34. kolo
07.05.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Auxerre se štěstím porazilo Montpellier 1:0

Lekci z produktivity dali dnes borci Auxerre svému soupeři z Montpellieru. Přestože loňský nováček byl po celou dobu lepším týmem, nedokázal své šance přetavit v branky a nakonec nebere ani bod. Na vině je jediná branka Roye Contouta.

Tým Jeana Fernandeze tak svou neporazitelnou sérii natáhl již na sedm utkání a výrazně si polepšil v tabulce. Z patnáctého místa poskočil na dvanácté a na sestupující Nancy má náskok čtyř bodů. Naproti tomu Montpellier znovu nevyhrál, naposledy se ze zisku tří bodů radoval na začátku dubna. Z desátého místa nyní ztrácí na šestou příčku, zajišťující start v Evropské lize, již pět bodů.

První nadějná příležitost hostů přišla v sedmé minutě, Marco Estrada našel svým centrem dobře postaveného Oliviera Girouda, letní posila MHSC sice měla dost času na zamíření, nakonec ale svou střelu napálila pouze do připraveného Sorina. Jinak nepříliš záživný poločas vytrhl ze snění v 25. minutě rohový kop z kopaček Geoffreye Dernise, jeho míč se snesl až na hlavu útočníka Camary, ten ale pro změnu mířil nad branku.

Poté první poločas, pro nezávislého diváka ale spíše fotbalové utrpení, skončil - a po krátké pauza nastala půle druhá, již daleko zajímavější. V ráži byli opět hosté, kteří se činili již od úvodního hvizdu. Camara pálil několik sekund po rozehrávce, jeho střela ale byla ještě před brankou tečována mimo.

O minutu později zahrával přímý kop kdo jiný než Marco Estrada, i tentokrát se jeho míč snesl nebezpečně k Camarovi, který se ale i nadále zastřeloval. Útočník hostů dnes rozhodně neměl svůj den, když jeho hlavičku dokázal vyrazit Olivier Sorin v bráně Auxerre. Domácí si na svou první příležitost museli počkat pořádný čas, až v 61. minutě to v ochozech pořádně zahučelo. To když Willy Boly stál naprosto osamocen před Geoffreye Jourdrenem po šikovné přihrávce, nicméně mladý obránce míč napálil nepochopitelně vysoko.

O pět minut později chtěl svou střeleckou smůlu protrhnout Camara, ani tentokrát ale neuspěl. Jeho tvrdý volej skončil tentokrát vedle tyčky domácí svatyně. V 70. minutě to byl pak aktivní Estrada, který táhl akci hostů. Po jeho přihrávce hlavičkou prodlužoval Giroud až k Dernisovi, který nádherným volejem konečně překonal Sorina. Ne už tak tyčku, která se mu rázně postavila do cesty.

A třináct minut před koncem utkání se hostům jejich efektivita vymstila, především dnes bezzubý Camara se mohl chytat za hlavu, když Delvin Ndinga posunul šikovně do šance Jo-Gook Junga, který si popoběhl vpřed a nacentroval. Benjaminu Stamboulimu se ale odkop příliš nepovedl, takže se míč dostal k dotírajícímu Royi Contoutovi - a ten si již hlavu se zakončením nelámal - zblízka propálil Jourdrena - 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele