23. kolo
12.02.2011 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arles obralo o body ambiciozní Montpellier

Svůj devátý bod získalo dnes Arles, když na svém stadionu remizovalo bez branek s ambiciozním Montpellierem.

MHSC tak nevyhrálo již své dva poslední zápasy v nejvyšší francouzské lize. Získaný bod ale nakonec týmu přeci jenom pomohl v postupu tabulkou, tým se z osmé pozice posunul na sedmou. Naproti tomu Arles pochopitelně zůstává beznadějně poslední, blíží se ovšem hranici jubilejního desátého bodu. Na nesestupové pozice ztrácí téměř nedohnatelných šestnáct bodů.

Hosté se v utkání jednou přeci jen z branky radovali, míč dopravil do sítě Olivier Giroud. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznal - opakované závěry bližší rozluštění nepřinesly, nicméně branka se každopádně uznat dala.

Po nepříliš zábavném začátku utkání se do první vážnější příležitosti dostali hosté, konkrétně Geoffrey Dernis. ten v 18. minutě velice nebezpečně pálil, nicméně domácí gólman Cyrille Merville si nakonec s jeho ránou poradil.

Kontroverzní situace přišla o šest minut později. Romain Pitau vyslal šikovnou přihrávkou Oliviera Girouda do osamoceného úniku, ten poté míč napálil tvrdě do sítě. Rozhodčí branku pro údajný ofsajd neuznal. Hostující hráči pochopitelně s jeho rozhodnutím nesouhlasili a mohutně protestovali, opakované záběry prokázali, že zlobící se Montpellieřané měli proč.

Přišla nicméně další příležitost Montpellieru. Z přímého kopu pálil jedovatě opět Geoffrey Dernis, i tentokrát si ale s jeho ránou poradil pozorný Merville. Domácí brankář byl jistojistě největší hvězdou svého týmu, když chvíli před koncem úvodní části vytáhl i hlavičku Oliviera Girouda z bezprostřední vzdálenosti.

Osm minut po změně stran se znovu k nebezpečnému zakončení hlavou dostal Giroud, který využil přesného rohového kopu z kopaček Dernise. Nicméně tentokrát mířil mimo. Arles se málem ujalo nečekaného vedení, to když v 70. minutě z první vážnější situace silně zahrozil Deme N'Diaye. Ten využil centru Rémyho Cabelly, míč ale z voleje napálil těsně mimo.

N'Diaye byl evidentně při chuti a dostal se ještě do jednoho nebezpečného zakončení. Nicméně ani tentokrát nebyl přesný, a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele