Ligue 1 - preview 34. kola

07.05.2011, 08:30, aktualizováno 08.05.2011, 08:45
Previews
Francouzská liga má dnes na programu jen dva zápasy, zato ale velice důležité. Valenciennes jde o záchranu, jeho soupeř zase chce do pohárů. Večerní souboj Lyonu s Marseille zase slibuje duel dvou velikánů, z nichž první bojuje o třetí pozici a druhý se chce dotáhnout na vedoucí Lille...
Valenciennes FC - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Domácí minulý týden prohráli s PSG a jsou tak jedním z pěti týmů, které mají na svém kontě 39 bodů a jsou tedy čtyři body před branou, která obvykle znamená záchranu v nejvyšší soutěži.

V neděli se však příliš nečeká, že domácí uspějí. Na jejich hřiště totiž přijíždí Rennes, které ještě může promluvit jak do bojů o Evropskou ligu, tak o předkolo Ligy mistrů. Na druhou stranu, domácí však pět posledních domácích utkání remizovali a na Rennes tak rozhodně nečeká příznivé prostředí.

"Na čtvrté místo ztrácíme pouze čtyři body a máme v plánu tuto propast zmenšit," nechal se slyšet hostující záložník Boukari. "Za námi je hned několik týmů, které by nás ještě mohly ohrozit, takže se musíme soustředit až do konce. Bude to velmi těžký zápas, domácí hrají o přežití, my zase o horní příčky tabulky. Motivace ani jednomu z mužstev rozhodně nechybí," dodal nakonec Boukari.

Valenciennes postrádá Matera a Gomise, u hostů je situace daleko horší. Rennes totiž chybí několik hráčů základní sestavy, například Theophile-Catherine, Camara nebo Brahimi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
"Je to jako zápas Ligy mistrů," říká před vyhroceným zápasem francouzské nejvyšší soutěže Didier Deschamps, muž za hostující barikádou. Obhájci trofeje z Marseille dnes míří do Lyonu, ke svému velikému rivalovi a konkurentovi.

Marseille do zápasu vstupuje z výhodnější pozice. Tým pod vedením zkušeného Cicera Deschampse sice dokázal z větší části umazat náskok svého soupeře v boji o titul z Lille, dogy ale mají stále o jeden bod více, zdobí je také daleko lepší skóre. Tuto ztrátu přinesla remíza z minulého kola, kdy se Marseille podařilo pouze remizovat na vlastním hřišti s Auxerre. Jedinou branku vstřelil Mathieu Valbuena.

"Bude to jako utkání Ligy mistrů. Alespoň vzhledem k tabulce. Ale také proto, že se jedná o dva kluby, pro které je jak ze sportovních, tak z ekonomických důvodů nezbytné, aby se do milionářské soutěže kvalifikovali," vykládal na oficiálních stránkách Marseille její manažer Didier Deschamps.

Milionářská soutěž je již pro marseillské téměř jistotou, čtyři kola před koncem má právě na čtvrtý Lyon náskok šesti bodů. Olympique Lyon ale o Ligu mistrů musí ještě pořádně bojovat - na třetí Paris Saint-Germain ztrácí nyní jediný bod, kvůli včerejší ztrátě PSG na hřišti Monaka. Dnešní utkání je tak důležité pro všechny první čtyři týmy Ligue 1.

"Není tu žádná hierarchie pro nadcházející utkání. Nejdůležitější je pro nás vždy to utkání, které přichází jako první na řadu. Toto je pro nás příležitost dotáhnout se na Marseille a pokusit se je dotáhnout na druhém místě. Potom bude celý zápas v Toulouse odpuštěn. Musíme najít určitý styl hry, musíme se naučit hrát to nejlepší, a to se nám proti l’OM povede. V tomto týdnu jsem viděl několik pozičních věcí na tréninku, byl v tom život. Nebyla to skupina odevzdaných hráčů," sršil před důležitým zápasem sebevědomím manažer domácího výběru Claude Puel.

Ten má co napravovat. V minulém zápase jeho celek ostudně prohrál na hřišti průměrného Toulouse a připsal si již sedmou porážku v letošní sezoně. Z posledních pěti ligových utkání se l’OL podařilo naplno bodovat pouze dvakrát, nedávno totiž ztratilo také důležitý zápas o třetí místo s Paris Saint-Germain (0:1).

Domácím s jistotou bude chybět záložník Jérémy Toulalan, jenž má problémy s kolenem. Se stehnem zase laboruje Yoann Gourcuff, jeho start je tak nejistý. Pravděpodobně se v sestavě neobjeví ani Ederson. Kvůli zranění zmešká zápas za hosty obránce Hilton.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillère, Cris, Lovren, Kolodziejczak - Pjanic, Gourcuff, Gonalons - Delgado, Gomis, López
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo - Cheyrou, Valbuena, Lucho González - Rémy, Ayew, Ayew
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
PSG se uchází o třetí příčku, která by ho usměrnila minimálně do kvalifikace o Ligu mistrů. O tu reálně bojuje s Lyonem a také s Rennes, na které má aktuálně náskok čtyř bodů. Knížecé klub, ze kterého do hlavní metropole přestoupil klíčový záložník Nene, ovšem rovněž chce vytěžit nějaké ty cenné korálky do souboje o záchranu.

Hosté to nebudou mít s tradičně svým velkým konkurentem vůbec snadné. Domácím se totiž před vlastním fandy nadmíru daří a svými posledními výsledky jasně naznačují, jak moc se chtějí v nejvyšší soutěží udržet. Vždyť doma dokázali vyhrát nad vedoucím Lille, tak i nad Rennes. Byť mají na sestupové pásmo ze čtrnácté příčky náskok jen jednoho bodu.

Vedení dává do trenéra Laurenta Banideho, který nedávno nahradil ne příliš úspěšného a perspektivního Guye Lacomeho, solidní důvěru. Dobrý vztah má i s prezidentem klubu Etiennem Franzim. "Franzi je spokojený s mou prací a říkal, že s těší na novou sezónu," uvedl. "Tlačí mě to dělat lepší práci a dosáhnout našeho cíle, to je velmi důležité."

PSG udělalo veliký krok v boji o třetí příčku, když v půlce dubna doma skolilo Lyon. Naposledy si udrželo svoje postavení vítězstvím 3:1 nad Valenciennes. Brazilský obránce Ceará ví, jak je každý bod důležitý. "Každý ligový zápas musíme brát jako nějaké finále. Počínaje Monakem," říkal.

Svěřenci kouče Antoineho Kombouarého jsou nyní na čtvrté pozici jen díky horšímu skóre. "Je to zajímavé. Doufáme, že to tak zůstane až do konce, aby naší příznivci mohli poté hodně slavit," přál by si. "Hodně lidí si myslelo, že o nejvyšší pozice hrát neumíme. Ale my o ně hrajeme. Věřím, že třetí místo získáme, ostatně to byl vždy náš hlavní cíl."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - RC Lens  (sobota 19:00)
Jeden z nejzajímavějších zápasů o udržení. Předposlední Lens se pokusí vykřesat svou poslední naději na udržení v Caen, které před vlastními fanoušky příliš neumí.

Stade Malherbe Caen se díky kanonádě na hřišti Nice z minulého kola (utkání skončilo divoce 0:4) dokázalo odpoutat ze sestupového pásma a předskočilo dokonce svého minulého soupeře. Díky tomu se dostalo na šestnáctou pozici, z které ale rozhodně ještě vůbec nic nemá jisté. Z osmnácté pozice se ztrátou jediného bodu se chystá zaútočit Nancy, naděje neztrácí ani dnešní soupeř Caen - předposlední Lens, které na svého dnešního soupeře ztrácí pět kol před koncem devět bodů.

"Říkají, že je to jejich poslední šance, že udělají vše, co budou moci. Je to tým v tom okamžiku, kdy je opravdu nebezpečný. My se na to ale musíme připravit, protože to bude tuhý boj," je si vědom domácí záložník Alexandre Raineau důležitost zápasu pro oba celky.

Ke svému kolegovi se přidal i jiný středopolař - talentovaný Yohan Mollo -, který momentálně v Caen hostuje z Monaka. "Minulé vítězství nám opravdu pomohlo, dokázali jsme se dostat ze sestupových pozic. Je to příjemné. Jsme teď daleko sebevědomější a do zápasu s Lens si věříme," vykládal.

SM Caen díky vítězství z minulého kola přerušilo sérii hned čtyř nevyhraných zápasů v řadě a s normandským klubem to začínalo vypadat na pováženou. Lepší časy ale předznamenala remíza 1:1 s Toulouse, trefil se v poslední době produktivní Romain Hamouma. Tento nadějný středopolař domácích se trefil hned dvakrát v minulém utkání s Nice.

To Lens je na tom o mnoho hůře. Na vítězství čeká již od poloviny března, kdy rozdrtilo Montpellier na jeho hřišti 4:1. Následovaly ale tři porážky a dvě remízy. V posledním kole pak nováček soutěže ztratil dobře rozehraný zápas s Lorientem - přestože Racing hned dvakrát vedl, nakonec se oranžoví dočkali vítězství 3:2. Rozhodující branku vstřelil až v nastaveném čase z penalty Morgan Amalfitano.

Racing Lens tak neznásobil svou doposud poměrně mizernou sbírku výher z tohoto roku - zatím si připsal pouze tři. Z posledních třinácti ligových zápasů se radoval pouze jednou. Hlavně proto je jeho ztráta na sedmnácté místo stále devítibodová. Hostům navíc bude chybět kapitán Adil Hermach, který si během včerejšího tréninku poranil koleno. Kapitánskou pásku si na svůj rukáv tak pravděpodobně navlékne Yohan Demont, kvůli neočekávanému zranění by se v sestavě RC Lens mohl objevit obránce Raphael Varane. Kvůli zranění kotníku je nejistý start také Henryho Bedima.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Sorbon, Leca, Heurtaux, Raineau - Seube, Nivet - Hamouma, El Arabi, Mollo - Niang
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Touré, Yahia, Demont - Hermach, Sow - Akalé, Roudet, Eduardo - Jemaa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Nenápadný tým z Lorientu už osm zápasů v řadě neprohrál a vyšplhal se až na šestou pozici v tabulce. Svoji neporazitelnost může prodloužit o víkendu, kdy narazí na jedenácté Toulouse.

A domácí by mohli být v tabulce ještě výše, avšak šest remíz je z osmi zmiňovaných utkání už tým více posunout nemohlo. Hosté po podprůměrných výkonech z letošního ročníku minulý týden překvapili, když doma porazili ambiciózní Lyon 2:0 a zkazili mu stíhací jízdu za vedoucí dvojicí Lille - Marseille.

Toulouse čeká v Lorientu těžký oříšek, domácí tým se může pochlubit nejlepší obranou v lize, co se týče domácích zápasů. Jako jediný tým soutěže zatím obdržel jednociferný počet branek, za celou soutěž jich bylo pouze devět.

Už jen pár utkání v dresu Lorientu čeká na záložníka Francise Coquelina. 19letý hráč prošel akademií londýnského Arsenalu, rozehrát se však šel do Francie. A tam si podle kouče Gourcuffa vedl velmi dobře. "Francis se stal platným hráčem a jsem s ním velmi spokojen."

"První měsíce v novém klubu byly těžké, ale rozhodně nelituji, že jsem přišel do Lorientu. Jsem teď šťastný. A kde budu hrát příští rok? Ještě nevím, je příliš brzy o tom mluvit," řekl sám Conquelin.

Lorient přijde možná o další dva hráče. O záložníka Amalfitana se zajímá Sevilla, Aston Villa a PSG. "Ještě nás čeká pár zápasů a já chci s Lorientem skončit v tabulce co nejvýše. Pak uvidíme, co bude dál," řekl Amalfitano.

Druhým fotbalistou je Kévin Gameiro, který stanovil nový rekord Lorientu v počtu vstřelených branek za sezónu. Už jich má na svém kontě dvacet. Před ním držel rekord Darcheville, který se před devíti lety trefil za sezónu devatenáctkrát. O služby Gameira se údajně zajímá anglický Sunderland.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - FC Sochaux  (sobota 19:00)
O evropské soutěže bojující Bordeaux přivítá svého souseda v tabulce ze Sochaux. Z řad domácích se neustále ozývá útok na pohárové příčky, hosté budou zřejmě ve finiši daleko nenápadnější. Před vzájemným utkáním však má lepší pozici Sochaux, které má na svého soupeře náskok jednoho bodu.

Domácím se na Sochaux tradičně daří, v posledních osmi vzájemných zápasech hned šestkrát vyhráli a jen dvakrát se body dělily.

"V současné době má naše hra řád, příliš neděláme chyby v obraně a doufáme, že to bude pokračovat," nechal se slyšet domácí lodivod Tigana, pak ale řekl: "Měli bychom být efektivnější při přechodu do útoku a také méně ztrácet míče. V těchto směrech je ještě prostor na zlepšení. Minulý týden jsme hráli proti úporně bránícímu Rennes, tentokrát nás čeká Sochaux, které chce hrát fotbal a tak si myslím, že to bude příjemnější zápas."

V dresu domácích se na hřišti neobjeví zraněný Gouffran, ten si však pomalu může doléčovat poraněný kotník a těšit se na další sezónu. V Bordeaux totiž podepsal novou smlouvu s platností do léta 2013. Útočník Cavenaghi si odpykává trest, pochybnosti panují nad startem Planuse a Jussieho. Oba zmíněné trápí zranění zad. Hosté postrádají Anina, nad startem Fatyho visí otazníky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - OGC Nice  (sobota 19:00)
Pro Brest, nováčka ligy, může být utkání s Nice klíčovým v souboji o záchranu. Vítězství by mu totiž mohlo za těch nejlepších okolností zajistit šestibodový náskok na sestupové pásmo a tenhle rozdíl by nebylo během posledních čtyř kol tak těžké udržet na uzdě. Jenže o motivaci mají postaráno i hosté, kteří rovněž bojují o záchranu.

Domácí neprohráli již čtyři utkání v řadě, uhráli přitom doma bod s PSG či v Montpellieru, porazili doma Rennes. Mužstvo, kde působí i Češi Mario Lička a Tomáš Mičola, dokazuje, jak toužebně si chce v Ligue 1 zahrát i pro příští sezónu. "Pro oba týmy je to nesmírně důležité střetnutí," uvědomuje si záložník Yohan Bigné.

Pokud naopak SB29 prohraje, může se za toho nejhoršího možného scénáře dostat z dvanácté příčky dokonce až do sestupového pásma. Přitom během příštích dvou kol nemohou příliš počítat s nějakým výraznějším bodovým ziskem - narazí totiž na Marseille a Lyon. "Body potřebujeme, aby se nám lépe dýchalo. Protože příště nás čekají těžké zápasy, je potřeba si zachovat současné tempo," říkal Bigné.

On přitom s Nice hodně sympatizuje, vždyť tam působil od roku 2003 do roku 2006. "Je to nešťastná situace. Jsem totiž přesvědčen, že Nice je klub s velkým potenciálem," chválil. "Má vášnivé fandy, kteří udělají všechno pro to, aby hráči hráli skvěle. Jinak vím, že trenér Éric Roy má na hráče pozitivní vliv."

OGC je pouze jednu jedinou pozici od pásma ohrožení. Poslední kolaps s Cean, se kterým před vlastními fandy prohráli vysoko 0:4, se musí co nejrychleji odčinit. "Hodně to bolelo, samozřejmě," přiznával záložník Didier Digard. "Pořád ale zbývá pět kol a máme šanci se zachránit. Čím dříve to uděláme, tím lépe."

Domácí nikoho důležitého nepostrádají, mohou navíc do sestavy zařadit i Omara Dafa. Nice naopak nebude mít k dispozici Reneta Civelliho ani Erica Moulounguiho, alespoň že Roy může počítat s Ishmaëlem Gacem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Arles-Avignon - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Domácí Arles je jistým sestupujícím, avšak hostům jde o hodně, jen vítězství o trošku zvýší jejich naději na možnost zahrát si v příští sezóně v pohárové Evropě.

Poslední tým soutěže z Arles v minulém kole schytal debakl 5:0 od vedoucího Lille a na svém kontě již má 22 zápasů v řadě bez vítězství. Hosté minulý týden remizovali s Monakem 1:1 a jsou v poklidném středu tabulky Ligue 1. St. Etienne už pět utkání v řadě na soupeřových hřištích nevyhrálo, je však pravděpodobně, že se to po sobotě změní. Domácí jsou v posledních kolech bezzubí, už v šesti zápasech v řadě nevstřelili gól.

"Je to velmi důležitý zápas, musíme vyhrát za každou cenu," řekl obránce hostů Ebondo a pokračoval: "Potřebujeme tři body, abychom se dotáhli na šesté místo tabulky. První cíl této sezóny - zachránit se v soutěži je splněn. Nyní je na řadě cíl číslo dvě - poskočit na šestou příčku." I když tým v pozici Arles by mohl působit odevzdaně, u domácích to tak rozhodně není.

Občas dokáží svého soupeře pořádně potrápit. To moc dobře ví i Ebondo: "Je to velmi silný, agresivně hrající tým. Musíme se však připravit takovým způsobem, abychom vyhráli."

Domácím bude nově chybět dvojice zraněných Laurenti a Abenzoar, už déle mimo hru jsou Germany a Diawara. St. Etienne bude chybět zřejmě jen Rave, který se zranil v tréninku a vynechal už i minulý zápas proti Monaku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.30 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - Montpellier HSC  (sobota 19:00)
Jediný bodík nad pásmem sestupu se momentálně vznáší Auxerre. Tým Jeana Fernandeze v jednom z posledních ligových kol prověří Montpellier, který ještě může zabojovat o evropské poháry.

AJA ale v posledních týdnech předvádělo nemožné. S rozsáhlou marodkou se mu podařilo hned šestkrát v řadě neprohrát, a dostalo se tak mimo sestupové bažiny. Na ty ale mají z patnáctého místa stále pouze jednobodový náskok - a to i přesto, že se mu v minulém utkání podařilo notně potrápit favorita z Marseille, když obhájce trofeje na svém stadionu bral pouze bod za remízu 1:1. Svou první branku v dresu Auxerre si připsal korejský útočník Jo-Gook Jung.

Nepříliš povedenou letošní sezonu Auxerre zapříčila povětšinou zranění. S krátkými výjimkami byl po celou sezonu zraněný kanonýr Ireneusz Jeleń, který ale i přesto vládne střelcům svého týmu - spolu se záložníkem a kapitánem týmu Benoitem Pedrettim. Anthony Le Tallec se po svém čtyřmilionovém příchodu z Le Mans trefil zatím pouze jednou.

Čtyřikrát se trefil Julien Quercia a Valter Birsa, o jeden kousek méně vstřelil v probíhající sezoně Dennis Oliech. Pouhé dvě branky má na svém kontě Roy Contout. Týmu Jeana Fernandeze tak jednoduše schází (či scházely?) branky Jeleńe, které v minulé sezoně zaručily Auxerre nespočet bodů.

"Le Tallec se zatím nedostal do pořádné formy," přiznává manažer bleděmodrých Jean Fernandez a dodává, "navíc má za sebou celou řadu zranění. Když hrajeme na pět obránců, musíme jednoduše obětovat jednoho z útočníků. Ale v Marseille nám ukázal, že je na dobré cestě. Ještě se z něho může stát naše klíčová postava," neztrácí naděje zkušený kouč.

V létě navíc tým opustí slovinský útočník Valter Birsa, který se po vypršení kontraktu dohodl v italském Janovu. "Není pravda, že by již myšlenkami nebyl ve Francii. Stále je jedním z nás a také tak přemýšlí," odpovídal fanouškům na kritiku talentovaného reprezentanta. Toho by v příští sezoně mohl nahradit třeba právě Jo-Gook Jung, který tým posílil teprve v lednu z FC Soul a již má na kontě svou první trefu v Ligue 1.

"Zatím nemůže odehrát více než polovinu utkání, musí si zvyknout na jiný rytmus. Úplně všechno se pro něho změnilo - životní styl, strava i úroveň fotbalu. Podepsali jsme s ním smlouvu proto, abychom měli kvalitní zálohu za Jeleńe, který bývá často zraněný a často bývá poslední dobou také spojován s přestupem. Jo-Gook je ale kvalitní fotbalista, můžeme se na něj spolehnout," objasnil situaci svých útočníků Fernandez.

Tomu se do týmu vrací keňský útočník Dennis Oliech, jenž byl suspendovaný. Po dlouhodobých zraněních by se na trávníku měl ukázat i švýcarský obránce Stéphane Grichting a defenzivní záložník Delvin Ndinga.

To hosté mají marodku daleko rozsáhlejší. Tresty si odpykávají obránci Gary Bocaly a emir Spahić, zranění jistojistě překazí start útočníkovi Johnu Utakovi, mladému záložníkovi Jonasi Martinovi, až do konce sezony bude chybět ofenzivní středopolař Karim Aït-Fana, jenž se v následujícím týdnu podrobí operaci kotníku. Start obránce Mapou Yangy-Mbiwy je nejistý.

I přesto chce ale Montpellier nadále bojovat o postup do pohárové Evropy - letos se z francouzské Ligue 1 kvalifikuje hned šest týmů - a na tuto spodní hranici nyní ztrácí Montpellier pouze tři body. Pokud ale tým Reného Girarda opravdu na postup do Evropské ligy pomýšlí, měl by zapracovat na formě z posledních utkání. Naposledy jeho tým doma pouze remizoval s Brestem 0:0, na výhru čeká již od začátku dubna.

"Auxerre je dobrý tým, obvykle se spoléhají na protiútoky a vychází jim to. Musíme zůstat soustředěni po celý průběh utkání. Zbývá nám pět utkání, stále máme šanci na šesté místo. Uděláme vše pro to, abychom se nakonec na pozicích zajišťující pohárovou Evropu umístili," potvrdil ambice klubu obránce Abdelhamid El Kaoutari.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Boly, Sidibe, Segbefia - Dudka, Oliech, Birsa - Contout, Jelen
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Nelson, Yanga-Mbiwa, El Kaoutari, Jeunechamp - Dernis, Pitau, Estrada - Belhanda, Giroud, Kabze
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Lille OSC  (sobota 21:00)
Přetahovaná o mistrovský titul ve Francii pokračuje. Ve hře o něj jsou vlastně jen dva celky - Lille a Marseille - které se do posledního dechu během zbývajících pěti kol budou prát o každý bod. Jedno mají fotbalisté Lille jisté. Pokud dokáží vše vyhrát, pozvednou nad hlavu slastný pohár. Teď jim stojí v cestě Nancy. A to naopak sílí o záchranu.

Ještě před týdnem se na samotném vrcholu tabulky tyčila Marseille. Jenže ve Francii se pořadí týmů mění tak často podobně jako počasí. Jak severofrancouzské Dogy, tak Nancy by byli rozhodně rádi, kdyby jim vysvitlo sluníčko. Oba totiž potřebují tři body jako sůl. Hosté kvůli titulu, domácí kvůli udržení se v nejvyšší soutěži.

Svěřenci trenéra Rudiho Garcii naposledy neměli slitování s posledním Arles-Avignonem, který smetli výsledkem 5:1. Marseille naopak klopýtla na domácí půdě s Auxerre, a tak Lille nyní vede před francouzským gigantem o jeden bod. "Jsme rádi, že jsme zase první. Přece jenom jsme vedli od prosince, takže jsme na to byli vlastně zvyklí," uvedl Garcia.

Může také nastat scénář, kde Lille i Marseille budou mít stejný počet bodů. O titulu pak rozhodne skóre a to mají nyní opět lepší Garciovi hoši. "Náš brankový rozdíl je dobrý. V útoku jsme byli efektivní, hledám tam spoustu pozitiv," zakončoval Garcia. On jinak moc dobře ví, že v Nancy to nebude mít jeho mužstvo lehké.

Byť ASNL mnohdy sbírá lepší výsledky venku, kde může hrát svojí oblíbenou hru na brejky. Domácí jinak aktuálního soupeře poslední dobou moc nemusí, z posledních čtyř vzájemných zápasů neurvali ani jeden bod. Nancy sice nemusí panikařit, že je nyní na sestupové osmnácté pozici, určitě je to však pro klub nepříjemná situace.

Je ale pravda, že na třinácté Valenciennes ztrácí jeden jediný korálek. "Bojím se a na nějakou dobu se ještě bát budu," přiznával přesto kouč Pablo Correa. "Museli bychom být slepí, abychom se nemuseli bát. Doufám, že většina hráčů cítí obavy také jako já. Je pět kol do konce a já věřím, že se udržíme. Máme zatím vše ve svých rukou."

Lille vítá v týmu zpátky lehce zraněného nejlepšího střelce Ligue 1 Moussu Sowa, který měl problémy se stehnem. Start Chedjoua a Fraua je ovšem nejistý. Domácím chybí Alo'o Efoulou, jehož brzdí poraněná achilovka, mimo jiné i gólman Bracigliano i Vahirua, start Lotiese a Brisona je přitom ve hvězdách.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC331712459:3163
2.Olympique Marseille331711551:3062
3.Olympique Lyon331511755:3356
4.Paris Saint-Germain331511750:3456
5.Stade Rennes331410933:2652
6.FC Lorient3312111042:3947
7.FC Sochaux331371348:4046
8.Girondins Bordeaux331015840:3545
9.AS Saint-Étienne3311121041:4045
10.Montpellier HSC3311111129:3644
11.Toulouse FC331261534:3542
12.Stade Brestois3310111234:3741
13.Valenciennes FC338151038:3739
14.AS Monaco338151033:3339
15.AJ Auxerre33718837:3839
16.SM Caen331091440:4739
17.OGC Nice339121227:4139
18.AS Nancy-Lorraine331081532:4538
19.RC Lens336121532:5130
20.AC Arles-Avignon331112116:6314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
hribco

Nenápadné ako je vždy zápas Montpellieru vždy rozpracovaný

Reagovat
smazaný uživatel

to bude tim, ze ho vzdycky dostanu ja.. ne, nemyslim si, ze by to byla pravda..

Reagovat
Godwinson

Děláš mi radost.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup : Nancy,Lens,Arles

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup : Nancy,Lens,Arles

Reagovat
smazaný uživatel

to jim teda přeješ hezký věci...

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux? co to tam vyvádí?

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro♥♥

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když už dá Marseille gol i Cris nohou, tak to je hodně slabé

Reagovat
Langi

to si děláš prdel že zrovna náš kapitán rozhodne zápas s Marseille, o tom se mi ani nesnilo k tomu si ještě Delgado dovolí takovou fintičku ve vápně prostě haluz zápas, ale nesmírně důležitý 3 body...Allez OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele