33. kolo
15.04.2018 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 1:3

Bordeaux tak trochu probudilo Montpellier ze snu. I díky další Kamanově trefě inkasovala vychvalovaná obrana třikrát, což se v aktuálním ročníku stalo teprve potřetí. Z útoku na pátou příčku tedy nebylo nic, leč odstup díky zaváhání Rennes a Nice zůstává jednobodový.

Les Girondins podávají v posledních měsících velice rozpačité výkony. Do souboje s La Paillade vstupovali v roli outsiderů. Pykat mohli už v úvodu zápasu, kdy přímý kop Isaaca Mbenzy nešikovně ztečoval do vlastního břevna Younousse Sankharé. V 9. minutě udeřilo na druhé straně hřiště, což byl brzký twist, se kterým Der Zakarianova skvadra evidentně vůbec nepočítala.

Rohový kop se snesl na hlavu Pabla, který usměrnil směrem na bránu, přičemž kousek před čárou míč svým čelem uklidil Martin Braithwaite. Domácí marně reklamovali ofsajd - 0:1. Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení Francois Kamano. Benjamin Lecomte se překonat nenechal. Do šaten se tedy šlo za stavu, se kterým se dalo něco udělat.

Jenomže to by druhá pětačtyřicetiminutovka nesměla začít smrtícím náporem hostujícího celku. Braithwaite tentokrát svou hlavičku v gól nepřetavil, nicméně už za minutku Lukas Lerager našel svým famózním diagonálním pasem přes celou šíři hřiště Kamana, jenž předvedl precizní zpracování a následně přízemní střelou halfvolejem na zadní (pravou) tyč překonal muže v rukavicích - 0:2. Pro guinejského fotbalistu to byla šestá branka v sezoně, čímž vyrovnal svůj prvoligový rekord z uplynulého ročníku.

Práci pro Benoita Costila připravili Elysse Skhiri a Mbenza. Radovali se však znovu Poyetovi svěřenci. V 78. minutě pětičlenná obrana MHSC de facto jen příhlížela, kterak si mezi sebou tři spoluhráči Jaroslava Plašila podávají balon, který potom ve vápně vrátil Diego Contento pod sebe na Soualiha Meitého, jenž ze vzdálenosti pokutového kopu z první nedal Lecomtemu šanci - 0:3.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby přiťuknul Souleymane Camara mimo šestnáctku stojícímu Ellyesu Skhirimu, jenž se nespolehnul na razanci, nýbrž na chytrost a přesnost a byl z toho krásný gól pod břevno - 1:3. Vypadalo to, že výhru Bordeaux už vůbec nic nemůže ohrozit. Gustavo Poyet ovšem svými gestikulacemi jasně dával najevo, že ještě není konec.

V nastaveném čase se maličko ukopnul Paul Lasne a rozhodčí Karim Abed po konzultaci se svým asistentem ukázal na penaltový puntík. Drobný kontakt tam asi byl, ale nebylo to nic dramatického. Souleymane Camara ji kopnul dobře k tyči, avšak Costil svým tygřím skokem zapříčinil, že jeho tým dvoubrankový náskok udržel.

MHSC prohráli doma po sedmizápasové pauze. Naposledy nestačili na Stade de la Mosson v prosinci na Mety. Za týden je čeká velice důležitý duel proti konkurentům z Nice. Bordeaux navázalo na vystoupení proti Lille a připisuje druhou výhru v řadě. O tu třetí bude celek z města nad řekou Garonnou usilovat v prestižním klání s PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele