34. kolo
07.05.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lens pouze remizovalo v Caen a udržení se mu vzdaluje

Perfektní debut M’bayeho Nianga znamená pro Lens téměř jistý sestup. Teprve šestnáctiletý útočník Caen již v první minutě zápasu otevřel skóre a radost mu nemohl zkazit ani vyrovnávací gól Raphaela Varaneho.

Racing Lens tak naposledy vyhrál v polovině března a nadále zůstává na předposlední pozici, z níž čtyři kola před koncem ztrácí již osm bodů na příčky nesestupové. Naproti tomu Caen neprohrálo potřetí v řadě a dostalo se na hranici čtyřiceti bodů - posunulo se na patnáctou pozici, z níž má na sedmnácté Nancy náskok dvou bodů.

Byl to Niang, který oslnil nejen všechny příznivce Caen na stadionu. Teprve šestnáctiletý mladík v první minutě utkání vstřelil svou první seniorskou branku za Stade Malherbe. Romain Hamouma na levé straně uvolnil Traorého, jenž se rozhodl pro rychlý centr zpět do šestnáctky. Tam si naběhl rychlý Niang a zblízka prostřelil Vedrana Runjeho, jenž si možná mohl počínat o něco spolehlivěji - 1:0.

Lens si ale bylo vědomé své tragické situace a hnalo se do útoku z plných plic.Střela Kanga Akalého cíl kvůli teči nenašla, skončila nad bránou. Z následného rohového kopu se urodila také poměrně zajímavá příležitost, Eduardova hlavička ale přesná nebyla, když skončila o pár centimetrů vedle.

Zblízka pak svou hlavičkou pořádně prověřil gólmana Thébauxe obránce hostů Raphael Varane, po čtyřiadvaceti minutách byl nakonec i brankář Caen bezmocný. Brank a to ale nebyla. Kanga Akalé svou ranou pouze nastřelil tyč. Ve 36. minutě se do pořádně tvrdého přímého kopu z kopaček Francka Queudrueho musel znovu postavil Thébaux. Respektive jeho rukavice.

Z následujícího rohového kopu se již ale hosté dočkali zaslouženého vyrovnání. Kanga Akalé si vybral aktivního Varaneho a ten zblízka nedal Thébauxovi svou hlavičkou nejmenší příležitost k zákroku - 1:1.

Po změně stran to ale byli znovu domácí, kteří se ujali otěží utkání. Po hodině hry se parádní točenou ranou blýskl Yohan Mollo. Rána talentovaného záložníka donutila Runjeho k brilantnímu zákroku. O pět minut později se Mollo rozhodl z přímého kopu centrovat, jeho pas našel hlavu Hamoumy, jehož střelu až na brankové čáře zlikvidoval gólman Lens.

Na druhé straně Toifilou Maoulida ze dvou metrů nedokázal trefit branku, z následného útoku Caen se vyklubal volej Hamoumy, který zlikvidoval až Runje. Ještě pohádkovější debut si mohl odbýt Niang, který v 72. minutě znovu nebezpečně pálil. Tentokrát ale jeho ránu polapil připravený Runje. Toho musel v posledních minutách na brankové čáře zastat Yohan Demont, který na poslední chvíli vykopával volej El Arabiho z branky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele