23. kolo
12.02.2011 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Monaco poprvé v novém roce zvítězilo, porazilo 3:1 Lorient

První vítězství v roce 2011 a zároveň první zisk tří bodů pod novým trenérem Laurentem Banidem. Monako si bez větších problémů poradilo před vlastními fanoušky s Lorientem, když se za domácí trefil Igor Lolo, Thomas Mangani a Park Chu-Young. Za hosty pouze snižoval Kevin Gameiro.

Je tak u konce skvělá jízda oranžových novým rokem, v němž Lorient ztratil body pouze jednou, navíc do této doby držel sérii čtyř vítězství v řadě. I přes dnešní sotprocentní ztrátu ale tým zůstává na jedenácté příčce. Naopak Monako zabralo a vůbec poprvé zvítězilo pod novým koučem. Tři body znamenají odraz z předposledního místa na pozici osmnáctou. Na sedmnáctou, nesestupovou příčku ztrácí Banidovi muži jediný bod.

S obměněnou sestavou vlétlo Monako do zápasu - a již po třech minutách se mohlo radovat z vedení. Střelu Pascala Feindouna nedokázal brankář Audard ideálně zkrotit a nabídl míč dobíhajícímu obránci Igoru Lolovi. ten neváhal a uklidil míč do sítě - 1:0.

Lorient ale na vyrovnávací branku nemusel zase tak dlouho čekat. Již po dvaadvaceti minutách byl stav znovu nerozhodný, za hosty se prosadil - kdo jiný než Kevin Gameiro. Rychlý protiútok po pravé straně vedl Morgan Amalfitano, ten nacentroval do pokutového území a zde napálil Gameiro volejem míč do sítě - 1:1.

Domácí se mohli ujmout znovu vedení ještě před změnou stran. Do solidní pozice se prodral Park Chu-Young, jeho chytrý lob ale nakonec Audarda nepřekonal, první půle tak skončila nerozhodně.

Monačtí příznivci se ale nakonec dočkali v 55. minutě, kdy se prosadil Thomas Mangani. Ten využil skvělé přihrávky Moukandja, jenž se ještě před asistencí dokázal zbavit svého strážce, a nekompromisně zavěsil levou nohou - 2:1.

Za hosty nebezpečně pálil Sigamary Diarra, nicméně pouze nad břevno. Lednová posila Georgie Welcome poté donutil hostujícího Audarda k pohotovému zákroku poté, co velice tvrdě pálil z rohu velkého vápna. Lorient si vypracoval ještě jednu velikou šanci na vyrovnání. Gregory Bourillon dobrým centrem našel hlavu Kevina Gameira, jenž trefil míč takřka ideálně. Domácí uchránil od pohromy pouze vynikající a bravurní zákrok gólmana Ruffiera.

Vše bylo rozhodnuto v nastaveném čase. Jeremy Morel stáhl v pokutovém území unikajícího Gossa, obdržel červenou kartu a domácí měli navíc výhodu pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil korejský ostrostřelec Park Chu-Young, a líbivý zápas tak nakonec skončil 3:1 pro domácí fotbalisty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele