23. kolo
12.02.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bordeaux znovu ztratilo, prohrálo s Caen 1:2

Velice překvapivou ztrátu si znovu dovolil mistr Francie z předloňské sezony. Bordeaux před vlastními fanoušky nestačilo na nováčka z Caen, za něž se trefil Kandia Traoré a v poslední minutě také Romain Hamouma. Za domácí se prosadil pouze Anthony Modeste, jemuž na branku přihrál Jaroslav Plašil.

Caen tak z posledních pěti ligových zápasů hned třikrát vyhrálo a vzdálilo se z nebezpečných pozic. Ze sedmnáct pozice se vyšvihlo až na příčku čtrnáctou, tři body nad sestupové pásmo. Naproti tomu Bordeaux v posledních pěti zápasech Ligue 1 zvítězilo pouze jednou a pomalu klesá tabulkou. Navzdory ztrátě bodů nyní zůstává na deváté pozici, šest bodů za evropskými poháry.

Svěřenci Jeana Tigany se téměř ujali vedení po osmi minutách hry. Gólman Alexis Thébaux si sice poradil s volejem Anthonyho Modestého, míč ale vyrazil pouze před sebe. Fahid Ben Khalfallah poté z dorážky napálil pouze břevno.

Již o dvě minuty později bylo vše jinak. Caen se ujalo vedení díky brance Kandiy Traorého. Architektem celé akce byl ale Romain Hamouma, jenž s míčem na kopačkách obešel hned tři obránce soupeře a následně poslal do pokutového území i přesný centr, jenž již bez problémů zužitkoval Traoré svou křižnou ranou - 0:1.

Bordeaux se pokoušelo s výsledkem něco udělat. Po rohovém kopu Jaroslava Plašila se do zakončení dostal Fernando, nicméně jeho hlavička skončila těsně mimo branky. Na druhé straně mále znásobili své vedení hosté. Hamoumy bylo plné hřiště a i nyní poslal do vápna skvělý centr. Traoré ale tentokrát nezamířil ideálně a o pár centimetrů minul.

Za domácí se pokoušel výsledek zvrátit aktivní Modesté, nicméně jeho hlavička z bezprostřední blízkosti cíl nenašla - mezi tři tyče se totiž nevešla. Talentovaný francouzský útočník se ale své branky dočkal - a to čtyři minuty po změně stran. Matthieu Chalme získal míč od soupeřova obránce Marcqa na pravé straně, nacentroval do pokutového území, zde Plašil šikovně přiťukl lépe postavenému Modestému a ten bez větších problémů zavěsil - 1:1.

Modesté byl v akci i o pár okamžiků později, nicméně tentokrát si na něj dal brankář Thébaux veliký pozor a jeho povedenou ránu vyrazil na roh. Z toho přišla další příležitost domácího celku. Ani Mickael Ciani si ale se svou hlavičkou na skvělého brankáře v bráně Caen nepřišel.

A když hra již spěla k remízovému výsledku, rozhodli se ještě hráči Caen k rychlému protiútoku. Moulin nacentroval přesně na hlavu Hamoumy, který si v hlavičkovém souboji poradil s nedůsledným Ludovicem Saném a slavil druhou branku v síti Cédrica Carrassa - 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele