Ligue 1 - souhrn 23. kola

12.02.2011, 21:04, aktualizováno 13.02.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
V neděli bodovaly doma naplno Rennes, Valenciennes a také Lille, které tak nadále vede s pětibodovým náskokem. Marseille v sobotu vyhrála v Sochaux, Lyon uspěl v St. Etienne, PSG doma jenom remizovalo s RC Lens, Bordeaux prohrálo s Caen a Montpellier veze jenom bod z půdy Arles. Doma vyhrály 3:1 Monako a Nancy...

Lille OSC - Toulouse FC 2:0

13.02.2011 21:00

Góly: 39. Gervinho, 90. Túlio de Melo

Vedoucí celek Lille završil 23. kolo francouzské nejvyšší soutěže pohodlnou nedělní výhrou 2:0 nad Toulouse. O dvě branky se postarali Gervinho, zřejmě nejlepší muž na trávníku, v závěru pak ještě přidal tu druhou De Melo. A to nebýt některých skvělých zákroků hostujícího Valverdeho, odvezlo by si Toulouse zajisté ještě větší příděl.

Nejprve se o překonání hostujícího gólmana Valverdeho, který jinak chytal opravdu znamenitě, snažil Balmont z přímého kopu, ale tady toulouský strážce branky v pohodě zakročil. Poté však měl o hodně více práce s Gervinhovou dělovkou, kterému nabili po společné akci Hazard se Sowem, Valverde však dokázal jednoruč fantasticky zlikvidovat.

Útočník Pobřeží Slonoviny byl při chuti i nadále, excelentně se mohl trefit, když Valverde nebyl v dobrém postoji, nakonec Gervinhovu ránu vytěsnil alespoň nad bránu. Podíváme-li se na statistiku, bylo Toulouse pod palbou střel celkem devětkrát. A Lille? Ani jedna ze tří střel soupeře neletěla směrem na gólmana Landreaua.

Ač Valverde polapil, co mohl, nakonec poprvé kapituloval ve 38. minutě. Gervinho si vyměnil míč se Sowem, jeho ránu ještě vytěsnily brankářské rukavice do tyčky, s dorážkou však přiběhl Gervinho, který akrobaticky a se štěstím dotlačil balón za brankovou čáru. Ještě do přestávky mohl navýšit Sow, s jeho pokusem si však Valverde poradil.

Až na začátku druhého poločasu zazlobilo konečně i hostující TFC, Machadův centr dost ohrozil svatyni brankáře Landeraua, pro něhož to byl mimochodem jeho 500. start v Ligue 1, ale Gervinho se ukázal i jako schopný obránce a nebezpečí odvrátil. Stále byl jinak neúnavný a v útoku tropil soupeři i nadále velkou neplechu.

Tentokráte unikl po křídle Capouemu, snažil se najít přihrávkou volného Sowa, jenže s razancí to přehnal, takže jeho spoluhráč na balón nedosáhl. Pět minut před koncem se navíc Valverde zranil a musel jít střídat. Jeho náhradník měl nejprve plné ruce práce se Sowovou ránou, v nastaveném čase však již nedokázal zabránit gólu De Mela.

Gervinho našel centrem střídajícího záložníka, který poslal míč do sítě a zajistil Lille zasloužené tři body. Lille si tak upevnilo vedení, na druhé Rennes má pohodlný náskok pěti bodů a stále je z něho horký kandidát na titul. Toulouse je osmé, i přes tuhle porážku reálně bojuje o pohárové příčky.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Brestois 3:0

13.02.2011 17:00

Góly: 14. David Ducourtioux, 22. Milan Biševac, 69. Grégory Pujol

Fotbalisté Valenciennes se díky pohotové výhře 3:0 nad Brestem odpoutali z patnácté příčky na dvanáctou a na sestupové pásmo mají náskok pěti bodů. Brest předvedl opravdu mizerný výkon, za který si nějaký bodový zisk určitě nezasloužil. Mezi oběma týmy je nyní mimochodem pouze dvoubodový rozdíl.

Nejprve se vedení mohl ujmout Brest, chybu při výkopu totiž udělal gólman Penneteau. Ten totiž trefil záda nic netušícího spoluhráče Isimata, k míči se najednou dostal Ayité, který se pokusil o lob, jenže s razancí to moc přehnal, a tak přetsřelil. Ve 14. minutě už ale na druhé straně skórovali domácí.

Danic totiž po levé straně unikl svému strážci Bayssemu, poslal pak přízemní centr do vápna, kam naběhl z druhé vlny Ducourtioux a v pohodě překonal gólmana Elanu. Ve 22. minutě to již bylo o dvě branky. Danic znovu předvedl, jak je rychlý, jeho přihrávka zleva nakonec doputovala k Biševacovi, který rozeběhnutý a s pomocí teče protivníka Ewoly navýšil náskok.

Ve 42. minutě vypálil nebezpečně z blízkosti hostující Poyet, ale gólman Penneteau mu šanci zneškodnil. Brest si jinak ani po přestávce moc gólových příležitostí nevytvořil, VA naopak v pohodě drželo náskok. A když se v 69. minutě trefil na 3:0 Pujol, bylo prakticky o vítězi tohoto utkání rozhodnuto.

Dosseviho rána se odrazila na pravou stranu k T. Namovi, ten pak poslal centr do vápna k bližší tyči, kde jeho spoluhráč Pujol v pohodě zavěsil. V 77. minutě mohl ještě čtvrtý hřebíček do rakve zasadit po akci Pujola záložník Dossevi, ovšem brankář Elana se tentokráte nedal a ránu mu vytěsnil.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 2:0

13.02.2011 17:00

Góly: 52. Victor Montaño, 58. Razak Boukari (pen.)

Fotbalisté Rennes v souboji s Nice zvládli úlohu favorita a soupeře skolili díky brankám Montaňa a Boukariho z penalty ze druhého poločasu 2:0. Dotáhli se tak na rozdíl dvou bodů vedoucímu Lille, které však ještě v neděli večer čeká střetnutí s Toulouse. Nice naopak dál tápe a stále je velmi blízko sestupovému pásmu.

Rennes už ve 2. minutě naznačilo, že chce z tohoto zápasu získat všechny body. Brahimiho rohový kop se snesl na hlavu Montaňa, který míč prodloužil na vzdálenější tyčku, kde operoval Danze, ten se snažil usměrnit centr do brány, jenže z blízkosti zamířil jen vedle branky gólmana Ospiny.

Ve 27. minutě se domácí dožadovali penalty, Montaňo byl totiž ve vápně tvrdě sražen protihráčem Civellim, píšťalka sudího Moreiry však zůstala v klidu. O dvě minuty později se do dobré střelecké pozice dostal i Boukari, ale skvělý centr Brahimiho do branky z vápna trestuhodně neusměrnil.

O to, aby skóre po prvním poločase neukazovalo jen 0:0, se ještě snažil renneský M'Vila, který za to pořádně vzal a vyslal dělovku směrem na Ospinu, ten jako zázrakem dokázal tuhle pumelici vychytat. Svěřenci kouče Fréderica Antonettiho ale nakonec nemuseli smutnit. Po přestávce se jim totiž již podařilo dobýt nepropustnou Ospinovu svatyni.

V 52. minutě Leroy poslal Souprayenův pas zleva na spoluhráče Montaňa, který se z blízkosti nemýlil. A o pět minut později to už bylo o dvě branky, to když sudí Moreira za zákrok Coulibalyho na Brahimiho už penaltu přece jenom nařídil. Boukari poslal Ospinu na opačnou stranu a pokutový kop s přehledem proměnil.

Nice se mohlo vrátit do zápasu v 63. minutě, Bellionovu hlavičku ovšem dokázal polapit gólman Douchez. Rennes si jinak dvougólový náskok pohlídalo až do samotného konce a zaslouženě si připsalo svou osmou domácí výhru v sezóně. Je tak mimo jiné vůbec nejúspěšnějším týmem z celé Ligue 1 na domácím hřišti, získalo na něm už 27 bodů.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:4

12.02.2011 21:00

Góly: 13. Carlos Bocanegra - 28. Bafétimbi Gomis, 40. Moustapha Sall (vl.), 69. Michel Bastos, 90. Jimmy Briand

Derby du Rhône nakonec mělo jasného vítěze. Tři body si za vysokou výhru 1:4 veze domů Lyon. Hosté se ale rozjížděli pomalu, zlomový gól dali až dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Zápas sledoval i kouč Realu Madrid Mourinho, za deset dní totiž Španělé v rámci osmifinále Ligy mistrů zajíždějí právě do Lyonu.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, už ve druhé minutě nebezpečně zahrozil Riviére, o sedm minut později musel gólman hostů Lloris znovu zasahovat, tentokrát proti pokusu Perrina. Ve 13. minutě se však St. Etienne branky už dočkalo. Bocanegra střelou z pár metrů překonal hostujícího strážce svatyně.

Vedení St. Etienne však trvalo pouze do 28. minuty, kdy prudkou střelou vyrovnal bývalý hráč domácího klubu Gomis. Ve 40. minutě gólman Lyonu Lloris výborně vychytal střílejícího Riviéreho a hráč St. Etienne toho mohl vzápětí litovat. Pět minut před poločasovou přestávkou se karta totiž obrátila, Lyon do vedení nešťastně vlastní brankou poslal Bayal-Sall. Ten si do branky srazil centr Gourcuffa.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil brankářům. Nejprve Lloris vytáhl fantastický zákrok proti domácímu Sakovi, o pár momentů později se blýskl i Janot, na kterém si vylámal zuby Bastos. Pak ale góly stříleli jen hosté. V 69. minutě zaváhal domácí Bayal-Sall, míč mu vzal Bastos a třetí brankou Lyonu zlomil odpor domácích. Konečnou podobu výsledku pak dal v samotném závěru zápasu střídající Briand. Jeden z velkých zápasů nejvyšší francouzské soutěže tak ovládl Lyon, který zvítězil vysoko 4:1.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Marseille 1:2

12.02.2011 19:00

Góly: 43. Brown Ideye - 45. André-Pierre Gignac, 70. André-Pierre Gignac

Marseille dokázala ve veledůležitém zápase porazit Sochaux, přestože musela dotahovat vedení soupeře po brance Ideyeho. Hrdinou hostů se stal kanonýr André-Pierre Gignac, jenž vstřelil obě branky svého týmu, a zajistil mu tak vítězství 2:1.

Olympique tak v lize neprohrál již sedm zápasů v řadě, podruhé v řadě si poté připsal vítězství. V tabulce se ze čtvrtého místa posunul již na pozici druhou, z níž ztrácí na vedoucí Lille tři body. To má ovšem ještě utkání s Toulouse k dobru. Naproti tomu Sochaux prohrálo podruhé v řadě, mírně si také pošramotilo svou pověst na domácím hřišti, když dnes podruhé prohrálo. I přes ztrátu tří bodů mu ale nadále patří dvanáctá pozice.

Úvodní šanci utkání si vyprodukovali hostující fotbalisté. Lucho González opět odkryl něco ze svého obrovského fotbalového umění a parádní přihrávkou vyslal do dobré šance Andrého-Pierra Gignace. Ten ale ve 13. minutě z kraje velkého vápna nezacílil ideálně a míč skončil v zámezí.

Sochaux udeřilo se svou šancí o několik minut později, střela Maurice-Belaye ale nakonec skončila pouze na břevně Mandandovy branky. Dvakrát se poté pokoušel svým spoluhráčům připravit šanci Modibo Maiga. jeho první centr našel Marvina Martina, jeho rána ale byla zblokována. Jeho druhý pas tentokrát skončil u Ideyeho Browna, jenž ale z blízka poslal míč z voleje pouze vedle.

Následovala další příležitost hostů. Celá akce začala již u stopera Stéphaneho M'Biy. Ten našel svým dlouhým balonem na druhé straně hřiště svého parťáka z obrany Souleymaneho Diawaru, který efektně přiťukl míč lépe postavenému Gignacovi. Ten se nebál vystřelit, ale ani tentokrát nebyl úspěšný - skvěle zasáhl Teddy Richert, jenž ránu vytáhl na rohový kop.

Sochaux se konečně ujalo vedení dvě minuty před koncem první půle, i když zakončující Ideye byl nejspíš v ofsajdovém postavení. marvin Martin centroval na pravou stranu pokutového území, kde našel Maximeho Josseho, jenž hlavou prodloužil na vzdálenější tyč. Do míče se položil právě Ideye, který se ale v době hlavičky nejspíš pohyboval v ofsajdu. Nicméně píšťalka rozhodčího zůstala klidná, a domácí se tak ujali vedení 1:0.

Ještě v první půli se ale diváci dočkali vyrovnání. Mandanda svým dlouhým výkopem našel Lucha, argentinský záložník našel ideální přihrávkou na levé straně rozběhnutého Gignace a ten parádní střelou pravou nohou zakroutil míč až za záda Richerta - 1:1.

První příležitost druhého poločasu měli tentokrát fotbalisté domácí. Přímý kop Maurice-Belaye ale nakonec zamířil přímo na brankáře Mandandu, který míč jednoduše vyboxoval pryč. Dvacet minut před koncem utkání se rozhodlo o výhře hostujícího celku. Po povedeném centru Loica Rémyho z pravé strany se do voleje opřel aktivní Gignac - a nemýlil se ani tentokrát - 1:2.

Marseille mohla své vedení ještě pojistit. To když Brandao díky svému napadání okradl míč špatně hrající obraně soupeře a mířil sám na brankáře Richerta. Zkušený gólman si nicméně s jeho ránou poradil. Brandao nezvládl ani následnou repetici. Obránce Sochaux tentokrát oloupil Benoit Cheyrou, Brandao ale Richerta nepřemohl ani hlavou.

Sochaux se nakonec málem radovalo ze získaného bodu. Ve třetí minutě nastavení pálil Ryad Boudebouz, střelu ještě zblokoval nešťastně Gabriel Heinze. Nicméně Mandanda dokázal i na tuto změnu směru zareagovat a míč lapil.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre 3:1

12.02.2011 19:00

Góly: 9. Julien Féret, 14. Alexandre Cuvillier, 47. Youssouf Hadji - 55. Ireneusz Jeleń

Tragická forma Auxerre pokračuje. Tým Jeana Fernandeze se v lize trápí a dnes prohrál další utkání, nestačil na Nancy, jenž si připsalo drtivé vítězství 3:1 Za hosty se prosadil pouze uzdravený kanonýr Jeleń, domácím zařídil výhru Julien Féret, Alexandre Cuvillier a Youssouf Hadji.

AJA tak v lize nevyhrálo již deset zápasů v řadě, z patnácté příčky kleslo na pozici sedmnáctou. Pohybuje se tak jediný bod od sestupových příček. Naproti tomu Nancy v lize vyhrálo po čtyřech prohraných zápasech v řadě. Získané tři body mu velice pomohly v tabulce, ze šestnáctého místa bylo katapultováno již na pozici třináctou - čtyři body od sestupových vod.

Nancy začalo utkání velice aktivně a již po čtvrthodině hry se mohlo těšit z dvoubrankového vedení. První branka přišla již po devíti minutách. Pascal Berenguer nacentroval z pravé strany nebezpečný centr před pokutové území - a neuvěřitelně tvrdý volej poslal do sítě ofenzivní záložník Julien Féret. Přestože si brankář Olivier Sorin na míč sáhl, nedokázal mu zabránit v drtivém postupu do sítě - 1:0.

Již o pět minut později to bylo o dvě branky. Tentokrát se v roli asistenta ocitl právě Julien Féret, jeho přihrávku přebral Alexandre Cuvillier, míč dlouho kontroloval a probil se až před brankáře Sorina. Toho si pak vychutnal z bezprostřední blízkosti - 2:0.

Auxerre se po zpackaném začátku pokoušelo vrátit zpět do utkání. Z centru Anthonyho Le Tallece se pokoušel stav zvrátit Ireneusz Jeleń, nicméně jeho hlavičku dokázal vytěsnit brankář Gregorini. Z veliké vzdálenosti poté pokoušel štěstí jiný Polák Dariusz Dudka, ani on ale nebyl úspěšný. Jeho pokus byl zblokován mimo branku.

Po zápase bylo definitivně v 74. minutě, to když Youssuf Hadji určil stav zápasu již na 3:0. Zkušený marocký útočník si vytvořil dobrým pohybem v pokutovém území dostatek prostoru, počkal si na přesný centr Vahiruy a tvrdým volejem poslal míč do sítě potřetí - 3:0.

Auxerre se dočkalo v 55. minutě alespoň čestného úspěchu. Cédric Hengbart se prohnal jako drak po pravé straně hřiště a parádním centrem se pokoušel najít Jeleńe. Míč se k němu nakonec dostal - ale značnou oklikou. Centr totiž odklízel obránce André Luiz, nicméně pouze tak nešikovně, že míč skončil na kopačkách uzdraveného kanonýra. Ten na nic nečekal a za záda gregoriniho poslal nechytatelnou ránu - 3:1.

Nicméně Auxerre se již do žádného tlaku nedostalo, dokonce si ani nevytvořilo žádnou vážnější příležitost. Naopak - vedení si mohli ještě více užít domácí. Po Hadjiho centru pálil z první Cuvillier, tentokrát ale tak přesný nebyl. Trefil pouze břevno.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens 0:0

12.02.2011 19:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončilo měření sil mezi PSG a Lens. Domácí nedokázali za 90 minut najít recept na urputně bránícího se soupeře, i když do gólových příležitostí se dostávali.

Prvních dvacet minut bylo v jasné režii domácího týmu, největší šanci si vytvořil Makélélé, ale jeho prudkou ránu zneškodnil gólman Lens Runje. Hosté se osmělili až ve 24. minutě, ale pokus Jemy mířil nad domácí svatyni. Po půlhodině hry spálil zřejmě největší šanci domácích za celý zápas Hoarau, který z dobré pozice trefil pouze břevno hostující branky. V závěru prvního poločasu dobře vystřelil i domácí Bodmer, avšak jeho pokusu scházely centimetry.

V 52. minutě pálil nebezpečně Erding, jeho rána však skončila v náručí hostujícího gólmana Runjeho. Stejný hráč se v šanci objevil i o pár momentů později, tentokrát však branku Lens přestřelil.

V samotném závěru zápasu mohl vítězství na domácí stranu strhnout Sakho, ale jeho hlavičku chytil gólman hostů Runje. Body se tak nakonec dělily.

Zaváhání PSG ale využili soupeři, kteří udělali vrchní příčky vyrovnané tabulky ještě vyrovnanějšími.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 3:1

12.02.2011 19:00

Góly: 3. Igor Lolo, 56. Thomas Mangani, 90. Chu-Young Park (pen.) - 22. Kévin Gameiro

První vítězství v roce 2011 a zároveň první zisk tří bodů pod novým trenérem Laurentem Banidem. Monako si bez větších problémů poradilo před vlastními fanoušky s Lorientem, když se za domácí trefil Igor Lolo, Thomas Mangani a Park Chu-Young. Za hosty pouze snižoval Kevin Gameiro.

Je tak u konce skvělá jízda oranžových novým rokem, v němž Lorient ztratil body pouze jednou, navíc do této doby držel sérii čtyř vítězství v řadě. I přes dnešní sotprocentní ztrátu ale tým zůstává na jedenácté příčce. Naopak Monako zabralo a vůbec poprvé zvítězilo pod novým koučem. Tři body znamenají odraz z předposledního místa na pozici osmnáctou. Na sedmnáctou, nesestupovou příčku ztrácí Banidovi muži jediný bod.

S obměněnou sestavou vlétlo Monako do zápasu - a již po třech minutách se mohlo radovat z vedení. Střelu Pascala Feindouna nedokázal brankář Audard ideálně zkrotit a nabídl míč dobíhajícímu obránci Igoru Lolovi. ten neváhal a uklidil míč do sítě - 1:0.

Lorient ale na vyrovnávací branku nemusel zase tak dlouho čekat. Již po dvaadvaceti minutách byl stav znovu nerozhodný, za hosty se prosadil - kdo jiný než Kevin Gameiro. Rychlý protiútok po pravé straně vedl Morgan Amalfitano, ten nacentroval do pokutového území a zde napálil Gameiro volejem míč do sítě - 1:1.

Domácí se mohli ujmout znovu vedení ještě před změnou stran. Do solidní pozice se prodral Park Chu-Young, jeho chytrý lob ale nakonec Audarda nepřekonal, první půle tak skončila nerozhodně.

Monačtí příznivci se ale nakonec dočkali v 55. minutě, kdy se prosadil Thomas Mangani. Ten využil skvělé přihrávky Moukandja, jenž se ještě před asistencí dokázal zbavit svého strážce, a nekompromisně zavěsil levou nohou - 2:1.

Za hosty nebezpečně pálil Sigamary Diarra, nicméně pouze nad břevno. Lednová posila Georgie Welcome poté donutil hostujícího Audarda k pohotovému zákroku poté, co velice tvrdě pálil z rohu velkého vápna. Lorient si vypracoval ještě jednu velikou šanci na vyrovnání. Gregory Bourillon dobrým centrem našel hlavu Kevina Gameira, jenž trefil míč takřka ideálně. Domácí uchránil od pohromy pouze vynikající a bravurní zákrok gólmana Ruffiera.

Vše bylo rozhodnuto v nastaveném čase. Jeremy Morel stáhl v pokutovém území unikajícího Gossa, obdržel červenou kartu a domácí měli navíc výhodu pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil korejský ostrostřelec Park Chu-Young, a líbivý zápas tak nakonec skončil 3:1 pro domácí fotbalisty.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Montpellier HSC 0:0

12.02.2011 19:00

Góly: -

Svůj devátý bod získalo dnes Arles, když na svém stadionu remizovalo bez branek s ambiciozním Montpellierem.

MHSC tak nevyhrálo již své dva poslední zápasy v nejvyšší francouzské lize. Získaný bod ale nakonec týmu přeci jenom pomohl v postupu tabulkou, tým se z osmé pozice posunul na sedmou. Naproti tomu Arles pochopitelně zůstává beznadějně poslední, blíží se ovšem hranici jubilejního desátého bodu. Na nesestupové pozice ztrácí téměř nedohnatelných šestnáct bodů.

Hosté se v utkání jednou přeci jen z branky radovali, míč dopravil do sítě Olivier Giroud. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznal - opakované závěry bližší rozluštění nepřinesly, nicméně branka se každopádně uznat dala.

Po nepříliš zábavném začátku utkání se do první vážnější příležitosti dostali hosté, konkrétně Geoffrey Dernis. ten v 18. minutě velice nebezpečně pálil, nicméně domácí gólman Cyrille Merville si nakonec s jeho ránou poradil.

Kontroverzní situace přišla o šest minut později. Romain Pitau vyslal šikovnou přihrávkou Oliviera Girouda do osamoceného úniku, ten poté míč napálil tvrdě do sítě. Rozhodčí branku pro údajný ofsajd neuznal. Hostující hráči pochopitelně s jeho rozhodnutím nesouhlasili a mohutně protestovali, opakované záběry prokázali, že zlobící se Montpellieřané měli proč.

Přišla nicméně další příležitost Montpellieru. Z přímého kopu pálil jedovatě opět Geoffrey Dernis, i tentokrát si ale s jeho ránou poradil pozorný Merville. Domácí brankář byl jistojistě největší hvězdou svého týmu, když chvíli před koncem úvodní části vytáhl i hlavičku Oliviera Girouda z bezprostřední vzdálenosti.

Osm minut po změně stran se znovu k nebezpečnému zakončení hlavou dostal Giroud, který využil přesného rohového kopu z kopaček Dernise. Nicméně tentokrát mířil mimo. Arles se málem ujalo nečekaného vedení, to když v 70. minutě z první vážnější situace silně zahrozil Deme N'Diaye. Ten využil centru Rémyho Cabelly, míč ale z voleje napálil těsně mimo.

N'Diaye byl evidentně při chuti a dostal se ještě do jednoho nebezpečného zakončení. Nicméně ani tentokrát nebyl přesný, a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 1:2

12.02.2011 19:00

Góly: 49. Anthony Modeste - 10. Kandia Traoré, 90. Romain Hamouma

Velice překvapivou ztrátu si znovu dovolil mistr Francie z předloňské sezony. Bordeaux před vlastními fanoušky nestačilo na nováčka z Caen, za něž se trefil Kandia Traoré a v poslední minutě také Romain Hamouma. Za domácí se prosadil pouze Anthony Modeste, jemuž na branku přihrál Jaroslav Plašil.

Caen tak z posledních pěti ligových zápasů hned třikrát vyhrálo a vzdálilo se z nebezpečných pozic. Ze sedmnáct pozice se vyšvihlo až na příčku čtrnáctou, tři body nad sestupové pásmo. Naproti tomu Bordeaux v posledních pěti zápasech Ligue 1 zvítězilo pouze jednou a pomalu klesá tabulkou. Navzdory ztrátě bodů nyní zůstává na deváté pozici, šest bodů za evropskými poháry.

Svěřenci Jeana Tigany se téměř ujali vedení po osmi minutách hry. Gólman Alexis Thébaux si sice poradil s volejem Anthonyho Modestého, míč ale vyrazil pouze před sebe. Fahid Ben Khalfallah poté z dorážky napálil pouze břevno.

Již o dvě minuty později bylo vše jinak. Caen se ujalo vedení díky brance Kandiy Traorého. Architektem celé akce byl ale Romain Hamouma, jenž s míčem na kopačkách obešel hned tři obránce soupeře a následně poslal do pokutového území i přesný centr, jenž již bez problémů zužitkoval Traoré svou křižnou ranou - 0:1.

Bordeaux se pokoušelo s výsledkem něco udělat. Po rohovém kopu Jaroslava Plašila se do zakončení dostal Fernando, nicméně jeho hlavička skončila těsně mimo branky. Na druhé straně mále znásobili své vedení hosté. Hamoumy bylo plné hřiště a i nyní poslal do vápna skvělý centr. Traoré ale tentokrát nezamířil ideálně a o pár centimetrů minul.

Za domácí se pokoušel výsledek zvrátit aktivní Modesté, nicméně jeho hlavička z bezprostřední blízkosti cíl nenašla - mezi tři tyče se totiž nevešla. Talentovaný francouzský útočník se ale své branky dočkal - a to čtyři minuty po změně stran. Matthieu Chalme získal míč od soupeřova obránce Marcqa na pravé straně, nacentroval do pokutového území, zde Plašil šikovně přiťukl lépe postavenému Modestému a ten bez větších problémů zavěsil - 1:1.

Modesté byl v akci i o pár okamžiků později, nicméně tentokrát si na něj dal brankář Thébaux veliký pozor a jeho povedenou ránu vyrazil na roh. Z toho přišla další příležitost domácího celku. Ani Mickael Ciani si ale se svou hlavičkou na skvělého brankáře v bráně Caen nepřišel.

A když hra již spěla k remízovému výsledku, rozhodli se ještě hráči Caen k rychlému protiútoku. Moulin nacentroval přesně na hlavu Hamoumy, který si v hlavičkovém souboji poradil s nedůsledným Ludovicem Saném a slavil druhou branku v síti Cédrica Carrassa - 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC23129242:2245
2.Stade Rennes23117526:1740
3.Olympique Marseille23109432:1939
4.Paris Saint-Germain23108534:2438
 Olympique Lyon23108534:2438
6.AS Saint-Étienne2398632:2835
7.Montpellier HSC2397720:2334
8.Toulouse FC231031025:2433
9.Girondins Bordeaux23710628:2531
10.Stade Brestois2387823:2431
11.FC Lorient23941027:3031
12.Valenciennes FC2378828:2529
13.FC Sochaux23841136:2928
14.AS Nancy-Lorraine23841126:3528
15.SM Caen23761024:3227
16.OGC Nice2368915:2426
17.AJ Auxerre23413628:2925
18.AS Monaco23412723:2424
19.RC Lens2359922:3524
20.AC Arles-Avignon23161611:439

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG ten titul snad nechce

Reagovat
domingo

Co to má Galtier na sobě?

Zatím Lyon nic moc teda.

Reagovat
Langi

zatím spíš nic Saint-Étienne je vcelku válcuje

Reagovat
PePiG7

Gignac Marseille

Reagovat
Godwinson

Dnes jsem se chtěl podívat na tu zázračnou dvojice v obraně Lens, ale nakonec jsem našel ucházející přenos pouze na Bordeaux .. a ještě vydržel pouze poločas.

Bordeaux hraje špatně, Tigana už nemůže dlouho vydržet. Upřímně, pohled na Ben Khalfallaha je smutnej, je hrozně dole, nic mu nevychází, strašný. Výsledek ale úžasnej. Hamouma parádní výkon, nadchnul mě, zase! :) A Thébaux taky čaroval.

Co se týče Montpellieru, ta produktivita, to je něco hroznýho. Ještě, že jsem to neviděl.

Gignac, Štěpáni

Reagovat
Langi

Gomis a hned je to zajímavější

Reagovat
Godwinson

Ale, ale ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vypadá, že se OM zase pomalu rozehrává, důležité vítězství před LM, ještě doma zápas a zvládnout ho by bylo velmi užitečné

a Gignac se konečně rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mam radost, ze konecne dal nakej ten gol, ale posila jeho kalibru by mela byt na spici ligovych strelcu, a ne se s 5 vstrelenymi goly krcit na konci prvni 20. Jinak jeho dnesni goly byly z rise snu.

Reagovat
domingo

Ty, ale on je platnej jako kráva, i když mu to nepálí - vem si, kolikrát střílel těsně vedle, dával vyniknout gólmanům, snad 2 góly mu neuznali a už se do toho stejně dostává... v období toho výpadku beztak dával góly Rémy. Gignac je výbornej pořád.

Reagovat
Godwinson

Montpellieru bude v pěti zápasech chybět Hasan Kabze. Útočník francouzského klubu dostal stop za to, že v duelu za rezervní tým proti Gardanne plivl na protihráče.

Reagovat
smazaný uživatel

RC Lens

Reagovat
Kaze

Nestíhám sledovat L1, ale i tak jsem zaslechl o megatalentovi Hazardovi. Mohl by mi ho někdo podrobně popsat? Jeho přednosti a styl?

Reagovat
domingo

Uf... projeď si diskuse pod článkama, toho zná snad každej, z toho ti to dojde je to pravděpodobně přesně tak, jak si myslíš - vířivej špílmachr schopnej zahrát zprostředka i z křídla, ve hře má velkou volnost, skvělá technika, driblink, excelentní čtení hry, přihrávka, slušná střela.

Reagovat
Kaze

a technik a dribler je to spíš elegantní Zidane nebo štírek? Případně klička v rychlosti jako Valencia?

Reagovat
domingo

Valenciu neznám, no...

Ale rychlej je dost, takže asi jo. Právě kličku v pohybu má skvělou, takový to "motání nohama" zvládá bez sebemenšího problému. Celkově se narozdíl od Gervinha, kterej vezme míč a prostě jde jak tank (a navíc je spíš útočník a víc se hodí do brejkové hry), zapojuje víc do hry, v podstatě tvoří ofenzivní fázi, ačkoliv to není klasickej posouvač balonů á la Xavi - Lille hraje hodně rychlej fotbal. Nejvíc mi připomíná asi Gourcuffa z roku 2008.

Však zítra koukni na Lille, hrajou s Toulouse, kteří výborně brání v bloku, mají strašně silnej střed zálohy a kvalitní obranu.

Reagovat
Kaze

Snad si najdu čas. A zvládl by hrát krajního záložníka v klasickém 442?

Reagovat
domingo

Nebrání, takže těžko. Nebo respektive asi by to zvládl, ale naprosto bys tím přizabil jeho přirozený schopnosti. Ve 4-4-2 fakt nevím, kam ho nacpat, leda 4-3-1-2, ale jak říkám - ideál je napůl AM, napůl křídlo, prostě volnej ofenzivní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco

Reagovat
domingo

To jsou teda výsledky, až na Caen úplně všechno na hovno

Reagovat
Godwinson

Ještě Lens ujde, těm jsem tu záchranu začal i přát ... takže jistojistě spadnou.

Reagovat
domingo

Kvůli koho, Aurierovi? Ten půjde jinam ale uznávám, že obranu mají poměrně solidní. Nicméně slítnou oni a Nice.

Reagovat
Godwinson

Vůbec, to jejich mládí v obraně má obrovskej potenciál, Varane, Aurier i Situ. Ale je to tak, ti první dva nejspíš odejdou, snad ne ven! :)

Reagovat
domingo

Já bych bral Auriera do AJA okamžitě. Grichtinga předělat na stopera, Berthoda vystřelit na měsíc a zase bysme měli obranu...

Reagovat
smazaný uživatel

a co bodik pro arles?

Reagovat
Godwinson

Přeju jim ho, Girardovci jsou tragédi.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ste mohli nakonec prohrat, jak sem cetla a prekladala.. jak to vidis nakonec s poharama?

Reagovat
Godwinson

Já koukal po první půli na statistiky a bylo to (klasicky při ztracených bodech) drtivě pro Montpellier, takže nevim. No, to by bylo neštěstí :)

S pohárama to nevidim moc reálně, i když pořád je to vyrovnané. Poslední dobou mi čím dál víc znechucuje, co je stavěno do zápasů, čím je tým posilován a jak to vypadá na trávníku. :) Paradoxně největší šanci na poháry vidim ve finále poháru proti Marseille :)

Reagovat
domingo

Poháry nakonec ukope Lorient, uvidíš

Ne, věřím ASSE.

Reagovat
Godwinson

Jj, rozdají si to s Rennes a i díky vaší sázce přeju Štěpánům. ,)

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Naprosto stupidní ztráta, Arles už nepomůže ani svěcená voda a MHSC bojuje o poháry (i když je fakt, že oproti ASSE a Bordeaux získalo bod a Toulouse taky zítra ztratí, takže si ještě polepšili, každopádně v Arles vyhrálo i Lens...) Mně Montpellier připadá jako tým neskutečně kvalitních fotbalistů, kteří z nějakýho důvodu nedrží pohromadě. Těžko říct, jestli je to Girardem - přece jenom s nima má výsledky, který bys po postupu označil jako nadpozemský. A to dlouhodobě.

Reagovat
Godwinson

Rozhodně. Stupidní ztráty už jsou tak trošku klasika Montpellieru :) Tahle sezóna mě taky trošku vyvedla z omylu, i když máš pravdu, dokázal s nima nemožné. Na druhou stranu si myslimi, že Reného ta loňská sezóna asi vyhoupla do oblak, či co, a dělá chujoviny. Od rádoby posilování až po ty naprosto nesmyslný sestavy, posazování důležitých hráčů a těch, kteří mají větší potenciál než zahřívat lavičku.

Reagovat
domingo

Jj, tak to asi bude... furt je to kvalitní kouč, ale zblbl.

Nicméně se mi zdá, že poslední dobou už nasazuje sestavy, který vypadají k světu. Ten hlavní rozdíl mezi loňským a letošním MHSC je každopádně ve Spahićovi, loni byl fantastický, letos vypadá většinu času spíš nasraně, prasí a chybuje. Chybí tomu efektivní lídr.

Reagovat
Godwinson

To je pravda. I když je pravda, že i když je nasranej, pořád je v obraně naprostej pilíř a opora, což tedy asi moc tomu zbytku nelichotí :)

Reagovat
domingo

Jj, akorát že třeba takový Yanga-M'Biwa prostě potřebuje vedle sebe klidnýho, spolehlivýho lídra, pak jde jeho výkon nahoru... teď máte obranu plnou rozladěných choleriků. Kdyby tam místo kliďase Jourdrena stál třeba Janot, tak se pozabíjí všichni dohomady :)..

Reagovat
Godwinson

To je představa.

Reagovat
domingo

Hm, tak jsem se pořádně podíval na sestavu těch žebráků z Nancy a ujistil se v tom, že se musím na jejich zápas někdy podívat. Nevěřím tomu, že tam hraje fotbal ještě někdo jinej kromě trojice Féret, Cuvillier, Vahirua

Každopádně aby brejkový tým, který má k dispozici jedny z nejlepších křídel ligy, dostal nařezáno od týmu tvořeného hromadou lopaťáckých stoperů a středních záložníků, to je k zblití.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste si zapomnela na hadjiho..

Reagovat
domingo

Pf, takovej doklepávač

Reagovat
smazaný uživatel

no vsak nekdo tam musi bejt, kdyz se feret zrovna ukopne..

Reagovat
domingo

Mně by vážně zajímalo, proč tam Fretka furt je.

Je z Bretaně, není odchovanec, pochází z druhé strany Francie, už třetí rok po sobě je asi o 200% lepší než zbytek týmu, dělá prakticky všechny body, je to univerzál, dobře brání, má třetí nejlepší centr v lize (s Pedrettim). Nevěřím tomu, že ho nikdo nechce, kór když by byl prakticky zadarmo. Tak proč v té díře furt je?

Reagovat
domingo

Mě*

Reagovat
Godwinson

... a když se v tom kontrastu podíváš na Bordeaux, které mělo zájem a nedotáhlo to, ohromná hloupost! :)

Reagovat
honziss

Nazdárek "francouzi". Po nějaké době jsem zabrousil na EF, tak jsem si řekl, že vás aspoň pozdravím. :-)

Lille vypadá hodně dobře letos, konečně by to mohli kluci urvat, ten titul. A všechny ty provinční týmy jako Lion nebo Marleisse by konečně poznaly pravého lídra Francie. No už se na to těším. :-P

Ty Domingo, se dívám na to tvoje Auxerre a jakože nic moc, těm docela i přeju, ale aby po tom loňském třetím místu bojovali o záchranu? To je nemilé. Ale tak třeba aspoň Pedretti po sezóně řekne, že by chtěl odejít do Lille. :-)

Reagovat
domingo

No coby, nic se nedaří, určitě to znáš. Ale zvednem se. Je to na delší rozbor, ale teď nemám čas, sorry... počkej po další prohře:D

Pedretti by v Lille nebyl špatnej, kdyby odešel Balmont nebo Cabaye

Reagovat
honziss

No to doufám, že se zvednete. Auxerre nemůže spadnout. :-) Ok, budu to tu sledovat a na ten rozbor si počkám. :-D

Jinak tak nějak se právě obávám, že kromě Ramiho po sezóně odejde víc hráčů a trochu se bojím, že mezi nimi bude i Cabaye, Balmont spíš zůstane. No a Pedretti by na to místo do té tříčlenné zálohy podle mě pasoval hodně dobře. Ale je to spíš přání, podle mě bude chtít zůstat (pokud Auxerre opravdu nespadne).

Reagovat
Pipo123

no to je hrôza výsledky, katastrofa, po 100 rokoch si podám, dal som na remízu Lyonu + výhru PSG a MHSC

Reagovat
Pipo123

Přestože si brankář Olivier Sorin na míč sáhl, nedokázal mu zabránit v drtivém postupu do sítě - 1:0.

to drtivém postupu ma pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se nám jednou v plné nahotě potvrdilo, nakolik je Godwinson dobrým tipérem... :)

Letos snad první zápas, kdy jsme měli v zakončení vážně brutální štěstí, titul Šašek zápasu jednoznačně Bayal Sall, přes kterého padly v podstatě všechny branky, skoro mi bylo i Sorina líto. Vlastně ne, nebylo, dobře mu tak.

Gomisův gól v derby taktéž vždycky potěší, i když nejlepší z OL byl imho zase Bastos..

V dresu Les Verts se mi zase hrozně líbil Riviére, makal celej zápas a několikrát si z naší obrany udělal hlupáky (vím, že to není zas tak těžký, ale stejně...), zachraňoval až Hugo. Budu zvědavej, kam to jednou dotáhne, jeden z mála sympatických Zelenáčů.

Škoda Sochaux, Auxerre to asi s L2 taky myslí vážně... Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za chybičku, samozřejmě jsem myslel Janota, nekoukal jsem, co píšu...

Reagovat
domingo

Auxerre spadnout nemůže, Payet hrál líp než Riviére a Salla jsem taky nepochopil, chvílema to vypadalo, že ho Marchal sežere zaživa

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže, jo? To se uvidí, nepřeju vám to, ale v L1 je možný všechno...

Cp se týče Payeta, líp rozhodně hrál, možná i nejlíp z celého ASSE, ale u něj se se skvělým výkonem počítá vždy, u Riviéra prozatím rozhodně ne, proto mě, opět, zaujal.

Všiml sis jinak, jak to posral i Galtier? :) Stažením skvělého Saka a následným nasazením tragéda Sanoga se prakticky rozhodlo, protože Riviére se pak musel uklidit na lajnu a Sanogo byl na hrotu naprosto bezzubý, pobavilo mě, jak komicky naložil se svými šancemi.

Reagovat
domingo

Sako byl imo unavenej, no, ale Sanogo je strašnej nesmysl, když má rozehranýho Aubameyanga... stejně mě na Galtierovi nejvíc zaujala ta bundička

Reagovat
smazaný uživatel

ROUGE ET NOIR!!! Jen tak dal Reny a o pohary strach mit nebudu

Reagovat
Godwinson

M'Bengue

Reagovat
Godwinson

Valverde, parádně!

Reagovat
Godwinson

.. a znova.

Reagovat
domingo

Nejsem překvapenej, je to podobnej typ gólmana jako Sorin. Naprosto spolehlivej, není tolik vidět jako "gumáci" Ospina nebo Lloris, ale umí vytáhnout famózní zákrok. Narozdíl od typově podobných Janota nebo Doucheze jsou navíc tihle dva mnohem klidnější a nekiksujou.. a nejsou tak škaredí

Reagovat
Godwinson

:) Jj, s tim souhlasim. Je to sympaťák. Na druhou stranu, třetí typovou skupinu Doucheze moc nemusim. Už, aby skončil v PSG a místo něj chytal Carrasso :)

Reagovat
domingo

Je hrozně nenápadnej, no, to v té společnosti ligových raplů, šílenců a gymnastů si ho člověk ani nevšimne, ale chytat umí

Reagovat
Godwinson

Santander je hrozně nesympatickej hráč. Pan Estrogen.

Reagovat
domingo

Hlavně má pozituru jak třináctiletý emák. Už proto respekt, že ho ti nasteroidovaní černí obránci ještě nezlisovali :)

Reagovat
domingo

Túlio

Reagovat
honziss

Dobře PSG a Lyon, mít po 23. kole naprosto totožnou bilanci, to už chce vážně kumšt. :-)

Reagovat
Godwinson

Tak, zápas odehrán, teď doladit Edenův letní přesun. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Eden Hazard , smer Londýn resp. sever Londýna a do Tottenhamu to nebude

Reagovat
Godwinson

Pouhý sen. Realita bude jiná, s hořkou příchutí. .)

Reagovat
SunFells

No vidíš, že i tobě se z té představy dělá zle

Reagovat
Godwinson

Ale kdepak, naopak ... musíš číst mezi řádky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Veď Arsenal by mu vyslovene sedel ,nebol by až taký problém z aklimatizáciou vzhľadom na francúzsku kolóniu pôsobiacu v AFC , hrajú aj podobným útočným štýlom ako Lille ,kde mu to šlo a samozrejme v Arsenale by sa do základnej zostavy mohol dostať hneď po príchode .Wenger v stavaní základnej 11ky na mladíčkoch je preborník

Reagovat
Godwinson

Tak strach o to, že by se někde okamžitě po příchodu nedostal do základní sestavy, bych tedy neměl :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele