34. kolo
16.04.2016 20:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Angers SCO 1:3

Nováček z Angers po delší době ukázal, že se umí vypořádat s nástrahami Ligue 1 na jedničku, a z Bordeaux veze cenné body za výhru 3:1. Les Scoïstes přitom hráli téměř hodinu o desíti a většinu zápasu strávili ve vlastní defenzivní zóně; jejich trpělivost a produktivita ale byla ukázková. O branky vítězů se podělili Cheikh N'Doye (61'), Mohamed Yattara (64') a Grégory Bourillon (87').

Staré známé klišé o "zápase o dvou poločasech" dnes platilo do puntíku. V prvním dějství se hosté prakticky ani nedostali k míči - Les Girondins jej měli na svých kopačkách téměř 70% času. Svěřenci Stéphane Moulina však bránili kompaktně a pozorně, takže na první šanci si diváci museli počkat celou půlhodinu; Thomas Touré zpracoval přihrávku od veterána Jussieho, jeho ránu ale akrobaticky zlikvidoval gólman Alexandre Letellier.

Bordeaux po nástupu Ulricha Ramého na trenérskou židli viditelně ožilo a bylo to vidět i dnes. Domácí byli lepším týmem, a když ve 34. minutě mašíroval pod sprchy Ismaël Traoré (za faul na pronikajícího Pabla), zdálo se, že vedoucí branka je pouze otázkou času.

Místo toho se však Angers do pauzy ubránilo a po změně stran zapnulo vyšší rychlostní stupeň. Moulinův tým si už minulý víkend matematicky zajistil záchranu a hráči věděli, že případná dnešní výhra je stále udrží v boji o pohárovou Evropu - a právě vyšší motivace na jejich straně (Bordeaux prakticky jistě skončí v klidném středu tabulky) nakonec rozhodla. Vedoucí gól si po hodině hry připsal kapitán N'Doye, který zakončoval po Manganiho přímém kopu.

O pouhé tři minuty později Billy Ketkéophomphone našel přesnou přihrávkou číhajícího Yattaru, který zvýšil už na 2:0. Domácím se konečně podařilo propálit Letelliera až v 70. minutě díky Diegu Rolánovi; Uruguayec dorážel do sítě poté, co Malcolm z přímého kopu napálil břevno. Pár desítek vteřin nato mohl Touré po Plašilově skvělém pasu dokonce srovnat, jeho hlavičce ale chybělo pár centimetrů.

Místo toho tak ještě jednou udeřilo dravé Angers, a opět u toho byl asistující Ketkéophomphone. Laoský křídelník tentokrát z přímáku našel nikým nehlídaného Bourillona, který definitivně rozhodl.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele