Ligue 1 - souhrn 33. kola

13.04.2018, 22:38, aktualizováno 15.04.2018, 23:01
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain rozstřílelo Monaco a zajistilo si mistrovský titul. Marseille otočila utkání na půdě Troyes, Bordeaux vyhrálo v Montpellieru. Olympique Lyon je třetí a ještě bude zatápět druhému AS Monaco, po výhře nad Amiens snížil manko na čtyři body. Na tři zápasy protáhly svou sérii bez prohry Angers a Nice. Hosté v předehrávce 33. kola vedli, dva body jim ovšem v 84. minutě sebral Fulgini...

Paris Saint-Germain - AS Monaco 7:1

15.04.2018 21:00

Góly: 15. Giovani Lo Celso, 17. Edinson Cavani, 20. Ángel Di María, 27. Giovani Lo Celso, 58. Ángel Di María, 76. Falcao (vl.), 86. Julian Draxler - 38. Rony Lopes

PSG si s Monakem vůbec nedělalo problémy a slaví tak po roční odmlce další, celkově už sedmý mistrovský titul. K tomu připočtěme Coupe de la Ligue a pokud vyřadí Caen, je vzhledem k obsazení druhého semifinále více než pravděpodobné, že opanuje i Coupe de France. Rýsuje se tedy opět mimořádně úspěšná sezona. To by mělo platit i pro knížecí klub, pokud hráči tenhle výprask ustojí a zajistí si před Lyonem a Marseille post zaručující Ligu mistrů. Leonardo Jardim se tedy o místo bát určitě nemusí.

Je ale až s podivem, jak destruktivně PSG v současnosti jeho výběr drtí. Ze šesti posledních vzájemných střetnutí nasázeli hráči klubu z hlavního města Francie hned ve třech případech tři a více branek. Monako prostě na tohoto protivníka zahrát neumí a důvod, proč tomu tak je, by rozhodně stál za hlubší zamyšlení. Vždyť ani Nice nebo Bordeaux nemají takhle bídnou vzájemnou bilanci.

Do vedení přitom v Parku princů mohli jít hosté. Joao Moutinho poslal do vápna dobrý přímý kop, jenže Almamy Touré optimálně svůj volej netrefil. Na druhé straně se v 10. minutě ještě zastřeloval Cavani, ale pak už to tam začalo jeho spoluhráčům i jemu samotnému padat. K velké nelibosti Danijela Subašiće.

Za čtyři minutky nahrál uruguayský kanonýr do vápna si nabíhajícímu Danimu Alvesovi, jenž okamžitě posunul před odkrytou klec, kde měl před sebou Giovani Lo Celso naprosto jednoduchoučkou úlohu - 1:0. Sám Cavani se radoval za pouhé dvě minuty, když uklízel hlavou (koníčkem) do brány centr Yuriho Berchiche z levé strany - 2:0.

PSG nemělo dost a ve 20. minutě bylo prakticky po zápase. Pětadvacetigólový lídr tabulky střelců přihrávkou z vlastní poloviny skvěle našel za obranou Ángela Di Maríu, jenž postupoval sám od středového kruhu, aby svůj únik zakončil elegantním lobem - 3:0. Emeryho svěřenci nechtěli nechat nic náhodě.

Takže v minutě sedmadvacáté si u levé postranní čáry vyměnili balon Pastore s Draxlerem, přičemž první jmenovaný akci vyšperkoval centrem vnější stranou nártu na přední tyč, kde se hlavou prosadil ve velké pohodě hrající Lo Celso, jenž pro tento duel spolehlivě nahradil absentujícího Neymara s Mbappém - 4:0.

Za deset minut se domácí dopustili chyby v rozehrávce, z čehož těžil Almamy Touré, když vniknul do velkého čtverce, aby v tom malém našel číhajícího Ronyho Lopese, který to měl ještě snadnější, než Giovani Lo Celso při úvodním zásahu - 4:1. Určitá naděje tedy pro Jardimovu skvadru existovala, ale při pohledu na poměr střel na bránu (7:2) je zřejmé, že nejbohatšímu francouzskému klubu tento večer vyšlo všechno, na co hráči sáhli.

Rovněž druhá půle začala šancí Monaka. Rony Lopes vystihnul Cavaniho přihrávku na Thiaga Silvu. A nebýt výborného zásahu Alphonse Aréoly, mohlo to být 4:2. V 58. minutě dostal míč do běhu Pastore, výtečně jej zpracoval, a pak předložil Di Maríovi, jenž ve vápně zacílil do protipohybu vybíhajícího chorvatského brankáře - 5:1.

V 65. minutě tribuny za mohutného potlesku vyprovodily odchovance Adriena Rabiota a na jeho místo přišel Lassana Diarra. Ten za chvíli z první ruky sledoval, kterak argentinský reprezentant usiluje o hattrick. Rukavice gólmanovi vyprášil sice pořádně, ale nepřekonal ho. To se povedlo až po další akci, jejímž smutným hrdinou se stal Radamel Falcao.

Rohový kop v tom největším shluku těl nikdo nezasáhnul a El Tigre stál ve špatný čas na špatném místě - 6:1. Gólovou tečku za tímto utkáním udělal v šestaosmdesáté minutě Julian Draxler, když nenasytní domácí obrali soupeře o balon, načež Meunier přihrával z pravé strany napříč šestnáctkou až do míst, kde číhali tři borci ve stejných dresech. Nejlépe našlápnuto měl Julian Draxler, přičemž jeho přízemní střela pravačkou byla cestou do sítě tečována - 7:1. Král byl tedy korunován tím nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Olympique Marseille 2:3

15.04.2018 17:00

Góly: 1. Samuel Grandsir, 49. Benjamin Nivet - 11. Clinton N'Jie, 75. Konstantinos Mitroglou, 85. Florian Thauvin

Výborný zápas sehráli Troyes a Marseille. Nakonec se radovali hosté, díky čemuž se nadále přetahují s Lyonem (a vlastně i s Monakem) o Ligu mistrů. Domácí naopak zůstávají v sestupovém pásmu. Estac zatím před zápasem nasbíral o čtyřiatřicet bodů méně než soupeř. Ale to neznamená, že by se nemohl ujmout vedení. Dokonce hned z první střely na Pelého branku. Přesně sedmatřicet sekund uběhlo, když se míč přes Zelaznyho a Niveta dostal ke Stéphanu Darbionovi, jehož centr nekompromisně poslal hlavou správným směrem Samuel Grandsir - 1:0.

Jenomže už za deset minut bylo vyrovnáno. Dimitri Payet si stoupnul k rozehrávce přímého kopu, načež zvednul ruce na znamení signálu. K údivu všech nahrával po zemi napravo vedle zdi, kam si naběhl Clinton N’Jie. Střela mu evidentně nesedla zcela podle představ, nicméně balon se nakonec i díky levé tyči dokutálel za čáru - 1:1.

OM přezval od té chvíle až do konce úvodního dějství iniciativu, což vyústilo ve dvě solidní příležitosti. V jednadvacáté minutě N’Jie uklouznul, čímž paradoxně ideálně naservíroval pro Valéreho Germaina. Erwin Zelazny ovšem svůj tým podržel. A nejinak si počínal v samotném závěru, když zasáhnul proti jedovaté dalekonosné ráně Jordana Amaviho.

Troyes se podařil i vstup do druhého poločasu. Necelé čtyři minuty po jeho začátku předvedl Luiz Gustavo hamižný obranný zákrok, takže se mohl Grandsir ocitnout sám před Pelém. Brankář Marseille jeho střelu odrazil, jenomže pouze k číhajícímu Benjaminu Nivetovi, který mu ji okamžitě vrátil do brány - 2:1.

Pojistku mohl po hodině hry přidat Adama Niane a nebýt výborného zákroku by se mu to asi povedlo. Payet pak ztroskotal na Zelaznym, jenž tedy podruhé lovil míč ze sítě až v 75. minutě. Dimitri Payet pobídnul Kostase Mitrogloua, který ve vápně zaseknul a tvrdou přízemní ranou levačkou vyrovnal - 2:2.

Do konce zbývalo ještě dost času. Rudi Garcia věděl, že jeho družina může Stade de l’Aube vyplenit. V 85. minutě centroval z levé strany Jordan Amavi. Florian Thauvin by hlavou na letící předmět nedosáhl, a tak volil - podobně jako jeho řecký kolega - zakončení levačkou, které mělo cenu tří bodů - 2:3.

Marseille má teď na kontě stejný počet bodů, jako Olympique Lyon. Oba vzájemné zápasy těchto francouzských gigantů už byly odehrány, avšak oba mají před sebou ještě pět kol, během kterých se může přihodit ledacos. Do konce dubna hostí celek z přístavního města rovněž sestupem ohrožené Lille, a pak zajíždí na Stade Raymond Kopa, stadion ve formě hrajícího Angers SCO. Troyes o příštím víkendu čeká další těžký protivník, konkrétně ASSE.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 1:3

15.04.2018 15:00

Góly: 88. Ellyes Skhiri - 9. Martin Braithwaite, 49. François Kamano, 78. Soualiho Meïté

Bordeaux tak trochu probudilo Montpellier ze snu. I díky další Kamanově trefě inkasovala vychvalovaná obrana třikrát, což se v aktuálním ročníku stalo teprve potřetí. Z útoku na pátou příčku tedy nebylo nic, leč odstup díky zaváhání Rennes a Nice zůstává jednobodový.

Les Girondins podávají v posledních měsících velice rozpačité výkony. Do souboje s La Paillade vstupovali v roli outsiderů. Pykat mohli už v úvodu zápasu, kdy přímý kop Isaaca Mbenzy nešikovně ztečoval do vlastního břevna Younousse Sankharé. V 9. minutě udeřilo na druhé straně hřiště, což byl brzký twist, se kterým Der Zakarianova skvadra evidentně vůbec nepočítala.

Rohový kop se snesl na hlavu Pabla, který usměrnil směrem na bránu, přičemž kousek před čárou míč svým čelem uklidil Martin Braithwaite. Domácí marně reklamovali ofsajd - 0:1. Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení Francois Kamano. Benjamin Lecomte se překonat nenechal. Do šaten se tedy šlo za stavu, se kterým se dalo něco udělat.

Jenomže to by druhá pětačtyřicetiminutovka nesměla začít smrtícím náporem hostujícího celku. Braithwaite tentokrát svou hlavičku v gól nepřetavil, nicméně už za minutku Lukas Lerager našel svým famózním diagonálním pasem přes celou šíři hřiště Kamana, jenž předvedl precizní zpracování a následně přízemní střelou halfvolejem na zadní (pravou) tyč překonal muže v rukavicích - 0:2. Pro guinejského fotbalistu to byla šestá branka v sezoně, čímž vyrovnal svůj prvoligový rekord z uplynulého ročníku.

Práci pro Benoita Costila připravili Elysse Skhiri a Mbenza. Radovali se však znovu Poyetovi svěřenci. V 78. minutě pětičlenná obrana MHSC de facto jen příhlížela, kterak si mezi sebou tři spoluhráči Jaroslava Plašila podávají balon, který potom ve vápně vrátil Diego Contento pod sebe na Soualiha Meitého, jenž ze vzdálenosti pokutového kopu z první nedal Lecomtemu šanci - 0:3.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby přiťuknul Souleymane Camara mimo šestnáctku stojícímu Ellyesu Skhirimu, jenž se nespolehnul na razanci, nýbrž na chytrost a přesnost a byl z toho krásný gól pod břevno - 1:3. Vypadalo to, že výhru Bordeaux už vůbec nic nemůže ohrozit. Gustavo Poyet ovšem svými gestikulacemi jasně dával najevo, že ještě není konec.

V nastaveném čase se maličko ukopnul Paul Lasne a rozhodčí Karim Abed po konzultaci se svým asistentem ukázal na penaltový puntík. Drobný kontakt tam asi byl, ale nebylo to nic dramatického. Souleymane Camara ji kopnul dobře k tyči, avšak Costil svým tygřím skokem zapříčinil, že jeho tým dvoubrankový náskok udržel.

MHSC prohráli doma po sedmizápasové pauze. Naposledy nestačili na Stade de la Mosson v prosinci na Mety. Za týden je čeká velice důležitý duel proti konkurentům z Nice. Bordeaux navázalo na vystoupení proti Lille a připisuje druhou výhru v řadě. O tu třetí bude celek z města nad řekou Garonnou usilovat v prestižním klání s PSG.

Více informací k zápasu

Lille OSC - EA Guingamp 2:2

14.04.2018 20:00

Góly: 55. Nicolas Pépé, 57. Luiz Araújo - 90. Júnior Alonso (vl.), 90+2. Jimmy Briand

Lille bere z domácího zápasu proti Guingampu jen bod a vzhledem k průběhu ho to musí pořádně mrzet. Ještě v nastavení totiž domácí vedli o dvě branky a málokdo pochyboval, že vedení ještě ztratí. A přesně to se stalo, v první minutě nastavení si nejprve vstřelil vlastní gól Mujica a ve čtvrté minutě srovnal na konečných 2:2 Jimmy Briand.

LOSC potřeboval body jako sůl, aby si vylepšil stávající pozici, která není vůbec dobrá. Tradiční francouzský klub bojuje o záchranu a také po 33. kole zůstane na sedmnáctém místě, přestože tomu mohlo být dávno jinak.

Lille začalo aktivně a už po pár minutách se mohlo ujmout vedení, kdyby Mothiba před prázdnou brankou dosáhl na balón. O chvíli později se domácí dožadovali pokutového kopu po tom, co ve vápně upadl Araújo, sudí však jejich prosby nevyslyšel. První poločas zas tolik zajímavých okamžiků nepřinesl a druhý poločas v tomto směru představoval velkou změnu. K vidění byla spousty šancí a především branky. Lille šlo do vedení v 56. minutě po krásné akci a dobré práci Nicolase Pepého. Ten se ve vápně zbavil protihráče a chladnokrevně zakončil. Jen o dvě minuty později Lille přidalo druhou brankou a znovu to bylo po báječné akci. Před brankářem tentokrát nezaváhal Araújo a domácí si hýčkali už dvoubrankový náskok.

Domácí tento výsledek bez problémů drželi až do posledních minut zápasu. Když sudí ukázal nastavený čas, mnozí fanoušci domácího celku už věřili, že jejich tým získal tři body, ovšem ve fotbale není konec, dokud se nezapíská. V první minutě nastavení totiž nešťastně zasáhl Mujica Alonso a byl z toho vlastenec, který odstartoval pořádné drama. Guingamp cítil šanci na vyrovnání a ve zbylém čase vrhl vše do útoku. Lille bylo blízko blizoučko třem bodům, jenomže ve čtvrté minutě nastavení vypálil po odraženém balónu N'Gbakoto, střelu zachytil Briand a úplně volný před brankářem nezaváhal. Lille ztratilo v nastavení takřka jistou výhru a ze zápasu bere pouze bod.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Dijon FCO 1:1

14.04.2018 20:00

Góly: 33. Prejuce Nakoulma - 61. Chang-hoon Kwon

Nantes proti Dijonu vedení neudrželo. Kwon Chang-Hoon, hrdina předchozího zápasu s Toulouse, totiž po hodině hry skóroval, čímž zařídil remízu.

Claudio Ranieri utrpěl v minulém kole porážku od svého bývalého zaměstnavatele AS Monaco, která ještě více zavařila s nadějnými vyhlídkami na evropské poháry. Proti Dijonu si tedy přál hodně uspět. Radost mu mohl udělat Emiliano Sala už v 6. minutě, kdyby ovšem dosáhnul na centr Léa Duboise. Chyběl opravdu jen malinkatý kousek.

Papy Djilobodji se v kanárkovém dresu něco nahrál. Teď však přijel na Stade de la Beaujoire jako host. Ve 24. minutě tak po centru Naïma Slitiho přiměl k výtečnému zákroku Cipriana Tatarusana. Ve 33. minutě se poprvé měnilo skóre. Sala sice po centru z pravé strany třináctý gól v sezoně nepřidal, neboť trefil pouze tyč, ale od ní se míč odrazil k Prejucemu Nakoulmovi, jenž ho ihned uklidil zblízka za čáru - 1:0.

Kwon se připomenul o nějakých pět minut později. Po Slitiho pobídce však našel jenom boční síť. Nantes mělo v prvním poločase více ze hry a zaslouženě vedlo. Nicméně druhá půle probíhala více v režii hostujícího celku. Benjamin Jeannot sedm minut po jejím začátku orazítkoval tyč. Po hodině hry jednoduchou otočkou vyšachoval Naïm Sliti hned dva protihráče, načež vyzval ke skórování Kwon Chang-Hoona, který uvnitř pokutového území zvolil zakončení levou placírkou, což to bylo správné - 1:1.

V šestašedesáté minutě chtěl odpovědět z hranice šestnáctky Adrien Thomasson. V předchozích devíti duelech mu to slušně střílelo. Tentokrát gólovou formu nepotvrdil. Po pravé straně hrací plochy celý zápas neúnavně pendloval tam a zpátky (jako svého času Brazilec Cafú) Léo Dubois. Kapitán týmu se podepsal pod poslední šanci tohoto klání, kterou však nasměroval Emiliano Sala jenom do rukavic Baptiste Reyneta.

FC Nantes vydolovalo z posledních deseti mačů jenom osm bodů a propadlo se na devátou příčku, leč stále s minimální ztrátou na tu pátou. Ledacos napoví příští víkend, kdy je na programu souboj s konkurentem z Rennes. Dall’Ogliova družina může naopak dohrávat sezonu bez větších starostí, což by mohla být výhoda i proti Lyonu.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Metz 1:2

14.04.2018 20:00

Góly: 27. Benjamin Bourigeaud - 52. Nolan Roux, 57. Nolan Roux

Hodně důležitého vítězství dosáhly Méty, a to na půdě rozjetého Rennes. Pro hostující celek je to výhra po několikazápasové sérii bez tříbodového zisku a také pořádná dávka naděje. Vždyť celek ze severovýchodní části Francie ztrácí na nesestupové pozice už jen pět bodů. V utkání se dvakrát prosadil Nolan Roux.

Na Stade de la Route se zrodilo velké překvapení. Rennes bylo proti Métám velkým favoritem, zvláště v jeho formě. Domácí celek neprohrál osm zápasů v řadě a také proti Métám měl dobře nakročeno.

Ve 14. minutě si Rennes vytvořilo velký závar, ale Gourcuff a ani Bensebaini nedokázali usměrnit balón do sítě. Domácí stále drželi balón, byli v tlaku a ve 26. minutě zaslouženě otevřeli skóre utkání. Benjamin Bourigeaud si naskočil na Gourcuffův lehký centr a hlavou překonal Kawašimu. Rennes navíc vedení v pohodě drželo a do té doby neškodné Méty drželo na uzdě.

Jenomže ve druhém poločase se začaly dít věci. Les Grenats nejprve zničehonic v 54. minutě snížili, když Dosseviho centr dopravil do sítě hlavou Nolan Roux. Brankář Koubek si na centr povyběhl, ovšem nezasáhl a tak trochu měl na inkasované brance svůj podíl. A za chvíli přišel pro Rennes další šok. Dossevi totiž znovu přesně našel Rouxe a Méty se ujaly vedení.

Pro Rennes to byla studená sprcha a domácí celek nebyl schopný jakkoliv zareagovat. Méty se navíc zatáhly a výborně bránily. Domácí tým se ze slepených gólů až do konce zápasu nedokázal vzpamatovat a překvapivě Métám přenechal všechny body.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 0:1

14.04.2018 20:00

Góly: 82. Mathieu Debuchy

ASSE pokračuje v krasojízdě. Soudržnost Gassetova týmu pocítil Strasbourg. Nejšťastnější musel být po závěrečném hvizdu střelec jediného gólu Mathieu Debuchy, neboť právě jeho vlastní branka v poslední minutě před týdnem zapříčinila, že Les Verts nezískali cenný skalp PSG.

Oba tradiční kluby se těší ve Francii velké popularitě, takže není divu, že jejich vzájemné střetnutí bylo hojně sledované. Diváci si ale užili všeho všudy sedm střel mezi tři tyče, přičemž ASSE předvedlo stoprocentní efektivitu. Během úvodního dějství se dokonce s výjimkou žluté karty pro Jérémyho Grimma neudálo na Stade de la Meinau prakticky nic zaznamenáníhodného.

Po změně stran to jako první zkusil Benjamin Corgnet. Svého bývalého spoluhráče Stéphana Ruffiera ovšem nepřekonal. Na brankáři Les Verts si v sedmasedmdesáté minutě vylámal zuby i Dimitri Liénard, který určitě mohl tuto situaci vyřešit lépe. Tím spíše, že umožnila hostům jít za pět minut do vedení.

Kévin Monnet-Paquet poslal z levé strany do šestnáctky přízemní centr. Romain Hamouma balon netrefil, což patrně nebyl záměr. Ale všechno za ním jistil Mathieu Debuchy, jeho volej sice nebyl z nejpřesvědčivějších, leč přesto skončil za gólmanovými zády - 0:1. Francouzský fotbalista podává po příchodu z Arsenalu dobré výkony, které by ho klidně mohli dostat v létě na světový šampionát do Ruska.

Pro AS Saint-Étienne zajistil celkově dvanáctou výhru a prodloužil sérii neporazitelnosti na úctyhodných jedenáct duelů v řadě. Něco podobného se klubu z regionu Rhone-Alpes nepodařilo od října 2014 do ledna roku následujícího. K dorovnání této šňůry postačí za týden neprohrát s Troyes. Strasbourg, který stále nemá setrvání v Ligue 1, zajíždí k důležitému klání na Stade de la Licorne v Amiens.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Amiens SC 3:0

14.04.2018 17:00

Góly: 31. Mariano, 83. Memphis Depay, 85. Bertrand Traoré

Olympique Lyon v dostizích o Ligu mistrů nezaváhal a Amiens bez problémů porazil 3:0. Les Gones dlouho vedli po trefě Díaze a Amiens bylo ještě před koncem zápasu ve hře o body, než udeřili Depay a Traoré.

Jestli se chce Lyon vrátit do Ligy mistrů, nesmí si dovolit zaváhat, zvláště v domácím prostředí. Les Gones se přetahují o Ligu mistrů s Olympiquem Marseille a utkání s Amiens bylo velmi důležité. Lyon k němu přistoupil zodpovědně a byl lepším týmem. Obléhání branky Gurtnera bylo půlhodiny bezvýsledné. Traoré pálil po pohledné akci nepřesně a i další akce končily podobně. Až ve 31. minutě Amiens poprvé inkasovalo. Lyon předvedl rychlé přečíslení a dobrou souhru a byl to Mariano Díaz, který se uvnitř šestnáctky zbavil obránce zasekávačkou a nekompromisní ranou rozjásal domácí svatostánek.

Lyon mohl do poločasu udeřit ještě jednou. Po Rafaelově centru nebezpečně zakončoval Depay a Gurtner předvedl výborný zákrok. Hosté mnoho šancí na Lyonu neměli, celý první poločas se jen bránili.

A podobné to bylo i ve druhém poločase. Lyon diktoval tempo a po hlavičce Díaze vytasil další skvělý zákrok Gurtner. Hosté zahrozili až v 65. minutě a Lyon si musel oddechnout. Mendoza totiž hlavou mířil k tyči a zasahovat musel Lopes. Byla to však ojedinělá akce, jinak se znovu hrálo před Gurtnerem a Lyon měl šance utkání rozhodnout mnohem dříve. Díaz, Depay i Traoré měli velké šance, ale Gurtner stále držel naděje hostujícího týmu nad vodou.

Tlak Lyonu sílil a obrana Amiens ho nemohla vydržet donekonečna. V 83. minutě konečně přišel očekávaný druhý zásah. Memphis Depay si seběhl na malé vápno a přihrávku Traorého poslal z první za záda Gurtnera. Obrana hostí se sesypala a za dvě minuty inkasovala potřetí. Bertrand Traoré dokončil akci Depaye a definitivně stvrdil výhru Lyonu.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 1:1

13.04.2018 20:45

Góly: 84. Angelo Fulgini - 67. Alassane Pléa

Alassane Pléa za Nice opět skóroval. Karl Toko Ekambi se sice v dresu Angers neprosadil, ale přesto jeho tým nakonec uhrál další důležitý bod.

Bez Maria Balotelliho začali aktivněji domácí. Ve 12. minutě střílel Flaviet Tait, leč jeho pokus zblokoval mimo Marlon. Teprve potom dvakrát zahrozili hosté. Pierre Lees-Melou, ani Jean Michaël Seri však taky neuspěli. Druhý jmenovaný se z pozice defenzivního záložníka propracoval v šestatřicáté minutě k další dobré příležitosti. Ludovic Butelle se musel činit.

Karl Toko Ekambi se poprvé dostal ke slovu až v závěru úvodního dějství. Arnaud Souquet jeho možnost až na hranici sebeobětování zmařil. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran opět začali lépe hosté. Seriho přímý kop uklízel Pléa pouze do Butelleho náruče. Až potom začaly padat branky.

V sedmašedesáté minutě Seri výtečně našel mezi dvěma obránci Alassaneho Pléu, jenž se ocitnul sám před brankáře. Přízemní střela pravačkou se pak ukázala býti nejideálnějším řešením - 0:1. Pro pětadvacetiletého fotbalistu to byla čtrnáctá trefa v sezoně, čímž vyrovnal kolegu Balotelliho. V 75. minutě centroval Thomas Mangani a nebýt skvělého Benítezova zákroku, Karl Toko Ekambi by se prosadil dokonce poosmnácté.

Na Stade Raymond Kopa za něj ovšem tentokrát všechno podstatné zařídil v 84. minutě Angelo Fulgini, když se k němu odrazil balon, aby mohl nekompromisní ranou o břevno vyrovnat na konečných 1:1. O pohárových ambicích Les Aiglons ledacos napoví příští víkend, kdy bude soupeřem MHSC. Angers bude věřit v bodový zisk proti sestupem ohroženému Toulouse.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain332832103:2387
2.AS Monaco33217578:4170
3.Olympique Lyon33199572:3666
4.Olympique Marseille33199567:4066
5.Stade Rennes331381242:4047
6.OGC Nice331381244:4547
7.Montpellier HSC331016732:2946
8.AS Saint-Étienne3312101138:4546
9.FC Nantes331291232:3645
10.Girondins Bordeaux331271439:4343
11.EA Guingamp331191338:4842
12.Dijon FCO331191346:6142
13.Angers SCO338131238:4437
14.Amiens SC331071629:3737
15.SM Caen321051723:4235
16.Racing Strasbourg338101538:5834
17.Toulouse FC32791629:4430
18.Lille OSC33781832:5329
19.ES Troyes33852027:4929
20.FC Metz33672031:6425
Zbývající zápasy
14.04. 20:00SM Caen - Toulouse FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
stas87

Lille. Fakt uz tiahnite do druhej ligy. Neschopaci si zasa nechaju dat dva goly na konci zapasu.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Reagovat
Langi

Pro ne ma i ten bod cenu zlata ...stejne pokud doma neporazi Mety a Dijon, tak je minimalne baraz nemine...tehle bod je pro ne pomalu navic

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda ztráty pro EAG

Reagovat
Pyroman

Neskutečný, poháry jsou fakt na dosah. Ještě by zítra mohlo Bordeaux něco uhrát v Montpellieru.

Reagovat
Israha

Bezgólovou remízu...

Reagovat
Pyroman

Klidně. Montpellier ale proti slabším týmům většinou takový beton nehraje.

Reagovat
Israha

No maximálně 1:1, ale bolet oči z toho budou tak jak tak...nicméně Bordeaux do toho, MHSC s tadytím fotbalovým zemědělstvím nesmí ty poháry uhrát. Bojím se toho, že kdyby jim to klaplo, plno jiných slabších týmů se tím do budoucí sezony inspiruje a ta liga bude mnohem méně ke koukání.

Reagovat
Pyroman

Tak oni nejsou první ani poslední, kdo v L1 zkouší ultra defenzivní fotbal. Na koukání strašný, na druhou stranu se jim musí nechat, že ten systém mají zvládnutý perfektně, statisticky mají jednu z nejlepších obran ze všech top lig. Víc než oni mě teda vadí Nantes, u nich je ten beton vyloženě zoufalý.

Reagovat
Israha

No jasně, nejsou...ale byli by od dob Baupova Marseille první, kdo by s tím udělali jakýs takýs úspěch (Jardimovo Monaco ten jeden rok, co tohle hráli, neberu, tam to byla přechodná znouzectnost). Což by samozřejmě mohlo ukázat cestu i jiným klubům s nižší kvalitou kádru, což bych jako divák nerad. Nantes jsou u mě úplně na stejné úrovni, jen jim to tolik nefunguje, protože Ranieri to nemá tolik o železné disciplíně a taktice, jako o hecování a motivaci, jen k tomu nemá tak úrodnou hráčkou půdu, jako tehdy v Leicesteru...ale odporné na sledování je to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

My tu LM nedáme, žejo?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo spíš, že ne. hah

Reagovat
Israha

Los máme s Lyonem srovnatelně lehký, papírově samé vítězné zápasy. My máme asi největší šanci ztratit na Angers, oni na Dijonu nebo Štrasburku, domácí mače by měly být povinně tříbodové. Plus výsledek proti Nice je vždycky nejistý...jako máme na to to vše vyhrát, oni taky. Ale máme užší a unavenější kádr, do toho hrajeme ještě EL, to nakonec asi rozhodne .

Reagovat
Langi

Co se stane ve chvili kdy vyhrajete EL a Lyon skonci 3.? Neostrouhame nahodou? Objektivne, videl jsem vas ve ctvrtek a pri soucasne forme Atletica i Arsenalu mi to neprijde vubec nerealne...ten tym pusobil dojmem, ze je schopny porazit kohokoliv

Reagovat
Israha

Myslím, že ne, to místo ve skupině LM za výhru v EL by nemělo mít vliv na postupující z ligy. To by nedávalo smysl, tam podle mě utře nějaký tým na spodku koeficientu...ale přesně nevím. Ale na Atlético nestačíme...Arsenal je hratelný, ti půjdou přestřílet, ale Simeone si z Garcii takticky udělá trhací kalendář.

Reagovat
Gedofrey

Bohužel to tak pomale ale jistě vidím. Přitom před zápasem s Lyonem jsem to bral skoro jako hotovou věc. Tak holt přes EL

Reagovat
Elliasson

Dejte Solnohrad prvně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PAYET 2018 : 11 assist 6 goals. Musí být na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Méty jak Baník, mohli by se prohodit v tabulce s Lille a spokojenost

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Israha

Garcia dokázal s tím týmem jednu věc....otáčet a vyhrávat zápasy, které špatně začaly a mají smolný průběh. Toto v Marseille vždy býval více či méně problém, chyběla tam ta šampionská mentalita...teď ji tam vidím. Výborná práce. Dneska to nebylo stoprocentní, ale jsou tam prostě hráči, co to kvalitou dokáží rozseknout (samozřejmě Payet s Thauvinem, a znova musím zmínit i Mitrogloua...pomalu mě přesvědčuje, že by tu šanci v příští sezoně mohl dostat), a zbytek týmu se s nimi strhne. Z formy je Amavi, Anguissa má jakési bohorovnější období, a Germain je na tom hrotu úplně ztracený (on není hrot, ale není ani false 9...tu hrál lépe už loni ten Cabella), ale zbytek víceméně šlape a vypadají, že chtějí být dobří a chtějí uspět. Letos jsem s tou sezonou až na výjimky spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, několik sezon si proste věděl že když prohráváme někdy i jenom o gol tak že zápas je vícemeně ztracený. Jakoze musím říct že na to že jako klub který odehrál nejvíc zápasu v Evropě a ti hráči odehráli šílené množství minut a v tom že nás ted zasáhla zranění, kde strasně cítím že chybí Steve (ne jenom jako brankář ale taky organizátor obrany) tak ta situace není nějaká extrémně hrozná. Ale aby projekt pokročil, přišli prachy a případně hráči ta LM byla uz tuto sezonu poměrně důležitá.

Opravdu mě bude mrzet jestli ji neuhrajeme. (Ve vítězství v EL stejně prostě nevěřím )

Do příští sezony to chce víc hráčů (kvalitních) a lepší výsledky v zápasech s přímými konkurenty (to je nutnost!) Jinak jsem s vedením i s Garcíou prostě spokojený. (až na pár přestupů )

Reagovat
Israha

Jako...z těch přestupů jim zazlívám vlastně jen odstřelení Cabelly (které mi sice z pohledu Garcii dává částečně smysl, ale on měl zůstat už jen proto, že je potřeba široký kádr). Mandanda, Rami, Gustavo, Amavi super posily...Germain jako squad player využití taky má (tady je chyba v tom, kam ho trenér staví)...a s Mitrem to byl pecháček, viz níže. Abdennour byl divná posila, ale tak...to už bylo narychlo, a jestli to tam przní on, Dória nebo Hubočan, to už je fakt jedno .

Reagovat
smazaný uživatel

Já beru i dohromady předchozí transfer období a tam počítám Evru, na kterýho si už ani nevzpomenem, Sertice, Abdennoura a Mitro začal hrát něco až poslední mesic

Reagovat
Israha

Sertić...on je v záloze kardinálně k ničemu, to nic proti...ale na stoperu mi loni přišel docela v pohodě, úplně v klidu na rotaci s Rolandem. Tady úplně nerozumím tomu, že byl odstaven...jinak jo, Evra byl úlet, Abdennour ukvapené vymítání čerta ďáblem, a Mitro zatím cenovku plně nesplatil (ale ještě může).

Reagovat
smazaný uživatel

Lille Neměl se tam rozjet velkolepý projekt?

Reagovat
Seydou Doumbia

teprve se rozjíždí...cílem je vyhrát titul ve druhé lize

Reagovat
Israha

Jen tak na zamyšlení...Payet s Thauvinem letos ve všech soutěžích 29 + 30. A to s nima jako hrot hrává nehrot Germain nebo Mitroglou, který má formu asi tak poslední měsíc, jinak ne. Šílenost, jak by to mohlo vypadat v kombinaci např. s loňským Gomisem...

Reagovat
smazaný uživatel

Já na to myslím právě poměrně často. Vím, nemá se říkat kdyby, ale prostě si nemůžu pomoct že s Gomisem bychom ted honili PSG. A ne fakt nežertuju. Protože mi hrajeme většinu sezony v 10.

Reagovat
Israha

Tam byla i smůla, že Mitroglou přišel zraněný, nestihl se sžít s týmem a pak měl psychickou deku...jemu se evidentně věřilo, že tím kvalitním hrotem bude (podle čísel k tomu měl předpoklady).

Reagovat
smazaný uživatel

Kostas Mitroglou v této sezóně : 10 gólů v 1132 minutách hry (2x zraněný)

Valère Germain v této sezóně : 11 gólů v 2609 minutách hry (0x zraněný)

Reagovat
Israha

Germain má 15 gólů na cca 3000 minut...což jakože ale na pointě nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

jop mám z twitteru a ten tweet uz je i smazany

Reagovat
Langi

Monaco takova ostuda ...ale ta dominance PSG je neskutecna...kdyz vezmu ze ve Strasburku meli jednou v sezone zapas blbec a na Lyonu je sestrelil Depay nahodakem v posledni minute...podle me tech 100 bodu daji

Reagovat
Elliasson

Náskok neuvěřitelný. Gratuluji Pařížanům k titulu. Až na ten nešťastný dvojzápas s Realem celkem neuvěřitelná sezona.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Tak u nich muzes každy rok mluvit o “nešťastném dvojzápase v LM”..

Reagovat
Seydou Doumbia

Jelikož titul + poháry jsou povinnost tak to je vlastně jedna nepovedená sezona za druhou...

Reagovat
Langi

vcelku ano...x let, x treneru a kazdy rok se naprosto ukazkove poserou v tu nejhorsi moznou chvili...pritom ten tym letos pusobil strasne sehrane a kompaktne...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze normalni prumerny evropsky mancaft i s penezma z Kataru :-D

Reagovat
Pony Slaystation
Reagovat
smazaný uživatel

GRATULACE PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele