33. kolo
15.04.2018 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

ES Troyes - Olympique Marseille 2:3

Výborný zápas sehráli Troyes a Marseille. Nakonec se radovali hosté, díky čemuž se nadále přetahují s Lyonem (a vlastně i s Monakem) o Ligu mistrů. Domácí naopak zůstávají v sestupovém pásmu. Estac zatím před zápasem nasbíral o čtyřiatřicet bodů méně než soupeř. Ale to neznamená, že by se nemohl ujmout vedení. Dokonce hned z první střely na Pelého branku. Přesně sedmatřicet sekund uběhlo, když se míč přes Zelaznyho a Niveta dostal ke Stéphanu Darbionovi, jehož centr nekompromisně poslal hlavou správným směrem Samuel Grandsir - 1:0.

Jenomže už za deset minut bylo vyrovnáno. Dimitri Payet si stoupnul k rozehrávce přímého kopu, načež zvednul ruce na znamení signálu. K údivu všech nahrával po zemi napravo vedle zdi, kam si naběhl Clinton N’Jie. Střela mu evidentně nesedla zcela podle představ, nicméně balon se nakonec i díky levé tyči dokutálel za čáru - 1:1.

OM přezval od té chvíle až do konce úvodního dějství iniciativu, což vyústilo ve dvě solidní příležitosti. V jednadvacáté minutě N’Jie uklouznul, čímž paradoxně ideálně naservíroval pro Valéreho Germaina. Erwin Zelazny ovšem svůj tým podržel. A nejinak si počínal v samotném závěru, když zasáhnul proti jedovaté dalekonosné ráně Jordana Amaviho.

Troyes se podařil i vstup do druhého poločasu. Necelé čtyři minuty po jeho začátku předvedl Luiz Gustavo hamižný obranný zákrok, takže se mohl Grandsir ocitnout sám před Pelém. Brankář Marseille jeho střelu odrazil, jenomže pouze k číhajícímu Benjaminu Nivetovi, který mu ji okamžitě vrátil do brány - 2:1.

Pojistku mohl po hodině hry přidat Adama Niane a nebýt výborného zákroku by se mu to asi povedlo. Payet pak ztroskotal na Zelaznym, jenž tedy podruhé lovil míč ze sítě až v 75. minutě. Dimitri Payet pobídnul Kostase Mitrogloua, který ve vápně zaseknul a tvrdou přízemní ranou levačkou vyrovnal - 2:2.

Do konce zbývalo ještě dost času. Rudi Garcia věděl, že jeho družina může Stade de l’Aube vyplenit. V 85. minutě centroval z levé strany Jordan Amavi. Florian Thauvin by hlavou na letící předmět nedosáhl, a tak volil - podobně jako jeho řecký kolega - zakončení levačkou, které mělo cenu tří bodů - 2:3.

Marseille má teď na kontě stejný počet bodů, jako Olympique Lyon. Oba vzájemné zápasy těchto francouzských gigantů už byly odehrány, avšak oba mají před sebou ještě pět kol, během kterých se může přihodit ledacos. Do konce dubna hostí celek z přístavního města rovněž sestupem ohrožené Lille, a pak zajíždí na Stade Raymond Kopa, stadion ve formě hrajícího Angers SCO. Troyes o příštím víkendu čeká další těžký protivník, konkrétně ASSE.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host musí hrát na 3 body. Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele