33. kolo
15.04.2018 21:00 CET
7 : 1
(4:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Monaco 7:1

PSG si s Monakem vůbec nedělalo problémy a slaví tak po roční odmlce další, celkově už sedmý mistrovský titul. K tomu připočtěme Coupe de la Ligue a pokud vyřadí Caen, je vzhledem k obsazení druhého semifinále více než pravděpodobné, že opanuje i Coupe de France. Rýsuje se tedy opět mimořádně úspěšná sezona. To by mělo platit i pro knížecí klub, pokud hráči tenhle výprask ustojí a zajistí si před Lyonem a Marseille post zaručující Ligu mistrů. Leonardo Jardim se tedy o místo bát určitě nemusí.

Je ale až s podivem, jak destruktivně PSG v současnosti jeho výběr drtí. Ze šesti posledních vzájemných střetnutí nasázeli hráči klubu z hlavního města Francie hned ve třech případech tři a více branek. Monako prostě na tohoto protivníka zahrát neumí a důvod, proč tomu tak je, by rozhodně stál za hlubší zamyšlení. Vždyť ani Nice nebo Bordeaux nemají takhle bídnou vzájemnou bilanci.

Do vedení přitom v Parku princů mohli jít hosté. Joao Moutinho poslal do vápna dobrý přímý kop, jenže Almamy Touré optimálně svůj volej netrefil. Na druhé straně se v 10. minutě ještě zastřeloval Cavani, ale pak už to tam začalo jeho spoluhráčům i jemu samotnému padat. K velké nelibosti Danijela Subašiće.

Za čtyři minutky nahrál uruguayský kanonýr do vápna si nabíhajícímu Danimu Alvesovi, jenž okamžitě posunul před odkrytou klec, kde měl před sebou Giovani Lo Celso naprosto jednoduchoučkou úlohu - 1:0. Sám Cavani se radoval za pouhé dvě minuty, když uklízel hlavou (koníčkem) do brány centr Yuriho Berchiche z levé strany - 2:0.

PSG nemělo dost a ve 20. minutě bylo prakticky po zápase. Pětadvacetigólový lídr tabulky střelců přihrávkou z vlastní poloviny skvěle našel za obranou Ángela Di Maríu, jenž postupoval sám od středového kruhu, aby svůj únik zakončil elegantním lobem - 3:0. Emeryho svěřenci nechtěli nechat nic náhodě.

Takže v minutě sedmadvacáté si u levé postranní čáry vyměnili balon Pastore s Draxlerem, přičemž první jmenovaný akci vyšperkoval centrem vnější stranou nártu na přední tyč, kde se hlavou prosadil ve velké pohodě hrající Lo Celso, jenž pro tento duel spolehlivě nahradil absentujícího Neymara s Mbappém - 4:0.

Za deset minut se domácí dopustili chyby v rozehrávce, z čehož těžil Almamy Touré, když vniknul do velkého čtverce, aby v tom malém našel číhajícího Ronyho Lopese, který to měl ještě snadnější, než Giovani Lo Celso při úvodním zásahu - 4:1. Určitá naděje tedy pro Jardimovu skvadru existovala, ale při pohledu na poměr střel na bránu (7:2) je zřejmé, že nejbohatšímu francouzskému klubu tento večer vyšlo všechno, na co hráči sáhli.

Rovněž druhá půle začala šancí Monaka. Rony Lopes vystihnul Cavaniho přihrávku na Thiaga Silvu. A nebýt výborného zásahu Alphonse Aréoly, mohlo to být 4:2. V 58. minutě dostal míč do běhu Pastore, výtečně jej zpracoval, a pak předložil Di Maríovi, jenž ve vápně zacílil do protipohybu vybíhajícího chorvatského brankáře - 5:1.

V 65. minutě tribuny za mohutného potlesku vyprovodily odchovance Adriena Rabiota a na jeho místo přišel Lassana Diarra. Ten za chvíli z první ruky sledoval, kterak argentinský reprezentant usiluje o hattrick. Rukavice gólmanovi vyprášil sice pořádně, ale nepřekonal ho. To se povedlo až po další akci, jejímž smutným hrdinou se stal Radamel Falcao.

Rohový kop v tom největším shluku těl nikdo nezasáhnul a El Tigre stál ve špatný čas na špatném místě - 6:1. Gólovou tečku za tímto utkáním udělal v šestaosmdesáté minutě Julian Draxler, když nenasytní domácí obrali soupeře o balon, načež Meunier přihrával z pravé strany napříč šestnáctkou až do míst, kde číhali tři borci ve stejných dresech. Nejlépe našlápnuto měl Julian Draxler, přičemž jeho přízemní střela pravačkou byla cestou do sítě tečována - 7:1. Král byl tedy korunován tím nejlepším možným způsobem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele