaire, Margarita Louis-Dreyfus, la mise en vente de l'Olympique de Marseille fait ressurgir un vieux fantasme sur la Canebière : le rachat du club phocéen par ses propres supporters. Déterminé à joindre les actes à la parole, Ghislain Foucque, un fan inconditionnel de l'OM, a lancé une cagnotte sur internet, indique le quotidien Le Parisien.

Baptisée "Le Pot commun", celle-ci vise à rassembler 60 millions d'euros de promesses de dons auprès des fans pour que les supporters phocéens soient ensuite en mesure d'entamer les négociations pour le rachat du club, un modèle proche de celui des socios en Espagne.

En une semaine, 1,8 million d'euros de promesses de dons ont ainsi été récoltés auprès de 4 860 aficionados. Un bon début, mais pour s'immiscer à la table des négociations, il en faudra bien davantage…

tu ide solídne do tuhého

za týždeň vyzbierať 1.8 ME

Reagovat
Israha

Překlad? Tak dobře francouzsky neumím...a ne, google translator není překladač, to je udělá z jednoho cizího jazyka druhý

Reagovat
smazaný uživatel

Kedže sa nie a nie nájsť kupca tak sa vaši fans rozhodli vyzbierať, resp. založiť spoločný účet, či fond na vyzbieranie 60 ME a následne ak by sa im to podarilo, tak by začali rokovať o kúpe klubu od Margarity. . Za necelý týždeň sa im podarilo vyzbierať skoro 2 ME - prispelo zatiaľ asi 5000 fanúšikov.

Reagovat
Israha

Hm, 2 mega, to si můžou koupit tak Sarra, zatím . Ale beze srandy, tohle už je čiré zoufalství...

Reagovat
smazaný uživatel

aj keby tých 60 nazbierali, tak by dostali Margaritu na koňa, pretože potom by požadovala viac a vedela by, že fans ešte niečo vyzbiera...

Reagovat
Israha

To si nemyslím, podle toho aktuálního dění je jí vlastnictví klubu na obtíž a chce se ho zbavit stůj co stůj...takže imho první dostatečně vysokou nabídku vezme.

Reagovat
lampard8

tak Valbuena se dneska skvěle rozehrál, všechno se po vyloučení a vystřídání točilo kolem něj. Dnes hrál skvěle. Tolisso opět důležitá hráč a jednoznačně má hrát v základu. Další co nechápu, že Grenier dnes opět na lavičce a hrála nezměněná záloha. Tak dlouho jsme na Greniera čekali, až si potom sedne na střídačku. Smutný. Fekir chce, moc chce, ale nedaří se mu. Snad se vrátí do jeho formy, ale je vidět, jak je opatrný, nepouští se do soubojů ani sprintů a radši spadne na zem než aby se zapřel o trávník. Ale není se čemu divit, já mám o svý koleno taky strach a to nehraju Ligue 1.

Dneska to klidně mohlo být za tři body, ale Nice potvrdilo šťastnou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

za co dostal ten spratek červenu? videl som to až od 80. minuty.

Inak čakal som od Corneta po tyých dvoch góloch z predtýždňa nejaký namachrovaný výkon, že vyhorí ako fakľa, a on hľa vykorunoval to vylúčením, ten už si dokonca ligy nezahraje, ak dostane 2-3 zápasy aj tak ho potom do základu nepustí Valbuena alebo Fekir.

Reagovat
juninho8

odrazena lopta vo vapne proti ktorej vysprintoval a hodil sa po nej brankar a z boku priletel MIG 29 - Cornet oboma nohami napred v suchalke trafil golmana....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Stane se no...hold mladej kluk...neda se mu uprit zapal pro hru, lepsi nez kdyby udelal nejakou zbytecnou prasarnu na pulce

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

allez OM!

Reagovat
Israha

To nemá hlavu ani patu . Jakžtakž funguje stoperská dvojice, jinak je to zmar a bezradnost...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele