23. kolo
12.02.2011 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Nancy si bez větších problémů poradilo s trápícím se Auxerre

Tragická forma Auxerre pokračuje. Tým Jeana Fernandeze se v lize trápí a dnes prohrál další utkání, nestačil na Nancy, jenž si připsalo drtivé vítězství 3:1 Za hosty se prosadil pouze uzdravený kanonýr Jeleń, domácím zařídil výhru Julien Féret, Alexandre Cuvillier a Youssouf Hadji.

AJA tak v lize nevyhrálo již deset zápasů v řadě, z patnácté příčky kleslo na pozici sedmnáctou. Pohybuje se tak jediný bod od sestupových příček. Naproti tomu Nancy v lize vyhrálo po čtyřech prohraných zápasech v řadě. Získané tři body mu velice pomohly v tabulce, ze šestnáctého místa bylo katapultováno již na pozici třináctou - čtyři body od sestupových vod.

Nancy začalo utkání velice aktivně a již po čtvrthodině hry se mohlo těšit z dvoubrankového vedení. První branka přišla již po devíti minutách. Pascal Berenguer nacentroval z pravé strany nebezpečný centr před pokutové území - a neuvěřitelně tvrdý volej poslal do sítě ofenzivní záložník Julien Féret. Přestože si brankář Olivier Sorin na míč sáhl, nedokázal mu zabránit v drtivém postupu do sítě - 1:0.

Již o pět minut později to bylo o dvě branky. Tentokrát se v roli asistenta ocitl právě Julien Féret, jeho přihrávku přebral Alexandre Cuvillier, míč dlouho kontroloval a probil se až před brankáře Sorina. Toho si pak vychutnal z bezprostřední blízkosti - 2:0.

Auxerre se po zpackaném začátku pokoušelo vrátit zpět do utkání. Z centru Anthonyho Le Tallece se pokoušel stav zvrátit Ireneusz Jeleń, nicméně jeho hlavičku dokázal vytěsnit brankář Gregorini. Z veliké vzdálenosti poté pokoušel štěstí jiný Polák Dariusz Dudka, ani on ale nebyl úspěšný. Jeho pokus byl zblokován mimo branku.

Po zápase bylo definitivně v 74. minutě, to když Youssuf Hadji určil stav zápasu již na 3:0. Zkušený marocký útočník si vytvořil dobrým pohybem v pokutovém území dostatek prostoru, počkal si na přesný centr Vahiruy a tvrdým volejem poslal míč do sítě potřetí - 3:0.

Auxerre se dočkalo v 55. minutě alespoň čestného úspěchu. Cédric Hengbart se prohnal jako drak po pravé straně hřiště a parádním centrem se pokoušel najít Jeleńe. Míč se k němu nakonec dostal - ale značnou oklikou. Centr totiž odklízel obránce André Luiz, nicméně pouze tak nešikovně, že míč skončil na kopačkách uzdraveného kanonýra. Ten na nic nečekal a za záda gregoriniho poslal nechytatelnou ránu - 3:1.

Nicméně Auxerre se již do žádného tlaku nedostalo, dokonce si ani nevytvořilo žádnou vážnější příležitost. Naopak - vedení si mohli ještě více užít domácí. Po Hadjiho centru pálil z první Cuvillier, tentokrát ale tak přesný nebyl. Trefil pouze břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele