23. kolo
12.02.2011 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sochaux doma podruhé prohrálo, výhru veze Marseille

Marseille dokázala ve veledůležitém zápase porazit Sochaux, přestože musela dotahovat vedení soupeře po brance Ideyeho. Hrdinou hostů se stal kanonýr André-Pierre Gignac, jenž vstřelil obě branky svého týmu, a zajistil mu tak vítězství 2:1.

Olympique tak v lize neprohrál již sedm zápasů v řadě, podruhé v řadě si poté připsal vítězství. V tabulce se ze čtvrtého místa posunul již na pozici druhou, z níž ztrácí na vedoucí Lille tři body. To má ovšem ještě utkání s Toulouse k dobru. Naproti tomu Sochaux prohrálo podruhé v řadě, mírně si také pošramotilo svou pověst na domácím hřišti, když dnes podruhé prohrálo. I přes ztrátu tří bodů mu ale nadále patří dvanáctá pozice.

Úvodní šanci utkání si vyprodukovali hostující fotbalisté. Lucho González opět odkryl něco ze svého obrovského fotbalového umění a parádní přihrávkou vyslal do dobré šance Andrého-Pierra Gignace. Ten ale ve 13. minutě z kraje velkého vápna nezacílil ideálně a míč skončil v zámezí.

Sochaux udeřilo se svou šancí o několik minut později, střela Maurice-Belaye ale nakonec skončila pouze na břevně Mandandovy branky. Dvakrát se poté pokoušel svým spoluhráčům připravit šanci Modibo Maiga. jeho první centr našel Marvina Martina, jeho rána ale byla zblokována. Jeho druhý pas tentokrát skončil u Ideyeho Browna, jenž ale z blízka poslal míč z voleje pouze vedle.

Následovala další příležitost hostů. Celá akce začala již u stopera Stéphaneho M'Biy. Ten našel svým dlouhým balonem na druhé straně hřiště svého parťáka z obrany Souleymaneho Diawaru, který efektně přiťukl míč lépe postavenému Gignacovi. Ten se nebál vystřelit, ale ani tentokrát nebyl úspěšný - skvěle zasáhl Teddy Richert, jenž ránu vytáhl na rohový kop.

Sochaux se konečně ujalo vedení dvě minuty před koncem první půle, i když zakončující Ideye byl nejspíš v ofsajdovém postavení. marvin Martin centroval na pravou stranu pokutového území, kde našel Maximeho Josseho, jenž hlavou prodloužil na vzdálenější tyč. Do míče se položil právě Ideye, který se ale v době hlavičky nejspíš pohyboval v ofsajdu. Nicméně píšťalka rozhodčího zůstala klidná, a domácí se tak ujali vedení 1:0.

Ještě v první půli se ale diváci dočkali vyrovnání. Mandanda svým dlouhým výkopem našel Lucha, argentinský záložník našel ideální přihrávkou na levé straně rozběhnutého Gignace a ten parádní střelou pravou nohou zakroutil míč až za záda Richerta - 1:1.

První příležitost druhého poločasu měli tentokrát fotbalisté domácí. Přímý kop Maurice-Belaye ale nakonec zamířil přímo na brankáře Mandandu, který míč jednoduše vyboxoval pryč. Dvacet minut před koncem utkání se rozhodlo o výhře hostujícího celku. Po povedeném centru Loica Rémyho z pravé strany se do voleje opřel aktivní Gignac - a nemýlil se ani tentokrát - 1:2.

Marseille mohla své vedení ještě pojistit. To když Brandao díky svému napadání okradl míč špatně hrající obraně soupeře a mířil sám na brankáře Richerta. Zkušený gólman si nicméně s jeho ránou poradil. Brandao nezvládl ani následnou repetici. Obránce Sochaux tentokrát oloupil Benoit Cheyrou, Brandao ale Richerta nepřemohl ani hlavou.

Sochaux se nakonec málem radovalo ze získaného bodu. Ve třetí minutě nastavení pálil Ryad Boudebouz, střelu ještě zblokoval nešťastně Gabriel Heinze. Nicméně Mandanda dokázal i na tuto změnu směru zareagovat a míč lapil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele