33. kolo
14.04.2018 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Amiens SC 3:0

Olympique Lyon v dostizích o Ligu mistrů nezaváhal a Amiens bez problémů porazil 3:0. Les Gones dlouho vedli po trefě Díaze a Amiens bylo ještě před koncem zápasu ve hře o body, než udeřili Depay a Traoré.

Jestli se chce Lyon vrátit do Ligy mistrů, nesmí si dovolit zaváhat, zvláště v domácím prostředí. Les Gones se přetahují o Ligu mistrů s Olympiquem Marseille a utkání s Amiens bylo velmi důležité. Lyon k němu přistoupil zodpovědně a byl lepším týmem. Obléhání branky Gurtnera bylo půlhodiny bezvýsledné. Traoré pálil po pohledné akci nepřesně a i další akce končily podobně. Až ve 31. minutě Amiens poprvé inkasovalo. Lyon předvedl rychlé přečíslení a dobrou souhru a byl to Mariano Díaz, který se uvnitř šestnáctky zbavil obránce zasekávačkou a nekompromisní ranou rozjásal domácí svatostánek.

Lyon mohl do poločasu udeřit ještě jednou. Po Rafaelově centru nebezpečně zakončoval Depay a Gurtner předvedl výborný zákrok. Hosté mnoho šancí na Lyonu neměli, celý první poločas se jen bránili.

A podobné to bylo i ve druhém poločase. Lyon diktoval tempo a po hlavičce Díaze vytasil další skvělý zákrok Gurtner. Hosté zahrozili až v 65. minutě a Lyon si musel oddechnout. Mendoza totiž hlavou mířil k tyči a zasahovat musel Lopes. Byla to však ojedinělá akce, jinak se znovu hrálo před Gurtnerem a Lyon měl šance utkání rozhodnout mnohem dříve. Díaz, Depay i Traoré měli velké šance, ale Gurtner stále držel naděje hostujícího týmu nad vodou.

Tlak Lyonu sílil a obrana Amiens ho nemohla vydržet donekonečna. V 83. minutě konečně přišel očekávaný druhý zásah. Memphis Depay si seběhl na malé vápno a přihrávku Traorého poslal z první za záda Gurtnera. Obrana hostí se sesypala a za dvě minuty inkasovala potřetí. Bertrand Traoré dokončil akci Depaye a definitivně stvrdil výhru Lyonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele