23. kolo
12.02.2011 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:4

Derby du Rhône nakonec mělo jasného vítěze. Tři body si za vysokou výhru 1:4 veze domů Lyon. Hosté se ale rozjížděli pomalu, zlomový gól dali až dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Zápas sledoval i kouč Realu Madrid Mourinho, za deset dní totiž Španělé v rámci osmifinále Ligy mistrů zajíždějí právě do Lyonu.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, už ve druhé minutě nebezpečně zahrozil Riviére, o sedm minut později musel gólman hostů Lloris znovu zasahovat, tentokrát proti pokusu Perrina. Ve 13. minutě se však St. Etienne branky už dočkalo. Bocanegra střelou z pár metrů překonal hostujícího strážce svatyně.

Vedení St. Etienne však trvalo pouze do 28. minuty, kdy prudkou střelou vyrovnal bývalý hráč domácího klubu Gomis. Ve 40. minutě gólman Lyonu Lloris výborně vychytal střílejícího Riviéreho a hráč St. Etienne toho mohl vzápětí litovat. Pět minut před poločasovou přestávkou se karta totiž obrátila, Lyon do vedení nešťastně vlastní brankou poslal Bayal-Sall. Ten si do branky srazil centr Gourcuffa.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil brankářům. Nejprve Lloris vytáhl fantastický zákrok proti domácímu Sakovi, o pár momentů později se blýskl i Janot, na kterém si vylámal zuby Bastos. Pak ale góly stříleli jen hosté. V 69. minutě zaváhal domácí Bayal-Sall, míč mu vzal Bastos a třetí brankou Lyonu zlomil odpor domácích. Konečnou podobu výsledku pak dal v samotném závěru zápasu střídající Briand. Jeden z velkých zápasů nejvyšší francouzské soutěže tak ovládl Lyon, který zvítězil vysoko 4:1.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
klvana

0:3 (Lisandro, Gourcuff, Källström)

Reagovat
juninho8

sice to podla mna nebol najlepsi zapas z nasej strany ale velmi dolezite vitazstvo aby sme sa udrzali na spici...saint etienne boli podla mna zo zaciatku lepsi asi paradoxne az dokym nedali gol...potom sme to prebrali a dali 2 goly zo standartiek...treti nam darovala obrana a stvrty to bol uz taky zaverecny ....treaz netreba zaspat a pokusit sa dohnat este stratu na lille....verim ze sanca tu este je!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele