34. kolo
07.05.2011 19:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Sochaux si hravě poradilo s Bordeaux a myslí na Evropu

Sochaux pokračuje v náramně rozehrané sezoně. Francouzští lvi zvítězili v Bordeaux vysoko 4:0, dvakrát se trefil Ideye Brown, po gólu přidal Damien Perquis a Ryad Boudebouz.

Hosté tak neprohráli již pět utkání v řadě, po třech zápasech se mu také podařilo naplno bodovat na hřišti soupeře. Tři body jim pomohli na šesté místo, které letos zajišťuje postup do Evropské ligy. Naproti tomu Bordeaux z posledních sedmi utkání vyhrálo pouze jednou a na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři kola před koncem již čtyři body.

První branka hostujícího celku přišla již po osmi minutách, přihrávku si připsal kdo jiný než kreativní záložník Marvin Martin. Ten oslovil svým pasem Ideyeho Browna, který se rozhodl k zakončení zpoza vápno. Gólman Carrasso si na jeho povedou střelu ani nešáhl - 0:1.

Již o dvě minuty později to bylo o dvě branky. A asistenci si připsal znovu letos fenomenální Martin. Jeho rohový kop na zadní tyči zužitkoval Perquis poté, co využil zmatků v obraně domácích. Jeho tvrdá hlavička znovu nedala Carrassovi příliš příležitostí - 0:2.

Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinou cestou, kdyby Alou Diarra proměnil svou velikou šanci v 18. minutě. Po rohovém kopu z kopaček českého reprezentanta Jaroslava Plašila se k zakončení prodral defenzivní záložník domácích, nicméně nastřelil pouze břevno.

Domácí hráče to mohlo mrzet o to víc, když o tři minuty později musel Carrasso míč ze své sítě lovit již potřetí. Po centru Ideyeho Browna se tentokrát bez problémů k zakončení dostal Ryad Boudebouz, jenž si míč rychle sklepl a technickou fintou poslal brankáře na druhou stranu - 0:3.

Po třiceti minutách bylo konečně dobojováno. Čtvrtý a poslední hřebíček do domácí rakve zaklepl ten, který celý pohřební rituál načal - Ideye Brown. Svůj hattrick dnešních přihrávek završil Martin, jehož centr do branky hlavou postrčil právě Ideye - 0:4.

Bordeaux se ale nevzdávalo a nadále se snažilo s nepříznivým výsledkem něco udělat. V 58. minutě hledal Benoit Trémoulinas svým centrem Anthonyho Modestého v pokutovém území, francouzský útočník se ale k nebezpečnému zakončení nedostal. O minutu později Edouard Butin centroval jenom o trochu výše, než naskakoval neobsazený Ideye Brown, přesto se hosté dostali k zakončení díky hlavičce Boudebouze. Ta ale nakonec byla zablokována.

Největší příležitost domácích měl český záložník Jaroslav Plašil, ten pořádnou ranou z dvaceti metrů ale brankáře Teddyho Richerta překonat nedokázal. Poslední šance spadla znovu do klína Bordeaux - Chalmé pěknou přihrávkou chtěl do samostatného úniku vyslat Modestého, tomu ale míč před kopačkami ukradl brankář Richert.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ouu shit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele