34. kolo
08.05.2011 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 3:2

Olympique Lyon už nemá moc velkou šanci na titul, vidina přímé účasti v příštím ročníku Ligy mistrů je ale sama o sobě velkým lákadlem a v tomto kole to odnesla Marseille. Úřadující mistr dokázal vymazat dvoubrankové manko, nakonec ale přece jenom odjíždí na jih země s prázdnou...

Úvod utkání patřil Lyonu, i když měl trochu štěstí, když Remyho parádní rána z voleje přišla až poté, co měl rukou zahrát Andre Ayew. Mandanda se na druhé straně poprvé zapotil při pokusu Delgada, těsně vedle následně mířil Pjanič a ruce nad hlavu už pomalu zvedal Gomis, jemuž ale radost včasným obranným zákrokem pokazil Heinze.

Tlak domácích vygradoval ve 25. minutě, Diawara v pokutovém území fauloval Lisandra a kopala se penalta. K její exekuci si stoupl sám argentinský útočník a svou šestnáctou brankou sezony otevřel skóre - 1:0.

O rychlou odpověď se pokoušel Remy, dobrý zákrok ovšem vytáhl Lloris a platilo to i ve chvíli, kdy se ho snažil přelobovat Valbuena.

Největší příležitost prvního poločasu si pak hosté vypracovali ve 43. minutě, kdy si míč vyměnili Ayew s Valbuenou a Lloris musel předvést další povedený zákrok.

Na vývoji zápasu pak nic nezměnila ani poločasová přestávka, po níž i nadále útočila Marseille. Blízko k vyrovnání měl Ayew, kterému ovšem znemožnil zakončení Reveillere. Proti střele Taiwa pak znovu zasahoval Lloris.

Ze šancí Marseille pak vybočila 69. minuta a v ní gólová pojistka Lyonu, jeho rychlý protiútok vedl Briand, po jeho přihrávce se pak Delgado zbavil Fanniho a následně zvýšil na 2:0.

Jenomže mistr nesložil zbraně a hned o minutu později snižoval Lucho, jemuž šanci připravil Jordan Ayew. A za dalších osm minut bylo dokonce vyrovnáno, když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Remy - 2:2.

Marseille hraje o titul a boj s Lille si nakonec hodně zkomplikovala. Nepřidala třetí branku a z Lyonu si neodvezla ani bod. O všem rozhodl v 84. minutě stoper Cris a jeho prudká rána - 3:2.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele